LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Errol mit tudtok:
Samsung
32r71
32m61
Lenne egy apró kérdésem. Hamarosan tv vásárlás elé kerülök már nagyjából tudom is hogy milyen legyen viszont épp ma olvastam egy másik topicban a hdcp-rõl. Eddig soha nem hallotam róla úgyhogy utána néztem és kiderítettem hogy ez egy újfajta másolásvédelem a hd anyagoknak és amennyiben a tv ezt nem támogatja akkor nem játsza le ezeket.
A kérdésem annyi lenne hogy honnan lehet tudni egy tv-rõl hogy támogatja a hdcp mert végignéztem pár tévé adatlapját és egyiknél sem említették, vagy esetleg lehetséges-e az hogy minden tv-t már ezzel gyártanak?
Ha esetleg hülyeséget kérdezek akkor elnézést, de úgy gondolom eléggé fontos dolog és megér egy kommentet. A válaszokat elõre is köszönöm.
DVI-D - Digitális (ez kell neked sztem)
DVI-I - mindkettõ
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
PLS help!
PS3 ID: hdcsaba
(LG sokkal "pc barátibb" ilyen téren)
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Jogos, sorry :o)
Szóval ezekkel szemezek:
LG 42LE2R, Samsung LE-40S62B , Sony KDL-40U2000 igazából belépõ szint mindegyik, ezt vágom, de sok extra dolog nem is kell, szép kép, jó színek és megbízhatóság.
1024 x 768 és ugy nyújtja picit...
Normalisan ugy,ha 4:3-ba rakom es 2 oldalt csikot hagy?! 😞
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
De SQJ már leírta a bölcset. 😉
játék, film = Samu
monitor = LG
Amúgy tök mindegy. A Samu egy kicsit drágább, az LG egy kicsit olcsóbb. Nézd meg elõtte mind a kettõt, aztán amelyik jó rendes casual mércével szimpibb, azt vedd! Kevéske különbség van.
www.youtube.com/aabyssx
Köszi a válaszodat!
A 32LC51 tudja a 1:1 pixel mapping-ot?
(monitorként és konzolokhoz használom PS3 fõként (x360 és wii is volt rajta)
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
A segítségeteket szeretném kérni!
LCD tv vásárlás elõtt állok. A fórumot már átböngésztem ,de mégis kikérném a tanácsotokat! A két gyártó ami szóba jöhet nálam ,azaz LG és a SAMSUNG. Az árkategória: 150.000 ft, képátló: 82 cm. Amire használni szeretném: XviD-es filmek nézése géprõl, dvd, xbox 360.
Szerintetek melyik tv, melyik típusa lenne a legalkalmasabb a megadott opciókra?
Segítségeteket elõre is köszönöm!!!
ezek alapján a skoda (márka) jobb mint a mercsó?
típust írj mindig, ha össze kell hasonlítani vmit, márkaösszehasonlításnak manapság már jóval kevesebb értelme van mint régen.
Köszi a választ, a tvzésre, ezt úgy értettem, hogy tv re és dvd re 😊
Sony KDL-40U2000 teljesen felejtõs, vagy érdemes foglalkozni vele? Eddigi tapasztalataim szerint a sony pl kamerában és hifi ben jobb mint pl az LG vagy samsung.Télleg samsung lcd k röl mi a vélemény?
Köszi elõre is a választ
Így amúgy már helyreállt a lelki békém, játékok, filmnézés alatt eddig sem volt problémám, így már böngészés, szövegszerkesztés alatt is tökéletes a kép.
Hozzáteszem viszont, hogy a Vista egyes menüiben továbbra is látni az elszinezõdést, tehát a fontsimitás kikapcsolása után is - a betük pedig láthatóan fontsímitottak, lekeresítettek, mintha be lenne kapcsolva... Azért jó lecke volt ez nekem a Vista belsõ életérõl... 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Mostmár elégedett vagyok teljesen a TV-vel. ^^
Boldog tulajdonosa lettem, egy gyönyörû Samsung LE-32R82B LCD-nek.
X360 konzolra toltam a cuccot komponens kábellel,és azt irta ki,hogy pl. 720p, v. 1080i -ben is 50HZ -en megy a cucc. Normális ez az 50HZ? Nem lehet,hgy HDMI-vel jobb lenne?
..jah és vki tudna segiteni,hogy hogy lehet rendesen beállitani a cuccost? Esetleg létezik optimális beállitás teszem azt DVD filmhez, rendes TVmûsorhoz stb. ?
köszi a válaszokat és a segitséget<#worship>#worship>
!! FORZA MILAN !! -Johnny-
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Notebook-omban hulladék Intel videoegység van dsub és s-video kimenettel. S-video-val mûködik, dsub-bal nem. Elég annyit csinálnom, hogy összedugom a kettõt, a tévé máris meghülyül. Ha a tévét késõbb kapcsolom be, akkor a notebook képe egy pillanatra felvillan, aztán újra elmegy a kép, és fekete minden (Samu led villog).
Mondjuk a nem mintha bármire is mentem volna vele, mert nem kell a notebook-nak tévé, meg eleve csak pár felbontást támogat, és amúgy is betudom a notebook hibájának - a hangkártya is recseg, és nemrég elszállt az összes USB port, úgyhogy az sem biztos, hogy mûködik egyáltalán a dsub out -, csak hát azért gáz, és elcsesztem vele rakás idõt.
www.youtube.com/aabyssx
Ha a végén tényleg nem tudom megoldani, megfontolom, hogy visszavitetem. :S
Amúgy ha nagyon nézem (lehet, hogy ez már hallucináció) a notebook-om LCD kijelzõjén is van valami gáz a betûk szélénél, de az annyira kicsi és halvány kijelzõ, hogy fel sem tûnik.
Még pár ilyen láma dolgot megpróbálhatsz, mint a gépen a font smoothing kikapcsolása, meg a videokártya beállításainál hangolni kicsit, mert lehet, hogy még a végén tényleg van ott valami elszínezõdés, és ez a "color, like.no.other" tévé csak felerõsíti.
www.youtube.com/aabyssx
Ugyanakkor ha fõleg TV-re kell, akkor én továbbra is azt mondom, hogy ne kapkod el. A TV adások jelenleg fõleg 4:3-as képarányúak. Vagy úgy fogod tehát nézni, hogy kétoldalt fekete csík (4:3-as képarány), vagy széthúzva, vagyis torzan kövér lesz mindenki rajta (16:9-es képarány), vagy a kép alja és teteje lesz levágva (Zoom) esetleg a fenti megoldások lesznek vegyítve (Látvány üzemmód LG-nél, Smart Sony-nál). A lényeg, hogy mindenképpen kompromisszumos megoldás lesz...
Segítséget szeretnék kérni, végre eljött az idõ, hogy tudok venni lcd tv -t, van rá kb 200-240e HUF. Viszont probálok nagyot álmodni, tehát 40-42" a kinézett méret Eddig nagyjából két készülékkel szemezek ami ebbe az árfekvésbe belefér: LG 42LE2R és Sony KDL-40U2000 .
Ezekrõl szeretnék véleményt esetleg tapasztalatot kérni. Amúgy képlékeny vagyok tehát ha valakinek jó ötlete van azt megfogadom, sok extra szolgáltatás nem fontos a készülékhez szép képe és megbíztható legyen, fõként tvzésre, minimálisan pc játékra lenne.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv:szala
BTW közben feladtam a küzdelmet. Drivercserétõl kezdve a legkülönfélébb beállátásokon át odáig, hogy végigpróbáltam mindhárom HDMI bemenetet, mindent kipróbáltam. Az elszinezõdést egyszerûen nem tudom eltüntetni. Egyre inkább arra gyanakszom, hogy a híres-hírhedt "Bravia Színek" okolhatóak a problémáért. TV nézésnél, filmeknél nagyon meggyõzõek a szép, teli színek, de egy sima vékony betüs szöveg megjelenítésekor fekete betükkel fehér háttér elõtt (vagy fordítva) lebukik a technológia. Miután monitornak használom, finoman szólva zavar a dolog... Most azon agyalok, hogy túladjak-e a TV-n, és vegyek helyette egy Samut vagy LG-t, vagy tartsam meg videónézésre (arra még jó), és mellé vegyek egy olcsóbb Samu/LG modellt... :S
Ha tévét vesztek videojátékhoz, figyeljetek a latency-re is, mert lehet szopás lesz belõle! Én ezt amatõr módon tökre kihagytam a vizsgálódáskor, és csak szerencsém van, hogy a Samsung-ban van Game Mode.
Ugyanis az a sok pre/post processing, amit ezek az LCD tévék csinálnak (színkiemelés, zajszûrés, deinterlacing, kockaeltûntetés stb.) mind-mind késést okozhatnak. Reflexjáték közben találtam rá, hogy elég észrevehetõ késés van a gombnyomás, és a tévéreakció között. Szerencsére a Samu-ban van egy Game Mode nevû kapcsoló, ami arra optimalizál, hogy ne késsen a kép (és ennek semmi köze ahhoz a response time-hoz, amit a színbeálláshoz mérnek).
www.youtube.com/aabyssx
Meg aztán ha gondolok a jövõre, akkor a hd felbontás is fontos lesz késõbb...
LG - RZ-32LC51: 138 eFt. Alap tv, legolcsóbb, ez kapta a legtöbb dícsérõ szót itt.
Samsung - LE-32R81: 166 eFt. Azt mondjátok, hogy az LC51-en kívül még ez is jó. Mondjuk több az extra (pl. PIP), ami nem hátrány, ha pl. haveroknak akarok villogni az új tv-vel.
Samsung - LE-32R82: 169 eFt. Ez gondolom ugyan az, mint az elõzõ, csak más a külsõ.
LG - RZ-32LB75: 184 eFt. Külsõre ez tetszett a legjobban. Tudjátok, hogy ez miért kerül többe 40 ezerrel, mint az LC51?
Nem arakom halogatni a vásárlást, meg sokat filozofálni a dolgon, mert akkor addig spekulálok, hogy még jövõ nyáron sem születik döntés.
Ti melyiket választanátok a helyemben?
65%-ban dvd-ket, 25%-ban divx sorozatokat, 10%-ban tv-t néznék rajta.
Media Markt árak szerinti emelkedõ sorrendben ezek vannak még nálam versenyben:
LC51, LC52, LB75, LC2RR, LB2
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Az Electro-Store két emberkéje, akik meg hozták a TV-t, végig itt voltak a beüzemelésnél, rákötöttem a gépet DVI-HDMI-n, megkerestük az 1:1PM-et, megnéztem mi hogy van, és mikor alapvetõ dolgokban nem találtam hibát, fizettem.
A betük elszinezõdése, ami igazából zavar, pedig nem olyan dolog, ami miatt a kereskedõt lehetne kárhoztatni.
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!