LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheltem
Értelek. Ez a dolog egyszerre kritikus és egyszerre kevésbé az. Akkor lenne szívás ha nem lenne alternatív lehetõség HD/FULLHD filmek lejátszására, így pcvel összekötve megoldható, ami persze nem olyan minõség közel sem mint egy BLUE-RAY asztalival de a dvdnél sokkal jobb.
Az a veszély egyelõre nem fenyeget, hogy Blueray asztalim lesz, mivel ami tetszik is(lejátssza a wmvket és egyébb HD anyagokat is) az 350 ezer jelenleg, én meg 100k nál többet egy asztaliért nem fogok adni. Addig ott a "jó öreg" Dvi-Hdmi kábel, meg az x264 rippek, kapkodni nem fogok a cserével, viszont ha a 2008as modellek 24psek lesznek és ráadásul a felbontást is megnövelik olyanra amibe már "belefér" a 720p leskálázás nélkül, nézegetni fogom az árkülönbséget a 2007 és 2008 között és ha találok egy jó cserelehetõséget lecsapok rá tuti.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

[NST]Cifu
Az is új model, vagy tévedek?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Nagyon észrevehetõ - állítólag. A Samsung M86/87 tulajok olyan patáliát csaptak az AVForum honlapján, hogy csak na, mikor szembesültek azzal, hogy PS3-al lejátszott Blu-Ray videóik szaggatnak. Én csak 24p képes készülékkel láttam eddig Blu-Ray filmet mondjuk...

Firmware frissités a TV-khez nem várható, ezt tudnia kell az elektronikának. A lejátszók megint nem fognak erre rendes megoldást nyújtani, bár ki tudja, lehet valaki rácuppan a témára, és kihoz egy olyan lejátszót, ami áthidalja ezt a problémát.

Kicsit olyan, mint az MPEG-2 / MPEG-4 képes DVB-T tuner esete...

Sheltem
Otthon nézegettem dvi-hdmi n keresztül windows media classiccal + coreavc codeccel 24fps filmeket 720p ben(pl Planet Earth) és nem nagyon láttam akadást, csak minimálist ami abból is következhet, hogy szgéprõl jött a jel. Blueray 24p ennél láthatóan jobban akadozik ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

PyRex
sharpból az xl2 is tudja a 24p-t

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sheltem
Én nem nagyon ismerem a hátterét ennek a 24pnek, de nem lehetséges, hogy firmwarefrissítéssel tudni fogja? Az lenne a korrekt, na mind1.Én amíg meg nem vettem a tvt nem is nagyon olvastam a 24prõl mindenki istenítette a pana plazmákat, megnéztem, tetszett és aztán szembesültem ezzel a dologgal. Kíváncsi lennék, hogy egy jobbfajta blueray asztalival(pl pio) 60hz es jelet ráküldve mennyire szaggat a kép. Sehol nincs kiállítva pana plazma blueray asztalival?

[NST]Cifu
Kénytelenek lesznek, ha a piacon akarnak maradni. Jelenleg az LG-bõl már minden tudja a 24p-t (Plazma, LCD egyaránt), Samsungból a most kijövõ szériák (F86, F96 LCD, P96 plazma), Sony-knál az új modellek (kivéve ugye akkor a hírek szerint a T3500), Sharpból az új HD1 széria, és a most következõ kisebb modellek.

Mondjuk ez azért poén. Megvették az embörök az "új" Tv-jüket, majd szembesülnek vele, hogy hiába szép a Blu-Ray-rõl illetve a HD-DVD-rõl a kép, ha láthatóan akadozik... Nosza, itt az ok, hogy a kedves vásárló mégiscsak lecserélje az "új" TV-jét még újabbra...

Sheltem
Téma off.

*Ontopic*

Valaki hallott már valamit(netán van linkje) a 2008 as Panasonic plazma felhozatalról? Egészen konkrétan az érdekelne belerakják-e vajon a 24pt jövõre, de természetesen minden más infó is érdekelne.

PyRex
naa, qss legyen má

Sheltem
Kár, pedig biztos rajtam kívül még beszívtuk volna páran azt a hatalmas ismeretanyagot amit rejtegetsz a bõröd alatt! Talán majd máskor <#action>

[NST]Cifu
Attól tartok, ha nem tudsz egy hsz.-t értelmezni, akkor azon még ÉN sem segíthetek. <#idiota>

Sheltem
Nem, nem az! Taníts kérlek olyan akarok lenni mint te! <#wilting>

[NST]Cifu
Yurij hsz.-ére válaszolt, gondoltam elég egyértelmû. 😊

Sheltem
Mivel kategórikusan írt az LCD-krõl, és nem emelte ki, hogy a P2530asról gondolja esetleg gondolhatta eztis aztis..."esetleg" 😉

[NST]Cifu
Hát LCD-n sincs rosszabb képe, sõt! 😄

[NST]Cifu
Ha esetleg végigolvasnád mire írt válaszul, akkor tudnád, hogy az P2530-as Sony-ról ír. Az meg azért nem a csúcskategória...

Sheltem
"Amúgy belenézegettem, a sony elég gyér, viszont jó drága. A többi korrekt. Én személy szerint a Panát ajánlom, de lcd-n egy Sin City nézésébe ne vágj bele... 😊"

Oltári nagy baromságot írtál.. Nézd meg a Sony Bravia LCDit(3000es modellek) lehetõleg ne egy media marktban hanem valami márkaüzletben vagy ismerõsnél ha van. Alap lcdk mozizásra nem túl jók, de amik már 100Hz esek azok igencsak feladják a leckét a jobb plazmáknak is képminõségben(pedig nekem plazmám van de bármikor lecserélném egy Sony KDL-46D3000ra(már csak a 24p miatt is)).

"A sony elég gyér" erre meg inkább nem is reagálok, látszik mennyire képben vagy LCD-k terén.

Sheltem
Pedig meglepõdnél milyen képe van pl az említett th-42pv70pn..beszarnál.

Sheltem
Szia! A tvvel elégedett leszel énis ilyet vettem 1 hónapja azóta is szerelmes vagyok bele. 1080p nél nem tapasztaltam hasonló gondot, próbáld meg dvi-hdmi kábellel összekötni a pcd a tvvel, küldj rá 1080p x264 ripet és ha úgyis csíkozódik akkor garancia. Nem akarlak elkeseríteni, nem nagyon értek a dologhoz , de a HDMI digitálisan viszi a jelet, szóval csíkozódás kábel miatt... Nem tudom, én nehezen tudom elképzelni, szerintem egy HDMI kábel vagy jó vagy nem(de lehet óriásit tévedek).

james69holden
ha lenne xbox360-am, biztos nem plazmát vettem volna hozzá...

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

[NST]Cifu
Mond csak, miért hajtod 1080p-ben azt a szegény TV-t, ha 720p-ben is le kell skáláznia a felbontást 1024x768-as felbontására? <#rolleyes>

És miért beszéltek le a 40" os tft-rõl? Ha megkérdezhetem. 😊

PS3 ID: hdcsaba

HAF Rigel
Megkérdezném hogy egy samsung 32s86 lcd tvnél hol lehet megnézni hogy miylen felbontásban megy pl 720p vagy 1080i ?

http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png

Törölt felhasználó
HI!Panasonic TH-42PV70P!!!Megvettem!Istenkirály.TV-DVD-X360-mindegyik gyönyörû.Istennek hála,hogy a Surányis csávó lebeszélt a 40" Samsung LCD-rõl!!!Csak annyi a "bibi" 1080p X360 fekete képernyõnél függgõleges halvány csíkok.Mi lehet ez.HDMI kábelre gondoltam.
42"-ban csak 1-2 fullHD plazma akad, az 50'-osak már mind 1366-osok vagy FullHD-k.
MA voltam mediaba láttam full HD-s Thomsont 230ezerért. Lehethogy ez a legolcsóbb. 😊 asszem 37"os volt.
az összes plazma 1024*768 as?
Pedig szebb képet adott mint az 1300 as felbontású tft-k.
Játékba is így van?

PS3 ID: hdcsaba

[NST]Cifu
Megnyugtatlak, LCD-n is az. 😊

[NST]Cifu
Ezt a Sin City-s baromságot kár volt elsütnöd, annyira gyenge...

Ezzel az erõvel ne nézz semmit se, hacsak nem egy elsötétített moziteremben, projektorról való vetítésrõl van szó....

[NST]Cifu
Szerintem a két Pana és az LG közül válassz.

[NST]Cifu
Mindkettõ jó lehet, a Samu kicsivel drágább, de van benne PiP, ha jól tudom. Amelyik szimpatikusabb neked.

II Rocky II
miért ne vágjak bele lcd-n nézni egy Sin Sityt.?

24 - Exile -Nov.23

Sir Quno Jedi
Nemhinném. A legjobb palzma feketéje sem FEKETE, már ha érted mire célzok. (sõt CRT-n sem tetszett)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

és persze a Sin City plazmán is ász <#eljen> <#hehe>
Sir Quno Jedi
Há én pedig gyári sincity-t nézegettem LCD-n (is). Jóak az, csak ugye a kontrasztarány egy fos, meg nincs fekete. sincity csakis moziban iagzijóak!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JohnnySmith
Én használtam a X360-at LG32LC51-en, sztem kitûnõ, most PS3-at nyüstölõk alatta. (hát gyönyörû)
Szerintem LG jó választás lehet.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

http://www.electrostore.hu/index.php?c=products itt nézegetem a tv-et
Shan
Remélem, nem lesz belõle flém...😊
Shan
Amúgy belenézegettem, a sony elég gyér, viszont jó drága. A többi korrekt. Én személy szerint a Panát ajánlom, de lcd-n egy Sin City nézésébe ne vágj bele... 😊
Shan
Ha adnál linkeket a tévék adatlapjához, akkor sokkal több kedve lenne egyeseknek segíteni, de így, hogy nekünk kell keresgélni, csak az fog segíteni, aki fejbõl mondja a paramétereiket...sz'al linket, lécci...
Érdeklödnék Xbox360-hoz melyik lcd-t ajánlanátoknnekkem kimondotan filmnézésre és játékra kellene.
Ezeket néztem ki:
-LG 32LC51R
-Panasonic TX-32LE7F
-Panasonic TX-32LE7FS
-Samsung LE-32S81
-Sony KDL-32P2530
Elöre is kösszi
Sziasztok.

Segítséget kérek 26 colos lcd választásában.

(Sajnos 32" már nagy, kis szobába és közelrõl nézve haszálná az ismerõsöm.) Alapból tv nézésre, de jövõre egy PS3 beszerzése után a konzolt is rákötné.
Egyenlõre ezeket nézegettem: Samsung LE-26R81 , LG Electronics 26LC51

Köszönöm.

PyRex
"TFT
Az LCD technológián alapuló kijelzõ-szerkezet, amelyben egyetlen pixel állapotát több tranzisztor határozza meg. Ez a megjelenített kép felbontásának javítását teszi lehetõvé, de egyben növeli az elõállítási költségeket is. A TFT kijelzõket gyakran aktív-mátrixos LCD-nek is szokás nevezni."

II Rocky II
nem😄 az LCD folyadék krisztályos a tft meg nem😄

24 - Exile -Nov.23

PyRex
amúgy lehet, hogy hülye kérdés, de az LCD TV-ket helyesen nem TFT TV-knek kellene hívni? 😊

PyRex
jobb a kontrasztja (bár ha a Sony és a Sharpígy halad akkor nem sokáig😊, iletve a hagyományos TV adásokképe szebb rajtuk (aminek megint csak nem nagyon lesz értelme pár év múlva)😊

II Rocky II
na egy kérdés mivel jobb a plazma az lcdtõl..mi a különbség a kettõ között.vhogy nemtok rájönni:S vki mondja már el nekem.

24 - Exile -Nov.23

Sir Quno Jedi
Én meg UT3-mazok is. 😄

[NST]Cifu
Hát egy 8800GTS azért erõsebb, mint egy 7900GTX, én pedig ezzel a karival HL2:Ep2-õzök, Clive Baker's Jericho, Bioshock... stb. FullHD felbontásban.

Oké, UT3 és Crysis biztos nem fog full részletességgel futni, az egy más tészta. 😊

PyRex
olvasd el még egyszer, amit írtam 😊

Sheltem
Miért ne lenne tûéles? 42 colig kb 720p bõven elég.