21171
LCD - Plazma
-
bobomacleod #7677 Hali!
Remélem jó hejre írok. Azt mondja már meg nekem lécci valki, hogy ha a laptopom és az lcd tv összekötöm HDMI-DVI kábellel akkor a hangot hogy viszem át a tvére?
Előtte sima vga kábelt használtam és külön hangkábelt.A gond az hogy most a hangkábelen nem megy át semmi.
-
#7676 csak a speckokat megnézve, LG 32LG5700 :)
mivel a sony drágább márka, nyilván adott összegért gyengébb tévét kapsz a pénzedért -
#7675 Nem vitazunk csak beszelgetunk! De a ph-n te meg mit is favorizalsz khmm .. milyen tv-t, amit arulsz!!! -
#7674 A Samsung R-es szériája tavalyi modell. A Sony L4000-es jó választ, 2008-as modell. De, ha 150-et szánsz rá, akkor vagy Sony 32T3000 (azt is megkapod 150-ért, gyönyörű képe van, nekem is ilyen van, igaz, ez 2007-es) vagy pedig 150-ért már full Hd-s Lg-t is kapsz! Pont azt, amelyiket írtad! :-) -
loxi #7673 Hello!
Sony KDL32L4000-es Tv-t néztem ki.Valakinek valami tapasztalata vele? Kábeltévé rendszeren használnám + dvd.
3m távolságból. Tudom hogy ezen a rendszeren a jelerősségtől nagyba függ a tv képe,de mégis melyik LCD a legalkalmasabb.Media M-ba venném(ajándékutalványt elfogadják azért).Vagy LG 32LG5700? 150000Ft a felső határ.Samsung LE 32 R 84? Olvastam a sam.-ba fontos milyen a panel.Az R-s sorozatba jó?
Köszi elöre is! -
Paparazzi20 #7672 szerintetek melyik éri meg jobban ár/érték szempontjából:
37LG6000 vagy Samsung LE37A615?
melyikben van jobb anyag? -
aranarth #7671 Nem veszekszünk, vitatkozunk. A Samsung (biztosan) olcsóbb, a Sony (szerintem) jobb. Egyik a 100Hz-et (37 coltól), másik az Mpeg-4-et tudja. Lehet választani, az ár/érték arány fog dönteni. Az meg mindenkinek más. A Set Top Box meg ne legyen, ha nem muszáj, mert ronda, plusz egy távírányító és pénzbe kerül. Majdnem annyiba, mint az árklönbség... -
Bigdigit #7670 látom itt is a samsung/egyébb lcd háború folyik:)) -
#7669 Mpeg 4 okerseg kit erdekel ott a box,ha nagony kell! :) HA ar a donto tenyezo, akkor A656 es nezzetek meg teszteket,h megeri e +50 rugos kulonbseg a sony javara! mindenki maga dont es en nem veszekedtem csak korrigaltam! :) -
aranarth #7668 Igazad van Lerboy, önmagában az Mpeg-4 tuner nem elég indok a W4000 mellett, ezt korábbi hozzászólásaimban már én is elmondtam. (Mondjuk nem csak az általad említett közszolgálati adók jönnek majd rajta, hiszen nem 3 adó lesz) - bár úgyis mindenki, aki teheti előfizet majd 50-60 csatornára, ugyanúgy mint most. De szvsz így is nagyobb értelme van, mint a 100Hz-nek. Szerintem a Sony képe élesebb és jobb, mint a Samué, és kifinomultabb a zajszűrése is. Másnak biztos a Samsungé tetszik jobban. Ennyi. -
zacc #7667 ombika es aranarth, ne vesszetek ezen ossze. nincs ob1-es tv liga, igy tenyleg nem lehet konkretan parba allitani oket. ombika ha leirja az osszehasonlito velemenyet (656 w4000 w4500) majd ertjuk mir egondol. addig is aranarth irasai ertekesek.
amugy nekem egy tv bizniszben jaratos azt mondta, hogy ha raerek varjak jovo tavaszig, mert ha beindul a musorszora sminden gyarto beteszi az mpeg-4 tunert majd. habar sok csatorna ugysem lesz. (en meg nem leszek hajlando stb-ot hasznalni, ezert erdekel az analog adas minosege) -
lerboy #7666 "Az Mpeg-4 tunernek ellenben biztos hasznát veszed, amikor pár év múlva 8-10 adót ingyen nézhetsz és amikor nem kell Set Top Boxot raknod a nappalidba és még egy távirányítót használnod ha előfizető vagy"
Kinek elég a 8-10 /közszolgálati/ adó?
Szerintem csak a tuner miatt nem érdemes hezitálni. -
Kimi23 #7665 Én is W4000-en gondolkodom, vetélytársa Panasonic PY80 lenne. Kérdezném én tőled, láttál-e a tv-den bármilyen szaggatást, amiről a netes fórumokon olvasni 1080i adásoknál? Az általam választott méret 46", főleg tv adások, dvd, illetve a későbbiekben blu-ray lenne a forrás. -
aranarth #7664 A prospektusaid alapján akár igazad is lehetne, de akkor keress egy Samut Mpeg-4-es tunerrel. Nem fogsz 2 ugyanolyan TV-t találni és nem laboratóriumban hasonlítod őket össze. Szerintem a 100Hz parasztvakítás, egy számítógépes algoritmus, ami nem létező képkockát illeszt a képbe. Lehet hogy jó, lehet hogy nem is veszed észre. Az Mpeg-4 tunernek ellenben biztos hasznát veszed, amikor pár év múlva 8-10 adót ingyen nézhetsz és amikor nem kell Set Top Boxot raknod a nappalidba és még egy távirányítót használnod ha előfizető vagy. Amúgy inkább örülnél, hogy valaki, akinek tényleges tapasztalata van mindkét modellel, elmondja a véleményét. Még valami. Elmondod, hogy az A656 nem a W4000-esnek, hanem egy még drágábbnak a konkurense. Nem kell a nagytestvér Sonyt a Samuhoz hasonlítani, ha már a W4000-es is jobb az A656-nál...Senki nem sz@rja a pénzt, de ha már költ valaki, akkor olyat vegyen, ami NEKI tetszik. Az összes kompromisszumával, a pénztárcájának a lehetőségeivel együtt.
2,5-3-ről a fullHD felbontásnak ekkora képméretnél nincs jelentősége, mert a szemed ilyen távolságról nem érzékeli a pixeleket. Ennyiről jobb a 37-es, de hétköznapi használatra még a 32-es is megfelelő lehet, de utóbbi, ha átszámítod a 4:3-as képarányra, kb. 65 centisnek minősül! -
#7663 sziasztok!
2 és fél 3 méterről 32 vagy 37' es tévét érdemes e venni? Illetve van e értelme ilyen távolságból a fullHDnak értelme mindkét esetben? -
#7662 De a sony-nak az A656-os ellenfele nem a w4000 vazze, hanem w4500(100 Hz)! Itt mar jelnetos arkulonbseg van es szerintem nem er meg annyit, ha vkinek penz is szamit, marpedig 90%-ban az dont!! -
#7661 jól gondoltam, rosszul dugtad össze az egészet ...
-
#7660 használati utasitás elolvasása, h melyik kimenet a tévén és melyik bemenet? ajánlott lenne ;-) ha vga-ra kötötted, ahoz vagy van hangbemenet a tévén vagy nincs, csekkold a leirást - vagy a feliratokat a tévé seggén ...
vga-ra kötötted a pécét vagy HDMI-re?
az én samumon pl a VGA mellett egy jack a bemenet, a HDMI2 mellett pedig 2 sztereo RCA (piros/feher). a HDMI1-3 mellett meg nincs analog bemenet. -
lerboy #7659 Magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért is fontos akármilyen tuner a TV-ben?
Magyarországon szinte kizárólag fizetős szolgáltatások vehetők igénybe, tehát STB-ket kapsz a szolgáltatódtól. Ami ugye kódolt adást dekódolja. Akkor végül is mire megyünk egy sima tunerrel? -
aranarth #7658 Ott óriási volt a difi, de a haveromnak van 5.1-es hangfalszettje, nekem nincs... :-) Nem tudom, hogy a Samu hogyan szól magában, a Sony semmi különös. Szól azt kész. Ja és egy apróság! A Samu távirányítója ronda és kényelmetlen, a Sony-é igényes.
Néztem, hogy vki hiányolja a Sony-ból a 100Hz-et és ezért tartja jobbnak a Samsungot - lelke rajta, de a Sony Mpeg4 DVB-tunere biztos hasznos lesz és nem parasztvakítás. -
zacc #7657 aranarth: ez korrekt velemeny. hangjukrol valami? -
aranarth #7656 :-) Látod, Scooby? Ízlések és pofonok. Amúgy Te milyet nézel? Nekem a W4000-es szuper, a barátom az A656-át már cseréltette - bocsánatot kértek, és azonnal kapta az újat. Megbízhatóságban ég és föld a 2 márka. A másodiknak már semmi baja, de: a Bravia Engine 2 összehasonlíthatatlanul jobb képet ad sima analóg jelen (kevésbé torzít, nem simítja olyan homogénre a képet) mint a Samu. DVD-n szintén jobb a Sony. Blu-ray-en nincs (mi és az oldalbordák legalábbis nem láttunk) különbséget. A menü az A656-nál kicsit gyorsabb és szebb is mint a Sony-é. Én nem használok konzolt, van egy szimpla 22 colos (amúgy Samu és tökéletes!) monitorom, tehát számítógépet se kötök rá a TV-re, így nem tudom, hogy ott hogyan teljesítenének. De - leszámítva a Samu gyönyörű dizájnját - a lényeges dolgokban a Sony nyerte az "összehasonlítást". Szombaton náluk ömlengtünk a Samuról, de vasárnap délelőtt már megállapítottuk, hogy a Sony még jobb. Hogy megéri a 40e pluszt? Az már csak pénztárca kérdése. Sztem ha lehetőség van rá, érdemes a Sonyt venni, ha nincs elég zsé, senki nem lesz szomorú a Samuval se. Csak ne fogjon ki egy sz@r panelű szériát. -
zacc #7655 Scooby87: hogy mered le, hogy melyik a jobb? van esetleg amire ez vagy amire az? (game, pc, dvd, tv). vagy csupan adatok? van 100Hz nincs 100Hz? melyiknek jobba hangja? (tudom vessenek a mokusok ele ha egy tv-hez nincs 5.1 hangrendszer, de akkor is). kezelhetoseg? (menu, csatlakozok, egyeb feature). komolyan kerdezem. 2 honapja probalok rajonni. -
Hunny #7654 Na hát én ehhez nem értek... szóval a tv-hez kértem rgb kábelt, az ugye a képet adja a tv-re, azzal minden ok... aztán kaptam audió kábelt, amiből egy megy a laptopba a s/pdif lyukba (ahova a fülhallgató is) a másik kettő meg a tv-be megy a helyükre (pirosat a pirosba, feketét a fehérbe). Semmi hang. TV hangszóró bekapcsolva. Ha a tv-re sima alap hangszórót kapcsolok, az műkszik, és megy a film, viszont a hangfal nagyon alap, tehát halk ahhoz hogy élvehető legyen... Ötlet? -
#7653 Igy van, mivel abban van 100Hz pl! -
Scooby87 #7652 tuti tévedsz....a w4000es sztem meg gyengébb,mint a 656os...a sony nem is az ellen küldte harcba....ha össze akarod mérni a két tudást akkor 656os vs w4500-as...talán ott már lehet különbséget tenni a w4500as talán 5%al jobb,de hogy a 656 vs w4000asnál ki a nyerő egyértelmű a 656os és nem csak ár /érték arány miatt,hanem minden tekintetben jobb.... -
zacc #7651 ejj hajj, kellett nekem megnezni a plasmakat. mar eppen eldontottem,h ogy sony 40w4000. erre latom, hogy azert az erert (sot!) kaphatnek Panasonic TH-50PV8P-t. 25%-al nagyobb atlo, biztos impozans. (kb itt van a lelektani arhatar nalam. most). tenyleg mi a kulonvseg a ketto kozott? oke, az altalanossagokat tudom, de azert legyen ez a kerdes.
-
#7650 Ezt nem értem..milyen kábeled van? A TV oldalán analóg jack dugós, míg a laptopnál meg optikai??? Érdekes... ILyenről még nem hallottam.. -
aranarth #7649 Lehet vitatkozni, hogy Sony, vagy Samsung, de hogy az A656 nem olyan jó, mint a W4000-es, az azért elég nagy biztonsággal kijelenthető. Én is e két modell (meg a Sharp X20-as szériája) között vacilláltam. Ha úgy fogalmazol, hogy a japán nem jobb 40 ezerrel a koreainál, akkor közelebb jársz az igazsághoz. Szvsz a vitának inkább az ár/érték aránynál van igazi értelme. És igen, az árkülönbség egy része valószínűleg maga a "brand", a márkanév, de nekem még így is megéri. -
Hunny #7648 Sziasztok
Szeretném összekötni a laptopomat az LG5000-es tv-mel. Vettem hozzá kábelt is, viszont ha összekötöm kép van, hang nincs. Pedig vettem olyan jack dugós kábelt két audio kimenettel, be is dugtam őket a tv hátuljába a pirosat a piros helyére, a feketét a fehér helyére (mivel fekete nincs rajta), ahova Audio L - R van írva. A laptopba az s/pdif kimenetbe dugtam bele, mivel onnan szoktam a hangfalra is kötni... Ennek ellenére semmi hang. Valami tipp?
Koszi -
#7647 40A656-nal akkor siman lehet jatszani pc-rol? Ha rakotom ott is van tobb lehetosegem felbontast valtoztatni ? -
Scooby87 #7646 lehet,csak input lagos...elégé 70 fölötti....a 656os 30körüli és a sony 20köeüli.....a 20-30 azt nem nagyon venni észre....esetleg egy két hardcore gémer....,de a 70estmár minden ember megérzi..... -
Gyurma2 #7645 A samu786-os ledes.Akkor nem lehet rá kötni pc-t?vagy ps-3-mat? -
Scooby87 #7644 viszont,ha játszik is vele nem vehet ledest mert ott tényleg nagy atz input lag. -
#7643 37esben nem samsung panel van vagy mi a szösz
mármint a samsungban -
Paparazzi20 #7642 az a LE370451 természetesen LE37A451:) -
Paparazzi20 #7641 Sziasztok!
32 colos tv-t szerettem volna,de végülis az itt olvasottak után úgy döntöttem hogy a 3m-es távolság miatt inkább a 37 col-ban gondolkodok.A következő típusok között válogatok elsősorban ezek férnének bele a pénzügyi keretbe,érdekelne a véleményetek:
LG-ből 37LG2000,37LG5000
Samuból LE370451,LE37A551P2R,LE37A615
ELsősorban tv nézés,többségben sportesemények,és dvd filmekre kellene a tv..konzolt nem kötnék rá,max pc-t,de akkor is csak filmek végett!
köszi a segítséget előre is! -
#7640 42pv8 -
zacc #7639 mondjatok plasma tv-t kb ilyen elvarasokkal:
- 42"
- 150E ft koruli ar
- dvd bamulas/tv nezes
en valami panasonicra tippelnek, ajandek lesz, a sajat lcd dilemmam mellett nincs erom ezt is piackutatni.
koszi -
#7638 samubol 786 a ledes? mert ha az, akkor ez nem is kérdés :)