LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Felhõ vaze szülinapod volt? 😄
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!
a Bravia színeiben gazdag, boldog születésnapot kívánok Neked! 😊)
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
plazmában viszont már régebb óta az élvonalban van a sams, átlagban a pio és pana után következik
Jelenlegi Panasonic DVD lejátszómhoz (ami nem vesz fel semmi és még DVIX-et se játszik le) meg napi 1-2h tvnézésre szeretnék egy 82 cm-es LCD TV-t vásárolni. De egy olyan megoldás érdekelne, hogy felvehessek is vele (ha lehet). Olvastam olyan TV-rõl aminek belsõ merevlemeze van, de az igen csak drága. Én kb 150-180 kiló körül szeretnék szánni egy ilyen TV-re. Szerintetek a
Mivel teljesen „osztályidegen” vagyok, így minden észrevétel, jó tanács megköszöntetik.
Üdv!
PS Ehhez mit szóltok
http://www.videopraktika.hu/teszt/82cmes.html
Ezekhez:
http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=222&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=249&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=108&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
Jajj, el is felejtettem mondani, ma jött meg az elsõ 46X3500-as!!!!! 😊
Ajjjajjjajjj, nagyon kemény... 3 óra alatt el is vitték. 😊
Holnap meg jönnek a 40X-esek, na azokat remélem lesz idõm kivesézni. 😊
www.digimomentsvideography.com
Mondjuk az az érdekes, hogy a Samu ismét fordul a Plazma technológia felé. Azt hittem, hogy a Sony-hoz hasonlóan õk is átfordultak az LCD felé (az LG is már csak az olcsó régióba gyárt igazából plazmát).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Aztmondták annyi a baj velük, hogy a 3 napos garanciába vitték vissza õket. Ezután a samsung 3napig nonstop tesztelte és ha hibátlan akkor kerül ki a polcokra (leértékelve).
Mi a véleményetek? Érdemes ilyen tv-ket megvenni?
PS3 ID: hdcsaba
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
de a viccet félretéve tényleg gyártási hibás több PV70-es is, a megoldás komplett tévécsere, ugyanis a panel romlik el.
monnyuk én ennek dacára is inkább a japó márkákat favorizálom, jóval inkább mint a többi távolkeletit, amikkel én is, de fõleg ismik szívtak már nem keveset.
Azért nem veszek nagyobb átmérõjût, mert egyszerûen nincs hova tegyek nagyobbat.
Maradok akkor a superslim CRT LG-nél. Egy ideig biztos, hogy jó lesz még. Esetleg pár év múlva váltok majd LCD-re - addig a TV adások is javulnak minõségileg + az LCD-k ára is lemegy...
sanyi kereskedõvel meg nemveszekszünk...😊 meg pana kereskedõvel sem, meg futamuki tamagocsi kereskedõvel sem...
Ha fontosak a rajta lévõ anyagok, akkor esetleg hívj fel egy LG szervízt, ill. az LG ügyfélszolgálatát.
A TV adás so-so. Egyfelõl igen, a CRT TV-k jótékonyan elfedik a gyengébb minõségû TV adás minõségi gyengeségeit. Másfelõl a nagyobb képernyõn jobban kijönnek a hibák. De alapigazság, hogy jó minõségû adásnál a TV képminõsége bõven jó lesz (ezért jó dolog a digitális TV adás, pl. UPC Direct).
Ha innen nézzük, akkor DVD-t sem érdemes nézni LCD TV-t, csakis HD felbontású videóanyagot. 😊
A viccet félretéve, megfelelõ minõségû forrásból a képminõség is jó lesz.
TV nézésnél inkább azon gondolkodj el, hogy nem fog-e zavarni az, hogy a 4:3 képarányú TV adást 16:9-es képaránnyal fogod nézni. Ez lehetséges úgy, hogy kétoldalt fekete csík lesz (de akkor minek a széles kijelzõ), lehet széthúzni az egészet, de ekkor torzul a kép, illetve vannak trükkös megoldások (oldalra kihúzza, de a képarányon nem változtat, így a kép alja és teteje nem lesz látható).
Tudna nekem valaki segíteni?
Vettem egy LG 32LC2RR típusú LCD tv-t ennek van egy beépített digitális felvevõje és 80Gb szabad helye. Úgy néz ki hogy ez a 80Gb kevés.
Kérdés az, hogy lehet-e más adathordozóra menteni a felvételeket, és hogyan?
Igaz, hogy a hagyományos TV adás nem látszik jól az LCD-ken? Hogy nem jó a kép? Hogy csak DVD filmeket érdemes nézni LCD-n?
Szóljatok hozzá(m) lécci...
Én sem vagyok meggyõzödve, hogy minden helyzetben jobb a plazma feketéje, mint az LCD-é (ez már egyébként ott megbukott, hogy melyik LCD-é, hiszen egy S-IPS vagy TN panel tényleg nem a feketéjérõl lesz híres, viszont a saját S-IPS-emnek a feketéjét is csak úgy tudom kritizálni, ha tökéletesen elsötétítem a nappalimat - márpedig én sose használom töksötétben a TV-t...).
cloud: ess neki a témának nyugodtan az lcd technológiájából adódóan ez tény.
Sheltem: a felbontás nem határozza meg a fogyasztást plazma esetén, mert bármilyen felbontásban használod a tv-t mindíg ugyanannyi képpont fog világítani
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Szóval az "kisebbik" csoportban az LG és Samsung LCD tulajok sokkal elégedettebbek a TV-ikkel, mint a Panasonic plazma vagy a Sharp LCD tulajok. Nofene. 😄
Arról nem is szólva, hogy akkor plazma vásárlásánál inkább LG-t vagy Samsungot vegyünk 50" alatt, mint Panát? 😊
Azt hiszem elég, ha csak ezt a cikket megnézed:
http://www.hazimoziportal.hu/cikkshow.php?cid=1166&aid=2
Itthon az egyik csatornán most is ha jól tudom MPEG-4-es tesztadás megy.
Azt el tudom képzelni, hogy az egyik hordozón MPEG-2 lesz, ezek mondjuk ingyenesek, és lesz egy másik, fizetõs hordozó, MPEG-4-es tömörítéssel.
Imádom az ilyen "teszteket", komoly kovetkeztetéseket lehet levonni ezekbol...
A Starter pack teljes értékû PS3-al, két irányítóval és két játékkal 130e ft-tõl kapható.
Jah és mi a véleményetek róla? 200 ezerért árulják.
PS3 ID: hdcsaba
""beégésre" hajlamos, amit persze már az újabb modelleken egyre jobb technikákkal igyekszenek kiküszöbölni"
Ezt 2007es modellektõl felejtsd el, nincs "beégés" már. 3.5 órás gyûrûk ura után néztem ott maradt e a fekete csík nyoma, hófehér képnél sem láttam semmit.
"Fogyasztása változó, minél intenzívebb, világosabb a megjelenített "mûsor", annál több"
Ööö én fordítva tudom, de lehet neked van igazad, én ahogy hallottam a sötétebb kép/nagyobb felbontás vonja maga után a nagyobb fogyasztást, a sötétebb kép több infót hordoz magában(lehet oltári baromságot írok, remélem nem 😉 ).
Nekem most 1 hónapja van meg a TH-42PV70P(ami260 vagy 280wos már nem tudom melyiket olvastam a hátulján) elõtte volt egy hónapban átlag 130-150kWh most 155-160 körül van(elég sokat hagyom úgy a gépet egész napra ezért relatív sok), így elmondhatjuk, hogy a fogyasztás sem jelentõs.
A sony nem gagyi, csak átlagos. (mióta nem japánban gyártják)
Javítsatok ki, ha tévedek:
Lcd: játékra, monitorként, tökéletes,(élénk, telt színek) áramfelvétel konstans, tehát fogyasztás egyenletes, számítható költség.
Plazma: filmre a legjobb, válaszidõ minimális. A képe nagyon szép, ha esetleg vki pc megjelnítõjeként használja, és konzolhoz is használható, de "beégésre" hajlamos, amit persze már az újabb modelleken egyre jobb technikákkal igyekszenek kiküszöbölni. Fogyasztása változó, minél intenzívebb, világosabb a megjelenített "mûsor", annál több.
Az -->én<-- véleményem, hogy aki INKÁBB JÁTSZIK, mint filmet néz, annak LCD,
aki INKÁBB FILMET néz, mint játszik, annak plazma.