21171
LCD - Plazma
-
#7997 "nem hiszem hogy ki tudnám használni a 40-42" tv-ket"
a méretet mindig ki tudod használni és ahogy irtam, a 40A656 nem csak nagyobb a 37"-esnél! +20ezer nem pénz érte, ha már ígyis 220 körül jársz ...
a fullhd-t, az mpeg4 tunert, az N+1 extraszolgáltatást már kevésbé biztos, h használnád, ezt neked kell tudnod (milyen messziről néznéd, milyen kábelszolgáltatod van, stb stb)
ha bigdigitnél meg tudsz nézni philipset, az is alternativa, hiszen jók az árai!
én avplanetnél vásároltam samsungot, nem gyári gart adnak, igy ha becsődölnek/eltünnek, akkor nem tudod érvényesiteni a garit. viszont olcsóbbak, mint más. megint csak neked kell mérlegelned ... -
Gabyee #7996 sajnos látnom kellene ezeket működés közben addig biztos nem fogok tudni dönteni.
jelenleg egy 16nm-es szobában vagyok ha költözök akkor is max.20nm lesz úgyhogy nem hiszem hogy ki tudnám használni a 40-42" tv-ket...
Samu 220volton most 218e nemtom mi legyen,ilyen nagy értékben még sosem vásároltam neten,valaki ismeri megbízhatóak? -
Bigdigit #7995 nativ meghajtás tökéletes.
nálam a 42pfl7603h 225:)
vagy 47pfl7403h 300:)
azért itt már jelentős képméret különbség is van:) -
#7994 magyarán philipsnél is 24p = "60Hz", ergo semmi értelme :)
pc-hdmi hajtás amugy megy nativan? (ha nem nagy fáradtság, képet tudsz róla linkelni? apámnak is kéne tv és most az mpeg4 tuner lett a mániája ... remélem azért letom rola beszélni :D )
Gabyee: 218ért 37"? a 40A656 234k "ugyanott". az azért sokkal jobb gép és valodi 24p-t kapsz ... -
Kimi23 #7993 Sony reakció a W4500-as felhasználói panaszokra:
To achieve a high level of performance and picture clarity, Sony utilises a very bright backlight setting. This helps deliver the brightest picture possible, as well as exceptional picture clarity even with the darkest image sources.
However, under certain dark viewing conditions, the setting may cause the screens on some of these televisions to exhibit a slight uneven uniformity, especially for a blank screen with no video source.
This condition is not normally visible under typical viewing situations, such as watching movies or television programmes, and should not affect viewing experience.
Should customers find that this condition affects their viewing enjoyment, we suggest adjusting the following settings to minimise this condition:
1) Setup Menu - select - Light Sensor: ON
2) Setup Menu - select - Power Saving: Low or High
3) Picture Menu -- Reduce the Backlight Level eg 'Standard' or 'Cinema
mode' (Factory Setting = 'MAX') -
digital #7992 A 100Hz meg inkább marketing maszlag, mint kézzelfogható fontos paraméter, ez szerintem LCD-TVn ne legyen elsődleges szempont.
Mondom ezt úgy, hogy volt nekem ilyen is olyan is.
42pfl7603H-s AUO 5ms paneles,gyönyörű telt szinek, éles kép és 3:2 pull és folyik, semmi röcc jellemezte.
Jelenleg is egy Philips van 47pfl9703H/2ms/S-ips van, de ennél is default 100Hz-off. -
Bigdigit #7991 ezek majd mind okésak kivéva a valós 24p-ét.
a philips tv-ék 3:2 pulldownt használnak.valahol néz rajta valós 24 jelet.
ha zavar amit látsz akkor ne vedd meg.
nálam tegnap este is volt egy vevő megnézni mit tud a philips ilyen téren:)
1 órát leste a filmeket de nem tudott mibe belekötni:)
H-és végű mpeg4 tunerest meg csak olyan üzletben találsz akik kintről hozták be mert hozzánk nem gyártanak H-ást.ha gond lesz a tv-vel akkor meg viszik külföldre ergo hetekig nem lesz tv-éd.
vagy veszel jóval olcsóbban jó helyről:)
mondjuk nekem 42-es a legkisebb de majdnem 37-es árban van:) -
Gabyee #7990 Amúgy itt van,paraméterek ilyesmi.
Egy szempontot kihagytam hogy FullHD legyen bár már hallodtam olyat hogy bizonyos táv és mérettől nem számít elég a HDReady,nemtom nincs összehasonlítási alapom:( -
Gabyee #7989 Megint én:)
Egyre szipibbek a Philips új szériái!Igazából egyolyan tv kellene nekem amely a következőket tudja:
-valós 24p támogatás
-100Hz
-mpeg4 tuner
-37"
Eddig egyet találtam ez pedig a Philips 37PFL7403H tipus,de sehol nem találok hazai infót,forgalmazót,árat mintha nem is létezne:(
Kérem aki tud valamit ne tartsa vissza köszi!
Főleg az ára érdekelne meg hogy hol lehetne beszerezni -
Bigdigit #7988 papíron támogatja.én sose próbáltam az enyémmel mert hdmi-t használok. -
#7987 9703 VGAbemenete valóban támogatná az 1080p-t? -
Scooby87 #7986 azt vedd ami neked tetszik...én csak azt mondom,hogy a samu 6os széria nagyon rendben van....akár csak a sony w4500-as modelje vagy a philips idei év modeljei....nagyon nagy különbséget szerintem nem fogsz látni megjelenítés között....mindegyiknek van pozitiv és negatív tulajdonsága és az alapján dönts neked mi a fontos,igazándiból én az lgket kerülném.(de ez is csak az én véleményem,abból igazán csak a lg6000es jó,de annak a designja elégé megosztja a népeket)
és így most totál nem voltam sztem részrehajló egyik márkára sem..
teáht samu 6os széria
sony w4500-as
philips idei tehát a végén a 3as szám,ha jól tudom
ezek mind jók,full hdk és marha okosak. -
Bigdigit #7985 ugye-ugye a philips:) -
Gabyee #7984 Az a baj hogy most nézek Philipseket és hát ismét elbizonytalanodtam:(
A "H"-okban benne van a mpeg4 tuner.. -
zacc #7983 e ketto kozott mi a kulonbseg?
SONY KDL-40W4000
SONY KDL-40W4210 -
Scooby87 #7982 nekem 37a656osom van és igencsak jó...sztem megéri az árát... -
Gabyee #7981 Sziasztok!
Neten most van akciós 218e körül samu 37a656,szerintetek ez megéri vagy van valami hasonló más alternatíva?Kezdek becsavarodni ettől a tvvásárlástól,ember legyen a talpán aki el tud igazodni hogy mit kellene venni.32" v.37",fullhd v. ready???Fene se tudja,félek hogy kicsi lenne a 32"...
Itt van egy 37" Toshiba(Toshiba 37XV550P)most akciós áron de nem találok sok infót róla.Hátránya a Samsungal szemben hogy nincs benne 100Hz.Nagyon kell az?Tudom hogy jó ha van de olcsóbban megúsznám. -
Scooby87 #7980 szerintem is,ha ilyen jó áron van akkor a philipset venném...,de csak számlával és garival. -
#7979 ha ennyivel olcsobban kapsz egy nagyobb és jobb tévét, akkor mi is a kérdés? :)) -
Bigdigit #7978 nem bigdigit:)
nekem most csak 47pfl9703h van eladó 97-ből:) -
#7977 Melyik a nagyobb? A samu 40 coll, a philips 42 coll. Igazad lehet, ez is szempont. -
Scooby87 #7976 bigdigit? -
#7975 #7971-re
-
#7974 Jó persze igaz, de az 50000:1 kontraszt a Samunál jóval több mint a Philips gyengus 30k-ja. Adatokat tekintve is sokkal többet tud a 656-os mint a 9703-as,sőt a samsung ha jól tudom igazi 120Hz-s, nem csak 100Hz mint a philips, ja és faxa nagyon ez az embi. Szerintem is el lehetett állítva az EW-ben, mert nem csak a 656-ot hanem mindet gyakta ez a philips. (azért is kérdem mert nekem 290e lenne a 9703-as) -
Freedy #7973 SZiasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az 32LG5700 és 37LG5000 között van-e képminőség különbség? Mert ha mondjuk a 32"-os tv-nek jobbak pl a színei, akkor inkább azt választanám. Amúgy kb 3.5 méterről lenne használva a tv, ha ezen a távolságon a 37" "többet ér" mint a kicsit jobb színek, akkor azt választanám. Ahogy néztem a tulajdonságokat, nincs sok különbség méreten kívül, de ti jobban tudjátok:D -
Scooby87 #7972 semmikép ne a 46colosat vedd....azokkal vannak a bajok,elvileg rossz panel került a legtöbbe ezért ez a sok beszürődés,a többinél kevésbé észrevehető,bár ott is megfigyelhető!....egy 40w4500-ast vagy 52w4500assal elviekben nincs komoly baj.... -
Scooby87 #7971 mivel a két tv még csak közel sem egy árkategória így sztem felesleges is összehasonlítani...a philips 400k ba fáj a samu meg 230.....tehát két samut kapsz egy philipsért.....most tedd fel a kérdést magadnak tényleg annyival jobb volt????? Valamint a samu tutira nem volt belőve,mert annak is nagyon szép képe van,bár én nem várnám el,hogy egy majdnem 2szer annyiba kerülő lcd tv-t alázzon le??? -
Kimi23 #7970 Most már komolyan kezdek összezavarodni, mit is vegyek mikor nálunk is megtörténik a digitális átállás. A teszt alapján nagyon meggyőző ez a tv, a 46" verzióra fáj a fogam, mindenképpen megnézem még egyszer élőben. Ha leesik 400e alá az ára, lehetséges beruházom egyre. A fogyasztása több mint jó, a smart képarány is fontos érv mellette (tekintve hogy sokat tv-zünk), 100Hz-es, és végülis bejön a Sony-k színvilága is. Kicsit zavarnak ugyan a fórumos clouding-bleeding jelzések, meg nagyon komoly ellenfele a Pana 46PY80, ami ugye jóval olcsóbb, baromi jó képe van szerintem, viszont sokat eszik, és nincs normális 4:3-at kezelő képaránya. Piszok nehéz dönteni... -
#7969 Nem ezért írtam, de arról majd később, mert olvasva a hozzászólásod megint rá kellett jönnöm, hogy a Digi most is le van maradva.
Jelen pillanatban 24 műsort ad digitálisan, valamennyit SD-ben! (Még az m2-t is, amit ingyen adhatna HD-ben.) Ilyen programok mennek most (kész röhej): Romantica, Cool, Jetix, nem is folytatom... EPG nincs, az RTL Klub-hoz mono hang van, fellelhető néhány fizetős csatorna is(HBO2, Cinemax, HBO Hungaria) de ezeknél kép természetesen nincs, viszont ha ügyeskedek a fekete képernyőn meg tudom jeleníteni a vetített film román feliratát... Néhány hete felhívtak, hogy rendeljek HBO Packot, hoznak hozzá STB-t, nem kértem. (CA modult akarok én is!)
-
#7968 Két TV közt vacillálok samu 40a656 és philips 42pfl9703 között.
Az érdekes, hogy a samsung dinamikus kontrasztja nagyobb mint a philipsé.
samu:50000, philips asszem csak 33000. Ránézésre a kisebb kontraszttal rendelkező de drágább Philips, gyalázta mezőnyt. (shrek 1080p) Baromi mély feketével és szebb élénkebb színekkel rendelkezett, simán hozott egy komoly plazma szintet ez a Philips, és nem láttam bevilágítást sem. Lehet, hogy csak el voltak állítva? Az 40a656-os legendás Samsung-nak jobbak kéne lennie nem? -
Scooby87 #7967 és befutott a:sony w4500 teszt -
#7966 Hát ezaz, nem kerülne nekik semmibe, azaz (gondolom) sacperkb ugyanannyiba fájhat egy STB, mint egy CA modul (kb. 20e).
HDMI-s igen. Állítólag december 1-el a mindigtv-vel egyszerre fogják adni az új STB-t, aszondják +2000ft.
Vazz, az éves szinten 24e ft. Kapják be. Most hogy kódolatlan tökéletesen megy a HBO HD, Eurosport HD, M2 HD, mindegyiknek megy a hangja, az EPG-je, HBO HD a tv optikai hangkimenetén gyönyörűentolja az 5.1-et. Tehát simán ugyanazt adja a tv, mint a STB. Csak épp 20%-al szebb a képe.
Tököm tele, dec1-el gondolom kódolják és rá leszek kényszerítve arra a kínai szar STB-re... :( -
#7965 32"-t mx 3m-re szoktam ajánlani, 3-4m-re 94-102cm dukál szvsz, de ez megintcsak embere válogatja. -
#7964 ráadásul nekik is jo lenne, mert pl egy digitvnél sem fizetek a beltériét, ergo azt megsporolhatnák!
amugy ezek az mpeg4-es stb-k hdmi-sek már? -
#7963 "Full HD jó, jön a BD, ez elég érv, pláne ha monnyuk vki a laptopját rá tudja dugni ebben a felbontásban (márha a tv tudja:)"
pont ezt mondom, h nincs igy :)
nincs szem, ami átlagos nézési távolságbol (3-4méter) 30-40" mellett megmondja, h egy 1080p anyag éppen hdredi vagy fullhd kijelzőn megy. -
#7962 Nekem DVB-C tuenerem is van mpeg4-es, én Vidanet-es vagyok. Jelenleg megy pár adó tesztfázisban HD-ben, az SD adások, amire előfizettem nem mennek. Van STB-m tőlük kártyával, a kártyát szeretném beledugni a tv-be, pont ezt vadászom mostanában, hogy hogyan lehetne. Conax kódolást használnak, de sajna most ott állt meg a dolog, hogy a kártyát hozzárendelik a STB-hoz, így hiába veszek olyan CA modult, ami Conax-os, ha nem tudom elérni a szolgáltatónál, hogy a CA modulomat párosítsák a kártyámmal, akkor valszeg nem fog menni. Vadászok egy Conax CA modult, se kicsit sajnálom a 20e ft körüli összeget érte.
Van nálunk a boltban tesztelésre az új STB-jük (HD-s mpeg4-es) ami ugye tök ugyanazt csinálja mint a tv-be szerelt tuner, mivel most korlátlan tesztelhető így egymás mellett tudom tesztelni a kettőt.
Azaz 2db 40W4000-est raktam egymás mellé, az egyiket STB-vel, a másikat a beépített tunerrel hajtva és láthatóan jobb az utóbbi. Szinesebb, élesebb a képe. :(
Nem értem miért nem lehet úgy csinálni itthon, mint nyugaton. Ott az előfizetés megkötésekor megkérdezik, hogy STB- vagy CA modult kérsz-e? Röhej ami itthon megy. Ráadásul beszéltem már mindenkivel a szolgáltatónál, 98%-a azt se tudta miről beszélek. Aztán egy technikussal összeakadtam. Ő vágta a dolgot, viszont nincs technikai hátterük arra, hogy a CA modult hogyan párosítsák a kártyával.
Bocs, lehet nem is emiatt írtál, de leírtam hátha más is ezzel küzd.
Szervezni kéne egy csoportos ügyfélszolgálat hívást, egy nap 10 percenként felhívni Őket ezzel a problémával, hátha leesik nekik, hogy több száz, akár több ezer TV tulajdonosnak nem is kéne a STB... :):):):) -
#7961 Ha esetleg van olyan fórumozó, akinek beépített DVB-C tuneres tévéje van, s a Digikábel - volt EMKTV - a kábelszolgáltatója, jelentkezzen priviben. Köszi. -
#7960 :D
Full HD jó, jön a BD, ez elég érv, pláne ha monnyuk vki a laptopját rá tudja dugni ebben a felbontásban (márha a tv tudja:)
Igen, ott elmegy, itt meg főlesz hívva az a Zsolt... :D
Kontraszt kérdésbe meg akkoris nekem van igazam... :D
-
#7959 Nem voltak érveid, csak kinyilatkoztattad h jó a fullhd. Merthogy jön a bluray... de az önmagában nem érv.
cloud: ott elmegy ;) itt meg igyekszem nem folytatni mostmár ;)
gabeszg: HDMI2-be dugd, windowsban (ha azt használsz) 1360x768-at állíts be. A másik HDMI bemenetek nem fogadnak nativan jelet a videokártyából. -
Kimi23 #7958 Én nem hiszem, hogy a plazma a süllyesztőbe menne mostanában. Sokkal fiatalabb technológia mint az LCD sok potenciál van még benne. Arról már nem is beszélve amit te is írtál, a Pioneer plazmáinál nem nagyon látok jobb tv-ket. A plazmák eladásai fellendülőben vannak, és a Pio-Pana szövetség is eredményezhet még érdekes dolgokat.