LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ombika
Az lehet,de jo olcson hozza lehet jutni.

james69holden
a 6-os ill. 7-es samsungok már kifutott modellek

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

Ombika
NAgyon veszesen,mert hat gondolkozom hogy 140bol inkabb 82-es LCD-TV veszek,mint sem monitort.... :S

Errol mit tudtok:

Samsung

32r71
32m61

Üdv mindenkinek!
Lenne egy apró kérdésem. Hamarosan tv vásárlás elé kerülök már nagyjából tudom is hogy milyen legyen viszont épp ma olvastam egy másik topicban a hdcp-rõl. Eddig soha nem hallotam róla úgyhogy utána néztem és kiderítettem hogy ez egy újfajta másolásvédelem a hd anyagoknak és amennyiben a tv ezt nem támogatja akkor nem játsza le ezeket.
A kérdésem annyi lenne hogy honnan lehet tudni egy tv-rõl hogy támogatja a hdcp mert végignéztem pár tévé adatlapját és egyiknél sem említették, vagy esetleg lehetséges-e az hogy minden tv-t már ezzel gyártanak?
Ha esetleg hülyeséget kérdezek akkor elnézést, de úgy gondolom eléggé fontos dolog és megér egy kommentet. A válaszokat elõre is köszönöm.

Szia!Én nem nagyon értek hozzá de szerintem nem,de itt egy link:http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl3312_10/32pfl3312_10_pss_hun.pdf itt megtudod nézni ha ez segitség neked

Naxos
légyszi segítsetek. lehet hülyeséget kérdezek. LCD tv-re rá lehet kötni pc-s 5.1-es hangfalrendszert? konkrétan Philips 32PFL3312 LCD TV-re.

Köszönöm szépen,akkor ebböl kell 10m nekem!😊)

mrzed001
DVI-A - Analóg
DVI-D - Digitális (ez kell neked sztem)
DVI-I - mindkettõ

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Szia!Köszi az infót de elvileg FULL HD 1080P a készülék,remélem sikerül összehoznom,hogy jó legyen😊

Hello, néhány játéknál, ha a felbontást felrakom 1280*720 ra akkor elkezd vibrálni a kép. ===> csak 1024*768 ba tudok játszani.
PLS help!

PS3 ID: hdcsaba

james69holden
hdmi-n csak akkor tudod összekötni pc-vel (vagyis akkor érdemes) ha a tv tudja az 1:1 pixel mappingot, de még úgy is problémás szokott lenni samuknál... de vga-n gond nélkül megy
(LG sokkal "pc barátibb" ilyen téren)

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

Sziasztok!Tudnátok segiteni nekem,hogy melyik kábelt vegyem meg a PC-LCD TV közé?Van olyan hoy HDMI-DVI-A,vagy HDMI-DVI-D,HDMI-DVI-I,mi az a A,D,I?Meg hogy mi a véleményetek erröl a tipusról:SAMSUNG LE-40M86BD!Elöre is köszi

Szia
Jogos, sorry :o)
Szóval ezekkel szemezek:
LG 42LE2R, Samsung LE-40S62B , Sony KDL-40U2000 igazából belépõ szint mindegyik, ezt vágom, de sok extra dolog nem is kell, szép kép, jó színek és megbízhatóság.
Guer
abba sztem sehogy nem nagyon szokták támogatni ezt a felbontást...
1024 x 768 és ugy nyújtja picit...

Ombika
Szerintetek ,ha veszek LCD TV-t es pc-n is akarom hasznalni mondjuk jatekra is es 3d alkalmazasokra is,akkor ha pl 1280/1024-be rakom jatekot,akkor hogyan jeleniti majd meg ?!
Normalisan ugy,ha 4:3-ba rakom es 2 oldalt csikot hagy?! 😞

JohnnySmith
(természetesen)

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

aabyssx
150 +/- árba belefér a 32LC5? LG, meg a 32R8? Samsung.

De SQJ már leírta a bölcset. 😉

játék, film = Samu
monitor = LG

Amúgy tök mindegy. A Samu egy kicsit drágább, az LG egy kicsit olcsóbb. Nézd meg elõtte mind a kettõt, aztán amelyik jó rendes casual mércével szimpibb, azt vedd! Kevéske különbség van.

www.youtube.com/aabyssx

Hy!

Köszi a válaszodat!
A 32LC51 tudja a 1:1 pixel mapping-ot?

JohnnySmith
Én még mindig a 32LC51-re adom a voksom, mert nekem ez van 😊
(monitorként és konzolokhoz használom PS3 fõként (x360 és wii is volt rajta)

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

LCD tv vásárlás elõtt állok. A fórumot már átböngésztem ,de mégis kikérném a tanácsotokat! A két gyártó ami szóba jöhet nálam ,azaz LG és a SAMSUNG. Az árkategória: 150.000 ft, képátló: 82 cm. Amire használni szeretném: XviD-es filmek nézése géprõl, dvd, xbox 360.
Szerintetek melyik tv, melyik típusa lenne a legalkalmasabb a megadott opciókra?
Segítségeteket elõre is köszönöm!!!

a skoda superb jobb mint egy 'A' osztályos mercedes.

ezek alapján a skoda (márka) jobb mint a mercsó?

típust írj mindig, ha össze kell hasonlítani vmit, márkaösszehasonlításnak manapság már jóval kevesebb értelme van mint régen.
aabyssx
LOL

www.youtube.com/aabyssx

Szia
Köszi a választ, a tvzésre, ezt úgy értettem, hogy tv re és dvd re 😊
Sony KDL-40U2000 teljesen felejtõs, vagy érdemes foglalkozni vele? Eddigi tapasztalataim szerint a sony pl kamerában és hifi ben jobb mint pl az LG vagy samsung.Télleg samsung lcd k röl mi a vélemény?
Köszi elõre is a választ
[NST]Cifu
Maxima Mea Culpa, nem a Sony-val volt a baj, hanem a hülye júzerrel...

Így amúgy már helyreállt a lelki békém, játékok, filmnézés alatt eddig sem volt problémám, így már böngészés, szövegszerkesztés alatt is tökéletes a kép.

Hozzáteszem viszont, hogy a Vista egyes menüiben továbbra is látni az elszinezõdést, tehát a fontsimitás kikapcsolása után is - a betük pedig láthatóan fontsímitottak, lekeresítettek, mintha be lenne kapcsolva... Azért jó lecke volt ez nekem a Vista belsõ életérõl... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

cloud.strife
Hajjak meg, úgy izgultam, már aszittem szar a Sony.... 😊

www.digimomentsvideography.com

PyRex
gyááá, annyira tudtam 😊 na de ennek örülök.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

[NST]Cifu
Jó ötlet volt a font smoothing kikapcsolása, mint kiderült, a Vistában alapból be volt kapcsolva. Én meg ettem a kefét, hogy mi a fene lehett, ez a lehetõség eszembe se jutott. Köszi a tippet.

Mostmár elégedett vagyok teljesen a TV-vel. ^^

Johnny23
Sz

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

Johnny23
iasztok!

Boldog tulajdonosa lettem, egy gyönyörû Samsung LE-32R82B LCD-nek.

X360 konzolra toltam a cuccot komponens kábellel,és azt irta ki,hogy pl. 720p, v. 1080i -ben is 50HZ -en megy a cucc. Normális ez az 50HZ? Nem lehet,hgy HDMI-vel jobb lenne?

..jah és vki tudna segiteni,hogy hogy lehet rendesen beállitani a cuccost? Esetleg létezik optimális beállitás teszem azt DVD filmhez, rendes TVmûsorhoz stb. ?

köszi a válaszokat és a segitséget<#worship>

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

[NST]Cifu
Mint említettem, majd megnézem. Fogalmam sincs, hogy be van-e kapcsolva, avagy sem.

PyRex
BE van kapcsolva a font smoothing? Ezt ugye nem mondod komolyan...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

aabyssx
Amúgy nekem a Samu-t totális kudarc volt a tévérekötni. Fel is adtam.
Notebook-omban hulladék Intel videoegység van dsub és s-video kimenettel. S-video-val mûködik, dsub-bal nem. Elég annyit csinálnom, hogy összedugom a kettõt, a tévé máris meghülyül. Ha a tévét késõbb kapcsolom be, akkor a notebook képe egy pillanatra felvillan, aztán újra elmegy a kép, és fekete minden (Samu led villog).

Mondjuk a nem mintha bármire is mentem volna vele, mert nem kell a notebook-nak tévé, meg eleve csak pár felbontást támogat, és amúgy is betudom a notebook hibájának - a hangkártya is recseg, és nemrég elszállt az összes USB port, úgyhogy az sem biztos, hogy mûködik egyáltalán a dsub out -, csak hát azért gáz, és elcsesztem vele rakás idõt.

www.youtube.com/aabyssx

[NST]Cifu
A font smoothing jó ötlet, otthon kipróbálom. A videókártya beállítási lehetõségeit már végigpróbáltam. Még annyit teszek, hogy kipróbálom holnap egy 8600GT videókarin, annak a control paneljében pár plusz beállítási lehetõséget láttam a múltkor, hátha...

Ha a végén tényleg nem tudom megoldani, megfontolom, hogy visszavitetem. :S

aabyssx
Vidd vissza, mutassd meg az elszínezõdést, és kérdezd meg, hogy mi ez a szar ennyi pénzért?

Amúgy ha nagyon nézem (lehet, hogy ez már hallucináció) a notebook-om LCD kijelzõjén is van valami gáz a betûk szélénél, de az annyira kicsi és halvány kijelzõ, hogy fel sem tûnik.
Még pár ilyen láma dolgot megpróbálhatsz, mint a gépen a font smoothing kikapcsolása, meg a videokártya beállításainál hangolni kicsit, mert lehet, hogy még a végén tényleg van ott valami elszínezõdés, és ez a "color, like.no.other" tévé csak felerõsíti.

www.youtube.com/aabyssx

[NST]Cifu
Ha PC játékra kell, akkor inkább az LG, annak sokkal jobb a számítógéppel való összekötés terén a támogatása. Bár hozzáteszem, hogy az LE2R tavalyi modell, kifutott, utódja az LC41/51.

Ugyanakkor ha fõleg TV-re kell, akkor én továbbra is azt mondom, hogy ne kapkod el. A TV adások jelenleg fõleg 4:3-as képarányúak. Vagy úgy fogod tehát nézni, hogy kétoldalt fekete csík (4:3-as képarány), vagy széthúzva, vagyis torzan kövér lesz mindenki rajta (16:9-es képarány), vagy a kép alja és teteje lesz levágva (Zoom) esetleg a fenti megoldások lesznek vegyítve (Látvány üzemmód LG-nél, Smart Sony-nál). A lényeg, hogy mindenképpen kompromisszumos megoldás lesz...

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, végre eljött az idõ, hogy tudok venni lcd tv -t, van rá kb 200-240e HUF. Viszont probálok nagyot álmodni, tehát 40-42" a kinézett méret Eddig nagyjából két készülékkel szemezek ami ebbe az árfekvésbe belefér: LG 42LE2R és Sony KDL-40U2000 .
Ezekrõl szeretnék véleményt esetleg tapasztalatot kérni. Amúgy képlékeny vagyok tehát ha valakinek jó ötlete van azt megfogadom, sok extra szolgáltatás nem fontos a készülékhez szép képe és megbíztható legyen, fõként tvzésre, minimálisan pc játékra lenne.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv:szala
[NST]Cifu
A legtöbb TV-n kikapcsolhatóak az ilyen effektek, kivéve a gyevi bírót, nevezetesen például a Toshiba FullHD TV-it... :S

BTW közben feladtam a küzdelmet. Drivercserétõl kezdve a legkülönfélébb beállátásokon át odáig, hogy végigpróbáltam mindhárom HDMI bemenetet, mindent kipróbáltam. Az elszinezõdést egyszerûen nem tudom eltüntetni. Egyre inkább arra gyanakszom, hogy a híres-hírhedt "Bravia Színek" okolhatóak a problémáért. TV nézésnél, filmeknél nagyon meggyõzõek a szép, teli színek, de egy sima vékony betüs szöveg megjelenítésekor fekete betükkel fehér háttér elõtt (vagy fordítva) lebukik a technológia. Miután monitornak használom, finoman szólva zavar a dolog... Most azon agyalok, hogy túladjak-e a TV-n, és vegyek helyette egy Samut vagy LG-t, vagy tartsam meg videónézésre (arra még jó), és mellé vegyek egy olcsóbb Samu/LG modellt... :S

Ez érdekes. Eszembe se jutott volna megnézni, ugyh köszi! 😊
aabyssx
Ide is beírom, mert talán másnak is jól jöhet:

Ha tévét vesztek videojátékhoz, figyeljetek a latency-re is, mert lehet szopás lesz belõle! Én ezt amatõr módon tökre kihagytam a vizsgálódáskor, és csak szerencsém van, hogy a Samsung-ban van Game Mode.

Ugyanis az a sok pre/post processing, amit ezek az LCD tévék csinálnak (színkiemelés, zajszûrés, deinterlacing, kockaeltûntetés stb.) mind-mind késést okozhatnak. Reflexjáték közben találtam rá, hogy elég észrevehetõ késés van a gombnyomás, és a tévéreakció között. Szerencsére a Samu-ban van egy Game Mode nevû kapcsoló, ami arra optimalizál, hogy ne késsen a kép (és ennek semmi köze ahhoz a response time-hoz, amit a színbeálláshoz mérnek).

www.youtube.com/aabyssx

Én is igy gondolkodok.. hamár veszek, Full HD! Az viszont egyenlöre 94centibe 220-tol kezdödnek, de inkább 300... :/
Az a baj, hogy a szobában 2-2,5 méterrõl kell nézni a tv-t, és az asszony azt mondja, hogy belefájdulna a feje a nagyobb képernyõbe.#szomoru1]

Meg aztán ha gondolok a jövõre, akkor a hd felbontás is fontos lesz késõbb...
ha engem kérdeznél, ilyen felhasználási területre (csak tv, dvd) mindenképp egy kis plazmát javasolnék, 199-ért már van 94 centis, ami képnagyságban és képminõségben is sokkal jobb mint a 82-es kicsik, nem olyan sokkal többért.
Miért LG? Megmondom õszintén, hogy fogalmam sincs. Csak ha bemegy az ember egy üzletbe (MM, Saturn, ...), egyszerûen annyi tv van kitéve, hogy nem lehet normálisan választani. A képet hiába nézed, mert nagyjából mindnek ugyan olyan, ha meg valamelyik nagyon szép/gagyi, simán lehet a rossz beállításoktól is. Így kénytelen vagyok az elõzetes tapasztalatok/külsõ alapján választani. LG márkával eddig sok gondom nem volt, és az lcd tv-ik is tetszenek. 2 héten belül lecserélem a régi tv-t, ezt a topikot végigolvasva a következõ 4 modell maradt versenyben:

LG - RZ-32LC51: 138 eFt. Alap tv, legolcsóbb, ez kapta a legtöbb dícsérõ szót itt.
Samsung - LE-32R81: 166 eFt. Azt mondjátok, hogy az LC51-en kívül még ez is jó. Mondjuk több az extra (pl. PIP), ami nem hátrány, ha pl. haveroknak akarok villogni az új tv-vel.
Samsung - LE-32R82: 169 eFt. Ez gondolom ugyan az, mint az elõzõ, csak más a külsõ.
LG - RZ-32LB75: 184 eFt. Külsõre ez tetszett a legjobban. Tudjátok, hogy ez miért kerül többe 40 ezerrel, mint az LC51?

Nem arakom halogatni a vásárlást, meg sokat filozofálni a dolgon, mert akkor addig spekulálok, hogy még jövõ nyáron sem születik döntés.
Ti melyiket választanátok a helyemben?
65%-ban dvd-ket, 25%-ban divx sorozatokat, 10%-ban tv-t néznék rajta.

[NST]Cifu
LG 37LF65 és Samsung LE-37M87 a két jelölt. Az LG-nek a feketéje a gyengéje, nincs benne PiP és hasonló nyalánkságok, cserébe olcsóbb. A Samu feketéje jobb, a színei kicsit túllõttek, úgy kb. ennyi.

Sziasztok! Tudom, hogy teljesen vissza kellene olvasnom, de azt hiszem h ez lehetetlen. A lényeg: szeretnék Full HD LCD TV-t, csak nemtudom mi lenne érdemes, Samsung, LG, Philips, ..., ? 94cm-es képátmérövel, 200-260e ft körül. Samsung LE-37 M 86 B Ez a modell mennyire ütõképes? 269.000 Ft-ért néztem.
és miért is csak az LG-k vannak a látóteredben? :o
[NST]Cifu
Az utólsó 2 már kifutott, tavalyi modell.

Tudnátok segíteni, hogy melyik 32-es LG a legjobb választás otthoni dvd-zésre, divx-ezésre, néha tv-zésre? Vagy melyik az, amelyiktõl messze szaladjak el?
Media Markt árak szerinti emelkedõ sorrendben ezek vannak még nálam versenyben:

LC51, LC52, LB75, LC2RR, LB2

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[NST]Cifu
Márkabolt esetén sem görcsölnék egyetlen subpixel miatt. 😊
Az Electro-Store két emberkéje, akik meg hozták a TV-t, végig itt voltak a beüzemelésnél, rákötöttem a gépet DVI-HDMI-n, megkerestük az 1:1PM-et, megnéztem mi hogy van, és mikor alapvetõ dolgokban nem találtam hibát, fizettem.

A betük elszinezõdése, ami igazából zavar, pedig nem olyan dolog, ami miatt a kereskedõt lehetne kárhoztatni.

Nexxuss
hát ilyenek miatt kell márkabolt. Legalábbis nekem. Cloud tudja. a 3. ipodom lett jó, és a második laptopom😛 Tvbõl is elfogyasztottam már párat. Úgy hogy vigyázok mindenemre mint a szemem fényére.😛

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!