LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LG Electronics 50PC55
Ha nincs akkor érdekelne a véleményetek róla.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha netán ere gondolsz
"A plazmagigász jóval többe fog kerülni, mint a jelenlegi rekorder készülék, a 103 collos képernyõ, amelyet 600 ezer jen (923 ezer forint) körüli áron forgalmaznak."
hát ott valamit csúnyán elírtak.<#csodalk>#csodalk>
Az a plazma még pár év múlva is öröklakás árban lesz.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
http://index.hu/tech/blog/2007/12/27/szazotven_huvelykes_a_vilag_legnagyobb_p/
"De filmnézéshez meg proji kell, mert azé a 3-5 méteres plazma sokba fájna 😄DD"
Kifejtenéd
Köszi
beszédes adat: hannspree kontraszt: 600:1, philips kontraszt: 4000:1
valszeg mindkettõhöz odahantáztak egy kicsit, de minõségileg, a látottakban majd hidd el hogy bõven kifizetõdik a különbözet.
Milyen codecpacac-ot használjak 1080p-s filmek lejátszásához?
Nekem a Klite és a Medi Player Classic nem jött be...😞
A konfig: AMD x2 64bit 1.9GHz, 2Gb DDR2, ATI HD2400XT,
hang: SB Live 5.1 External...HDMI-n keresztül van rákötve egy 37"-es
FullHD-s LCD-re és szaggat enyhén a gép,pedig a másik szintén dualos /intel/ gépem bírja,csak azt nem tudom rákötni a TV-re 😞 😞
Van valakinek valami ötlete? esetleg linket is küldhetnétek hozzájuk 😊
Köszönöm elõre!
elsõ
második
Elsõsorban Xbox-360 ra kellene. Légyszi ne a kinézet alapján döntsetek tudom hogy az elsõ ronda. Nekem az elsõ az ára miatt szimpatikus ilyen típusu monitorom van és tökéletes. A második meg mégiscsak Philips de nem tudom megéri e +30 ezret.
Ja és direkt 66cm akarok tudom ezek még régi panelosak.
Szerintetek melyik?
De filmnézéshez meg proji kell, mert azé a 3-5 méteres plazma sokba fájna 😄DD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
#4633-ban linkelt cikket érdemes elolvasni mindegyikhez van pro és kontra, had döntse el õ
így véletlenül épp akad összevetnivaló, teszteltük anno sokat õket együtt 😊
aki most vesz tv-t annak nem az a fontos, hogy melyik tv típusban van nagyobb potenciál az érdekli azok közül amik közül választ melyik számára a jobb. És ezt mindenki maga dönti el legfeljebb tanácsot kér vagy utánnanéz dolgoknak.
És ezt vagy megérted vagy "errõl ennyit 😊"-el flegmán lesepred azokat akik mást gondolnak errõl.
Véletlenül nem plazmád van? <#nevetes1>#nevetes1>
már megbocsáss, de alsó és középkategóriában is ugyanazok a különbségek a két technológia között.
egy alsókat. lcd-nél ugyanúgy nagyobb kontrasztú egy alsó kat plazma, és stb.
És pont az indexes cikkrõl van szó alább
"Hello Bolint!
Én is olvastam azt az ominózus cikket. Döbbenetes, hogy mennyi ostobaságot hordott össze benne a szerzõje. Az Index flegma, nagyképû stílusához úgy tûnik ma már a totális hozzá nem értés is párosul. Írtam is a cikkírónak egy email-t, amiben neki is elmagyaráztam, hogy az emberi szem felbontóképessége miatt hiába vesz valaki teljes HD felbontású TV-t, ha a nézett kép mérete nem elegendõen nagy, akkor nem érzékelhetõek az ilyen felbontású kép részletei. Márpedig a vásárlók többsége kb. 3 méterrõl nézi az átlag 107 cm vagy az alatti HD-ready TV készülékeket, s ahhoz bõven sok a plazma készülékek 1024x768 vagy az LCD TV-k 1366x768 pixeles sajátfelbontása. A teljes HD felbontású 1080i videojel formátumot ezen készülékek mindegyike - némelyikük pedig még az 1080p-t is - képes fogadni, és a saját felbontására konvertálva megjeleíteni.
Az a helyzet, hogy 100 centi képátlójú képet 4-5 méterrõl nézve Te se fogod látni még az 1280x720-as felbontás részleteit sem, ahhoz ugyanis ezt a képméretet 2,5 méternél távolabbról nem érdemes nézni.
Inkább az alábbi cikkeket olvasd el:
Milyen TV-t vegyek?
LCD vagy plazma TV? (2007.)
Képméret és képfelbontás
#56 bolint 2007. december 18., kedd - 7:55
válasz erre a bejegyzésre
Hello Guru,
100cm körüli TV-t vennék, amit kb 4-5 m távolságból néznék. A napokban viszont megjelent 1 olvasott magyar hirportálon 1 cikk, amely szerint kockázatos most venni TV-t, mivel a 1024x768 és 1280x720-as felbontások nem fogják tudni visszaadni a teljes HD-képet. A kérdésem igy: érdemes várni még 1 kicsit 1 jobb fullHD-TV-re, vagy a fenti preferenciáimnak megfelelõ 1024x768 vagy 1280x720-as képû TV-k is visszaadják ekkora távolságból a szép képet? +
érdekes, mert pont most hasonlította össze a világ egyik legjelentõsebb házimozi magazinja a legcsúcsabb LCD-t a legcsúcsabb plazmával, és jelentõsen jobbnak ítélték a plazmát.
errõl ennyit 😊
link
egyébkén ott bukik a dolog, hogy amikor hazaviszed vmelyik tv-t, teljesen más képet fogsz látni, mint a hipermegvilágított, ezáltal nézelõdésre teljesen alkalmatlan médiamárkt és társaiban.
(személyes kiegészítés: egyik jóbarátom pont most délután mesélte hogy délelõtt vitte vissza és cserélte le a karácsonyra vett lcd-jét egy plazmára, mert 3-4 film után rájött hogy abban még mindig gyenge az LCD)
"Amugy véleményetek szerint amikor a Sony szalonba azt mondja az eladó, hogy ma csak Full Hd-s tv-t érdemes venni, akkor az marketing vagy tényleg így van.
Azt mondta, hogy hiába veszek csak HD felbontású tv-t akkor is szar lesz a kép meg ha Fullosat veszek akkor is."
sztem az és én szerintem hülyeség is, ha a második részt jól értem az viszont igaz.
De én nem vagyok hozzáértõ csak utánnaolvasgatok a dolgoknak illetve megnézem õket és csipegetek az itteni illetve a PH-s Cifu-tól <#love12>#love12>
Sanos úgy néz ki, hogy tv-t már nem 5-10 évekre veszünk mint régebben ami ma jó drága és csúcs egykét éven belül elavult lesz.
Szerintem nem érdemes 200-300 ezerért legújabb TV-t megvenni inkább 150-ért egy kevésbé jót, de nem a legeslegolcsóbb kategóriát.
Amugy véleményetek szerint amikor a Sony szalonba azt mondja az eladó, hogy ma csak Full Hd-s tv-t érdemes venni, akkor az marketing vagy tényleg így van.
Azt mondta, hogy hiába veszek csak HD felbontású tv-t akkor is szar lesz a kép meg ha Fullosat veszek akkor is.
Az a szitu, hogy minnél többet foglalkozok ezzel a témával annál jobban elbizonytalanodok.
Egyéb irán valaki halott már valamit vagy esetleg van valami tapasztalata antenna erõsítõ téren, mert azt mondták egy panasonic szalonba, hogy azokkal lehet javítani az jel minõségét és ahogy néztem 8-10 ezerért már lehet kapni.
Asszem most ennyi, de majd még tutira visszatérek.
Semmilyen porszem nem tapad meg rajta.
Mi a fenével van ez bevonva?
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
A Belinea monitoromat jó 2 évig, az LG TV-met jó 6 hónapig takarítottam, egyiknél sem tapasztaltam semmi rendkívûlit, ahogy a Sony-nál sem. Mondjuk nem napi rendszerességgel, hanem általában kéthetente szoktam letörölgetni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A PS3 DVD felskálázásáról annyit tudok, hogy egy ismerõs próbálta, és nem volt meggyõzve az eredményrõl (amikor nálam volt a PS3, akkor eszembe nem jutott DVD-t nézni rajta 😊)). Akkor már inkább PC-rõl játszd le azt is szerintem.
Rövid guglizás után találni írásokat, ahol azt állítják, hogy bizonyos ablaktisztítók oldják a vékony fóliát az LCD-k felületén.
WARNING: There is a risk of hardware damage. Do not scratch or exert pressure on the LCD. Do not use any type of window cleaner, abrasive pad, scouring powder or solvents (such as alcohol or benzine). Do not leave the LCD facing the sun. Doing any of these things could cause the LCD to become damaged or to malfunction.
www.youtube.com/aabyssx
TV nézésre, DVD nézésre nem, ahhoz inkább végy egy komolyabb, de csak HD felbontású TV-t.
Köszi!
A szám után következõ betû a káva színe, B = Black = Fekete (ha jól rémlik csak csillogó fekete van, vagyis zongoralakk, matt feketét samukból nem nagyon láttam), W = White = Fehér.
LC42 - fényes fekete káva, nincs DVB-T tuner
LC51 - matt fekete káva, nincs DVB-T tuner, egy kicsivel jobb minõségû hangszórók
LC52 - fényes fekete káva, nincs DVB-T tuner, egy kicsivel jobb minõségû hangszórók
LC45 - ua. mint az LC41, csak DVB-T tunerrel
LC46 - ua. mint az LC42, csak DVB-T tunerrel
LC55 - ua. mint az LC51, csak DVB-T tunerrel
LC56 - ua. mint az LC52, csak DVB-T tunerrel
Maga a TV nem rossz arra, amire szánod, de a PC5x-ekkel kapcsolatban (legalábbis a 42"-osokra) egy ismerõs panaszkodott, mert nagyon hajlamos a beégésre... :S
Ha TV nézésre kell fõleg, akkor Samsung PS-50Q92H (DVB-T tuner nélkül) vagy Samsung PS-50Q97HD (DVB-T tunerrel), esetleg Panasonic TH-50PV70P.
Mostanában (ma, holnap) készülök LCD tévét venni. Az árgép.hu és társaik eredményei alapján találtam egy pár boltot, ahol viszonylag kedvezõ áron van az óhajtott készülék. (LG 32lc51). Van valakinek rossz tapasztalata az ilyen webes áruházakkal, mint a Laser Mûszaki Udvar, AVPlanet, ElectroStore? Ez a három jelöltem van, õk vannak hozzám a legközelebb, és lehet, hogy még ma meg is lesz a tévém.
Tulajdonképpen elég sok filmet nézek, plusz tv-t is és sportot meg végképp. Késõbb meg szeretnék HD adást is nézni rajta.
Az igazság az, hogy nagyon régóta megy már a huzavona, hogy milyet is vegyek, de sajna még mindig nem tudom eldönteni, most már olyans szinten nem, hogy azt sem tudom plazma vagy lcd.