LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem mondom, ha lett volba 2-3 dead pixel, oké, de egy szubpixel...
Ami engem lényegesen jobban zavar, az az elszinezõdés a betük mellett. Akárhogy próbálgatom, nem lehet tökéletesen eltüntetni. Majd vasárnap rákötök egy másik gépet, hátha a videókari is ludas, de lévén az LG-n nem volt ilyesmi ezen a gépen sem, csodálkoznék, ha másképpen nézne ki.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
200ezer értékben melyik 32"-os LCD jelenleg a legjobb választás??
Néztem már Sony, Samsung, Panasonic-ot,de 1xerûen nem tudok dönteni.
Igazábol DVD-zéshez, X360-hoz kellene legfõképp.
Köszi a válaszokat.
!! FORZA MILAN !! -Johnny-
www.digimomentsvideography.com
De akkor ok, ha minden csomag sértetlen volt, akkor okés... 😊
www.digimomentsvideography.com
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!
Lassan begolyózom a finomhangolástól, nem egy egyszerû feladat rendesen belõni számítógéphez... :S
Miért kérded amúgy?
Szerk.: Most gyorsan átnéztem a hozzá kapott cuccokat, volt egy CD is, beraktam, de kb. csak az online regisztrációra volt szó. A CD-n lévõ readme a Sony DADC Austrica AG-re hivatkozik, van rá egy tippem, hogy onnan hozták be.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Lol
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
"Na ma megkeresem a legszarabbat ami kapható a világon?"
500:1 14ms omg tovább nem is olvastam 😊
Nem is tudtam,hogy létezik ilyen válaszidõ, hogy 14ms, egyáltalán mozog az a kép? <#vigyor1>#vigyor1>
Nem tudom, hogy mennyiért vesztegetik, de engem már az adatlap is elriasztana a megvételétõl... :S
bár álmosan elalvás elõtthöz talán megfelelhet
Gyártó honlapján itt található, bár egy szám eltér a típusban de szerintem ugyanaz a kettõ:
http://www.funai.de/English/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=12&category_id=1&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=3
Várom válaszaitokat mielõbb!
Üdv!
Azért a kardomba dõlni nem fogok miatta. Persze tény, hogy jajj, de szép lett volna, ha abszolute nincs semilyen pixelhiba (a Belinea monitoromnál és az LG-nél nem volt), de ez van, ezt dobta a gép. Azért egy subpixel hiba miatt nem fogok most nekiállni görcsölni... 😊
www.youtube.com/aabyssx
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Az LG 42PC1-nél csak fel volt hajtva, a képernyõvel lefelé rá kellett helyezni egy asztalra, és óvatosan lehajtani.
Megérhetlek arra, hogy lemérnéd nekem, hogy a doboza mekkora? Magam is gondolkodom egy vételen, s kiváncsi vagyok, hogy befér-e a kocsi hátuljába, vagy pedig csak furgonnal tudom majd elszállíttatni. Köszönöm.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
De grat a tv-hez! Faszányos, valóban a távirányítóvla picit többet is foglalkozhattak volna.
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
- A TV passzentosan van pakolva egy dobozba, a talpa külön, számomra meglepetés volt, hogy a talpra rá kell csúsztatni a TV-t, majd 4 csavarral rögzíteni azt. :S
- Külsõleg középszerûen komoly benyomást kellt, nem olyan 'olcsó vagyok, de coolan nézek ki' hatás, mint az LF65-ös tükörfekete (divatosan: zongoralakk-fekete) kávája és desingja. Visszafogott, kissé öreguras a vastag kávával. A hátsó bemenetek a TV bal oldalára öszpontosultak, pont a túloldalra, mint az LG esetén, de jól felosztva. Meg kell említenem viszont, hogy a viszonylag keskeny távirányító valami nagyon gagyi feeling...
-Elsõ bekapcsolás után DVI-HDMI összekötés, jó tíz perc kellett, amíg az 1:1 PM-et megtaláltam az kissé nehezen átlátható menüben. Aztán jött kb. három óra, amíg a különféle finomhangolással szórakoztam. Elõször a színek nem voltak az igaziak. Amikor ezt belõttem, és elindítottam egy játékot, azt vettem észre, hogy mozgásnál a sötét tónusú dolgok (talaj, falak) pulzálnak mozgás közben. A különféle finomhangolási lehetõségek végigzonorázása utána nagy nehezen rájöttem, hogy a "képélesség" min.-re vételével jószerivel kiiktatható ez a jelenség, de sajnos mégsem tökéletesen. Bónuszként a fekete betük körül színes elszínezõdések vannak, amit nem tudok teljesen eltüntetni. Az LG-nél a túlzott kontrasztnál jelentkezett ilyen, de a Sony-nál látszóvag ahhoz semmi köze. Igaz ennek kiküszöbölésére végülis már nem vállalkoztam fáradság miatt.
- Vártam valami nagy változást a mélyebb fekete terén. Nem láttam elsõre. Utána lekapcsoltam a villanyt. Így már némileg érezhetõ volt, hogy kevésbé "világít" a fekete, mint az LG-nél. De azért nem tûnik mellbevágónak a különbség, igaz nem egymás mellett látom õket...
- Egy kék/zöld subpixel hibát találtam a kép felsõ harmadában, középen. Nem zavaró igazából, szóval emiatt nem aggódóm. A képernyõn enyhe bevilágítás vehetõ észre a négy saroknál. A betekintési szögek meglepõen jók, gyakorlatilag nem rosszabbak, mint az LF65-ösnél, ami kicsit meg is lepett...
- TV adásra egy fokkal jobb képet mutat, mint az LG 42LF65-ös. A "Smart" üzemmód többé-kevésbé ugyanúgy próbálja nézhetõvé tenni a 4:3-as képet, mint az LG "látvány" üzemmódja, talán egy fokkal elfogadhatóbb az eredmény, de a széleken így is látni a torzítást. A csatornaváltás érezhetõen gyorsabb, mint az LG-nél, már-már CRT TV-snek nevezhetõ.
- DVD-nél nem rémlik, hogy az LF65-ös ennyire plasztikus képet adott volna közelrõl nézve. V3000-en még két méterrõl is azt merem mondani, hogy lehet DVD-t nézni. Látszik a gyenge felbontás, de mégsem olyan zavaró, mint volt az LF65-ösnél.
- X-Box 360-ról az 1080p-t komponensen keresztül szépen etetthetõ, a kép szép, kellemes, mozgás közben sincs probléma. Pozitív.
- Nem hittem volna, de 2" (5.08cm) minusz a képátlóban bizony tényleg észrevehetõ, ha az ember hozzászokik a 42"-hoz, akkor a 40"-nál érzem, hogy "mintha", egy picit kisebb lenne.
- Van benne PAP, PiP, kipróbáltam jó volt - valószinüleg többet nem is használom ezt a részét. 😊
Elsõ benyomás: korrekt képminõség, mûködõ 1:1 PM, élvezetes HD filmeknél. A fekete konturoknál (betüknél) való elszinezõdést reméletõleg sikerül fájdalommentesen megoldani, mert így mondjuk elég hardcore nézni. A sötét háttér pulzálása játékok alatt szintén aggaszt némileg, nem igazán tudom hová rakni, mivel ilyesmit eleddig sehol sem tapasztaltam...
Verdikt: Az LG 42LF65-ös 42"-os, képminõségre ugyan picit elmarad, a szolgáltatásokban nagyon (PiP, PAT, kismillió állítási lehetõség a menüben) a Sony V3000 mögött, az a tény, hogy kerek száz ezer forinttal olcsóbb, mégis fejvakarásra ad okott. Jobb nála a V3000, nem is kérdéses, viszont hogy megér(t)-e ennyivel több pénzt ez, már nem ennyire egyértelmû az én esetben, aki ugye fõleg monitornak, illetve konzolhoz használja a TV-t. Ha valaki sokat néz TV-t, DVD-t, akkor a V3000 egyértelmûen jobb választás. Ha monitornak szánja, akkor LF65-ös még mindig jobb vételnek tûnik szerintem, köszönhetõen a mindent überelõ árának...
Képek erre találhatóak.