LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Valószínûsítem, hogy csak mûholdon, márpedig kétlem, hogy így nagyon el fog terjedni kis hazánkban. :S

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Golyo69
magyarul is indul HDTV adás
nézzétek meg a videót
Nonstop Kino HD
http://www.nonstopkinohd.eu/

GGMU

[NST]Cifu
A Magyar LG oldal elég gáz (én is a skandináv oldakat nézegetek, ha érdekel valami), de itt megtalálod, amit keresel. Az LC41 és az LC51 között csak egy minimális desingbeli különbség van, továbbá másfajta hangszórókat szereltek bele (de ez téged úgyse fog érdekelni, ha házimozi hangrendszered lesz). Az LC42 és LC52 is csak desingbeli különbségekkel bír az LC41/51-tõl.

Az LC45/46 és LC55/56 a fentiektõl annyiban tér el, hogy van bennük DVB-T tuner, de ez nem érdekes, mivel ha jól tudom csak MPEG-2 tömörítést ismernek, itthon meg a hírek szerint MPEG-4-es adás lesz, ergo az integráált DVB-T tunert kenhetik a hajukra azok, akiknek csak MPEG-2-õt ismer a TV-je...

Ha véleményekre vagy kiváncsi, írd be alulra a topickeresõbe az LC41 v. LC51 kulcsszavakat.

[NST]Cifu
Szvsz a számítógéppel való összekötést ma már ha egy mód van rá, csakis DVI-HDMI kábelel. Csodálkoznék, ha így nem menne az 1:1 PM. :S

repvez
Valaki nem tud egy részletes tesztet vagy adatlapot az LG32LC41 LCD-röl?Nem találtam meg még az LG honlapján sem.
cloud.strife
Ja a 24p, stb...

Nos mindenbe vannak kategóriák, a Sony-nak ez a T szériája nagyonnagy belépomodell, nemcsoda ha nincs benne X-es engine... 😊

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
A T3500 az fullhd, el lett írva az újságba... 😞

Nade az U felbontásába lehet hogy belegabalyjottttam... 😊

Megvan a T3500, eddig D-sub-al próbáltam, sajna 1360x768-ig ment a dolog, tehát a kép felét se toltotte ki.

BD filmrol kiváló képe van, ugye a régi V2500 széria kávája és tudása FullHD-be csomagolva. SZVSZ bestbuy, talán.... 😊

[NST]Cifu
Õõõõõ....

Akkor most mi van?!?! A T3000-es nem FullHD, nemdebár? A T3500-as az, ezt néztem be én is pár napja.

[NST]Cifu
Köszi!

Az U esetén nem 1280x720-as felbontás volt? <#fejvakaras>
Én legalábbis ennyirõl tudtam, 1280x768-asról nem. :S

A T3500-ra tényleg kiváncsi vagyok. Árban kb. ott van, mint az LG és a Samu olcsó FullHD-i. Egyedül az zavar benne, hogy nincs 24p támogatás. No nem mintha jelenleg hiányozna, de azért kicsit csodálom, hogy pont a Sony egy friss modelt kihoz így. :S

cloud.strife
A második:

Sony Centrum Gyõr

Bocs a reklámért, csak megjelent az októberi SC magazin. Az oldalon az elsõ hír ajánlom figyelmetekbe az interaktív módot, meg a címoldalas szettet is... 😊

cloud.strife
Na az elsõ:

kipróbáltam a PC-s csatlakozást az új 40U2520-ason, a 32D3000-en, meg a 40D3000-en.

1360x768-ba mentek a D-k, az U 1280x768-ba vízszintes kitöltéssel.

Az U-n meglepõen szép, éles volt a kép, pixelmappingot a tv menüjében nem találtam.

A D az más tészta, irdatlan éles, kontrasztos képet adott, viszont pixel mappingot itt sem találtam. Sõt a vid kártya beállításai között sem. Egy Nvidia 7300GS van a benti gépben.
Most akkor mi van?

Mind progikkal, mind HD videókkal is ki lett próbálva, holnap ha lesz idõm a 40T3500-at is letesztelem FullHD-vel.

LordAndrew
Köszi a tippet. Ati kártyám van, de megnézem a kontrol paneljét... (Ha feltettem és nem csak a drivereket installáltam anno)

Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit

[NST]Cifu
Ha nVidia kártyád van, akkor az nVidia Control Panelben be lehet állítani, hogy a pixel mappingot a videókártya vagy a TV intézze, azt maceráld.

Esetleg még a TV menüjében nézd meg, hogy lehetne bekapcsolni az 1:1 PM-et. Az LG esetén a képaránynál lehet kiválasztani.

LordAndrew
Sziasztok. Van egy Philips 42PFL5322 tipusú tévénk. (LCD, 2 HDMI bemenet, nuku DVI, 15pin). Erre szeretném rákötni a gépemet. Vettem egy DVI-HDMI kábelt, gép összeköt, minden mûkszik szépen, de... A Winfos felajánl egy 1360*768-as felbontást, ami szinte a TV natív felbontása. Erre állítva (de akár 1024*768-ra állítva is) a kép el van csúszva. Alul nem látszik a start menü. A vertikális állítással (TV menübõl) egy kicsit feljebb tudom tornázni a képet, így a kép teteje lemarad, a start menünek meg kb a fele lesz látható. Persze hiába a natív felbontás így, ami a gépen 1 pixel, az a TV-n nem egy pixelen jelenik meg. Mit tanácsoltok?

Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit

cloud.strife
Jaaaaaa-E! 😊 Nembaj akkor is. 😊

Sir Quno Jedi
Nem az élességrõl beszéltem-E!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

cloud.strife
Igen rosszul írtam, a mozgáskomp. segít sokat a gamékon...

cloud.strife
Nincs igazad, a 70" SXRD 1m-rõl is tûéles. 😊 Eleget PS3-aztam rajta... csak sajna eladtuk... 😞

cloud.strife
A mozgáskompenzálást lehet ki-be kacsolni, meg a film módot, de a 24p, az 24p.

[NST]Cifu
Én most mértem le. A 42" TV-met kõkemény 1.4 méterrõl nézem általában...

[NST]Cifu
Elnézést, de a 100Hz-nek pontosan nulla köze van az FPS-hez (kétlem, hogy a PS3 100Hz-en küldene képet a TV-nek, tehát vagy 50, vagy 60Hz). Ráadásul sajnos az 'erõsebb' PS3 játékok (mint a Heavly Sword) esetén még az 50/60Hz sincs kihasználni, annyira be tud lassulni a játék... 😞

athlon7
Melyik a jobb Tv?? Sony KDL-40D3000 vs. Samsung LE-40F86.

Sir Quno Jedi
70" ilyen közelrõl nagyon pixeles, még a HD-s is. SZvsz. Majd ha a japók kinyoják az iylen 4096*4069, meg hasonló dögöket, akkor talán.

Filmnézésre meg még mindig a 3-4méteres vásznak jók, jóak kivetítõvel. Elvégre a mozi is erre alapszik...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sheltem
A 24P a blue ray filmek formátuma, nincs olyan, hogy be vagy kikapcsolod...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sir Quno Jedi
Há vazeg én monitornak (is) használom és fél méterrõl már egész jóak. Kicsit forgatni kell az embernek a fejét/szemét, de így a mozi feeling adott! 😄

Eme szent pillantban is ez elõtt ülök és ezen nézem amit írok.

A D3000-nél a 100Hz-et és a "24P True Cinema" módot bármikor be lehet kapcsolni vagy függ a csatlakozási módtól vagy a videojel formájától?
Kandurex
37"? az durva lenne fél méterrõl..

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sheltem
"Fél méterrõl 37" pont jó nekem. Most is azt bámulom (TV-t is)"

<#wilting>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

cloud.strife
Hát elég odaba..ós a képe. Tv-re is, DVD-re pláne, PS3-al meg isten, fõleg a 100Hz miatt (jobb a frémrét).

Igaz nem olcsó... 😞 😊

cloud.strife
Akkormá mérnem egy 70"-ra, az csak nagyobb... 😊))))
Fél méterrõl ideális... 😊)))))

"2,6m-rõl nézem (most mértem le) a 82cm-es D-s Bravia-t, de soxor még erre is azt mondom, hogy nagy. Filmnézésnél épp elég. "

Mennyire használható a D3000 TV-zésre, DVD-zésre? Én 4,5m-rõl nézném, ebbõl kifolyólag a 40" jönne szóba...Igazából árban még a Pana-42PV700-as volna versenytárs, csak annak még nem láttam a képét...(nem mintha 40-es D3000-et találtam volna bárhol is kiállítva...)
Sir Quno Jedi
De maj cserélem 50" felettire idõvel (csak ugye most ideiglenes pízgondokevannnake).

cloud.strife
Innyeha... 😊

Sir Quno Jedi
Fél méterrõl 37" pont jó nekem. Most is azt bámulom (TV-t is).

cloud.strife
Elég sikeres megoldás volt ez, emiatt 3 barátja vett ugaynígy nálunk TV-t! 😊

cloud.strife
😊))))))))))))))))))

Háát nemtom. A nagyátlagnak azért nem teszik (elég sok visszatérõ vásárlónk, törzsvásárlónk van hálistennek) a nagy méret, mert az SD adások iszonyat gagyik. Még akiknek plazma kellett azoknak se teccik annyira, bár igaz azon szebb a kép, mint az alap LCD-ken.

Egyébként nem vettem kioktatásnak....... 😊))))))))))))

"Volt már rá példa, hogy kivittük a vevõnek mindkét méretet és amelyik teccett neki az maradt... 😊"

Ez nem lenne rossz megoldás nekem sem <#vigyor>

Collostokkal méricskélve itthon valóban nem tûnik már olyan "picinek" 😊
Bár az öreg 55-öshöz képest jó, hogy szembetûnõ a különbség, de hisz' pont ezért (is) váltanék. Elég illúzióromboló egy 16:9-es filmet azon nézni...

Sheltem
Isten ments, hogy én ki akarjalak téged vagy bárkit oktatni. Nem értek én annyira ezekhez, dvdzek asszony tvzik és ennyi. Utánanéztem mi micsoda, hogy mûködik a plazmámban csak azért, hogy tudjam mit vettem, de ettõl én még nem értek hozzá, így csak egy megjegyzést fûznék ehhez a mondatodhoz:
"Véleményemet tartom, 107cm 2-2,5 méterre extrém távolság a nagy átlagnak. Hidd el tudom."

Aki nagynak találja elején(amit teljesen megértek) és megveszik, azokat megkérdezném 1-2 héttel a vásárlás után is, hogy még mindig nagynak tartják e. Szerintem meglepõ lenne az eredmény.

cloud.strife
Ez majd mindíg így van, amikor eladunk egy 102cm-es LCD-t, amikor a kedves vásárlónál installáljuk akkor sokan felkiáltanak, hogy ajjajj ez ekkora? A boltban nem tûnt ekkorának.

SZVSZ az eddíg nézett méret sokat számít, hisz ha vki évekig 55cm-est nézett akkor hatalmas a 107cm, nekem van PS3-am, HD adásom, HD kamerám, HD fényképezõm, tehát sok dolgot tudok HD-be nézni, 2,6m-rõl nézem (most mértem le) a 82cm-es D-s Bravia-t, de soxor még erre is azt mondom, hogy nagy. Filmnézésnél épp elég. HD anyagnál is jó, szépen láccik a HD.

De mindemellett osztom CIFU véleményét, hogy ahány szem annyi féle.

Volt már rá példa, hogy kivittük a vevõnek mindkét méretet és amelyik teccett neki az maradt... 😊

Tapasztalataid szerint 2 méterrõl a 94 cm sok? Mert ma megnéztem a Panát, és tetszett, az áruházban nem tûnt túl nagynak... 😊

cloud.strife
Egyetértek.

cloud.strife
😊 Ezt most télleg nekem mondod, hogy menjek be egy multiba, nem elég, hogy napi 8 órába ezeket nézem?
Véleményemet tartom, 107cm 2-2,5 méterre extrém távolság a nagy átlagnak. Hidd el tudom.

Mindettõl függetlenül elhiszem, hogy neked jó.

[NST]Cifu
Már csak azért mondom, mert a FullHD nem csak egy méterrõl olyan szép, hanem kettõ-három méterrõl is...

Sheltem
Mármint mivel kapcsolatosan van e összehasonlítási alapom? Ami alapján azt mondom, hogy nekem nem kell ekkora felbontás?
Láttam már fullhd demókat, nem csak plázákban hanem panashopban is pl, direkt megnézegettem. Láttam milyen gyönyörû fél méterrõl is és, hogy a sima dvd olyan "távolságból" mennyivel "szarabb". De! Mivel én nem fél méterrõl nézem hanem amennyirõl mondtam nekem nincs szükségem rá, elég a dvd is. Nem vagyok maximalista ennyire,onnan a dvd is gyönyörû 😊

[NST]Cifu
Van neked összehasonlítási alapod a FullHD cuccokkal, vagy csak szubjektív véleményed van a dologról?

Sheltem
A tv saját menüjében alapból 100hz re van kapcsolva, ez független attól, hogy tv mûsort nézel, dvdt hdmin keresztül vagy a pcd vgajából elküldött jelet.
"A Panasonic 42PV70 képe 100Hzen vibrálásmentes?"
Én ahogy mondtam 2.5-3méterrõl nézem és semmiféle vibrálás nincs, de ha gondolod és hazaértem megnézem neked fél méterrõl is 😊 (Nem mintha bármint számítana nem annyiról fogod nézni)

Sheltem
Én abszolút nem a full hd vs hd miatt másoltam be a cikket nem errõl volt szó eredetileg. A normál nézési távolság vs szobamérettel összefüggõ képernyõátló volt az alaptéma,vacilál a 82 és a 94cm plazma között ehhez kapcsolódóan másoltam be a cikket. Engem nem érdekel sem a hd sem a fullhd... Amelyik dvdn jó minõségben van kódolva a film az tökéletesen szép 2.5-3 méterrõl ahonnan nézem. Az meg, hogy 1 méterrõl milyen engem egy grammnyit nem érdekel. Egyébként tervezem majd egy 5méteres DVI-HDMI kábel vételét, hogy 720p/1080p filmeket valamint nagyobb felbontású WMVket géprõl nézzek, de azt is csak azért mert azokat nem akarom átkonvertálni dvdre(minden konvertálás minõségvesztéssel jár).

[NST]Cifu
Ezzel a cikkel van egy nagy-nagy probléma. Nem veszi figyelembe a szubjektív dolgokat. Meg az objektíveket, mint például hogy minden embernek más a szeme. A hétvégén volt egy pilóta ismerõs nálam. A 42" FullHD TV-men a kis betüket is elolvasta 4 méterrõl, erölködés nélkül. Nekem 2.5 méterrõl sikerült csak.

Szóval nem értek egyet azzal, hogy 3 méteres nézési távolság esetén nincs értelme a FullHD-nek. Menjen el a kedves vásárló, nézze meg egy szalonban, hogy lát-e különbséget az 1080p és a 720p között 3 méterrõl. Ha nem lát, akkor elég neki a HD. Ha úgy véli, hogy szebb a FullHD, akkor pedig vegyen azt...

Srácok!!! A Panasonic 42PV70 képe 100Hzen vibrálásmentes?
Az 50Hzes plazmák képe az ilyen szempontból nagyon zavaró!
Egyébként ez a 100Hz milyen csatlakozási módoknál mûködik a PV70en? vagy csak sima TVmûsoroknál lehet bekapcsolni? HDMI bemeneten keresztül rácsatlakoztatok valamit akkor annál is be lehet kapcsolni a 100Hzet?
Hát igen, ha lenne 82-es plazma, nem is lenne kérdéses a választás, no de a méret témán többet már nem lovagolok... <#smile>