21171
LCD - Plazma
-
dbala #7517 Hello.
A Sony - KDL-40V3000 LCD tévé megér 200eFt-ot? Vagy tudtok mondani ilyen árban, hasonló tulajdonságokkal rendelkező jobb LCD-t? -
Hunny #7516 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Ma vettem egy LG5000-es LCD tv-t, és programozásnál amikor a csatornátak próbálom beállítani a sávnál kábelt írt, és amit ott talál az nagyon szemcsés (m1, m2 stb.), viszont amit v/uhf-en talál az szép és éles, viszont itt csak pár csatornát talál (pl. sport csatornák, hallmark stb.) Hogyan lehet a kábeleseket is szépre beállítani? Köszönöm! -
#7515 Ja-ja, értem mit írsz, csak még annyira új ez a dolog, hogy félreérthetően írtam, de majd kialakul, hogy mit mire használok főként... A klón mód volt a legszimpatikusabb, ott tényleg ugyanaz volt mindkét kijelzőn, de valahogy jobban "kézreállt" nekem. Ezért szerettem volna, ha be tudom állítani így a TV-t, meg a moncsit is. -
#7514 Mi megy automatikusan klón módban? Ott a két kijelző ugyanazt mutatja. Kiterjesztett asztalnál két különálló kijelződ van, értelemszerű, hogy az elsődlegesen indul el a játék... -
LeonSKennedy #7513 Kiterjesztett üzemmódban kell használnod a Catalyst-ot.
Nálam a régi CRT monitor 1024*768-ban megy 85hz-en az LCD TV meg 1280*720 -ban 50 hz-en játékokhoz,illetve 1920*1080 60 Hz-en ha HD-zek(Blu-ray,HD-DVD).
A játékok ugyanúgy futni fognak csak elsődleges kijelzőnek a Tv-t kell választanod.A legtöbb új játékon belül már be tudsz egyéni felbontásokat állítgatni a TV-dhez.720p és 1080i már majdnem mindegyik újban választható ,sőt 16:9 is és akkor nem látsz majd a TV-n fekete csíkokat.:)
Mondjuk én már többnyire monitorként is a TV-t használom úgyhogy elégedett is vagyok vele.:) -
#7512 Túl szép lett volna, ha mindez automatikusan menne, mint a klón módban...de végülis ha ez van, hát nincs mit tenni. -
#7511 Kiválasztod elsődleges kijelzőnek a TV-t, és kész, ott fognak a játékok elindulni. Alternatíva, hogy Windowed módban indítod el, és áthúzod az ablakot a TV-re... :) -
#7510 Ja-ja, azóta leszedtem a Catalyst-ot, és újraraktam, elkezdtem előről a beállítást. Asszem ezt buktam... Tényleg csak extended módban lehet két eltérő felbontás. Ami nem lenne rossz, viszont így csak a videók mennek át a TV-re a játékok nem...Pedig az is fontos lenne, állatul nézett ki a GRID, meg a BiA. :-) -
#7509 Hát nem könnyítetted meg a döntésemet! :-) Megnézem a Tv-t élőben és szerintem úgy fogok dönteni! Köszi az infókat! -
r4pt0r #7508 Meg a moncsinak 16:10es a felbontása, tvnek meg 16:9es, lehet ezért van ott a fekete csík. -
r4pt0r #7507 Clone módban szerintem nem lehet 2 felbontás, de persze lehet hülyeséget beszélek. :D -
#7506 Alapból úgy gondolnám, hogyha a monitor nagyobb felbontását a kisebb felbontású TV kijelzőjére küldöm, akkor ki kellene, hogy használja az összes pixelt, nem? -
#7505 No, ezzel kapcsolatban... Adott egy Samsung 205BW LCD monitor, egy Samsung LE32A330 LCD tv és egy HD4850-es VGA, mindez összekötve HDMI-vel. Hogyan lehetne megoldani, hogy a TV és a monitor clone módban működjön, úgy, hogy a TV-n teljes képernyőn jelenjen meg a monitor képe?
Mert jelenleg a monitor a natív 1650*1024-en, a TV 1366*768-on megy, de mégis van a TV-n alul-fölül és oldalt pár centi fekete csík... :-( -
#7504 Nem, nem logikus. Akkor ha ennyire bele akarsz valamit magyarázni, akkor kezd ott, hogy a HDReady LCD TV-k fizikai felbontása 1366x768. A kép, amit ráküld a PS3 (tehát a TV ilyen felbontású jelet kap) meg 1280x720 vagy 1920x1080. Na ebből mi jön le neked? Mindenáron skáláznia kell a HDReady TV-nek, tehát pixelhelyes képet sose fogsz látni rajta PS3-ról...
Van XBox360-am, azt is 1920x1080-ra állítom be, legfeljebb 1080i jelet küld a játék adott esetben. Próbáltam 720p-ben. Nem volt jobb. Pont.
A 100Hz egyéni ingerencia. Van, akinek bejön, van, akinek nem. -
#7503 És a 100Hz nagyon észrevehető volt? Láttam már egymás mellett 40A656-ost és 40W4000-est és ott a 100Hz nagyon észrevehető volt. Jó a kép is teljesen más a két tv-ben, de elsősorban én a folyamatos mozgást figyeltem. -
#7502 Ja, még valami. Azzal magyarázták a rosszabb képminőséget (PS3 esetében), hogy sok játék nem éri el az 1080p-s felbontást, sőt némelyik még a 720p-t sem. És így sok "kamu" pixel-lel kell a tv-nek a képet kitöltenie. Számomra ez teljesen logikusan hangzik. Szerinted? -
#7501 Láttam 40W4500-at. Nem, a képminősége ugyanolyan, mint a W4000-esé szerintem. A 100Hz-es elektronikán túl más komolyabb változást nem találtam rajta... -
#7500 Akkor Te azt mondod, hogy lehet érdemes lenne lecserélni?! Láttál már 40W4500-at? Jobb képe van, mint a 40W4000-nek? Nem csak azért gondolkozok a cserén, hogy FullHd-s tv-t vegyek, hanem a méret miatt is. Eddig úgy voltam, hogy elég a 32-es, de szerintem jobb lenne a 40-es. -
#7499 Olvastam más fórumon, hogy rosszabb a képe egy FullHd-s tévén a Ps-nek, mint egy HdReady-n.
Hülyeség. Ha már ilyen alapon hasonlítunk, akkor a minimum, hogy úgy hasonlítunk, hogy X típus és Y típus. Az nem lehetetlen, hogy egy jobb HD Ready felbontású TV jobb képet nyújt, mint egy belépő szintű FullHD. De ez nem a felbontásra vezethető vissza.
Olvastam, hogy 200Hz-es. Van annak értelme vagy csak mókusvakítás?
Ugyanarra az elvre épül, mint a 100Hz-es mozgás-interpolációs módszer, csak ugye több mesterséges képkockát illeszt be két valós képkocka közé. Játéknál felejtsd el, ott embertelen input lagot jelent, filmnézésnél nem olyan rossz dolog. De szerény véleményem szerint amennyivel drágább a Z4500... nos nem biztos, hogy annyit megér a 200Hz... -
#7498 Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri lecserélni egy HdReady tv-t fullHd-ra? Most egy Sony 32T3000-em van és egy Sony 40W4500-at néztem ki helyette. Elsősorban PS3-ra és film nézésre használom. Olvastam más fórumon, hogy rosszabb a képe egy FullHd-s tévén a Ps-nek, mint egy HdReady-n. Van esetleg köztetek olyan, aki simát cserélt fullhd-ra? Van képbeli romlás a játékoknál?
Még egy kérdés! Néztem még a Sony 40Z4500-at is. Olvastam, hogy 200Hz-es. Van annak értelme vagy csak mókusvakítás? Láthatóan jobb a képe, mint egy 100Hz-esnek? 50 és 100Hz között azért látom a különbséget! 100 és 200Hz között is annyira látható? -
#7497 egen, hajlok a 656 felé :( -
#7496 Nah neztem hiradot itt sem lesz mar arcsokkenes, ideje beruhazni LCD TV-re aszem! :) -
Scooby87 #7495 ha jót szeretnél sztem megéri az a plusz 10e pénz....idővel mindenképp...box360hoz is. :) -
#7494 az a baj h a látszolag jobb fekete lehet az elektronika bűvészkedése is :(
én 32a656-rol nagyon sok helyen olvasom, hogy SPVA ... de honnan lehetne ezt biztosra tudni? -
Scooby87 #7493 ja és a panel eltérő...
pl: a 37a55x és a 37a656os is adatoknál 15.000 dinamik kontraszot ír,de a valóságban a 6osnak sokkalta jobb a feketéje....tehát lényegi különbség van közöttük.
az 5ös még mindig inkább szürkésfekete. -
Scooby87 #7492 a 656osba a 32es és a 40es is samu paneles ez biztos...az 5ös szériát nem tudom...
a 37a656os auo paneles......,de a 40és a 37colos 656os között nincs szemmel látható különbség....
szóval nem kell félned a panel lottótól ,ha 6os szériát veszel. -
#7491 azt nemtudod véletlen, h a 32A551 SPVA panelos-e vagy csak a 32A656 az?
esetleg létezik, hogy ugyan az a panel mindkettőben? ahogy néztem, minden adatuk azonos, ám mivel monitor lenne belőle, az extrák nem érdekelnek, hiába csak +10-15ezer ft a különbség
most egy 32R82-ől írok, ez tudtommal SPVA-s, nem szeretném alább adni :) -
LeonSKennedy #7490 Nincsen mit.:) -
#7489 A tendencia az, hogy lefele mennek az arak, ha jonnek az uj tv-k kifele.
De az a dollar/euro mizeria, azert rendesen odavag a piacnak, a tv-m is egy het alatt 15 ezerrel lett dragabb, szerencsere pont a minimum aran vettem. A tozsden is akkora a kaosz, aki picit is koveti, lehet, hogy lassan bevezetik a jegyrendszert :)
-
antigua #7488 Leon : Nagyon köszönöm a válaszaidat #7404 !!!!!
Segítet eligazodni a témában ! :))
-
#7487 én is megnéztem, de a magyaron, és ott még nincs
pont pont pont -
r4pt0r #7486 Hát fogalmam sincs hogy merre mennek az árak, főleg most, nem tudni mi lesz hosszú távon. De elviekben addigra lejjebb kéne mennie. -
#7485 Egyfelől az analóg jel leginkább a jeltől függ. A Samu A656-osban egy relatíve jobb minőségű TV tuner található, az én személyes tapasztalatom szerint a felső kategóriás Sony és Panasonic TV-kben van jobb. Az viszont a másik helyzet, hogy csodát nem szabad várni tőle. Ha az ember megnéz egy HDTV csatornát (valós 1080i anyag, nem felskálázott PAL anyag) vagy Blu-Ray filmet, utána elég lelombozó tud lenni a TV adás részletgazdagságának a hiánya (bár mint lent Alma írja, lehet, hogy ez egyeseknek előny). -
#7484 Az A330 valóban egy "herélt" típus, olcsó, fapados. Az összes Samu közül ő kapja a legolcsóbb (gyengébb) panelt, kevesebb bemenetet kap, egyszerűbb elektronika, stb. Ettől függetlenül azért nem kell a fára mászni. Viszont az LE8 és az A330 szerintem nem egy árkategória, inkább az A430 és az LE8, és így már két kb. azonos tudású készülékről van szó... -
#7483 pont ezért kérdezem de akkor szerintem az A656 lesz köszönöm a segítséget!!
Ja meg még annyi hogy karácsony után szerintetek lejebb mennek majd az árak? csak mert nem lene annyira sürgős és akk inkább várnék vele egy picit -
r4pt0r #7482 Első szabály ilyen boltban nem ítélünk meg tvadást. Annál csak jobb lehet. :D -
#7481 voltan nemrég media marktba és ahogy nézegettem az lcd tvéknek nem volt nagyon szép az analog tv adásuk ez azért volt mert az ottani típusok roszabb minőségűek voltak vagy a kábel adás volt szar (3 tv volt rákötve arra) vagy a full hd lcd-tévék ilyenek? -
r4pt0r #7480 Mond meg az eladónak hogy wtf? Megsúgom hogy A széria van mindenhol. :D Lehet kapott egy kis pénzt Panatol vagy csak a barbi osztályon dolgozott előtte. Vagy csak én vagyok alul tájékozott. :D -
#7479 Hosszas keresgélés és buxanyitogatás után sikerült 2 versenyzőre korlátoznom a választékot. Samsung LE32A330 és Panasonic TX-32LE8P. A kettő közül a Samu a szimpatikusabb, már ami a paraméterekből látható. Ami megriaszt, hogy az eladó azt mondta, hogy az A-sorozat a magyar picra készült (?), ez bennem egyből megszólaltatta a vészharangot, hogy ez valami "herélt" dolog lehet? Mondjuk gyengébb kijelző? Gyengébb elektronika? Vagy mit jelenthet ez? Vagy csak adni akarta a profit? :-) Help me! :-) -
#7478 Leírtam hogy mik a jellemzőbb hibáik. Innentől már a döntés inkább rajtad áll. Én az A656-ost és A659-est választottam, mert a plazmák ghostingját nagyon nem bírom. Neked lehet, hogy inkább a plazma jönne be. Ez már egyéni ingerencia.
A tudása miatt én talán az A656-ost ajánlanám egy fokkal jobban.