LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PSN ID: Janey_HUN " ebben az országban csak két profi van,és a tükörbe nézve a másik visszainteget "
De szvsz ha 720P a jel akkor a tv is átkapcsol 720P-re.
(HD-s anyag most is annyi van mint égen a csillag csak gyõzd letõlteni)
Ebbõl a szempontból teljesen mind1 hogy most veszel-e full HD-s tv-t vagy késõbb.
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Köszönöm!
Cifu a véleményedet kérném! Érdemes-e most LCD full hdtv-t venni 94-102cm méretben, ha csak pc divx/hdfilmek + xbox 360 és némi normál tv-zésre kell. ( azt halottam h nem tanácsos 1080p-ban hajtani az xboxot mert nagyon melegszik)
Vagy vegyek inkább olcsóbban egy 94cm hd ready-s lcd-t és 2-3 év múlva cseréljem ha már jobban elterjedt a full hd-s adatok??
Mi az ami igazán kihasználja a full hd-t most?? Tényleg szebb a képe egy adásnak csak azért mert full hd és nem "csak hd ready" ?
Xbox360 -at használ e valaki 1080p-ben? Milyen a képe , láthatóan jobb mint 720p ben?
Köszönöm a sok információt, mazsolázgattam belõle bõven. De most szeretnék kérdezni tõletek.
Az internetes áruházakban adott esetben 70-100 ezer forinttal olcsóban is lehet hozzájutni egy-egy LCD tévéhez, mint a normál áruházakban.
Konkrétan:
Samsung L40M87 a normál boltokban olyan 480 ezer forint körüli az ára. A netes boltokban pedig már 370 ezer forintért is meg lehet kapni. Vajon emögött a 110 ezer forintos árkülönbözet mögött nincs valami turpisság?
Csábító, hogy 110 ezer forintot meg lehet spórolni ugyanakkor nem szeretnék póruljárni.
Nektek mik a tapasztalataitok, érdemes inernetes boltokban LCD tévét vásárolni, vagy esetleg van valami, amit én nem tudok ami miatt rá lehet fázni egy ilyen vásárlásra?
Köszönöm a segítségeteket!
köszi
(bár mit értünk "jó" alatt. Mûszakilag, vagy megbízhatóságilag?)
10 év múlva kizárt hogy LCD-t fogok bámúlni 😊
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
A TV hátulján kell lennie egy AUDIO OUT résznek, két RCA csatival. Kell egy olyan kábel, amin két-két RCA csati van a végén. Az egyik fele megy a TV Audio OUT csatikra, a másik az erõsíõ alján lévõ sztereo bementek közül a TV felirat feletti két RCA csatira. (az angol nyelvû használati utasítás 20 oldalán láthatod képen, csak az audio-ról van szó).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amúgy a digitális mûsorok majd 2012-ben milyen felbontásban lesznek?
TV:LG 37LC51
Erõsitõ:Sony-STR-DG510
Konzol😛S3
Nem tudom hogy az erõsítõn lévõ hdmi milyen, viszont az egyik hdmi bemenet fölé Video2/BD-van írva. Akkor lehet hogy 1.3-as? A PS3-mé ha jól tudom az.
PSN ID: Janey_HUN " ebben az országban csak két profi van,és a tükörbe nézve a másik visszainteget "
A segítségeteket szeretném kérni. Ha valakinek van tapasztalata ezekkel kapcsolatban.
Kinéztem két lcd tv-t
LG- 42LF75 http://www.electrostore.hu/print.php?p=ff8a5720f9d0277cb6c94666524c88e8
LG- 37LY95 http://www.electrostore.hu/print.php?p=3f5ef34d0b64e3c1e19d02d189be3181
Nem tudom eldönteni melyik lehet a jobb, szebb, igen borsos az áruk, de részletre venném ezért nagyon megszeretném fontolni melyiket vegyem.
Hosszú idõre tervezem a vásárlást. Csak ez a kettõ érdekel.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Aki azt a Thomson full HD-és LCD-t megveszi az rá fog cseszni!
Egyike a silány minõségûeknek!(sajna!)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az 1024x768-as natív felbontás megfelel a HD Ready szabványnak amúgy...
Ez full hd-s, DVB-T,107cm. Ami kérdés, hogy az 5000:1 kontraszt milyen?
Igazából csak tegnap este nézegettem, hogy mi mit is jelent.
Szeretnénk vásárolni egy körülbelül 107 cm-es plazma tv-t. Én azt hallottam, hogy a legjobbak a panasonic, illetve a samsung.
Olyan tv-t szeretnénk, ami kompatibilis lenne a jópár év múlva bevezetett digitális mûsorok vételére (ez a DVB-T megjelölés, ha jól tudom, ha nem szóljatok!).
A képminõségben pedig van a hd-ready (1366 x 768) és a full hd (1920 x 1080).Illetve van a kontraszt ami még lényegesebb.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e full hd-s tv-t venni most, vagy úgysem tudnánk kihasználni.(fõleg tv adásokat, ill. dvd filmeket nézünk)
És hogy emellett mik azok a szempontok amik lényegesebbek lehetnek.
Köszi elõre is!
Üdv. Attila
Tudna valaki ajánlani 42"-es plazma TV-t, hogy milyent érdemes venni?
250 ezres körül gondolkodom, néztem pana 42pv70-et, LG 42PC35-öt, samsungot meg egy csomó mást is, de nem tudok dönteni, fogalmam sincs hogy mit kell nézni! Fõleg tv nézésre kell de olyan ami majd kezeli a nagy felbontású adókat is a jövõben, szóval hosszú távra kéne!
HDMI 1.1 (2004): DVD-Audio támogatás
HDMI 1.2 (2005): Super Audio CD támogatás, PC jel-támogatás (DVI-HDMI összekötés), alacsonyabb feszültségû forrás támogatása
HDMI 1.2a (2005): A Consumer Electronic Control (CEC) frissitése. Lásd lejjebb.
HDMI 1.3 (2006): A sávszélesség növelése 10.2 Gbit/s-re. "Lip snyc", vagyis a kép és a hangjel szinkronizálása (a tömörítések feldolgozásának eltérõ sebessége miatt a korábbiaknál elõfordult, hogy kép és a hang nem volt szinkronban). 24 bites RGB és YCbCr, 30, 36 és 48bites xxYCC színmélység továbbítása. DTS HD és Dolby TrueHD tömörítések támogatása. A felsõ felbontáshatár kitolása 2560x1600p@60Hz-ig.
HDMI 1.3a (2006): További CEC frissités, apróbb módosítások a szabvány részleteit illetõleg.
CEC: Ez egy olyan szabvány, amely lehetõvé teszi, hogy a HDMI-vel összekötött készülékek (TV, asztali lejátszó, AV erõsítõ) között kétirányú parancsok mehessenek, egyetlen távirányítóval irányítva az összes készüléket. Az Anynet (Samu), Simplink (LG), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Theatre Sync (Sony), stb. a CEC rendszer elnevezése a különféle gyártók részérõl.
köszi elõre is.
Gyakorlati példa: nálam egy Sony KDL-40V3000-es TV és egy Onkyo TX-SR605-ös erõsítõvel van összekötve. Ha engedélyezem a TV-n a Sony Bravia Theatre Sync-et (õk így hívják a CEC-t, a Samsung Anynet-nek, a Sharp AQUOS Linknek, stb.), akkor észleli az erõsítõt, ha az be van kapcsolva, akkor automatikusan elnémul (hiszen a hang valószinüleg az erõsítõbõl fog jönni), ha a TV-t lekapcsolom, akkor pedig az erõsítõ is automatikusan kikapcsol szintén.
Azt meg tudná mondani valaki, hogy mit jelent az LCD tv-ken a SIMPLINK?
W
SHARP LC-32AD5E
Ha errõl az oldalról kellene választani 150-180e ft körül, akkor melyiket választanád?
Min 82 cmes kellene, vagy nagyobb. tvzésre és dvdzésre.
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
Errõl mi a véleményetek:
LG 37LC41 R
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
A dual viewhez az nVidia Control Paneljénél a Több megjelentõ beállítása menüpont alatt tudod aktiválzni. ATi-nál a nem tudom fejbõl, mert nincs ATi-m, de találtam egy képet, talán ez segít: tessék. A lényeg, hogy bekapcsolod a második kijelzõt, és beállítod a felbontást 1920x1080-ra.
Ha 1.3-as HDMI-je van az erõsítõnek is, akkor a konzolból a HDMI megy az erõsítõbe, az erõsítõbõl a TV-be.
Mindkét esetben a TV-bõl a hang optikai kimeneten vagy az audio out alatti két RCA-n menjen át az erõsítõbe (függõen attól, hogy milyen TV-rõl van szó, ismét elégtelen információ).
Az erõsítõn be kell majd állítanod, hogy az adott eszköz mely kimeneten van, ha a konzol a HDMI-n megy az erõsítõbe, akkor a video és az audio bementet is azonosra kell állítanod (pl. DVD vagy GAME/TV, függõen az erõsítõn milyen elnevezések vannak), ha mindkettõ optikain megy, akkor az egyiket DVD-re, a másik CD-re, vagy ilyesmi. Ha a TV-bõl RCA-n megy ki a hang, akkor a sztereo bemenetre, vagy a compozit bemeneteknél az egyik Audio bementre kösd rá õket, és az adott bemenetnek megfelelõt állíst be az audio menüben az erõsítõn.
Én inkább a nagyobb testvér LE-32R81-est javaslom, ha lehet.
1.: Ne klónozd a képet, hanem dual view / kiterjesztett asztal módban használd. A klónozott képernyõknek ugyanolyan felbontásban kell futnia. A TV-d natív felbontása 1920x1080. Ha a monitorodon nem tudod ugyanezt beállítani (ami sanszos, mert 16:9-es képarányú monitor nincs, csak 16:10-es legfeljebb), akkor a klón mód felejtõs.
2.: A 2-es HDMI portba dugd be a HDMI végét a kábelnek, és a bemeneti forrást a TV menüjében állísd PC-re.
3.: Ha mindent jól csináltál, akkor a videókártya driverében a TV felbontása 1920x1080 pixel lesz, 60Hz-es képfrissitéssel.
4.: Az alapokhoz meg ezt a cikket olvasd el.
Ta-da....
TV vásárlás elõtt állok. A kinézett darab: Samsung LE32S81.(82 cm, 7000:1)
Van valakinek tapasztalata ezzel a tipussal?
Érdemesebb ezt venni, vagy az alacsonyabb kontrasztarányú (3000:1), de nagyobb átmérõjû párját? (94 cm)
Esetleg hasonló árban más tipust ami jobb?? (150-180e)
szóval az alábbiak vannak:
- egy TV 2hdmi-vel
- egy erõsítõ 2 hdmi bemenettel és egy hdmi kimenettel
- egy konzol hdmi-vel
Mit hogyan hova hogy a konzol is, meg a TV-is az audiót az erõsítõn keresztül adja le HDMI-vel persze 😄