21171
LCD - Plazma
-
Kimi23 #7757 Sokáig szemezgettem a Sony46W4500-assal, de egy korábbi hozzászólásomban linkeltem egy tesztet amiben lehúzták. Egy újabb vélemény , amit az AVX fórumon linkeltek. -
#7756 (4:3-16:9re) lg ha teljes képernyőre van rakva(tv adás.playstation2)magától váltogatja a formátumot,a sony ilyeneket nem csinál -
Caine #7755 Köszi,
látom nekedis ilyen monitorod van, amit én is kinéztem. Elolvastam az előző 2-3 oldalon, amit írtál róla.
Érdekes, hogy szerinted ablack levellel van gondod, mikor mások meg azt emelik ki, hogy abban milyen jó a tv lcd-hez képest).
Persze ez a két dolog nem zárjaki egymást feltétlen :)
Hogy boldogul a tv a felfelé skálázással?
Komolyan gondolkodom, hogy szükségem van-e fullhd tv-re. Ma megnéztem egy régebbi lcd tv-n (LG 32lx2r) és nagyon szép, tű éles rajta a szg. képe dvi-n és hdmi-n is. Böngészésre, videora, word/excelre elég 1366x768, nyúztam úgy vagy két órát a gépet.
Box is nagyon szép rajta.
Tényleg, a box képe hoz valami javulsát ha fullhd-n nézed?
Az egyetlen problémám (legalább is én így gondolom) a fullhd-vel, hogy azért még van egy-két pc-s gémem és a videom biztosan nem bírná a 1920x1080-at normálisan, tehát vissza kellene vennem a felbontást, tehát a tv felfelé skálázna.
Ez a felbontás gondolom desktopra sokkal szebb, mozira se lehet rosszabb.
Az a kérdés, hogy megéri-e a több pénzt, ha a box-ot is meg a pc-t is fel kell skáláznia?
Tv-t nem sokat nézek, főleg böngészés/munka/film/box lenne a használat (nem is a tv-t akarom vele lecserélni, hanem a monitort).
Köszi. -
Locna #7754 Köszi a bizakodást, remélem én is, hogy nem fognak sza....i.
Ráadásul kb 70km oda-vissza.
Egyébként mennyire gyakori LCD TV-knél, hogy belefuthat az ember a pixelhibákba?
Remélem ez csak egyedi és nem ezért van akciózva a tipus. -
#7753 én samsung monitorral szívtam meg, mert pixelhibás volt.. hiába mondtam hogy 72 óra ccseregarancia van rá csak úgy húzták a szájukat, és több mint egy hete nincs még monitorom, mert még nem hozták az újat, de a régit visszavitték..
nem media hanem kisebb bolt :S ..
remélem minden rendben lesz! -
Locna #7752 Sharp LC-42SB55E és a MediaMarkt-ban vettem Tatabámyán.
Le volt értékelve 199-re.
Megtetszett hát elhoztam.
Attól félek csak, hogy kitalálják nekem a már ninsc több a raktáron dumát és felkínálják a kiállított darabot, amit persze nem fogok elfogadni.
A másik amitól tartok az, hogy előrukkolnak majd ők is a monitoromnál hallottakkal. Acer monitort vettem és azon is volt/van pixelhiba. Hamar elintézték azzal, hogy 1fő és 2alpixel hibánál van csak csere. Remélem tv esetében ez nem így van. -
Scooby87 #7751 Az auo és samu panel egyforma input laggal rendelkezik,mivel az elektronika okozza és nem a panel.....egyedül a lednél van eltérés....,mert a led nem képes olyan gyorsan reagálni az elektronikára....
Debrecenben most volt kirakva a corában a 7-8-9es széria mindenki kedvére megnézhette...és élőben láthattam a 26colod sony oled tvt is......(új technológia kiállítás nov3-23ig) és a 7esre rá volt kötve a ps3 és eszméletlen játszhatatlan volt a 6oshoz képest.....nagyon lassan reagált.....a 9esen egy box volt kötve....valamivel jobban reagált,de még mindig éreztem,hogy lassú gondolkodású. -
#7750 milyen a tv és hol vetted? -
Locna #7749 origi csomagban adják a tv-t, remélem kicserélik egyből és nem futok bele még1 pixelhibásba. -
#7748 3 napon belül mindenképpen vidd vissza! -
#7747 én is megnéztem múltkor a hátulján és S panel :)
32A451
amúgy ilyenre lehet kötni xboxot pl mindenféle lagfélelem nélkül ugye -
Locna #7746 Sziasztok!
Tegnap vettem egy 42colos FH-s LCD-t. Szerinten jó ár volt érte a 199k.
A lényeg, hogy találtam egy hibás pixelt rajta.
Ez most azonnali cseét követel vagy el fognal hajtani a francba, mondván, hogy ez még bele fér a minőség ellenőrzés szórásába?ű
Valakinek amúgy váleménye a készülékröl?
Üdv!
-
#7745 Caine: ha monitorként is használod, és relative közel ülsz hozzá, sztem kell neked a fullhd :) (viszont tévézni, kanapébol fimet nézni felesleges 32" méretben a nagyfelbontás)
mustar: vegyél egy DVI-HDMI (vagy hdmi-hdmi + DVI átalakito) kábelt, a kép is sokkal jobb lesz és a hangot is át tudod vinni, ha az spdifet rá tudod kötni a geforce-ra.
---
amugy ma néztem teszkoban a 32A451-es samu lcd-t, abban is "S" jelzésü panel van ! (azaz a samutévék között a legjobb paneltipus allitolag) -
#7744 Szerintem Sony! De nézzetek még szét, 120eFt-ért van még Panasonic és Samsung is! Bár én a Sony mellett raknám le a voksom a 4 közül akkor is! -
#7743 #7724
amúgy igen igazad van :\ -
Scooby87 #7742 nem tom volt-e linkelve,de azért
samsung 55a956 55a956 teszt
sztem szép is és keveset is eszik.....egy nagy hátrány a nézési szög csak 80fokos....viszont input lag még mindig magasabb,mint a 656osé tehát játékra továbbra is az lcd a nyerő a led még "túl lassú hozzá".....,de mindenki olvassa el a tesztett és döntse el maga....
bevallom kicsit többet vártam a 9es szériától.... -
viktro #7741 Hali szakik, lenne egy gyors kérdésem, mert én nemigen értek az LCD tévékhez.
Szüleim kinéztek két tévét, és nem tudnak választani, engem kértek döntőbírónak.
sony kdl32l4000 - 120.000 Huf
lg 32lg2000 - 100.000 Huf
melyik jobb, melyik éri meg jobban, és miért? indok? -
mustar #7740 Van egy kis problémám. Adott egy samsung le37m86os televízió és hozzá egy gforce 8800gts, köztük egy noname vga kábel oldja meg a jelátvitelt. A helyzet az, hogy hosszabb kábelre lenne szükségem. Vettem is egy 6 métereset (min. 4-5 kéne),amivel szépen meg is jelent a kép egészen addig, amíg a winxp fullhd felbontásra nem kapcsolt. Tehát a dos-os és win-es töltőkép azzal is bejön, viszont utána teljesen szétesik a kép, egy-egy pillanatra látom az asztalt "darabokban". Hogyan tudnám megoldani a problémát? Lehetőleg minél olcsóbban. Köszi a segítséget előre is. -
Caine #7739 Köszi, visszaolvastam.
Nem tette könnyebbé a helyzetemet, de nagyon informatív volt.
Most már abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán szükségem van-e FULLHD tv-re (box+monitor, tv esetleg). -
aranarth #7738 Kedves @Caine, olvass vissza 1 oldalt... -
Caine #7737 Sziasztok!
Ezzel a tv-vel van valakinek tapasztalata?
Samsung LE32A656
Igazából rengeteget olvastam róla a neten és elég jókat írnak róla, de arra lennék kíváncsi, hogy milyen használatban és ami sehol nem derült ki (vagy csak rosszul kerestem), hogy lehet-e 1:1 pixelben hajtani, azaz lehet-e monitornak is használni (rendesen)? -
#7736 ilyenem van csak fekete színben, nekem tökéletesen megfelel
ha digitálisan küldöd rá a jelet (laptopról vagy gépről, esetlegesen HDMI-s dvd lejátszóról) nagyon szép képet lehet kapni vele -
#7735 Media Markt-ban 129000Ft -
#7734 Szerintetek EZ milyen? -
#7733 100k körül nincs nagy választék ... talán az LG 32LG2000 lenne jó. -
#7732 Üdv!Xbox360-hoz tudnátok ajánlani vmi jó LCD tv-t kb. 100000FT környékén? -
zacc #7731 szep spiral lett :)
kar, hogy a JVC-rol nem tud senki. az S9 (vagy mi) nevu nagyon tetszetosnek tunt. es egy ujabb arlepcso. teszteken megsem istenitik annyira. -
#7730 One for all DVB antenna Na ma láttam egy ilyen gyártmányú, ehhez hasonló antennát 9,9k-ért. Beltéri, a donóboza szerint analóg, és DVB jelet is tud venni, és HD ready. Ez most mit jelent? Egy ilyennel mit kezd az embergyereke egy HDReady TV-vel...??? -
aranarth #7729 Ámen. Bár decembertől már a lakosság 60%-ának elérhető lesz a digitális műsorszórás, az analóg várhatóan 2011 végéig még marad. -
r4pt0r #7728 Jól írtad nem lesz. De még van, főleg vidéken lesz soká az amikor már semmi analóg nem lesz. Amire odaérünk meg már szinte minden tvben lesz.
Én is ezt mondom mindenki saját maga miatt döntsön csak látom hogy egyeseket ez a kérdés foglalkoztatja mert annyira nem érik hogy most akkor mihez is kell a beépített tuner.
-
aranarth #7727 R4pt0r, nagyon félreértelmezel valamit: NEM LESZ analóg műsorszórás. Azt váltja ki a digitális, tehát MPeg-4-es DVB-tuner nélkül még az ingyenes adókat is csak STB-szal fogod tudni nézni... És ez vidéken, vagy a tanyavilágban, a nyaralóban, a 2., vagy 3. TV esetében már lehet döntő érv. Érdemes odafigyelni rá, még ha Neked jobban is tetszik a Samsung és nem foglalkozol vele. Mindenkinek érdemes megfontolnia - még mindig dönthet úgy, mint Te. -
aranarth #7726 Nagyon impozáns, elegáns TV nagyon szép fogyasztással (és "szokás szerint" bumszli távirányítóval)! A betekintési szöggel kell még kezdeni valamit, mert az nagyon kicsi, 80°. -
r4pt0r #7725 120w az szép. A LED megteszi a hatását. -
Kimi23 #7724 SamsungLE55A956 teszt. Érdemes megnézni a méretéhez képest a fogyasztását. -
r4pt0r #7723 Nem téged és nem is az embereket hanem a műsort. Az hogy valaki nézi őket az a saját dolga. Valakinek lehet fontos érv az mpeg4 vagy a 100Hz de nekem egyik sem jelent semmi érdekeset hogy emiatt vegyek 1 TVt. Megnéztem mind a 2öt és a Samu lett a nyertes ennyi.
-
aranarth #7722 A Sony nem csak az MPeg-4-es DVB tunere miatt tetszett jobban, és le is írtam, hogy önmagában ez nem döntő, de fontos érv - fontosabb, mint a Samu 100Hz-e. Hogy ebből mi lett itt, az más kérdés. De Te igényteleneztél... -
r4pt0r #7721 Én nem azt mondtam hogy nem lehet értelme de a mostani földfelszíni digitális tvért nem vennék mpeg4es tv-t mert retekből jó az analóg is. Persze ez az év véleményem meg van más is, én nem erőltetem senkire rá, viszont ha már itt annyira fényesítik a Sony tv-t akkor legyen olyan vélemény is ami más. Mert lehet ezért nem tud valaki dönteni hogy kell e neki vagy nem, de pl venne úgyis beltéri HD műsorok miatt. Ennyi. Nem kell itt belemagyarázni semmit. -
aranarth #7720 Kedves R4pt0r! Hogy az igényesnek nem éri meg az MPeg-4 DVB-tuner? A világ végén nem mindig van szolgáltató, ahogy pl. most is van ahol csak a 3 adót nézheted... Csak mert a T-Home/T-Kábel azt mondja, hogy a tanyára nem visz kábelt? Ő igénytelen? Vagy egy nyaralóba is előfizetsz súlyos pénzekért? A lakásban minden TV-hez kell majd külön Set Top Box, (mindegyikhez külön távirűnyító, polc, kábelek) ha a nappaliban is és a hálóban is akarsz "igényes" műsort nézni és "igényes" TV-t tartani. Pedig az egyiken akár elég is lenne a 8-10 ingyenes adó, nem? Vagy 2 előfizetésed lesz? Ha Te még otthon laksz a szülőknél, akkor 3? Természetesen a Set Top Box pénzbe kerül, mert a szolgáltató legjobb esetben is beépíti az előfizetői díjba (most önmagában 30-35 ezerért vehetsz egyet).
Akkor ki az igénytelen? Aki most kiad 40 ezer pluszt egy Sony-ért, vagy "megspórol" az A656-an ugyanennyit? Merthogy a vita innen indult, hogy a személyes, otthoni tapasztalataim alapján összehasonlítottam a 2 készüléket.
Óvatosan igénytelenezzél le bárkit is! -
#7719 szerintetek 32LG3500 vagy 32LG5500? egy normális leírást nem találok a tvkről, összevissza van mindenhol :S -
Kimi23 #7718 Én mindenképp megérdeklődném vásárlás előtt, hogy az adott terméket a bolt saját garanciájával, vagy gyári garival árulják-e. A saját garanciás nálam kizárja a vásárlást,baj esetén gondok tömkelege.