21171
LCD - Plazma
-
ItaloMucsacso70 #19808 Tegnap benéztem egy kis parasztvakításra a Media markt-ba.
Konkrétan egy Qled és egy szerencsétlen "hagyományos" LCD TV-n párhuzamban ugyan az a demo megy.
Nos megállapítottam ha valaha is olyan életlen , fakó képet látnék mint amilyent a hagyományos LCD-n mutatnak úgy b...nám ki az erkélyen a Tv-t hogy csak úgy fröcsögne.
Ezek tényleg ennyire hülyének nézik a népet? -
Borg #19807 Ez egy sima LG PR reklám, nyilván a saját IPS-üket hajtják, mivel VA-t nem gyártanak.
A videó kizárólag a környezeti hatásokra való érzékenységet mutatja. Ezt is ki tudja milyen előlapi üveggel, és szűrőkkel. Szóval nyilván egy szar (vagy régi) VA van a lehető legjobb IPS mellé téve. -
#19806 Még mindig nem értem..
A vidi szerint mindenben az IPS jobb, mint a VA vagy nem?
De akkor meg miért van mákja ha VA panel van benne? -
#19805 ha este bekapcsolja és épp valami sötétebb jelenet megy: tudni fogja :) (hacsak nincs csontra tekerve minden "képjavító" és egyébként se látni semmit a képen :D )
de amúgy:
-
#19804 Átlagembeként honnan fogja tudni, hogy VA paneles, vagy sem amit kapott? Olyan drasztikusan észrevehető lenne a különbség? -
#19803 samu 50mu6122 most majdnem ennyi - CSAK MA!
ha mákod van, talán va panel lesz benne.... ha nem... visszaküldöd :/ (50ku6000-el kb egál, de abban is nehéz volt va panelt találni az utolsó félévében... tudod, amikorra már mindenhol lementek a review-ek, amik viszonylag méltatták... és akkor a féregsamu kicserélte a belét... és őket ezért SENKI nem bünteti meg, de bezzeg az edigitaltól megvédtek, akik 2015-ben "AKÁR 700 terméket is ócsón adtak bf-en". és ezzel átvertek. de a samu, aaaaaaaz neeeeeem.) -
#19802 a plazmapixel kevésbé definiált, mint egy lcd-oled pixel, a kép sem ANNYIRA stabil... a "képzaj" jót tesz a dvd-nek.
de ami itt előny, az máshol hátrány IS lehet...
---
amugy a Q és O után itt a következő aljasság a samutól:
"10 év beégésmentes garancia!"
LOOOL
(sajna működik, nem kevés laikus az oledet "már" beégős teknóként kezeli...) -
#19801 Újonnan 55"-tól felfelé nemigen fogsz találni. Vagy használtan nézel valamit, vagy beéred az 50"-al..
Pl. Samsung UE50KU6000 4K smart ledest már 165 ezerért hazavihetsz 2 év garival.
-
TomStorm #19800 Mert sajnálom a lámpát benne:)
TV az tuti menne egész nap!Pénzben max.160 ezerre gondoltam -
#19799 Miért nem kötsz a projektorodra inkább egy digitális set top boxot? Azon még a tv adások is élvezetesebbek.
De ha ragaszkodsz a tévéhez, elfekvőben találni még 60"-os plazmákat 2 év garanciával 250 ezer alatt pár helyen.
Azokra még érdemes lecsapni. -
TomStorm #19798 Ok köszi.Akkor arra nem kell.
TV nézésre és kis házimozira mi az ajánlott?Minimum 55" kellene és nem túl drága mert nagy házimozim projektoron van.Gondoltam vászon elé egy nagyobb TV-t betennék TV adásokra
FHD vagy Ultra HD nem tudom adásoknál mennyit számít
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2017.11.17. 19:10:14 -
#19797 Nem reklámoznék, inkább spoileresen..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt nálunk Békés megyében Maximo3 néven, 4 net és kábelszolgáltató fogott össze, így egy optikai kábelen ellátják az egész térséget internettel, digitális (és analóg) kábeltévével valamint IP telefonvonallal is. Enegem személy szerint ugyan kurvára nem érdekel a dolog, de amikor a számlát fizettem be náluk a központi irodában, beszélgettem a srácokkal és ők említették, hogy a főjelet Budapestről kapják.
Annak kapcsán kérdeztem őket, hogy észrevettem, az LG-m csatornainfója alatt a 720p jelzést az egyik természetfilmes csatornájuknál.
De nem kell ezen így meglepődni manapság, hiszen a Telenornál korlátlanul is kaphatsz M4 Sport élő adást 1080p-ben, ha előfizető vagy.
Vagy neked ez is új?
-
Borg #19796 720p-ben? Melyik adó, melyik szolgáltató?
A T-home HD IPTV-ben még egy ilyet se fedeztem fel pl. De amelyik közel lenne a 720p-hez, az is agyon van tömörítve, a bitráta a béka segge alatt. -
#19795 Szerintem ezt már kitárgyaltuk.
Ez szolgáltatófüggő. Nálunk jön 720p-ben tv adás, Japánban meg már 1080p-ben is. Sőt idén beindult ott már a kísérleti 4K tv adás szórás is.
Megadtam már a budapesti székhely elérhetőségét is ahol informálódhattál volna a jelenről és a jövőről, ha ezt nem tetted meg, az már a te gondod.
Szóval még egyszer: van már idehaza is rendes digitális HD tv adás..hozzánk a lakásba optikai kábelen érkezik.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.15. 17:29:14 -
Borg #19794 "de kb 10 év távlatában gondolkozva van reális esélye , hogy a 4k felbontás elterjegyjen mint a tv adásoknál mint a filmeknél és"
TV-nél? Dehogy van... ha FHD lenne már, akkor talán. De még rendes HD sincs. -
partizan182 #19793 Akkor a kérdés megoldotta önmagát mert a legkisebb oled 55-ös. 49-ben a legjobb árú, már használható HDRes, emiatt időtálló tévé a Sony XE900. HDR ezerszer többet számít mint a 4k, ha 10 éves időben gondolkodsz mindenképpen ez legyen a szempont. -
#19792 Jelenleg pont ebben a tartományon belül van a tv , mert a fotelból 1 m ha felfekszem az ágyba akkor a fejem van vagy 3m-re.
Az 55" jelenleg fizikai korlátai vannak. 48, 49 vagy 50 " a max amit el tudok rakni, de persze ez változhat ha sikerül elköltöznöm és az ár is fontos szempont, hogy mi fér bele a keretbe.
Igen azt tudom , hogy OLED konrasztja az verhetetlen mással , de kb 10 év távlatában gondolkozva van reális esélye , hogy a 4k felbontás elterjegyjen mint a tv adásoknál mint a filmeknél és , hogy ez jelent e annyi többletet mint a FHD oled, persze lehet mire oda kerül a sor addigra a 4k oled feleslegessé teszi a dilemmát . -
Borg #19791 Most mit kell ezen magyarázni... te is tudod mi kellene a képminőséghez, hátmég 4k játékhoz, és pontosan miben véreznek el ezek az olcsó foscsi LCD-k. (Mindenben.) -
#19790 Fú, ez asztán a k.o. :D
Mégis, szerinted mik a fontosak egy tv-ben? :) -
Borg #19789 Olcsó fos mind, egyik se tud semmit, ami egy TV-ben fontos lenne. -
TomStorm #19788 Üdv.
4K játékhoz ezek közül esetleg valamelyik jó lenne?
-JVC LT-55VU72J
-Sencor SLE 55U01TCS
-Toshiba 55U6763DG
-Philips 55PUS6162 -
#19787 A próféta szóljon belőled -
#19786 Alapvetően ez így volt, de mostanában kezdenek olyan technikák megjelenni, amik már megdöbbentően jók.
Előbb-utóbb átmegy ez videóra is majd.
DB -
#19785 Légy elnéző..ezt is el kell adni valaki(k)nek -
partizan182 #19784 Tudom tudom mindig negatív vagyok de ezt lehet bekerezetetem akkorát üt:
"A televízió támogatja a nagy dinamikatartományú, azaz High Dynamic Range (HDR) típusú filmek, videók megjelenítését. Ez azt jelenti, hogy a fényerő az egyes képrészleteken annak megfelelően, hogy milyen az ott megjelenő tartalom. Tehát a világosnál megemli az elektronika a fényerőt, a sötéteknél pedig lecsökkenti. Ez pedig papíron, és bizonyos típusú anyagoknál azt eredményezi, hogy a látott kép valósághűbb, és minden esetben harsányabb lesz."
-
#19783 Panasonic EZ950E OLED TV - A csúcs közelében -
#19782 Nem nőtt a méret, csak félreérthetően fogalmaztam.
A 40"-t sem látom 3 méterről, ezt írtam, és mert nem látom, pont emiatt vettem 50"-t :D
A kis kínai ledes zsebmozimhoz pedig egy hordozható 55"-os vásznat vettem leginkább kertimozizáshoz nyárra. Kezdetnek az is megteszi, a családi vhs videókhoz..amíg nem lesz majd a jövőben egy erre is alkalmas oled :) -
partizan182 #19781 Nem bántani akarlak de a te LGd sose volt minőségi plazma, jóáras gép volt már a megjelenésekor. Elhiszem neked hogy a tévéd képtelen 2 méterről resolválni a 480p-t teljes pompájában emiatt nem látszódnak a pixelek ;)
Legyen nekem megbocsátva a mérettévedés, 3 hozzászóláson belül nőtt 10 collt a mérete, bármelyik felnőttfilmes megirigyelhetné. -
#19780 Szerintem ezek a feljavítások videóknál ugyanúgy sz@rt sem érnek, mintha egy 1,5 Mpx-es fotót konvertálsz fel 15 Mpx-esre.. -
#19779 Tévedés.
Plazmámon 50"-on, dvd-ről 2 méterről sem pixeles a kép, oleden 55"-on meg már igen.
Azért én 5"mínuszra én nem mondanám, hogy feleakkora :D
Dobhatok pár fotót 2 méterről fotózva, hogy alátámasszam ezt a tényt, de úgyis azzal jönnél, hogy ez a különbség egy minőségi plazma és egy "gagyi" oled között :D
Persze nem, de olyan jó tudni, hogy ezen az 1 területen jobb a plazma, mint az oled.
4K képmegjelenítésben már nem küldeném versenybe :D -
partizan182 #19778 Mert a plazma amihez hasonlítod fele akkora. 55-60-as plazmán ugyanolyan pixeles tré a DVD 2 méterről mint oleden, 480p-vel nem lehet csodákat tenni. 4 méterről meg mindkettőn fasza. -
#19777 Reagáltam, de eltűnt :)
Restart..
Oleden miért fos az a dvd, ami plazmán egészen jó?
Mert pöttöm? :D -
partizan182 #19775 Most akko attól rosszabb hogy nagyobb? Mert nem azért nem latod a dvd pixeleket mert plazma hanem mert pöttöm tévén nézed. -
#19774 3 méterről már a 40"-sem látom :D
Csak azért bátorkodtam ezzel előhozakodni, mert sokat hallom a "jobb mint a plazma" jelzőt az oleddel kapcsolatosan..
Jobb persze, de nem mindenben :) -
#19773 ilyet láttam anno a CSI-ben! -
#19772 80 centiről vagy 3 méterről nézed?
55"-nem gondolkodsz?
nos, az oled kontrasztja mindenhonnan látszik, 6 méterről is ;)
az 4k lcd felbontás-előnye viszont kanapéről már "nincs" is ... -
#19771 gondoltak erre a fejlesztők, hiszen vehetsz továbbra is 30" környéki kijelzőt, azon a 3 méterről nem látod majd hibásnak a dvd-t...
(adj be peticiot, hogy emeljék a dvd felbontását VISSZAMENŐLEGESEN 4k-ra! ugye milyen abszurd? hát nem jobban, mint "sérelmezésed" :D ) -
partizan182 #19770 Mosakodjon akinek koszos a talpa :)
Igazából nem oszt nem szoroz az lg ív (Samsungossal ellentétben ami kb 2x olyan meredek), mondjuk az is igaz hogy teniszt akkor se néznék ha fizetnének érte. -
#19769 #19767
szóval sikerült beleugrani és most mosogatás van, értem én...:) semmi baj, elfogadom.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.11.09. 18:30:52 -
#19768 Nem volt tiszta, hogy nem csak fotókról beszélsz.
De egyébként szerintem a bedigitalizált VHS feljavítása is pontosan ugyanúgy működhet, csak nyilván sokszorosan nagyobb CPU igénnyel, kockáról-kockára. Ha stabil az algoritmus, a végeredmény egy kiváló, éles felvétel lehet.
DB