LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
Hú mit fogsz te ezért kapni cloud-tól... 😊))
Le merted minõsíteni az ISTENKIRÁLY, minden más LCD-t lealázó és plazmákat megszégyenítõ kontrasztú IKSZ szériát?? Ejj 😊))

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

[NST]Cifu
Bocsika, de egy Sony KDL-40X2000 áráért Samsung LE-46M87BD-t kapni, ami ugye barátok közt is 6"-el nagyobb képátló, és képminõség terén is minimum versenyképes, de megkockáztatom, hogy jobb. Ugye tudjuk, hogy a Samsung és a Sony közös gyárban gyártja paneljeiket. Azt is tudjuk, hogy mindkettõ vásárol is kisebb gyártóktól (AUO és CMO) paneleket. Innentõl kezdve max. az elektronikában van eltérés, amiben pedig a Samsung azért szintén nem kispályás... Szóval a névért fizessek cirka másfélszer annyit?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

EmThor
szerintem sungoo-ra gondolt 😄

[NST]Cifu
Õszinte leszek, errõl a Sungod-ról még az életben nem hallottam.
Az általad belinkelt két típusból inkább az LG. Ha Samut nézel, akkor már szvsz minimum a 8-as szériánál kezd, akár S, akár R széria.

EmThor
azért mert X-es kva drága 😊

Most jöttem csömöri auchanból, van kinn új 42PC51R LG, 289.-ért, 1:15000, fogad 1080p-t... majdnem elcsábultam 😄

ha esetleg nem pont Sony LCD-ket árulnál, hanem mondjuk Pana, Samu, stb plazmákat, akkor is biztosan az LCD mellett kardoskodnál, ugye? <#hehe>

szal vicces 😊
EmThor
aha, R7/8-ból vegyél szerintem

Adi
Samsung?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

PyRex
Jó-jó az X-es Sony, de kontrasztban még mindig elmarad (bõven) a Pana plazmáktól (habár más LCD-khez képest sokkal jobb is lehet).

EmThor
r32-es elektronikája elég gyengus...

Adi
Na marha jó.. besétáltam a westend MM-be. Kérdezem a srácot, h van-e még a LG akciós LCD tv-bõl. Elkezdi, h nyitás után 2 órával az összes elfogyott!!
Mondom nagyon jó.. Azt mondta, h helyette tudja ajánlani a SUNGOD nevezetû LCD tv-t az LG és a Philish gyártja. Tudtok errõl vmit? Vagy inkább gyüjtögessek esetleg egy 82cm-re?!Ezzel az LG-vel ÉS Ezzel a Samsungal. Bár ahogy elnézzem megint csak az LG jobb.. látószög. Jól gondolom Cifu?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

cloud.strife
Akkor amikor jóáron van a piacon az X-es Sony LCD, minek plazmát nézni?????????

www.digimomentsvideography.com

EmThor
jaja + thx oda is 😊 a többit osszátok szét 😄

ó igen: az új 8as sorozatú samunak is szép képe volt hd anyaggal, viszont láttam a 32" alatti modelleket tv adással -> <#wilting>

[NST]Cifu
Ja, HBT EmThor 😊

Ami a kontraszt mizériát illeti, igen, tény, hogy az elsötétített szobában jönnek ki az igazán nagy kontraszt különbségek, nappali fény mellett, . Ami érdekesebb, az a fekete "mélysége", vagyis hogy mekkora fényerõt ad ki "fekete" esetén (avagy a mennyire "szürke" is az adott fekete). Ebben nagyon jók a plazmák, ez tény.

Viszont ahogy lent is említetitek, ami plazma már megérné képminõségbe és tudásban, az egyszerûen már nem éri meg árkategóriába esik.

EmThor
semmi sincs ingyen, kompromisszumot kell kötni... 4kiló felett nem is engedhetek meg magamnak tévét... ráadásul ennyiért szerintem fölös egy elektronikai eszközre áldozni... persze kinek a paplan 😄

PyRex
Én is olvastam, háát meglátjuk. A 2500 Euro az kissé sok(k) 😞(

EmThor
1:5000 kontrasztjuk lesz, de nem 3000 akármennyi, hanem 4k+ szürke színárnyalatot kezelnek -> 2500€

PyRex
Akkor már Pana G10 full HD, csak nem tudom, hogy az mennyibe fog fájni... Szerintem milla fölötti lesz. És tartok tõle, hogy az elsõ panelek sokkal rosszabb kontraszttal fognak rendelkezni, mint a nem HD-s társaik (NE LEGYEN IGAZAM!), úgyhogy a full HD-s plazmákkal még várnék emiatt. Akkor már inkább LED-es full HD LCD-k az év vége felé 😊

EmThor
<#worship>
köszi!

nézd meg élõben mennyire veszik el a 720p részlete plazmán 😊 nem téríteni akarok, csak élõben nézzetek meg egy HD Ready LCD-t és egy Plazmát egymás mellett, szerintem Te sem fogod látni a különbséget... nekem nem sikerült legalább is 3 méterrõl 100cm+ méretben...

különben is jönnek a G8 Pio-k (saját tekintetben G8, pana most G10-nél tart), Full HD-ben, 42"-tól!

PyRex
Biztos, hogy rendben van a képe. Csak az 1024-es paneleken elveszik már a 720p-s adások részletgazdagsága is. Persze jóval szebb így is mintha sima DVD-t néznél, de rosszabb (értsd: nem annyira részletgazdag), mintha ugyanazt egy 1366-os LCD-n néznéd. OK: mondjuk cserébe a kontraszt kárpótol valamennyivel. Deén spec ezt a kontraszt mizériát is nagyon túlmisztifikáltnak tartom. Ha pl. anno egy CRT TV-re rásütött a nap, akkor - kontraszt ide vagy oda - ugyanúgy nem lehetett áltni, mint az LCD-t. Amúgy meg az LCD-t is simán látom, nappali világosságú szobában is. OK persze a feketéje nem a legjobb, de ez leginkább csak koromsötétben jön ki.

PyRex
Amúgy boldog szülinapot! 😊)

EmThor
én nem értem ezt a plazma parát. most is megnéztem új 8as sorozatú lcd-t meg plazmát és utóbbi színvilága + képminõsége HD adással is teljesen rendben volt (electroworld)

[NST]Cifu
A "Sima SDTV" alatt a CRT TV-ket érted? Azoknak elvileg optimális körülmények (tökéletesen sötét szoba) között szinte végtelen lehet a kontraszt aránya. Számszerûsítve akár 100.000:1 vagy 1.000.000:1 is lehet (forrástól függõen). Természetesen a valóságban nem létezõ körülmények között, tesztlaborban mérve. A lényeg, hogy a (jobb) plazmák, a CRT-k és a független fényforrású pixelekkel operáló kijelzõk (mint az OLED) adják a legjobb kontraszt arányt.

Amúgy a másik szobába kéne de akkor "elsõ generációs full HD-s paneles plazmákból nem biztos, hogy vennék" inkább veszek még egy ilyen kva jó samu lcd-t!

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

PyRex
pl. mert nem raktak rá? <#zavart1>

PyRex
Õõõ, irigyellek.
Nem neked van 540 ezres Samu full HD-s lcd TV-d? Most már az szar, vennél egy full HD-s plazmát (ami szerintem 1 milla fölött van)? Vagyizé, nem értem. 2 hónapon belül 1,5 millát 2 tv-re? 😊)

Én amúgy az elsõ generációs full HD-s paneles plazmákból nem biztos, hogy vennék...

Adi
Amúgy még ehez annyit, h nekem nincs a video kártyámon dvi kimenet.. ez mitõl lehet?
Pontosan Tornado GF4 TI4200 a video kártyám.

Egy pana TH-42PY700P-t néztem ki.fullhd. itt is lebutítaná a felbontást?

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Adi
Cifu amúgy milyen kontraszt aránya van egy sima SDTV-nek?

Adi
Én múltkor az árkádba a medal of honort egy crt tévén láttam!😄😄 Körülötte meg a box csak lcd samsung tv-en figyelt!😄

[NST]Cifu
Még egyszer mondom: NEM ROSSZ. De ismét a kérdés: mire? Ha TV-t vagy DVD-t akarsz nézni, arra perfektek a Pana PV60 és PV70 típusai. Ha HD videót (720p felbontás) akarsz nézni, akkor ott már a felbontás minõsége probléma (nem az, hogy csúnya lesz a kép, hanem az, hogy a nagy felbontásból fakadó részletek egy (ha mégoly kis) része elveszik az underscan miatt, ahogy lebutítja a saját felbontására a TV a 720p-s jelet). Ettõl függetlenül ezen sem néznek ki rosszul (bár én csak HD promó videókat láttam, az meg nem az igazi), ha ez nem zavar téged, akkor nyugodtan ruházz be rá.

De akkor a plazmán rossz a képe?? én egy 107-es pana-t vennék.

[NST]Cifu
Két kitétel, az egyik az, hogy milyen LCD TV-n is játszottál? A Saturn-ban pl. egy kb. kétéves 27"-os LG volt mögötte - ma már messze jobb képminõséget nyújtó modellek vannak a piacon. Persze volt ott egy cirka 60"-os plazma is, ám ott meg nagyon szétesett a kép ha közel mentél hozzám mivel azonban a gép egy méterre volt kirakva elé, más választás nem volt...
A másik kitétel, hogy egy agyonvilágított bevásárlóközpont nem azonos az otthoni körülményekkel. A Budaörsi Electro World-ben például a TV szekció kellemes félhomályba burkolódzik, ami tényleg megfelel valamennyire egy lakás fényviszonyainak, de a legtöbb helyen sajnos nem így van.

BTW ismét rávilágítanék a plazmák felbontásból fakadó problémájára, miszerint az 1024x768-as felbontású plazmák nem tudják még a 720p felbontást sem teljes valójában megmutatni...

Yrda
lcd ajánlott konzolokhoz?
hát én játszottam lcd tv-n ps3-al media markt-ban és háát nekem az lcd tv elég fura volt..
de mondjuk ki kellene próbálni plazma tv-n is 😊

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

[NST]Cifu
Ez annyit tesz, hogy mostmár más véleményen lennél? 😊

Konzolokhoz miért az lcd ajánlott?
plazmán rosszab a képe?

EmThor
akkor nem tudtam annyit, amennyit most és azóta láttam élõben a cuccot, ennyi.

[NST]Cifu
Bakker, elnézést kérek, maxima mea culpa, figyelmetlen voltam. <#wow1>

[NST]Cifu
A kérdést úgy tedd fel, hogy mire jobb?

SD adást meg DVD-t nézni egy 1024x768-os Plazma tökéletes.
HD (720p) videohóz, 1366x768-as felbontású plazma lenne a legjobb.
Nagy felbontású (1080p) plazmákkal az Blu-Ray és HD-DVD lejátszás se gond.
Konzolra vagy számítógépet rákötni viszont inkább LCD ajánlott.

Az sem elhanyagolható, hogy mi mennyibe kerül. Az LCD-k elõnye itt kezd megmutatkozni. Elõször is plazmát nem nagyon kapsz 42" alatt, itt élbõl levágódik a piac legnagyobb része. 200e Ft körül már lehet plazmát venni, csak éppen enyhén megmosolyogtató 852x480 pixeles felbontással (a PAL szabvány függõleges felbontás 576 pixel, tehát még ezt is underscanelnie kell). Az a képminõség, amit már érdemes megvenni, mint a Pana PV60, PV70 sorozata, már 300 felett figyel, 42"-os méretben, de ez is csak 1024x768 pixel. Ennyiért már lehet kapni hasonló képátlójú jó minõségû LCD TV-ket is, de valós 720p megjelenítési képességgel.

Ami most nagy verseny lesz, az a FullHD plazmák megjelenése. A Samsung M86/87 szériájával, és az LG LF6x és LY95 szériája mellett az ezekben lévõ panelekkel szerelt Sony és Philips készülékek az ellenfeleik. Az év második felében várhatóak a LED háttérvilágítású FullHD LCD Tv-k, amelyek ha versenyképes árakkal jönnek ki, nagyon csúnyán felboríthatják a piacot.

PyRex
Az az én reagálásom volt a linkelt PDF-re, nem EmThoré 😊

De amúgy melyik jobb? melyiket érdemes venni?lcd vagy plazma?

Mindegy van egy lcd-m és lessz egy plazmám

[NST]Cifu
LoL!!!! Csak gratulálni tudok akkor, ha te ebbõl a zagyvalékból táplálkozol. <#taps>

Elõször is a rövidke elemzés tökéletesen semilyen, ja, igen, a betekintési szög fontos, abban jobb a plazma, a kontraszt terén is jobb, és amúgy is csak a fogyasztás terén nem veszi fel a versenyt a plazma az LCD-vel. Felbontás? Az mi? Beégés jelensége? Olyan is van? Szóval igen, ez alapján kelljen döntenie mindenkinek. 😊

Hogy a tudásszomjra éhezõket kielégítség, belinkelték a Panasonic reklámanyagát, amit korábban már EmThor belinkelte a #2129-es hsz.-ben, mégpedig ezzel a szöveggel:

LOOOOOOOOL, én elismerem, hogy a Panasonic az egyik legjobb plazmatv-gyártó, de amit az alábbi kis ismertetõkben állítanak az LCD TV-krõl, abban olyan szemét hazug sarkítások vannak, hogy hihetetlen 😊)

Márpedig õt amúgy inkább a plazmák felé hajló embernek ismerem. ^^

http://www.palfalva.hu/erdekes/lcdvsplazma.htm
ezen az oldalon leíják hogy miben jó az lcd és miben jó a plazma..stb
ezek alapján meggyõzött hogy a 2. tv-m egy szép plazma legyen.😄

EmThor
me xarnak rendesen üzemeltetni az oldalt 😊

37px70 kritika

[NST]Cifu
elmerfudd csak két hsz.-el elõbb válaszolt amúgy.

Azért én nem adnám le teljesen a HVTV-ket, de tény, hogy a betekintési szög sajnos messze a legnagyobb probléma ezeknél. Azt is tegyük hozzá persze, hogy ennyi pénzért ekkora kijelzõt nem nagyon kapni - ha nem vesszük a projektor plusz vetítõvászon lehetõségét.

Yrda
sziasztok
a panasonic oldalán miért nem lehet megnézni az új plazma tv-k képeit?
nem tudja esetleg valaki?😊

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

Seth
talán mert már elavulóban van. Ki vesz manapság egy batárnagy tévét, ha kap szuper falra rakható plazmát?

PSN ID.: Beegabor

Arnoux
a projectoros tvk miért ilyen olcsók? samsung 127 cm-es 234 ezer. Ennyiért lcdben egy 94cm-est lehet kapni. A projectorosak felbontása rendben van, kontrasztja is.. akkor miért ilyen olcsók az lcdhez képest?

Sztem valamilyen ujabb modelt nézzél magadnak. Mert már vannak új generációs cuccok is.
Pl ez itt:http://www.avplanet.hu/LE-32S81