21171
LCD - Plazma
-
waspika #6076 Na közben kiderítettem a leírt problémám okát.
Mégpedig az, hogy ugye az erősítő már van vagy 7 éves. Szóval nem bírkózik meg a BD-n levő hanggal (legalábbis ami true DD, DTS).
Fasza, válthatok erősítőt, ezt a 340eft-at meg dobhatom a kukába. De örülök, hogy így fejlődik a technika.
Ebből kifolyólag marad a 46W4000, decemberben meg egy új erölködő kb 150eft-ért.
Így úgymond "olcsón" megúszom a tv-t meg az erölködőt. -
las vegas #6075 Hétvégén írok róla.És igen hivatalos kereskedésben vettem,mert itt 3 év teljeskörű gari van. -
waspika #6074 OKÉ -
Les6963 #6073 Hivatalos Sony boltban vette. Ott van most ilyan akció... -
waspika #6072 Beteszem ide is, hátha tud valaki okosat mondani a problémámra (bár tudom nem ide tartozik).
Kérdés:
A bluray filmeknél számít, hogy rá van írva, hogy ps3 compatible??
Csak azért kérdezem, mert most kezdtem el venni bd filmeket. Eddig 4db van, ebből egyre volt ráírva, hogy ps3 compatible annak a hangjával nincs is baj, de a másik 3 iszonyatosan pattog, sőt volt olyan, hogy egyik pillról a másikra a párbeszéd sáv eltűnt, és csak a zene maradt meg.
Játékoknál, dvd, zenei cd stb... nincs gond természetesen.
Na erre ki tud okosat mondani.
Az erősítő egy Denon3802. -
waspika #6071 Hát megmondom őszintén én egy nagyon jó minőségű tv-t szeretnék venni. PS3 és bluray a fontos számomra.
De megmondom őszintén az ew-ben volt kint egy 46"sony, még gyengébb kiadás volt mint a 46V3000, bluray ment rajrta és majd bef*stam olyan szép volt a képe.
Szóval már az is bőven megfelelt nekem (nyilván vannak szebb képvilágú tv-k is, de a véleményem az, hogy amit pl júniusban megveszek az szeptemberben egy elavult szar lesz kb fél áron, tehát tartósat sehogy nem tudok venni).
Tehát nem tudok dönteni. Ha lemegy a samu ára 500 alá akkor az lesz. Még van egy hónapom. -
waspika #6070 És mik a tapasztalataid a tv-vel kapcsolatosan.
Jó lenne ha írnál róla pár sort.
De hol vetted 500eft-ért. Minden netes boltban 405 eft. És nem is akciózva. -
Scooby87 #6069 én eladók egy 26colos tv-t 65.000ért...érdeklődni privben... -
las vegas #6068 Na nekem péntekem jön meg a 46w4000,hosszú volt ez a másfél hét várakozás.500ról lealkudtam 470e ft-ra az árát,a hozzákapott 20colos tévét meg továbbadom 70 ezerért,már ki is fizette a haver a gyerekeinek jó lesz.Így végül 400 ezer forintomba lesz.Meg az eladó rábeszélt egy pioneer DV-600as DVD lejátszóra,azt mondta ezzel jobban járok mint a sony-val, -
#6067 Azt dönstd el, hogy mi a fontosabb. Ha ár/értéket nézzük, akkor a W4000-es jobb vétel. De az A656-os jobb képminőséget nyújt, ez nem vitás. Hogy annyival-e, hogy megérjen ~25%-os árkülönbséget, az már elég szubjektív dolog. Ez a képminőség része a dolognak.
Ha azt nézed, hogy a Samu elég merész desinggal bír, viszont rohadtul meglátszik rajta a por, és az ujjlenyomat, amivel nagyszerűen az őrületbe lehet kergetni a tisztaságmániás barátnőt/feleséget. ^^
A Sony távirányítója egyszerűbb, ergonomikusabb, a Samsungé már inkább gicces, viszont kapott háttérvilágítást. A Sony menüje a PS3-aséra hajaz, a Samsungé ilyen téren inkább konvencionálisabb - valakinek ez tetszik, valakinek az. -
waspika #6066 De szerinted akkora a képkülönbség minőségben, hogy megérné azt a 110eft-ot.
Pénz van rá, de én sajnálomrá már az 500eft-ot.
Ha viszont akkora egetverő a különbség a samu javára akkor inkább azt veszem. -
#6065 A Samu egy kateógriával feljebb van, ha kell a 100Hz, és az Ultra Clear Panel (jobb kontraszt, de tükröződő képernyő), akkor a Samu, ha nem, akkor az ára miatt a W4000-es. -
rinpocse #6064 Szerintem nem! -
ballor #6063 Ha neked nem kicsi, akkor nekem sem. ;)
Ha akarnék venni, akkor ócsó. Egyébként mindegy. -
#6062 Kicsi? Nem kicsi,32"-ost cseréltem le, szal a méret maradt.
Nemtom mennyi volt... mennyi legyen? :) -
#6061 ÁÁ, a százas izzó gagyi, pórias. Mi újgazdag parasztok már csak ráviával világítunk!!! :))))) -
waspika #6060 http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Sony_KDL-40W4000.htm
Ezek szerint ez is egy jó tv.
Sajna nem tudom, hogy a samu A656-t vegyem vagy ezt a sony-t. Az átmérő 46-s lenne.
A samu 523eft ez a sony viszont csak 415eft. Megéri ez a cirka 110eft azt a képkülönbséget???
Ps3, bluray, dvd, tv nézés (ez a sorrend).
Valaki adjon választ. -
#6059 "világít a nappaliban" - zavart érzek az erőben! :) -
elmerfudd #6058 Toshiba rulez....
Pedig az nem is mai sorozatbol való :) -
ballor #6057 Olcsóbb lett volna egy 100-as égő! ;)
Nem kicsi az? Milyen ára volt? -
#6056 Na tegnap este óta 32W4000 világít a nappaliban!!! -
Les6963 #6055 Ma szétnéztem a Saturnban...érdekes módon a Toshiba 42WLT68-nak egyész jó képe volt SD-n...jobb, mint a PV8-nak. 656-oson és W4000-en is (bár az csak 32-es volt) HD demó ment...talán a w4000-nek szebbek a színei, de miután nem volt egyikhez sem távirányító, nem tudtam +vizslatni jobban...az LG 6000-es LCD-je sztem aránytalan kávája miatt csúnya... -
kcst #6054 Sziasztok!
A Mammutban lévő narancssárga digitális boltban megtekinthető működés közben egy Samsung LE40-A656A...
Mindenkinek ajánlom, álomszép képe van! -
#6053 Igen, a plazma eladásokat a Pana vezeti tudomásom szerint, a második a Samu, a harmadik az LG volt tavaly, de az utóbbi kettő idén már valószínűleg csak lecseng a témában. Az LG mindössze két Plazma TV modellt hozott idénre (PG3000, PG6000), FullHD plazmát nem is fejlesztenek. A Samu is kifele halad a technológiából, idén már csak a közepes A5xx szériában hoz ki plazmát, 100Hz-es modelt már nem (marad a csúcs a tavalyi P96-os). A Pana továbbra is kitart a plazma technológia mellett, 2009-ben össze is olvad a Pioneer és a Panasonic plazmapanel R&D és gyártó részlege a Panasonic neve alatt. A Pioneer meg eddigi történetében először LCD TV-t hoz ki ősszel...
A pana 37"-osig bezárólag azért elég decens LCD TV típuscsaláddal rendelkezik. -
#6052 Nem értem a Panát, bár ugye az meg valszeg a plazma piacot vezeti. -
#6051 Nálam (mondjuk egyelőre csak PC-ről hajtva):
Üzemmód: Normál
Háttérvilágítás: 8
Kontraszt: 93
Fényerő: 25
Színtónus: Normál vagy Hideg 1 (néha váltogatom lol)
Gamma: 0 -
#6050 Koszi a gyors valaszt hat akkor marad az LCD szerintem jo lesz az :) es hat azert nem irtam tipust mert a samsungbol amit kineztem az jobb mint a sony de talan sony lesz mert az olcsobb es hat az se elhanyagolhato amugy SONY LCD BRAVIA KDL-40V3000AEP a SAMSUNG LE40F86BD. Plazmabol meg panasonicot lestem amiben szep volt kep de tipusat igy nemtudom -
#6049 Ez így elég laikus hozzáállás, nincs fekete és fehér.
LCD:
Pro: Abszolute semmi ghosting és beégés rövid távon, csak ha folyamatosan, hetekig, hónapokig van ugyanaz a kép a képernyőn. Olcsó kisebb méretekben (egyedül az LG gyárt 32" plazmát, de az is drágább, mint a vele egy kategóriás LCD TV-jük), olcsóbb FullHD felbontásnál. Nincs foszforlag jelenség, a mai TV-k esetén szinte nem jellemző az észrevehető utánhúzás effekt. Összeségében monitornak, konzolhoz ill. FullHD esetén jóak.
Kontra: A fénybeszivárgás (bleeding), nem homogén fényerő a képernyőn, gyengébb fekete, olcsóbb modelleknél gyenge színvisszaadás, a kisebb felbontású forrásanyagok megjelenítése kritizálható.
Plazma TV:
Pro: Nagyon mély fekete elérhető, nagyon jó natív kontrasztarány, kisebb felbontású forrásanyagok jobb megjelenítése.
Kontra: Ghosting (ha hosszú ideig nem változik a kép (pl. logók, feliratok), akkor annak "lenyomata" egy időre ott marad a képernyőn, típustól függ, hogy melyik mennyire hajlamos, és milyen szinten a ghostingra), foszforlag (ez is erősen típusfüggő, sötét-világos gyors átmeneteknél "fénypászmát" húzhat), számítógépes monitornak kevésbé alkalmasak emiatt. Továbbá a fogyasztásuk egy fokkal magasabb általánosságban.
FullHD-t akkor érdemes venni alaphangon, ha ki is használod, tehát Blu-Ray filmeket nézel, vagy hasonló 1080i/p forrással hajtod meg. Ez azonban mára már kissé okafogyott, mert középkategórig lehet már csak HD Ready TV-ket vásárolni, a felső kategóriában szinte csak FullHD-t kapni.
A Samsung vagy Sony egy hülye kérdés. Melyik Samsung vs. melyik Sony modell. -
#6048 Yupp, az LCD TV piacon tényleg a Sony vette át a vezetést, a komplett TV piacot néztem, azt is rosszul.
2008 Q1 komplett TV sorrend:
1.: Samsung (20,8%)
2.: Sony (13,2%)
3.: LG (11,6%)
4.: Sharp (7.3%)
5.: Panasonic (Matshusita) (7,0%)
Forrás -
#6047 Sziasztok tudna nekem valaki tanacsot adni akai tapasztaltabb ezen a teren mit erdemes megvenni egy Plazmat vagy LCD-t en az full HD-s LCD fele huzok es meg aszt szeretnem kerdezni hogy samsung vagy sony?? -
#6046 Az utolsó negyedévben a Sony volt az első. displaysearch -
#6045 Felejtsd el azt a 100Hz-et, semmi értelme... :) Nekem is van, de ki van kapcsolva. :) -
ballor #6044 "elkészűlt a fórum"
ezen jót röhögtem, ez egy instant fórum, amit beleraktál a felületbe; ha te írtad volna, írhatnád ezt, így nem
ja, a legfontosabb már ott van: gugli hirdetés... pfffff -
#6043 Jah, a beállításaim at A656-oshoz:
Üzemmód: Normál
Háttérvilágítás: 7
Kontraszt: 90
Fényerő: 40
Színtónus Normál
Gamma: -1 -
#6042 Tisztázzuk mik a kritériumai a "legjobb" gyártóknak. Mert ha valóban szó szerint értem, akkor Loewe, Pioneer, és hasonló prémium márkák kerülnek elő, amik viszont aligha a mi árrétegünk. :)
Ha a legnagyobb gyártókat nézzük, akkor a legutóbbi állás valahogy így állt:
1.:Samsung
2.:Sony (a két első gyártó elég közel áll egymáshoz, a Sony terve az, hogy idén átveszi a vezetést a Samutól)
3.:Philips
4.:LG
5.:Sharp
A piac amúgy eléggé zürzavaros, mert az utóbbi időben a három fő panelgyártó szövetség érdekes zagyvalékokat hozott össze. A három fő gyártó régió Tajvan (AUO, CMO, CPT), Japán (Sharp, Sony, Toshiba, JVC) és Korea (Samsung, LG). Nos ez az elmélet, gyakorlatilag kesztül-kasul vásárolnak egymástól, a Samsung eddig is vásárolt Tajvani AUO és CMO paneleket, és épp idén írt alá az LG-vel kölcsönös panelvásárlásról szövetséget (az LG 37"-os paneleket szállít majd a Samunak, cserébe a Samu a nagyobb, max. 52"-os panelekben segít be a másik Koreai gyárnak). A Sony szintén vásárlója az AUO és CMO paneleknek, illetve a Sharp-tól is szerez be paneleket, továbbá a Samsungal is van egy közös panelgyára. A többibe már bele sem megyek. Szóval nem egyszerű átlátni. :) -
#6041 ...ezek többnyire mind elsőosztályú termékek és nem szoktak rosszak lenni a kategóriájukban.
Ezt nem is vitatom el. Csak azt, hogy sokszor azért nincs igazi mögöttes tartalom a vastagabb árcédula mögött.
...mindenki elismer, hogy a top kategória.
Azt én sem vitattam el soha, hogy az adott kategóriában jó kis TV-ik vannak, csak azt, hogy az adott kategóriában nincs jobb vétel náluk. :)
A vásárlás meg tényleg kissé rémálom szerű dolog sajnos. Annyi gyártó és gyártóként annyi modell van, olyan idióta jelölésrendszerekkel, hogy ember legyen a talpán, aki kiismeri magát közöttük. :S -
#6040 Talán nem véletlenül mondtam, hogy megkérik az árát. Szó mi szó, tényleg nagyon jó TV-k, de azért ennyire nem jobbak az "átlagos" gyártók TV-inél. :) -
Throme #6039 A gyártó szerinti felosztás nem biztos h túl jó. Mindegyiknek van jó -kevésbé jó szériája. Nekem LG-m van. Átlagemberként mikor elkezdtem nézegetni a tv-ket majdnem mindegyik egyformának tűnt. Itt is kaptam segítséget és olvasgattam máshol is. Japán gyártókat favorizáltam de aztán megnézve a tv-ket mégis az LG maradt (ár/érték, kép, kinézet....stb).
Szerintem egy teszten ahol letakart káva mellet csak a képernyő (LCD) lenne látható, sokan elvéreznének annak megállapításában h éppen melyik márka képét látják... pláne ha nem egymás mellett (vagy 1xre bekapcsolva) vannak a készülékek... Lehet pl egy LG nem ér fel egy Sony-val de aki ezt mondja az vajon átmenne a fent említett teszten? Szerintem páran próbálnak "nagyobb kategóriás autóba ülni" de az árcédula önmegtartóztatásra sarkalja őket. Valszeg egy "egyszerűbb" tv-vel is nagyon jól járnának (100 Hz, valós 24p..hmm). Mire olcsóbb lesz az álom tv addigra jönnek az újabb csodák és akkor kezdődik minden előlről. ...csak 1 hozzászólás... T -
EasyLife #6038 Sziasztok!
véleméányeket várok a www.lcdplazma.uw.hu-ról!
elkészűlt a fórum. ötleteket javaslatokat szívesen várok. közeléjövőben jön egy sony bravia kdl40w4000-es tesztje. -
digital #6037 Sony tényleg nem lehet rossz, de engem a W4000-től az a fránya Motionflow+100 hz hiánya tántorít el. (durva hiányosság a sony honlapján szépen demonstrálva )
Szal. vagy Samsung 40a656 vagy 42LG6000. A Scarlet- LG mellett szólnak a remek paraméterei, és árainak viszonylag gyors mélyrepülése. 300K alatt lesz rámozdulok. Samu szép is jó is, de nagyon értéktartó, és nem igen mozdul lefele egyelőre.
( Ja, és kösz Cifu az infót)