21171
LCD - Plazma
  • Breki33
    Az én kábelszólgáltatómnál pár hónapja van már HD adás illetve csomag.

És ha ezt HD minőségben szeretném nézni tök mindegy tudja-e a TV-m az mpeg-4-et

Ha ilyen 300-es csodatv-m lenne ami tudja az mpeg-4-es kódolást akkor is
    kéne használnom az ő set top-box-ukat.

Te kevered a földi sugárzást és a kábelen jövő jelet.
    Előbbi elvileg ingyenes és vételkörzetben mpeg-4-es TV-vel fogható
    utóbbinál ez nem így van.
  • Klemice
    natessék #7026..
  • balla27
    sony
  • Klemice
    samu
  • ttzolee
    Most akkor melyik a jobb TV 32"-osba? A Samsung vagy a panasonic?
  • Scooby87
    vagy veszel majd 5-10ezerért egy set-boxot.....ezen az mpeg2n tök felesleges kiakadni.
  • Klemice
    előbb-utóbb :) mint az euró bevezetése :)
  • Pimpedli
    Előbb-utóbb a kábelszolgálatóknál is lesz HD adás. Ha azt HD minőségben és nem SD-ben szeretnéd nézni, nem mindegy, tudja e tévéd az MPEG-4-et. Kellemetlen lenne, ha volna egy 250 ezer körüli tévéd, amelyik csak MPEG-2 -re jó. Mert, akkor vehetsz vagy bérelhetsz hozzá pluszba egy set top boxot is...
  • Breki33
    keretje :-)

attól még, hogy nem mpeg4-es a tunerja nem biztos, hogy gagyi egy tv.

Főleg ha vki nem nagyfaluban lakik és vszínű úgyis kábelen jön neki az adás nem földi sugárzással
  • Pimpedli
    Miért nem írja sem a Samsung, sem a Panasonic, hogy a tévé beépített tunerje MPEG-4-re képes-e? Ez hamarosan igen fontos lesz.

Amúgy kinéztem én is egy KDL-26E4000-est, de elég drágának találom, ahhoz képest, hogy csak 66 centis. S zavar, hogy az LCD keretje nem fekete, hanem fehér. (Eddig csak CRT-m volt, de annak mindnek sötét volt a kávája. Most egy Grundig ST 63-270/8-as, 100 Hz-es készülékem van, gagyi LCD-re nem akarom lecserélni...)
  • Klemice
    te is leírtad hogy jobb a samsung
    de ugyebár a sony a minőségi minőség...
  • ttzolee
    Sziasztok!
    Mi a véleményetek a panasonic LCD tv-kről?
    Én most kinéztem egyete: tx-32le8p. Nézegettem samsungokat is hasonló árkategóriában és jobbak a tulajdonságai mint a panasincnak.
    Melyik a jobb, érdemes megvennem a panasonicot?
  • ballor
    Valaki tol ki filmet HD tévére HDMI-s notebookal? Milyen a kép úgy?
  • las vegas
    Bocs a többiektől de máshol is idegesítik a fórumozókat ezek a fa..kalapok.
  • las vegas
    Na ide is betörtek ezek a hülye reklámozók a szar lg-tévéjükkel ezt nektek
  • sexpeare
    Nekem még a 250 is sok:s De ez a játék nem hangzik rosszul:D
  • makpadi
    heh,most találtam hogy a 7up-nál pont ilyet lehet nyerni :D lehet hogy ott kéne inkább próbálkozni.
    egyébként megnéztem külföldön ugyan ez a tv csak 250-be kerül...
  • sexpeare
    Én 350 ezret nem adnék egy tv-ért. Akár milyen is legyen az...
  • Breki33
    lol
  • makpadi
    LG LCD TV - 47LG5000 ez a pontos típusa... remélem ez már elég
  • Klemice
    de milyen tv??
  • makpadi
    350ért láttam,még nem vettem meg,csak nem tudom,azért az nem két fillér és nem tudom hogy megéri e a befektetést
  • Breki33
    Hát így csak pozitívakat tudok mondani, erről a tv-ről csak tudnám melyik P
  • Breki33
    mennyiért vetted?
  • makpadi
    Hali,egy olyan kérdésem lenne hogy tv vásárlás elött állok és kinéztem magamnak ezt a tv-t és érdekelne a véleményetek vele kapcsolatban,pozitiv, negatív
  • 0ckH4M
    Én nemrég vettem egy 32a558-as Samsung Full HD TV-t. Gyönyörű a képe, SD adás is nagyon szép, olyan feketéi vannak, hogy becsinálok, mindenkinek ajánlani tudom.
  • [NST]Cifu
    Én úgy vettem észre, hogy valamit nagyon kitaláltak a belső elektronika terén. Sony, LG, Samu, ezek mind egy klasszissal jobb SD / TV képpel bírnak, mint a tavalyi modellek. Egy tavalyi felső kategóriás F86-os Samunak gyengébb a TV adásnál a képe, mint egy idei belépő szintű A431-esnek.
  • Klemice
    mondjuk igaz, hogy a full hd-ben komolyabb dolgok vannak :)
    a boltban meg szinte bármit össze tudsz hasonlítani :) bár kicsit meleg lehet :)
  • cloud.strife
    Az nem ilyen egyértelmű.

De ha egy 32" 190e ft-os HD Ready tv-t hasonlítunk egy 32" 250-280e ft-os FullHD-val, akkor természetesen jobb lesz a kép, hisz annyival komolyabb kategória is, amiben mégjobb elektronikák vannak. Tehát így jobb. :D

Én speciel egy HD Ready 32D3010-et cseréltem le egy 32E4050-re, ami már FullHD árban hasonló a kettő, csak ugye majd egy év különbséggel. Jobb az új tv-m, kb 30%-al.
  • Klemice
    jobb az analóg adás fullHD-n mint HD ready-n?
  • cloud.strife
    Hidd el sokat javít, PS3 is eszméletlen amit a DVD-vel művel, Bluray vkinek drága, annakidején DVD filmet vettem drágábban, igaz csak pár db-ot. HD adás ritka, de nem elérhetetlen, pl. M1 HD, M2 HD, Discovery, National Geography, History, HBO (ez még nem igazi HD, de a sávszélesség miatt sokkal szebb az SD-nél).
    Arról ne is kezdjünk el beszélni ugye, hogy egy jó LCD tv a sima SD adásból is messze jobb képet bír kicsiholni, mint egy mezei CRT. Nekem ebben mondhatni elégnagy tapasztalatom van. Egy gyenge HDTV iszonyú pocsék tud lenni SD jelnél.
  • guardian hero
    Nem sugallok semmit, csak valaki kérdezett valamit, én meg leírtam a saját személyes tapasztalataimat. Esetleg ha te is ezt tennéd, az hasznosabb lenne, mint ez a primitív kötözködés.
  • Klemice
    látod te is csak okoskodsz, és nem hiszel a másiknak, miközben azt sugallod hogy neked kell hinni :)
  • guardian hero
    HDMI-s DVD lejtászót még nem láttam működésben, de őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy annyit javítana. A DVD egyszerűen elavult, idejétmúlt, nem érdemes vele foglalkozni. A Blu-Ray meg persze rohadt drága, normális hazánkban elérhető online HD kölcsönzőről nem tudok, HD tévéadás ritka mint a fehér holló, szóval az a szomorú helyzet, hogy Magyarországon 2008 végén is még csak szopatni fogja magát az ember a HD tévével, hacsak nem konzolozik/pécézik rajta, vagy nem tölt le HD ripeket...
  • cloud.strife
    Azért egy szemüveg nem ártana... :)

Megdöbbentően szebb lehet egy HDMI-s DVD lejátszóval a DVD film. Rip-eket meg nézzen aki megérdemli.
  • guardian hero
    "Tehát azt mondod hogy aki ma LCDtv-t vesz az mind nagyfelbontású filmeket néz tükör minőségbe"

Nem, és pont ezért megszívja. LCD tévén csak HD tartalmat érdemes nézni. SD tévéadás hányás, DVD szimplán szar rajta, már egy átlag képcsöves tévéhez képest is.

DVD meg DVDRip között pedig én nem látok nagy különbséget LCD-n, sőt...
  • Gabyee
    na én is erre gondoltam,megfelelő távolságból gondolom nézhető a cucc azt mondjuk én is túlzásnak tartom hogy egy DVD ne legyen jó egy lcd-n,de a ripeket sem akarom azért kidobni:(
    nem vagyok annyira sznob meg pézes hogy megvegyem az 500e plazmát de nem is látom értelmét egyenlőre.viszont "régi"slim tv-t sem akarok venni ezért gondoltam egy középútas 150-200e lcd-re,csak azt kellene tudni melyik a jó mert folyót lehet velük rekeszteni
  • Gabyee
    hehe...ennyire szar lenne a helyzet?
    Tehát azt mondod hogy aki ma LCDtv-t vesz az mind nagyfelbontású filmeket néz tükör minőségbe(mert hát a blúréj az már hétköznapi fogalom egy háztartásba),nem foglalkozik tömörített formátummal vagy csak szimplán az esti fókuszt szeretné később átálláskor HD minőségbe nézni.
    Esetleg aki Divx-es filmet néz az mind egy bolhacirkusz monitor előtt teszi kényelmetlenkedve egy 3e forintos teszkósszéken ülve??????
  • [NST]Cifu
    Ez azért erős túlzás. Teljesen élvezhetőek a rippek, "mindössze" ha látsz egy rendes 720p/1080p rippet, rájössz, hogy ezek a TV-k már olyan képminőséget is tudnak, ami már ráver 1-2 kört a standard 480i/576i felbontásra.
  • guardian hero
    Az én tapasztalatom szerint az LCD tévék tökéletesen alkalmatlanok akár DVD, akár DVDRip nézésére (hacsak nem nagyon messziről akarod nézni...). Talán esetleg plazma, de inkább HD filmekben kell gondolkozni, vagy venni egy jó 16:9-es 82 centis SD tévét bagóért.