LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Egy szubpixel hiba miatt azért nem fogok görcsölni, mondtam már. 😊

Nem mondom, ha lett volba 2-3 dead pixel, oké, de egy szubpixel...

Ami engem lényegesen jobban zavar, az az elszinezõdés a betük mellett. Akárhogy próbálgatom, nem lehet tökéletesen eltüntetni. Majd vasárnap rákötök egy másik gépet, hátha a videókari is ludas, de lévén az LG-n nem volt ilyesmi ezen a gépen sem, csodálkoznék, ha másképpen nézne ki.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
415.500 Ft

PyRex
elvileg az F a samu csúcsmodellje, szal legyen is szép képe. mennj el a saturnba (mammut2) és nézd meg a Sharp TV-ket...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Ma voltam aréna electro worldbe és egy Samsung 46F86BD LCD-tv képét látva nem hittem a szememnek <#wow1> olyan gyönyörû és hibátlan volt még közelrõl is h az valami csoda, 40m87 volt mögötte azon lényegesebben látszottak az apróbb kockák mondjuk annak is szép képe volt de az f86 übereli. 780e ért volt, neten legolcsóbban 570é láttam. szerintetek tényleg létezik h ennyire jó legyen ez a tv vagy csak fullHD-s blueray ilyen jó rajta? saját tapasztalat esetleg valakinek? Kábel tv milyen rajta?

GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650

Johnny23
Sziasztok!

200ezer értékben melyik 32"-os LCD jelenleg a legjobb választás??

Néztem már Sony, Samsung, Panasonic-ot,de 1xerûen nem tudok dönteni.
Igazábol DVD-zéshez, X360-hoz kellene legfõképp.

Köszi a válaszokat.

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

cloud.strife
Hát, nemtom hol vette, nemhiszem, hogy ott kicserélnék neki..... 😞

www.digimomentsvideography.com

PyRex
de akkor õ nem cseréltetheti ki?

cloud.strife
Ja és mennyi volt?

cloud.strife
Hátha remake, abba lehet pixelhibás. Mertugye mi alapból cseréltetjük a Sony-val, ha vmi nem jó, nemmintha sûrûn elõfordulna. Eddig 2db egyszempixel hibás tv-t kellett cseréltetnünk.

De akkor ok, ha minden csomag sértetlen volt, akkor okés... 😊

Nexxuss
Londonból?<#idiota><#idiota>

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Sziasztok!SAMSUNG LE-40M86B mit tudtok erröl,a véleményetekre volnék kiváncsi!Elöre is köszi!

[NST]Cifu
A betük körüli elszinezõdés a képélesség növelésével eltüntethetõ - de cserébe a kép sokkal kevésbé plasztikus lesz, ráadásul a sötét háttér pulzálás játékok alatt még feltünõbb...

Lassan begolyózom a finomhangolástól, nem egy egyszerû feladat rendesen belõni számítógéphez... :S

[NST]Cifu
A TV-n rajta voltak a ragaszcsíkok (a káva alsú részén pl. végig volt egy vastag), szó szerinte úgy kellett kibugyolálni. A hozzá való csavarok, könyvek, elemek, stb. bontatlan fóliacsomagban voltak. A dobozban minden nagyon korrektül volt összepakolva. Ha javított vagy valami ilyesmi lenne, és úgy került ide, akkor nagyon-nagyon profi munkát végeztek az újracsomagolásnál.

Miért kérded amúgy?

Szerk.: Most gyorsan átnéztem a hozzá kapott cuccokat, volt egy CD is, beraktam, de kb. csak az online regisztrációra volt szó. A CD-n lévõ readme a Sony DADC Austrica AG-re hivatkozik, van rá egy tippem, hogy onnan hozták be.

Nagyon szépen köszönöm<#wave><#wave>
cloud.strife
Remake, dobozsérült, javított, stb...

???
cloud.strife
Biztos gyári origi tv volt?

[NST]Cifu
125x75x24 cm

[NST]Cifu
Nézd, itt szerintem senki sem a praktimumot kérdõjelezi meg. Csak azt, hogy ez a TV minõségre... hát szóval, gyenge. A döntés a te válladon van, mi csak azt mondjuk, hogy képminõségre nagyon gyenge lehet, fõleg hogy azért gondolom így is elkérnek érte olyan 60e Ft-t. Akkor már szerintem még egy kicsit áldozz rá, és végy egy kicsivel komolyabb készüléket... Szerintem. :S

Most az van, Philips TV-video kombó. Sok helyet foglal, ezt (vagy ilyet) a falra akarom feltenni forgatható-dönthetõ állványra. Amir nem nézem behajtom a falra és 0 helyet foglal.
Sheltem
Persze hogy tudunk. Ilyen árban ne LCD -t vegyél hanem sima CRT katódsugárcsöves tvt. Hidd el óriási baklövés lesz. Bár nem láttam a képét élõben, de viccen kívül elég szánalmasak ezek az adatok. Mi csak jót akarunk.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Skacok jelztem hogy hálóba kell, nyilván nem akarom üvöltetni vagy HD filmeket nézni rajta. Nappaliban Samsung LCD van, de ha nem muszáj, akkor nem veszek még egy drága Tv-t, 52 788,- Ft-ért vesztegetik, ha tudtok ilyen tájt jobbat akkor írjátok meg.
Sheltem
Speaker (Watts) 1+1W

Lol

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Figyu. Õszintén de ne sértõdj meg. Hogy találtál rá erre?
"Na ma megkeresem a legszarabbat ami kapható a világon?"

500:1 14ms omg tovább nem is olvastam 😊

Nem is tudtam,hogy létezik ilyen válaszidõ, hogy 14ms, egyáltalán mozog az a kép? <#vigyor1>

PyRex
pontosan

[NST]Cifu
Elég csak ránézni az adatlapjára. A 14ms reakcióidõ nem éppen kiemelkedõ, az 500:1-es kontrasztarány és a gyatra betekintési szögek alapján olcsó TN panel lehet benne...
Nem tudom, hogy mennyiért vesztegetik, de engem már az adatlap is elriasztana a megvételétõl... :S

[NST]Cifu
Én a Székesfehérváron láttam kiállítva, amúgy õszintén szólva utólag nem bántam meg, hogy nem azt választottam. Képminõségben a Sony KDL-40W3000 érzésem szerint jobb volt. Mondjuk egy LE-46F96-ost szivesen bevállaltam volna... de azért azt az árat azért nem éri meg. 😊

Személyes tapasztalatod van?
PyRex
hát nem egy csúcsmodell 😊
bár álmosan elalvás elõtthöz talán megfelelhet

LCD TV-t szeretnék venni a hálószobába, kiszemeltem egyet a METRO-ban (kép mellékelve), kérdésem az hogy használ-e valaki ilyet, milyet tapasztalatai vannak vele kapcsolatban?

Gyártó honlapján itt található, bár egy szám eltér a típusban de szerintem ugyanaz a kettõ:

http://www.funai.de/English/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=12&category_id=1&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=3

Várom válaszaitokat mielõbb!

Üdv!
Koszonom en is az ismertetot, remelhetoleg 2 het mulva es is egynek boldog tulaja leszek. Meg egy ketsegem van a Samsung 40F86-tal kapcsolatban, az meg egy eselyes ellenfel lehet, ha sikerulne valahol megneznem eloben. Megkoszonnem, ha valaki mar latott kialitott peldanyt belole megosztana velunk a cimet.

[NST]Cifu
Ez mondjuk jogos...

[NST]Cifu
Most erre mit mondjak? 😄
Azért a kardomba dõlni nem fogok miatta. Persze tény, hogy jajj, de szép lett volna, ha abszolute nincs semilyen pixelhiba (a Belinea monitoromnál és az LG-nél nem volt), de ez van, ezt dobta a gép. Azért egy subpixel hiba miatt nem fogok most nekiállni görcsölni... 😊

aabyssx
De ez normális is, hiszen nem tudni, hogy állítani akarja a vevõ, vagy falra erõsíteni.

www.youtube.com/aabyssx

PyRex
hátdeizé... egy sony tv... ne legyen már subpixelhibás. most nem akarlak elkeseríteni vagy nemtom, de ez szerintem gáz 😞

aabyssx
Samu 32r82-nél is külön volt.

www.youtube.com/aabyssx

JohnnySmith
LC51-nél külön volt (rá kellett szerelni)

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Köszönöm!<#wave>
[NST]Cifu
Igen. Piros háttér esetén a pixel fekete, kék vagy zöld háttérnél normális, fehér esetén kékeszöld.

[NST]Cifu
Otthon lemérem majd, most viszont este 9-ig gályázom.

[NST]Cifu
Az LG 42LF65-ösön alapból rajta volt, már így vettük ki a dobozból.
Az LG 42PC1-nél csak fel volt hajtva, a képernyõvel lefelé rá kellett helyezni egy asztalra, és óvatosan lehajtani.

aabyssx
Az a betû "elszínezõdés" nagyon meredek!

www.youtube.com/aabyssx

Gratula a Sonyhoz!

Megérhetlek arra, hogy lemérnéd nekem, hogy a doboza mekkora? Magam is gondolkodom egy vételen, s kiváncsi vagyok, hogy befér-e a kocsi hátuljába, vagy pedig csak furgonnal tudom majd elszállíttatni. Köszönöm.
PyRex
subpixelhiba??? <#szomoru1><#confused>

Sir Quno Jedi
A talp az külön szokik lenni ugyebár! (ha egyáltalán adnak)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JohnnySmith
Nekem is külön volt a talp és úgy kelett rászerelni. 😊
De grat a tv-hez! Faszányos, valóban a távirányítóvla picit többet is foglalkozhattak volna.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Sir Quno Jedi
Naugye. Másrészt 42" alatt nem látom én sem értelmét a FullHD-nek még. Már 3-4 éve szemezek a FullHD-vel, vagy az annál is nagyobb felbontású óriásmoncsikkal (30"+), de nem tudtam magam rávenni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sheltem
Hogy az õszintét mondjam , a képen a távirányító egy igénytelen fosnak tûnik, a tvdhez viszont gratulálok, szerintem jól választottál! Sok sikert hozzá okozzon sok örömet neked <#alien2>

[NST]Cifu
Nos, gyors tapasztalaltok a KDL-40V3000-el kapcsolatban.

- A TV passzentosan van pakolva egy dobozba, a talpa külön, számomra meglepetés volt, hogy a talpra rá kell csúsztatni a TV-t, majd 4 csavarral rögzíteni azt. :S
- Külsõleg középszerûen komoly benyomást kellt, nem olyan 'olcsó vagyok, de coolan nézek ki' hatás, mint az LF65-ös tükörfekete (divatosan: zongoralakk-fekete) kávája és desingja. Visszafogott, kissé öreguras a vastag kávával. A hátsó bemenetek a TV bal oldalára öszpontosultak, pont a túloldalra, mint az LG esetén, de jól felosztva. Meg kell említenem viszont, hogy a viszonylag keskeny távirányító valami nagyon gagyi feeling...
-Elsõ bekapcsolás után DVI-HDMI összekötés, jó tíz perc kellett, amíg az 1:1 PM-et megtaláltam az kissé nehezen átlátható menüben. Aztán jött kb. három óra, amíg a különféle finomhangolással szórakoztam. Elõször a színek nem voltak az igaziak. Amikor ezt belõttem, és elindítottam egy játékot, azt vettem észre, hogy mozgásnál a sötét tónusú dolgok (talaj, falak) pulzálnak mozgás közben. A különféle finomhangolási lehetõségek végigzonorázása utána nagy nehezen rájöttem, hogy a "képélesség" min.-re vételével jószerivel kiiktatható ez a jelenség, de sajnos mégsem tökéletesen. Bónuszként a fekete betük körül színes elszínezõdések vannak, amit nem tudok teljesen eltüntetni. Az LG-nél a túlzott kontrasztnál jelentkezett ilyen, de a Sony-nál látszóvag ahhoz semmi köze. Igaz ennek kiküszöbölésére végülis már nem vállalkoztam fáradság miatt.
- Vártam valami nagy változást a mélyebb fekete terén. Nem láttam elsõre. Utána lekapcsoltam a villanyt. Így már némileg érezhetõ volt, hogy kevésbé "világít" a fekete, mint az LG-nél. De azért nem tûnik mellbevágónak a különbség, igaz nem egymás mellett látom õket...
- Egy kék/zöld subpixel hibát találtam a kép felsõ harmadában, középen. Nem zavaró igazából, szóval emiatt nem aggódóm. A képernyõn enyhe bevilágítás vehetõ észre a négy saroknál. A betekintési szögek meglepõen jók, gyakorlatilag nem rosszabbak, mint az LF65-ösnél, ami kicsit meg is lepett...
- TV adásra egy fokkal jobb képet mutat, mint az LG 42LF65-ös. A "Smart" üzemmód többé-kevésbé ugyanúgy próbálja nézhetõvé tenni a 4:3-as képet, mint az LG "látvány" üzemmódja, talán egy fokkal elfogadhatóbb az eredmény, de a széleken így is látni a torzítást. A csatornaváltás érezhetõen gyorsabb, mint az LG-nél, már-már CRT TV-snek nevezhetõ.
- DVD-nél nem rémlik, hogy az LF65-ös ennyire plasztikus képet adott volna közelrõl nézve. V3000-en még két méterrõl is azt merem mondani, hogy lehet DVD-t nézni. Látszik a gyenge felbontás, de mégsem olyan zavaró, mint volt az LF65-ösnél.
- X-Box 360-ról az 1080p-t komponensen keresztül szépen etetthetõ, a kép szép, kellemes, mozgás közben sincs probléma. Pozitív.
- Nem hittem volna, de 2" (5.08cm) minusz a képátlóban bizony tényleg észrevehetõ, ha az ember hozzászokik a 42"-hoz, akkor a 40"-nál érzem, hogy "mintha", egy picit kisebb lenne.
- Van benne PAP, PiP, kipróbáltam jó volt - valószinüleg többet nem is használom ezt a részét. 😊

Elsõ benyomás: korrekt képminõség, mûködõ 1:1 PM, élvezetes HD filmeknél. A fekete konturoknál (betüknél) való elszinezõdést reméletõleg sikerül fájdalommentesen megoldani, mert így mondjuk elég hardcore nézni. A sötét háttér pulzálása játékok alatt szintén aggaszt némileg, nem igazán tudom hová rakni, mivel ilyesmit eleddig sehol sem tapasztaltam...

Verdikt: Az LG 42LF65-ös 42"-os, képminõségre ugyan picit elmarad, a szolgáltatásokban nagyon (PiP, PAT, kismillió állítási lehetõség a menüben) a Sony V3000 mögött, az a tény, hogy kerek száz ezer forinttal olcsóbb, mégis fejvakarásra ad okott. Jobb nála a V3000, nem is kérdéses, viszont hogy megér(t)-e ennyivel több pénzt ez, már nem ennyire egyértelmû az én esetben, aki ugye fõleg monitornak, illetve konzolhoz használja a TV-t. Ha valaki sokat néz TV-t, DVD-t, akkor a V3000 egyértelmûen jobb választás. Ha monitornak szánja, akkor LF65-ös még mindig jobb vételnek tûnik szerintem, köszönhetõen a mindent überelõ árának...

Képek erre találhatóak.

PyRex
te tudod, akkor még elég sokáig nem lesz full HD tv-d, mert jelenleg nincs olyan kártya (SLI-ben sem), ami a DX10-es vagy a komolyabb DX9-es játékokat 1080p-ben rendesen hajtaná...