21171
LCD - Plazma
-
airfly #7437 Hali mindenki! SAMSUNG LE40A556P 1080P LCD TV-m van és Playstation3 lejátszót használok Belkin HDMI Black series vezetékkel. Amikor normál DVD-t nézek, olyan problémát észleltem, ami engem személy szerint kicsit zavar. Álló képnél tökéletes a minőség, de amint mozognak az elemek mintha szellemképes lenne a kép. Blue ray lemeznél nem észleltem ezt a gondot. Érdekelne, hogy mi lehet a baj, talán a HDMI vezeték? Úgy tudom Belkin Black series az egyik legjobb...vagy csak törődjek bele, hogy ilyen TV-hez már blue ray lemezek valók? Előre is köszi! -
#7436 Ismét csak azt tudom mondani, hogy kevés ismerettel bírsz, mégis megpróbálod ezt tényként beállítani.
Hiszek a szemtanúknak, akik pár kiállításon látták, azt mondták, hogy minden eddigi az egy halom f*s, a SED-hez képest.
Ugyanezt mondták a LézerTV és az OLED TV esetén is. Mégsem roskadoznak a polcokon a Lézer és OLED TV-k.
z LCD gagyi, lassú, rosszak a szinek, idővel csökkenő kontraszt+fényerő,
Én egy ilyen "gagyi, lassú, rossz színű" Samsung LE-40A659-essel ülök szemben, erről használom a számítógépemet, nézek rajta filmet, stb.
Elég sok LCD és PlazmaTV-t láttam (párról rövid tesztet is írtam, melyek erre olvashatóak), és megnyugtatlak, nem nevezném gagyinak, lassúnak sem (játékra is tökéletesen használható), a színei is nagyon szépek (igaz Samsung betegség, hogy hosszú órákba telik belőni őket), és a kontraszt ill, fényerő változás hosszú idők után zajlik le, vagyis reálisan kb. 15-20 ezer üzemóra után lehet ez már feltünő... Számolj utána ez hány év azért átlag felhasználónál...
a Plazma rövid élettartam, beéghet a kép, jó a kontraszt fényerő, de drága,
És ismét: a plazma panelek élettartama alapvetően nem rövidebb, mint az LCD-ké, olyan 30-60 ezer órás élettartamot garantálnak általában a gyártók. A beégés sajnos palzma betegség, bár a jobb minőségű plazmaTV-k esetén emiatt nem kell fájnia az ember fejének. A jó kontraszt relatív, épp kedden láttam normális (otthoni) körülmények között egy Pioneer PDP-5090-es felső kategóriás plazma és egy Samsung LE-46A789-es LED háttérvilágítású LCD TV-t. A megadott kontraszt értéket hagyjuk, az vicc kategória, de az tény, hogy a két TV kontrasztja egy kategóriába esett szemre (ie.: a samu feketéje olyan mély volt, hogy ilyet még tényleg nem láttam, pedig jópár TV-vel volt már dolgom...).
Ami az állítólagos keresztbe tevést illeti, nos jelenleg egyedül a Canon foglalkozik már csak a SED-el komolyabban, egyetlen más nagy gyártó sem. OLED (Samsung, LG, AUO, CMO, Sony, stb.), LézerTV (Mitsubishi), Plazma (Panasonic)... Valószínűleg ha olyan über lenne, akkor azért a többi gyártó is rámozdult volna, de mégse...
A fogyasztásról annyit, hogy az ott olvasható értékek baromságok. Kezdve ott, hogy az LCD-nél is változik a teljesítményfelvétel a fényerőtől függően a dinamikus kontraszt alkalmazása óta, vagyis kb. 4 éve... Egy Sony KDL-40W4000 pedig lazán elmegy 100W-al energiatakarékos módban... -
#7435 Offtopic téma miatt másolom ide Okkultist hsz.-ét:
Hiszek a szemtanúknak, akik pár kiállításon látták, azt mondták, hogy minden eddigi az egy halom f*s, a SED-hez képest. Egyszerűen mindenben jobb: kontraszt, fényerő, színhelyesség, élettartam, ár. ++++NEM gyárják, csak valami minimális számban, talán 1gyártó, mert megállapodtak (?), hogy kifuttatják a PLAZMÁt, mint felsőkategóriást, az LCD marad a low-endben, csak nem tudom hány évig akarnak még vele várni. (az LCD gagyi, lassú, rosszak a szinek, idővel csökkenő kontraszt+fényerő, de olcsó, a Plazma rövid élettartam, beéghet a kép, jó a kontraszt fényerő, de drága, sokat fogyaszt és melegszik, a SED ezekre könnyedén ráver, de sajnos elkésett, és most arra vár, hogy a többi kihaljon a piacról?)
Itt egy kis részlet a SED vesszőfutásából:
A korábban a Canon a SED TV-k gyártását a Toshiba közreműködésével, fele-fele tulajdonrésszel alapított közös vállalattal tervezte megoldani.
Az Egyesült Államokban a Nano-Proprietary keresetet nyújtott be a SED technológia használata kapcsán a Canon ellen, mondván, hogy az utóbbi megsértette a kettejük közötti szerződést. A texasi cég fel is függesztette a Canon-al kötött licenc-megállapodást és készül a perre. A két japán cég úgy próbál megoldást találnia problémára, hogy a Canon teljesen kivásárolta a Toshiba-t a közös vállalatból.
A Canon most arra készül, hogy korlátozott számban kezdi el a SED panelek gyártását saját üzemében, és azokból a Toshiba szerel majd TV készüléket. A két cég ezeket a készülékeket saját nevük alatt hozzák majd forgalomba az év vége felé, és havonta összesen 1.000 egységet terveznek értékesíteni belőle. Ez olyan kis szám, hogy valószínűleg a képernyők elsősorban professzionális stúdiók ellenőrző monitoraiként kerülnek alkalmazásra.
Később a Canon szándéka szerint felállítja majd tömeggyártási rendszerét, és elindítja saját integrált TV gyártását, de mindez legkorábban 2010-ben következhet be.
Ezzel el is dőlt, hogy az eredeti tervekkel szemben törlik a SED tömeggyártás 2008-as elindítását, melyet a Toshiba egyik telephelyén kezdtek volna meg.
A többi SED-TV hír sem túl biztató, folyamatosan keresztbe tesznek neki
pár dolog, amit lehet tudni a technológiáról, meg a minőségről, árakról, stb.. -
Gabesz026 #7434 Hi!
Nekem ilyen van én meg vagyok vele elégedve!
http://www.220volt.hu/Samsung+LE-37A656 -
#7433 220 környékén van samu vagy sony, hirtelen ne kérj most modellt
180-200 körül 82 centisek vannak -
#7432 200-e környékén kellene nekem 100cm körüli full hd tv (lehet 94 vagy 106 cm-es is) ha van olyan ami nagyon sokkal jobb akk az max 250 lehet -
#7431 mert mari néni az aktuális bulvár műsort mindegy hogy miben nézzi. -
#7430 Smart.
Kicsit torzít, de jól dolgozik.
Rendes magyar adás? Az HBO HD is az, az M2 HD is az. Esténként elég sok film megy 16:9-be már.
Azt viszont nem értem, hogy egy RTL Klub, TV2 "piacvezető" páros mi a francért nem tud áttérni a 16:9-re. 3x frissebb a technikai parkjuk, nem hinném, hogy olyan nagy probléma lenne. De lassan ők lesznek az elavultak és az MTV meg a HighTech... :D -
piamania #7429 #7414
Vki megoldást ezekre?
köszi -
#7428 A 4:3-as adás hogy jelenik meg? Valami olyasmit hallottam hogy felnagyitja teljes szélességben, és az also rész nem látszik mert ugye az már kint van a képböl. Ez az összenyomósdi meg hát ugye má mégse... Vagy két oldalt vastag fekete csik?
Mert az üzletekben rafkós módon mind 16:9-es felvételek mennek nem pedig rendes magyar adás. -
las vegas #7427 szia nekem is w4000em van.az a műsor az enyimén is szar ne nézd a többivel viszont minden rendben. -
#7426 Helló aranarth!
Nekem is W4000-esem van, s azt tapasztalom, hogy nagyon lilás a képe, amikor új volt - egy hónapja -, nem tűnt ennyire lilának.
Jelenleg egy spanyol filmsorozat megy az m1-en, szörnyű lila fejekkel...
Digikábel - analóg csatornákon - SD-ben, de a földi digitális is fogható nálam - szobaantennával -, szintén lila.
Esetleg tudsz valami olyan beállítási lehetőséget, amellyel ez a gond orvosolható valamennyire?
A Samsungokon állítólag külön állítható a három alapszín erőssége, a Sony-n nincs ilyen lehetőség, ha jól tudom. -
aranarth #7425 #7424 - minek elhalasztani a vásárlást?
ad1: vehetsz 32"-os FullHD Sony W4000-est, [mint én] amiben van mpeg4, 220e körül. Ha sokallod, akkor persze várjál, mert ugyanez a TV idővel olcsóbb lesz - csak még lehessen kapni, amikor végre elhatározod magadat;
ad2: ez szerintem nem olyan fontos specifikáció mint azt sokan mondják: neked talán nincs előfizetve kábel- vagy műholdas tv? Az mpeg4 lényege, hogy az ingyenes(!) földi adókat váltja ki - elsősorban ott, ahol nincs kereslet, vagy lehetőség a kábelhálózat kiépítésére vagy a műholdvevőkre. Most szobaantennával nézed a retek-klubot, vagy előfizetsz 50-60 csatornára? Ha utóbbi, akkor az mpeg4 csak extra, amit valószínűleg ki se használsz igazán, hiszen az előfizetői csomagodban benne lesz a 8-9 ingyenes adó is. Talán ha egy set-top boxot vagy mi a francot megspórolsz... -
#7424 Sziasztok!
Én úgy néztem még nem túl sok beépített mpeg-4-es tunerrel rendelkező TV van ma Magyarországon piacon.
Belépő szint 32" -osban pl. az LG 5500-as szériánál kezdődik (150000Ft).
Kicsit többért már kapni Samsung 656-ost (170000Ft) ami már full HD, de ebben nincs mpeg-4-es tuner. A 676-osban (200000Ft) már van, de ilyet nem nagyon kapni csak Franciaországban és +30000Ft egy tunerért kicsit sok.
Úgyhogy TV vásárlás (nálam) min. februárig halasztva.
(Bízok benne, hogy karácsony után lejjebb mennek az árak, és talán addigra a műszaki cikk piac is reagál a gazdasági válságra.)
Üdv.:CsKalmi. -
#7423 nem feltétlen filmekre gondoltam csak úgy általánosságban (meg a filmek amugyis 720p ben vannak ahogy mondtad ha meg 1080p és 1080p-s TV-d van akkor az ugye natív :) ) -
elmerfudd #7422 Akkor igy jártál! -
#7421 Köszi!
Elfelejtettem a kérdöjelet az elsö mondatom után. Mert még nincs lcd-m. Most készülök venni.
Ezt a kettöt néztem ki:
Samsung LE-32A457C1D
LG 37LG2000
Akkor most mérlegelnem kell az élesebb kisebb képernyö, és a nagyobb esetleg nem annyira éles között. ? -
Bigdigit #7420 ilyenek vannak:
42PFL9703D
47PFL9703H mpeg4 dvb-t
47PFL9603H mpeg4 dvb-t
privátban mailben atöbbi infó:) -
Bigdigit #7419 helo
lenne pár lcd tv eladó ha valakit érdekel jó áron csak nem tudom berakhatom-e ide:) -
piamania #7418 A PC-m a HIFI-vel van összekötve,aminek a hangfalai nem a legjobbak,ezért szeretném ha tv-n keresztül szólna a film,amit nézek.A HIFI-ből kivettem a két csatlakozót,azt dugtam be a tv R-Audio-L audio kimenetébe,de semmi. -
#7417 Valaki választ a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1116568841&no=7395]#7395-re[/URL] -
LeonSKennedy #7416 Már próbáltam natív felbontást is BD és HD filmeknél és nem kaptam szebb képet,mint 720p-ben.
A színek nem az igaziak úgy,sokkal halványabbak.
A HD filmeket amúgy sem 1366*768-as felbontásban szokták, és illik futtatni.Sőt az sem árt ,ha a TV tudja a 24Hz-es képfrissítést. -
#7415 attól függ mi a natív felbontása
mindig natívban a legszebb (tehát ha a tv-d 1366x768 akkor abban lessz a legszebb nem 720p vagy 1080p/i- ben) -
LeonSKennedy #7414 Lehetséges persze.Az sem mindegy milyen panel van az adott TV-ben.
Nincs két egyforma TV.
Amúgy miért 1366*768-ban használod ? 1280*720-ban (720p) vagy 1920*1080-ban(1080i és p) meghajtva sokkal tisztább ,kontrasztosabb a kép és a színskála is sokkal élethűbb.
Nem ártana úgy is megnézni őket.;) -
#7413 Azokat a csatornákat, amiket HD-ban adnak sose nézem, amit SD-ben adnak az meg szánalmasan kevés. Ehhez képest legalább drága... -
#7412 Sziasztok!
Az lehetséges hogy egy 82cm-esen élesebb a kép mint egy 94cm-esen 1366x768-ban mindkettö.
Gondolok itt a pixelek "tömöritésére" fizikailag.?
-
elmerfudd #7411 Hello HD. -
LeonSKennedy #7410 Analóg vagy digitális jelet akarsz kivinni rajta ?
Mi a műsorforrásod ?
A PC-d melyik kimenetét használod ?
Legjobb lenne erősítőre kötni,ha olyan az alaplapod és van rajta közvetlen optikai,vagy digitális coax kimenet. -
#7409 Még egy kérdés: nextgen konzolokhoz, pécéhez (HDMI) + tévéhez:
Toshiba 42XV500P
vagy
LG 42LG5000
vagy van jobb alternatíva ilyen árért (~200eFt)?
-
#7408 Szerintetek 40-42"-os full HD LCD tévénél UPC Directtel, analóg T-Kábellel vagy digitális T-Kábellel a legkisebb az esélye annak, hogy a feleségem elhányja magát, ha meglátja a képminőséget? (analóg kábel + 51 centis, igénye Sony SD tévéhez van szokva)
Esetleg van még valami használható alternatíva, amit nem vettem figyelembe? (T-Kábel terület, vidék, UPC kábel nincs) -
piamania #7407 HI!
A pc-t összekötöttem hdmi-dvi csatlakozóval,és ma filmet néztem rajta.Az audio kábelt is átdugtam a tv R-Audio-L csatlakozójába,hogy majd a tv-n keresztül jöjjön a hang,de semmi.Nem szólt.Mi lehet a gond?KÖszi -
LeonSKennedy #7406 Lehet sokféle a hiba.
Pld. Driver esetleg lehet hibás maga a HDMI kábel ,vagy túl régi a VGA-d(a 8600GT sem egy mai darab,lassan már 3 havonta bármilyen VGA régi lesz).
A PC-vel ez a baj,hogy sokféle hiba előfordulhat.
Mondjuk én elsőkörben driver gondra tippelnék(próbálj ki többfélét),de nem ártana beszerezned egy olyan VGA-t ami normálisabban kezeli már a HD-s dolgokat és felbontásokat.Pld Ati HD-s széria.;-)
-
hitch #7405 #7403 ra tud valaki segiteni? -
LeonSKennedy #7404 Egyetértek veled.A plazma ebből a szempontból tényleg sokkal jobb választás lehet.De az LCD technológia is folyamatosan fejlődik vele párhuzamosan.Először én is plazmát akartam venni,de végül meggondoltam magamat.
A gyári filmek nem DVD5-ösek (4.7GB) hanem legtöbbször DVD9-es(8.8 GB) nagyságúak.Nem a turis nullfilléres filmekről beszélek.:)
A DVD filmek (PAL) felbontása 720*576 és valóban jogos a félelmed.Az új generációs TV-k mivelhogy jóval nagyobb felbontásúak ennél sajnos a gyengébben masterelt filmek hibáit felnagyítják.A gyengébb filmmásolatok,de sokszor némelyik gyári film is pixeles és életlen rajtuk.
Persze vannak kivételek.A Star Wars DVD pld még egy nagyképernyős LCD-n is gyönyörűen mutat.Főleg 720p-re vagy 1080-i-re felskálázva.;)
Ezért is kell rajtuk HD filmeket vagy HD adást nézni,mivel arra is lettek kitalálva.Ne félj egy nagyfelbontású BD (Blu-ray) vagy egy HD DVD lemezt nézve akármelyik ilyen TV-n, tátva marad a szád a látványtól...
Én amióta gyűjtök kéken filmeket egyre kevesebbszer veszem rá magamat a hagyományos DVD-k újranézésére.
Csak egy kis hasonlat.:)
Egy gyári PAL DVD film többnyire átlag 7-8 MB-es tömörítésű MPEG2-es képet tartalmaz 720*576-os felbontásban.
A DivX-et ne is elemezgessük.Olyan amilyen.:)
Ellenben egy gyári HD-30(30 GB) HD DVD már átlag 20 Mbit tömörítésű képet foglal magában 1920*1080-as felbontásban ,plusz egy gyári BD50-es (50 GB)Blu-Ray lemez még ezt megfejeli egy 30 Mbit-es kódolású képpel és tömörítetlen PCM vagy TrueHD hanggal.Ja és persze ezek már nem az oldschool MPEG2-es kódolást használják,hanem VC1-es vagy más hasonlóan fejlett kodekekkel tömörítik őket.
Ezekre találták ki a HD-t,meg az LCD-t.Plusz a digitális televíziózásra,ami szépen lassan be fog indulni.;)
Remélem segítettem ezzel valamicskét. -
hitch #7403 Toshiba 32AV500P típusú tv-mre rákötöttem a sz.gépet hdmi-dvi csatlakozóval és pl játék közbe néha elmegy a kép egy pár pillanatra. Mi lehet a hiba oka? A vidikarim egy geforce 8600gt. Válaszotokat előre is thx -
Tomy Lee #7402 Most megvan!!Addig állítgattam mindent,tettem vettem a driver-eket és catalyst center-eket,hogy most sikerült 1366×768-ba tennem így elértem a max felbontást:)
Szvsz sz.tem kellett hozzá az Omega MultiRes.progija mert csak így tartja meg ha fennt van ez a progi,na mind1 lényeg,hogy +van,ty! -
r4pt0r #7401 Hmm neten keresgéltem és nem találtam semmit hogy ne tudná, akkor nézd meg a legfrissebb drivert hátha. -
r4pt0r #7400 De engem az állítólag nem érdekel, pl. nézd meg a kézikönyvben hogy mit tud. -
Tomy Lee #7399 Állítólag igen,tudja.. -
r4pt0r #7398 Tudja pcről is ezt a felbontást? Nem mindegyik tv tudja.