LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha lenne már végre 1 ilyen szép TV-m akkor tuti nem Divx-eket használnák.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Ha arról van szó, hogy a kép néha megtörik egy vízszintes síkban, akkor az tipikus VSync probléma, elvileg a VSync on orvosolja.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
10bit panel, Bravia Engine EX, x.v.Colour, 3 HDMI, Voice Zoom, konraszt difirõl nincs hírem, de a W ugye 16000:1 dka, mpeg4 hdtv tuner is, hirtelen ennyivel több a W. konkrétan holnap fogok hivatalos árakat és mennyiségeket kapni...
www.digimomentsvideography.com
Érdekes jelenség, sajnos több magyarázat is van rá (földhurok, elektromos zajt szed össze valahogy a kábel valahol, az RCA->jack átalakító gyengélkedik, stb.), szerintem járd körbe a dolgot, kipróbálni másik fülessel, másik átalakítóval, hátha...
Kábel mizéria: 3e Ft-ért vehetsz 3 métereset, pl.: fotexnetnél. Ettõl függetlenül ha VGA-val megy rendesen 1360x768-ban vagy 1366x768-ban, akkor ne aggódj emiatt.
ez így pontos, de nem feltétlenül erõsítõbe, hanem pl. az RCA piros - fehér kábel egy egyszerû RCA - Jack átalakítóval egyszerû fülessel is háttér zaj van 😞, de csak akkor, ha a komponens többi része a TV -be be van dugva 😞 ha viszont az piros - fehér RCA közvetlenül a TV -be megy, ott nincs zaj, legalább is nem vettem észre, lehet, az lesz, hogy akkor a TV RCA audió kimenetét kötöm az erõsítõre 😊.-....hülye megoldás, de lehet beváll.
a másik kérdésre vonatkozólag: szóval az XBOX -ot jelenleg lágy beállítások mellett használom, mert a gyári és dinamikus nagyon felerõsíti a kék színt, de ez csak Boxon észrevehetõ...hm ...asszem,...a felhasználói 2 és a lágy ad jó képet. Majd megpróbálom még buherálni ma, este kevés idõm volt rá....
a másik néztem HDMI - DVI kábelt...hát szíven ütött az 5k ár, és ami a legjobb nem is kapható Kisvárdán, a fene egye meg 😞 szóval egy darabig kénytelen leszek DVI - PC RGB -n használni 😞
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
most rohanok megveszem a kábelt, aztán vissza melóba,.
Este írok kérdést Cifu,
hxt, by
Ha egy mód van rá, én inkább a DVI-HDMI kábellel való összekötést javaslom (az elsõ HDMI portba dugd majd a kábelt a TV-be). A VGA-val szemben egyfelõl elõnyös, hogy a TV egybõl közli a videókarival, hogy milyen felbontásokat és képfrissitést ismer, ezért nem kell kézzel beállítgatni ezeket. A másik, hogy képminõségre is stabilabb.
a másik, komponensen rajta van az XBOX360, viszont, ha nem a TV -be csatlakozik, hanem az erõsítõre némi háttér zajt vélek felfedezni, ha a TV -re megy az RCA audió, természetesen semmi gond,...de így,..valami tipp? 😞(
Õõõõõ...
Naszóval, ha jól értem, akkor a boxod a HD kábelel bemegy a TV-be (a box végébe csatlakozó részénél a kapcsolót áthúztad a HD-hez?), a hang meg megy az erõsítõbe, de az erõsítõn recseg, ha viszont a TV-be dugod, akkor nem recseg?
Eddig hogy volt összekötve? Sima TV-re állítva, a Video dugó a TV-be, vagy Euroscartra és az audió L/R pedig az erõsítõbe, és így nem recseget?
Vagy az erõsítõbe megy minden (componens video, audio L/R), és onnan tovább a TV-be?
Mert elég érdekesnek tûnik. Az erõsítõdnek nincs optikai bemenete?
illetve még egy kérdés, akinek hasonló TV -je van, az mit használ? Gyári, dinamikus, lágy, vagy felhasználó?
Én felhasználóit, és az nVidia driverben a digital vibrance-ot felhúztam a második fokig.
Plazmáknál természetesen, lcdkre ez nem vonatkozik.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Szóval Philips 50PFP5532D ha jól látom 450k körül van árban, akkor már miért nem egy panasonic ot veszel? Pl. TH-50PV70P.
Nyugodt szívvel lehet állítani, hogy magasabb kategóriában a Pioneer nyerõ olcsóbb kategóriában a Panasonic-ok.
Én mindenképpen meggondolnám a helyedben. Az is igaz, hogy nekem a philips mint márka...hááát...(bocsi nagyon szubjektív tolam).
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
(csak azért kérdem, mert szvsz a dinamikus és gyári túlzottan kékit, nagyjából a lágy és a felhasználó 2 ad szép képet)
2 kérdés merült fel bennem,
az elsõ HDMI, vagy PC RGB kössem rá a laptopom?
a másik, komponensen rajta van az XBOX360, viszont, ha nem a TV -be csatlakozik, hanem az erõsítõre némi háttér zajt vélek felfedezni, ha a TV -re megy az RCA audió, természetesen semmi gond,...de így,..valami tipp? 😞(
Egyébként, KÖSZI CIFU!! Lenyûgözõ képe van!!! Köszönöm a tipppet! BEVÁLT! 😊)
A Samsung jelölése:
LE-XX Y ZZ A (pl. LE-40R81😎
Az elsõ két szám (itt most XX-el jelölve) a képátló inchben megadva, az LE-32R71 32''-os TV-t jelöl, az LE-40M86 pedig egy 40''-osat.
Az utána következõ betü a szériát jelöli:
S-széria: olcsó belépõszint, általában gyengébb panelel szerelve.
R-széria: középszintû széria
M-széria: felsõ kategória, a 8-as szériában már FullHD (kivéve a 32"-os M8x).
F-széria: A legfelsõ kategória, az a Samu legfejlettebb modelljei.
N-széria: Az M széria alatt valamivel található osztály, az N81 például egy olyan FullHD modell, amely elvileg csak a gyengébb minõségû panelben különbözik az M86/M87-tõl.
A következõ két szám közül az elsõ adott szérián belüli sorozatot jelöli, jelenleg a 8-as széria fut (LE-32R81, LE-40S86, stb.), A második szám arra utal, hogy milyen desing-ot kapott a TV, illetve van-e benne digitális Tuner, az LE-40R81 és az LE-40R86 között az a külömbség, hogy az utóbbiban van például DVB-T tuner.
A legutolsó betüt sokszor lehagyják, ez a káva színét mutatja, B = Black = Fekete, W = White = Fehér.
Az X pontosan nem tudom mit jelöl ez esetben. :S
Amugy jobb az LG mint a Samsung?
De látok itt olyat hogy sima Le-26s81 és Le-26s81. Le-26s81bx/XEC
Ezek között mi a különbség?
Szoval választásom Samsung Le-32s81bx. Hd Ready LCD.
Mi a vélemyényetek rolla?
Illletve lenne a kistesója: Le-26s81bx
Valamint Electrowordbe van most 130 ezerért LG 32LC41.
Jok ezek illetve melyiket ajánlanátok?
Köszi szépen elére is a választ, válaszokat😄
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
árba kb ugyanannyi
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
khm...
Videoton L26w10av elmegy a ps3 mellé rövid távon? 1-2 évig??? Hogy nézne ki ezen a játék? Siralmasan, vagy inkább maradjak a képcsöves tévénél míg nincs kellõ dohány? Pénzkidobás lenne ez a Videoton? Nem tudok dönteni... 😞
vettem jofajta hama kábelt direkt erre a célra, jo nagy árnyékolók is vannak rajta de még mindig nagyon zavaróan vibrál a kép....
1.: A monitorodnak csak D-Sub bemenete van.
2.: A PS3-nak HDMI kimenete van, vásárolható hozzá S-Video és Komponens kábel.
3.: A PS3 tudomásom szerint csak az NTSC, PAL, HD és FullHD felbontásokat támogatja. A monitorod ezek közül egyiket sem.
Szóval van egy SyncMaster940n monitorom, és hogy ps3-val össze tudom e úgy kötni hogy max monitor felbontásban fusson a játék és teljes képernyõben????
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
HDMI képpel néztem õket kis ideig és az LG-nél láttam,hogy nem folyamatos a kép tehát mintha Pixelesedne néha.Samsungnál ez nem volt észrevehetõ.
Sams. nálam nyerõ.Azt választom.Gyönyörü a feketéje és a többi színnél sem volt jobb az LG.
Az eladó mondta is,hogy szerintük a legjobb kép és szín beállítással mutatják be a tv-ket.
LG sem rossz!Az is nagyon szép de szerintem Samsung jobb választás.
Mindkettõ 2hdmi bemenetes és majdnem ua adatokkal bírnak.
Jah Samsung még 10e.ft-al olcsóbb;-)
Ettõl függetlenül tényleg bulváros a cikk címe, mivel az új TV-k semmi olyat nem tudnak felmutatni, amit más gyártók már nem mutattak volna fel (FullHD, 100/120Hz, 10bit...) hónapokkal, évekkel ezelõtt.
De én nem várok😊LG-t veszek.Azaz vennék ha találnák legalább 1-et a CL sorozatból Városomban<#szomoru1>#szomoru1>(gari miatt).
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Minek gyártani valamit 20 évre, ha gyárthatom 5 évre is, olcsóbban. Aztán adok rá 4 éves garit, hogy lássák milyen fasza a termékem. Ugyanez van a szervíznél is. Kit érdekel, ha 5 év után sokba kerül a javítás/alaktrész-csere? Ne javíttasson, hanem vegyen újat...
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
lassan már annak is örülni kell, ha az eddig legmegbízhatóbb japán cuccok kibírják hiba nélkül a gari-idõ végét :/
globalizmus kérem, globalizmus :/