LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheltem
Igen az 50Hz es jobb!!!! Nehogy 100Hz est vegyél mert annak nem remeg a képe és a gyors mozgásokat is áthúzások nélkül követi!

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

legyetek szívesek megmondani van-e különbség egy 50Hz-es, és egy 100Hz-es LCD TV képminõsége között?
THX

Walk the Talk.

már majdnem egy oldalon keresztûl mást se lehet olvasni csak azt h ki kevel h veszik össze bocsi bocsi aztán megint elõrõl kezdõdik az egész... még abba is bele tudtok kötni ha valaki bocsánatotkér.... szõrnyûek vagytok. ha annyira vitatkozni van kedvetek meg kötekedni nyisatok egy vita fórumot aztán ott. ne itt off oljatok... ennyi

GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650

Drága bogaram, nem sértõdtem meg, de egy szóval se mondtam, h be akarok illeszkedni ebbe a közösségbe!!! Dehogyis!!! Jaj nézz már magadba is néha egy picit ... ;-)))))))))))))))
Én se vagyok mindig jó, én is tévedhetek, mint bárki más, mondjuk TE ... ;-)

ENNYI! FEJEZZÜK MÁR BE! Én a magam részérõl picit unom ... Innentõl aki nem akar békét, az te vagy. Részemrõl téma lezárva. 😉
Sir Quno Jedi
Tipikus hozzállás, hogy mikor közlik veled a tényeket, besértõdsz és elvonulsz. Ez mindennapos és mi sem fogunk sírni utánad, ha úgy gondolod így lehet "beilleszkedni" egy közösségbe, legyen az bármilyen is. EZ van.

Jelzem ENNEK semmi köze a segítõkészséghez, rengeteg embernek segítek nap mint nap magam is. Szvsz. ne ringasd magad tévhitekbe, hogy ezúttal is te voltál a jógyerek és húdeszemetek ezek itten! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Egyetértek. Tényleg nem akartam vitát ... Hogy így alakult, azért talán nem egyedül én vagyok a hibás.

És most be is fejezhetjük végre az OFF-ot!!

Peace everyone, please!
JohnnySmith
Mivel ez egy fórum nem kell válaszolni.... igazából picit túl reagáltátok ezt az egészet... mind1

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Bocs de erre muszáj reagálnom: ezt kikérem magamnak!
Nyilván én járok 'rossz' topikokon ... máshol valahogy annyira mások az emberek, ki érti ezt ... bocsánat, mégegyszer, hogy belerondítottam a közösségetekbe. Ígérem, nem fordul többet elõ. 😉
Ezer bocsánat mindenkitõl! Tényleg! 😉)
Sajnos a 6 év alatt nem tanultál semmit ez látszik, Sir Qunonak teljesen igaza van.

Már megbocsáss kedves Sir, nem vagyok zöldfülû netes ... kb. 6 éve netezek, és mindenütt segítõkészebbek mint amilyen te vagy ... Ha nem megy, nem megy, oké, felfogom ám, én is ember vagyok és bármennyire is hiszed, annyira azért nem hülye ... ;-)) Ha csak nem azért, mert merészeltem ide írni ... ígérem, nem fogok többet segítséget kérni! Tõled biztos nem. Ha mégis idetévednék, vedd figyelmen kívül, ha írok. ENNYI. 😊

További kellemes napot! (Az enyém az, mert megoldódott a problémám és életem egyik legszebb karácsonya elé nézek! ;-))
Sir Quno Jedi
Abszolút zöldfülû netes hozzáállás. Miért válaszolna neked az ezt olvasó/ide járó több tucat emberke (külön-külön), hogy ja bocs nem tudunk segíteni?! Akkor és az válaszol, aki tud is segíteni ugyebár. Ez a "szokás". A nemleges válaszokkal nem sokat érsz, ellenben felesleges flood. Kérdezel valamit és pár naponta (óránként, ha sietõs) visszanézel, hogy tudtak-e rá válaszolni. Ha nem, az is jó, ha tudtak, akkor meg öröm és bódottá! DE hogy le is cseszed az embereket (egy óra múlva), hogy miért nem segítettek, azzal nem leszel túl szimpatikus senki számára sem és lehet, legközelebb csakazértsem fognak segíteni, mert beszóltál. 1xû.

Ez nem tudakozó és nem fizetsz a válaszokért, így ha valaki tud és akar is, akkor majd segít. Tudom, nehéz ezt sokaknak felfogni, de 5-10 év alatt azért menni szokott! 😄

Ja és "bárki" nem várhatta volna el a helyedben, csak te vártad el. EZ esetben tévúton jártál, legközelebb majd gondolj erre, mielõtt vádolni kezded az itt lakó beutaltakat, hogy nem segítettek neked és még csak nem is szóltak, hogy nem tudnak!

Nem baj amúgy, mindent el kell valahol kezdeni...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ajjaj, valaki itt bal lábbal kelt fel! :-))

Semmi gond, csak szerintem bárki elvárhatta volna a helyemben, hogy legalább annyit mondjatok: bocs, nem tudunk segíteni, de esetleg lett volna tippetek h kihez fordulhatok ilyen ügyekben ... mindegy, lényegtelen már, mert volt, aki tudott segíteni, és bizony 20 percen belül! ;-)

További szép napot minden SG-tagnak!
Breki33
ha azt mondtad volna, hogy jobb a vászon mint a fal elfogadnám

de szerinted csak a vászon jó bárki aki mást mond tudatlan, nem ért hozzá sõt amatõr. Senki nem mondta, hogy a vászon nem jobb megoldás, de nem feltétlenül szükséges rögtön egy projektor vásárlásakor

Ebbe tök felesleges és értelmetlen belekötni.

a linket nem most találtam, csak neked ajánlottam most

A fényerõt meg teljesen máshol írták, nem arra céloztam, hogy a legfelsõ hozzászólást olvasd el.

Most pedig ezt ajánlanám hogy ne itt offoljunk
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1025208078
Sir Quno Jedi
Szívesen. Gondolom ha lenne tékábelünk, meg dobozunk és dvd írónk ésésés, akkor talán tudtunk vóna segíteni, avagy sem. Evvan, ez nem egy fizetett szervíz fórumcset. 😄

Ja ha tudsz olyat, ahol beírsz és egy órán belül megoldják a problémádat BÁRMI is az, nekünk is add majd meg a linket, mert érdekelne! Kösziek! 😄DDD

A problémám megoldódott, köszi ... bár látom, hogy ti inkább az egymás közti vitátokkal vagytok elfoglalva, de hátha elõbb-utóbb segített volna valaki ... ;-) Szóval ezt figyelembe véve mondtam köszönetet.

Ja! El ne felejtsem: MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM A PHILIPS 32PFL5322 LCD TV-T!!!

Üdv és további kellemes vitatkozást! ;-)
Sir Quno Jedi
Haj és ha már a linket sikerült megtalálnod (én is használom több mint fél évtizede), gondolom azt is nézted, hogy ha kevés a fényerõ, akkor a nagyobb gain-û vászon az egyik megoldás és az oldal ezzel is számol ugyebár. TEHÁT összegezve, aki szerint kevés a fényerõ egy x méretû képhez, az ha venne egy jó vásznat, máris lehet, hogy bõven elég lenne a fényerõ, AVAGY nagyobb képet is tökéletesen megfelelõ fényerõvel tudna vetíteni. Érdekes... Ki hitte volna. DE JÓ A FAL IS! LOÁL!

Sir Quno Jedi
Amúgy személyeskedés ide-, avagy oda, számomra tényleg röhelyes, hogy egyesek megpróbálják bemagyarázni, hogy jó a fal is. Persze hogy jó. A gond az, hogy van JOBB MEGOLDÁS is! Aki meg sajnálja a pénzt vászonra (aka spúr), az ne biznyítsa már be annak aki nem, hogy neki van igaza, mert ez enyhén szólva is nevetséges. A moziban sem értem minek a vászon, de õszintén nem ezekután... (sõt a 3D-s moziban minek az EZÜSTVÁSZON)...

Ha ez azt jelenti neked, hogy én úgy gondolom, hogy csak nekem lehet igazam (pláne, hogy tényleg így van ezúttal is), szíved joga, de nem különösebben hat meg. 😄

Sir Quno Jedi
Máris közelebb kerültél eme linkkel a megvilágosodáshoz. Jól haladsz. Csak így tovább!

Breki33
igen és az õ típusát is használod tudom :-)

Ezeket a dolgokat a projectorcentrálon lévõ kalkulátorral ki lehet számolni

pl

De elfelejtettem, hogy régebben is mindig ilyen voltál
másnak nem lehet igaza, és akinek megfelel egy jól elõkészített fal is jelenleg, az amatõr

Igenis
Sir Quno Jedi
Igen. Aki szerint a 2méter bõven elég, mert elfogy a fényerõ az amatõr. Én 3 métereset használok (az ugye bõven 4 méter feletti átló), de csak azért, mert ragaszkodom a 4:3-hoz és így magasságában már nem fér nagyobb a szobába sem. Van akinél 5 métereset nézünk és az is bõven jó. Talán utána kéne nézni, hogy az adott projektor (konkrét! típus), adott lámpával, zoom-mal, üzemmóddal, adott célra (mozi/prezi stb.) és vetítési távolsággal mekkora átlóra, MILYEN VÁSZONRA mennyire jó még és mit lehet tenni, hogy ezen javítsunk pl. De nekem ugye mind1, azt hiszel amit akarsz...

Breki33
Ezt már a nõi fórumban is hangoztattad <#fogmosas><#smile>
Breki33
vászonra meg direkt rákérdeztem, persze biztos õkis amatõrök :-)
klikk
Sheltem
2 dolog történt.

1. félreértés, azt hittem, hogy te írtad nem láttam az idézõjelet
2. egy olyan megállapítás ami "végletekben beszél" (dejavu Star wars 3)
ami már csak azért is ostobaság, mert sem Plazmára, sem LCDre , sem Projektorra nem lehet kijelenteni, hogy márpedig jobb mint a másik 2, mivel párhavonta jönnek az újabbnál újabbak, amennyiben 2 konkrét típust vet(sz) össze az már teljesen más dolog.
PL nekem TH-42PV70 tv van mégis azt mondják, hogy a Samu Q szériája jobb képminõségre, és el is fogadom annak ellenére, hogy a Samsungot utálom.
Nincs olyan, hogy ez a technológia jobb vagy az jobb, termékek vannak és kiélezett verseny(talán ennyire még nem volt kiélezett), ez csak nekünk felhasználóknak jó, mert kapjuk a jobbnál jobb termékeket és válogathatunk.
Nem személyeskedem veled ne aggódj mondtam befejeztem.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sir Quno Jedi
Sajnos én olyanokról írok, amiket réges-rég használtam/használok. Ez a különbség. Nehéz elhinni, tudoménazt, de ez a helyzet.

Breki33
itt nem én szálltam vitába másokkal

és ha utánnanéztemdolgoknak illetve beszéltem személyesen hozzáértõkkel, megnéztem készülékeket illetve kölcsön kaptam projektort
tetsztelni az nem személyes tapasztalat és akkor nem próbálhatok segíteni egy ismerõsömnek? :-)

Sztem tesem csak olyan készülékekrõl írsz amit konkrétan használsz, hanem amirõl halottál olvastál haver mondta
MEgvettük a tv-t, beköttettük a T-kábel digitális szolgáltatását, minden szuper lenne- de amikor a DVD-írót a digitális beltéri egység leírásának megfelelõen összekötöttem a " dobozzal" meg a tv-vel, sajnos az új csatornák nem jönnek át a DVD-re, így nem tudok felvenni, segítséget kértem a szolgáltatótól. Válasz: elvileg lehetséges amit akarok, de nem tudja mi a megoldás, hívjak szerelõt. Na ezt meg nem akarom, nem ismerek senkit......😞
Sir Quno Jedi
A gond az, hogy neked nem lehet megalapozott véleményed, mivel saját bevallásod szerint sem rendelkezel a szükséges tapasztalattal, EZÉRT idézel másokat, hogy segíts valaki megint másnak. Ellenebn vannak itt olyanok akiknek sokéves/évtizedes TAPASZTALATUK van a témában és azokkal szállsz vitába, másoktól idézgetve azok "tapasztalatait". Szerintem azért ennek érezni kéne a visszásságait, de ez is csak az én véleményem (vagy sem, már nem tudhatom)! 😄DDD

De nincs semmi baj természetesen.

Breki33
így ját aki nem olvas vissza csak megnéz egy hozzászólást aztán már kötekszik is

ugyanis az amatört nem én költöttem hozzá
lásd: #4302 hozászólás ahonnan indult az egész

Máskor elõször olvass utánna mielõtt kötekszel és személyeskedsz
Elhiszem, hogy most plazmát vettél és az nyugtatja meg kicsi lelkedet, hogyha az mondjuk jó választás volt, de lehet másnak más véleménye is.

Itt te vagy erõsen szubjektív és személyeskedõ
Ha továbbra is bele akarsz kötni vmibe kérlek priviben tedd köszi
Sheltem
Rendben, részemrõl peace.

Hallott már valaki valamit a 2008as pana/samu modellekrõl?
Lehet már valamit tudni a 24p támogatás bevezetésérõl a fenti 2 gyártóval kapcsolatban? Évvége van és én még semmi pletykát vagy hírt nem olvastam. Remélem nem hagyják ki az új modellekbõl(is).

Breki33
olvass vissza már kicsit mire írtam azt amibe belekötöttél

a lelkemet nem bántja mivel nincs projektorom csak uánnasolvasgattam dolgoknak és igyekeztem megnézni a számbajöhetõ készülékeket

és itt egy régi ismerõsöm kérdésére elmondtam az ezzel kapcsolatos véleményem, de mivel nem tartom magam ebben a témában profinak próbáltam idézni

#4320 jól leírja a lényeget

Sheltem
"nem, csak roppant idegesítõ az itteni fórumozási kultúra

ha valakinek más a véleménye már rögtön amatõr meg ostoba"

Ehhez még annyit hozzáfûzök amúgy, hogy felfogd(mert látom elsõre hiába magyaráztam), hogy nem a kommentelõrõl gondoltam, hogy ostoba(az amatõrt már szépen hozzáköltötted gratulálok hozzá) hanem a megállapításról.
Amikor valaki mond valami hülyeséget attól az embert én még nem tartom hülyének, de úgy látom nálad ez a 2 dolog szorosan összefügg, na szerintem meg az "idegesítõ fórumozási kultúra" csak én leszarom. Részemrõl téma lezárva.

Sheltem
Elég gáz, ha már a fórumok miatt is idegeskedik az ember. Peace. Fõ a nyugalom. Nem nagyon érdekel mit gondolsz rólam, élõben nem ismerlek énsem te sem.

Esetleg mostmár beszélhetnénk magáról a topictémáról is vagyis a tvkrõl.

Egyébként ha nagyon kötekedni vagy magyarázkodni akarnék mint te aztis mondhatnám, hogy helye nincs itt "ostoba megállapításnak"(igen ezt gondolom róla még ha ez bántja is a lelkedet)projektorról lcd/plazmákkal szemben ugyanis az már offtopic másról szól ez a fórumtéma "LCD/Plazma TV-ék".
Kicsit olyan mint amikor a nintendo ds fórumba bemegy egy PSP-s és elkezdi mondani, hogy mennyire összehasonlíthatatlanul jobb a PSP a dshez képest. Ez mondjuk gyenge hasonlat volt, de gondolom sejted mire célzok.

Ezt az offolást azzal zárom le, hogy szerintem Fórumon ismeretlenek miatt idegeskedni "ostobaság"<#puszis> miattam meg pláne az <#action>

Breki33
nem, csak roppant idegesítõ az itteni fórumozási kultúra

ha valakinek más a véleménye már rögtön amatõr meg ostoba
(a megállapítás amúgy abszolút nem ostoba csak más a véleménye
egyesek ezt itt képtelenek elfogadni)

elõtte való hozzászólásban magyaráztam el, hogy idéztem erre írsz egy olyanra amihez direkt oda van írva, hogy mástól idézek és abszolút nem az a lényege

Én nyugodt vagyok az utolsó hozzászólásod meg no comment stílus maga az ember
Sheltem
Te mindig így felhúzod magad amikor a fórumon beszólnak neked? 😊

Nem tudom mit lovagolsz a dolgon. Én a megállapításra írtam, hogy ostoba és nem rád (vagy arra aki írta).

Nyugodjál már meg és szállj le a shiftrõl amikor írsz, 3 szor nem fogok bocsánatot kérni tõled, kapd be a f....

Sir Quno Jedi
Mindnek megvan a maga helye és felhazsnálási módja. Hétköznapi hazsnálatra vagy monitornak LCD/TFT monitor ÉS TV, általános TV-zésre/filmnézésre Plazma és végül full falas moziélményre a projektor. Ezek együtt adják ki a teljes élményt

Breki33
ODA VAN ÍRVA

MÁSTÓL IDÉZEK!

És nem az ár a fontos hanem az, hogy srác összeszedte az információkat és amikor írta gondolom ennyi volt az ára.

Mostani árat a legkönyebb megnézni

Erõsen ajánlom ennek a fórumnak az elolvasását:
plazma vagy projector
Sheltem
"- drágább (260-280k) -> 42pv70 - 350k"

He? 42pv70 259500Ft körül van most.

Sheltem
Bocs nem láttam, hogy idéztél, annak szólt a kommentem aki írta eredetileg. Mégegyszer bocs.

Sheltem
Az az igazság, hogy mindenki azt dicséri ami van neki. Én viszont 100% ra ki merem jelenteni, hogy azóta, hogy megláttam otthon a Plazmám színeit eldöntöttem, hogy soha többé nem veszek mást csak plazmát(amíg fogják gyártani õket).
Minden egyes tvzés/dvdzés egy moziélménnyel ér fel szinte, pedig elõször csak azért vettem, hogy szép nagy legyen a képernyõ, nem gondoltam, hogy ilyen képe lesz.

És én valahogy nem hiszem el, hogy egy projektornak lehet egy fehér vagy akár barackszínû falon olyan feketéje mint egy Kuronak vagy egy Pana PV70 nek esetleg egy Q-s Samunak. Nem tudom elképzelni, de ez viszont lehet az én hozzá nem értésem.

Breki33
lol

annyit biztos mint ostobakövetkeztetõs barátunk projectort
Breki33
mint látható az idézõjelekbõl idéztem

szval óvatosan az ostoba következtetésekkel
Sir Quno Jedi
Ja. EGy jobb plazmának biztos hogy jobb képe van, mint egy projinak, csak éppen a projinak nagyobb és ez a LÉNYEG. 😄

PyRex
arra hogy nem látott még tv-ket.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sheltem
"Kicsit hangos a kicsike, de a képével nem ér fel egyettlen plazma vagy lcd tv sem!!! "

És mire alapozod ezt a roppantul értelmes megállapítást? Óvatosan az ilyen ostoba következtetésekkel.

Breki33
Igen énis így tudom

Milyen Epson projektorod van?
Sir Quno Jedi
Ezen lehidaltam megbocsáss... Jó az indoklás! 😄

item
Epson projektorokra 3 év a gari és a lámpára is vonatkozik!!

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Breki33
"Na akkor tegnaptól én is a projektorosok táborába kerültem!
Eddig húztam, halaszgattam a döntést, infókat gyûjtöttem és végül egy határozott mozdulattal megvettem egy hp ep7122 gépet 188 eFt-ért!
http://www.edigital.hu/product.php?productid=20853&cat=606&page=1
Kicsit hangos a kicsike, de a képével nem ér fel egyettlen plazma vagy lcd tv sem!!! Pedig barack színû falra vetítek! Afehér fehér, a fekete pedig fekete és nem kékesen világító mint a kiskontrasztú lcd-seknél.
A "feliratprobléma" sem jelentkezik, a rézsutos csíkok sem vibrálnak.
Bekapcsolt szobai világításnál is élvezhetõ képe van!
Kezelése is pofonegyszerû!
Szóval nem bántam meg, és örülek, hogy nem egy plazma lett helyette!

--------------------------------------------------------------------------------

Még egy kérdés:
A vásznak között 2-féle felület (Basiclux=1,2 Gain, Silverlux=2,2 Gain) is létezik. Melyik a jobb, ill. mi a különbség?

Vissza az elejére

Elküldve: Szomb. Dec. 24, 2005 8:38 Hozzászólás témája:

--------------------------------------------------------------------------------

Gratulálok a projihoz és üdvözöllek a táborban!
Azért vigyázz mert függõséget okoz, mostantól el sem tudod majd képzeli a filmnézést tv-n...

A gain az erõsítést jelöli, minél magasabb annál fényesebb lesz a kép.
Neked ennél a fényerõnél nincs szükséged -szerintem- erõsítõs vászonra.
Ha van fix falfelületed, akkor drága vászonra sincs.
Nagyon sokan sima gelettelt, diszperzites falat használnak, vagy farsotélemezbõl készítik a fix "vásznat" a gyári ár töredékébõl meg lehet úszni és az olcsóbb vásznaknál nem lesz rosszabb az eredmény.
Több infó:
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php?showforum=6 "

Szval errõl ennyit

Nem feltétlenül fontos vásznat venni