21171
LCD - Plazma
  • ItaloMucsacso70
    Tegnap benéztem egy kis parasztvakításra a Media markt-ba.
    Konkrétan egy Qled és egy szerencsétlen "hagyományos" LCD TV-n párhuzamban ugyan az a demo megy.
    Nos megállapítottam ha valaha is olyan életlen , fakó képet látnék mint amilyent a hagyományos LCD-n mutatnak úgy b...nám ki az erkélyen a Tv-t hogy csak úgy fröcsögne.
    Ezek tényleg ennyire hülyének nézik a népet?
  • Borg
    Ez egy sima LG PR reklám, nyilván a saját IPS-üket hajtják, mivel VA-t nem gyártanak.
    A videó kizárólag a környezeti hatásokra való érzékenységet mutatja. Ezt is ki tudja milyen előlapi üveggel, és szűrőkkel. Szóval nyilván egy szar (vagy régi) VA van a lehető legjobb IPS mellé téve.
  • Zephyr Retiring
    Még mindig nem értem..
    A vidi szerint mindenben az IPS jobb, mint a VA vagy nem?
    De akkor meg miért van mákja ha VA panel van benne?
  • arty
    ha este bekapcsolja és épp valami sötétebb jelenet megy: tudni fogja :) (hacsak nincs csontra tekerve minden "képjavító" és egyébként se látni semmit a képen :D )

de amúgy:

• Zephyr Retiring
    Átlagembeként honnan fogja tudni, hogy VA paneles, vagy sem amit kapott? Olyan drasztikusan észrevehető lenne a különbség?
  • arty
    samu 50mu6122 most majdnem ennyi - CSAK MA!

ha mákod van, talán va panel lesz benne.... ha nem... visszaküldöd :/ (50ku6000-el kb egál, de abban is nehéz volt va panelt találni az utolsó félévében... tudod, amikorra már mindenhol lementek a review-ek, amik viszonylag méltatták... és akkor a féregsamu kicserélte a belét... és őket ezért SENKI nem bünteti meg, de bezzeg az edigitaltól megvédtek, akik 2015-ben "AKÁR 700 terméket is ócsón adtak bf-en". és ezzel átvertek. de a samu, aaaaaaaz neeeeeem.)
  • arty
    a plazmapixel kevésbé definiált, mint egy lcd-oled pixel, a kép sem ANNYIRA stabil... a "képzaj" jót tesz a dvd-nek.
    de ami itt előny, az máshol hátrány IS lehet...

---

amugy a Q és O után itt a következő aljasság a samutól:
    "10 év beégésmentes garancia!"

LOOOL

(sajna működik, nem kevés laikus az oledet "már" beégős teknóként kezeli...)
  • Zephyr Retiring
    Újonnan 55"-tól felfelé nemigen fogsz találni. Vagy használtan nézel valamit, vagy beéred az 50"-al..
    Pl. Samsung UE50KU6000 4K smart ledest már 165 ezerért hazavihetsz 2 év garival.
  • TomStorm
    Mert sajnálom a lámpát benne:)
    TV az tuti menne egész nap!Pénzben max.160 ezerre gondoltam
  • Zephyr Retiring
    Miért nem kötsz a projektorodra inkább egy digitális set top boxot? Azon még a tv adások is élvezetesebbek.
    De ha ragaszkodsz a tévéhez, elfekvőben találni még 60"-os plazmákat 2 év garanciával 250 ezer alatt pár helyen.
    Azokra még érdemes lecsapni.
  • TomStorm
    Ok köszi.Akkor arra nem kell.
    TV nézésre és kis házimozira mi az ajánlott?Minimum 55" kellene és nem túl drága mert nagy házimozim projektoron van.Gondoltam vászon elé egy nagyobb TV-t betennék TV adásokra

FHD vagy Ultra HD nem tudom adásoknál mennyit számít
    Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2017.11.17. 19:10:14
  • Zephyr Retiring
    Nem reklámoznék, inkább spoileresen..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Itt nálunk Békés megyében Maximo3 néven, 4 net és kábelszolgáltató fogott össze, így egy optikai kábelen ellátják az egész térséget internettel, digitális (és analóg) kábeltévével valamint IP telefonvonallal is. Enegem személy szerint ugyan kurvára nem érdekel a dolog, de amikor a számlát fizettem be náluk a központi irodában, beszélgettem a srácokkal és ők említették, hogy a főjelet Budapestről kapják.
    Annak kapcsán kérdeztem őket, hogy észrevettem, az LG-m csatornainfója alatt a 720p jelzést az egyik természetfilmes csatornájuknál.
    De nem kell ezen így meglepődni manapság, hiszen a Telenornál korlátlanul is kaphatsz M4 Sport élő adást 1080p-ben, ha előfizető vagy.
    Vagy neked ez is új?
  • Borg
    720p-ben? Melyik adó, melyik szolgáltató?
    A T-home HD IPTV-ben még egy ilyet se fedeztem fel pl. De amelyik közel lenne a 720p-hez, az is agyon van tömörítve, a bitráta a béka segge alatt.
  • Zephyr Retiring
    Szerintem ezt már kitárgyaltuk.
    Ez szolgáltatófüggő. Nálunk jön 720p-ben tv adás, Japánban meg már 1080p-ben is. Sőt idén beindult ott már a kísérleti 4K tv adás szórás is.
    Megadtam már a budapesti székhely elérhetőségét is ahol informálódhattál volna a jelenről és a jövőről, ha ezt nem tetted meg, az már a te gondod.
    Szóval még egyszer: van már idehaza is rendes digitális HD tv adás..hozzánk a lakásba optikai kábelen érkezik.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.15. 17:29:14
  • Borg
    "de kb 10 év távlatában gondolkozva van reális esélye , hogy a 4k felbontás elterjegyjen mint a tv adásoknál mint a filmeknél és"

TV-nél? Dehogy van... ha FHD lenne már, akkor talán. De még rendes HD sincs.
  • partizan182
    Akkor a kérdés megoldotta önmagát mert a legkisebb oled 55-ös. 49-ben a legjobb árú, már használható HDRes, emiatt időtálló tévé a Sony XE900. HDR ezerszer többet számít mint a 4k, ha 10 éves időben gondolkodsz mindenképpen ez legyen a szempont.
  • repvez
    Jelenleg pont ebben a tartományon belül van a tv , mert a fotelból 1 m ha felfekszem az ágyba akkor a fejem van vagy 3m-re.
    Az 55" jelenleg fizikai korlátai vannak. 48, 49 vagy 50 " a max amit el tudok rakni, de persze ez változhat ha sikerül elköltöznöm és az ár is fontos szempont, hogy mi fér bele a keretbe.

Igen azt tudom , hogy OLED konrasztja az verhetetlen mással , de kb 10 év távlatában gondolkozva van reális esélye , hogy a 4k felbontás elterjegyjen mint a tv adásoknál mint a filmeknél és , hogy ez jelent e annyi többletet mint a FHD oled, persze lehet mire oda kerül a sor addigra a 4k oled feleslegessé teszi a dilemmát .
  • Borg
    Most mit kell ezen magyarázni... te is tudod mi kellene a képminőséghez, hátmég 4k játékhoz, és pontosan miben véreznek el ezek az olcsó foscsi LCD-k. (Mindenben.)
  • Zephyr Retiring
    Fú, ez asztán a k.o. :D
    Mégis, szerinted mik a fontosak egy tv-ben? :)
  • Borg
    Olcsó fos mind, egyik se tud semmit, ami egy TV-ben fontos lenne.
  • TomStorm
    Üdv.
    4K játékhoz ezek közül esetleg valamelyik jó lenne?
    -JVC LT-55VU72J
    -Sencor SLE 55U01TCS
    -Toshiba 55U6763DG
    -Philips 55PUS6162
  • Zephyr Retiring
    A próféta szóljon belőled
  • DonnieBrasco
    Alapvetően ez így volt, de mostanában kezdenek olyan technikák megjelenni, amik már megdöbbentően jók.
    Előbb-utóbb átmegy ez videóra is majd.

DB
  • Zephyr Retiring
    Légy elnéző..ezt is el kell adni valaki(k)nek
  • partizan182
    Tudom tudom mindig negatív vagyok de ezt lehet bekerezetetem akkorát üt:

"A televízió támogatja a nagy dinamikatartományú, azaz High Dynamic Range (HDR) típusú filmek, videók megjelenítését. Ez azt jelenti, hogy a fényerő az egyes képrészleteken annak megfelelően, hogy milyen az ott megjelenő tartalom. Tehát a világosnál megemli az elektronika a fényerőt, a sötéteknél pedig lecsökkenti. Ez pedig papíron, és bizonyos típusú anyagoknál azt eredményezi, hogy a látott kép valósághűbb, és minden esetben harsányabb lesz."

• Zephyr Retiring
    Panasonic EZ950E OLED TV - A csúcs közelében
  • Zephyr Retiring
    Nem nőtt a méret, csak félreérthetően fogalmaztam.
    A 40"-t sem látom 3 méterről, ezt írtam, és mert nem látom, pont emiatt vettem 50"-t :D

A kis kínai ledes zsebmozimhoz pedig egy hordozható 55"-os vásznat vettem leginkább kertimozizáshoz nyárra. Kezdetnek az is megteszi, a családi vhs videókhoz..amíg nem lesz majd a jövőben egy erre is alkalmas oled :)
  • partizan182
    Nem bántani akarlak de a te LGd sose volt minőségi plazma, jóáras gép volt már a megjelenésekor. Elhiszem neked hogy a tévéd képtelen 2 méterről resolválni a 480p-t teljes pompájában emiatt nem látszódnak a pixelek ;)

Legyen nekem megbocsátva a mérettévedés, 3 hozzászóláson belül nőtt 10 collt a mérete, bármelyik felnőttfilmes megirigyelhetné.
  • Zephyr Retiring
    Szerintem ezek a feljavítások videóknál ugyanúgy sz@rt sem érnek, mintha egy 1,5 Mpx-es fotót konvertálsz fel 15 Mpx-esre..
  • Zephyr Retiring
    Tévedés.
    Plazmámon 50"-on, dvd-ről 2 méterről sem pixeles a kép, oleden 55"-on meg már igen.
    Azért én 5"mínuszra én nem mondanám, hogy feleakkora :D

Dobhatok pár fotót 2 méterről fotózva, hogy alátámasszam ezt a tényt, de úgyis azzal jönnél, hogy ez a különbség egy minőségi plazma és egy "gagyi" oled között :D

Persze nem, de olyan jó tudni, hogy ezen az 1 területen jobb a plazma, mint az oled.
    4K képmegjelenítésben már nem küldeném versenybe :D
  • partizan182
    Mert a plazma amihez hasonlítod fele akkora. 55-60-as plazmán ugyanolyan pixeles tré a DVD 2 méterről mint oleden, 480p-vel nem lehet csodákat tenni. 4 méterről meg mindkettőn fasza.
  • Zephyr Retiring
    Reagáltam, de eltűnt :)
    Restart..
    Oleden miért fos az a dvd, ami plazmán egészen jó?
    Mert pöttöm? :D
  • partizan182
    Most akko attól rosszabb hogy nagyobb? Mert nem azért nem latod a dvd pixeleket mert plazma hanem mert pöttöm tévén nézed.
  • Zephyr Retiring
    3 méterről már a 40"-sem látom :D
    Csak azért bátorkodtam ezzel előhozakodni, mert sokat hallom a "jobb mint a plazma" jelzőt az oleddel kapcsolatosan..
    Jobb persze, de nem mindenben :)
  • arty
    ilyet láttam anno a CSI-ben!
  • arty
    80 centiről vagy 3 méterről nézed?
    55"-nem gondolkodsz?

nos, az oled kontrasztja mindenhonnan látszik, 6 méterről is ;)
    az 4k lcd felbontás-előnye viszont kanapéről már "nincs" is ...
  • arty
    gondoltak erre a fejlesztők, hiszen vehetsz továbbra is 30" környéki kijelzőt, azon a 3 méterről nem látod majd hibásnak a dvd-t...

(adj be peticiot, hogy emeljék a dvd felbontását VISSZAMENŐLEGESEN 4k-ra! ugye milyen abszurd? hát nem jobban, mint "sérelmezésed" :D )
  • partizan182
    Mosakodjon akinek koszos a talpa :)

Igazából nem oszt nem szoroz az lg ív (Samsungossal ellentétben ami kb 2x olyan meredek), mondjuk az is igaz hogy teniszt akkor se néznék ha fizetnének érte.
  • Kandurex

szóval sikerült beleugrani és most mosogatás van, értem én...:) semmi baj, elfogadom.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.11.09. 18:30:52
  • DonnieBrasco
    Nem volt tiszta, hogy nem csak fotókról beszélsz.
    De egyébként szerintem a bedigitalizált VHS feljavítása is pontosan ugyanúgy működhet, csak nyilván sokszorosan nagyobb CPU igénnyel, kockáról-kockára. Ha stabil az algoritmus, a végeredmény egy kiváló, éles felvétel lehet.

DB