LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért nem DVD minõségü filmeket nézel??
Ha lenne már végre 1 ilyen szép TV-m akkor tuti nem Divx-eket használnák.

Kandurex
csak a filmnél van gond...azon belül is az alacsonyabb felbontásúakkal, nézegettem egy 420p és ott majdnem tökéltes illetve nehezebben észrevehetõ,...nem is tudom.., majd megpróbálk róla valami képet csinálni

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

[NST]Cifu
A "vibrálgat" alatt mit értesz? Hogy például ha egy sötét képrõl vált világosra, akkor mintha a háttér fényereje változna? Ez a dinamikus kontraszt (ha sötétebb tónusú az egész képernyõ, akkor lejjebb veszi a háttérvilágítás fényerejét, ha világosabb, felerõsíti), a jelenlegi LCD TV-knek sajátja, sajnos meg kell szokni.

Ha arról van szó, hogy a kép néha megtörik egy vízszintes síkban, akkor az tipikus VSync probléma, elvileg a VSync on orvosolja.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

cloud.strife
Dejó kérdés..... 😊

10bit panel, Bravia Engine EX, x.v.Colour, 3 HDMI, Voice Zoom, konraszt difirõl nincs hírem, de a W ugye 16000:1 dka, mpeg4 hdtv tuner is, hirtelen ennyivel több a W. konkrétan holnap fogok hivatalos árakat és mennyiségeket kapni...

www.digimomentsvideography.com

Kandurex
na kiprószáltam vga kábellel,....a képe 1360 X 768 tökéletes, annyi van, hogy divx -es filmek alatt enyhén vibrálgat a háttérben, ezen lehet javítani? (sima PC képe tû élés faxa)

Sony KDL-40W3000 vagy KDL-40D3500? Ez itt a kérdés!
[NST]Cifu
Pardon, a fotexnetnél 4e Ft, az edigitalban 3.3e Ft.

[NST]Cifu
ez így pontos, de nem feltétlenül erõsítõbe, hanem pl. az RCA piros - fehér kábel egy egyszerû RCA - Jack átalakítóval egyszerû fülessel is háttér zaj van 😞, de csak akkor, ha a komponens többi része a TV -be be van dugva

Érdekes jelenség, sajnos több magyarázat is van rá (földhurok, elektromos zajt szed össze valahogy a kábel valahol, az RCA->jack átalakító gyengélkedik, stb.), szerintem járd körbe a dolgot, kipróbálni másik fülessel, másik átalakítóval, hátha...

Kábel mizéria: 3e Ft-ért vehetsz 3 métereset, pl.: fotexnetnél. Ettõl függetlenül ha VGA-val megy rendesen 1360x768-ban vagy 1366x768-ban, akkor ne aggódj emiatt.

Kandurex
thx

Kandurex
"Naszóval, ha jól értem, akkor a boxod a HD kábelel bemegy a TV-be (a box végébe csatlakozó részénél a kapcsolót áthúztad a HD-hez?), a hang meg megy az erõsítõbe, de az erõsítõn recseg, ha viszont a TV-be dugod, akkor nem recseg?"

ez így pontos, de nem feltétlenül erõsítõbe, hanem pl. az RCA piros - fehér kábel egy egyszerû RCA - Jack átalakítóval egyszerû fülessel is háttér zaj van 😞, de csak akkor, ha a komponens többi része a TV -be be van dugva 😞 ha viszont az piros - fehér RCA közvetlenül a TV -be megy, ott nincs zaj, legalább is nem vettem észre, lehet, az lesz, hogy akkor a TV RCA audió kimenetét kötöm az erõsítõre 😊.-....hülye megoldás, de lehet beváll.

a másik kérdésre vonatkozólag: szóval az XBOX -ot jelenleg lágy beállítások mellett használom, mert a gyári és dinamikus nagyon felerõsíti a kék színt, de ez csak Boxon észrevehetõ...hm ...asszem,...a felhasználói 2 és a lágy ad jó képet. Majd megpróbálom még buherálni ma, este kevés idõm volt rá....

a másik néztem HDMI - DVI kábelt...hát szíven ütött az 5k ár, és ami a legjobb nem is kapható Kisvárdán, a fene egye meg 😞 szóval egy darabig kénytelen leszek DVI - PC RGB -n használni 😞

Sir Quno Jedi
Ha pc-rõl használod D-SUB-on, akkor be kell állítani, hogy mi az XGA felbontás (esetünkben általában 1360*768, amit a videókarin beállítottál) a TV-n és utána auto beállítások.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kandurex
Jedi & Cifu köszi a választ!

most rohanok megveszem a kábelt, aztán vissza melóba,.

Este írok kérdést Cifu,

hxt, by

Volt egy 300k-s Philips hirdetve az említett típusszámmal /új, 1 év gari/, és azért gondolkodtam a dolgon. Mint márkát a hi-fi és lcd piacon én is be tudom határolni, csak plazmájukat még nem láttam... A Pana 50PV70 ár/érték aránya, de inkább csak egyszerûen ára, szóval az már nekem durva, és a C vagy a Q szériás 50-es Samuk sztem ugyanúgy hozzák azt a minõséget, persze ez szubjektív vélemény, és hát ugye lényegesen olcsóbban...
[NST]Cifu
Nagyon örülök, hogy elégedett vagy a TV-ddel, használd egészséggel! 😊

Ha egy mód van rá, én inkább a DVI-HDMI kábellel való összekötést javaslom (az elsõ HDMI portba dugd majd a kábelt a TV-be). A VGA-val szemben egyfelõl elõnyös, hogy a TV egybõl közli a videókarival, hogy milyen felbontásokat és képfrissitést ismer, ezért nem kell kézzel beállítgatni ezeket. A másik, hogy képminõségre is stabilabb.

a másik, komponensen rajta van az XBOX360, viszont, ha nem a TV -be csatlakozik, hanem az erõsítõre némi háttér zajt vélek felfedezni, ha a TV -re megy az RCA audió, természetesen semmi gond,...de így,..valami tipp? 😞(

Õõõõõ...
Naszóval, ha jól értem, akkor a boxod a HD kábelel bemegy a TV-be (a box végébe csatlakozó részénél a kapcsolót áthúztad a HD-hez?), a hang meg megy az erõsítõbe, de az erõsítõn recseg, ha viszont a TV-be dugod, akkor nem recseg?

Eddig hogy volt összekötve? Sima TV-re állítva, a Video dugó a TV-be, vagy Euroscartra és az audió L/R pedig az erõsítõbe, és így nem recseget?

Vagy az erõsítõbe megy minden (componens video, audio L/R), és onnan tovább a TV-be?

Mert elég érdekesnek tûnik. Az erõsítõdnek nincs optikai bemenete?

illetve még egy kérdés, akinek hasonló TV -je van, az mit használ? Gyári, dinamikus, lágy, vagy felhasználó?

Én felhasználóit, és az nVidia driverben a digital vibrance-ot felhúztam a második fokig.

Sheltem
"Nyugodt szívvel lehet állítani, hogy magasabb kategóriában a Pioneer nyerõ olcsóbb kategóriában a Panasonic-ok."

Plazmáknál természetesen, lcdkre ez nem vonatkozik.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Ne haragudj de nagyon szubjektív leszek(flame off pls nem kérek leoltást).

Szóval Philips 50PFP5532D ha jól látom 450k körül van árban, akkor már miért nem egy panasonic ot veszel? Pl. TH-50PV70P.

Nyugodt szívvel lehet állítani, hogy magasabb kategóriában a Pioneer nyerõ olcsóbb kategóriában a Panasonic-ok.

Én mindenképpen meggondolnám a helyedben. Az is igaz, hogy nekem a philips mint márka...hááát...(bocsi nagyon szubjektív tolam).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sir Quno Jedi
Gyári mindig, dinamikus torzítja a spektrumot, nézd meg, elünteti a részleteket, átmeneteket (mivel túlvezérli a színeket).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kandurex
illetve még egy kérdés, akinek hasonló TV -je van, az mit használ? Gyári, dinamikus, lágy, vagy felhasználó?

(csak azért kérdem, mert szvsz a dinamikus és gyári túlzottan kékit, nagyjából a lágy és a felhasználó 2 ad szép képet)

Kandurex
Nos, Cifu koma ajánlásának megfelelõen megvettem az LG 32LC41 TV -t.

2 kérdés merült fel bennem,

az elsõ HDMI, vagy PC RGB kössem rá a laptopom?

a másik, komponensen rajta van az XBOX360, viszont, ha nem a TV -be csatlakozik, hanem az erõsítõre némi háttér zajt vélek felfedezni, ha a TV -re megy az RCA audió, természetesen semmi gond,...de így,..valami tipp? 😞(

Egyébként, KÖSZI CIFU!! Lenyûgözõ képe van!!! Köszönöm a tipppet! BEVÁLT! 😊)

examinee
Köszönöm!

tud vki vmi okosságot mondani a Philips 50PFP5532D plazmáról? a gyári specifikációi megvannak, csak sehol nem találok revjút vagy egy szubjektív véleményt... azt se tudom, hogy ez már kifutó modell-e, illetve mennyire jó a Phlips plazmapanelekben?
[NST]Cifu
Mire szeretnéd használni a TV-d? Csak TV-nézés, meg DVD? Ez esetben szerintem nézz körül a Philips TV-k körül. Az LG sem rossz TV amúgy, nekem személy szerint vonzóbb lenne, mint egy S-osztályos samu, de ez egyéni vélemény.

A Samsung jelölése:

LE-XX Y ZZ A (pl. LE-40R81😎

Az elsõ két szám (itt most XX-el jelölve) a képátló inchben megadva, az LE-32R71 32''-os TV-t jelöl, az LE-40M86 pedig egy 40''-osat.

Az utána következõ betü a szériát jelöli:

S-széria: olcsó belépõszint, általában gyengébb panelel szerelve.
R-széria: középszintû széria
M-széria: felsõ kategória, a 8-as szériában már FullHD (kivéve a 32"-os M8x).
F-széria: A legfelsõ kategória, az a Samu legfejlettebb modelljei.
N-széria: Az M széria alatt valamivel található osztály, az N81 például egy olyan FullHD modell, amely elvileg csak a gyengébb minõségû panelben különbözik az M86/M87-tõl.

A következõ két szám közül az elsõ adott szérián belüli sorozatot jelöli, jelenleg a 8-as széria fut (LE-32R81, LE-40S86, stb.), A második szám arra utal, hogy milyen desing-ot kapott a TV, illetve van-e benne digitális Tuner, az LE-40R81 és az LE-40R86 között az a külömbség, hogy az utóbbiban van például DVB-T tuner.

A legutolsó betüt sokszor lehagyják, ez a káva színét mutatja, B = Black = Fekete, W = White = Fehér.

Az X pontosan nem tudom mit jelöl ez esetben. :S

Kandurex
Típus függõ, de nem értek hozzá 😞

examinee
17.-étõl lesz az összesbe ugy tudom. Electroworldös akcio van és sztem az az összesre érvényes.
Amugy jobb az LG mint a Samsung?

Kandurex
Az LG32CL41 melyik electrowordbe van?

examinee
2.-nál(középsõ) Le-26s81B B lemaradt.

examinee
Na eljutottam odáig hogy Samsung Le-26s81BX!
De látok itt olyat hogy sima Le-26s81 és Le-26s81. Le-26s81bx/XEC
Ezek között mi a különbség?

examinee
illetve mit jelöl Samsungnál az s és a b,x ?

examinee
Szisztok, szretnék tv-t venni. Gyors segítségre lenne szükség mert ma romlott el a tv-nk.
Szoval választásom Samsung Le-32s81bx. Hd Ready LCD.
Mi a vélemyényetek rolla?
Illletve lenne a kistesója: Le-26s81bx
Valamint Electrowordbe van most 130 ezerért LG 32LC41.
Jok ezek illetve melyiket ajánlanátok?
Köszi szépen elére is a választ, válaszokat😄

[NST]Cifu
Az élettartamáról még mindig nem nagyon írkálnak...

james69holden

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

Animefox
Köszi a linket már rendelem is meg a tévét....

james69holden
akkor már inkább EZ
árba kb ugyanannyi

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

Animefox
Oké.... még egy uccsó kérdés, mert basszus rohadtul nincs pénzem mégcsak szar tévére se a ps3 mellé, szóval azért nem akarok hülyén kinézni...
khm...
Videoton L26w10av elmegy a ps3 mellé rövid távon? 1-2 évig??? Hogy nézne ki ezen a játék? Siralmasan, vagy inkább maradjak a képcsöves tévénél míg nincs kellõ dohány? Pénzkidobás lenne ez a Videoton? Nem tudok dönteni... 😞

Guer
Hogy tudom minimalizálni a vibrálást ha vga kábellel van összekötve a gép és a tv?
vettem jofajta hama kábelt direkt erre a célra, jo nagy árnyékolók is vannak rajta de még mindig nagyon zavaróan vibrál a kép....

[NST]Cifu
A válasz határozott nem. Mégpedig:

1.: A monitorodnak csak D-Sub bemenete van.
2.: A PS3-nak HDMI kimenete van, vásárolható hozzá S-Video és Komponens kábel.
3.: A PS3 tudomásom szerint csak az NTSC, PAL, HD és FullHD felbontásokat támogatja. A monitorod ezek közül egyiket sem.

[NST]Cifu
A 8-as széria már DVI-HDMI-n is kezeli az 1:1-es pixel mappingot, a válasz tehát igen.

Animefox
Lehet nem ide kéne irnom, de azért mégis merészkedek.
Szóval van egy SyncMaster940n monitorom, és hogy ps3-val össze tudom e úgy kötni hogy max monitor felbontásban fusson a játék és teljes képernyõben????

PyRex
ismerõsmél VGA kábelen volt hajtva egy samu és semmi baj nem volt a képével úgy sem... 😉

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Számítógéprõl mentek a tv-k ha erre céloztál.Vagy?

Jó, de kezeli pl. számítógépet HDMI-n az a Samu, csak mert mostanában sokan szívták meg a témában?

Sikerült eljutnom 1 üzletbe ahol láttam a két kiszemelt TV-t egymás mellett.Samsung LE-32S81BX és LG 32LC52 készülékeket.Egy elég hozzáértõ eladó volt ott.
HDMI képpel néztem õket kis ideig és az LG-nél láttam,hogy nem folyamatos a kép tehát mintha Pixelesedne néha.Samsungnál ez nem volt észrevehetõ.
Sams. nálam nyerõ.Azt választom.Gyönyörü a feketéje és a többi színnél sem volt jobb az LG.
Az eladó mondta is,hogy szerintük a legjobb kép és szín beállítással mutatják be a tv-ket.
LG sem rossz!Az is nagyon szép de szerintem Samsung jobb választás.
Mindkettõ 2hdmi bemenetes és majdnem ua adatokkal bírnak.
Jah Samsung még 10e.ft-al olcsóbb;-)

Munch
Ez kb. akkor ha max fényerõn nézed.
De még a fele is sok. PV70-nél meg fõleg.

[NST]Cifu
Johán barátomnak volt. Alapvetõen semmi probléma nem volt vele, szép képe volt, mély feketéje, jó a menüje, stb. Csak éppen fejreállt a szoftvere attól, ha DVI-HDMI kábelen számítógépre kötötték (a csatornabeállítások összekavarodtak, és nem lehetett elérni a TV OSD menüjét, ergo gyakorlatilag használni nem lehetett). Tehát hacsak számítógépre nem akarod kötni, akkor tökéletes volt.

Ettõl függetlenül tényleg bulváros a cikk címe, mivel az új TV-k semmi olyat nem tudnak felmutatni, amit más gyártók már nem mutattak volna fel (FullHD, 100/120Hz, 10bit...) hónapokkal, évekkel ezelõtt.

A HD-szintû igencsak jó képfelbontás csábítónak hangzik.380e.ft egy 92-es atméröjü tv-ért sem rossz ár.
De én nem várok😊LG-t veszek.Azaz vennék ha találnák legalább 1-et a CL sorozatból Városomban<#szomoru1>(gari miatt).

PyRex
jajj hagyjuk már ezt, eddig szinte sehol nem hallottam semmit a jvc-rõl - ergo nem egy jelentõs gyártó - legalábbis lcd fronton. Nem hinném, hogy most kijön egy új modell és akkor õk lesznek a megváltók 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

desigo
Érdemes várni az LCD-tévé vásárlásával

van valakinek egyáltalán JVC LCD tvje?
Szerintem meg simán gyártástechnológia, amíg valamit drága elõállítani és luxuscikk (Hajdú hûtõ/mosógép, Videoton TV, stb.) addig azok mennek is 15-20 évig, hiszen egy fél autó árába kerültek. De amikor nekiállunk olcsósítani (lsád pl. CD/DVD írók vagy 5-10K-s eldobhatós DVD lejátszók), beletesszük a gagyi mûanyag fogaskereke, a felébe se kerülõ alkatrészeket, stb., akkor azzal be van biztosítva, hogy az élettartam ne legyen valami hosszú. Meg ezekbõl nagyságrendekkel több a garanciális és gyári hibás.

Ez nem (csak) globalizmus, hanem maga a kapitalizmus.

Minek gyártani valamit 20 évre, ha gyárthatom 5 évre is, olcsóbban. Aztán adok rá 4 éves garit, hogy lássák milyen fasza a termékem. Ugyanez van a szervíznél is. Kit érdekel, ha 5 év után sokba kerül a javítás/alaktrész-csere? Ne javíttasson, hanem vegyen újat...

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

a ma vásárolt mûszaki cikkek sosem fognak megélni hosszú éveket (7-8), nemhogy évtized(ek)et... 1-2 fehér holló persze nyilván akad, ami valóban tartós és megbízható, de nem ez a jellemzõ, és a jövõben ugye ez egyre csak rosszabb lesz :/
lassan már annak is örülni kell, ha az eddig legmegbízhatóbb japán cuccok kibírják hiba nélkül a gari-idõ végét :/

globalizmus kérem, globalizmus :/