LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Szinte mindegyik LCD TV-n van VGA bemenet, az a régifajta 15 tûs D-Sub csati.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

SubZero911
Sziasztok !

Kicsit kilógok a sorból, de minden tanács és vélemény érdekel. EZT A KICSISÉGET néztem ki de nagyon. Érdekelne tehát minden tapasztalat és ötlet (esetleges alternatívák is pl. plazma)

\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died

Adi
De nekem régi monitorom van!
Vagy ezt a videó kártyára kell rákötni?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

PyRex
pontosan.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

[NST]Cifu
A szervízmenübe csak óvatosan matatni. 😉

Az elképzelhetõ, hogy az elektronikája már fel van készítve 100Hz-re (magyarul ugyanaz az elektronika meg a sima és a 100Hz-es verzióba is), de a 100Hz-hez olyan panelal is kell szerelni. Mivel erõs kétségeim vannak afelõl, hogy a Samsung ne hírdetné hetedthét határon át, hogy az M86/87 bizony FullHD és 100Hz-es is lenne (erre ugyanis eddig nem nagyon volt példa).

Furcsa
Itt mutatják is hogy nem 100Hz-es DE a tv-m vmilyen szervíz menü vagy mi NÉHA kiírja azt hogy 100Hz-en megy.lehet hogy a menü felismeri csak még nem tudja megjeleníteni?

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

guardian hero
Egy sima ezer forintos VGA kábellel rá tudod dugni a tévé PC-bemenetére a gépet, és akár monitornak is használhatod, olyan szintû lesz a képminõség. Filmnézéshez is teljesen jó.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Adi
Hát nem tudom.. majd megnézzem.
Mert jönnek vendégek aztán már azok is kérdezik, h miez?!😄

Viszont még lenne egy olyan kérdésem, h azt megtudom oldani ennél az LG tévénél LG 27LC2R, h ha PC-n nézzek filmet azt kitudjam vetiteni a tévére?
És ha igen pontosan milyen kábelal. Mert régebben crt tévre rádugtam s-video kábelt, de hát az általában zavaros volt, meg nem volt jó. 😞

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

[NST]Cifu
Nem tudom, nem lehet, hogy van esetleg a Tv-nek valami képminõség javító akármilyen technikája? Sajnos a CRT-kre nem figyeltem mostanság, de hátha... Meg kellene nézni a kézikönyvet, esetleg a OSD-t, hátha van valami kis csalafintaság, ami nem pont úgy mûködik, mint azt alkotói megálmodták...

Adi
Hát.. sztem jah.. eszembe jutott.. tudod mihez hasonlít mint mikor a játékokba betudod kapcsolni a mosodást(smooth?).. pl.: GTA3 -ba belehet, a Just cause-ba.

PyRex
Õõõ, ez biztos a TV hibája?

Adi
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A SEGÍTÕKÉSZ ÉS HOZZÁ ÉRTÕ VÁLASZOKAT!
Viszont lenne még egy kérdésem, hamár ilyen profik vagytok. Mér van az, h anyám vett egy samsung slim flit tv-t.. vmi 408Q vagy mi a száma és mikor nézzük a tv-t és van egy jelenet pl.: ráközelit a kamera az ember arcára és fordul hirtelen akkor azt homályosan látni. Szóval ha lelassítanám akkor kicsit olyan matrixos lenne a feeling!😄 Szóval úgy láttni a tv-t mint ha magad elé teszed a tenyered és gyorsan föl le mozgatod(20-30cm között) és nézzed. Csak itt ez egy fej fordulat. Nem tudom értitek-e?! Nem igazán tudom leírni😊

[NST]Cifu
Hmm... mivel EmThor egy idõben ugye bombázta a fórumot a Pana plazmákkal, én is néztegettem õket, de ahol láttam (már a fene emlékszik hol, talán eDigital?), ott nem tünt fel, hogy villódzna..... <#fejvakaras>

PyRex
A Panasonic szalonban még a PV60-as (meg talán a 70-es) szériánál is megfigyeltem, de szinte csak a nagy képátmérõjû (100-126cm) modelleknél. De ott engem csúnyán zavart. 😞

[NST]Cifu
Szvsz ott a képforrásnál lehet valami kis huba, vagy az elektromos hálózatban. De csak találgatás...

[NST]Cifu
A CRT esetén, mint írtam is, a képpontok villognak, csak addig világítanak, amíg az elektronágyú nyalábja éri õket, majd kihúnynak. Az 50Hz-es TV-ken ez a folyamat másodpercenként 50x, a 100Hz-esek esetén 100x játszódik le. Az LCD és Plazma kijelzõknél azonban a képpontok folyamatosan világítanak, és csak akkor változik a fényerejük, ha arra utasítást kapnak. Emiatt az LCD-k éppen hogy sokkal kímélõbbek a szemnek, mint a CRT-k!!!

Az LCD-k esetén a 100Hz-es technológia annyit jelent, hogy másodpercenként 100x képesek a képpontok változtatni a fényerejüket, ez inkább a gyors mozgás megjelenítésekor elõnyös.

Csibe001
Köszi a válaszokat!

PyRex: Kicsit túlzás lenne ha lcd tv-t is meg crt-t is vennék. 😊

PyRex
Kérdésem: plazmáknál miért figyelhetõ meg olykor a régi 50Hz-es TV-khez hasonló "villódzás"? Valahogy nem nyugodt a képe csomónak.

PyRex
#2262:

"100Hz vs. 50Hz(60Hz): A 100Hz a CRT-k esetén azért volt létfontosságú, mivel ott a fénypontok csak felvillantak, nem világítottak folyamatosan, ezért vibrált a kép. A 100Hz-es CRT esetén a vibrálás hatását úgy csökkentették, hogy sûrûbben villannak fel a képpontok, így már nem fárasztják annyira a szemek (ismét: monitorok esetén ezerszer tapasztalt eset, 60Hz vs. 75Hz vs. 100Hz-es képfrissités). LCD TV-k esetén a 100Hz-es technológia lényege az, hogy a képet sûrûbben frissitik, így a mozgás kevésbé lesz elmosódott, élesebb lesz a mozgó kép. A Samsung készülékei közül csak a 32"-os M86-osból van 100Hz-es (Lásd itt, illetve a korábbi M71-es széria volt még 100Hz-es). Az LG-Philips és a Samsung/Sony is igért idénre 100Hz-es LED háttérvilágítású modelleket (akár fullHD felbontásban is), de ezek csúsznak, a Samsung tavaly még nyárra igérte ezeket, most már az év második felére, a Philips nyárra igéri a saját verzióját."

[NST]Cifu
Az LCD kijelzõkön ugye feltünik, hogy ha nem pont szembõl nézzük, akkor bizony a kép elkezdi elveszteni a kontrasztját, vagy túl világos, vagy túl sötét lesz. A technológiától függõen ez már akár 30°-ról nézve is feltünhet. Az adatoknál feltüntetett értékek 10:1-es kontrasztra vonatkoznak, és a kijelzõ elötti 180°-os területre vonatkoztatva. Valójában az általam látott legjobb LCD kijelzõk is 45° körüli szögben ránézve már látható a kontrasztváltozás. A TN panelesekre szoktak 150-160°-ot megadni, a gyengébb xVA panelekre 170° körül, a jobb xVA panelekre 176°-ot, az S-IPS panelekre meg 178°-ot. Persze ez megint gyártótól is függ.

PyRex
mire kis hazánkban elterjednek, már tuti más tv-je lesz, az is biztos 😊

Adi
Viszont lenne egy hülye kérdésem: olvastam Cifu hozzászolásában a 100hz LCD tv-t.. én azt hittem, h 100hz az összesLCD TV.. Akkor végülis nem jobb egy sima CRT 100hz mint egy LCD? hisz az jobban pihenteti a szemed? Vagy az LCD-nél a felbontás a lényeg?

guardian hero
Digi tuner teljesen felesleges számodra, az csak a digitális tévéadás vételéhez kell.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Adi
Ez a látószög végülis micsoda? 8 fok olyan sokat számít!?

[NST]Cifu
Nem tudom, remélem hamarosan piacra kerülnek az új LG-k, mert én is azokra várok (egy LF65-ösre, egész pontosan). Sajnos hivatalos idõpont nincs, illetve nagyon bõkezû (2007Q2), a külföldi webshopok adatai meg nem elég megbízhatóak (a német oldalak 1-2 napot írnak szállításra az LG 32LC51 esetén, tehát lehet, hogy már legalábbis ez a típus az utcán van).

PyRex
ja nem, úgy értem, hogy wii-re én vennék külön egy crt-t (már rohadt olcsón hozzád vágják, pláne ha használtan veszel 1-2 éves modellt), szerintem simán megérné.

Csibe001
Nekem megfelelõ lesz az, láttam már PS2-t és Dreamcast-ot lcd tv-n s nekem bõven elég volt, annyira vészes nem lesz.Meg ugye nagy filmrajongó vagyok így az 51-es crt tv nem lenne túl nyerõ, de azért köszi.

PyRex
wii-re én alapból hanyagolnám, arra jobban járnál egy olcsó 51 centis crt tv-vel. szerintem.

Csibe001
S kb mikor fog megérkezni? 😊
Ill érdemes nekem Digi tunerest venni? (wii,sz.gép és DVD nézésre lenne)
Bocsi de nagyon nem értek hozzás s félek így belevágni ezért kérdezem.

[NST]Cifu
Az LG 32LC51 az kb. 180e Ft körül várható, a digi tuneres változat meg 205e Ft körül.

[NST]Cifu
Szerintem nincs 100Hz-es 40"+ méretû M86... Legalábbis sehol sem találok erre vonatkozó infot...

Csibe001
Köszi, s ezek az újak "új" áron is jönnek?Mert sokkal többet nem szívesen fizetnék, ezért is tetszett meg ez az LG, mert ár/tudás-ban nekem megfelelõ.Bár én laikusnak számítok LCD tv terén, de mediaba tetszett amit láttam.

Csibe001
Köszi!Köztük van az én boltom is s volt 1-2 panasz a lassúságra, hát akkor megvárom még ezt a hetet.

[NST]Cifu
Nem, az xVA panelek feketéje jobb, a legjobb színhûsége általában az S-IPS paneleknek van.

[NST]Cifu
Csak találgatok, de esetleg lehet, hogy kifutó típus, elvileg jön az új LG 32LC41 és 32LC51 típus.

PyRex
de izé, sehol sem jelölik? ez tök fura, meg árban sem különböznek? valami itt nem stimmel 😊)

PyRex

[NST]Cifu
Gyorsan visszanéztem három 40" és 46"-os M86 tesztet, egyikben sem említették a 100Hz-et, szvsz két változat van belõle, egy sima és egy 100Hz-es...

PyRex
Az MVA-s paneleknek nem jobb a színhûségük?

Csibe001
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem hogy van annak valami különösebb oka, hogy sehol sem lehet kapni jelenleg LG 32LE2R típusú lcd tv-t?Már több mint két hete rendeltem s semmi.Mediaba láttam de ott 30 ezerrel drágábban szóval nem szeretném ott venni viszont már szükségem lenne rá.
Ötlet?

[NST]Cifu
Õszintén szólva pusztán az adatok alapján én inkább az LG-t venném, a kontrasztnál érdekesebb szvsz az, hogy a Samu-nak 170°-os a betekintési szöge (valószinüleg olcsóbb MVA panel), míg az LG-é 178° (valószinüleg LG-Philips S-IPS panel). De ha teheted, menj el, és nézd meg mindkettõ képét, és te dönts!

PyRex
Deizé.. LOL, most valaki mondja már meg TUTIRA, hogy akkor a Samsung M86/M87 40 collos az 100Hz-es vagy sem? Mert Cifu szerint csak a 32 collos az, EmThor szerint meg pont, hogy csak 40 colltól fölfelé...

Ja meg itt volt egy emberke, akinek már M87-ese van (40-es) és õ azt mondja, hogy 100Hz-es 😊

Szóval? 😊

guardian hero
Szerintem X360-hoz tökéletes lesz.

Adi
De te véleményed szerint melyiket vegyem? Érdemes megvenni ezt az LG-t? Engem csak ez a kontraszt dolog érdekelt..
(amúgy az X-box 360 miatt veszem az LCD tv-t)

[NST]Cifu
Akkor a PH!-s hsz.-emet ide is bemásolom 😊

Kontraszt arány: A kontraszt arány annyit tesz, hogy mekkora a kép sötét és világos pontja között a maximális fényerõeltérés. A valós kontraszt arány a legtöbb hagyományos CCFL háttérvilágítású panelek esetén ritkán van 1000:1, esetleg 1200:1 felett. Az 5000:1, sõt 15000:1 értékek már dinamikus kontraszt arányt takarnak, ami annyit tesz, hogy a háttérvilágítás fényerejét csökkentik ha sötét tónusú a kép egésze. Emiatt a 15000:1 kontrasztarány gyakorlatilag annyit tesz, hogy fogtak egy sötét képet (ahol a háttérvilágítás fényereje minimális) és egy világos képet (ahol meg maximális), és az e kettõ közötti értéket adták meg. Az LCD TV-k esetén ezt a LED háttérvilágítással lehet valamennyire kiküszöbölni, ahol nem fénycsövek, hanem sok-sok kis LED adja a háttérvilágítást, és ezek fényereje külön-külön is szabályozható. A legjobb megoldás pedig majd az OLED lesz, ha egyszer az életben tényleg eljut a valós, teljesértékû sorozatgyártásra.

A titok a Kontraszt arány mögött: egy elsötétitt szobában fogod csak észrevenni a különbséget egy 1600:1 és egy 800:1 valós kontrasztarányú kijelzõ között, és a számok még ráadásul nem is megbízhatóak, ugye mindenki találkozott már a csodás adatokkal rendelkezõ TFT monitorok esetével, amelynél csúnya beszûrõdések vannak a háttérvilágításból a széleken. Nesze neked kontrasztarány, ha nem homogén a fényerõ...

A plazmák és a CRT-k adják a legjobb valós kontrasztarányt, illetve a független megvilágítású pixelek (OLED, SED, FED technológia), a hagyományos CCFL háttérvilágítús LCD TV-k esetén el kell fogadni, hogy ez a technológia velejárója, valamit valamiért elv...

Fényerõ: ez annyira ne zavarjon, hogy most 450 vagy 600cd/m2, az különösebben nem fog befolyásolni semmit.

Felbontás: van a 720p (1280x720, ill. 1366x768) és a FullHD (1920x1080), gyorsan egy fontos részlet: az 1080i annyit tesz, hogy váltotsoros, vagyis Interlaced felbontás, ennél egyszerre csak vagy a páratlan, vagy a páros sorokat rajzolja ki (tehát a való felbontás 1920x540 pixel), ha valami valóban FullHD, akkor tudnia kell az 1080p felbontást!
A FullHD-nél annyit kell tudni, hogy egy 40'' vagy 42''-os képátló mellett olyan 2 méternél messzebbrõl nézve már nem igazán látható a nagyobb felbontásból adódó elõny. Tehát ha távolról, fotelbõl elterpeszkedve akarod nézni, akkor ezt illik figyelembe venni. Ugyanakkor a FullHD kétségkívûl elõnyösebb, ha számítógépet is rá akarsz kötni.

Digi tuner (DVB-T): A digitális adás vételéhez szükséges. Jelenleg itthon csak kísérleti jelleggel fut, három csatornával, korlátozott vételi körzettel. 2012-re viszont az analóg adást be kell szüntetni. KábelTV esetén ennek nincs túl sok jelentõsége.

Csatlakozás: Amire illik figyelni, az az 1:1 pixel mapping, vagyis hogy a valós felbontást tud használni ha számítógépet akarsz rákötni, ezt sajnos sok neves gyártó nem teszi lehetõvé (pl. a Sonyt sok kritika éri e téren), ezért csak a szabvány felbontások (általában 1280x720, 124x768, stb.) elérhetõ). A Samsung új, 8x szériája már tudja ezt, a 7x szériának még voltak gondjai (fõleg kompozit bemeneteken), az LG talán a legjobb támogatást adja e téren.
A HDMI csatlakozók terén nemrég jött ki az 1.3-as szabvány, ezt csak a frissebb készülékek tudják.

100Hz vs. 50Hz(60Hz): A 100Hz a CRT-k esetén azért volt létfontosságú, mivel ott a fénypontok csak felvillantak, nem világítottak folyamatosan, ezért vibrált a kép. A 100Hz-es CRT esetén a vibrálás hatását úgy csökkentették, hogy sûrûbben villannak fel a képpontok, így már nem fárasztják annyira a szemek (ismét: monitorok esetén ezerszer tapasztalt eset, 60Hz vs. 75Hz vs. 100Hz-es képfrissités). LCD TV-k esetén a 100Hz-es technológia lényege az, hogy a képet sûrûbben frissitik, így a mozgás kevésbé lesz elmosódott, élesebb lesz a mozgó kép. A Samsung készülékei közül csak a 32"-os M86-osból van 100Hz-es (Lásd itt, illetve a korábbi M71-es széria volt még 100Hz-es). Az LG-Philips és a Samsung/Sony is igért idénre 100Hz-es LED háttérvilágítású modelleket (akár fullHD felbontásban is), de ezek csúsznak, a Samsung tavaly még nyárra igérte ezeket, most már az év második felére, a Philips nyárra igéri a saját verzióját.

Yrda
láttam media marktban egy lg plazma tv-t és gyönyörû volt a képe, pedig nekem az lg tv-ben nem nyerõ..

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

Adi
És még egy kérdésem lenne: egy normál SDTV-nek(50Hz) milyen a kontratsz aránya amúgy? Csak, h tudjam viszonyitani egy LCDhez?!

Adi
Szerintettek milyen ez az LG LCD ami most a Media Markt ba 100ezer?
Nagyon szar ez a 1000:1hez kontraszt arány?!
Sok jelentõsége van ennek? Például ha vennék egy Samsungot
akkor meglátnám a 3000:1hez kontraszt arányt.. vagy ez nem olyan érdekes?
Mert én úgy tudom, h számít a kép minõségnél?
Felvilágosítanátok? Köszönöm!

M313R
Megtévesztõ, mert a reklámban szereplõ weboldal még az elõzõ, F71-es szériára mutat:
http://www.samsungtulip.hu/

&#9658;&#9658;^._.^&#9668;&#9668;

Elég kemény nézni a samu új full hd lcd reklámját az én full hd lcd tv-en látni!😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit