21171
LCD - Plazma
-
#7797 Kizárólag akkor van a csere, ha egyértelműen bebizonyosodik hogy a készülék rossz.
Arra már nem él, hogy pl. "nem tetszik". -
#7796 Érdekes......
Nálunk a mai napig megy az M2 HD, Eurosport HD, HBO HD, ugyanazzal a forrással és egy TV-n se akadozik. Van a boltba 3db W4000, 6db E4000 és egyiken sincs szaggatás, sőt az olimpia alatt se volt. Érdekes.... -
#7795 Semmi, igazából tisztelem mások véleményét, csak nekem egészen más tapasztalatom van.
"A 400-es sorozat meg a "szaggatásáról" híresült el."
W4000 sorozat gondolom. Én is hallottam szaggatásról, de biztosíthatok mindenkit fake az egész.
"Én speciel nem vagyok Sony ellenes, sőt szívesen vettem volna Sony tv-t, de annyi felhasználói(!) panasz van rájuk, hogy inkább hanyagolom őket."
Annyi felhasználói panasz? Na erre kíváncsi lennék, mármint hogy mennyi az a sok? Abszolút a legmegbízható márka, amit valaha árultam.
"Az ár-érték arányuk meg egyenesen nevetséges."
Az ár-érték arány véleményem szerint már nem létező fogalom, azaz max nagyvonalakban. Márpedig nagyvonalakban a Sony ár-érték arányban teljesen korrekt, max 5% a difi. -
#7794 a PV80 megéri a plusz pénzt, de h mennyit konzoloznál rajta (beégés) azt neked kell tudni.
---
teso007: nem shop/demo modban inditottad? ;) olvass manual-t -
#7793 Van egy Samsung lcd-ém.És az a probléma hogy beállítom a fényerőt meg ilyeneket,és egy idő után mindig visszaáll a gyári beállítás...Mi lehet a probléma? -
zacc #7792 nekem LG hutom van. jo nagy es mar sok eve hibatlanul mukodik :)
sharpra en is raizgultam. megneztem. szerintem rettenetes kepe van. ez is velemeny, csak nem tul informativ. a sajat demoja is egy kasa volt.
jvc s90-et neztem hetvegen. sajat demojatol becsokiztam. de az analog tv adast a sony sokkal szebben tolja barmelyiknel, amit eddig lattam. -
Locna #7791 Kedves aranarth!
A második sony-s megszólítást szerintem nem nekem akartad címezni.
Az enyémet(vagy ezt a sorozatot) japánok fabrikálták szerintem, a dobozon legalábbis ez áll: Made in Japan
Egyébként a Sony javára szólva bár egy kicsit off......kicseréltettem a tv-t mivel hogy pixelhibás volt. Gondoltam, ha már ott vok veszek mellé egy HDMi-s playert míg nem jön meg a BRay.
És a Sony mellett döntöttem mert a kiszemelt Pio 410-ből csak a kiállított darab volt, azt meg nem hozom el. megmondom őszíntén nagyon komolyan skáláz, az 1080p-re állítás után szinte más filmet néz az ember, úgyhogy egyenlőre meg vagyok vele nagyon elégedve.
Még annyit a témához, hogy Samuáknál már a megjelenés sem tetszik úgy mint régen. Sony-nál azért találni tetszetős darabokat, de nekem inkább a Sharp,JVC,Toshiba féle prezentatív jellegű visszafogott ám mégis elegáns megjelenés jön be.
Üdv! -
karika1 #7790 na és persze szép képhatással -
karika1 #7789 Érthető volt Caine. Köszi.
Csak ne lennék ilyen laikus a témához...
nézegettem egy két oldalt, de csak az LG - nél láttam kép a képbent (2 tunerest, vagy mit). relative kevesebb pénzért. Kérdezném, hogy milyen más gyártmányú,tipusú tvék vannak (plazma), amelyek szintén tudják a pipet, persze mondanom sem kell :) kevés sastojásért? -
aranarth #7788 Kedves Locna! Úgy értettem, hogy elvégre kiadtál érte 200.000,-Ft-ot, vagyis Neked biztos bejön - tehát ne idegesítsed magadat utólag. Nem akartam malíciózus lenni, bár én jobban körbejártam a témát és sok TV-t összehasonlítottam, mielőtt vásároltam volna. A Sharp X20, a Samsung A656 és a Sony W4000 közül az utolsó nyert. A korábban Japánban összeszerelt Sharpok a legjobb minőséget képviselik. Hogy a jelenlegi, lengyel gyártósor hasonló minőséget produkáljon, úgy látszik, még várni kell.
Kedves Locna!
A Sonyról korábban már belinkeltem 4 tesztet, egyik sem tesz említést szaggatásról és sem tapasztaltam. Fórumokon lehet, hogy találni ilyen hozzászólást, nem tudom. Lehet, hogy csak szerencsés vagyok, de nekem ennél nagyobb a bizalmam a Sony-ban. -
Caine #7787 A kép a képben gondolom megvan, hogy mi.
A pc és hdmi mód az azt jelenti, hogy a tv-ben nincs két tuner, tehát a kép a képben nem tudod nézni az RTL-t meg a TV1-et, hanem az egyik csatorna lehet csak tv adás, a másiknak külső jelforrásnak kell lennie (mivel csak egy tuner van).
Tehát vagy az RTL sarkában megy az xbox/ps/dvd/szg. vagy fordítva.
Remélem érthető volt :) -
zsolek21 #7786 Sziasztok! Nagy gondban vagyok és szeretném a segítségeteket kérni... Végre összejött egy kis pénzem, és rászántam magam, hogy veszek egy frankó tv-t. Hosszas utánajárás után végre sikerült eldöntenem, hogy plazmát veszek(a boltok többségében az LCD-t ajánlották) De most gondban vagyok mert nem tudom eldönteni, hogy a panasonic pv 8-at vagy a pv 80-at vegyem meg. Igazából a későbbiekben egy xbox-ot is szeretnék majd használni mellé, meg hamarosan egy laptop is vételre kerül a tv-hez amin hd filmeket szeretnék nézni. Ahogy nézegettem főleg 720p ben lehet filmeket letölteni, meg nagyon kemény laptok kéne, hogy a full hd-s filmek ne szaggassanak rajta. Ezért is felesleges számomra a full hd-s tv. A gondom az, hogy árban jobban tetszik a pv8, viszont azon csak 2 hdmi csatlakozó van így nem tudom, hogyan tudom majd rákötni a leendő gépemet. A pv 80 ra elvileg ez könnyebben megoldható. De volt olyan eladó is, aki azt mondta, ha játékra meg gépről filmezésre lesz használva, akkor ne plazmát vegyek, mert beég... Bár tudtommal a panáknak az egyik legjobb a beégésvédelme. Remélem tudtok segíteni a döntésben:S Vagy válasszak mégis LCD-t? -
karika1 #7785 hali
kép a képben 1 tuneres pc és hdmi üzemmódban. mit jelent? Főleg a hdmi üzemmód? -
Devergo Boy #7784 Hali! Köszi a segítséget. Felhívtam a boltot mondták vigyem vissza azonnal kicserélik. Mondom addig oké csak 150km-re lakom,igy nem egykönnyen megyek fel Bp.-re. Kérdeztem hogy mivan ha felviszem és amit hoznak azis ilyen lessz,azt mondja ez benne van. igy mondtam neki engem igazán nem zavar mert szinte nemis lehet látni csak ha közel hajolok és elkezdem keresni hogy hol van. De amúgy nem lehet észre venni. -
karika1 #7783 Sziasztok!
Tanácsot, segítséget kérek tőletek. (tölem biztosan jobban otthon vagytok a témában )
Tv-t szeretnék, pénzem /nem túl sok :(/ 150-200 között lenne rá. Nemtudom miért ,de plazma fele húznék, tágas nappaliban lenne.
Számomra a lényeg, a SZÉP KÉPHATÁS, a többrétű nagy tudás nem feltétel. kb. 94-106 cm körüli. (ha pipes , azt nem bánnám, de nem feltét).
Szóval, milyen tipust tanácsolnátok, esetleg, boltot, ahol megbizhatóak és számomra jó áron árulják.
Véleményeket, tanácsokat várnék. Segítsetek.
Előre is köszönöm.
Szép napot nektek.
-
karika1 #7782 sziasztok -
#7781 nekem a monitorom lg eddig semmi baj vale ez spec teljesen jó -
#7780 Kizartnak tartom,h benzint kifizetik az mar nem rajuk tartozik,h te mennyire messze laksz!! -
Locna #7779 Szia!
Egyértelmű, hogy arról beszél/kérdez az ember amilye van Ezt csak azért említettem meg mert nehezen hihető, hogy csak nekem lenne Sharp készülékem. Válaszok hiányában inkább az jön le, hogy nem is akarnak az emberek válaszolni mert úgyis lehúzzák őket azzal, hogy a Samu meg a Sony jobb és kész. Mert X-oldalon keresztül csak erről tudott olvasgatni és szent meggyőződése, hogy ezek a nevek hiszen mindenki erről ír.
Egyébként nagyon penge szerintem a TV. Analóg adók természetesen nem valami élvezhetőek de ma vettem alá egy HDMi-s playert és nagyon gyönyörű 1080p-ben.
-hát ha még jövőhéten meglesz hozzá végre a Sharp BR player is.............hmm-
LG-t tekintve meg igen, okozott már keserűséget.
én momentán 3dvd-írót és egy dvd lejátszót dobtam ki az említett márkából
Apám 2 dvd lejátszót, párom apja egy házimozit és egy tv-t
Ez mind durván benn van 3év leforgásában.
Az életben többet LG-t még csak látni sem akarok!
Minden jót! -
Locna #7778 Szia!
Elmondanám az én esetemet.
Pénteken vettem egy Sharp 42"-os lcd-t, azonnal felfedeztük a pixelhibát. Ma visszavitteem MMarkt-ba ahol valamiért nem látszódott és hazaküldtek mondván, hogy találomra nem cserélgetnek. Holott a 3 NAPOS GARANCIA MINDENRE ÉL, MÉG ARRA IS, HA NEM VAGY MEGELÉGEDVE A TERMÉKKEL!!!!! Hatahoztam mivel ez a típús nekem kell, 2 óra használat után MEGINT ELŐJÖTT A HIBA! Nem tudom, hogy ez hogy lehetséges, de 20perc múlva viszem megint vissza azonnali cserére és mivel kb 70Km-re lakok a MMarkt-tól ezért egy 20liter benzinpénzel megeggyező összeget is ki fogok "verni" belőlük.
A lényeg az egészben, hogy ma megint okosabba lettem, és a 3napos cseregarancia márkafüggetlen és KÖTELES AZ ELADÓ AZONNAL CSERÉLNI VAGY VISSZAFIZETNI A PÉNZT, HA NEM ÁLL MÓDJÁBAN AZ AZONNALI CSERE!!! Ebben az esetben nem elfogadott, hogy a Samsung 2pixelre cserél a Sony meg 1re.............itt csak csere van semmi más!
Remélem sikerrel jársz!! -
Devergo Boy #7777 Hali! Bocsi hogy nem ide tartozik. A 3 napos pixel garancia hogy működik? Ha pl. veszek egy lcd monitort akkor hány pixelnek kell lenni hogy kicseréljék? Üdv.Lackó -
r4pt0r #7776 Tudtommal minden HDadás interlace jeles. -
#7775 jah, a deinterlacerrel vannak gondok csak. mamár azért ritka az interlace jel ... -
Kimi23 #7774 Az olimpia idején nézegettem a 4000-eseket az MM-ben , hát bizony én 1080i jelnél felfedeztem akadozást az úszóversenyek közvetítése közben, ezt ha utánaolvasol több külföldi, és magyar fórumon is megerősítik. Szerencsés vagy ha nem tapasztalsz ilyet, elhiszem hogy jó a Sony-d örülök is neki, viszont szigorúan saját véleményem szerint nem szeretnék "belenyúlni" egy nem frankóba. A 4000-es képminősége egyébként nekem nagyon bejött, jó tévének tartom, de azért a pénzért úgy gondolom jobbat vehetek. -
Kimi23 #7773 Melyik része LOL neked? -
Octopus21 #7772 Sziasztok!
LCD TV-t szeretnék venni. A következőt néztem ki: SONY KDL-40U4000 (40")
Ha valakinek van tapasztalata vagy véleménye erről a TV-ről az légyszi írja le. Én még nem láttam élőben, egy ismerős javasolta, mert szerinte nagyon jó a képe. A szobám elég kicsi, ez a TV meg elég nagy, de kb olyan 3 méterről nézném. Viszont az ennél kisebb Sony-k már nem FullHD-sek. Köszi a véleményeket előre is.
-
Caine #7771 Köszi,
6-os széria csak FULL-HD-ben van (lesz)?
Lehet nekem egy 32-es plazma kellene. Bár plazmára még nem próbáltam pc-t kötni.
Á, tényleg nincs jó válasz, de azértköszi a segítséget -
Caine #7770 "Csak kíváncsi voltam ki, hogy vélekedik róla, elvégre viszaolvasgatva atopicot nagyban Samsung és Sony uralom van. Jó lenne, ha he nem csak a tömeggyártott, megszokott nevekről beszélne a nagytársaság."
De hát miről beszéljenek, ha ez van nekik? De én pl. nagyon kíváncsi vagyok, hogy naked mi a vélemyéned erről a Sharp masináról.
"...Samu,Sony, LG.....ez utóbbit nem minősíteném."
Miért nem? Van valami rossz tapasztalatod vele? -
Locna #7769 Holnap viszem vissza pixelhibával egyenlőre ennyit a nagy Sharp névről.
Holnap megy majd úgyis többet tudok mondani a BR lejátszó után............ -
Locna #7768 Kedves aranarth!
Jól mondtad, 200k-ért vettem és 2+1év garit kaptam rá. Megjelenés tetszik, kép hááát...........
Sajnos nincs viszonyítási alapon. Az első LCD TV-m, monitorhoz meg nem hasonlítgatok. Természetes, hogy van ennél jóval jobb és jóval rosszabb is. Holnap veszem meg a BR Playert, márka hű maradok, és talán teljes "pompájában" majd azt fogom mondani...De szép képe van. Egyenlőre dvd-vel nyúzom, és sajna az nem a legjobb képet tekintve. Csak kíváncsi voltam ki, hogy vélekedik róla, elvégre viszaolvasgatva atopicot nagyban Samsung és Sony uralom van. Jó lenne, ha he nem csak a tömeggyártott, megszokott nevekről beszélne a nagytársaság. Bár ez teljesen egyértelmű, hiszen egy műszaki boltban mit lát az ember.........Samu,Sony, LG.....ez utóbbit nem minősíteném. Amikor rákérdez az ember egy Sharp,Hitachi,Loeve(egyéb vezetőn márkák) típusaira csak azt a választ kapja..."mi ilyet nem forgalamzunk, nincs felvilágosító információnk"
Egyszerűen arra voltam kíváncsi, hogy a hozzám hasonló gondolkodású emberek(jó árért, jó minőséget) találkoztak már a márkával, típussal és, hogy vélekednek felőle.
Egyébkélnt a "csak ki adtál érte 200 ezret" megnyilvánulásod célzó volt vagy csak én nem értem? -
aranarth #7767 Kedves Kimi, milyen szaggatást kellene látnom a W4000-esem? -
#7766 LOL-e amit írsz? :) -
aranarth #7765 Kedves Locna!
Mennyiért vetted, milyen garanciát kaptál hozzá és Neked tetszik-e? Kb. ez dönt, nem az, hogy utólag mit hallasz. Csak kiadtál érte kb. 200 ezret! A Sharp egy nagyon megbízható, igényes japán gyártó. -
Locna #7764 Hali!
Valaki tud érdemben válaszolni arra, hogy jó vétel volt vagy sem?:
Sharp LC-42SB55E -
#7763 a 656os feketeszintje az elektronika nélkül gyenge csak, dinamikus kontrasztot kapcsolva drasztikus a javulás! (és sokkal kevésbé kompromisszum, mint az elődöknél)
ha használtál hdready-t böngészésre és tetszett, akkor ne vegyél fullhd-t, hiszen a pc játékok nativan a legszebbek és az 1360x768hoz még csak erőgép sem kell, a régebbi játékok meg mehetnek - szintén nativan! - 1024x768-ban, kétoldalt két csikkal, 4:3-ban. XBOX képe semmivel sem jobb 1920x1080-ra skálázva, mint 1360x768-ra skálázva - méretezés ugyanugy van mindkét esetben (1280x720asak ugye a játékok).
én végül azért szántam el magamat a fullhd-re, mert 1.) ebben tudtam biztosra, hogy jó panel van és 2.) nagyon közel ülök és netezni számomra az "aprobb méretü" betük is megfeleltek + ha itthonrol melozok, több remote desktop ablak kifér :)
egyébként elég szépen skáláz a tévé, de azért jóval homályosabb, mint ha nativan hajtod :) ha kontrollerre játszol, max kicsit hátrébb ülsz, de bill+egér esetén ez nehézkes (pl nálam)
nincs jó válasz. -
Kimi23 #7762 A 400-es sorozat meg a "szaggatásáról" híresült el. Én speciel nem vagyok Sony ellenes, sőt szívesen vettem volna Sony tv-t, de annyi felhasználói(!) panasz van rájuk, hogy inkább hanyagolom őket. Az ár-érték arányuk meg egyenesen nevetséges. -
aranarth #7761 Ezt ugye nem gondolod komolyan!? Olvasd el a többi típus tesztjét, azokat meg dícsérik. Nehogy már egyetlen teszt alapján egy egész márkát lehúzzál...
http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/
http://whathifi.com/Review/Sony-KDL-32W4000/
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Sony_KDL-32W4000.htm
Vagy a W4000-es sorozat pl. nem Sony? Vagy az véletlenül sikerült a legjobbra?
-
#7760 Ebböl a tesztböl is kitünik hogy a Sony valójában csak hangtechnikában jó mivel az a alap projektje. Tv-nél meg csak másodlagos dolog a hang....ha hallani akarunk valamit, akkor teszünk rá hagrendszert. (ami már lehet Sony) ;) -
SIDE76 #7759 Bizony lehúzzák a 46W4500 és sokan csodálkoznak is rajta hogy a 40" és 52" milyen jó volt a 46" meg teljesen off. Nagyon rosszul választott a Sony kijelzőt :) Lehúzzák más helyen is egyébként:
Link -
davidragon #7758 Hali!
Segítséget kérnék olyantól, aki eléggé otthon van a témában:
Szeretnék egy tv-t venni, amit tvzésre és xboxozásra használnék. Rászánt összeg kb 90-100e Ft lenne. Ebben az árkategóriában 26" és 32"-os méretekben találtam. A tipusról fogalmam sincs, hogy melyik lenne jó, viszont sokaktól hallottam hogy nem vált be a tvjük xbox-hoz.
A másik, hogy érdemes-e ilyen nagy tv-t venni egy közepes méretű szobába...
Megköszönném, ha valaki hozzá értő segítene, ajánlana egy jó fajtát!
Üdv