LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.digimomentsvideography.com
Nagyon köszi!
Reméltem hogy nem a vga kártya tvoutjával kell szarakodnom.
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
2x HDMI,2x SCART,5xRCA(kompozit video,analog komponens)
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
1360x768 felbontás hogy néz ki rajta, mármint a PC képe?
Meg nincs oldalt csik a 1366 és 1360 különbség miatt?
köszi a válaszokat.
Nálunk pl. a UPC csillagpontos rendszerén olyan k*rva jó minõségben jön szinte az összes csati, hogy hihetetlen. Még egy PC-s szar gagyi TV tuneren (ami iszonyat érzékeny bármilyen kis jel romlásra) is profi a képe, hát még egy TV-n!
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Bár nekem nem 150k tv-m van... 😊 Ebben az olcsóbb kategóriában nem hiszem, hogy komoly hangproci lenne... 😞
Azt olvastam ezen a vidanet oldalon, hogy van pesten is..... (na ezt is megfogalmaztam), szal nézzetek rá, bár gyõrben már nem egy vevõmnek kötöttem a friss új LCD tv-jéhez és nem voltam hanyatt esve a képétõl. Szvsz nagyon gyenge set-top-box-ok ezek..... 😞
Mindegy, ez is valami... 😊
Kérdezem én ezt azért, mert példának okádék a MM-ban komponens kábelen nyomják a HD videot és a DVD DEMOKAT, de nem láttam igazi különbséget.
\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died
\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nos, gyorben kb 2006 októbere óta lehet DVB-C-re elofizetni, www.vidanet.hu
😊 Ráadásul a mocskok az HBO csomagot nemsokára csak így akarják szolgáltatni...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
150K volt.
Képernyõ méret: 26''-os, 66 cm képátmérõ
Képfelbontás: 1366*768 pixel
Hangrendszer:
- 3D mozi hangzás
- A2/NICAM
Kimeneti teljesítmény: 12 W
Csatlakozók:
- 2 HDMI bemenet
- komponens bemenet
- 2db Scart
- S-video bemenet
- AV ki/bemenet
- RGB bemenet
További jellemzõk:
- Dynapix képjavító áramkör
- HD ready / HD kompatibilitás
- szélesképernyõs
- 16:9 képarány
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Eladni meg a gari+áresés miatt kell, ha jól akarsz kijönni és amúgy is vennél másikat. Ha nem akarsz másikat, jó az, nem kell parázni, maradhat a régi, bár mint mondtam szarok ezek még, nem tartósak.
a vestel tv-t én egyébként kb fél nap alatt eladtam volna 😊
Egy év garit adnak a cégek többnyire (a 3év kamu a samunál is, mert az 1+1+1 lószar), így kénytelen vagy bõven az 1 év letelte elõtt eladni a TV-t, hogy ne bukjál rajta kúrva sokat. Nem beszélve a régebbi generáció áresésérõl, mikor jönnek az újak. A technikájában meg nem bízok annyira senkinek sem, hogy gari nélkül használjam tovább a szemetüket!
Meglepõdnél, hogy mennyi fontos és korrekt info van a neten. Az én szakmámban is. Továbbá ha neked ez a szakmád (a szóhasználatból ezt veszem ki), akkor miért irkálsz olyasmiket, hogy például kétled azt, hogy DVB-T-n nem biztos, hogy lehet HDTV adást biztosítani? Itt van a szomszédban, Romániában. ProTv HD, 2006 decembere óta (igaz az is még csak beindulás fázisában van, erõsen korlátozott területen, de már megy az adás).
Ha hülyeséget írok le, korrigáld, én sem vagyok tévedhetettlen, sose voltam az, és érvekkel meggyõzhetõ vagyok. De nem hiszem, hogy a #2322-ben bármi hülyeséget, a valóságnak nem megfelelõt írtam volna...
Arról még nem hallottál, hogy a net nemtom hány %-a téves infó??????
A net is csak egy információhalmaz. Mint ilyen, természetes, hogy ott is sok téves információ van. De ez igaz minden hasonló információforrásra. Kb. egy hónapja egy Euronicsban azt ecsetelte mellettem az egyik eladó az LCD TV-ket nézegetõ vásárlónak, hogy csak az LG és a Samsung gyárt LCD paneleket, és a többi gyártó ezeket a paneleket építi be a TV-ibe, éppen ezért vagy LG vagy Samu TV-t vegyen a T. ügyfél... Ott is nehezen bírtam a véremmel, hogy ugyan már ne vezesse ennyire meg akkor az embereket, de inkább letettem róla. Nyilván az eladónak hinne a vásárló, hiszen ez a szakmája, csak megfelelõen van informálva...
u.i.: már létezik, mo-n is hamarosan kapható lesz a DVB-C és T tuneres Bravia, továbbá ui tunerekkel szerelt HDD DVD író is!
A kérdés az, hogy mikor térnek át a kábelszolgáltatók a DVB-C-re. Ha jól tudom ugyanis erre vonatkozólag nincs szabályozás jelenleg, tehát a kábelszolgáltatóktól függ, mikor és hogyan térnek át, vagy legalábbis teszik lehetõvé a DVB-C szolgáltatást. Itt a dolog rákfenéje, miszerint hiába adott egy technológia, ha nem lehet kihasználni... :\
Nagyon jók az elsõ tapasztalataim, és a DVB-T tuner-hiány ellenére k*a szép a TV adás (is). Igaz digi kábel TV szolgáltatóm van.
Na csak azt akartam, hogy ajánlom ezt a kimenõ szériás TV-t mindenkinek, csak nem a linkben szereplõ áron. Majdnem ugyanaz, mint a sima E7H.
Vagy a modellezést is így tanultad? Net-rol?????
Arról még nem hallottál, hogy a net nemtom hány %-a téves infó??????
u.i.: már létezik, mo-n is hamarosan kapható lesz a DVB-C és T tuneres Bravia, továbbá ui tunerekkel szerelt HDD DVD író is!
Abban teljesen igazad van, hogy ez az egész a jovo zenéje.....
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!
Akinek ilyen beépített DVB-T tuneres tv-je van, annak csak egy elõfizetõi kártyát kell a készülékbe helyeznie és egy (rádiómagnóhoz hasonló) kis antennát kell a tv-be dugnia és már élvezheti is a sok adót...
Mikor is? Jelenleg így néz kis a DVB-T lefedettség:
Budapest és Kabhegy környéke.
Idézet:
"...melyek alapján az ORTT 2007-ben meghirdetheti a 3 országos multiplexre szóló pályázatait."
A pályázat tehát idén lesz kiírva, és a jelenlegi ütemterv szerint 2009 Január elsején kezdhetik meg legjobb esetben a sugárzást. Addig, hacsak nem fog változtatni az Antenna Hungária, a három alap adó (MTV1, MTV2 és DunaTV) fogható kisérleti jelleggel.
Információim szerint a rendszer alkalmas HD adások sugárzására is, de szvsz ezt kétlem.... bár úgylegyen... 😊
És ismét csak a linkelt oldalba kellett volna egy kicsit beleolvasnod:
"A felhasználható adatsebesség a csatorna-kapacitástól függ, ez 5 Mbit/s és 31 Mbit/s között lehet, így lehetõség van egy HDTV (21-28 Mbit/s) vagy hat (4.5 Mbit/s) SDTV program átvitelére."
Itt egy kicsit visszatérnék a fenti idézethet 3 országos multiplex van meghírdetve, egy multiplexben pedig 1 HDTV vagy 6 SD TV adás mehet. Namost ez a legfeljebb 18 SD TV csatorna elég messze van akár csak egy alapszintû kábelTV-hez képest is.
Most az itthoni DVB-T terén várakozás van, hogy miként is fogják megvalósítani. Elsõ körben nagy kérdés, hogy a csatornák alapjában véve fizetõsek lesz-e (ugyanis a tévhittel ellentétben nem mindenhol az, csak pl. Angliában), vagy csak egyes tematikus csatornák esetén kell-e majd fizetni.
A kérdésre tehát, hogy a DVB-T megéri-e, valóban korrekt választ olyan 3-4 év múlva kaphatunk. Valószinüleg a kábelTV szolgáltatók sem fogják tétlenül nézni, ha az AH beindítana egy HDTV adást, õk is lépni fognak elöbb-utóbb efelé. De szerintem (ahogy lent is írtam) most még kár ezen gondolkodni.
No ennyi, kicsit szakszerûbben.... 😊
No komment...
A DVB-T verzió ugye a földfelszíni digitális televíziózást jelenti. Ezt a szolgáltatást a sógorok épp tavaly szeptemberben véglegesítették, azaz az analóg földfelszíni szolgáltatást megszüntették. Emiatt a mai napig kint még a zöldséges is DVB-T tunert árul, mármint annak, aki nem beépített tuneres tv-t vett. Eme szolgáltatás egy-az-egyben egy UPC-Direct szolgáltatásra hasonlít, tehát digitális, programújság, stb.....
Amiért kényelmetlen, az az, hogy a TV-t gyakorlatilag "monitorként" használod, tehát csak a képet adja, a többit a set-top-box csinálja, kitudja milyen minõségben. (egy angol teszben olvastam, hogy a Pioneer és a Sony szereli a legjobb minõségû DVB tunerrel a tv-it). Ami a set-top-box-okban a legrosszabb, a "bonyolultsága", hisz + egy doboz, + egy kábelezés, + egy install. De term lehet így is használni......
Magyarországon ezt a szolgáltatást 2012-ig kell teljesen kiépíteni, addígra mindennemû analóg adást meg kell szüntetni.
Eme cél gyorsításaként a parlament most tavasszal megszavazta az ehhez szükséges törvényeket, õsszel kiírják a pályázatot és jövõ tavasszal elkezdik kiépíteni a rendszert.
Akinek ilyen beépített DVB-T tuneres tv-je van, annak csak egy elõfizetõi kártyát kell a készülékbe helyeznie és egy (rádiómagnóhoz hasonló) kis antennát kell a tv-be dugnia és már élvezheti is a sok adót...
Információim szerint a rendszer alkalmas HD adások sugárzására is, de szvsz ezt kétlem.... bár úgylegyen... 😊
No ennyi, kicsit szakszerûbben.... 😊
Jelenlegi információm szerint lesz D2600, meg D3000. A D2600-ról semmi indóm nincs, ára sincs.
A D3000 meg a V utódja, de errõl sincs még hivatalos infóm. 😞((((
A MorionFlow pedíg a Digital 100Hz DRC, Philips-nél Digital Motion nevû technológiák LCD-s verziója. Tehát kipótolja a képkockákat, ezáltal simább mozgást látunk a tv-n....
(halkan megjegyzem én filmnél kikapcsoltam a régi Sony Wegámon ezt a funkciót, hisz a mozifilmet inkább eredeti képkockaszámmal (recegõs svenkes képpel) szeretem nézni)
Viszont a 32V2500-as ára vmi brutális lesz..... 😊)))))))) És "elfogult" véleményem szerint ennél jobb 32" LCD nemigazán van a piacon a tervezett árkategóriában..... 😊))))))))))))))))
hdtv.org link
"The TX32LXD700 is the best 32in LCD on the market at the moment."
lényeg hogy 330ért megbízható helyrõl talppal együtt kapni ilyet
Holnap megyek is a Debreceni MM-ba, megnézem ezt a PV70-et, ha van... Aztán jól megvárom, hogy lemennyen még jobban az ára......
<#vigyor2>#vigyor2>