21171
LCD - Plazma
  • arty
    no, tegnap láttam haver Samu 50MU6122 tévéjét
    sdr-ben tök oké, bár sajnos igényli a 10/10-en hajtott ledeket (max háttérvilágítás).... itt már sejtettem, hogy mi vár rám hdr-ben.... (ahova kell a fényerő)
    nos, meglepően szép, néha még szemszúró fények is voltak, DE ... ehez teljesen sötét szoba kellett (este néztük, nem volt megoldhatatlan)

és arra jutottam, hogy jelenleg a samu a ledek fényerejével szegmentálja a piacot (piacát, tévéit)
    nevetségesk, hogy anyámék J-s, 5xxx tévéje fényesebb! nyilván lehetne a 61xx-nek "jobb" képe, csak nem szabad, mert akkor mi adja el a 7xxx/8xxx-at, a Qamuledeket és a többit?

a kontraszt egyébként tökjó és tényleg nagyon nézhető a képe, de hdr-re korlátozottan alkalmas

(pedig én plazmatulaj vagyok, ha valaki hozzá van szokva az alacsony fényerőhöz, akkor az én vagyok ;) )
  • repvez
    jogos, de attól még az arány fennáll , mert 40" ba is belesűrítik ezt a mennyiséget
  • partizan182
    150 coll az kb 3,3 méter széles, 1mm lesz az a pixelméret 4kban. Egy tizedessel félrement a számítás :)
  • repvez
    Érdekes ez a felbontás meg a képméret összehasonlitás és ilyenkor mindig átverve érzem a vásárlókat.
    Gondolom mindenki látta már azokat az összehasonlitó képeket ami azt mutatja, hogy a HDready A FHD és a 4k felbontást hivatott bemutatni, kép
    Azt sugalva, hogy a képméret igy növekszik.
    DE azt nem emelik ki, hogy ez nem igy van és a képpont sürüsége változik a felbontással. Mert ugyan ugy van 50"FHD meg 50" 4k, de ez utobbinak 4x nagyobb a pixel sürüsége a képernyőn.

Tehát itt ennél a cikknél is furán érzem , mert 150" on a 4k is elég fura ha nativan nézzük. MErt ekkora méretbe ha nativ 4k felbontást akarnak akkor 1cm es pixelek lennének ami elég nagy, ha ezt egy olyan technológiára akarják felhasználni ami pont a microledeket mutatná be akkor pont, hogy kis méretbe kéne nekik bemutatni.
    Persze, egy ekkora kijelzőt nem is közelről nézi az ember de akkor is az 1cmes pixeleknél már tulhaladt a technológia, könnyen tudja azt mondani, hogy kis pixelt gyártottam ekkora mérethet ha a mostani 50" hoz tartozó pixelméretet is használja .

Viszont ha tényleg micro ledeket használ akkor meg azért nem értem, mert akkor is több ledet kell használnia egy pixel megjelenitésére ami igy nem lesz 1:1 .Kb olyan hatást keltve mintha 720p felbontásu filmet 4k tv-n mutatnák.
  • partizan182
    Rumor ez, nem hír. :)

Nekem azt mondja hogy a Samu elfele nézelődik a kvantumpöttyöktől. Tippre egyébként 4k, MicroLeddel az a gond hogy nehéz apró pixelt csinálni, FHD-vel meg nem égetnék magukat, plane nem ekkora méretben.
  • Borg
    A felbontás nélkül ez a hír igazából semmit se mond...
  • partizan182
    Samsung Microled rumors

Nem gyött be a kvantumpötty mégse úgy tűnik. Pedig volt itt minden, kvantumszűrő, elektroluminent tervek 2018-2020-ra. 150 collos legkisebb mérettel óriási piaca lesz, azért remélem sikerül 2020-ra levinni normális méretkategóriába mert egyébként a technológia nagyon csecse.

Ide a rozsdás bökőt hogy micrOLED-nek fogják marketingelni :)
  • Borg
    1430€ amazon.de-n... illetve volt, mert már elfogyott..
  • arty
    itthon ígyis olcsóbb..... 1700 GBP (590 kHUF) vs. 550 kHUF
  • Borg
    B7-es OLED akciós amazonon ma... csak mondom :)
  • arty
    kb :D

kamuhdr: mi a hdr EGYIK lényege? a nagyobb fényerő.... miközben a 61xx hdr módban KEVESEBB(!!!) fényerővel büszkélkedhet, mint sdr módban...
  • DonnieBrasco
    Miért nem rendeled meg te?
    De tényleg, hol a trükk ebben?

DB
  • Zephyr Retiring
    Akkor a MU a kamu rövidítése? :D
    Várom a beszámolódat az otthoni körülmények esetén :)

Kamu hdr mit takar?
  • arty
    hjaaaaa, ok :)

remélem jövő héten meg tudom nézni haver 50MU6122-jét.... hogy milyen egy mai "olcsó", va paneles tv, otthoni körülmények közt (és milyen a kamuhdr-je :) )
  • Zephyr Retiring
    ...mármint a #19828 a #19824-esnek szól, mivel arra tiltakoztak többen is :D
  • Zephyr Retiring
    Ja, annyian járnak már ide, hogy rossz emberkének ment a hsz.-em :D

Természetesen a #19829-as az Mentolnak szól..
  • arty
    értő olvasás? nem write only idejárás?

"Most vettem egy LG 43UJ6517 UHD TV-t." - írta.
  • ItaloMucsacso70
    Valaki megrendeli nekem erről az oldalról?
    A tripláját fizetem neki ha ideér!
  • Zephyr Retiring
    Honnan tudod, hogy megvette? Rád írt priviben, vagy mi?
    Amúgy minek örüljek? Nem nekem vett (vagy akar) új tévét (venni), hanem saját magának
  • arty
    ő nem tévét venne, már megvette.... csak dlnazni szeretne vele ;) (örülhetsz, lg-t vett, az meg ips)
  • Zephyr Retiring
    Bár kézzel lábbal tiltakoznak itt a legtöbben ellene, szerintem jó döntést fogsz hozni ha szemügyre vetted őket élőben is majd..
  • ItaloMucsacso70
    Nagyon ne!!!! ha a kép a lényeg!
  • denes28
    Jól van. Köszönöm szépen.
    Rápróbálok akkor, hátha valamelyik beválik :D
  • Borg
    Ezek a rebrandelt TV-k tipikusan nagyobb gyártók több éves, avagy már a kutyának se kellő (vagy eredetileg sem senkinek) panelekre épülnek. Ha neked a KÉP a lényeg, akkor pont ne...
  • Mentol
    Hello,
    Szerintetek nagyon melléfognék Auchan-os TV-vel?
    Selecline 55" FHD vagy Selecline 55" UHD.
    Nem érdekelnek a smart funkciók, meg a médialejátszó rész, sőt talán a hangminőség sem - a TV legfontosabb tulajdonsága, a KÉP a lényeg!
    Utoljára szerkesztette: Mentol, 2017.11.22. 13:45:02
  • arty
    dlna-nál bármi megoldás jobb, az egy önmagával is inkompatibilis szabály-gyűjtemény :)

serviio, universal media server - én régebben ezeket használtam, mérsékelt sikerrel (volt ami ment rendesen :D )
    most a samutévémet a nas-on futó minidlna szolgálja ki, persze néha nincs felirat, hangsáv, kép, hang, stb - de nem is vártam ettől többet...

htpc-vel hajtom egyébként, annál nincs jobb (kompatibilisebb)
    bár jelenleg a hdr miatt az is macera (kodi nem támogatja) :( de legalább fél perc kattintgatás után ott ezeket is le tudom játszani... dlna vagy megy vagy nem megy :(
  • arty
    igen
  • denes28
    Sziasztok.
    Most vettem egy LG 43UJ6517 UHD TV-t.
    Milyen DLNA szervert tudnátok ajánlani ami a legjobb? Szeretném kihaszánlni az UHD-t és nem szeretnék pendrive-al szarakodik 50 gigás filmek esetében, HDMI-vel se akarom összekötni mert azt meg a videókártyám nem bírná. A PLEX-et próbáltam ki, de nem tölti be elég gyorsan a filmet. Ennek mi lehet az oka?
    Vagy esetleg tudtok ajánlani valami jobb megoldást?
  • DonnieBrasco
    Így van, sajnos :(
  • Borg
    Annál még sokkal többen is hülyék.
  • Zephyr Retiring
    Akkor most te egy röntgenszemű vagy? :D
    Amúgy (lehet, hogy tévedek, de) én úgy tippelnék így magamtól, hogy legalább 100 ezren olvassák az említett pletykalap (hírportál vagy minek nevezzem) cikkeit. Vagy sokkal többen is talán.
    Ezek szerint ők mind hülyék?
    Nem vagy egy kissé előítéletes? :)
  • arty
    - origot nem linkelunk es nem olvasunk, mert kockaztatjuk, hogy hulyenek neznek

- az 1000 es a 6000:1 kontrasztkulonbseg ordito nagy difi, aki ezt nem látja, az vak. origio. nem csak kormánypropagandát nyomnak, hanem hülyeséget is
  • Zephyr Retiring
    Ja, vágom. De én nem ezt kérdeztem..
  • Zephyr Retiring
    És persze benne van a legnagyobb és a legfontosabb igazság is:

" A valós kontrasztarány a jelenlegi LED LCD tévéknél 1000:1 - 6000:1 érték közé esik, de igazából az átlagember ezek között különbséget nem nagyon lát. Nyilván az internetes fórumok hemzsegnek az okoskodó röntgenszeműektől, akik azt bizonygatják, hogy bezzeg a nagyobb kontrasztaránytól nem csak szebb lesz a kép, hanem még a film is jobb lesz, de ők sokszor nem nagyon tudják, hogy mit beszélnek. Egyszóval nem szabad, hogy ez bárkit befolyásoljon a vásárlásban. "
  • kutyakiki81
    Sziasztok!

Nem tudjátok úgy nagy átlagban az olcsóbb 4K-s tv-k mekkora méretű USB háttértárt tudnak kezelni? Jó áron van most egy 6TB-os külső winyó, de félek a Toshiba tv-m nem olvass ekkorát. Kerestem a leírásában, de nem volt írva semmilyen információ.
  • ItaloMucsacso70
    Én olyan 350-400 körül gondoltam .
    De köszi a választ akkor rosszabb a helyzet.
  • darkSectorxxx #19812
    Kb fél milla körül, ahogy beszélgettünk, sok helyen téma....
  • ItaloMucsacso70
    4K mizéria!
    Szerintetek mennyiért lehet venni egy olyan 4k-s tv-t manapság ami meg is éri?
    Nem csak mert a nevében 4K hanem valóban meg is éri már megvenni a tudása alapján.
    Mi az az összeg amiért már kapható egy ilyen?
    Lehet hogy furcsa kérdésem mert eszem ágában sincs lecserélni az OLED-et csak kíváncsi vagyok
    nektek mi a véleményetek erről.
    Elképesztő a kínálat de gyanítom hogy ezeknek a tv-knek amik az idei karácsonyfa alá kerülnek a fele se éri majd el azt a
    színvonalat amiért már érdemes beruházni egy ilyenre.
    Magyarul idehaza szeretünk olcsón vásárolni , aztán hogy mit vettünk az már nem számít , vagy csak használat közben derül ki hogy nem ezt vártuk tőle.
    Ja és itt nem OLED 4K-ra -ra gondolok az egy másik liga ! ;)
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.11.20. 10:52:06
  • ItaloMucsacso70
    Nem a legszakmaibb cikk , de van benne néhány igazság.
  • arty
    a video nem a képminőségről szólt.......kb minden másról :)