LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nexxuss
a fekete témához kapcsolódva. LCD feketéje nem szar! Pontosabban nem mindig! Egy kontrasztos képen beszarás jó a fekete! Ergo arra gondolok, hogy valaki mondjuk fekte ruhában van, vagy a kép nagy része világos. De ha a kép alapveõten sötét, mint pl.: a Holló esetében, ott látszik már a a telejse fekete hiánya. De mondom ez csak teljes feketére vonatkozik! Ergo ha sötétkék a háttér akkor is fekete a fekete. CSak valamiért a fekete-fekete között tesz nehezebben különbséget.

Felhõ vaze szülinapod volt? 😄

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

cloud.strife
Nagyon szépen köszi!!! 😊

www.digimomentsvideography.com

PyRex
cloud:

a Bravia színeiben gazdag, boldog születésnapot kívánok Neked! 😊)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

nem bántásból, de hátttõ... pont fényképezõgépben kritikán aluli az összes sams gép, kérdezz bármilyen fotó-gurut, vagy fényképezéshez kicsit is értõ egyént 😉

plazmában viszont már régebb óta az élvonalban van a sams, átlagban a pio és pana után következik
Sziasztok!

Jelenlegi Panasonic DVD lejátszómhoz (ami nem vesz fel semmi és még DVIX-et se játszik le) meg napi 1-2h tvnézésre szeretnék egy 82 cm-es LCD TV-t vásárolni. De egy olyan megoldás érdekelne, hogy felvehessek is vele (ha lehet). Olvastam olyan TV-rõl aminek belsõ merevlemeze van, de az igen csak drága. Én kb 150-180 kiló körül szeretnék szánni egy ilyen TV-re. Szerintetek a
Mivel teljesen „osztályidegen” vagyok, így minden észrevétel, jó tanács megköszöntetik.

Üdv!
PS Ehhez mit szóltok
http://www.videopraktika.hu/teszt/82cmes.html

Ezekhez:
http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=222&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=249&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=108&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
Shan
Kapsz hát! 😊 Sztem a samuk egyre jobbak, bár plazmában nem ismerem õket csak fényképezõgépben...
cloud.strife
szvsz a Samu igencsak veszített az LCD-k piacrészébõl, ezért erõsít megint a plazmába, de lehet rosszul gondolom... 😊

Jajj, el is felejtettem mondani, ma jött meg az elsõ 46X3500-as!!!!! 😊

Ajjjajjjajjj, nagyon kemény... 3 óra alatt el is vitték. 😊

Holnap meg jönnek a 40X-esek, na azokat remélem lesz idõm kivesézni. 😊

cloud.strife
Vmi ilyesmi rémlik, amiket nézegettem. De elég a sógorokhoz átnézni, ott a set-top box is mpeg2-es. Az lehet, hogy a fizetõs nem.

[NST]Cifu
Hát bizony kaphatsz, mert egy F86-os vagy F96-os Samu igencsak minõségi cucc. Meg ahogy hallom, az új Samu plazmákat is fényezik.

Mondjuk az az érdekes, hogy a Samu ismét fordul a Plazma technológia felé. Azt hittem, hogy a Sony-hoz hasonlóan õk is átfordultak az LCD felé (az LG is már csak az olcsó régióba gyárt igazából plazmát).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sheltem
Samsungot max kenyérpirítóból vegyél. (Kapok majd a fejemre de sebaj úgyis ellaposodott a hangulat)

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Ma elnéztem egy Samsung outletbe. És sokkal olcsóbban voltak lcd-tvk a bolti árnál.
Aztmondták annyi a baj velük, hogy a 3 napos garanciába vitték vissza õket. Ezután a samsung 3napig nonstop tesztelte és ha hibátlan akkor kerül ki a polcokra (leértékelve).
Mi a véleményetek? Érdemes ilyen tv-ket megvenni?

PS3 ID: hdcsaba

mrzed001
Ha viccelõdni akarnék azt mondanám, hogy az LG-ken szokott lenni soros port, talán azon 😉

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Van pár "japó" márkájú dolgom (erõsítõ, hangfal, DVD lejátszó, monitor, stb.), de "Made in Japan" egy sincs közöttük (ellenben a nagy része Made in Singapure vagy Made in Indonesia). Szóval azért a japán fetisizmus egy kicsit erõs ilyen téren. 😉

[NST]Cifu
Az az "arc" Rea4, róla tudni kell, hogy folyton seftel mindenféle hi-fi cuccokkal, az AVX aprón is mindig árul plazmákat, LCD-ket, hi-fi erõsítõket. Elég sok TV megfordul a kezei között tehát, valószinüleg így lehet, hogy õ rövid idõ alatt 5 PV70-est lát már gariztatva (a tõle vásárolt cumókat õ gariztatja általában). Mindenestre nem semmi...

Sheltem
Panelhiba na, elírtam.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

képcsõhibával nehezen jött vissza, nem képcsöves tv ez 😊

de a viccet félretéve tényleg gyártási hibás több PV70-es is, a megoldás komplett tévécsere, ugyanis a panel romlik el.

monnyuk én ennek dacára is inkább a japó márkákat favorizálom, jóval inkább mint a többi távolkeletit, amikkel én is, de fõleg ismik szívtak már nem keveset.
Kösz - rengeteget segítettél.
Azért nem veszek nagyobb átmérõjût, mert egyszerûen nincs hova tegyek nagyobbat.

Maradok akkor a superslim CRT LG-nél. Egy ideig biztos, hogy jó lesz még. Esetleg pár év múlva váltok majd LCD-re - addig a TV adások is javulnak minõségileg + az LCD-k ára is lemegy...

Sheltem
Avx.hu fórumon írja egy arc, hogy 5db TH-42PV70P jött vissza képcsõhibával az elmúlt idõszakban(képek is vannak). Remélem nálunk nem lesz gáz, nem a szériával van baj.

Shan
Így van! Jól beszélsz. Hhháénisaszondooom!!! 😊 egyrõl beszélünk...

sanyi kereskedõvel meg nemveszekszünk...😊 meg pana kereskedõvel sem, meg futamuki tamagocsi kereskedõvel sem...
[NST]Cifu
Nézd át a TV kézikönyvét, hátha van ilyesmire lehetõség, de nekem nem rémlik, hogy anno találtam volna ezzel kapcsolatban utalást.

Ha fontosak a rajta lévõ anyagok, akkor esetleg hívj fel egy LG szervízt, ill. az LG ügyfélszolgálatát.

[NST]Cifu
No offense, de a 26LC3R ára olyan ~125e Ft forint a legtöbb helyen. Ez a típus kifutott, az utódja az LC41 és LC51, ezek jobb képminõséget, jobb csatlakozási lehetõségeket nyújt, igaz nincs benne PiP (kép a képben). A 26LC41, 26LC51 nem sokkal drágább, de mégcsak ezért sem éri meg, hiszen 140e Ft alatt kapsz 32" LC51-est ( lásd). Azért plusz 6" képátló már elég komoly.

A TV adás so-so. Egyfelõl igen, a CRT TV-k jótékonyan elfedik a gyengébb minõségû TV adás minõségi gyengeségeit. Másfelõl a nagyobb képernyõn jobban kijönnek a hibák. De alapigazság, hogy jó minõségû adásnál a TV képminõsége bõven jó lesz (ezért jó dolog a digitális TV adás, pl. UPC Direct).

Ha innen nézzük, akkor DVD-t sem érdemes nézni LCD TV-t, csakis HD felbontású videóanyagot. 😊

A viccet félretéve, megfelelõ minõségû forrásból a képminõség is jó lesz.

TV nézésnél inkább azon gondolkodj el, hogy nem fog-e zavarni az, hogy a 4:3 képarányú TV adást 16:9-es képaránnyal fogod nézni. Ez lehetséges úgy, hogy kétoldalt fekete csík lesz (de akkor minek a széles kijelzõ), lehet széthúzni az egészet, de ekkor torzul a kép, illetve vannak trükkös megoldások (oldalra kihúzza, de a képarányon nem változtat, így a kép alja és teteje nem lesz látható).

Sheltem
Mondjuk a dolog másik oldala, hogy most mikor kezdõdik a tél szerintem kurvára mind1, hogy 1-2 ezerrel több a villanyszámla, most a fûtés miatt fogjuk szívni a fogunkat nem az áramfogyasztás miatt <#banplz>

Sheltem
Más értelemben viszont ahogy te gondolod, ugyanazon a plazmán tényleg mindegy milyen felbontást "küldesz rá" a natív felbontására skálázza(esetünkben 1024*768) így ott tényleg nem változik a fogyasztás, viszont az , hogy alapvetõen világosabb vagy sötétebb filmet nézel sok feketével számít.(Én így tudom).

Sheltem
Ne haragudj nem akarok vitába bocsátkozni, de pl a full hd pana plazmák jóval többet fogyasztanak azonos méretnél mint a normál 1024 es pana plazmák. Az enyém fogyaszt 260-280W körül, ugyanaz FullHd ben 400 felett, és mondták is nekem egy helyen, hogy a FullHD plazmák elég jól nyelik a naftát. Ebbõl adódóan sajnos igenis köze van a plazma felbontásának a fogyasztáshoz(szerintem). Aztán lehet tévedek fasztuggya.

Hali!
Tudna nekem valaki segíteni?
Vettem egy LG 32LC2RR típusú LCD tv-t ennek van egy beépített digitális felvevõje és 80Gb szabad helye. Úgy néz ki hogy ez a 80Gb kevés.
Kérdés az, hogy lehet-e más adathordozóra menteni a felvételeket, és hogyan?
Egy LG 26LC3R -en gondolkozom (ennyire futtja). Szerintetek jó választás? Megéri pénzt kiadni egy ilyen cuccra?

Igaz, hogy a hagyományos TV adás nem látszik jól az LCD-ken? Hogy nem jó a kép? Hogy csak DVD filmeket érdemes nézni LCD-n?

Szóljatok hozzá(m) lécci...

[NST]Cifu
Cloud konkrétan Sony kereskedõ, szóval szerintem látott elég LCD és Plazma TV-t ahhoz, hogy itélkezni tudjon róla... 😊

Én sem vagyok meggyõzödve, hogy minden helyzetben jobb a plazma feketéje, mint az LCD-é (ez már egyébként ott megbukott, hogy melyik LCD-é, hiszen egy S-IPS vagy TN panel tényleg nem a feketéjérõl lesz híres, viszont a saját S-IPS-emnek a feketéjét is csak úgy tudom kritizálni, ha tökéletesen elsötétítem a nappalimat - márpedig én sose használom töksötétben a TV-t...).

Shan
Ja, 42pv60-asom van, és néha pl. ha xbox dashborad mondjuk 20 percig csücsül a képen, utána pár percig/másodpercig (ha nagyon-nagyon halványan is) látszik a statikus kép körvonala
Shan
Sheltem: mondom, sonyról nekem rossz a tapasztalatom, igaz már régóta számításba sem jön nálam, szóval nem nyilatkozom, lehet igazad van.

cloud: ess neki a témának nyugodtan az lcd technológiájából adódóan ez tény.

Sheltem: a felbontás nem határozza meg a fogyasztást plazma esetén, mert bármilyen felbontásban használod a tv-t mindíg ugyanannyi képpont fog világítani
PyRex
Nincs igazad: a Sony-t (mint céget) én sem szeretem, de az LCD TV-i sajnos tényleg jók. Mondjuk számomra van a Sharp, mint etalon, van a aSony, mint ami nem sokban marad el a Sharptól, van a Samsung (1-2 csúcsmodellje), mint az erõs középmezõny teteje és van a "többi", ami gagyi, foglalkozni sem foglalkozom velük.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sheltem
Jaja Samsungot vegyél mindenképp vagy LG -t! 😊

[NST]Cifu
Ehhemmm....

Szóval az "kisebbik" csoportban az LG és Samsung LCD tulajok sokkal elégedettebbek a TV-ikkel, mint a Panasonic plazma vagy a Sharp LCD tulajok. Nofene. 😄

Arról nem is szólva, hogy akkor plazma vásárlásánál inkább LG-t vagy Samsungot vegyünk 50" alatt, mint Panát? 😊

Sheltem
Hidd el LCDknél a Sony jóval több mint átlagos...Most olyan favorit az LCDKnél mint a Panasonic a plazmáknál(ár/teljesítmény miatt).

Azt hiszem elég, ha csak ezt a cikket megnézed:

http://www.hazimoziportal.hu/cikkshow.php?cid=1166&aid=2

Sheltem
Áruházakban én sem láttam szép feketét, viszont otthon olyan szép, hogy elõször nem hittem el. Nem igazán az a lényeg, hogy sötétben nézd inkább télleg az, hogy szobakörülmények között. Még a szaros RTLKLUB on analóg UPC vel is vannak olyan színek/feketék, hogy asszonypajtival azóta is csodáljuk. Igaz ez csak a saját Pana plazmára vonatkozik, többi gyártó plazmáján nem tudom milyen, de gyanítom, hogy pl a Pioneer új Kuro plazmáin sem éppen rossz 😊 Na azt viszont meg sem nézném ilyen nagyáruházban , csak maximum a basysnél ott viszont meg fogom nagyon kíváncsi vagyok rá.

[NST]Cifu
Ezt a csak sötét szobában lehet TV-zni meg játszani dolgot azért én erõsen megkérdõjelezném. Én tökéletesen élvezhetõnek tartom az LG-n a konzolt és a számítógépet is, illetve ezen nézek videókat is, nem lesötétített szobába...

[NST]Cifu
Ez az info honnan származik? Csak mert például romániában is van 1080p MPEG-4-es sugárzás, skandináviában is, stb.

Itthon az egyik csatornán most is ha jól tudom MPEG-4-es tesztadás megy.

Azt el tudom képzelni, hogy az egyik hordozón MPEG-2 lesz, ezek mondjuk ingyenesek, és lesz egy másik, fizetõs hordozó, MPEG-4-es tömörítéssel.

Törölt felhasználó
Panasonic TH-42PV70P.Ilyen müszerem van.És hidd el nekem,hogy irgalmatlan feketéje és irgalmatlan színei vannak neki.Különben meg tv-zni és játszani csak sötétben lehet.Elõtte egy S szériás BRAVIA-m volt és meg sem közelítette a Panát semmiben.Üdv.
cloud.strife
Hát ez maradjon a Te gondod..... Ha egyszer látnád a barcelónai Sony TV gyárat, nem hinném hogy ez lenne a véleményed... 😊

cloud.strife
Komolyan eccer nagyon neki fogok esni ennek a "plazmának szebb a feketéje" urban legend-nek..... 😊 Én még idáig akármilyen (Pio, Pana) plazmát láttam, igaz nem toksotétben, nem volt olyan érzésem, hogy fúúúú, ennek télleg szebb a feketéje!!! Gyanítom, hogy kizárólag toksotétbe jon ez ki.

cloud.strife
Legfrissebb infóm az, hogy (mint nyugaton is) mpeg2-es a DVB-T sugárzás és itthon is ez várható.

cloud.strife
Ha már veszekszunk, akor én azt nem értetem jurijj hozzászólásába, hogy mi is az hogy belenézet mindegyikbe? Hogy is? Mijezis? 3 perc van a két hozzászólás kozott, enny ido alatt be se melegszik rendesen egy LCD.... 😊))))

Imádom az ilyen "teszteket", komoly kovetkeztetéseket lehet levonni ezekbol...

[NST]Cifu
A 40 gigás változat egy kissé butított, nincs benne PS2 visszafelé való kompatibilitás, csak 2 USB port a négy helyett és a 60 gigás vinyó helyett csak 40-es jutott neki.

A Starter pack teljes értékû PS3-al, két irányítóval és két játékkal 130e ft-tõl kapható.

[NST]Cifu
Plazma esetén kifelejtetted a foszforlag jelenséget. Igaz ez sem olyan vészes a legújabb modelleknél, de szerintem inkább ez hátráltató tényezõ mondjuk konzolra való használatnál, mint más.

Törölt felhasználó
Szia.Kipróbáltam amit mondtál és semmi csík.De viszont meglepõ,hogy a csíkok csak játékoknál jelentkezik.Filmeknél nem X360-on keresztûl.A Cápamese megy most rajta és valami elképesztõ.
LG LC-51 (37"-os), tudja a 24p-t?
Jah és mi a véleményetek róla? 200 ezerért árulják.

PS3 ID: hdcsaba

Sheltem
Én is gondolkoztam ezen a megoldáson és még nincs elvetve... Mivel imádok játszani is, a PS3 jó megoldás lenne. Bevallom most ezzel a 105ezerrel megleptél, nem is tudtam, hogy ilyen "olcsó"(ahhozképest, hogy egy sima blueray olvasó pcbe 48-50ezer Ft most jobb kiskerekben és az csak egy olvasó). No majd ha lesz rá jövõre keret elgondolkodom.

Sheltem
Szia!

""beégésre" hajlamos, amit persze már az újabb modelleken egyre jobb technikákkal igyekszenek kiküszöbölni"

Ezt 2007es modellektõl felejtsd el, nincs "beégés" már. 3.5 órás gyûrûk ura után néztem ott maradt e a fekete csík nyoma, hófehér képnél sem láttam semmit.

"Fogyasztása változó, minél intenzívebb, világosabb a megjelenített "mûsor", annál több"

Ööö én fordítva tudom, de lehet neked van igazad, én ahogy hallottam a sötétebb kép/nagyobb felbontás vonja maga után a nagyobb fogyasztást, a sötétebb kép több infót hordoz magában(lehet oltári baromságot írok, remélem nem 😉 ).
Nekem most 1 hónapja van meg a TH-42PV70P(ami260 vagy 280wos már nem tudom melyiket olvastam a hátulján) elõtte volt egy hónapban átlag 130-150kWh most 155-160 körül van(elég sokat hagyom úgy a gépet egész napra ezért relatív sok), így elmondhatjuk, hogy a fogyasztás sem jelentõs.

Shan
Ja, a sanyikról meg nem nyilatkozom, egyszerûen útálom. Mint számítógépben a HP-t, vagy Compaq-ot. Átlagos (vagy az alatti) minõség, átlagon felûli marketing, és ár. Igaz, hgoy gagyit írtam, ezennel megkövetem magam:

A sony nem gagyi, csak átlagos. (mióta nem japánban gyártják)
Shan
Igen,az lcdtvk a kontraszt"gyengeség", és a feketék (sötét tónusok) alacsony száma miatt írtam a sincity-t, mondjuk írhattam volna a darkness-t (x360) is. Arra próbáltam célozni, hogy tökéletes játék és tökéletes film élményért (a kettõ egyszerre) mélyen zsebbe kell nyúlni.

Javítsatok ki, ha tévedek:

Lcd: játékra, monitorként, tökéletes,(élénk, telt színek) áramfelvétel konstans, tehát fogyasztás egyenletes, számítható költség.

Plazma: filmre a legjobb, válaszidõ minimális. A képe nagyon szép, ha esetleg vki pc megjelnítõjeként használja, és konzolhoz is használható, de "beégésre" hajlamos, amit persze már az újabb modelleken egyre jobb technikákkal igyekszenek kiküszöbölni. Fogyasztása változó, minél intenzívebb, világosabb a megjelenített "mûsor", annál több.

Az -->én<-- véleményem, hogy aki INKÁBB JÁTSZIK, mint filmet néz, annak LCD,
aki INKÁBB FILMET néz, mint játszik, annak plazma.
[NST]Cifu
A 40 gigás vinyóval szerelt PS3 csak 105e Ft. Blu-Ray lejátszásra tökéletes...