LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
Stimt, inkább maga a technika új mivolta a lényeg, valszeg javítanak rajta idõvel. De legalább már van valami technológiai elõrelépés!!!

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Maga az LCD panel ratyi benne, persze ez relatív.... ugye mihez képest.... 😊

JohnnySmith
2 is! 😊
Nagyon köszi!
Reméltem hogy nem a vga kártya tvoutjával kell szarakodnom.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

guardian hero
Ha van DVI kimenet a videokártyádon, akkor egy DVI-HDMI kábellel.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

JohnnySmith
Van egy kérdésem. Tegnap vettem egy JVC LT-26A80ZU tv-t. A ki és be menetek között nincs vga bement... hogy tudom rákötni a pc-t?

2x HDMI,2x SCART,5xRCA(kompozit video,analog komponens)

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Volt már valakinek tapasztalata a SAMSUNG LE-32R32B LCD TV-vel?
1360x768 felbontás hogy néz ki rajta, mármint a PC képe?
Meg nincs oldalt csik a 1366 és 1360 különbség miatt?

köszi a válaszokat.
PyRex
ok de mi értelme, ha szar minõségû?
Nálunk pl. a UPC csillagpontos rendszerén olyan k*rva jó minõségben jön szinte az összes csati, hogy hihetetlen. Még egy PC-s szar gagyi TV tuneren (ami iszonyat érzékeny bármilyen kis jel romlásra) is profi a képe, hát még egy TV-n!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

cloud.strife
Hozzávetõleg azonos képet ad, inkább a hangátvitel a kül...

cloud.strife
Ha csend van itthon és esetleg egy jobb hangminõségû film megy (bár legtöbbször a reklámok alatt hallom) egész érdekes hangok jönnek oldalról....... pedig nincs is bekapcsolva a házimozi... 😊

Bár nekem nem 150k tv-m van... 😊 Ebben az olcsóbb kategóriában nem hiszem, hogy komoly hangproci lenne... 😞

cloud.strife
õõõõõõõõõõ..........

Azt olvastam ezen a vidanet oldalon, hogy van pesten is..... (na ezt is megfogalmaztam), szal nézzetek rá, bár gyõrben már nem egy vevõmnek kötöttem a friss új LCD tv-jéhez és nem voltam hanyatt esve a képétõl. Szvsz nagyon gyenge set-top-box-ok ezek..... 😞

Mindegy, ez is valami... 😊

SubZero911
Azt mondja meg valaki, mekkora a minõségi eltérés, komponens kábellel történõ csatlakozás és HDMI csatlakozás között.

Kérdezem én ezt azért, mert példának okádék a MM-ban komponens kábelen nyomják a HD videot és a DVD DEMOKAT, de nem láttam igazi különbséget.

\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died

SubZero911
Ez tetszik : 3D mozi hangzás . Szembõl, 2 db. <#csodalk> hangyaf***nyi hangszóróból. Miért kell ilyen idiótaságokat írni minden 200k-nál drágább TV-re ?

\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died

PyRex
ja ha Gyõrben van akkor mindenhol van! <#rolleyes><#nyes>

[NST]Cifu
Hmm... ez mindenestre jó hír, kár, hogy a mifelénk szolgáltó cég szerelõi még csak nem is hallottak a DVB-C-rõl. <#whatever>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

cloud.strife

Hivatalos Sony Márkaboltok

Ajánlom fogyelmetekbe, hátha.... 😊

cloud.strife
Mindenben igazad van, csak hagyjuk már ezt az okoskodást..... 😊

Nos, gyorben kb 2006 októbere óta lehet DVB-C-re elofizetni, www.vidanet.hu

😊 Ráadásul a mocskok az HBO csomagot nemsokára csak így akarják szolgáltatni...

EmThor
video-part kft is 1+1 év garit ad pana plazmákra, pedig nem kis hely... és úgy tudom a panasonic változtatta így meg a garit, MM-ben is ezt mondta eladó srác (1+1-et) szal nem tom mi van

[NST]Cifu
Blah... azért akkor azt nem kellene 3 év garinak feltüntetni... Shame on you, Samu. <#wow3>

Sir Quno Jedi
Ha cserélgetni akarod õket, akkor nem kell a legdrágább csilivilit venni, hanem valami jó akciós, de még neked megfelelõt. Aztán azt jobban árában el is lehet adni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Köszi a választ. Most már jobban képben vagyok.
JohnnySmith
Nekem ezt jött meg ma megyek érte 😊
150K volt.

Képernyõ méret: 26''-os, 66 cm képátmérõ
Képfelbontás: 1366*768 pixel
Hangrendszer:
- 3D mozi hangzás
- A2/NICAM
Kimeneti teljesítmény: 12 W

Csatlakozók:
- 2 HDMI bemenet
- komponens bemenet
- 2db Scart
- S-video bemenet
- AV ki/bemenet
- RGB bemenet
További jellemzõk:
- Dynapix képjavító áramkör
- HD ready / HD kompatibilitás
- szélesképernyõs
- 16:9 képarány

Sir Quno Jedi
Mert az valójában egy év teljes körû gari. A másik 1+1 ilyen okoskodós, csalós faszkodás, mint a többi gyártónál is szokás. Mindenki ott csal ahol tud és ez nagyon undorító.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Mer évente jön ki kb. az az új technológia, ami miatt már akár megéri váltani. Nemkülönben mindig egyre nagyobbra/nagyobb felbontásra váltok általában, mert a méret (is) a lényeg. Jót könnyû megszokni. Én monitornak (is) használom a LCD TV-t, mert rövidlátó vagyok és nem komálom a szemüveget játék közben (amúgy csak vezetéskor, meg moziban használom).

Eladni meg a gari+áresés miatt kell, ha jól akarsz kijönni és amúgy is vennél másikat. Ha nem akarsz másikat, jó az, nem kell parázni, maradhat a régi, bár mint mondtam szarok ezek még, nem tartósak.

ha évente eladja, nem bukik rajta százezreket, csak ennek felét ;D

a vestel tv-t én egyébként kb fél nap alatt eladtam volna 😊
Bocs, ezt most nem értem. Miért kell évente eladni a tv-t? Régen (kb. 5 éve) vettem egy Westel tv-t, és még most is azt nézem. Semmi baja. Most akarok LCD-t venni.
[NST]Cifu
Mit értesz az alatt, hogy az 1+1+1 év "lószar" a Samunál?

Sir Quno Jedi
Na én eddig évente, mostmár félévente fogom cserélni az LCD (vagy ami éppen akad) TV-imet. SZal. bármilyen majd pár év múlva elterjedõs tuner nem jöhet szóba, mert egy fillért sem költök még halott technikára. Majd az aktuális modellben, akkor mikor már van értelme, akkor úgyis kötelezõen benne lesz, ha meg nem, akkor ott a külsõ tuncsi, amit nem kell cserélgetni a TV-vel együtt.

Egy év garit adnak a cégek többnyire (a 3év kamu a samunál is, mert az 1+1+1 lószar), így kénytelen vagy bõven az 1 év letelte elõtt eladni a TV-t, hogy ne bukjál rajta kúrva sokat. Nem beszélve a régebbi generáció áresésérõl, mikor jönnek az újak. A technikájában meg nem bízok annyira senkinek sem, hogy gari nélkül használjam tovább a szemetüket!

[NST]Cifu
Mi lenne, ha egyszer az életben a szakmádban szerzett információk és tapasztalatok alapján irogatnál és nem folyton a net-rol kopizgatnál????

Meglepõdnél, hogy mennyi fontos és korrekt info van a neten. Az én szakmámban is. Továbbá ha neked ez a szakmád (a szóhasználatból ezt veszem ki), akkor miért irkálsz olyasmiket, hogy például kétled azt, hogy DVB-T-n nem biztos, hogy lehet HDTV adást biztosítani? Itt van a szomszédban, Romániában. ProTv HD, 2006 decembere óta (igaz az is még csak beindulás fázisában van, erõsen korlátozott területen, de már megy az adás).

Ha hülyeséget írok le, korrigáld, én sem vagyok tévedhetettlen, sose voltam az, és érvekkel meggyõzhetõ vagyok. De nem hiszem, hogy a #2322-ben bármi hülyeséget, a valóságnak nem megfelelõt írtam volna...

Arról még nem hallottál, hogy a net nemtom hány %-a téves infó??????

A net is csak egy információhalmaz. Mint ilyen, természetes, hogy ott is sok téves információ van. De ez igaz minden hasonló információforrásra. Kb. egy hónapja egy Euronicsban azt ecsetelte mellettem az egyik eladó az LCD TV-ket nézegetõ vásárlónak, hogy csak az LG és a Samsung gyárt LCD paneleket, és a többi gyártó ezeket a paneleket építi be a TV-ibe, éppen ezért vagy LG vagy Samu TV-t vegyen a T. ügyfél... Ott is nehezen bírtam a véremmel, hogy ugyan már ne vezesse ennyire meg akkor az embereket, de inkább letettem róla. Nyilván az eladónak hinne a vásárló, hiszen ez a szakmája, csak megfelelõen van informálva...

u.i.: már létezik, mo-n is hamarosan kapható lesz a DVB-C és T tuneres Bravia, továbbá ui tunerekkel szerelt HDD DVD író is!

A kérdés az, hogy mikor térnek át a kábelszolgáltatók a DVB-C-re. Ha jól tudom ugyanis erre vonatkozólag nincs szabályozás jelenleg, tehát a kábelszolgáltatóktól függ, mikor és hogyan térnek át, vagy legalábbis teszik lehetõvé a DVB-C szolgáltatást. Itt a dolog rákfenéje, miszerint hiába adott egy technológia, ha nem lehet kihasználni... :\

EmThor
jól döntöttél <#eljen>

SubZero911
No, ha valakit érdekel, megvettem EZT. PV70-re most nem tellett.

Nagyon jók az elsõ tapasztalataim, és a DVB-T tuner-hiány ellenére k*a szép a TV adás (is). Igaz digi kábel TV szolgáltatóm van.

Na csak azt akartam, hogy ajánlom ezt a kimenõ szériás TV-t mindenkinek, csak nem a linkben szereplõ áron. Majdnem ugyanaz, mint a sima E7H.

PyRex
De most nem értelek mit vagy kiakadva. Egyértelmû, hogy 3-4-5 éven belül lesz csak jelentõssége a DVB tunernek, addig egy átlag földi halandó számára rohadtul felesleges.

cloud.strife
Mi lenne, ha egyszer az életben a szakmádban szerzett információk és tapasztalatok alapján irogatnál és nem folyton a net-rol kopizgatnál????
Vagy a modellezést is így tanultad? Net-rol?????
Arról még nem hallottál, hogy a net nemtom hány %-a téves infó??????

u.i.: már létezik, mo-n is hamarosan kapható lesz a DVB-C és T tuneres Bravia, továbbá ui tunerekkel szerelt HDD DVD író is!
Abban teljesen igazad van, hogy ez az egész a jovo zenéje.....

Nexxuss
oda írta hogy 2012😛 amúgy jogszabályt hoztak a 2010rõl😛

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Ilyet szeretnék venni.

Van valakinek tapasztalata már vele kapcsolatban?LG 37LC2RR 94 cm
[NST]Cifu
És még te szólsz le, piha, miközben még te írsz zöldségeket, az után, hogy ott van a #2505-ös hsz.-ben lévõ linkben minden... <#wow3>

Akinek ilyen beépített DVB-T tuneres tv-je van, annak csak egy elõfizetõi kártyát kell a készülékbe helyeznie és egy (rádiómagnóhoz hasonló) kis antennát kell a tv-be dugnia és már élvezheti is a sok adót...

Mikor is? Jelenleg így néz kis a DVB-T lefedettség:

Budapest és Kabhegy környéke.

Idézet:

"...melyek alapján az ORTT 2007-ben meghirdetheti a 3 országos multiplexre szóló pályázatait."

A pályázat tehát idén lesz kiírva, és a jelenlegi ütemterv szerint 2009 Január elsején kezdhetik meg legjobb esetben a sugárzást. Addig, hacsak nem fog változtatni az Antenna Hungária, a három alap adó (MTV1, MTV2 és DunaTV) fogható kisérleti jelleggel.

Információim szerint a rendszer alkalmas HD adások sugárzására is, de szvsz ezt kétlem.... bár úgylegyen... 😊

És ismét csak a linkelt oldalba kellett volna egy kicsit beleolvasnod:

"A felhasználható adatsebesség a csatorna-kapacitástól függ, ez 5 Mbit/s és 31 Mbit/s között lehet, így lehetõség van egy HDTV (21-28 Mbit/s) vagy hat (4.5 Mbit/s) SDTV program átvitelére."

Itt egy kicsit visszatérnék a fenti idézethet 3 országos multiplex van meghírdetve, egy multiplexben pedig 1 HDTV vagy 6 SD TV adás mehet. Namost ez a legfeljebb 18 SD TV csatorna elég messze van akár csak egy alapszintû kábelTV-hez képest is.

Most az itthoni DVB-T terén várakozás van, hogy miként is fogják megvalósítani. Elsõ körben nagy kérdés, hogy a csatornák alapjában véve fizetõsek lesz-e (ugyanis a tévhittel ellentétben nem mindenhol az, csak pl. Angliában), vagy csak egyes tematikus csatornák esetén kell-e majd fizetni.

A kérdésre tehát, hogy a DVB-T megéri-e, valóban korrekt választ olyan 3-4 év múlva kaphatunk. Valószinüleg a kábelTV szolgáltatók sem fogják tétlenül nézni, ha az AH beindítana egy HDTV adást, õk is lépni fognak elöbb-utóbb efelé. De szerintem (ahogy lent is írtam) most még kár ezen gondolkodni.

No ennyi, kicsit szakszerûbben.... 😊

No komment...

cloud.strife
Háát igen, de számolj utána..... egy jó minõségû tunet úgy 30e körül van még kint is és én megbolondulnék, hogy megveszem az általam jónak gondolt tv-t és amikor bejön ez a szolgáltatás, akkor csak monitorként használom...... egy komolyabb tv-be nem csak a panel ér vmit.....

SubZero911
Köszi a választ. Érdekesek ezek a DVB-T tunerek. Egy rakást találtam 15 ropiért, van köztük PIO is. Ezért nem értettem ezt a nagy felfordulást, hogy ilyen beépített DVB-T tnuner, meg olyan...

cloud.strife
900 fontért?????? 😊

Maradok a 32V2500-nál... 😊

cloud.strife
Naszóval:

A DVB-T verzió ugye a földfelszíni digitális televíziózást jelenti. Ezt a szolgáltatást a sógorok épp tavaly szeptemberben véglegesítették, azaz az analóg földfelszíni szolgáltatást megszüntették. Emiatt a mai napig kint még a zöldséges is DVB-T tunert árul, mármint annak, aki nem beépített tuneres tv-t vett. Eme szolgáltatás egy-az-egyben egy UPC-Direct szolgáltatásra hasonlít, tehát digitális, programújság, stb.....
Amiért kényelmetlen, az az, hogy a TV-t gyakorlatilag "monitorként" használod, tehát csak a képet adja, a többit a set-top-box csinálja, kitudja milyen minõségben. (egy angol teszben olvastam, hogy a Pioneer és a Sony szereli a legjobb minõségû DVB tunerrel a tv-it). Ami a set-top-box-okban a legrosszabb, a "bonyolultsága", hisz + egy doboz, + egy kábelezés, + egy install. De term lehet így is használni......

Magyarországon ezt a szolgáltatást 2012-ig kell teljesen kiépíteni, addígra mindennemû analóg adást meg kell szüntetni.
Eme cél gyorsításaként a parlament most tavasszal megszavazta az ehhez szükséges törvényeket, õsszel kiírják a pályázatot és jövõ tavasszal elkezdik kiépíteni a rendszert.

Akinek ilyen beépített DVB-T tuneres tv-je van, annak csak egy elõfizetõi kártyát kell a készülékbe helyeznie és egy (rádiómagnóhoz hasonló) kis antennát kell a tv-be dugnia és már élvezheti is a sok adót...
Információim szerint a rendszer alkalmas HD adások sugárzására is, de szvsz ezt kétlem.... bár úgylegyen... 😊

No ennyi, kicsit szakszerûbben.... 😊

cloud.strife
Ejj de okos vagy már megint.......

cloud.strife
Mér nem kaptál?

cloud.strife
Nos...

Jelenlegi információm szerint lesz D2600, meg D3000. A D2600-ról semmi indóm nincs, ára sincs.
A D3000 meg a V utódja, de errõl sincs még hivatalos infóm. 😞((((

A MorionFlow pedíg a Digital 100Hz DRC, Philips-nél Digital Motion nevû technológiák LCD-s verziója. Tehát kipótolja a képkockákat, ezáltal simább mozgást látunk a tv-n....
(halkan megjegyzem én filmnél kikapcsoltam a régi Sony Wegámon ezt a funkciót, hisz a mozifilmet inkább eredeti képkockaszámmal (recegõs svenkes képpel) szeretem nézni)

Viszont a 32V2500-as ára vmi brutális lesz..... 😊)))))))) És "elfogult" véleményem szerint ennél jobb 32" LCD nemigazán van a piacon a tervezett árkategóriában..... 😊))))))))))))))))

a Pana is tud LCD-t gyártani, LX700 teszt:

hdtv.org link

"The TX32LXD700 is the best 32in LCD on the market at the moment."
SubZero911
És ugyanitt ez is elég olcsó.... LG 42PX5D

SubZero911
És ha valakit még érdekel, találtam egy ilyet is :

LG 42 PC1 RR 260.000. alatt

SubZero911
És ERRÕL mi a véleményetek. A MM-ban 250.000 alatt van még az ára. (Van belõle 1 db.)

EmThor
állváyn és talp opcionális ezt írják. ez azért lehet gáz, mert tudtommal újabban a talp egybe van csomagolva a tévével... akkor hát felbontották?!

lényeg hogy 330ért megbízható helyrõl talppal együtt kapni ilyet

SubZero911
Már egy hete rátaláltam erre, csak akkor még SONY Grand Wegában "éltem" :

KATT

EmThor
www.panashop.hu 1+1 év gari, hivatalos, 330k + 3 ropi házhozszállítás

SubZero911
Köszönöm a hasznos tanácsokat, érdemes ide benézni.... értelmes emberek közé. Már csak ezt a 13 bit-es jelfeldolgozást nem értem, meg a milliárd színek eltérését (bár setem, hogy a SAMUNÁL ez a szám csak duma) .... de majdnem mindegy.

Holnap megyek is a Debreceni MM-ba, megnézem ezt a PV70-et, ha van... Aztán jól megvárom, hogy lemennyen még jobban az ára......

<#vigyor2>