LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
PS3 ID: hdcsaba
A projikhoz mondjuk nem értek... :S
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nem. Ez a HD felbontású TV-k és a 42"-nál nagyobb plazmák natív felbontása. A 720p-s jelet aztán a belsõ elektronikájuk felskálázza.
Ilyen felbontással 81-82 cm-es tv-n hogy lehet játszani? Nagyon pixeles a kép? (számítógéphez kötve)
Lent már SQJ írta, hogy õ is ezt használja, és teljesen elégedett vele. Izlés kérdése, hogy neked jó-e lesz, avagy sem, ez eléggé szubjektív dolog.
DVI-HDMI kábel képes a 720p tökéletes átvitelére?
Akár az 1080p-t is...
elsosorban dvd illetve avi lejatszasra kene, mellette napi 1-2h tvnezes, konzoljatek. igazabol tobb megoldason gondolkozom, pl egy 42-es tft + egy projektor, vagy magaban egy 46-os tft.
amit meg nem tudok eldonteni hogy full hd vagy hd ready legyen a tv, kb 3-3.5 meterrol nezzuk, a full-hd-ra is tudnek kepet tenni pc-n / mediacenteren keresztul.
projektorokkal nem nagyon vagyok kepben igy nem tudom mostanaban milyen minoseget tudnak az elfogdhatobb aru cuccok. konzol egyelore wii van de kesobb x360 is menne ra. az egesz projektre max 5ook-t szanok, es szinte biztos hogy kivarom a karacsony utani szezont a vasarlassal. barmilyen otletet szivesen olvasok. koszi
Érdeklõdnék, hogy "esetleg" vannak-e valakinek tapasztalatai az alábbi Tv rõl, Hisense 3203 EU. Valamelyik TV gurutól kérdezném, érdemes ilyet venni? Ára az bíztatóan jó, 100 rugó.
Én nem nagyon vagyok képbe a tv-kel kapcsolatban. 😞
Az 1366 x 768 az a 720p felbontású filmekhez ajánlott?
Ilyen felbontással 81-82 cm-es tv-n hogy lehet játszani? Nagyon pixeles a kép? (számítógéphez kötve)
DVI-HDMI kábel képes a 720p tökéletes átvitelére?
Ha baromságokat kérdeztem bocsi, de nagyon nemvok képbe még. :S
Egyszer el kell kezdeni xD
Csak mindííííííg elfelejtem ezt a monitor dolgot... 😊)))))))))))
www.digimomentsvideography.com
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
Viszont erõsen kétlem, hogy egy Radeon 9800-as túl jól fog muzsikálni 1920x1080-as felbontásban... :S
mert eddig a pana nem hozott ki 37'-es LCD-t, plazmája van 37-es, ami eddig legolcsóbban 199-ért volt mindenhol
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Amúgy a 82 cm es tv-nél elég a 720p?
Elõre is köszi!
Walk the Talk.
Mivel innen is van aki pana plazmát akar venni bemásolom amit a proharverre írtam hátha tisztább képet ad.
"Na mostmár jobban tudok objektív képet adni a th-42pv70p rõl ennyi idõ után kipróbálva a HD-T is(ha még valakinek esetleg nincs).
Szóval aki még nem vett plazmát és tervezi ráadásul panasonicot azt tanácsolom neki várjon jövõ tavaszig a 2008 as modellekre!
Félre ne értsetek én imádom ezt a tvt, tökéletes képe van számomra, mindenben hozza amit vártam tõle, de...!A 24p jelfeldolgozás nagyon hiányzik...Ebben egy 1080p jelfeldolgozó van és akár 720p akár 1080p filmet küldök rá nagyon érzõdik, hogy nincs benne 24p a kép "szaggat".
Ugye az ember azért néz HD -t illetve Full-HD , hogy közelrõl 1-2 méterrõl nézhesse, ott pedig érzõdik ez a szaggatás.Pontosan nem ismerem a technikai hátterét a dolognak, valami olyasmit olvastam, hogy 1080p 50/60hz nél a TV 25képkockát tud feldolgozni 24helyett (ezek a filmek 24fpsben vannak rögzítve mint ahogy az eredeti FULL-HD BlueRay filmek is és jövõre vagy 2 év múlva már elérhetõ lesz a BlueRay).Szóval aki nem rohan a plazma tv vásárlással várjon szerintem én ezt tanácsolom, de mégegyszer hangsúlyozom amennyibe most kerül ez a tv(260ezer) annyit nagyon megér, normál dvd nézésre tökéletes. Lehet más nem is látja ezt a kis "rángatást" csak én vagyok túl igényes?"
Hát ez van <#wilting>#wilting>
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Vagy a monitor kimenetre dugom rá (persze ha lehet) és HD filmet akarok nézni akkor milyen minõségû lesz a film?
Más:
Valaki nem tudja hogy áll Európában az RPTV piac? Sem a Samsung sem a Sony új modelljeit nem látom...pedig nem lehetnek rosszak a specifikációk alapján. Vagy kezd ezen vidéken elhalni ezen TVkre a kereslet?
Az eddigi kedvencem az aranyozott csatlakozós optikai kábel (TOSLINK). Annál már egy laikusnak is fel kell hogy tünjön, hogy az aranyozott csatlakozónak kb. nulla köze van ahhoz, hogy is viszi át az üvegszál a fényjeleket... 😊))
Látom otthon vagy kábelekben is.
Kérdés: DVI-HDMI kábelbõl mindenképpen a drágább aranyozottat ajánlod vagy elég egy 4000ft os olcsóbb is? 720p-t és ritkábban 1080pt szeretnék a tvre küldeni megfelelõ lesz az olcsóbb fajta kábel is szerinted?
A Panasonic 42PV70 HDMI csatiján keresztül kap egy 720p jelet /mondjuk felskálázottDVD jelet vagy BluRay lejátszóról egy 720p jelet/ ezek ügye 50Hz-es jelek, de javítsatok ki ha tévedek?
A lejátszóból nem 50Hz-es jelek jönnek, hanem 24 (Blu-Ray) vagy 25 (HD DVD). A DVD-bõl 50Hz interlaced (480i vagy 576i). Az már a TV dolga, hogy ezt hogy jeleníti meg, tehát a belsõ elektronika csinál ebbõl 50 vagy 100Hz-es (ill. e közeli) értéket. LCD TV esetén a 24 vagy 25Hz sem probléma, vibrálni nem fog tõle a kép, a képjavító technológiák dolga az már, hogy adott esetben ebbõl 100Hz-es képfrissitést csináljanak.
De lehet, hogy nem, akkor viszont ki az aki azt nézni tudja?
Sima DVD jelet is mondjuk csak olyan 50Hz-ben jelenít meg?
Ha a vibrálás zavar, végy LCD TV-t, ott semmiféle vibrálás nem lesz. 😊
Hogy is van ez akkor ezen készüléknél?
Elgondolkoztam egy HDMI-DVI kábelen amivel összekötném a számítógépet a TH-42PV70Pvel.
720p-s filmeket szeretnék majd nézni (valamint WMV HD filmeket) jelentõsen szebb lesz ezeknek a képe mint a normál dvd filmeknek amiket a progresszívos asztaliról küldök komponens kábellel? Szóval lesz állkeresgélés a földön? 😉
Ugye ilyet nem tud az ember megnézni a boltokban, sehol nincs összekötve pc a tvvel, ezért is lennék kíváncsi a véleményetekre, azért csak 10k HUF egy ilyen kábelbõl egy normális és 2szer meggondolandó.
Valaki látta már a Sony 40V3000 modellt?
Normál TV adásra is használnám...ezért azt szeretném megtudni hogy ez egy sportesemény nézésénél /foci, forma1./ mennyire húzzák a képet? Elképzelhetõ hogy várható lessz némi utánhúzás az ilyen sportmûsoroknál ezen TVn?
A Panasonic 42PY70 az 100Hz-es úgy mint a 42PV70?
40"-nál nagyobb képátló esetén már bõven az árküszöbb felett vagy.
régen voltam már itt és idõközben megjelent a Sony Kdl-52x3500 típusú tv-je ami 100 Hz-es
valaki látott már ilyen tv-t? ha igen akkor milyen?
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1
Háááá vazze, valami nem stimmel vele. A feketéje nem túl jó... Szinei ok.
Amúgy a csak 1db HDMI csati, és a PC bemenet hiánya nem zavarna...