LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
1.: Kábel (másik kábel próba)
2.: A beltériben van valami gáz (más TV-nél is jelentkeznie kellene a hibának)
3.: A TV bemeneténél van a probléma (más forrásnál, pl. DVD is jelentkeznie kell az adott bemeneten a hibának)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

desigo
Lenne egy olyan problémám,hogy a Digitvs beltérit ha Scarttal kötöm össze az tvvel akkor zajos a hang (a kép hibátlan) de ha sima RCA-val kötöm össze akkor a hang is tökéletes.

Mitõl lehet ez a hiba?
a panának volt olyan Acuity modellje (CRT tv) aminek a felbontása 2300x833 volt... persze képminõségben a mai napig az egyik nr1 tv, igaz árban is az volt, amikor lehetett kapni olyan 2003 környékén 😊
megmondom miért ez a nagy hitetlenkedés részemrõl:a crt monitor ok!
mielött megvettem a plazmám én is körbejártam a témát hd ready crt tévével,pont az olcsósága miatt,én örültem volna a legjobban ha összejön.
én samukat nézegettem xbox360-al összekötve és ugyanolyan "homályos" képe volt mint bármelyik crt-nek xbox360-al.
ezért nem vágom én sem hogy a samu hogy kapta meg a hd ready logót,a sonyt ne ismerem.
[NST]Cifu
Sony KD 30XS955 és a többi Super Fine Pitch képcsöves Sony HD-Ready CRT TV 1400x900-as max. felbontással rendelkezik.
A Samsung WS32Z409TQX pedig 1200x800 pixeles felbontással bír, és a legtöbb HD Ready Samu hasonló, 800 soros függõleges felbontással bír.

Csak két példa arra, hogy Melyik HD Ready CRT TV-n van meg a 720 sor fizikailag. E nélkül egyszerûen nem felel meg a HD Ready szabványnak, ergo nem is lehet rajta HD Ready logó.

Nem tudom, miért olyan hihetettlen, hogy egy CRT képes lehet ilyesmire, én évekig néztem egy CRT monitort, ami 1600x1200@75Hz-re volt képes. Szóval kissé érdekes ez a nagy hitetlenkedés...

sztem SEMELYIK hd ready CRT tévén NINCS meg a 720 függöleges felbontás fizikailag...
[NST]Cifu
Melyik HD Ready logós CRT TV esetén nincs meg a 720 pixeles függõleges felbontás fizikailag akkor tudomásod szerint?

720 natív sorfelbontás megvan a crt tévén?
nincs csak fogadja a jelet oszt visszaskálázza a sajátjára...
(tudomásom szerint)
[NST]Cifu
Miért olyan meglepõ, hogy 1366x768-as felbontásig elmehet egy CRT TV? <#fejvakaras>

A 720p és 1080i felbontású videójeleket fogadja, innentõl kezdve meg teljesíti a HD Ready szabványban foglaltakat.

Azt még nem próbáltam! Nincs hozzá vezetékem! Majd kipróbálom de szerintem nem fog menni mert akkor meg DVI-n kéne lennie a képnek.
PyRex
de a Samsung Slimfit CRT-i hogy a fenébe férnek bele?

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

[NST]Cifu
Összeesküvés-elméletem szerint a plazmagyártók lobby-ja állhat a háttérben, hogy az 1024x768-as felbontású plazmák beleférjenek a HD Ready szabványba.

[NST]Cifu
Ehh... Nem figyeltem, tényleg kimenet és nem bemenet az. :S

Azt próbáltad, hogy VGA mellett Jack audio bemenet mûködik-e, ha HDMI-re van állítva a bemenet?

PyRex
én eddig azt hittem, hogy a HD Ready kötelezõen meg tudja jeleníteni a 720p jelet veszteség nélkül, de akkor tévedtem 😊

Szia!
Nem tudom h mûködne-e amit írtál. A videókártyám MSI NX8600GTS-T2D512EZ-HD PCIE , az alaplapom pedig ASUS P5K, amin van S/PDIF kimenet. Ha ez a párosítás tudja azt amit írtál akkor lécci jelezd valamint azt h milyen vezeték szükséges hozzá!
Elõre is köszönöm!
Ha olyan VGA-d van, amiben van hangkártya(!) és/vagy amire csatlakozik a hangkártyád SPDIF-el, akkor ki mehet HDMI-n is a hang. Csak ez a felállás még igen ritka.

Szia!

Ismételten köszönöm a választ! A kép dolgot már meg is oldottam és így tényleg tökéletes ezzel a kiterjesztett asztal dologgal! Viszont a hang nem mûködik, amit írtál csatlakozót ahhoz nekem VARIABLE AUDIO OUT van írva nem pedig AUDIO In L/R. Akkor ezt nem fogom tudni megoldani?
[NST]Cifu
A TV-d hátulján egy sorban kell lennie 5+2 RCA dugónak. Az elsõ három a komponens videójel, utána Audio L/R, de ez is a komponenshez tartozik. Mellettük kell legyen még két RCA-nak AUDIO In L/R. Ez utóbbiba kell dugni.

A fenti képen látható, hogy ez utóbbi külön fehér keretet is kapott. Elvileg így mennie kellene. Ha így sem megy, akkor viszont gubanc van. :S

A videójel kérdésnél gyanítom, hogy te azt akarod, hogy klón üzemmódban menjen a kettõ, tehát mindkét kijelzõn ugyanazt lásd. Ez videókártya driver / utility dolog, nekem anno nem sikerült beállítanom így, csak ugyanazt a felbontást engedte mindkét kijelzõnél, ha pedig a két kijelzõ eltérõ felbontású, akkor ilyen problémák jelentkeztek. Egyszerûbb, ha a két kijelzõt meghagyod a saját natív felbontásában (monitornak a sajátját, a TV-nél meg 1360x768), és kiterjesztett asztalként használod a két kijelzõt. Ha videót akarsz nézni, akkor meg a lejátszóprogram ablakját egyszerûen csak áthúzod a TV asztalára, és ott teljes képernyõssé teszed.

Köszi szépen a választ!
Amit mondtál azt úgy próbáltam de sajnos mivel a képet a HDMI-n keresztül kapja a tévé és csak egy INPUT-ot tudok neki megadni tehát így szerintem ilyenkor az RCA-t figyelmen kívül hagyja. Ha átálítottam az INPUTOT akkor volt hang kép nem. Vagy valamit rosszul csinálok?
És nagyon megköszönném ha a másik kérdésemre is kapnék választ, hogy hogyan oldjam meg a monitor tévé párosítást (két DVI kimenetem van) mivel ha a tévé az elsõdleges akkor a monitoron a kép nagyon szétcsúszik fordítva pedig a tévén kissebb a kép mint a monitoron mármint a szélei nem látszanak. Hogyan tudom megcsinálni hogy a monitor az õ max felbontásában mûködjön (azon netezek, dolgozok meg minden), és a tévé is a legjobb képet adja (csak filmekre használom).
[NST]Cifu
Van a TV hátán két RCA dugó egy AUDIO IN felirat felett, egy jack -> 2RCA átalakítóval tudsz ezen keresztül hangot bevinni.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy ha a számitógépet DVI-HDMI kábellel összekötöm az LG32LC51 LCD tévémmel akkor hangot nem tudok kicsikarni a tévébõl hiszen a videókártya hangot nem továbbít? Tehát a hangot mindenképpen a számítógéphez csatlakoztatott hangfallal tudom csak megoldani? Vagy külön audiókábellel de annak nincs értelme mert a tévé egyszerre csak egy helyrõl tud inputot fogadni és az vagy hdmi vagy a komponens bemenet. Valamint azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudom elérni h a tévé a lehetõ legjobb felbontást mutassa, ugyanis klón módban végülis a monitorom 1024x768-as felbontását jeleníti meg. Vagy nincs igazam? Elõre köszönöm a segítségeket.
A 32LC51 és a 37LC51 jó tv-k.(legalábbis ár-teljesítményben)

A 26osat nem ajánlod? 37-rõl mi a véleményed?

PS3 ID: hdcsaba

Az Lg 26LC51 tipusával szemezgettem de sajnos semmi köze a "nagytestvér" 32LC51-hez borzasztó rossz a betekintési szöge... és haggyán hogy fakul a kép de ha élesebb szögben nézem (alulról) akkor invert szineket kapok... mintha egy kép negatívját nézegetném.

Senkinek NEM ajánlom!!!

Szia, tv-nézésre, játékra, és HD filmekre.
És miért baj ha 7es szériát vennék? Mivel tud kevesebbet?

C91H-t mikor adták ki, valamit hallottál már róla (jót rosszat)?
Sajnos egyáltalán nem értek a tévékhez, azért kérdezõsködöm, remélem nem baj.

[NST]Cifu
Úgy, hogy a HD Ready szabvány csak a függõleges felbontást adja meg fizikálisan (legalább 720 sor). Így beleférnek...

[NST]Cifu
Samsungoknál a 6-os és 7-es sorozat kifutott, a hatos másfél éve, a 7-es tavaly év végén. Én ezeket már nem ajánlom megvételre. Az itt felsoroltak közül egyedül a C91H az, ami még valamennyire ajánhaltó.

Mire akarod használni a TV-t?

Törölt felhasználó
Rájöttem köszi!!!!
Törölt felhasználó
HI.Kérdésem lenne PV70-es tulajokhoz.Elõször is istenkirály a TV.A beállításoknál van egy olyan opció,hogy OLDALPANEL---ki-sötét-közép-fehér.Mi ez???Az utmutató szerint a Magas érték a jó.De melyik a magas érték???És mire jó ez a beállítás????
signs
Nekem a plazma TV-k nagyon bejövõsek, fõleg az ár és képméret alapján, de az általában 1024*768-as felbontásuk nekem nagyon gyanús... Hogy lehet az HD Ready?

www.sabian.com

Bucser
ez nem chat. ráadásul jó páran napközben dolgoznak és nem férnek hozzá a fórumhoz.

Nyugi. Majd lesz válasz.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Senki?

Jah és ezek mikori modellek? (sehol nem találtam információt róluk)

Hello aminap elmentem nézelõdõbe felírtam pár tv nevet amik tetszettek
Samsung:
PS42c7hx 199e
PS42c91h 208e
Le40s61b 199e
Le40s71b 210e
Le37271b
Le37s62b 190e
Ps42c6hx 190e

Ezek outletes árak, PLS valaki mondjon véleményt.

Az elektronika mit befolyásol?

LG 37LC51-el milyen problémák vannak?

[NST]Cifu
Az alsó kategóriában az ár nagy része nem a panel, hanem a belsõ elektronika, így alig van árkülönbség egy 26" és egy 32" TV között.

Volt egy ilyen sejtésem, ennyiért még tisztességes 26-27"-ost se kapni, nemhogy 32-est. 😊
Nekem még marha sokat kell gyûjtenem egy bármilyen tévéhez, csak érdeklõdtem, mert nagyon hírdették ...

[NST]Cifu
A 6-os sorozat kb. két éves... Tiszta szívvel nem ajánlom, inkább még gyûjts hozzá, és végy egy mostani modelt.

Rákerestem, de biztos elírtam, mert csak LE-32M61-et leltem ...

Nem tudja valaki ez az "akciós" Samu 32L61 (ha jól emléxem) LCD tévé mennyire gagyi, amit az egyik helyen 99K-ért adnak? Jó régi? 1:1 pixelmappingot még muitba se?

Az MKV, a MOV és az AVI és konténer formátum. Ha pl. H264, WMV9 vagy más olyan kódeket használ amit nem támogat a lejátszód, akkor tök mindegy, hogy "átkonvertáltad" nem fog menni, a lényeg a kódek amivel meg van csinálva.

Shan
Off:

Mondjuk én sem a 30ezres kutyadobálókra gondoltam, hanem konkrétan erre: SamuGx1
Elnéztem, bocs.
PyRex
ezt miért ebben a topicban kérdezed? 😊

[NST]Cifu
Hát izlések és pofonok, de az XD1E nekem nem tünt sem szebbnek, sem jobbnak mondjuk az LG 42LY95 mellett... <#fejvakaras>

Sziasztok,

A problémám: letöltöttem több videót, amiknek kiterjesztése .mov, illetve .mkv. Mivel ezeket a típusokat a lejátszóm nem tudja kezelni, így átkonvertáltam õket .avi-ba. A gond az, hogy így is ugyanaz a szöveg fogad: "This file has the non-supported type on the player".

Ha valakinek lenne tippje, azt megköszönném!

duwy
PyRex
lehet, hogy kifutott modell, de akkor is csak 400e és akkor is kenterbe veri mondjuk a samsung meg a többi csúcsmodelljét (képminõségben persze)

a 900 ezer meg azért 900 ezer mert 52 collos, gondolom a 46 sokkal barátibb áron lesz. az lx1-bõl asszem csak ez a két méret van, viszont az lx2-bõl vagy mibõl már lesznek megint kisebbek is.

[NST]Cifu
Csak az XD1 már kifutott model, és hiányában van pár alap dolognak (24p, HDMI 1.3).

BTW egy ~900e Ft-s TV-tõl már el is várom, hogy olyan képminõsége legyen, hogy leüljön tõle az ember. 😊

PyRex
Ja? És a 42 collos XD1 már csak 399e (full HD szintén és szemre a képminõségben sok különbséget nem tapasztaltam az elõbb említett 52 collos modell és közte)

PyRex
Gyerekek, én ezt nem hiszem el... Megint voltam a Saturnban. Aki teheti húzzon oda gyorsan, ki van állítva egy Sharp 52 collos LX1-es modell (az ára 1 hét alatt esett egy 100-ast lol) és jó minõségû fullHD jelet kap. Ez valami hihetetlen. Mögötte van pár panasonic plazma, azoknak úgy vibrál a képe, hogy 2 perc után szem és fejfájás jelentkezik, pedig gyönyörû képe van azoknak is, de a Sharp LCD-nek, OMG, semmihez nem tudom hasonlítani, ezt látni kell! 😊