LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A cikket pedig köszi, áttanulmányozom.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
http://www.hazimoziportal.hu/cikkshow.php?cid=818&aid=3
Nyugodtan elhiheted, hogy 2-2.5 méterrõl nem nagy a 94cm hanem pont jó, amúgy ha a Westendben lévõ Media marktba mész ott majdnem egymás mellett van a TH-42PV70P és a TH-37PV7P meg tudod nézni a különbséget képméretben.
A 107 est már lehet "nagy" tvnek nevezni, de 94 es alatt ilyen plazmaárak mellett(és a panák amennyire lehet energiatakarékosak is) nem nagyon érdemes gondolkozni, pláne annak tudatában, hogy a 32es samsung(a samsungról mint márkáról én inkább nem írok itt semmit mert letépik a fejem...) 10k val olcsóbb csak. Jól gondold meg leginkább csak ennyit mondok, 55rõl váltani 94plazmára már egy szép lépés és a 94es tvt nem nevezném nagynak, inkább közepesnek.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Most, hogy nagyjából tudom, melyek iránt érdeklõdöm, szépen szétnézek a mûszaki boltokban, és elsõdleges szempont lesz a méterek összehasonlítása.
A tisztánlátás kedvéért (ami miatt folyton nyavajgok <#rolleyes>#rolleyes> <#smile>#smile>): adott a szobám, amely 2,5 méter széles, ezért írtam 2-2,5 métert nézési távolságnak, mert ugye TV állvány, plusz kanapé hátulja miatt nem lehet a maximum távolságról nézni. (bár a hossza 5 méter, de a házimozi, a bútorok és az ajtó, ablak elhelyezkedése miatt csak így oldható meg a TV-zés)
Nos a mostani egy 55 cm-es CRT, annyi csak a dilemmám, hogy ehhez és az adottságokhoz képest egy 94 cm-es plazma nem túl nagy-e, nem csak mozira, hanem mindennapos TV-zésre is.
Ezt szeretném kideríteni az üzletek végigjárásával. De mindenképpen szem elõtt tartom, hogy ár/érték arányban a plazma veri az LCD-t...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
2 méterre picit, 2.5 méterre már abszolút nem. Én 3 méterrõl nézem általában de van mikor 2.5, úgy már igazi moziélményt nyújt egy 107es hidd el. Próbáld csak ki menj be egy plázába és nézd 2.5 méterrõl. Pár perc alatt megszokod.
Utóbbiból azt hiszem Panasonicot választanék, arról csak jókat hallottam, és amit láttam, az is tetszett."
TH-37PV7 et már meg lehet kapni 189k ból, szvsz érdemes elgondolkodni rajta(fõleg ha mozira kell akkor mindenképp plazma).
Nekem PV70 van és alapból 100hz van állítva a menüjében. Ha 50hz re állítom természetesen remeg a kép 100hz en szuper. Gondolom a Pz70 nél ugyanez van.
Ez az LG még jobbnak tûnik: 32LC3R, bár sok paraméter hasonló (amennyire én értek hozzá)
(és persze szükség van-e a PiP-re az is elgondolkodtató)
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
lényeg neki a TV/DVD/számítógép összekötés HD múvik miatt
(tehát tudja hdmi-n az 1:1 pixel mappingot)
100-110k-s árra gondolt
üdv
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Utóbbiból azt hiszem Panasonicot választanék, arról csak jókat hallottam, és amit láttam, az is tetszett.
De ha LCD mellett maradok, akkor melyik márkát/típust ajánlanátok? LG-k szimpatikusak, pláne mert 1 tuneres PIP is van általában bennük, korábban ezt ajánlotta valaki: LG 32LC41, Electrowordben pedig az Lg RZ32LE2R van elég olcsón.
Az itt hirdetett Samsung PS-42c91h plazma tv elkelt!
A hirdetés már nem aktuális!
de sajnos ha nincs a szobában hely hogy nagyobb tv-t installáljon a rendszerbe, akkor nincs mit tenni 😞
2.5 méterrõl már mehet a 42colos(107cm) is simán.
Bontatlan, 3 év garancia!
200ezer forint, egerben vehetõ át.
Érdeklõdni: [email protected] 0630/465-3-987
http://www.samsung.com/hu/products/tv/plasmatelevisions/ps_42c91h.asp?page=Features
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
Miért van az a jelenség, hogy ha componens kábellel kötöm össze egy DVD lejátszót a Samsung LE37M87BD LCD tévével, akkor a tévén a mozgás elsõ pillanataiban kicsit homályos lesz a kép, majd néhány tizedmásodpreccel késõbb válik csak élessé. Eléggé zavaró tud lenni.
Köszi.
Az én 42"-os LG-m fogyasztása 270W, és egy kWh most 20-40 forint között mozog, függõen a szolgáltatóval között szerzõdéstõl... szóval az eladó egy picurikát elszámolta magát...
Hogy hol érdemes nézelõdni? MM, Saturn, MediaMarkt, különféle szalonok (Sony, Toshiba, stb.).
Ezért gondolkodom LCD-ben, egyenlõre pici szobám a plazmához. <#sir>#sir>
Illetve még márkára gondoltam. Nyilván nem egy videotont, de pl Sony, vagy Samsung? Vagy melyik gyárt alapból megbízható modelleket?
A DVB-T tunerrel nem nagyon érdemes foglalkozni. Itthon MPEG4-es tömörítésû DVB-T adás lesz, ezt pedig csak az újabb modellek támogatják.
Az S/R/M/N széria esetén a 7 sorozat semmiképpen nem támogatta az 1:1 pixel mappingot. Az csak a 8-as sorozat sajátja volt.
Nos, szeretne venni egy Lcd tv-t, és egy merevlemezes asztali dvd felvevõt. Hiszen így az élõ adást is azonnal vissza tudná nézni. De 66cm-re gondolt, hiszen a nagyobbat nem tudja közelrõl áttekinteni, és szétfolyik neki a kép. Ugye értitek!
Engem kért meg, hogy válassak neki tv-t, és felvevõt, mert õ nem ért hozzá, és én sem szeretném, hogy átverjék. Szeretne rá lap-topot csatlakoztatni néha, és legyen alaklmas digitális tv vételére. Bár ezt õ mondta, nem tudom, hogy van-e ilyen.
Tv, és dvd nézésre kellene, és ha most vesz, akkor nem szeretne olyat ami 2év múlva elavult, de ne legyen benne felesleges extra. Hiszen látáscsökkent!
Olyan 110-130 körüli tv árra gondolt, a felvevõrõl lövésem sincs. 160gb. De árról nem tudok mit mondani.
Elnézést a hosszú levélért, de kérlek segítsetek, ajánljatok valamit, de a realitás talaján maradva, magyar keresethez mérve.
A látássérült tanárnõ nevében is nagyon köszönöm!
ha vársz még 1-2 hónapot és inkább spórolsz még egy kicsit, 94 centis plazmát kapsz 199-ért (PV7 / 1024x720), ami ebben a kategóriában verhetetlen ár / képminõségben, fõleg tévén és dvd-n 😉
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Nem meglepõ kéréssel fordulok Hozzátok, én is (32"-os) LCD TV vásárlása elõtt állok, és a segítségetekre lenne szükségem a választáshoz.
Konkrét márkát, típust inkább nem írok, mert annyi mindent olvasatam és láttam már, hogy inkább csak bizonytalanabb lettem tõlük 😊
Igényeim:
-TV-zésre és DVD nézésre is használnám (kb. 70-30 %)
-mivel a PIP-hez ragaszkodnék, de a 2 tuneres PIP nagyon ritka (csak egy LG-t találtam, ami tudja), ezért olyan típust keresnék, amelyik HDMI jelrõl képes rá (késõbb beszerzendõ asztali felvevõ lenne a forrás)
-sportmûsorok is élvezhetõek legyenek rajta (bár nem tudom manapság ez mennyire okoz gondot egy LCD TV-nek)
Egy hónapon belül szándékoznám megvenni, kb. 150.000 Ft-om lenne rá, +/- 20 ezer Ft-os eltérés még belefér.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Amúgy konzolra és egyébre egyértelmûen a Sony.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Kizárólag az alábbiakra kell: TV, DVD/blue-ray valamint konzol(PS3.....).
Érvek, ellenérvek?