21171
LCD - Plazma
-
#6116 Alant a topiclakók nagyszerű opciókat vázoltak fel. ;)
Samu LE-40A656, LG 42LG6000, Sony KDL-40W4000. Én is ezeket ajánlom a figyelmedbe.
Az LG6000 és a Samu A656-os egy kategóriával feljebb vannak a Sonynál, 100Hz-es támogatással. Az LG-nél a desing terén szerintem lőttek egy öngólt, de lehet, hogy valakinek bejön a kissé gnóm kinézetű káva. A Samu A656-osról bő személyes tapasztalatom van, nagyon jó képminőséggel bír, hátránya a gicces, nem túl ergonómikus táv, és a por- valamint újjlenyomatgyűjtő káva, illetve a tükröződő képernyő.
Szerintem válaszd azt, amelyik neked személy szerint tetszik. Ezek mindegyike jó kis TV, nem hiszem, hogy csalódni fogsz bennük. -
las vegas #6115 Szerintem sony w4000Na de komolyra véve,ha ez a kettő tv közül kellene választani akkor nem kérdés,hogy a samsung.Akee pont most árulja nézd meg szerintem az ára jó. -
r4pt0r #6114 Én azt mondom hogy Samu mert ha nem is nézem mit tudnak de szebb. De az a legjobb ha megnézed mind a 2őt valamilyen boltban. -
Piko888 #6113 Nem semmi ez a tv és az ára is szuper. Szerintetek ezt vagy az lg scarletet a 104-es hozzászolásban vagy a samsung40"-es a656-ot érdemes megvenni? -
Akee #6112 Hi!
1 hetes Samsung 40"-os A656-os hibátlan állapotban vihető 350e Ft.-ért. Vásárlás előtt kipróbálható, tesztelhető. Sajna nekem túl nagy lett a 40"-os kijelző..
Ha valakit érdekel dobjon egy privit.. -
#6111 Nem vagyok konzolos, így csak az általam olvasottakra hagyatkoztam. Az Xbox360 oldalán és a Wikipédián azt írják, hogy valósan tudja a Full HD felbontást is. -
#6110 tudtommal az sem tudja... csak felskáláz... -
digital #6109 Na tessék. Most teljesen elbizonytalanítottál. 42PFL-7962D -be játszik a 100hz? Mert az ambilight + 100Hz így tényleg favorit lehet a Philips 42PFL-7962D. -
r4pt0r #6108 Én egy Samu 656ot, bár sajnos még csak 368k az alja, de lesz az még kevesebb is. :D -
elmerfudd #6107 Bocs a sok hozzászolásért.
Szóval ezt ajánlanám:
http://www.digitalko.hu/termekek/index2.htm?lap=philips-42pfl5603d.htm
Az előző téves. Döbbenetes képe van. -
elmerfudd #6106 http://www.digitalmix.hu/index.php?datasheet=10700 -
elmerfudd #6105 Én meg azt ajánlanám: Philips -
digital #6104 Én ennyiért (350k)tudnék egyet jó szívvel ajánlani. Méghozzá a ScarletLG-t
Minden földi jóval ellátva oda-vissza, remek paraméterek és 42"-107cm. Dizájn valakinek bejön valakinek nem. Nekem különösebben nem problémás a "Scarlet design" a háttérvilágítás meg príma. Nagyon szemezek vele, jó tévének tartom, legalább olyan jó mint a legendás 40" A656 samu. -
Piko888 #6103 Ja és ha dvb tuner nélkül veszem akkor majd ha lesz digitális tv akkor set box kell? -
Piko888 #6102 Valamilyen készüléket nem tudnál ajánlani? -
#6101 Az Xbox360 "tudja" az 1920x1080-as felbontást ha jól tudom, viszont a dvd filmek nem túl jól fognak mutatni egy full HD tévén.
Talán tökéletes megoldás még mindig nincs (arra, hogy egy-két éven belül ne cseréld le és full HD és kisebb felbontású tartalmak tekintetében is tökéletes legyen a választás)
Egy-két év alatt sokminden történhet, szerintem jelenleg hosszú távra (5-10 év) még mindig nem érdemes tervezni.
Mindenesetre inkább LCD ajánlható, mint plazma, ha a jövőben az 1920x1080-as felbontás fog dominálni nálad. (Xbox360 és HD tv) A dvd gondolom azért játszik mert azt is az Xbox-szal vagy asztali lejátszóval nézed, ha van PC-d és LCD mellett döntesz, akkor javaslom a HD filmekre való áttérést. :)
Általánosságban szerintem (alkalmassági sorrend):
CRT: "analóg" tévézés, dvd (és akörüli felbontású xvid, divx)
HD Plazma: 720p HD filmek, HD tévézés, dvd (és akörüli felbontású xvid, divx), "analóg" tévézés
Full HD LCD: PC-konzol játék 1920x1080-as felbontásban, Full HD filmek, Full HD tévézés...és csak végső esetben dvd (és akörüli felbontású xvid, divx), "analóg" tévézés
Pozitívumok: (CRT kiesik, Plazma és LCD viszonylat)
Plazma: élethűbb színek (élethűbb fekete), szebb kép nem "natív" felbontásokban is
LCD: élesebb-tisztább kép natív felbontásban (közelről)
Negatívumok:
Plazma: nagy fogyasztás (4-500W!), egyes típusok képernyője beégésre hajlamos
LCD: rosszabb képminőség nem "natív" felbontásban (analóg tévéadás, dvd és akörüli felbontású xvid-divx filmek), kevésbé élethű színek, "világos" fekete
Hozzátenném gyorsan, hogy a legújabb és méregdrága LCD-k esetén már talán már nem igazak az előbbi negatívumok!!! ...de akkor valószínűleg jobban a zsebedbe kell nyúlnod!
Mindenesetre amint írtam: számodra inkább az LCD ajánlható, a részletek tekintetében viszont valaki nálam sokkal jobban tájékozott tud segíteni neked, pl. Cifu. -
Piko888 #6100 Három méterröl nézem és 100 cm felettire gondoltam. Persze ha nem kevés a távolság ilyen nagy tévéhez. -
patiang #6099 Mondjátok meg légyszi, miért van az, hogy állítólag független német magazinok ugyanazt a TV-t a kielégítőtől a kiválóig osztályozzák? Ezek spec szaklapok.
Most akkor kinek higgyek?
Bár már döntöttem. CIFU számomra elég hiteles. -
#6098 Milyen messziről néznéd az új tévét, mekkora képméretben gondolkozol? -
Piko888 #6097 Srácok szeretnék egy tv-t venni, lenne rá kb. 350.000 ft-om. Sajna semmit se értek a mostani tv-khez. Amit mindenképp szeretnék hogy legyen full hd. A tv-t dvd nézésre illetve xbox360-ra használom legtöbbet, bár nem szeretnék 1 év múlva nem szeretnék új tv-t venni a digitális tvg csatornák miatt. Szerintetek melyik tv lenne nekem az ideális, elöre is köszönöm. -
#6096 ehh... -
elmerfudd #6095 Utolsó mondatod nagyon nem szép és nem ide való. -
las vegas #6094 ÉN anno 3-4 hónapja pontosan így jártam a Szombathelyi MM-ben,hasonló volt a történet,sony samu szar szerinte a jvc a király,Na ennél a pontnál ott is hagytam,nem vagyok annyira türelmes,hogy elkezdjek vitatkozni vele.Levágtam egyből,hogy ki van adva nekik,hogy most a jvc-t kell nyomatniuk. -
#6093 Soxor van olyan akció (eladói) ezeknél a multiknél, hogy az eladó a munkabére mellé annyi 5.000 ft-os kajajegyet kap, ahány xy tv-t elad. Ennyi. Ez a multi. Ha sokaknak ez kell, hajrá, gazdagítsák őket. Nem baj, vegyen mindenki ott, az a nyereség, pénz úgyis kivándorol az országból, gazdagítsuk a németeket, stb... Rohadjon meg ez az ország..... :( -
#6092 de a Sharp legalább nem szar (sőt), de a JVC...? lol -
Lenssver #6091 Hát ez az esettanulmány durva volt:D:D de mondjuk tényleg ez megy sok helyen én amikor vettem a tévét engem is hülyére akartak venni sajnos. Az eladó váltig állította hogy nincsen full Hd tévé és ne vegyek Samsungot mert az sza.. Sharpra akart rábeszálni .Én sem vagyok nagy LCD tévé szakértő csak azokat tudtam elmondani, amit itt tanultam cifu-tól a fórumba de a srác mindenre rácáfolt. Végülis rájött hogy nem fogom megvenni a Sharpot de már közel álltam hozzá hogy összevágjam az eladót. -
Landor #6090
vagy JVC értékesítési verseny volt, vagy a JVC embere volt..
és igen megy a lobbi, de ez nem csak a tvknél, sőt nem is csak a MMnál van így -
#6089 lol... azaz nem lol, inkább szánalom.
erről az jut az eszembe, hogy egy nemrég vettünk egy akciós tv-t a mm-ban (169 ezres 42 collos Samu plazma) és odajön egy vadidegen (vásárló)... megkérdezi, hogyaszongya: ebben van digitális tuner? Ránézek.. Először is mi a franc köze van hozzá, ugye nem is ismer, másrészt fogalma sincs, hogy miért, kinek, hova és főleg mire vesszók a tv-t. Mondom neki: nincs! - és már fordultam volna el, amikor elkezdi, hogy akkor ezt milyen butaság megvenni, mert rövid idő múlva NEM LEHET MAJD HASZNÁLNI! Aztán rövidre zártam azzal, hogy ahova lesz, ott kábel van, ergo HA majd egyszer digitális adás lesz, akkor set top box, ergo tök 8...
OMG :( -
#6088 Egy kis esettanulmány... -
Scooby87 #6087 égek ,mint a reistag.... :D
-
#6086 mér azok hány hz-esek szted? :) -
Scooby87 #6085 a le378x tipusú tvknél mennyire nagy külömbség van auo és samu panle között....úgy értem nagyon látható vagy csak éppenhogy? -
Scooby87 #6084 ha volna....a lakásban már lapos kijelzők vannak. -
#6083 Nézd meg monitoron 60Hz-en. Na, olyan lesz. ^^ -
Scooby87 #6082 na ez a mondat most értelmetlen lett...szóval,ha sázmítógépről játszok le hd-ripeket amik 24psek...és dvi-hdmin összekötöm egy 24p-t nem támogató tv-vel lesz-e egetrengető látványba változás vagy sem....amúgy notebooknál én nem látom akkor tv-n miért fontos ez? -
Scooby87 #6081 vki leírná nekem,ha számítógépről hajtom meg a lcd-tvt ami nem tud 24p-t...le-3782b akkor fogok látni vmi eltérést? -
#6080 Koszi szepen az infot :) es igazat adok neked mert mire bejon a digitalis adas addigra elavult lesz csak kerdeztem mert olvastam minden felet mar es nem volt vilagos :) -
Scooby87 #6079 igy készül a plazmaTV
gondoltam megosztom az érdeklődőkkel...discovery felvétel magyar szinkron...
akinek nem visszi a mediaplayer classic az bsplayerrel lejátszatja. -
#6078 Igen. De elárulod minek neked DVB-T tuner? Még mindig nincs eredmény DVB-T tender terén, az Antenna Hungária pedig mindösszesen az M1, M2, Duna Televízió és Autonómia Televíziót sugározza Budapest és Veszrém környékén, kísérleti adásként. Erős kétségeim vannak, hogy azért veszel egy 300e Ft-s TV-t, hogy M1-et nézz. Amíg nem tisztázódik a DVB-T piac (pl. hogy a V3000-esben lévő MPEG-2-es tuner egyáltalán jó lesz-e a rendes szolgáltatáshoz), addig nem érdemes a digi tunerrel vesződni szvsz. Amire meg letisztul a piac, már valószinüleg le is cseréled a TV-det... -
#6077 Sziasztok meg tudna engem erositeni valaki abban hogy a SONY BRAVIA KDL-40V3000AEP tartalmaz analog es digitalis tunert is?? Koszi