21171
LCD - Plazma
-
#7717 Én csak monitorrol veszem a példát...ha rossz az 1-2 napon belül kiderül és visszaviszed. Idö közben ezeknél már nagyon kicsi a meghibásodás kivéve ha hozzá vágsz valamit de akkor az nem a gép hibája.
A márka garis meg olyan mint a betörés elleni biztositás....fizeted a nagy pénzt, és csak akkor éri meg ha valoban betörnek addig meg várod hogy betörjenek hogy megérje az addig fizetett dijját? Picit tulzás de hasonlo.... -
#7716 Mérlegelni kell. AVPlanet nem LG-s garjegyet ad, tehát ha behal, hozzájuk viszed vissza, ők meg godnolom kiküldik ... idő. -
#7715 No itt egy nagyon jo példa az állitolagos ár-teljesitmény kérdésre :)
159 790
149 990
140 800 -
Bigdigit #7714 ezekkel akkor van gáz ha beszarik a tv mert külföldre kell küldeni.jó pár hét tv nélkül. -
zacc #7713 tapasztalatok szerint mennyire gazos olyan cegtol venni ahol 10-15%-al olcsobb, mint mondjuk egy mediamarktban vagy edigitalban? gaz? vagy a 10-15% mar megeri? egyaltalan beszarnak ezek a tv-k? ha igen javithatoak? -
Bigdigit #7712 digitalko tudtommal olyan mint a pixelmania.... -
zacc #7711 tenyleg van. http://www.digitalko.hu/index.php?id=128&kat=2 -
Bigdigit #7710 plazmában eleve nem gondolkodtam soha:)bocs ez tényleg kimaradt:) -
#7709 42" oké, de milyen modell? mert pl egy 42" SAMSUNG :D plazmát megkapsz 150ért... szal a 42" lehet 215ezerért drága is ;) -
#7708 Olyat hallottam hogy az LG tv-knek nagy az input laggja. Ez igaz? Mert ilyen esetben nem lenne jó x360hopz venni lg tv-t. -
Bigdigit #7707 mi számít drágának mpeg4 esetén?
42-es 215e drága?
47-es 300e drága?
ja hogy samsungba itthon nem lehet kapni mpeg4-et az más kérdés:) -
#7706 vagy mondjuk a 32LG5500? csak az egy huszassal drgábbb. -
#7705 ha akkor az lesz egyáltalán...........
és sokan itt elfelejtkeznek illetve átsiklanak ilyen dolgokon is
"Az a baj hogy jelenleg nagyon kicsi a kínálat DVB-C készülékekből ami meg igazán nagy tudású még ehhez mérten elég drága.
A képminőséggel kapcsolatosan meg a probléma ott kezdődik hogy nagyon kevés (ha egyáltalán létezik) az a szolgáltató aki újratömörítés nélkül adná tovább az anyagot, szóval van egy eleve tömörített anyag amit a szolgáltatók kapnak valahogy és ezt ők sajnos még tovább tömörítik vagy útólag feldolgozzák ami miatt a kép tartalmilag sérül: veszít a képfelbontásából, szín mélységéből, kontrasztból, és a legrosszabb esetben szépen bekockásodik a kép a túlzott tömörítés miatt.
A másik hogy ha maga a csatornáktól is tömörítetlen kép minőség jönne ki minden szolgáltatóhoz, az szinte kivitelezhetetlen mivel ahhoz minden csatornához és szolgáltatóhoz közvetlen optikai hálózatot kellene kiépíteni ami külföldi adók esetén kivitelezhetetlen a költségek miatt, szóval sajnos ha te digitális adást akarsz nézni akkor meg kell elégedned a többszörösen újratömörített kép látványán ami igazán sosem fogja elérni azt a minőséget amit egy jól beállított analóg rendszerrel kaptál mivel ott szinte alig volt olyan hogy a szolgáltató újratömörített.
Viszont a mai analóg adások is már sajnos a csatornáktól kapott tömörített anyag analógra történő átültetése ami miatt már ott is észre lehet venni a tömörítésből adódó problémákat.
Remélem érthető voltam azok számára akik még nem igazán értik hogy miről is van szó ma a digitális és analóg műsor továbbítás esetén."
MIelőtt vki belekötne ""
És HAJRÁ SAMSUNG -
zacc #7704 nekem meg azt "sugta" egy bennfentes, hogy ha birok varjak a tv vasarlassal tavszig, mert akkro ugyis az osszes gyarto tolja majad az mpeg4-es tv-t. csak nem birok :)
de oke, lehet stb-vel is majd jo sok csatornat nezni. csak akkor kezdodik az ami a tanyernal volt. hdd recorder megint csak azt veheti amit nezek, raadausl lakasban 4 tv-hez negy stb?! olyan csomagot nem latok, hogy elofizetek digitalis ketyeresre, de kapok azert kabalen ganet is. mert a monitoron meno kisablakos jegkorong meccshez nem kell azert stb... -
Bigdigit #7703 ezekből a csak a national megy hd-ban:)
ha neked megér +3 ropi körül a national meg eurosport hd akkor vedd meg.
a többi magyar hd meg jön ingyen légből.
nem a sima kábel ellen vagyok hanem a +hd csomag felesleges.
mondjuk amilyen szutyok minőségű felénk a kábel adása élvezet átkapcsolni mpeg4-re még ha épp nem is full hd épp a műsor. -
#7702 az 32LG3500-ról mit gondoltok? Mérlegeltem hogy FullHD-t nem érdemes venni 32'esben, viszont ebben van MPEG4 ha minden igaz, :), és a jövőben gép illetve konzol lesz rákötve. Mit gondoltok róla? -
#7701 "biztos neked is van olyan dolog az életedben amit utálsz:)
spenót?trabant?.....
nekem 4 fix van:samsung,fradi,ati.sony eriscon)))"
sony,magyarfoci,nvidia,apple :D -
r4pt0r #7700 Nálam azért az értelmes tv nem Retek klubnál kezdődik hanem Discovery, Spectrum, National, ez kb a minimum. Lesz ilyen ingyenesen vagy nem? Szóval maradjunk abban hogy az mpeg4 az igényesebb tvzőknek nem ér semmit. :P -
Bigdigit #7699 olyan apróságokra is illik ilyenkor gondolni,hogy gyorsan fejlődik a technika.valószínű 1-2 év és ezek a tv-ék elavulnak.mennek jobb híján a nyaralóba.oda pl mi a kukinak fizetne elő az ember kábel tv-re?2012-be megszűnik a sima analóg adás sugárzása és milyen jól jön majd az mpeg4 tuneres tv majd. -
Bigdigit #7698 azért ez kicsit ferdítve van megint:)
2009.dec.1-től ingyenesen nézhető mpeg4-es földi digitális adások:
mtv1hd
mtv2hd
dunatvhd
rtlklub
tv2
ami még nem dőlt el de valószínő fizetős lesz:
atv(kell a a jó anyjuknak:))
hírtv
ezenkívűl a viasat csoport is tervben van.
ha nem mpeg4-es tv-ét veszel akkor marad a kábeltv de ha HD adást is akarsz nézni külön csomagot kell venned ami nem olcsó.ingyen senki nem fog HD adást adni pluszba kábelen. -
#7697 Ok. Ha igy van, megkönnyebültem. Elöreláthatolag elöfizetek majd valamelyiknél és akkor ök gondoskodnak a digi nézhetöségéröl. Igy gondolom elég lesz az a tv amit már kinéztem.: LG - 37LG2000. -
r4pt0r #7696 Értelmes magyar adásokat nem fogsz ingyen fogni, és akkor már kapsz tunert is. Szóval aki m1et akar nézni annak jó a Sony beépítette aki értelmes műsorokat annak meg mindegy milyen tvt vesz. -
#7695 Olvasgatom a hsz-kat de nem értem tisztán az mpeg4 tuner fontosságát.? (még nincs hd tv-m)
Az mpeg4 tuner csak a magyar adások vételéhez szükségesek. ? Ha nézni akarunk digitális magyar adást, akkor elö kell fizetnünk valamelyik szolgáltatónál. Aki gondolom adja a magyar digitális adások vételéhez, nézéséhez szükséges pefiréfiákat aminek az ára, benne kell hogy legyen a havi dijban. ?
Vagy pedig azért kell az mpeg4 tuner megléte a tévében, hogy szolgáltató nélkül csak ugy kiteszünk egy tányért a tetöre és máris tudjuk fogni a digitális magyar adást? Na de mennyit? -
Bigdigit #7694 biztos neked is van olyan dolog az életedben amit utálsz:)
spenót?trabant?.....
nekem 4 fix van:samsung,fradi,ati.sony eriscon)))
innen kezdve tökmindegy milyen tipus milyen árban:)
amíg érvekkel utasítottam el a samsung tévéket a fanatikusok mindig megpróbáltak meggyőzni.már nem érvelek csak utálom:) -
#7693 a hangkimenet független attól, h milyen képkimenetet használsz
feltehetően rossz helyre kötötted a hangot a tévén ... -
#7692 "ha felteszik kérdést sony vagy samsung nem vitás,hogy sony"
konzumidiota-e vagy? :D
nekem ha ilyen hülye kérdést feltesznek, megkérdezem, h milyen árban milyen modellekre gondol... -
Bigdigit #7691 persze,hogy lehet külső +pénzért+még egy távirányító+kábel+nyűg. -
#7690 köszi a válaszod :) ÉS ugye ez a vita csak a beépitett tunerra vonatkozik, külső mpeg4es tunert bármikor lehet csatlakoztatni a tvhez, nem? köszi :) -
#7689 Jolvan tudjuk velemenyed es en csak azt mondom amit latok! Nem egyedul latom ezt reszedrol! AMEN!! A Philipstol meg kiraz a hideg pl engem! :) OFF vege!! Go vissza PH! :) -
Bigdigit #7688 a dvb-t tuner 2 fajta lehet mpeg4 vagy mpeg2.az mpeg4 nálunk a nyerő mert azzal nézheted a földi digitális adásokat.akár most is az mtv1HD-ét.
ne tévesszen meg,hogy minden samsung tulaj azt írja felesleges mert ez nem igaz.csak magukat nyugtatják mert nekik nincs benne csak mpeg2-es.:)) -
Bigdigit #7687 óriási tévedés:)én minden tv-ét favorizálok a samsung ellenében:))
ne állj már be te is a szemellenzősök közé:)
az,hogy van jó áras mpeg4 dvb-t-és philips tv-ém eladó az csak egy plussz:)
de ha felteszik kérdést sony vagy samsung nem vitás,hogy sony:)de tőlem lehet hunay vagy mit tudom én milyen bówli cucc csak ne samsung:)) -
#7686 elnézést kérek a tudatlanságomért de az MPEG4 tuner az megegyezik a DVB-T tunerral? köszönöm! -
#7685 "Az Mpeg-4 tunernek ellenben biztos hasznát veszed, amikor pár év múlva 8-10 adót ingyen nézhetsz "
2008. december 1. MinDig TV Mpeg4 DVB-T indulás. :D -
#7684 felbontása? -
zacc #7683 Kimi23: ugyanitt a 40w4000 vegszava:
"In fact, this TV isn't just good, it's shockingly good."
ugyanitt a 656 csak ugy lett 9 szerintem, hogy design es value 1 pottyel jobba sonynal, mikozben a sound 2-vel rosszabb (6/10)
vegigolvasni nincs most idom oket.
de meg mindig varom, hogy valaki rabeszeljen a 40" lcd-re az 50" plasma helyett... vagy forditva :) -
Locna #7682 Sziasztok!
Valszeg Sony-t fogok venni, de az áarakkal még barázkozok.
Az egy kiskerben 224k-ért láttam egy SONY KDL-40U4000-t, aminek igazán tetszett a képe, bár még csak hd műsotr láttam rajta.
Tudnátok véleményt írni róla?
Elviekben ugye ez is FUll HD-s, megfelelő lesz majd a későbbiekben BlueRay lejátszóhoz?
Köszönöm a segítséget! -
Kimi23 #7681 Én speciel ennek a tesztnek az elolvasása után tettem le a W4500-asról. -
#7680 nálam 150 a határ, ennél többet nem fogok/akarok egy tv-re költeni :) -
#7679 aki rákölt egy tv-re 360-at, az már azt a +55-öt is ki tudja csengetni....ez az én véleményem -
Gyurma2 #7678 Hát igen a samu46a656 kb.363e.sony 46w4500 kb418e. 55e a plusz.Ezt kell eldönteni,hogy megéri a sony a több pénzt!!??Szerintem ha annyival jobb akkor igen.Ti hogy vagytok ezzel?.Itt van samu 46a786 ledes lcd-je az a sonynál meg 25e több akkor lehet,hogy inkább azt kéne meg venni.!? Az a baj,hogy mindig van jobb és drágább