21171
LCD - Plazma
-
#7637 mediaban láttam 42 colos samsung 4es szériás plazmát 140 ezerért
helyhiány miatt csak 32 fér be :( -
#7636 sony 2olcsobb" tv-it csak a név miatt veszik az emberek. Multkor voltunk mediába és nézegettük a tv-ket és ott volt mellettünk egy csávó és mondja az eladónak hogy sony tv-t szeretne. Az eladó kérdezi hogy kizárólag sonyt? erre igen-igen sonyt másba nem is gondolkozom... -
#7635 Itt a pont! -
Kimi23 #7634 A Sony W4500-asok szerintem jelen állás szerint nagyon túl vannak árazva. A Samsung-nál legalábbis nem ér 80000 Ft-al többet. -
#7633 MEG olcsobb is, ami sokszor nem utso szempont! :) -
Gyurma2 #7632 Hát igen valaki a samut más a sonyt ajánlja.Nem könnyü dönteni,de köszi neked is a hozzá szólást Scooby87 -
Gyurma2 #7631 lehet,hogy 4500lesz!!!!megnézem majd valahol samu 786-ost is,hogy milyen,de eddig ugy nézki 4500 lesz.köszönöm a válaszod! -
Scooby87 #7630 sztem a 656os is van olyan jó ,mint a w4500 v. a w4730......egyedül ami sztem a sony mellett szólhat,hogy nem tükrözödik....,de más eltérés nincs a kettő között sztem...mind2 készülék jó választás.... -
las vegas #7629 az AV fórumon,hirdet ATI egy 52W4730 at a helyedben megnézném jó áron adja. -
las vegas #7628 az A786os samut nem láttam,de a w4500 mindent tud amit tudni kell,nekem 46w4000esem van már 6hónapja és hát nem bántam meg,hogy ezt vettem,ha most kellene vennem tévét akkor a w4500öt venném,ebben már benne van a 100hz meg kicsit fel van turbózva a w4000hez képest,én teljesen megvagyok elégedeve a tévével,hozzátenném nem vagyok sony fan,eddig panasonic crt-m volt,dvd-ből pionnert vettem,több hónapig nézegettem a vásárlás előtt még a d,v,sorozatokat aztán kijött a w,és innentől eldőlt a kérdés,nem fogod te sem megbánni ha a sonyt választod.Mondjuk teljes mértékben nem lehet az áruházak polcairól választani beállítások,fények,tévéjel stb miatt,otthon azért más lesz a kép,én pozitívan csalódtam. -
Gyurma2 #7627 Azért filozok ennyit mert, nem vagyok egy SONY rajongó, de hátha valami jó azt elismerem és hogyha ugy van szívesen megveszem a SONYT is. -
Gyurma2 #7626 Köszönöm válaszod
Én láttam egymás mellett mindkettőt a SONY nekem is egy picit jobban tetszett, de nem volt elég meggyöző. MÉg annyit kérdeznék, hogy SAMSUNG 46A786 és SONY 46W4500 nál is inkább a SONYT ajánlod? Az ár külömbség 20 000 ft kb. -
las vegas #7625 Természetesen sony46W4500 ezen nincs mit gondolkodni,ez nem lehet kérdés szerintem,de nézd meg mindkettőt ha lehet egyszerre és azt válaszd amelyik neked tetszik,vagyis a sonyt -
Gyurma2 #7624 Sziasztok!
samsung 46a656 és sony46w4500 között vacilálok kérnék egy kis segitséget melyik legyen valaki azt mondta 7-8samu azmár kicsit drága nekem sony vagy samu!!???és miért?véleményeket köszönöm -
#7623 Ok :)
Amugy csináltam teszteket 7végén, mindkettő gépre ugyan azt a filmet (Black Hawk Down 1080p) kinyomtam és lássuk 3.6 méterről mi a nagyobb felbontás plussza: semmi. Odaültettem még 3-4 embert, tulképp nekik demoztam h (mivel tv-t akarnak venni) nem feltétlen kell a fullhd.
Ebben a méretben semmi extra nem látszik. Viszont odaülve a 656 elé ... hihetetlen - látványosan jobb, mint az 1360x768as R8 :) Ha lesz erőm megpróbálok fotozni is - már ha van értelme ilyesminek.
Hja és a dynamic kontrasztot feltoltam mediumra mindkét tévén, bizony a feketék sokat javultak, de az R8-ason nagyon sokhelyen becsukodtak a sötét tonusok, kevesebb részlet látszott. Ráadásul a 656 talán még éjfeketébb volt, nemtom milyen jelzőt is használhatnék: mint 1 fekete lyuk :D NEmtom hogy oldották ezt meg, elég imressziv. Kár h ezt csak büvészkedéssel tudja, ami NÉHA sajnos negativ következményekkel jár. Nyilván mivel 80 centire ülök a 656-tól, fokozottan észreveszek minden egyes hibás pixelt :D -
Scooby87 #7622 na mindegy én felajánlottam :) ha esetleg mégse kéne akkor pm :D
amúgy azért szebb szerintem a box képe(csak be kell állítani szépen)....sztem több a szín és a dinamik kontraszt sem zavaró alacsony beállításon sem. -
#7621 az nem oldja meg, h a párom a kanapéból véletlenül elkapcsolja az én "monitoromat" is az R8as távjával :) (vagy én hangerőt adok a 656-ra és az R8 is felhangosodik) -
Scooby87 #7620 ha gondolod jutányos áron megvehetm a 656os távkapcsodat :) -
#7619 az igazi para, h mindkét távom vezérli mindkét tévét ... :D (656 a monitorom, R8 lett a tévé tévé, nincsenek tul messze egymástól)
(jahh, a képével meg naprol napra elégedettebb vagyok, de igy volt ez az R8-assal is, amit első nap el akartam adni a CRT után :) ) -
Scooby87 #7618 de gondolom neked is a jobb felső sarokból azért egy enyhe fénybeszívárgás van...engem az zavar kicsit,korábbi r8-as modelnél mind2 oldalon volt és legalább szimetrikus :D...itt meg alig látni,de olykor bizony igen :(...
amúgy hidd el kicsit barátkozol a tvvel és nagyon fog tetszeni,mert összeségében nagyon jó tv...
a távkapcs még parás,de elöbb utobb úgy is karcos lesz. -
#7617 mivel az előtte töltött idő 99.999%-ában semmit sem látni belőle, annyira nem foglalkoztat :) -
Scooby87 #7616 ha ez megnyugtat az a foltosság idővel kevésbé lesz látható....sonynál is samunál is kb 100óra üzemóra után kevésbé látható....
nem tudom mi a tech háttere,de sokan emlegetik. -
#7615 jah, fullfeketében látszik, h mennyire foltos :( más 656 tulajtol is olvastam már h foltoska, szal nem egyedi ...
nem arról van szo, h nekem ne tetszene és a képe kis dinamikus kontraszttal jobb is, mint a r8 - viszont azt várnám h évről évre azért haladunk előre ebben is, nem csak elektronikában (szolgáltatásban)
boxnál nem tünt fel h jobb lenne, a 720p-nek mind1, h 768p-re vagy 1080p-re méretezed szvsz. de legalább készen állunk a következő generációs konzolokra is :D -
Scooby87 #7614 boxra is jobb sztem a 6os széria,mint a tavalyi..legalábbis én ezt tapasztaltam(hdmivel kötve) -
Scooby87 #7613 hüm...elégé felhős akkor a 656od....szép fehér paca van a baloldali kép joboldalán....na az elégé csúnyácska...
nekem 37a656os van és nekem tetszik.....sztem jobb,mint a korábbi r82es....szóval az az állítás nem igaz,hogy 40től kezdpdik az élet...lehet csak gyenge darabot fogtál ki vagy a 6os széria 37től kezdődik....(tudtommal a 32esben 100hz sincs...a 37esben meg már van) -
#7612 scooby: jobboldali a régebbi modell (32R82)
mindkettő 5-ös háttérvilágitással ment, minden beallitasuk azonos volt. (minden elektronikai büvészkedés OFF)
cifu: mindkettő háttérvill 5ösön volt, és a 32A656-nak ELVILEG a speckok szerint kisebb a fényereje ... gondolod h ezek ellenére ötösön a 656os erősebben nyomja a fényt? Nemár ...
-
zacc #7611 amugy ezt ismeritek?
www.hdtvtest.co.uk/selector.php (mekkora okorseg, hogy 30 napig nem tehetek be url-t. kabare)
ha valaki tud ennel szofisztikaltabbat mutassa.
osszehasonlito teszt is erdekel, csak sajnos azok altalaban eleg gyengek. nem tudnak minden tv-hez minden adatot, raadasul ami nincs benne azt nem szeretik mutatni, mint negativum.
-
Scooby87 #7610 de hozzáteszem hogy nem tudom melyik tv milyen beállításon volt... -
Scooby87 #7609 nekem nem jön le melyik tv melyik most?.....
nekem a jobboldali tünik jobnak.... -
hitchins #7608 Sziasztok!
Philips 42pfl5603 és Samsung 40a551 között vacilálok árban specifikációban elvileg egyeznek. Tudtok tapasztalatot, hogy a 2 készülék (márka)közt van-e érdemi különbség?
Gondolkodtam még Samsung 40A656-on is, de nem tudom megéri-e a +40e ft-ot. Abszolút laikusként észreveszek-e egyáltalán különbséget. -
#7607 Ha teheted ne csak azt hasonlísd, össze, hogy a fekete képe milyen, hanem azt is, hogy a fehér mennyire világos. Ott is lesz eltérés. Továbbá ne felejtsd el, hogy a fekete terén a háttérvilágítás fényereje nagyon durván befolyásolja az eredményt. Vedd vissza 0-ra a háttérvilágítást, és nézd meg úgy is. :) -
#7606 Na, megvolt a teszt, beigazolódtak a félelmeim: a Samu 32R82 a specko szerinti 8500:1-hez kontrasztjával lepipálja a papiron 15000:1-et produkáló Samu 32A656-ot. Basszus, még a párom is észrevette, képeken annyira nem látszik, de 'ordit' a különbség a sötét szobában. Sajna csak ez a kis kompakt gépem van ...
Persze kezdem megszokni a képét, már tetszik, igy h bekapcsoltam a dinamikus kontrasztot mediumra, ez a funkcio jobban működik az uj modellben: több részlet marad a sötét részeken is. -
#7605 pedig a technikai adatai nem rosszak......persze meg kell nézni boltban a képét összehasonlítva a többi készülékkel
köszönöm, [NST]Cifu -
#7604 Ez sajnos egy ördögi kör. Az emberek jó része az olcsóbb, vagy népszerűbb márkákat vásárolja inkább a drága szórakoztató elektronikai eszközök terén. Itthon az olcsóbbak között főleg a Samsung és az LG népszerű, a 'népszerűbb' alatt a Sony és a Panasonic a jellemzőbb. Hiába néz ki szépen XY márka AB típusú készüléke papíron, a normális, otthoni tapasztalatokat nem lehet ezekből leszűrni. Tehát ha valaki oda jut, akkor felteheti a kérdést, de mivel az "egzotikus" modellekből relatíve kevesen vesznek, kevés vele a tapasztalat, visszajelzés, emiatt ő is inkább olyat fog venni, amiről sokan írnak.
A Sharp egyes elektronikai megszállott emberek szemében nagyon pedigrés név. Tény, hogy minőségéről híres a japán gyártó. Ugyanakkor arról is, hogy rohadtul nem foglalkozott az Európai piaccal, például az idei és elején kapható modellekben sem volt magyar nyelvű (angolon túl más se nagyon). Nem tudom biztosan, hogy a mostani új sorozatoknál ez már változott-e, elvileg igérték, hogy igen. A vásárlócsalogatás másik fele az információ. Nézd meg a Philips, a Sony, az LG vagy a Samsung oldalát. Igényesen kivitelezett, látványos, és kellően informatív, a legtöbb esetben a kézikönyveket is le lehet egyből tölteni. A Sharp, JVC, Toshiba ilyen téren egy éve még nagyon le volt maradva, minimális információ (sokszor csak a legalapvetőbb műszaki adatok voltak két sorba odaírva), iszonyú puritán desing. Látható, hogy jönnek fel, igyekeznek, töltik fel adatokkal az oldalaikat, de ezen a téren még mindig nagyon látványos a lemaradásuk. Elvileg a japán hármas igyekszik betörni az európai piacra, jobban oda akarnak figyelni rá. Hát nem tudom, sok sikert kívánok hozzá, mert némelyik modelljük anno engem is megigézett, és nem csinálnak rossz készülékeket. De ilyen háttér mellett nehéz lesz a már eddig is gőzerővel dolgozó konkurensek nyomába érni.
Személyesen anno 2007-ben nézegettem komolyabban Sharpokat, akkor a Sharp 42X20E, a Samsung LE-40M86 és a Sony KDL-40V3000 versenyzett, és végül a Sony-t választottam. Alapvetően annyit tudok még mondani róla, hogy általában a Sharp márkát megbízhatónak tartják, igényesnek, de a szervízhátterével kapcsolatban vannak kérdőjelek (egy esetben németországba küldtek ki 52X20E-t, és hónapok óta rajta ülnek). -
#7603 -
zacc #7602 engem ez a sharp izgatott fel: SHARP LC-46X8E. elmentem. megneztem. remiszto volt. a sajat teszt videoja is egy borzalomkent futott. -
#7601 senkinek? -
zacc #7600 a sony 40w4000 nekem jobbnak tunik mint a samu 40A656. es nincs 40% kulonbseg, mondjuk 10%. ugy altalaban a sony hangulata riaszt. szubjektiv remkep. -
#7599 A Sony mint márkanév mindig is befog zavarni ugyan is ez a négy betü kb. 40%-ot rátesz az árra. A meghibásodás aránya viszont semmivel sem kisebb mint a többié. Ugy hogy én pl. kerülöm a Sony-t.
Ugy láttam hogy a Toshiba és az LG az olcsobbak.? Bár a Toshiba-n csodálkozom mert nagyon jo képernyöket készit. -
#7598 nem hinném, h Szlovákia mpeg2 mellett döntene a jövőben (hiszen már ma is elavult) :)
jamesholden: nincs ilyen.