LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
Azvan. Ezüst talp, kékesfekete káva. Itt a lakásba nem is látszik, hogy kékes árnyalata van.

Namárnekeverjéé.... 😊 Neked is azkell és kész! 😊

www.digimomentsvideography.com

Nexxuss
ehh most nézem. D3010 sötétkék? Miaf@sz??? monnyá gyorsan valamit.

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Nexxuss
Te Fálhõõ! Neked D3010ed van. Annak ezüstös a széle vagy a D3000-nek? Vagy mi a különbsíg a kettübe? Mert kicsit csunya ez a D, és a csunyák közü' kéne a kevésbé csunya (csunyaság természetsen V2500höz viszonyítva, ami vitathatatlanul a piac legszebb LCDTVKÉSZÜLÉKE<#finom><#finom>

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a szlovák árak hol lehetnek a magyarhoz képest?
[NST]Cifu
Jónak kell lennie. De ki mondta, hogy nem jó az R82-höz? Ki is próbálta a srác, vagy csak elhitte, amit valaki mondott neki?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Jövõ év eleje, tavasza.

Ha addig nem akarsz várni, persze a PV70 sem rossz választás. Bár egy ismerõs szerint a Samsung Q92/97 plazmái jobbak, mint a Pana PV7/70/71 szériája, csak egy hibája van, hogy mûködés közben egy kicsit zúg.

[NST]Cifu
Én a számítógép szobába a TV mögé raktam két sólámpát, a nappaliban a TV mögött és oldalt vörös fényfüzés világít, de a szoba világítása is sokszor égve marad.

Igen, én már monitornál is így használtam amúgy, bár ott még nem volt ennyire szembeszökõ a dolog.

[NST]Cifu
Láttunk már ilyet. 😊

Amúgy anno a "Tulip" Samsung reklámoldalon külön így is volt írva: hogy Super Clear Panel* és utána *: kivéve 37" modell.

Sir Quno Jedi
Tévé mögött. Lényeg, hogy amit nézel, ott ne legyen nagy kontrasztkülönbség a tévé képe és a háttér megvilágítása között. A túl nagy kontrasztkülönbség kinyírja a szemedet.

Profi házimozitermekben a falra világítanak a tévé körül/mögött.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

http://www.edigital.hu/product.php?productid=28749

ez a kábel tuti jó lesz a pc(dvi)- és a samu le37m(hdmi) összeköttetésére, mert a magántulaj azért adja el mert neki azt mondták hogy ez nem jó(nem tudta összehozni a képet) a pcje és a samu 32r82 tvje között?
Pharaoh
Az mikorra várható?

HOl égjen a villany, a tv mögött, vagy a szoba közepén lévõ normál lámpa?

Gondolom ez igaz az lcd monitorra is 19" nál?
Jó én csak azt írtam amit a magyar Samsung oldalon írtak. Valszeg akkor õk nem tudják mit írnak, mert ezeket a "hülyeségeket" õk írták. 😄

[NST]Cifu
Jó vétel, bár én már megvárnám a következõ modelváltást.

Breki33
Igen de pont ezért irom le ezeket ha valaki úgy megy be, hogy tudja, hogy a másik helyen 10-15 ezerrel olcsóbb lehúzhatja az árat és ennyit megsporólhat.

Ittis ez történt második helyen már kapásból mondtam hogy ott ennyi és 20 másodperc múlva ottis ennyi volt.

szval 32R82BX 155.000 ha drágább van kiírva nyugodtan mondjátok hogy máshol ennyi és nem húznak le rólatok meg 10-15 ezret

Pharaoh
Szerintetek a Panasonic TH-42PV70 plazma TV jó vétel?

[NST]Cifu
Az M86 és az M87 csak a külcsínyben különbözik. Egyik sem 100Hz-es, és egyikben sincs USB csati. Te kevered az F86-al...

Anno már leírtam, hogy a Samsung jelölésénél mi számít. A betüjel utal a gyártón belüli sorrendre (S -> R -> N -> M -> F) és az utána lévõ kétjegyû szám elsõ számjegye a sorozat (jelenleg a 8-as sorozat fut, F-bõl van 9-es is), az utolsó számjegy pedig a külcsínyt illetve azt jelzi, hogy van-e beépített DVB-T tuner.

Sir Quno Jedi
Jaja, kell a háttérvilágítás nagyon ezekhez!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

[NST]Cifu
Biztos, hogy nem Super Clear Panel van benne. Elég árulkodó a kontraszt arány is. A 37"-osnál 8000:1-et adnak meg, a 40, 46 és 52 colos nagytesók meg mind 15000:1-esek...

[NST]Cifu
Sose nézz LCD TV-t sötétben, mindig égjen valamilyen lámpa, vagy nappal legyen felhúzva a redõny. A hatalmas fényerõ zavarta szerintem a szemed, de ez minden LCD TV-n így van.

[NST]Cifu
Jelenleg olyan szinten pörög a "lapos" TV-k piaca, hogy évente újabb és újabb technológiák terjednek el. 5 éve nem volt egyáltalán HDMI csati a plazma és LCD TV-ken, ma meg már a jobb helyeken ez az alap összekötési mód egy asztali lejátszó, vagy egy beltéri, sõt, egy házimozi erõsítõ terén.

Nem azt mondom, hogy nem fogsz tudni TV-t nézni 6-8 év múlva egy Samu LE-40M86-on, hanem azt, hogy a technikai fejlõdés olyan robbanásszerû, hogy elavulnak a régi megoldások. Nem lehet elõre megmondani, hogy mi lesz ennyi idõ múlva, de amilyen tempóban most fejlesztenek a gyártók, 6-8 év múlva egy mai átlag LCD TV olyan lesz az akkori TV-khez képest, mint most egy 25 éves Videoton TV egy LE-40M86-hoz képest.

[NST]Cifu
M86 és M87 között mi a kül?

Ha jól tudom, csak a külcsíny, az M87 ezüst színû alsó szegélyel rendelkezik, az M86 meg feketével.

Ennyi a különbség.

"ability to accept 1080p input across component, VGA and HDMI."
Erre az F71 is képes állítólag frimware frissités után. 😉

Az angol AVForum anno tele volt a firmware frissités nyûgjeivel. Ha valakinek megér ennyit, akkor vegyen F71-et. Szvsz nem éri meg.

A kérdés M87 tudja ezt dvi-hdmi-n keresztül, mert most vennék kábelt és a vidkártyámon csak 2 db dvi+ 1db svideo van?

Tudja, a kézikönyvében benne is van, hogy 2.-es HDMI portba kell így beledugni (bár mi rákötöttük a 3-as (oldalsó) portra, és ott ment gond nélkül).

Most akkor melyik a jobb?
Samsung LE40M86BD
Samsung LE40M87BD

Gondolná az ember a nagyobb szám a jobb, de ott nincs 100Hz, se USB, kisebb a contrast is.

Wanted
Azt nem. Bár én egy házimozit vettem a 82-es mellé, így rá kellett fizetnem még.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Wanted
Itt Debrecenben 2 elektropont is van. U.a. a tulaj az árak mégsem egyeztek. 😊

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Breki33
és a régi tv-s 20-et is ki kellett fizetni?
Breki33
hát lehet, hogy ott így van de elõttem van pl az Euronics-es papír

mely szerint 32R82BX 155.000

és ez volt ott (néztük a papírt, hogy mennyi a különbség) 144.999 és a Samsung LE-32R84B volt 164 vagy 165
Wanted
A 154.999 a 81b. A 82b 165e.
Mivel vaciláltam náluk sokat, hogy melyiket vegyem, már tudták, hogy a távolság a döntõ, ahonnan nézem majd a tvt. Amikor visszavittem, megmondtam, hogy túl nagy ilyen távolságról nézni. Simán visszavették, de le kellett vásárolni a különbözetet. Sajnáltam a nagyobb képernyõt,de a hálószoba ennyit bír. 😞(
Ilyen közelrõl már élvezhetetlen volt a tv adás is. 😞

Breki33
És milyen indokkal cseréltetted ki amúgy?

Simán visszaadták a különbözetet?
Breki33
Na pont ezért kérdem

elsõt adják 184 ezerért, csak mondani kell, hogy másikban annyi

32r82b 154.999 és ebbõl még engedett volna 2 ezret

Ne hagyjátok átverni magatokat
Wanted
Igen. A 94cm-es 189e volt+egy rossz tv, a 82-es 165e.

Ezt írtad a másik forumban: "...én elgondolkoznék az egyel nagyobb tesóban (LE-40M87). A 37" M87-ben "sima" LCD panel van, az ettõl nagyobbakban viszont Super Clear Panel, amitõl egy nagyságrendel szebb feketét produkál a TV..."

Ez biztos? Mert a samsung oldalán a kisebbhez is oda van írva a Super Clear Panel.

Breki33
Elektropontban vetted?

Tudsz mondani árakat?
Wanted
Na megvettem az lcd-t. Elhoztam a 94 cmes, Samsung 37s81-et.
Másfél óra dvd-zés után káprázott tõle a szemem. (2,5 méterrõl nézve)
Levettem a fényerõt stb, de maradt ugyanez a helyzet.
Másnap viszavittem és elhoztam helyette egy 32r82b-t.
82 cm, láthatóan kisebb. A színei sokkal szebbek és semmilyen káprázást nem okoz már, szóval szerintem fontos, hogy milyen távolságból akarjuk nézni a tv-t.
Egy problémám van vele: írott dvd nézésnél a fekete kép esetén, halványan fekete-szürke csíkos a kép. (kb 2 cm egy-egy csík magassága)
Mitõl lehet ez?
Aranyozott 2m-es koponens kábellel van összekötve a tv a dvd-vel.

"A Philips Electronics beadta az utóbbi idõk legvisszataszítóbb szabadalmát: letiltanák az átkapcsolást a tévéreklámok alatt, és megakadályoznák, hogy a digitális felvevõkkel készített mûsorszámoknál tovább tudjuk tekerni a hirdetéseket."

Ezután philips a kuka alja......

Walk the Talk.

cloud.strife
DVB-T (terrestrial) a földfelszini digitális sugárzás (olyan, mint most a tetõantennás. szobaantennás tv vétel, csak digitálisan.
DVB-C (cable) a kábeltv hálózatán jövõ digitális vétel, Gyõrben már van, a Vidanet kábelszolgáltató már majd egy éve sugároz így, az én DVB-C,T-s tunerem a tv-be már látja az összes adást, csak a kártyát nem fogadja még el (dolgoznak az ügyön, hogy a megfelelõen programozott CA modullal mûködjön (ez egy kártyaátalakító).
DVB-S (satellite) mûholdas digitális sugárzás, pl UPC Direct, DigiTV, stb. Na ez a tuner nincs a TV-kbe (EU), legalábbis még nem láttam.

Japán Sony tv-kbe láttam már mindenféle tunert szerelni, pl egy X-esbe van DVB-T-C-S, IPTV is..... 😞 Kicsit elõrébb járnak. 😊

www.digimomentsvideography.com

Ajjaj, na remélem nem leszek szídva, de sajna nagyon el vagyok maradva technikailag. Szóval ennyire mélyen nem mentem bele a dolgokba, mert egy csomó olyan kifejezést használtál, amirõl halvány lila dunsztom sincs, hogy mit jelent.
Nézzük elölrõl a dolgot:
Fogalmam sincs, hogy DVB-T, DVB-S vagy DVB-C adásra gondoltam, mert nem tudom, hogy ezek mit jelentenek. Valamint ahogy így olvasgatom a hosszászólásaitokat, úgy nézem, hogy ezek a tv-k pl LE40M87 csak 1-2 évig jók, pedig én ha a fene fenét eszik se fogok 6-8 éven belül új tv-t venni.
Aztán mit jelent az, hogy szebb feketét produkál az egyik mint a másik?
Persze azt tudom, hogy akár milyen vadi új technikákkal felszerelt tv-t veszek jövõre úgyis lesz újabb meg jobb, de szerinted azért ezekkel el lehet evickélni az elkövetkezendõ években vagy most mi a túró van?
Fõleg ez a digitális tv adás érdekelne, hogy valamennyire képbe legyek.
Természetesen azis nagyon szuper ha mondasz egy honlapot, ahol ezekrõl a tvk-rõl és digitális adásokról részletesebben tudok olvasni.
Nagyon szépen köszi a segítséget.
CIFU!!

"""
M86 és M87 között mi a kül?

Ha jól tudom, csak a külcsíny, az M87 ezüst színû alsó szegélyel rendelkezik, az M86 meg feketével.

"ability to accept 1080p input across component, VGA and HDMI."

Erre az F71 is képes állítólag frimware frissités után. 😉

"""

A kérdés M87 tudja ezt dvi-hdmi-n keresztül, mert most vennék kábelt és a vidkártyámon csak 2 db dvi+ 1db svideo van?

Szóval dvi-hdmi kábelal ez menni fog vagy vegyek dvi-hdmi átalakítót és hdmi-hdmi kábelt? Melyik a jobb megoldás?
JohnnySmith

Cseréljük el a sonydat valami 46-os samura !!! 😄

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Ha nagyon sokáig eszed magad, akkor sose lesz TV-d. Aranyszabály. 😊

Ha vársz jövõ év elejéig, akkor meg lassan jönni fognak az új szériák, az LG már bejelentette a saját LED-es TV-jét, és a Philips is hozza a sajátját. A Samsung valószinüleg az alacsonyabb árkategóriába is elindítja a LED-eseit. Akkor meg mi lesz? Újra nekiállsz várni amíg a LED-es TV-k árai elkezdenek csökkenni? <#vigyor>

Én a felsorolásból az LE-40M87-et venném (olcsó, jó, ár/értékben ott van), aztán legfeljebb két év múlva lecserélném. 😊
Az F86 extrái nem mozgatnak meg (100Hz és US😎, a V3000-et már ismerem, szvsz amennyivel jobb az SD adások tekintetében, annyival gyengébb a feketéje az M87-hez képest. A W3000... na azt nem tudom. Ha beleférne a keretbe, akkor miért ne? 😊)

JohnnySmith
b+ 😄
Ottvan elõtted a box? lol system fül aztán keresgéljél picit... ennyire nem nehéz... (úgy mondom hogy nekem PS3-em van és csak 2hétig volt box nálam) (amúgy meg x360 topik.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Köszönöm a választ!

Esetleg vki megtudja mondani pontosan hogy hol kell beállítani hogy az xbox360 1080P,720P vagy HD-ben fusson?

JohnnySmith
Boxon úgyemléxem hogy van erre való menü. video settings asszem és ott belehet neki adni hogy 1080P,720P vagy valami HD cucc 😄

JohnnySmith
szvsz kábel teljesen mind1, mindeképpen dvi-hdmi kábel a nyerõ. Mivel nincs hdmi a kártyádon...

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy amikor a tv-t (samu r82) összedugom az xbox360-nal akkor még be kell állítani vmit a tv-n vagy a box-on hogy minél szebb képe legyen vagy nem?

Válaszaitokat elõre is köszi!!!

nem lehet svideo-n keresztül a pc-t rákötni? Mert a videó kártyámon 2db dvi + 1db svideo kimenet van?

Csak dvi-hdmi kábel vagy átalakító+ hdmi-hdmi megoldás lehet? Melyik a jobb?

Milyen tipusú/márkájú kábelt ajánlotok? (2m is elég)
Szeretnék köszönetet mondani a fórumnak, különösen CIFU mesternek. Ma Hazahoztam a 37 leM87-emet, nagyon OK(bár a fekete lehetne jobb is) Külföldi garis remélem nem lesz gond... Esetleg valakinek tapasztalat?

Ideglenesen csak svideo-n próbáltam rákötni a pc re de még nem jött össze, XBOX360 1080p ben tuti, tv adás hát ...
holnap teszt hdmov-al, beállításban mit ajánlotok?
Ja, hát igen. Csak már fölírtunk 6-ot, abból ezek maradtak.
A W3000 volna a legjobb, nem?
Nézzük is rendesen, hogy mennyibe kerülne, de a V3000-hez képest +60ban lenne, az F86-hoz képest meg +30 körül.

46"-os az szép, de nekünk elég lesz a 40"-es is.
Igazából csak el kéne dönteni, hogy a w3000-es kell aztán kész. Arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha várnánk jövõ januárig/februárig. Mennyivel menne le az ára szerinted?
(Viszont láttam ma az electroakármibe egy LG hybrid tv-t. Bazi nagy!!!)
[NST]Cifu
Ez nem leszûkítés, hanem inkább egyel magasabb régió, a kezdeti M86-ról. 😊

A W3000 állítólag egy klasszist ver a V3000-re, amit mondjuk utólag bánok, de lehet nekem is inkább azt kellett volna vennem. :S

Bár személy szerint most azt mondom, hogy akkor már egy 46" LE-46M87-et vennék inkább. 😊

Na. Leszûkítettük a kört:
-SONY KDL-40V3000
-SONY KDL-40W3000 (MPEG4 (H264) HDTV tuner, +60ért)
-SAMSUNG LE-40F86BD (+30ért)

Hát nagy különbség van ár között a V és W között, kérdés megéri-e.
Vagy az aranyközépút Samsung F86.