21171
LCD - Plazma
  • zacc
    szerintem olyan nincs is. a sony 40w4000-et neztem, mint mar elfogadhato aru es mpeg4-re is alkalmas tv. csak ez a sony markanev... ez ne zavarna annyira.
  • james69holden
    melyik amúgy a legolcsóbb (úgymond belépő szintű) mpeg4-re is képes LCD TV?
  • Bigdigit
    az mpeg4 fejlettebb időtálló megoldás.ettől még tudja az mpeg2-őt is:)
  • vili 27
    Az a helyzet Arty hogy én Szlovákiából származom. Egy itteni szaküzlet szakembere mondogatta nekem hogy ha már vacilálok, akkor ő mindenképpen a 7es kategóriás lcd-t ajánlaná az mpeg2 végett. Közben kapcsoltam tegnap este, hogy amikor Elmerfudd,és Cifu is írták nekem hogy " az mpeg 2 nem nyerő itthon, mert mpeg 4 ben fognak adni." akkor ugrott be hogy az itthon alatt ők Magyarországot értik, én pedig Szlovákiából vagyok és talán ez nálunk majd máshogy működik. Ezért is emlegette nekem a szaki az mpeg2-t.
    Utána kérdezek majd még itthon is, mert azért nem mindegy. Szerintemm 1-2év és már mind Magyarországon és Szlovákiában is HD minőségben nézhetjük az összes tv-adást.

• Bigdigit
    ha már mpeg4-ről és magyar HD-ról is esett szó van pár magyar mpeg4-es HD adás fogására is képes lcd-ém eladó:)
    47PFL9603H(mpeg4 dvb-t) 385eft
    47PFL9703H(mpeg4 dvb-t) 410eft
    52PFL7203H(mpeg4 dvb-t) 360eft
    42PES001H (mpeg4 dvb-t) 320eft

bocs az offért de hátha valakinek segítség.
  • arty
    Cifunak volt igaza, amit linkeltem 50/60Hz témában - baromság :( 50Hz esetén a sharpness rá volt kapcsolva, azt 0-ra szedve ugyan azt a képet láttam, mint 60Hz esetén. Elnézést mindenkitől a dezinformációért!

Ami viszont pozitiv, a 32A656-os samsung a HDMI1-2-3 bemeneten is hajthato nativan, nem csak a HDMI2-n!

---

Paparazzi: sztem 3 méteres távolságra gondolkodhatsz nagyobban is, ha anyagilag belefér! 100hz-nek semmi értelme - én legalábbis eddig nem tudtam rájönni, h LCD esetén miféle pluszt nyujt. CRT/plazma esetén nyugodtabb lett a kép tőle, LCD-nél ez megvan 50/60Hz mellett is.

---

James69holden: 102ezerért LG 32LG3000? 118ért van samu 32A451 még ebben a kategoriában... SONY tunerjét szokták dicsérni, de ahoz többet kell rá szánnod - DVB-T-t felejtsd el, itthonra mpeg4-es kell, az meg egyelőre nem nagyon van beépitve az alsóbb kategoriákban :(

---

vili27: mpeg4-re képes DVB-T tuneres készülékkel tudsz majd csak itthon tévézni! mpeg2 itthon semmire nem lesz jo.

az általam is linkelt teszt ellenére, a plazmák tévé képe nekem is jobban tetszik, de ez izlés kérdése (és persze hogy a különböző tipusoké...)
  • vili 27
    Hát szerintem hogy melyiken jobbak a tv adások az megint csak típustól függ.
    Artytól kaptam egy jó kis összehasonlítást egy plazma es egy lcd készüléket teszteltek. Itt az lcd-t favorizálták a tv adások szempontjából, és sok másból.

http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=838
  • elmerfudd
    A két készülék között nincs nagy difi. Az analog adástól ne várj sokat, akár milyen hiper lcd-t veszel.
    Plazmán jobban mutatnak a tv adások.
  • elmerfudd
    Hát az mpeg 2 nem nyerő itthon, mert mpeg 4 ben fognak adni.
  • vili 27
    Köszi szépen az infót Arty! Majd jelzem hogy melyik típusra esett a választás. Azért decemberig még várok, hátha elcsípek valami jó kis akciót.

Már bevallom odáig jutottam hogy fontolóra vettem a LE40A756(red) masina megvásárlását, az MPEG 2 végett, amihez nem értek de állítólag kell, ha majd egyszer HD -be fogják sugározni a tévéadókat, mint ahogy ezt ma megkezdték Franciaországban.
  • tep
    srácok....van vkinek tapasztalata a SHARP LC-37D65E lcd-vel???
    csak azért, mert FULLHD és most láttam az egyik reklámújságban 150k-ért!!!
  • Bucser
    Ez sem lehet rossz

Boltokban a világ első lézertévéje
  • james69holden
    Sziasztok!

Szeretnék venni a közeljövőben egy LCD TV-t, amiben ki szeretném kérni a véleményeteket...
    Elsősorban játékra (Xbox360) ill. TV és DVD nézésre (PC-vel nem lesz összekötve) lenne használva!
    Kikötéseim: 32" col, min. 2 HDMI, DVB-T, lehetőleg ne kifutott darab legyen, dizájn mindegy
    max 100-110K lenne rá a keret!
    Ebben az árkategóriában mit ajánlotok? Mi most a "best buy"?
    üdv és köszi a segítséget
  • Paparazzi20
    Hali!

Szeretnék a következő pár hétben,de még karácsony előtt LCD tv vásárolni,ehhez szeretném a tanácsotokat kikérni.
    Elsősorban tv-nézésre, főleg sportközvetítésekre és még dvd nézésre használnám,meg talán pc-vel összekötve főleg filmek nézésére.
    Halószobába lenne a tv,és kb olyan 3 m-es távolságban lenne.
    Két modeltt néztem ki:
    Philis 7403 és Sony V4500, mindkettő a 32-es méretben..
    mennyire jó cuccok ezek? a philipsnek ez a 100 hz-es paramétere tetszik,a sonynak meg úgy látom elég sok cucc bevan építve,bár kicsit tartok tőle,hogy analóg tv adások mennyire adnak majd szép képet.

Egy másik kérdésem, hogy ilyen kisebb méretű lcd-knél van e olyan lehetőség,hogy az usb-s csatlakozó usb-s cuccokról ne csak képeket hanem mondjuk avi-t is lejátsszon?
  • arty
    vili27: fényerővel ne foglalkozz, LCD kiégeti a szemed ha kell :D pláne sötétben! De a hatalmas ablakokkal rendelkező nappaliben, ha oda is süt a nap, még akkor is simán elég. A plazmák általában gyengébben teljesitenek, hiába nagyobbak a számaik! itt egy avforumos teszt példának: KATT

Gyors mozgásokkal 50/60hz esetén sincs gond, az max a zajcsökkentő áramkörök miatt lehetett. Ez ma is megvan ugyan igy. Én mindig kikapcsolom a zajcsökkentést, inkább zizegjen a kép, mint az emlitett elmosodás/kásásodás.

Sötétben az LCD feketéje szürkésebbnek/világosabbnak tünt, mint a plazmáé, ez mamár nincs igy - elsősorban a dinamikus kontraszttal valo trükközés miatt is. Tehát ha én a PC mellett kikapcsolok minden trükközést, a fekete ma is csak sötétszürke.

Nem vagyok elégedett, mert többet vártam! Nem rossz tévé a 32A656, de Cifu 40A659-esa teljesen más világ: nagyságrendekkel jobb a tévé: sajnos a kis méretet samu is lesz@rja, hiába a legfelsőbb kategoria a méreten belül :( Ha nagyobb tévét veszel, ezzel nem kell számolnod, tehát 40 colra fel! :D
  • vili 27
    http://www.sg.hu/cikkek/63641

Elindult a HD műsorszórás Franciaországban.

Na tessék. Kíváncsi vagyok mikor jut el ez hozzánk is. Remélem nem 2020-ba.
  • kifli
    tv tuneres monitor kellene mert nem akarom bekapcsolni mindig a gépet amikor tv-t nézek
  • vili 27
    Igen világos hogy a PS42.... az plazma. Ami kicsit nyugtalanít, hogy az lcd tévéknél állítólag fontos a háttérvilágátás. Sokkal gyengébb a fényereje mint a plazmáknak. Plazma 1500 , lcd 500cd/m2 fényerő. Aggaszt hogy milyen lehet a kép ha egy sötétebb szobában nézed. A másik dolog, hogy az öregebb lcd tévéknél a gyors mozgásoknál megjelent a szellemkép, vagy minek nevezik. Olvastam hogy ezt már kiküszöbölték a dupla 100Hz beiktatásával. Korábban azt is olvastam az lcd-ről, hogy nagy csalóka amikor lcd-t kiválasztasz és látod a jól kivilágított boltba, de amikor hazaviszed a kép minőség egészen más otthon. Ez csak az öreg lcd-knél volt így ? Te hogy vagy megelégedve a tiéddel? Ahogy visszaolvastam nem igazán. Pedig tiéd is ugyanaz a kategória, mint Cifué.

Közben megkérdezem Cifut.
  • Locna
    Sziasztok!

A napokban szeretném a meglévő tv-met lecserélni, csak egy kicsit bizonytalan vagyok.
    A kérdésem csak annyi lenne, hogy melyik lenne a legjobb választás a felsoroltak közül? Az árak durván egyformák, viszont a Samsungot mint márkát szándékosan hagytam ki.

Sharp Aquos LC-42B20E
    Toshiba 42XV505DG
    Sony KDL-40W4000K

Megmondom őszintén egy kicsit(nagyon) talán inkább a Sharp felé húz a szívem.

Üdv!
  • arty
    sd456: legalább pár hsz-t olvass vissza a 431 vs. 451 kérdésben ... ;)

Cifu: sharpness 0-n áll emlékeim szerint :( de ma ujra megnézem.

egyébként elirtam, az S betü jelentése Samsung panel és nem SPVA - annyira benéztem ezt, pedig leirtad h mit jelent :)

mg8248: dede, randán tele van elirásokkal a samsung.hu :(((

kifli: sztem is 22", a 20"-n az én szememnek is pokoil kicsik a pixelek/betük (utobbi orvoslása sem 100%-os)
  • Sharks
    Hy Kifli. Sztem nem kell várnod, én most néztem meg neten és már 60 körül vannak gyönyörü 22-es monitorok. Nem tudom mennyire ragaszkodsz a Samu-hoz, de az is van köztük. Nekem 931BW-m van és elégedett vagyok vele, a wild az nemhogy nem zavaró, hanem nagyon kellemes, főleg ha filmet nézel, de egyébként is, viszont hamár filmről van szó, akkor én mindenképp ajánlanám a 22-est, sztem annyi kell, ha gyakran mozizol rajta.
  • kifli
    Nemsokára itt a karácsony és úgy gondoltam a mostani monitorom helyett megörvendeztetem magam egy Samsung SyncMaster T200HD-vel aT220HD jobb lenne de az már 90e és azt nem engedhetem meg magamnak még úgyse ha a mostanit eladom, mert sajnos a nyári munkából származó pénz elment az aláírásomban lévő konfigra :). A mostani monitorom szintén rendelkezik beépített tv tunerrel ez egy lg flatron m1917a. Jó kis monitor eddig semmi bajom nem volt vele csak ugye a samunak nagyobb a felbontása és egy teljes collal nagyobb :) Mondjuk az nemtetszik benn hogy wide, és eddig azt halottam hogy nagyon picik a képontjai a 20-asnak. Ti mit tanácsoltok? Maradjon a mostani spóroljak egy kis pénzt és vegyem meg a 22"-osat?
    (azért ide írom mert beépített tv tunere van és tv-nek is használnám)
  • mg8248
    Amúgy nincs véletlen elírva a LE32A431 specifikációja a Samsung honlapján? 1920*1080 felbontás és 15.000:1-es kontraszt????
  • mg8248
    Természetesen nem félévre... :) Köszönöm a segítséged!
  • [NST]Cifu
    Ha 50Hz-en akarod használni (bár nem tudom miért tennéd) az élességet vedd le a TV menüjében, a miatt van fehér keret a kontrasztos betük körül.
  • SD456
    Hi all!

Van két Samsung LCD TV ami jó választásnak tünik Xbox 360-hoz. Az egyik a LE37A431T2 Nem értek ezekhez a dolgokhoz csak amit itt olvasok annyit tudok. Azt tudom, hogy minél kisebb legyen a válasz idő, meg a kontraszt arány magas legyen. A másik pedig a LE32A454C1 ami tetszik. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás ? Vagy esetleg tudtok ti ilyen ár kategóriában ajánlani valamilyen LCD TV ?
  • arty
    A 40A656 a beszámolók alapján nagyon jó kis tévé lett, de remélem láttad, h FullHD! Sajnos a samu csak a 40" és feletti méretekbe rak mamár igazán jó panelt/elektronikát :( Ha anyagilag belefér, ezt vedd! (40A656 vagy 659 - Cifunak is ez van ha jól tudom)

Amit még irtál, a PS42A457 sztem plazma, nem LCD. Konzolozni én nem venném, mert van kis ghosting biztosan ill. a beégés is kérdés.

Amugy a hdtv itthon még elég messze van, nameg a műsor ugyis szar. Viszont a bluray miatt, esetleg a következő generácios konzolok okán már megfontolandó - de ahogy irtam is, 4-5 méterről nem sokat 'élvezel' a nagyobb felbontás adta örömökből (részletek!). Viszont hdready modellek között nincs olyan jó, mint a 656os :)
  • arty
    ismét magamat idézném avforum.hu -ról:

csináltam két nem tul jo képet az 50/60hz-ről! Láthato h ha nem 60hz-en (hanem 24/25/30/50-en) megy a TV, akkor hiába van MINDEN 'képjavitás' kikapcsolva, valamiféle élesités látszik (betük körül nagyon látni!), azaz 'javit' ez a rohadt 32A656-os samsung :(

és valoban eléggé tükröződik a 656 panelja is, pár nap után könnyedén ki merem jelenteni, hogy gyengébb a kontraszt kikapcsolt képjavitás mellett, mint a 32R82 esetén.

szép volt samsung! ez volt az utolsó tévém a gyártótól ... (és amugy a harmadik)

különálló S betü, azaz SPVA (thx infoért Cifu!) paneles

60Hz

50Hz
  • tep
    40_huvelykes_oled_a_samsungtol
  • zacc
    "A másik dolog hogy előbb-utóbb, az összes csatornát szerintem már hd-be fogják sugározni, tehát kell a jövőre is gondolni, hogy két év múltán ne kelljen megint a zsebbe nyúlni."

pont ezen orlodok en is. most akkor mpeg-4 tuner kell? az sony. csakhat sony... valahogy sosenem jott be. de ha fel ev mulva emiatt kell cserelni tokonszurom magam. persze azt is hallom, hogy ugyis ram akarjak eroltetni a set-top-boxot. akkro meg mindegy. foleg, hogy akkor inkabb kidobom a tvt :)
  • vili 27
    Köszönöm szépen a választ Arty!

Tulajdonképpen az xbox végett akarom az új tévét. Főként most, mert jönnek a nagy game-ek amikre még várok vagy vártam. A Fable 2 c. játékot nyomom, ami hála égnek magyar felirattal játszható, de a 72cm es sony tv-men nem a legjobban látni a feliratokat. Nem beszélek angolul, tehát nekem dupla élmény úgy játszani hogy simán értek mindent. Főleg ennél a stílusnál azért kell is. Nem beszélve Gears of war2, Silent Hill 5, és Alien Colonial wars, amikre már hónapok óta várok.

Azt hiszem nem is gondolkodom tovább, és beszerzek egy sima hd ready készüléket. Azt hiszem ez konkrét a Samsung PS42A457 lesz. Vaciláltam hogy a full hd végett nem-e kéne egy komolyabb lcd, de hát mire a full hd-t élvezni tudjuk majd úgy igazán, az még minimum 2-3év.

Na most hogy közben utánna néztem 1-2 árnak az Samsung lcd LE40A656 se volna rossz választás.

Melyiket választanád ? Igaz az lcd 50ezerrel drágább, de ahogy írtam is xbox, divix, dvd, és digi-tv, amire kell.

A másik dolog hogy előbb-utóbb, az összes csatornát szerintem már hd-be fogják sugározni, tehát kell a jövőre is gondolni, hogy két év múltán ne kelljen megint a zsebbe nyúlni.
  • arty
    a boxos topikban feltett kérdésedre válaszolva: a digitv képét, ugy egyáltalán: a tévé képét szokni kell lcd-n. CRT-től váltva én azt éreztem, hogy eladom a francba és jön vissza a CRT, annyira rossz volt a kép. aztán pár hét után megszokod :)

CRT tévén általában jobban néz ki minden SD felbontású anyag.
    LCD-n viszont minden HD felbontásu anyag szebb. Azaz a konzoljáték, a bluray, a hd-rip, stb mind az ujabb tévéken szebb.
  • arty
    az x360-on a játékok szinte kivétel nélkül 1280x720-as felbontásban futnak, ezt a konzol képes átméretezni a kijelződ felbontására. tehát az xbox képe nem lesz jobb egy fullhd tévén, mint egy hdready-n!

divx és dvd szintén nem lesz jobb a fullhdtv-n.

bluray és minden más 1080p hd anyag lesz jobb, de az is csak megfelelő távolságból: azaz egy 40"-es tévén sem veszed feltétlenül észre a felbontásból adódó előnyt, mondjuk 4-5 méterről :)
  • vili 27
    Sziasztok !!!

Valakinek van tapasztalata Samsung plazma PS42A417 vagy A457 típuosokkal ???

Egyébként azt is megköszönném akinek tapasztalata van bármilyen samsung lcd vagy plazma tv-kel.

Ami érdekelne főként hogy ha 1026x768 as felbontáson gondolkodom. Az egyetlen amin ezt is ki tudom használni az Xbox360 ami full hd -be sugároz. A dvd filmek, és a digi-tv képe egyformák szerintem full hd, és hd ready tévén is.

Sokan panaszkodnak hogy lecseréték a hagyományos 30" tévéjüket, és váltottak egy 40-42" plazmára és lcdre, és csalódtak a képminőségben.

Na persze ha a tv nem kapja a képet csak digi tévés minőségbe nincs mit csodálkozni. Én főként divixes filmekre használnám, xbox360 játékra, és digi-tv re.

• arty
    pontosan, a kontasztértékből (ami amugy nyilvánvaló kamu mindkettőnél) tudsz következtetni rá, h milyen benne a panel az adott márkánál a többi modellhez képest. tehát egy LG 32LG2000 speckoinál levő 15000:1 értelemszerüen semmit nem jelent a samsungos modellek számaihoz képest :)

ugyan az a széria, 32A4xx, manualokat le tudod szedni samsung.hu-rol! pontosan nem tudom h mivel lehet jobb egyik a másiktol ... óriási különbségek nem lehetnek, de ilyen "kicsi" árkülönbségnél miért ne vennéd a lehető legjobbat a hdready-k közül? ;) nem félévre veszed, gondolom.
  • mg8248
    Kösz! Jobb panel alatt mit értesz? Bocs, de láma vagyok... :) Azt látom, hogy a kontasztja 10.000:1-hez a 8.500:1-hez képest... Újabb széria, mint a LE32A431 vagy régebbi? Vagy ez nem számít? Miben jobb még?
  • Ewergo
    Valaki letudná irni a 16:9-es tv-k (82, 94 átlóju) látható kép magasságait? A mostani 4:3-as tv-m kép magassága 40 cm. Szeretnék legalább ilyen magasságut.
    Köszi!
  • chalezlopez
    Philips 42PFL3312 Erről mi a vélemény? 150k és új. Öcsém szeretné megvenni, valakinek van vele tapasztalata?
  • arty
    Inkább 32A45x-et nézz, jobb panel van benne :) (edigitnél 10e-el drágább, sztem megéri a plusz pénzt)

PC-re tökéletes, HDMI2 bemeneten nativan, 1360x768-ban monitorként is működik.
  • mg8248
    Majd el felejtettem... Főként dvdzésre használnám, valamint pc-ről szeretnék divx, illetve HD filmeket nézni...