LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Elõször is a digitális TV nézést kicsit tisztázni kellene, most DVB-T adásra gondolsz, vagy DVB-C, esetleg DVB-S-rõl lenne szó. A felsorolt TV-knek csak DVB-T tunere van, MPEG-2-es tömörítésû. Miután még nincs betonba öntve, hogy MPEG-2 vagy MPEG-4-es tömörítésû lesz a hazai DVB-T szolgáltatás, nem tudni, hogy fogod-e tudni majd a beépített DVB-T tunert...

Az LE-40N87 és az LE-37M87 úgymond "sima" panelel van szerelve, az LE-40M87-es viszont Super Clear Panelel. A három TV amúgy szinte ugyanaz belül. A Super Clear Panel jobb színvisszadást és ami nagyon lényeges, egy nagyságrendel szebb feketét produkál.

Pár napja összehoztunk egy LE-40M87-est, és az én Sony KDL-40V3000-esemet. A két TV menüjének reakcióideje között eonok vannak a Sony javára. Néztük TV adást, néztünk DVD-t, a Sony-n egy kicsit jobb volt ezekben. A képernyõ fényerejének homogenitáse szintén a Sony-n jobb egy fokkal. Aztán Blu-Ray-rõl, illetve 1080p filmekkel HTPC-rõl mindkét TV-n embertelen jó volt. Szóval elvileg a Sony megverte volna a Samut.

Viszont a fekete... az olyan ûrjeleneteknél, mint a Star Wars Ep.3 nyitójelenete, vagy a Kill Bill fekete-fehér jelenetei, nos ott a Samsung Super Clear Panelje egyszerûen brillirozik. A V3000-es papíron jobb kontrasztaránnyal rendelkezik (16.000:1 vs. 15.000:1), de egyszerûen világított a feketéje a Kill Bill alatt a Samsunghoz képest, mellbevágó volt egymás mellett látni a kettõt.

Ha számít a fekete, akkor szerintem legyen az LE-40M87 inkább. Hidd el, megéri a többletárat. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

cloud.strife
Sony KDL-32D3010

www.digimomentsvideography.com

Sziasztok!
Egyszerûen mint általában egy mûszaki témánál annyi mindenre oda kell figyelni, hogy néha az ember már nem képes minden egyes részletet megjegyezni.
A kérdésem az lenne a kedves kollektívához, hogy naggyából megvan milyen tv-t szeretnék, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre is.
A tv-t leginkább film nézésre és természetesen digitális tv nézésére szeretném használni, de egyenlõre amíg a blu-ray lejátszók ilyen drágák addig géprõl nézném a filmeket.
Szóval mindenképp Samut néztem ki és a tipusok pedig a következõk:
LE-40M87BD
LE-40N87BD
LE-37M87BD
Igazából nem nagy a szoba amiben nézni fogjuk, de inkább az érdekelne, hogy a két 40 colosnál a kontrasztarányon kívül van-e más nagy szembetûnõ különbség és hogy megfelelnek-e az elvárásaimnak?
Ha esetleg valaki más tipust ajánl ebben kategóriában akkor azt is megköszönöm.
Elõre is köszi a válaszokat.
[NST]Cifu
A kérdés csak az, hogy DVB-T adást fogsz nézni, vagy esetleg kábelTV-t, vagy mûholdas adást. Az IPTV-rõl nem is szólva. Utóbbiak is képesek elvileg a HD felbontásra, csak nekik is át kell állniuk. Szóval jelenleg még mindig túl képlékeny a dolog. Szvsz amíg nincs lefektetve a dolog, addig ne aggódj. Akárhogy is, még mindig évekre vagyunk ettõl... (nálam pl. még a kísérleti adást sem lehet rendesen fogni...).

Milyen TV-d van?
cloud.strife
Hihihi!!!

Az enyémbe van mpeg4-es tuner.... 😊

www.digimomentsvideography.com

De végülis mind1, mert a dvb-t szinte a jobb tv-kben van, amit úgyis választanánk, nem?

Valami megmozdult a digitális átállás ügyében címû cikk-ben olvasható a hazimozi.hu-n, ill. a hozzászólásokban.
Na jólvan.
Most találtam ezt: http://www.hazimoziportal.hu/frumlist.php?aid=0&tid=1103
Ahol az van írva, hogy semmit nem fog érni a DVB-T, mert mpeg4-es tömörítést fognak használni nálunk.
Ma megrendeltem a Philips 32PFL5322-t, elvileg hétfõ délután v. legkésõbb kedden hozzák, alig várom! ;-)
Tv-zésre és DVD-zésre egyaránt használni szeretném majd.
Breki33
Sziasztok

Az úl ElektoPOnt katalógusban
SAMSUNG LE37S81-et csereakcióban hirdetik.
Errõl a készülékrõl szeretnék érdeklõdni

pl mennyire használható monitornak
Illetve árat se nagyon irtak a honlapjukon is ha jól látom csak annyi van, hogy régi készüléket 20.000-ért számolják be.
Én vásároltam tölük 10m HDMI-DVI,+15m Optikait nekem nem volt vele gondom!

DVB-T - van egy nagy antennád
DVB-C - ez meg a kábeles
Valszeg a 2. lesz a kábeltvn.

és pont egy KURO-t ért ez a balsors 😞((

érhetett volna vmi alpáribb plazmát is 😄
JohnnySmith
De akár Wii-zhettek is vele 😄DDD

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Miért ne szállísd az LCD / Plazma TV-det fektetve:

Ez elvileg egy tesztre szánt Pioneer plazma készülék volt, és az átvétel után így került ki a dobozból. Valószinüleg a fektetve szállításnak köszönhetõ a baleset...

[NST]Cifu
Gyakorlatilag az F86 egy feltupírozott M86, olyannyira, hogy ugyanaz a panel is van mindkettõben, a háttérelektronika különbözik csak némileg. Azt, hogy megérnek az F86 által nyújtott pluszok (USB port, 100Hz) neked 60e Ft-t, azt neked kell eldöntened.

[NST]Cifu
Hoi!

Alapvetõen mire szánod a TV-t használni?

Alapvetõ célokra (TV, DVD) végülis közel hasonlóknak tünnek a technikai adatok alapján.

Már csak az a kérdés, hogy megér-e 60ezret az F86 az M86-hoz képest.
Na jólvan. Most meg másodikra találtam Samsung F86-ról adatokat és tényleg ott a DVB-T!!! Szerintem akkor megvan a tv-nk!!!!!!!!
Köszi Cifu az eddigi segítséget!
Ja és megint elírtam az F-es Samsungot, nem 87, hanem ahogy írtad 86, csak bemásoltam az m87-et és m-et f-re cseréltem.
Tehát szerinted van dvb-t tuner a Samsung LE 40F86-ban? Mert én ahol néztem a mûszaki adatait nem láttam sehol.

És most hallottam vmi újat, amit nem hiszek el, dehát vannak érdekességek: állítólag nem biztos hogy olyan rendszer lesz nálunk, amihez kell majd a DVB-T tuner. Mint például a digitv, upc-hez nem, a kábeltv-hez meg igen. Ez igaz?????
Sziasztok!

LCD tv-t akarok venni a napokban, de még mindig nem sikerült választani a két esélyes közül:

Panasonic TX-32LM70P
és
Philips 32PFL5322

Utóbbi szimpatikusabb, de zavar, hogy csak 1 év garancia van hozzá ...
Minden tapasztalatot (jót és rosszat is) köszönettel fogadok errõl a két típusról!

Üdv: Anikó
[NST]Cifu
Épp tegnap hasonlítottuk össze egy Samu LE-40M87-est a Sony KDL-40V3000-essemmel (majd az AVForum-on lesz egy kis ismertetõ a tapasztalatokról). A V3000-es kontrasztaránya papíron 16.000:1, a Samué 15.000:1. A Samsung mégis egy klasszissal jobb feketével rendelkezik, még úgy is, hogy a Samu max. (10-es) háttérvilágításra van állítva, míg a Sony 5-ösre. A megadott kontrasztarányt a hajunkra kenhetjük tehát, semmit sem ér.

Az LG kontrasztaránya azért (is) olyan kevés, mert S-IPS panel van benne, ami nem a jó kontraszt arányáról ismert. Ha az ár nem számít, akkor fõleg a tegnapi tapasztalatok alapján én inkább a Samu-t választanám. A kettõ között (mármint az LF65 és az LE-40M87) van ugye ~50e Ft különbség, szerintem a Samu feketéje van annyival jobb, hogy megérje ezt a pluszt.

[NST]Cifu
Olyan, hogy F87 nincs, F86 és F96 létezik. Továbbá minden 6, 7 és 8-as végû Samsungban van DVB-T tuner.

Szia Cifu!

Ha csak kép minõséget nézünk és nagyságot nem, akkor mit mondanál az LG47LF65R 5000:1-hez dinamikus kontraszt kontra Samu L40M87 15000:1 dinamikus kontrasztra, vagyis látható ez a majd 3-szoros dinamikus kontraszt közötti különbség, vagy ez csak varázslás? Olvastam régebbrõl, hogy nem mindegy, hogy a gyártók minek az arányát adják meg?

Ha csak kép minõséget néznél, akkor és az ár sem számítana, akkor melyiket vennéd meg?

Köszi!
Bocsesz! Elírtam, a SAMSUNG LE-40F87BD-ben nincs DVB-T. Sajnos. Pedig ez volna a tökéletes.
az az illetõ csak magát tarthatja szakértõnek, de a szakértelem az biz' nulla <#wow3>
<#ravasz1>
[NST]Cifu
Jó kis TV a Sami LE-40M87 jó kis TV, korrekt a képe, nagyon jó a feketéje, csak a menüje csiga lassú, és a képernyõjének a homogenitása nem az igazi.

Amúgy majd gratulálj annak az illetõnek, aki azt mondta, hogy nincs benne digi tuner... Tudnillik van...

[NST]Cifu
Cifu a SAMSUNG LE37R86 miben különbözik az R82 R84 estõl??

Csak a külcsín.

Az nem gond hogy csak 1.2 és nem 1.3 a hdmi rajta?

Attól függ, mire akarod használni. Az 1.3-as HDMI szabvány legpozitívabb része a lip sync, vagyis hogy a hang és a kép szinkronizálva lesz, ha esetleg elcsúszna például a dekódolás közben. De ez csak HDMI-s BR/HD DVD lejátszóknál számít, vagy a HDTV beltéri egységeknél.

Tudja az 1:1 -et ha kirakom a pc-t a TV-re?

Igen, 1360x768-as felbontásban.

A samsung mo- hivatalos ügyfélszolgálatán sem tudtak konkrét választ adni...

Igen, ezen mondjuk nem csodálkozom. 😄

Mivel nem lehetséges megfelelõ körülmények között a 2 samut összehasonlítanom, szerinted van e látható képminõségbeli külömbség közöttük az említett felhasználások alatt? (nem tudom eldönteni h megéri-e most a 70e Ft os külömbség... vagy inkább 1-2 év múlva megint csere)

1080p filmek esetén kis nézési távolság (max. 2-2.5 méter) van. DVD rippek, 720p felbontású filmek, TV nézés terén nincs, Boxon sem igazán, lévén a mostani játékok többésge 720p-ben vagy ennél kisebb felbontásban van renderelve.

Na amit mondtak, hogy jó az a SAMSUNG LE-40M87BD csak hát nincs digitális tuner benne.
Azt mondták hogy ez a samsung elmosódik a gyors képváltásnál, igaz ez?
Akkor csak marad a panasonic plazma, de arra meg egy állítólagos szakértõ azt mondta, hogy ne vegyünk plazmát, mert 2 év múlva már nem gyártanak plazmát.
De ha jobb, akkor nem mind1?
Na ezt néztük ki: Samsung LE-40M87 (Full hd, DVB-T, 102 cm, 370 körül)
Mik errõl a vélemények?

neten találtam, gondolom a garanicia gázos(bizalmi elven mûködhet 😊 )
Ha többet tudok akkor írok este fele.

Cifu a SAMSUNG LE37R86 miben különbözik az R82 R84 estõl??
Az nem gond hogy csak 1.2 és nem 1.3 a hdmi rajta?
Tudja az 1:1 -et ha kirakom a pc-t a TV-re?

A samsung mo- hivatalos ügyfélszolgálatán sem tudtak konkrét választ adni...

Mivel nem lehetséges megfelelõ körülmények között a 2 samut összehasonlítanom, szerinted van e látható képminõségbeli külömbség közöttük az említett felhasználások alatt? (nem tudom eldönteni h megéri-e most a 70e Ft os külömbség... vagy inkább 1-2 év múlva megint csere)

Bocsi...
Szóval Vin levelére reagálva...

Szia Vin!

Árulj már el nekem valamit! Hol kapod te a Samu L37M87-et 230 e. Ft-ért?
Mert akkor ott én megnézném az L40M87-est.

Nos elvileg a netes boltokban a legolcsóbbak a készülékek, de a Samu L37M87 ott is 294 e Ft-ot kóstál... A normál boltokban meg olyan 370 e Ft körül van.
Szóval ha nem baj én is megnézném az árakat ott. Hol árulnak ennyiért ilyen tévéket?
Szia Vin!

Árulj már el nekem valamit! Hol kapod te a Samu L37M87-et 230 e. Ft-ért?
Mert akkor ott én megnézném az L40M87-est.

Nos elvileg a netes boltokban a legolcsóbbak a készülékek, de a Samu L37M87 ott is 294 e Ft-ot kóstál... A normál boltokban meg ooyan 370 e Ft körül van.
Szóval ha nem baj én is megnézném az árakat ott. Hol árulnak ennyiért ilyen tévéket?

[NST]Cifu
A legjobb választás (igaz a legdrágább) az LE-37M87, elvileg. A Hitachi-t mondjuk nem ismerem.

A Boxnál látványos különbséget már nem valószinû, hogy látni fogsz, mert az újabb játékok már 720p vagy az alatt vannak számolva, és ezt konvertálja 720p v. 1080p felbontásra.

Esetleg ha valakinek lesz info-ja új akciókról, azt érdemes lenne megosztani itt.
Köszönöm a válaszokat!!!

Akkor most tv-krõl kérdeznék véleményeket,alternatívákat ha nem gond:

Hitachi 37LD6600 165e!
samsung LE37M87 230e (elvileg ez full hd-s)
SAMSUNG LE37R86 (2db HDMI bemenet (1.2), az gond h csak 1.2 ??) 170e

pc divx/hdfilmek + xbox 360 és némi normál tv-zésre kellene.

boxnál látható képminõség különbség 1080p és 720p között 2m távolságból 94-102cm átlójû TV-n??

HDMI-DVI
rendelt már valki innen kábelt?Tapasztalat?

Köszi szépen.

Igazán köszönöm a soraidat! Figyelni fogok erre is a vásárlás elõtt azért rendesen körbe fogok kérdezni.

Kérlek engedd meg, hogy feltegyek még egy kérdést!

Ha alapvetõen tv nézésre és normál dvd nézésre szeretném használni a tévémet és nem számít most, hogy mekkora a mérete csak szimplán a képi minõséget kellene figyelembe venni, akkor te melyik tévé mellett döntenél?
Samsung-L40M87
http://www.depo.hu/samsung/le-40m87
vagy
LG 47LF65R
http://www.depo.hu/lg/47lf65r

Te melyiket választanád minõség szempontjából? A nagyság most mellékes...

Köszönöm!

Akkor szerinted melyik éri meg jobban azonos méretben az LY95 40 Ezerrel több de vajon annyival jobb is.
[NST]Cifu
Az LY95-ös egy fokkal jobb minõségû belsõ elektronikával és jobb hangszórókkal rendelkezik. Ennyi a különbség a két 37"-os model között.

[NST]Cifu
1080p-ben is gond nélkül megy a konzol, a felbontásnak semmi köze a melegedéshez, ez égtelen nagy marhaság, a konzolok belsõ felbontásban renderelnek, majd azt konvertálják a kimeneti felbontásra...

Hogy HD vagy FullHD azt neked kell eldöntened. Ha megengedheted magadnak a FullHD TV-t, akkor nem rossz választás most azt venni, de ahogy most haladunk, ha most veszel egy sima HD felbontásút, és lecseréled két év múlva (a mostaninál sokkal olcsóbb) FullHD-ra akkor sem vesztes olyan sokat. Ez egyéni ingerencia, én személy szerint FullHD addict vagyok. 😊

[NST]Cifu
Az internetes boltok többségének nincs "rendes" kereskedelmi hálózata, nincsenek boltjai, nincs raktárkészlete, nincsenek eladói. Az olcsóbbak külföldrõl hozzák be a TV-ket, nem a hazai importõrön keresztül szerzik be õket.

A garanciális javítattás lehet a bökkenõ, egyes hazai importõrök nem fogadják el a külföldi vásárlású házikészülékek európai garanciáit (pl. ilyen a Pioneer is...).

Hogy mennyire vészes a dolog, arról nem tudok felvilágosítást adni, nekem eddig csak hivatalos belföldi garijegyes cseregarim volt. A jog szerint amúgy a garis esetekben ilyenkor (amikor a hivatalos szervíz visszadobja a hibás készüléket) a kereskedõt kell macerálni, õ felel az általa eladott termékért.

[NST]Cifu
A színárnyalatok számát. Azzal gondolom tisztában vagy, hogy PC-n is van(volt) 8 bites (256 színû) színmélység, aztán 16 bites (65536 színû) és a 24/32 bites (16,7 millió / 4,2 milliárd szín).

A legtöbb LCD TV-n színenként 8 bites panel van, amelyik minden színre 256 színárnyalatot tud megjeleníteni (16,7 millió megjelenített szín). A 10 bites panelek színenként 1024 árnyalatot (10,7 milliárd szín) tudnak megjeleníteni, így élethûbb képet produkálnak.

[NST]Cifu
10 év elvileg nem akadály hétköznapi használat mellett, de ez is csak egy elektromos készülék, tehát meghibásodhat bármikor.

Megtudja valaki mondani mennyi ezeknek az LCD tv-k nek az élettartalma.
Lene még egy kérdésem, higy az 37LY95 nél oda van írva, hogy XD ENGINE FULLHD, ciszon a 42LF75 nél csak XD ENGINE van írva úgy olvastam, hogy az 37LY95 ben valami új 2007-es XD ENGINE van. Ez milehet és van e nagy különbség.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Köszönöm a segítséget, segítettél eldönteni, igen 360 lenne az egyik szempont.