21171
LCD - Plazma
-
gabeszg #7957 Sziasztok van egy samsung 32r81b tipusú lcd tv-m és szám.géppel szeretném összekötni (videokártya asus eah3650, dvi hdmi átalakítóval)és az a baj hogy a kép nagyon kásás állítgatom a felbontást össze vissza de semmi.Valakinak valami ötlete, hogy mit kéne beállítani, vagy mien progival kéne használni ezt a funkciót??!!!!előre is köszi -
aranarth #7956 Na, Arty, most kellene befejezned, mert röhejes kezdesz lenni. Az érveimet a korábbi hozzászólásaimban elolvashatod, ha gondolod. Nem mintha kíváncsi lennél bármire, ami nem a Te fejedből pattant ki. Ha valaki dícsér valamit, Te azonnal lefikázod. Legyen meg a Te örömöd, még az utolsó szó is a Tied lehet! Ráadásul Scooby87-nek még igaza is van. Csak ne néznél hülyének másokat. -
#7955 Sztem jól összefoglaltad.
Csak Arty stílusa..... na de hagyjuk.... :D -
Scooby87 #7954 ?....én ezt vettem ki a beszélgetésből...és mind2ötöknek megvan a maga igaza,ezért is kár rajta vitázni.
vagy vmit rosszul látok? -
#7953 Monnyuk az se semmi amit Dzsonival műveltek a másik fórumban...... röhejes... -
#7952 Mivan kistesó, mi a bajod? -
#7951 Tetováltasd akkor a sony kontraszt számait a homlokodra, hiszen alapvetés minden egyes betü a speckokban. -
#7950 Hát igen.
Tipikus topikozó vagy..... részvétem... :) -
#7949 Ajámlom olvasd vissza az egész beszélgetést. :) -
#7948 elolvastad Te egyáltalán amit én irtam? ;)
"Mintha nem akarnád megérteni, hogy mit mond a másik, szajkózod a saját önigazolásodat. Szerinted baj és általánosítás, ha valaki lát differenciát a dinaikus kontraszt értékei között. Ez miért lenne lehetetlen?"
Hol irtam, hogy nem látni különbséget a dinamikus kontrasztok közt?
"Szerinted baj és általánosítás, ha valaki a FULL HD-t többre tartja a kisebb felbontásnál. Neked nem 1080p a tévéd, tehát másnak is felesleges?"
Igen, baj: általánositás és félrevezető. Mégis mi értelme pl 32" méretben a fullhdnek, ha nézed 3 méterről? Mi értelme 40"-ben, ha nézed 4 méterről (pláne plazmán mondjuk)? Én fullhd-t vettem, mert én monitorként használom és 60-80 centiről van értelme a fullhdnek.
És igen, a legtöbb embernek felesleges. Mert a legtöbb ember nem 46"-ost vesz, nem blurayt néz általában és nem 2 méterre ül a tévétől.
"Szerinted baj és általánosítás, ha valaki számol a 24p-vel? Sokaknak bejön, és még működik is!"
Mármegint... hol irtam ilyesmit? Arra akartam felhivni a figyelmet, h a 24p feltöntetése önmagában semmit nem ér: tipusonként van eltérés h igazi 24p-t kapsz vagy csak ad képet a tévé és szart sem ér az egész.
"Vagyis, ha bárki nem te vagy és nem olyan Samsungot vesz mint Te, akkor az általánosít, hülyeségre költi a pénzét, hiszen Te tudod a tutit. "
Hol esett szó konkrétan arrol h XY samsungot vegyen mert más nem jo?
"De nehogy már kioktass, hogy miért rosszabb vétel a W4000-es Sony-m, mint a Te tavalyi Samud!"
Ez megint honnan jön ... :O
"Miért a Te érveid a jók, az enyémek (és máséi) meg az általánosítások?"
Konkrétan hol irtál érvet a fullhd mellett?
---
Cloud: sztem is hagyjuk, boltod van de ... tipikus :)
---
Scooby87: bárcsak lenne valodi 3-5000:1 kontrasztu lcdtv :) Simán 2000 alatt lehetünk valahol még mindig ... :( (ha kikapcsolsz minden elektronikát, jön a szürkület... már ahol TELJESEN ki lehet kapcsolni a dinamikus bűvészkedést...)
-
Scooby87 #7947 akkor ide is...
"A hozzáértők az LCD-plazma vitában a plazmára esküsznek, ezek ugyanis több feketeárnyalatot képesek megkülönböztetni (viszont van egy "ciripelésnek" csúfolt halk alapzörejük, de ez már tényleg csak a fanatikusokat idegesíti)".
ez úgy ahogy van csak blabla...az lcd már van olyan jó feketében,mint a plazma....ráadásul sokkal szeb képet is eredményez részletgazdagabb.....szóval nem tudom milyen hozzáértő mondta ezt(valszeg jól megfizetett),de az lcd,led,oledé a jővő a plazma mehet a sülyesztőbe.(lásd nagyon sokan már nem is készítenek plazmát,kivételt képez ez alól a kuro mely no.1 tv,de rajta kívül nincs még egy olyan jó)
amúgy az indexes kollégák szakmai hozzáértését ebben a témakörben kétkedve fogadom...láttam már igazán nagy balgaságokat és jól megfizetett cikkeket is az index oldalán.
nem konkrétan erre a cikre gondoltam,nem mintha ebben nem lenne butaság. -
aranarth #7946 Oszt
ennyi. -
Scooby87 #7945 már én is hozzászólnék ehhez a témához...
mind2en ugyanazt írjátok,csak a közös nevező nincs meg....
szólók előre én is értek a "lapos"-tvkhez :D jópár darabbal volt már tapasztalatom.
a lényeg,hogy valóban nem szabad a kontrasztot amit megadnak a gyártók komolyan venni.... a samu 15.000-es paneljei között is van különbség...(erre jó példa a 32a656os vs 37a656os ahol papiron mind2 15.000es,de a 37esé egyértelműen jobb)Vagy ott van a 37a656 vs 40a656os azaz 15.000 vs 50.000 kontraszt ahol ismét csak nagyon szemmeresztősen lehet észrevenni a különbséget a két panel között. Most úgyebár csak a 6os szériáról írtam,de nyugodtan lehet általánosítani a samunál....ugyanis a kontraszt a panel és elektronika közös bűvészekdése. Ezek a panelek meg továbbra is 3000-5000 VALÓS kontraszttal rendelkeznek.
A panelgyártóknál kell keresni az igazságot ugyanis onnan jutnak a panelek a különbőző gyárakba legyen szó sonyról,samuról,lgről vagy akkár orionról.
Azt meg sztem mindneki megértheti,hogy a sony papaíron írt 30.000es kontrasztja nem jobb,mint a samu 15.000es kontrasztja....ezt úgy lehetne esetleg teljes mértékben állítani ha minden tíust,modellt összehasonlíthatnánk egymás mellett,de sztem erre csekély a valószínűség. Nekem 37a656osom van és amikor vettem egy sony 40w4000essel hasonlítottam össze és a távkapccsal sokat trükköztem,de nem láttam egetverő különbséget a kettő között közel azonos volt.(itt jön képbe az elektronika amit teljes mértékben egyik modellnél sem lehet kiiktatni).
Ezért összeségében elmondható,hogy nem papíkontraszt alapján kell vásárolni és abban is van vmi igazság,hogy papíradatú tv lehet,hogy nagyobb kontraszttal bír akkor lehet,hogy tényleg nagyobb is(AZONOS TÍPUSON BELÜL),de márkákat és modelleket így nem lehet összehasonlítani. -
#7944 Reménytelen vagy, hagyjuk szvsz.... -
aranarth #7943 Arty! Mintha nem akarnád megérteni, hogy mit mond a másik, szajkózod a saját önigazolásodat. Szerinted baj és általánosítás, ha valaki lát differenciát a dinaikus kontraszt értékei között. Ez miért lenne lehetetlen? Cloud sem mondta, hogy az a mérvadó, csak hogy érzékelhető a különbség. Szerinted baj és általánosítás, ha valaki a FULL HD-t többre tartja a kisebb felbontásnál. Neked nem 1080p a tévéd, tehát másnak is felesleges? Szerinted baj és általánosítás, ha valaki számol a 24p-vel? Sokaknak bejön, és még működik is!
Vagyis, ha bárki nem te vagy és nem olyan Samsungot vesz mint Te, akkor az általánosít, hülyeségre költi a pénzét, hiszen Te tudod a tutit. Gratulálok, és jó tévézést! De nehogy már kioktass, hogy miért rosszabb vétel a W4000-es Sony-m, mint a Te tavalyi Samud! Nekem ez volt a jó, Neked az - olvass vissza: nem akarlak se Téged, se mást meggyőzni semmiről, csak elmondom, hogy az én tévém milyen. Miért a Te érveid a jók, az enyémek (és máséi) meg az általánosítások? -
#7942 Hozzáfűzném, h hiába szerepel egy tévé képességeinél az 1080p/24p, semmi nem garantálja, hogy valodi, akadásmentes képet kapunk és bármi értelme is lesz 60hz helyett 24p-ben hajtani a megjelenítőt. -
#7941 "Nem érted. És továbbra is hülyeségeket írsz, ugyanis 0 tapasztalatod van etéren... ( 2 TV-ből nem következtetnk semmire)
Egymás mellett van 8 tv, AZONOS jellel, tehát abszolute nem érdekel, hogy épp mekkora kontrasztot mutat a TV, az se érdekel, hogy mi van ráírva, csak az, hogy 2 perc alatt lehet látni, hogy amire nagyobb kontraszt van írva az tényleg jobb kontrasztot ad. Ennyi."
Értem, hogy hülyeségeket beszélsz, mivel okádod az általánosságokat :)
Én annyit állitottam eddig is, h a számok SEMMIT sem érnek, maximum az adott év adott gyártó modelljei között állit fel valamiféle erősorrendet. Valósághoz nincs közük, két márkát ez alapján szintén nem lehet összeveztni, ill. a különböző évjáratok speckoi szintén nem vethetők össze.
Te meg jössz a marhasággal, h a szám mérvadó.
---
aranath:
"És én is leírtam már több hsz-ban, hogy bizonyos célokra felesleges a FULL HD. De szerintem érdemes azt venni. Ezzel mi a bajod?"
Ez igy megint általánositás. Mire érdemes? Mekkora átlo/nézőtávolság mellett? Cseszheted a bluray-t, ha pl. 40"-en nézed 4 méterről ... a homályosabb plazmák esetén pedig még "rosszabb" a helyzet. -
patiang #7940 Ha ez segít, nekem ez van: Lg 32Lg3000
Az Edigital-nál 105 000.
Minden elképzelhető csatival rendelkezik. 3 db HDMI.
A gépemmel azonnal minden erőlködés nélkül együttműködik.
A normál TV adás is tökéletes.
Ez két hónapi tapasztalatom. -
SIDE76 #7939 Na az jó :))))))) Örülj neki ha így történt. -
#7938 én kifogtam egy samsung paneles 451et -
red13 #7937 Egyszerű hogy néhány ember köztük én is miért nem gondolkozik előre 2 évet. Nem tudom hogy másoknak milyen fizetése van, de hogy egy 200-400 ezer Ft-os tv-re nem olyan könnyű félre tenni. Pláne hogy ez csak tv, van ettől sokkal fontosabb dolog is. Nekem ez a 451-es 130 ezres ára is iszonyat sok. Ez van. Van akinek az olcsóbb jut. A mostani 10 éves Lg 52 cm-es tv-émhez már szinte bármi csúcs. -
thedoctor #7936 Sziasztok! Segitségetek kérnék! Tegnapelött vettem egy Samsung LE40A536 tipusu full HD-s tévét! Minden jó és szép,csak egy olyan problémával ütköztem,hogy számitógéppel való csatlakozáskor bárhogy is probálkozom,max 1280x1024 felbontásra képes! Neten,üzletben,gyártó hoinlapja szerint 1980-as felbontásra képes a kézikönyve szerint csak 1280x1024 a maximális felbontása....
Ha valaki találkozott hasonló problémával,kérném,segitsen! Segitségetek elöre is köszönöm! -
SIDE76 #7935 Van a két TV között igen egy kis külömbség ha jobban megnézzük őket, de nem igazán a kontraszt közti külömbséget vetted észre azokon a készülékeken hanem azt hogy a 431-ben CMO vagy rosszabb minűségű panel van a 451-ben meg álltalában valamivel jobb AUO esetleg Samsung kijelző. Ezen kijelzők közti minőségkülömbség pedig...hát eléggé érzékelhető. -
SIDE76 #7934 Igen sajnos csinál ilyet a Samsung :( és sajnos nem csak a kontrasztal :( -
Kimi23 #7933 Mi az a 24p, és mire jó? -
patiang #7932 Igazad van. Akinek van rá tehetsége tegye. Azonban soknak nem csak a TV a problémája. És itt jön be az, hogy amikor majd a blu-ray-t stb-t ßarért húgyért lehet kapni, a mostani full HD is detto.
Én a fosos LCD-mel 30K buktam egy hónap alatt. Árcsökkenés.
No és persze jön az OLED. Akkor meg kinek kell a full HD. -
karika1 #7931 köszi.... a segítséget -
#7930 elég nevetséges az tény :)
amúgy amikor vettem a tv-m nyáron samu 431 meg 451 jött számításba ugye 8500 és 10000 kontraszt, láttam egymás mellett a két tv-t és volt látható különbség, így 10ezerrel többet megért a jobb tv
-
#7929 Nem figyeltem, sorry..... :) -
#7928 erről már régebben volt szó :) -
#7927 Nahát ilyen faszságot is csak a Csmcsung tud csinálni, gratulálok ismét nekik.... :D
Így már értem, azt gondoltam ennyire nem lehet köcsög egy cég, hogy ugyanarra a tv-re más kontrasztot ír 3-4 hónap leforgása alatt... LOL -
#7926 kalkuláld bele hogy milyen képet fog adni 2 év múlva egy két éves és egy új tv -
#7925 "Igaz az ára megven, de megéri!"
Hát aminek az ára -megvan-, azok közzül könnyü jót keresni. De ez majd 300 rugo és csak 5000:1 a kontrasztja? Legalább is a legtöbb oldalon ennyi.
http://www.argep.hu/product_444530.html
http://www.shopmania.hu/shopping~online-audio-video-szorakozas-televiziok~vasarlas-lg-47lf65~p-627675.html
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=21123
http://www.edigital.hu/LG_LCD_televizio/LG_47LF65_LCD_televizio-p32482.html -
#7924 Nekem is volt L4000-em, én is nagyon meg voltam vele elégedve! -
vili 27 #7923 Sziasztok ! Nem tudtok valamit az Samu plazma PS50A656 típusról ?
Külalakra ugyanaz mint a Samu 7-es kategóriás LCD-je. -
karika1 #7922 meg a 1080p jelfeldolgozás is mit jelent egy hd-ready plazmánál??
-
karika1 #7921 Segítsetek már!:)
24p lejátszás mit jelent? (panasonicnál olvastam) -
aranarth #7920 De mit kell ezen filózni, tényleg nem értem.
Ha tudod, hogy kizárólag csak tévézni fogsz rajta amíg csak élsz, akkor nem kell. Ha másra is tervezed használni - márpedig lesz blu-ray lejátszód, mert 2 év múlva sz*rért-h*gyért megkapod, mint most a dvd-t - akkor meg kell a FULL HD, hogy tényleg gyönyörű képet kapjál. Nem erőszakoskodom, mert nekem tök mindegy, hogy ki milyen TV-t vesz, csak nem értem, hogy egyesek nem gondolkoznak mondjuk 2 egész évet előre - vagy vesznek majd egy új TV-t, amikor látják, hogy a havernál mennyivel tisztább és kontrasztosabb a kép? -
Szoki333 #7919 Nekem LG 47LF65 van, és nagyon meg vagyok vele elégedve!!
-LCD
-119cm képátló
-full HD
Igaz az ára megven, de megéri!
-
Norbi7 #7918 Nekem L4000-em van és perfekt :)