21171
LCD - Plazma
-
#6036 egyébként mik a top gyártók akkor?
Sony, Panasonic, Samsung, Toshiba, Sharp (a szememben ezek mind az LG előtt voltak, szóval nemtom, hogy hogy lehet az LG negyedik:) ), LG. tudtommal a 3 legnagyobb a Sony, Toshiba, Samsung. -
#6035 villog a Sony logó? akkor az kell nekem! :)
komolyra fordítva a szót: nem tartom magam Sony fanboynak, az egy dolog, hogy a mostani 2 db ~20 éves tv-m is ilyen, és semmi bajuk, illetve hasonló márkájú az mp3 lejátszóm és a hordozható konzolom de több Sony cucc most nem is jut az eszembe, amit birtoklok, és amiket birtoklok, azokat sem (csak) azért vettem meg, mert rajta van ez a 4 betű :)
[most látom csak, hogy ph-n párhuzamosan is veled dumálgattam, csak ott más a nickem, sztem rá fogsz jönni :)]
szóval a Sony nem kis cég, elég sokféle dolgot gyárt, ezek többnyire mind elsőosztályú termékek és nem szoktak rosszak lenni a kategóriájukban. vannak területek, ahol megoszlanak a vélemények róla (pl. konzol: PS), de a tv-ik abba a kevés kategóriába tartoznak, amiket (ahogy én tudom), mindenki elismer, hogy a top kategória. (egyébként az mp3 lejátszóik is hasonló szinten állnak az audiophile-ok között is, csak ez nem annyira ismert a divat-ipod árnyékában)
"Persze lehet, hogy az én tapasztalatom kevés, és te már láttad az alant említett összes TV-t,"
azt hiszem, hogy ezt inkább megfordítva mondhatjuk el, nem hiszem, hogy nekem sok közöm van ahhoz a tapasztalatmennyiséghez, amivel te rendelkezel LCD TV-k terén :) szóval sokat adok arra, amit mondasz. a vége már látom, hogy mindenképpen az lesz, hogy megnézem őket valahol élőben, csak mivel ez lesz az első HDTV-m, valószínűleg a legszarabb is elbűvölne a mostani 20 éves után, szóval nem lesz könnyű menet. :) -
elmerfudd #6034 Én megnézném a Toshibát is, nekem nagyon bevált!!!!
Itt -
Scooby87 #6033 a 42esnek is van ára: 472e azért nem kevés... -
Scooby87 #6032 argep kuro
ezen kívül...ja és nincs kisebb..mondjuk 37be? -
Scooby87 #6031 hol lehet kapni ilyen kuro tévét?....webshopot mondjatot pls....a kuro egyáltalán nem ég be? -
#6030 A Sharp sajnos addig nem nagyon lesz versenyképes, amíg be nem indul rendesen a Lengyeországi gyáruk. Bár most az 40"-os X20E elég korrekt áron kapható (~300e Ft-ért).
Úgy sacc per kábé a Pioneer Kuro plazmák a legjobb TV-k a piacon, legalábbis a saját kis szerény tapasztalatom alapján. Az más kérdés, hogy ezért a minőségért pofátlanul sok pénzt kérnek el. ^^ -
#6029 Ha nem felejtem el, majd én is belövöm a saját beállításaimat. :)
Ami az AVForums.com-ot illeti, noha tényleg talán a legjobb fórum a témában, de ott is gyűlik sokszor az ész. A Samu M86/M87 sorozatáról annyi rosszat írtak, hogy az alapján valószínűleg az volt a valaha kijött legrosszabb TV a világon. Aztán azért mégsenemse. Aminél meg eltört bennem valami, az az, amikor nekiálltak azon elmélkedni, hogy az XL2-es Sharp rendesen lekezeli-e a 24p-s filmeket... Szóval módjával kezelni az ott leírtakat. ^^ -
#6028 jó, a Sharp is belefér, csak mostanában olyan keveset hallottam róla, hogy eszembe se jutott, meg nem nagyon van tudtommal versenyképes tv-je abban az árfekvésben, amiben én tervezek tv-t venni. a Pioneer-t viszont nem erőlteted rám, ők maradjanak csak a dvd-író gyártásnál :) -
#6027 A Sony oldalán még az U széria is "Bravia LCD TV"-ként van hirdetve, pedig semmivel sem jobb vagy több, mint bármelyik másik gyártó alapszintű modellje. Az LG úgy sacc per kábé a 4. legnagyobb LCD TV gyártó, ha jól tudom, szóval leszólni nem tudom, mi alapján akarod. Minőségre az új PG6000-es és LG6000-es szériái nagyon ütnek, a TV-k menüjének kidolgozása, és a távjuk szvsz per pillanat a legjobb a piacon (igaz ez szubjektív, és nem veszem most ide a Pioneer TV-ket azért, mert nem volna fair, egy árkategóriával feljebb sétálnak). Az LG6000-es tudásban lelépi a W4000-est (leginkább amiatt, mert 100/120Hz-es), és bár side-by-side nem tudtam összehasonlítani a kettőt, de érzésre képminőségben sem nyújt azért többet a Sony, mint az LG. Ez nem a W4000-es leszólása, hanem egyszerűen ennyire jó kis TV az LG6000-es. Csak ne lenne a külső designja ennyire elcseszerintve... mert e téren tényleg lelépi a W4000-es azzal a diszkréten világító SONY logójával a káva alján. :)
Ha azért akarsz Sony-t venni, mert Sony fan vagy, az egy dolog. De ne akard elhitetni, hogy azért veszel Sony-t, mert jobb, mint minden más. Persze lehet, hogy az én tapasztalatom kevés, és te már láttad az alant említett összes TV-t, és ezért lettél Sony fan. Csak akkor érvként ne azt hozd fel, hogy "valahogy nekem egy olyan név, mint LG, sehol nincs az LCDTV piacon, nem bízok benne". Ez ugyanis nem érv. -
Les6963 #6026 Áhoj,
erre elég sokan esküsznek:
Backlight - 4
Contrast - 90
Brightness - 45
Sharpness - 25
Colour - 50
Tint - 50/50
Colour Tone - Warm 1
Black Correction - Low
Dynamic Contrast - Off
Gamma - 0
HDMI Black Level - Low
Edge Enhancement - Off, but On on some sources
White balances remain the same, I haven't messed with them.
xvYCC - Off, seems to cause black crush.
Sajnos az avforum brit oldalán (http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=720970) eléggé elkeserítő dolgokat írnak az A656-ról...
Les -
#6025 A656-osom van, illetve csináltunk egy kis tesztet róla az AVForum.hu-n. Az LG6000-essel egy fél órás összefutásom volt. Mindkettő nagyon jó kis TV, a Samu feketéje és kontrasztja szvsz jobb fokkal, de a távja az valami katasztrófa, az LG távja nekem nagyon tetszik, és a menüje is üt mindent, még a W4000-es PS3-ra hajazó menüjét is. Viszont a "Scarlet" desing azzal a lyukkal a káva alján... Az valami katasztrófa szerintem.
Szvsz válaszd azt, amelyik szimpatikusabb a számodra, mindkét TV ott van a toppon. -
#6024 Namost akkor miért Panasonic? Miért nem Pioneer? Vagy miért nem Sharp? Ami még a Sony-t is alázza (mondjuk sokszor árban is, de ez más kérdés :) -
#6023 Csak magadat szivatod, ha a márkát nézed, és nem a teljesíményt. -
#6022 valahogy nekem egy olyan név, mint LG, sehol nincs az LCDTV piacon, nem bízok benne. ilyen áron pedig főleg nem vennék ilyet. Bravia helyett LG és még drágább is? számomra nonszensz a dolog, szóba se jöhet :) Sony mellett ami mellett még fejet hajtok esetleg, az a Panasonic és a Samsung.
apropó: W4000-nek van már magyar tesztje? egy külföldi tesztet olvastam eddig, szerintük az év eddigi legjobb tv-je :) -
digital #6021 Hát ez az a nagy dilemma: LG 42LG6000 (349e) vs Samsung LE-40A656. Jó lenne egy összehasonlító teszt. (Talán mostanában majd várható lesz egy kis árcsökkenés, mivel most a forint-euro árfolyam + a kamatemelés kedvez az importnak de az exportnak sajnos nem.) -
#6020 Hát azért ez így ebben a formában kissé erős, ugyanis minden az árától függ. ~320e Ft-ért tényleg nagyon jó vétel. A Samu LE-40A550-es széria ~290e Ft-ért kapható már, és nem sokkal rosszabb. A Philips 42PFL7603 a W4000-essel mozog egy szinten tudásban, de van Ambilight-ja (fénylő keret), és ~340e Ft-be kerül. ~360e Ft-ért már kapsz 42LG6000-est, ami egy kategóriával feljebb van, ~380e Ft-ért pedig Samu LE-40A656-ost, ami szintén csúcs kategória per pillanat... -
#6019 KDL-40W4000-nél nem nagyon létezik jobb vétel mostanság a felső-közép kategóriában, igaz? :) -
#6018 Az LX85 valós 24p-t tud nyújtani, tehát ilyen téren ne aggódj.
Én személy szerint semmit sem nézek 4:3-ban, TV-t otthon nem nézek, filmnézés ill. számítógép vagy konzol megy, de azok ugye 16:9-es cuccok. :) -
Texis #6017 Köszi a gyors és részletes választ. Inkább általános használatra, mert játszani nem szoktam. Azt írtátok régen, hogy a Full HD csak közelről
tud érvényesülni, de mivel legalább 3 m-ről fogom nézni és elvileg a 24P
lejátszást is tudja a Panasonic LX85P szerintem azt választom. Csak még arra lennék kiváncsi ez a 24 P lejátszás csak oda van írva, vagy valóban teljes értékben élvezhetem majd a Blue Ray-t ha majd egyszer olsóbb lesz és beruházok rá. Egyébként java részt természet filmeket és
koncert DVD-ket nézek. De fontos lenne a lehető legélethűbb képvisszaadás. 4:3-ban ti mit szoktatok nézni? -
#6016 A 8ms teljesen átlagos érték egy mai LCD TV-nél, semmi probléma nincs ezzel kapcsolatban. A 100Hz nem a panel reakcióidejét kompenzálja, hanem két valós képkocka közé új képkockákat interpolál, hogy folyamatosabbnak tűnjön a mozgás.
A két TV nem egy kategória. Az A550-es széria FullHD felbontású, és középkategóriás modell. Az LX85 egy felső-közép kategóriás modell, de csak HD felbontású.
Általános használatra inkább a Pana szvsz, ha monitornak vagy konzolhoz használod majd, akkor inkább a Samu.
Ami a képarányt illeti, ott viszont a Samu "Teljes Nagyítás" opciója jobb, mint a Pana opciói, ott ugyanis csak sima Zoom opciók vannak. A teljes nagyításnál a 4:3-as kép szélei érintik a képernyő szélét, a kép teteje és alja meg lelóg a képernyőről (a távirányító nyíl gombjaival tudod fel-le léptetni, ha az alján vagy a tetején van neked érdekes szöveg). A Panasonicnál három Zoom opció van, amik egyike sem ilyen jó - szerintem... -
Texis #6015 Sziasztok!
A Panasonic TX-32 LX 85 Tv-nek állítólag 8ms a vállaszideje. Ezt is
egy német honlapon találtam meg, mert a magyar forgalmazó nem közöl ezzel kapcsolatos adatot.
Nem gáz ez egy 2008 Panasonic modellnél? Vagy a 100HZ ezt kompenzálja?
Olvastam, hogy a Samsungnak LE32 A551-nek 6 Ms a válaszideje ami jóval gyorsabb, de ott
meg nincs 100 HZ.
A másik kérdésem, hogy a fenti két TV közül melyik tartja meg arányosabban a képeket? 16:9, Auto és 4:3 üzemmódban. Úgy halottam a Samsungok nagyon széthúzzák a képet. A Panaról még nem találtam cikket.
Legyetek szívesek megírni a tapasztalataitokat. A héten szeretném megrendelni a fenti két TV közül valamelyiket. Természetesen a jobbikat!
Köszi
Texis
-
#6014 52" nem nagy 3 méterre, és a W4000-es (ahogy az A656-os is) elég jó SD képminőséggel bír TV nézés terén. Igazából nem a kép minősége az, ami zavaró, hanem a megszokás. Ha nem néznék mostanság folyamatosan minimum 720p-s rippeket, akkor talán annyira zavaró sem lenne nekem a TV adás felbontása. -
#6013 Sajnos a hétvégén nem sok időm volt netezni, de igyekszem pótolni. :) -
#6012 52 collos tv-hez elvileg kevés a 3m, én 4-4,5m-t ajánlanék. vagy kisebb tv-t -
Balli #6011 Alaposan szemugyre vettem az 52W4000-es modellt. Rájöttem, hogy nekem ez a nagyság pont megfelel: 3,1m távolságról fogom nézni.
A nagysága ilyen távolságból pont jó csak egy gond van vele: a DVD filmek hibái nagyon látszódnak hála a nagy képméretnek. A legujabb Karib Tenger Kalózait néztem vele ami uj film is de mégis elég rossz minőségben tudta leadni: pl ami leginkább szembe tűnt mozgos jeleneteknél viszintes csikok (redők) jelentek meg néhol, darabosan mozgott az adott tárgy. Termeszetesen ez a DVD minosegnek koszonheto es persze 4m feletti távolságnál szép volt minden
Cifu,
Te hasonlitottad 656-os modellell annál is hasonló a helyzet ekkora képméretnél és ilyen távolságból? Lehet túl közeli a 3,1m egy 52"-es televiziohoz? Azt sajnos nem tudtam kiprobalni hogyan adja vissza az analog tv jelet, de el tudom kepzelni:( -esetleg errol tapasztalat?
Egyébiránt tud valaki olyen boltot ahol 0% THM-re kiadják és még adnak is mellé KDL-20G3000-as TV-t? Avagy 0% THM-el hol lehet a legolcsobban beszerezni, ha lehet egyaltalan? -
#6010 igen ez engem is érdekelne! -
Silverford #6009 Egy pár napja megvettem a kiválasztott tv-t.Egy Samsung 40A656-ra esett a választás végül.PC-vel és PS3-al használom.Cifu tudnál nekem ajánlani pár beállítást melyiket is érdemes használni.Oké hogy magamnak kell próbálgatni csak kíváncsi lennék a te véleményedre is.Köszi! -
Balli #6008 Irtok esetleg majd egy rovid tesztet, ha igen hol lehet majd megtekinteni? -
Balli #6007 Avagy az Arkadban az MM-ben tudsz meg megnezni egy 52W4000-es modellt.
Atom egy tv. -
#6006 M5 bevezető melletti EW-ben.
Van ott Auchan, Kika, Brico meg Electroworld is. -
Scooby87 #6005 üdv..végre sikerült leszükítenem a döntésemet...vagy panasonic 37px80-at veszek 194ért vagy samsung 37r82b-t 145eért(auo paneles)...szted,ha tv nzésre,dvd nézésre és számítógépről történő filmlejátszásra(hdripek) netalántán xbox 360-al fogom összekötni vagy ps3-al akkor melyiket vegyem meg?....
amúgy ha a panát vagy samut összekötöm notival akkor is csak filmet fogok nézni rajta, szóval csakis filmnézés miatt teszem és nem monitorként akarom hasnzálni....dvd-t is csak képfájlból szóktam nézni notival való összekötésnél...
meyliket érdemesebb megvennem?.....szerettem,ha a képen szépek a színek és gyönyörű lenne rajta a dvd...esetelg dvx film,hdrip....valamint az EB.re is nagyon szívesen használnám és a jővőben nem tervezem lecserélni sem....annak is örülnékl,ha az 1:1 -et is jól kezelnék...
VÁLASZOD ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!! FONTOS LENNE EGY HOZZÁÉRTŐ VÉLEMÉNYE! -
#6004 Köszi a segítséget. Nagy dilemma, de remélem jól fogok dönteni. Bár ezek közül nem lehet rosszat választani, mert mindegyik jó készülék! -
kcst #6003 Hi, melyikben láttad? Azonnal indulok, már hetek óta vadászom... :-S -
#6002 Láttam / teszteltük a KDL-52W4000-est Rea4-nél, az A656-ossal meg ugye személyes kapcsolatom van egy ideje. Nagyon jó kis TV a W4000, de azért nem versenytársa az A656-osnak. Egy klasszissal le van maradva kontraszt terén, plusz ugye nem 100Hz-es. Hozzáteszem, a W4000-es nagykerára sem az A656-ossal, hanem az A550-es szériával versenyzik...
Az A656-osnál a tükröződő képernyő a legnagyobb negatívum, amit fel tudok hozni. A W4000-eshez képest még a fogyasztása az, ami nagyon brutális, a 40" A656-os többet fogyaszt, mint az 52" W4000-es! Szóval a háttérvilágításnál valamit nagyon eltalált a Sony....
Ettől eltekintve az A656-os minden szempontból jobb a W4000-esnél. Sajnos a W4000-es beépített DVB-C tunerjét nem nagyon lehet használni, mivel mind a Chello, mind a T-Kábel másfajta kártyát használ, mint amit a TV képes fogadni (a többiről nem tudok nyilatkozni)... Az UPC szerint csak a saját beltérijükön keresztül lehet a digi szolgáltatást használni. Talán lesz majd valami adapter, amivel megoldható, erről nem tudok most nyilatkozni.
Csabesz a három TV közül azt válaszd, amelyik a legszimpatikusabb neked személy szerint. Mindhárom jó kis TV, játékra is mefelelő lesz neked. Mindegyiknek van pár pozitívuma a másikkal szemben. Az A656-os per pillanat a legfelsőbb kategória, jobb panel figyel benne, és van 100Hz-es támogatás. A Sony nagyon energiatakarékos, és alaphangon jó kis tuner van benne (ha beltériről hajtod, akkor lényegtelen), és persze ott a Sony SMART képarány, ami 4:3-as TV nézéskor jól jöhet. A Philipsnél ott az Ambilight, ami nem egy rossz dolog... -
#6001 a sony w4000 a samsung a556-os "ellenfele", az a656 egy picivel magasabb kategória. persze ízlések és pofonok (nomeg sony fanboy-ok :)). én a samsungot vettem - a656 - és nem bántam meg. x360-nal használom, meg pc-re kötve egyelőre. -
#6000 Te melyiket ajánlanád? Láttad már valamelyiket összekötve ps-sel? Melyiken volt szebb a kép? Bár gondolom ez beállítás kérdése is! -
r4pt0r #5999 Ez a teszt mind szép és jó csak még nem tesztelték a A656ot, de írták hogy majd lesz. És szerintem a Samsung fog nyerni de majd kiderül. -
Devergo Boy #5998 © Devergo Boy
tegnap 18:03 | válasz erre | #5980
Hali! Plazma vásárlás előtt állok, és véleményket szeretnék kérni a Samsung PS-42Q97HD készülékről! Szeretnék minél több infót megtudni. Van még időm,mert nyár vége fele tervezem a vásárlást.:)
Samsung párti vok,igy ebben gondolkozok csak. Q sorozatról mi a vélemény? Vkinek esetleg van? 50% tv,30% dvd,20% konzolozásra használnánk. Számitógéppel is összeszeretném kötni. A Q sorozaton kívül melyik sorozatot érdemes még venni? Hol érdemes venni plazmát? Netről érdemes venni vagy inkább vmilyen üzletből személyesen? Ha mondanátok megbizható üzletet megköszönném. Nem nagyon értek a műszaki cuccokhoz ezért fordulok hozzátok,mert ahogy olvasgatom a fórumot látom ti értetek hozzá.:)
Mi a különbség a
Ps-42Q92
Ps-42Q96
Ps.42Q97-es között?
Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv.Laci -
#5997 ...gondolod te.