LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wanted
Akkor is a deinterlacerrel van gond, ha csak egyes filmeket játszik le recésen?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

mi a kül. a SAMSUNG LE-37M87 BD és a SAMSUNG LE-37M87 BDX között? ezek jó készülékek?

kinéztem még egy Sharp - LC-37XD1E tévét is

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Azt szeretném még kérdezni, hogyha veszek egy Q-s tv-t akkor ugye ahhoz minden gond nélkül tudok erõsítõt kapcsolni ugye?
Amugy sajna elég nehéz beszerezni a Q-st, mert nincsen sehol sem.
Mindenhol csak a Panasonic-ot lehet megkapni.
Köszi
[NST]Cifu
Õszintén szólva én nem nagyon foglalkozok ilyesmikkel, hülyeséget nem akarok mondani. Tudok mondani komolyabb HDMI-s DVD játékost, aminek komoly deinterlacere van (Sony RDR HX950), láttam mit tud, de az csak játékos/felvevõ, nem rendelkezik beépített erõsítõvel, és nem is az alsó árkategóriába tartozik... :S

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Wanted
Milyen megfizethetõ árú erõsítõs dvd lejátszót ajánlanál, amihez hozzá lehetne kötni a hangfalakat és megfelelõ a deinterlacere?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

[NST]Cifu
A Samsungnál a C a belépõszintû plazma, gyengébb panelel és egyszerûbb elektronikával, a Q a felsõ szintû plazma, komolyabb panelel és komolyabb belsõ elektronikával.

Meg tudnátok mondani, hogy mi a különbség a két tv között?
Samsung - PS-42C91H
Samsung - PS-42Q92H

Köszi
[NST]Cifu
A Windows asztal és a videokártyára kötött tévé felbontása független lehet egymástól.

Ez egy ropppant elmés megállapítás, esetleg az a lehetõség felmerült benned, hogy valaki csak a TV-jét köti rá a számítógépre (mint én)? Tudnillik szó nem volt többkijelzõs megjelenítésrõl...

Na, viszont nekem is pont egy felbontással kapcsolatos kérdésem lenne, ugyanis a tévém natív felbontása 1366*768 pixel, a windowsban viszont csak 1280*720-ra tudom beállítani, ami vízszintesen és függõlegesen is jópár pixellel kevesebb, ezért mindenképp torzul a kép.

Osszunk-szorozzunk.

1366 / 768 = 1.7786458
1280 / 720 = 1.7777777

Tehát a két felbontás között arányaiban komolyabb eltérés nincs, ami az 1360x768-as felbontás elõnye, hogy 1:1 pixel mapping lesz, tehát a kép tökéletesen éles lesz.

A TV-d tudja egyáltalán az 1:1 PM-et komponensen? A videókártyád tudja S-Video -> Komponens kimeneten az 1360x768-at? Ugyanis én erre a kettõre még nem láttam példát... 1:1 PM TV-ken VGA vagy HDMI bemeneteken elérhetõ, videokártyán, legalábbis nVidia-n (8600GT) én csak a 720p-t tudom kiválasztani S-Video -> Komponens kimeneten (mondjuk csak kísérletként próbáltam ki, sose használnám így), a szokásos SD felbontásokon túl.

[NST]Cifu
A beépített deinterlacer gyenge minõségére utalhat a recésedés, szálkásodás...

[NST]Cifu
Az S3000 jobb, a fûtéscsõ nem hiszem, hogy akkora gáz lenne (hacsak nem 120°C-os hõt ont magából 😊).

[NST]Cifu
Én a Samut választanám.

Akkor viszont, ha még egy kicsit rá tudsz esetleg dobni az árra akkor érdemesebb egy Full HD-s tv-t venni, de persze az S 3000 is jó választás, mert egy jó ideig nekem is versenyben volt, csak aztán engem meggyõztek itt a kollégák, hogy inkább plazmát vegyek, de mondjuk nekem egyenlõre még nem kell BR-re és konzolra sem.
Gerygrey
Én úgy veszem észre, hogy a plazma panel erõteljesen nyomja ki magából a meleget, úgyhogy én nem tenném ki annak hogy hátulról plusz fûtést kapjon...
Gerygrey
Ha a PC-n 1920x1080-as felbontásban megy a windows asztal akkor igen

A Windows asztal és a videokártyára kötött tévé felbontása független lehet egymástól. Szóval nem baj ha a monitor nem bírja mondjuk az 1920*1080 felbontást, hogyha a videokártya és a tévé igen, akkor beállíthatod a monitort 1024*768-ra, a tévét pedig 1920*1080 felbontásra. Értelemszerûen ezt úgy kell beállítani, hogy ne ugyanaz legyen mindkét monitoron, hanem "terjessze ki" az asztalt a Windows a másik képernyõre. Nálam most a monitor (19 wide TFT) natív felbontásban, 1440*900-ban megy, a plazma pedig component kábellel rákötve a gépre, 1280*720-as felbontásban:

Na, viszont nekem is pont egy felbontással kapcsolatos kérdésem lenne, ugyanis a tévém natív felbontása 1366*768 pixel, a windowsban viszont csak 1280*720-ra tudom beállítani, ami vízszintesen és függõlegesen is jópár pixellel kevesebb, ezért mindenképp torzul a kép. A videokari tud 1920*1080-at is, de az szintén nem túl szép ezen a tévén. Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám beállítani 1366*768-ra? (nekem az 1360*768 is jó lenne, leszarom azt a kétoldalt 3-3 pixelt, az azért már mégsem 50-50 - de akár még 1280*720 is maradhat, de akkor leterboxolva kerüljön a tévére a videokártya jele, inkább legyen fekete keret minthogy torzuljon a kép - 720p MKV konténerbe tömörített film gyönyörûen néz ki, viszont játékoknál észrevehetõ a torzítás)
Wanted
Hi!
Egyes dvd filmeknél nagyon recés képet ad a frissen vásárolt Samsung házimozim.
Egy másolt dvd-nél ez nem bosszantana, de a 6 dvd-s Gyûrûk urának is iszonyat ronda képe van.
Ugyanakkor más, 1 DVD5-ös filmeknek gyönyörû a minõsége.
Mitõl lehet ez?

athlon7
Elsõ sorban film nézésre: Blu-Ray, HD-DVD, DVD és játékra: XBox360 Konzol.

Én az S-t venném, bár attõl függ, hogy mire kell.
Szerintem a ffûtés nem annyira jó a tv-nek.
athlon7
Még egy kérdés. Ha a Tv mögött kb. 20 cm-re fûtéscsõ van, az mennyire gáz??

athlon7
Hali!

Egy kérdésem lenne. Melyik a jobb képminõség és tudás szerint??
A Sony S3000 vagy a P3000 széria??

A választ köszi elõre is! 😄

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni plazma ügyben.
Nem tudom eldönteni, hogy hogy melyik vegyem meg a 3 közül:
Panasonic TH-42PV70
LG Electronics 42PT85
Samsung PS-42Q92H

Tisztában vagyok vele, hogy a Pana díjnyertes meg nagyon sokan dícsérik, de az LG mintha egy kicsit többet tudna, de persze ez csak akkor igaz ha tényleg van benne 24p támogatása, 100Hz technológia és persze a kontrasztja is 15000:1-es, viszont a Samu az meg azért ugye csak Samu és így ezért van versenyben.
Köszi a segítséget
[NST]Cifu
Magyarul akkor HTPC-ként akarod használni. Így nem probléma, illetve még így is lesz, mert ugye akadnak 25, sõt 30fps-es HD rippek is (HDTV rippek, egész pontosan), a DVD rippekrõl nem is szólva. Szóval az állandó 24Hz nem tökéletes mindig. A kérdés meg igen, a játékra / böngészésre vonatkozott, mert ott a 24Hz képfrissités elég gázos megoldás...

Mit értesz az alatt, hogy "ha másra is használod"?Játszani ott a PS3, PC-rõl meg nézném a nagyfelbontású filmeket.Persze házimozira rákötve, hogy a hangzás se maradjon el.

[NST]Cifu
PC-rõl való lejátszás esetén ez kevésbé számít, de persze a legtökéletesebb az, hogy 24Hz-re állítod... csak éppen marha macerás minden filmnézésnél külön beállítani (persze ha másra nem használod, az más kérdés). Azon a gépen 1080p videókkal nem lesz gondod szvsz, bár én kicsit keveslem benne a ramot...

A 2007es FullHD tvk elvileg tudják mind, de azért nem árt megnézni.

Ha a PC-n 1920x1080-as felbontásban megy a windows asztal akkor igen.
Ezt sajna nem fogom tudni kipróbálni mivel egy régi 15"-os LG monitorom van ami max az 1280x1024-es felbontást tudja megjeleníteni.
Egy Athlon 64 X2 3600+ procival és 512 MB Rammal, megfelelõ lejátszóval monitoron próbálva eddig is ment reccenés nélkül a film.
Más kérdés:Melyek a 24p videójelet támogató tv-k?Ezeket csak Blu-Ray és HD-DVD lemezrõl mûködnének, tehát mkv-ról nem?

[NST]Cifu
Ha van egy 1080p-s .mkv filmem pc-n és van egy FullHD tv-m(ami persze nincs), akkor a tv-n FullHD-ban jeleníti meg a filmet.

Ha a PC-n 1920x1080-as felbontásban megy a windows asztal akkor igen.

Milyen felbontásokkal tudja meghajtani a tv a PC?

Típusfüggõ, a Sony V3000-en 1920x1080, 1360x768, 1280x720, 1024x768, 800x600 (VGA bemeneten legfeljebb 1360x768!). Az LG 42LF65-ösön ennél két-három lehetõséggel több volt, de én mindig 1920x1080-ban használtam.

Mennyire számit, hogy milyen videókártya van a gépben?

Videólejátszásnál többtényezõs ismeretlen. Az csúcskártyák nem támogatnak semmit (Radeon HD2900XT, GeForce 8800GTS/GTX/Ultra (G80), a közép és az újabb közép-felsõ kategória (Radeon HD 2400, 2600, 3750, 3770, Geforce 8500/8600, 8800GT/GTS (G92))támogatja a H.264-et, a Radeonok ezek közül még a VC-1-et is. Ha ezekben van lekódolva a videó, akkor hajrá. Ha másvalamibe (XviD, DivX, stb.), akkor biza szívás, mert a videókártya nem sokat fog beleszólni, a CPU-ra marad a számítás.

Játéknál nagyon sokat. Egy UT3-at mondjuk egy 8800GT videókártyával is jól lehet játszani 1920x1080-ban, mindent maxra húzva, egy Crysis-t viszont csak mediumban legfeljebb, esetleg 1360x768 High részleteséggel...

cloud.strife
Szal...

Vettek párat, 40-46"-ból többet is.

Jó tv, szép a képe... 😊

100hz, 24p igencsak ütõs rajta, mostanság a Destiny's Child BD koncertfilm megy rajta, hihetetlen népszerûségnem örvend a vevõk körében... 😊 nem csodálom, életnagyságú csajokkal...😊

Feketével nem volt bajom még, de ugye töksötétben még nem tudtam letesztelni.

www.digimomentsvideography.com

Inkább az a lényeg hogy milyen tvd van, nem az hogy milyen vid kari, persze az is fontos. 😄

Ha van egy 1080p-s .mkv filmem pc-n és van egy FullHD tv-m(ami persze nincs)<#vigyor3>, akkor a tv-n FullHD-ban jeleníti meg a filmet?Milyen felbontásokkal tudja meghajtani a tv a PC?Mennyire számit, hogy milyen videókártya van a gépben?Hu de sokat kérdeztem...<#wave>De nem baj, még láma vagyok a témában.

[NST]Cifu
A 3D TV-hez 3D forrás is kell... Miután a filmek közül alig pár készült 3D-s eljárással (azok többsége is gyerekfilm vagy animációs film), túl nagy sikerre nem számíthat egyenlõre, legalább mint TV.

Az OLED még messze van. Elvileg nagyon szép képe lesz, de ha a gyártok így fognak hozzá állni mint most a pc kapcsolathoz akkor még mindig lesz hibája. pl. nem értem ha egy panel x*y felb. akkor miért nem tudok megjeleníteni rajta pl 10*10 felbontást. Nem hiszem el hogy olyan hihetetlen nehéz lenne megcsinálni hogy azt lássam amit én akarok. Nah mind1. 😄

3D tv már létezik, de olyan még nagyon sokáig nem lesz ami mozizásra is alkalmas. Itt most a kép minõségére gondolok.

Yrda
ott lesz az OLED talán majd az nem?
bár azt olvastam, hogy még rövid az élettartamuk.. de dolgoznak rajta 😊
de lesz valami 3D tv is nem?😊

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

Tökéletes nincs, és még nem is lesz egy ideig. 😄

Yrda
jól van na... csak érdeklõdöm tájékozódom 😊)
csak ha már 1 milliós a tv.. akkor annak már tökéletesnek kellene lennie nem??

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

[NST]Cifu
Yrda úgy átlag 3-6 havonta kinéz egy jó 1-2 milliós TV-t valamelyik oldalon, benyögi, hogy szerintünk jó-e, utána újabb pár hónapig csend... 😊

Az én véleményem az, hogy nem nagyon hemzsegnek az olyan emberek akiknek ilyen tv-jük van.
Viszont az biztos, hogy ez a tipus jelenleg a Sony csúcskategóriás készüléke és éppen ezért az összes újítás benne van.
Ha megnézed a linket, akkor minden kiderül.
http://www.sony.hu/view/ShowProduct.action?product=KDL-52X3500&productsku=KDL52X3500AEP&site=odw_hu_HU&pageType=TechnicalSpecs&imageType=Main&category=TVP+46-70+Sony+BRAVIA+TV#tab
Amugy ha ennyi pénzed van szerintem az egyik legjobb választás.
Yrda
helló Cloud!😊

és vett már valaki egyet is?😊
mesélj már róla valamit! kíváncsi vagyok😊
ez ugye már 100 hertz-es? ja és a fekete mennyire fekete?😊

cloud.strife
Ott figyel egy db a boltba, nagyon szép képe van. Egyéb?

www.digimomentsvideography.com

aabyssx
Ha van, akkor a game mode-ot kapcsold be!
(Csökkenti a latency-t, ami a mai LCD tévéknél a sok képfeldolgozás miatt, normál módban zavaróan sok lehet.)

www.youtube.com/aabyssx

Sötétbe ne használj lcdt mert káros. Mindig legyen valami ami világit még ha csak kicsit is. Nekem 2 só lámpa van ilyen célra. Ha meg leveszed a fényerõt akkor meg ilyen "koszos" fehér lesz. Vagyis nem lesz olyan szép a képe.

Abban kérnék segitséget, hogy milyen beállitásokkal használjam az lcd tévémet xbox-hoz. A gyári beállitások kisütik a szemem, pláne sötétben. Vegyem le a fényerõt teljesen, kontrasztot meg fel?
Yrda
sziasztok
ilyen tv-t látott már valaki??
valamilyen vélemény róla?

Sony KDL-52X3500

Breki33
Senkise LCD fan ennekem se lcd-m se plazmam o meg hozzaerto.

Breki33
Igen.

Nekem mindketten magaslaton vagytok a forum temajaval kapcsolatban -)
[NST]Cifu
Felteszem a #4660-as hsz tette be a kaput. Azért szerintem gondolkozz el azon, hogy ebben mégis mi az, ami nem igaz? A Matsushita-Hitachi-Pioneer trión kívûl lassan senki sem foglalkozik a plazma gyártással. Az LG és a Samsung is lassan kiszál a plazmapiacról, K+F terén töredékét fordítják a plazma piacra az LCD-hez képest. A nagy gyártók egyre másra fordítanak hátat a plazmának, és fordulnak az LCD felé, hasonlísd össze hány plazmapanel gyártóegységet építettek 2007-ben, és hány LCD-t.

Mégha nem is tetszik, akkor is ez a piaci trend...

nah most írtam ide utoljára, nincs értelme megrögzött LCD fanokkal vitatkozni mert úgyis lehurrognak, vita nincs.

az LCD a legjobb, hurrá.
[NST]Cifu
A plazma nem tud versenyezni az LCD-vel, mert a legnépszerûbb kategóriában (32") egyszerûen nincs plazma. Az LG bejelentett egy 32" plazmát, de kb. ennyi. A nagyobb képátlóknál is az a helyzet, hogy nehezen tud versenyre kellni a plazma az LCD-vel gyártástechnológia és költséghatékonyság tekintetében. A plazma gyártás gyakorlatilag már csak maroknyi társaság kiváltsága, a többség az olcsóbb és jobban megtérülõ LCD gyártás felé fordult.

Jelenleg a plazma ugyan tovább fejlõdik, egyre kisebb az energiafelhasználás, egyre kisebb pixelméreteket sikerül elérni, és a többi, de középtávon nem látszik semmi olyan áttörési lehetõség, ami hosszú életet jósolna neki. Az LCD-nél ott az OLED, ami felé egyre többen fordulnak...

[NST]Cifu
Én már válaszoltam...

[NST]Cifu
A teljes HD felbontású 1080i videojel formátumot ezen készülékek mindegyike - némelyikük pedig még az 1080p-t is - képes fogadni, és a saját felbontására konvertálva megjeleíteni.

Abban egyetértek a válaszolóval (ez is Házimozi.hu?), hogy az Indexes cikk baromság, de õ sincs a helyzet magaslatán, ha az 1080i neki teljes HD felbontás...

[NST]Cifu
Ez az Index-es bulvárhír akkor baromság, mint ide lacháza. Összehasonlítottak egy egy millió forintos LCD TV-t egy másfél millió plazmával, és azt hozták ki, hogy hurrá, jobb a plazma.

HD adásra viszont azonos árkategóriában, a normális árszinten (mondjuk 400 alatt) az LCD bizony jobbat tud nyújtani, mint a plazma.