LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mivel már jó alaposan beleástam én is magam ebbe a francos LCD - Plazma témába, végre elmondhatná valaki, hogy a beépített DVB-T tuner jelent-e valami plusszt, vagy csak hülyítés ? Gondolok itt arra egyrészt, hogy ugye szinte nincs digitlis jeladás MAgyarországon, másrészt hogy lehet külön venni DVB-T tunert is.
Vagy a kettõ azért jelentõsen éltérõ ? Külsõ tunert nem lehet a TV-hez csatolni, illetve a jelfeldolgozás minõsége eltérhet a beépített és a külsõ tuner között?
Bocsi a szó*ásért, de tényleg érdekelne...
\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died
\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died
SAMSUNG PS42C7H vagy Pana TH42PV70
Vélemények ??? Hmmmm ?? Pl. mi ez a nevetséges 549 milliárd szín VS 29 mill szín ???
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!
Amúgy ha PC-t kötsz rá, akkor a 37"-os sem rossz, legfeljebb nem 2-3 méterre ülsz tõle, hanem 1-1.2 méterre. 😉
Árban nekem ez a készülék az ami még beleférne Full-HD esetén, de így már elgondolkodtat a dolog, hogy inkább egy jobb HD-Readyst lenne-e érdemesebb vásárolni. Az 1920x1080-as felbontást úgy sem tudnám kihasználni rajta, mert fõ szempont nálam a pc meg a konzol lenne. Nézegettem a 37M87-est is, de ha már veszek készüléket (pláne meg Full-HD-set) akkor az csak legyen 100cm felett, így ebbõl a szempontból kilõve. Egyébként 37M87 tudja ezt a pixel mappingot?
Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century
Szóval nem, nem arról van szó, hogy egy 720p-s videót nem tudsz megnézni teljes képernyõn. Hanem arról, hogy számítógáprõl nem tudod 1920x1080-as felbontásban meghajtani (az 1:1 pixel mapping annyit tesz, hogy a teljes felbontását kihajtod a TV-nek, sima HD Ready LCD TV-k esetén ez ugye 1366x768 pixelt jelent általában, FullHD esetén pedig 1920x1080-at).
Ha nem tudod 1:1-ben meghajtani, akkor általában csak szabvány PC felbontást használhatsz, pl. 1024x768 vagy 1280x1024, esetleg 1280x720 pixelel, de ettõl még teljes képernyõsen nézed.
Úhh, elég sok a homályos folt ezekkel a felbontásokkal kapcsolatban, azt hiszem PH-n kicsit alaposabban utána olvasok a dolgoknak. 😊
Ha csak TV adást, DVD-t illetve asztali lejátszóról (esetleg PS3-ról) akarsz HD-DVD vagy Blu-Ray filmeket nézni, akkor ez abszolute nem érint téged. HTPC esetén már rezeg a léc, itt már érdemesebb natív felbontásban hajtani a TV-t.
ez euróról átszámolva 350k-ért van. ennyiért 42'' full hd nem rossz. pc-vel meg dvi-hdmi-vel 5m kábel, 10 ropi, ha össze akarod kötni.
a toshiba-nak a sharp-al ellentétben (ahogy keresgéltem) van hivatalos mo.-i forgalmazása, 3 év garit hirdetnek.
itt forgalmazzák -> toshibashop.hu
vki jár a lurdy ház fele, létezik még az üzlet és van ilyen tévé? ha van mennyi? nem volt email címük..
Priviben eddíg is segítettem jópárotoknak, ezután is fogok... 😊
www.digimomentsvideography.com
Engem már az a tapasztalat is érdekel, amikor vki egymás mellé tesz 2 tv-t meghajtja ua a jellel és véleményt mond...
Az hogy mindenki mást lát, hall evidens, hisz voltam én már olyan ûbermilliomos hifistánál, aki a mittomén hány millás hifi-jét mutogatta, hogy ez milyen komolyan szól... Én meg ott áltam és nem hallottam olyan különbséget, ami miatt nekem ennyiért kellene vennem hang cuccot.
A szem is így mûködik, nálunk egy HD fal van, ahol majd az összes Sony, Samsung-ból, LG-bõl pár modell. Egyazonos HD jellel, "egyazonos antennáról hajtva. Mindez egymás mellett.....
Nemsok helyen van így megcsinálva a tvfal aszem, így van idõm tapasztalatot gyûjteni, hogy melyik mennyire.
Ezelé a fal elé áll a kedves vásárló és ha nagyon nem tudja, hogy mit akar, akkor a kérdésünk az, hogy a drágábbakat szebb képûnek látja-e? Ha nem, akkor már csomagoljuk is az olcsobbat. Ennyi.
Csakugye ez a gyakorlat, itt meg ugye elmélkedik pár emberke, hogy jobbnak hiszi az egyik, vagy másik tv-t...... 😊
Ha pedíg sértegetésnek gondoltad a válaszaimat, úgy szíves elnézésedet kérem, de tartom magam a mondottakhoz.... 😊
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Szeretnék véleményt kérni azzal kapcsolatban, hogy milyen televíziót vásároljak, ugyanis a mostani 20 éves, és jól megvolt, csak mostanság elég sok képhibát produkál, illetve az NTSC szabványû DVD-ket csak fekete-fehérben tudja megjeleníteni, ergo nem tudja kezelni az NTSC szabvány színeket. Tudtommal az újabb típusú televíziók tudják.
Tulajdonképpen egy nem nagy nem kicsi Tv kellene a nappaliba(tökmindegy milyen CRT,LCD, plazma csak ne legyen olyan drága, kb 90 ezer alatt) ami le tudja játszani az NTSC DVD-imet, PAL DVD-imet, illetve megbízható jó képet ad. Jól lenne ha volna SCART csatlakozója, mert a VCR az még ezzel kapcsolódik.
Kisebb vásárlási tanácsokra lenne most szükségem, elõre is köszi mindenkinek.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
1. A "teszteknél" is a pénz beszél.
2. Nem érdekel, hogy mit mond a teszt, ha nekem a másik képe összhatásban jobban bejön... A saját szemem jobban számít, mint egy teszt 😊
Mellesleg pont a sony X-es sorozatánál van az, hogy szerintem túlságosan "mû" a kép. Nem tudom jobban elmondani. Jók a színek, stb, de a kontraszt valahogy sok, vagy inkább furcsa. Sony szalonban láttam a készüléket, tehát nem valami MM -ban, ahol szarnak rá, hogy hogyan van beállítva. Próbáltam utánaállítgatni, de nem sikerült olyanra belõnöm, hogy azt mondjam rá: "hú igen, ez mennyivel sebb az összes többinél"...
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
A dolog ott kezdõdik, hogy nem nagyon csinálnak VALÓDI összehasonlító teszteket, ráadásul személy szerint nem tartozom azok közé, aki egy-két teszt alapján alkot véleményt valamirõl. Elsõ sorban azért, mert a tesztelõk nem feltétlenül arra figyelnek, amire mondjuk én figyelnék (arról ugye senkit sem kell meggyõznöm, hogy az emberek látása, hallása és véleménye nem uniformizált, tehát vannak, akik csodaszépnek látják egy bizonyos TV képét, míg mások csak fanyalognak rá). Mondjuk végigolvastam legalább másfél tucat Samu LE-40F71 tesztet, ebbõl talán három-négyben jegyezték meg, hogy nagyon nehéz színhelyesre belõni a beállításokat, és talán egy-kettõ volt, aki említést tett az 1:1 Pixel mappinggal kapcsolatos problémákról. Többek között ezért is vallom azt, hogy minél több forrásból informálódni, ha lehetséges a saját szememmel megnézni, majd ezek után véleményt formálni. Tudnillik én sehol sem állítottam olyat, hogy TESZT-eket csinálok, ezt a zöldséget te próbálod a számba adni. Egy saját véleményem volt és van (idézem magam: "...képminõség terén is minimum versenyképes, de megkockáztatom, hogy jobb..."), amit továbbra is tartok. Ha neked ez kevés, az a te bajod, attól még, hogy sértegetsz, és megpróbálod a saját véleményedet az enyém fölé helyezni, még nem jelenti azt, hogy neked is lenne igazad...
valszeg a ventiket hallod, de ha erõsebb a búgás, akkor a táp lehet a ludas.
ha csak teljesen levett hangerõnél hallatszik a zaj, akkor ez normális, ha viszont normál hangerõn hallgatva a tv-t is hallatszik, akkor érdemes felhívni a szervizet.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Na nemond nekem, hogy egy nap megnézel egy tv-t kitudja milyen jellel, beállítással, utána megnézel egy másikat máshol, más jellel, beállítással és azt mered mondani hogy ez teszt!!!! LOL 😊
"Akkor légyszives hazudtolj meg, hogy például a Sony KDL-40V2000-ben nem LTA400WT van. A saját szememnek se hiszek mostmár, mert láthatóan olyan biztos vagy az igazadban. ^^ "
Ha az a panel van a Sony-ba is meg a Samsungba akkor mér a Sony-kat hozzák ki sokkal jobb képunek a tesztek?
Értsd már meg, hogy már a félvezeto is más a Sony-ban meg a Samsungban, stb,stb..... Csak a papucs egyforma (S-PVA, pl...)
Árgépes árakat vettem alapul, a fair play jegyében: Sony KDL-40X2000 és Samu LE-40M87.
na erre írtam, hogy honnan szedte???? Ezeketre a nagyon megalapozott állításokra szoktam ugrani..... Teszt emberek!!!!! TESZT!!!!!!! 😊
Láttam a saját szememmel már jópár kiállított KDL-40X2000-et. Láttam már LE-40M86-et szintén. Mégha nem is egymás mellett, de azért szubjektív összehasonlításnak megteszi. Márpedig érzésre az M86-nak adnám inkább a babérkoszorút (mihez tartás végett: nem azt írtam, hogy az X2000-nek rossz a képe!).
De ez mostanában nem is így van, tehát a példa is csak érdekesség, hisz a mostani helyzet más. Ebben a gyárban legyártják hatalmas lapokban (sok méterszer sokméteresben) az LCD "papucsot" a félvezetõig. Onnantól mindegyik cég rápakolja a MAGA háttérvilágítását, megugye a maga elektronikáit..... ( méghogy a Samsung ottvan a TV elektronikában????? LOL). Így kialakul az LCD televízió.......
Akkor légyszives hazudtolj meg, hogy például a Sony KDL-40V2000-ben nem LTA400WT van. A saját szememnek se hiszek mostmár, mert láthatóan olyan biztos vagy az igazadban. ^^
(inkább Tokyo-ba vinnének a kameragyárba..... 😊
1. ilyen Samsung modell hivatalosan nincs az országban, tehát a "kétes eredetû" mittoménmilyen cégek által forgalmazott árat nem hasonlítanám a hivatalosan forgalmazott X-es Sony árához.........
2. idézem: "Bocsika, de egy Sony KDL-40X2000 áráért Samsung LE-46M87BD-t kapni, ami ugye barátok közt is 6"-el nagyobb képátló, és képminõség terén is minimum versenyképes, de megkockáztatom, hogy jobb."
na erre írtam, hogy honnan szedte???? Ezeketre a nagyon megalapozott állításokra szoktam ugrani..... Teszt emberek!!!!! TESZT!!!!!!! 😊
3. aszem tisztába vagyok a panelgyártással kapcsolatba, igaz én naív nem a neten terjengõ ökörségeket szoktam olvasgatni, hanem inkább ugye meghívnak a cégek és ott elmondják a HIVATALOS adatokat.....
vhol van egy prezentációm as S-LCD panelgyárról, ha kell szívesen elküldöm, akit érdekel. Az ilyen adatoknak hiszek, másnak nemigazán.....
A panelgyártásról annyit, hogy annó 2 éve kb volt egy Sony 42" plazma matsusita (panasonic) panellel és mellette egy Pana 42"-es modell a boltban (ugye kedves elõítéletes barátom...). Nos az mér volt, hogy a Pana paneles Sony jóval szebb képet adott, mint a Pana???????? ha jól emléxem (de ha kell szívesen elõveszem az akkori készletprogramot😊 a Sony 799e volt, a Pana 749e.......
De ez mostanában nem is így van, tehát a példa is csak érdekesség, hisz a mostani helyzet más. Ebben a gyárban legyártják hatalmas lapokban (sok méterszer sokméteresben) az LCD "papucsot" a félvezetõig. Onnantól mindegyik cég rápakolja a MAGA háttérvilágítását, megugye a maga elektronikáit..... ( méghogy a Samsung ottvan a TV elektronikában????? LOL). Így kialakul az LCD televízió.......
Na de mindegy, hagyom is a dolgot..... van akinek hiába mondja az ember....... nem kell nekem hinni, higyjen mindenki a saját szemének. Csak addíg ne mondjon nekem senki semmi olyan okosságot, hogy ez vagy az jobb, amíg igazi TESZT-et el nem végzett. Aki megtette, azzal szívesen tapasztalatot cserélnék...
u.i.: de a teszt legalább odáig eljusson, hogy az a 2 szerencsétlen TV legalább egymás mellett legyen......... 😊))))))))
-Hogy a Sony KDL-40X2000 áráért Samu LE-46M87-et kapni? Nézz körül és meglátod. 😊
-Hogy a Samu és a Sony közös leányvállalata, nevezetesen az S-LCD corp. gyárt paneleket a két cégnek? Bárhol rákeresel a neten, és megkapod a választ, de olvasható a Sony oldalán is.
-Hogy a Sony AUO és CMO paneleket vásárol, és ezekkel szereli részben a TV-it? Csak figyelni kell a híreket, mellesleg ide is bemásoltam pár héttel ezelõtt egy erre vonatkozót, de tessék, ne keresgélj, ide másolom neked a linket. Tessék, itt egy másik ezzel kapcsolatos hír. Ha egy kicsit keresgélsz, még akad jópár hasonló hír.

BTW egyébként a 16:9 sem a mozifilmekbõl jön, hiszen azok általában 2.39:1 képarányúak.
Most egy 16:10-es monitor nagyon fasza, mert SEMMILYEN film nem megy rajta fullscreen-en, fekete csíkok nélkül. Ergo kurvára SEMMI értelme ^^
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
szerintem ha lesz pénzem én panasonic full hd plazma tv-t veszek 😊)
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1