LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ha jól rémlik, neki az alaplapja alapból Kékfogas. De kapható USB-s Bluetooth egység is (csak nézd meg milyen driver van hozzá, nekem is van ilyenem, de Vista alá nem jött még mindig ki hozzá driver...), számtech boltokban, de mobiltelefon üzeletekben is elõfordul.

Tessék, itt vannak különféle PC-s távirányítók.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

PyRex
na igen ez lett volna a másik ötletem

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
hát nem tudom... egy pc az pc. hiába jó a videokártya, akkor sem arra lett kitalálva, én maradnék a "célhardvernél" - persze csak ha tényleg a minõség a fontos. 😊 amúgy van távirányítási lehetõség többféle is. pl. akár tv tunerek távirányítói is tud(hat)nak más programokat is kezelni, stb.

Mighty
Rádiós billentyûzet nem jó alternatíva?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

hykao
Az is jó. Csak ugye az asztali PC-khez alapból nemigen van se infra se bluetooth kiszerelés. (legalábbis az enyémhez nincs) Tehát pontosan mit kell venni/tenni, hogy komplett, használható legyen a buli?
[NST]Cifu
Kaphatóak ilyen távirányítású dolgok, de Johnny barátom például Bluetooth-os telefonjával irányítja a PC-jét.

hykao
Nincs értelme kísérletezni. 😊 Inkább maradok a 720p-s x264-es formátumoknál, PC kéznél van úgyis...(de ha nem lenne, 60-70-ért akkor is inkább egy PC-t vennék...azzal többre megy az ember, mint holmi asztali lejátszóval, nemde? 😄)

Ami viszont kérdés: van-e vajon PC-hez valamiféle távirányítási lehetõség? Teszem azt egy infra + egyes billentyûkhöz konfigurálható távirányító, ilyesmi? Mert már nagyon hozzászoktam a hardveres mpeg kártya távirányítójához...géphez ugrálni oda-vissza a lejátszás megállítása, újraindítása stb. miatt nem volna kívánatos... 😊
a PS3 is tud felskálázni, majd kíváncsi leszek rá, ha megveszem a TV-t
addig csak a nyálam csorog

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

PyRex
nem több milliós. de ha mondjuk veszel egy 1366x768-as lcd-t vagy plazmát, ami ma már nem is annyira luxus, és picit mélyebbena zsebedbe nyúlsz ami a dvd lejátszót illeti (mondjuk 60-70 ezer forint), akkor már igen komoly dolgokat tud produkálni a dvd filmekkel. komolyan, érdemes kipróbálni.

Sheltem
Picit szaggat, van aki látja van aki nem.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

hykao
Lehetséges, bár sosem hittem a csodákban...de ugye az emberek jó része nem engedhet meg magának több milliós házimozi szettet...és az emberek többsége még mindig csak tévézésre és dvd vagy videó filmek nézésére használja a megvásárolt tévét... 😊
Milyen az olyan tévén egy Blu-Ray film, ami nem tudja a 24p-t? Ugrálni fog? Mit fog csinálni? Nem láttam még ilyet, de kinéztem egy 37M87BD samut, aminél nem találom, hogy tudja-e (esetleg valaki biztosat errõl?).

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

PyRex
Állítólag a jobb minõségû (értsd: tényleg nem a 25 ezer forintos kategória 😊 dvd lejátszók, amik képesek 720p-re vagy 1080p-re felskálázni a dvdket, csodát képesek tenni!

És úgy már egy hdtv-n sokkal nagyobb élményt nyújtanak a régi lemezek is, mint a hagyományos crt tv-ken.

hykao
Mitõl lenne különbség, amikor a DVD filmek felbontása sem nagyobb a TV adásokénál?!
hykao
Ez tiszta sor, de a hozzászólásom nem erre vonatkozott, hanem arra a mondatra, hogy "De még így jobb mint a hagyományos CRT" - ami nem igaz.

Nyilvánvalóan én magam sem fogok CRT-t venni ma már, de ettõl függetlenül sima "analóg" TV adásra és DVD (vagy akörüli felbontású bármilyen formátumú film) nézegetésére még mindig a mezei CRT + asztali DVD lejátszó kombó adja a legszebb képet. (Plazmák képe sem jobb fent említett esetekben...)

Én pl. már több éve hardveres mpeg kártyát dugtam a gépbe (Xvid-DivX-et is lejátsza), mert így olyan minõséget tol ki a tv-re, mint az asztali lejátszók, míg a korábbi videokártyák tv kimenetérõl eléggé csapnivaló minõség "érkezett" a TV képernyõjére...azonban eljött a váltás ideje, épp azon töröm a fejem mit vegyek: valószínûleg egy 107cm-es LCD lesz belõle, 2-300e körül. (mert olyan hamar változnak a dolgok, hogy úgysem évekre tervezek, CRT kilõve, Plazma pedig még mindig túl sokat fogyaszt, és még mindig túl alacsony a felbontása "emberi" árfekvésben...)

Úgyhogy sztem egyelõre maradok egy 1366x768-as 107-es LCD-nél, TV-t elég keveset nézek, inkább filmeket-sorozatokat a géprõl (egyre inkább 720p minõségben), így visszaveszi a videokártya ismét a hardveres mpeg kártya szerepét...(pedig van hdtv kimenete is, csak épp az x264-es filmekkel már nem bírkózik meg...)
Sheltem
Panasonic TH-42PY70 et semmiképpen ne vegyél. Nem éri meg FULLHD -s tvt venni 24p nélkül. Várd meg a 2008 as panasonic kínálatot. Ajánlom figyelmedbe az idehaza is forgalmazásra kerülõ TH-42PY85 öt majd. 1080/24p native, 30000:1...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Mármint a dvdnézésre értettem a tv nézés részével egyetértek.

Sheltem
A mondatodban ott a lényeg. "Szerinted" "Szerintem" meg a plazmák.

[NST]Cifu
Idén már legalább 3-4 HD csatorna várható azért. Plusz ugye ott van a HTPC is, mint lehetõség, én pl. DVD-t már csak akkor nézek, ha nagyon nincs más, inkább 720p v. 1080p HDrippek...

hykao
Azért szerintem "mostani" tévézés és DVD nézés tekintetében bizony még mindig a CRT-k adják a legszebb képet...
cloud.strife
Igen, jó lesz, legalábbis az mpeg4 tuner is benne van, naés most esik kicsit az ára, szvsz érdemes lesz benézni egy SC-be. 😊

www.digimomentsvideography.com

Hát akkor várhatnék örökre, meg amikor bejönnek ezek az újak eléggé nem megfizethetõ állapotban vannak.
Tehát a w3000 jó. És az jó lesz a digitális adásra is, bármit variálnak.
Mivel nekem is van egy Sony KDL-40W3000 lcd-m, bizton állítom, hogy nincs utánhúzása!

A mostani CES 2008-on bemutatták az utódját a W4100 sorozatot, tavasszal már kapható lesz. Egyébként nekem nagyon bejön a külalakja is, szálcsiszolt fémkeret. Szóval nemcsak jó, hanem szép is.
Ha full HD-ra (PC, BD, PS3) használod nem fogsz csalódni. Ha csak mostani TV-re akkor igen. De csak a várakozáshoz képest. De még így jobb mint a hagyományos CRT.

Mivel nekem van egy 3 éves Panasonic TH-42PA50-es plazmám is van összehasonlítási alapom. A plazmán nekem valahogy természetesebbek hatnak a színek, de csak ha hasonlítgatok. S úgye a plazma már 3 éves!!
Õsszel le is akarom cserélni. Jelenleg nem tudom eldönteni, hogy mire. Pioneer Kuro horrorárát nem tudom, s nem is akarom megfizetni.

A CES 2008-on nemcsak a Sony W hanem az X sorozata is megújult, illetve megszünt, helyét a Z4100 sorozat vette át.

A Panasonic is frissitette a termékpalettáját. Jön a 800-as, 80-as sorozat. Megvárnám az új modelleket, s csak utána döntenék a helyedben. Az elmúlt egy évben jelentõset lépett elõre a technika!!<#wave><#wave>
Üdv!
2 lehetõség van: Sony KDL-40W3000
Panasonic TH-42PY70

A Sony mellett szól, hogy alkalmas az mpeg-4-re is, tehát az jó lenne a digitális adás vételére. Viszont azt mondta most vlki, hogy vett egy 46"-t és lemarad az árnyék fél órával az ember után.

Panasonic nem lenne alkalmas mpeg-4-re. És 24p-re sem alkalmas.
Más:
Ha az van írva, hogy 1080p, akkor az nem egyenlõ a 24p-vel?
Nem tudom milyen okból szeretnél ilyen nagy áruházban vásárolni, de én az LG-t egyáltalán nem ajánlanám.
Én 1 hete vettem egy Q92-t és teljesen meg vagyok vele elégedve.
260.000-ért vettem és teljesen ingyen házhozszállították.
www.e-digital.hu
De lehetõleg olyat mondjatok amit electroworld vagy saturn vagy hasonló helyeken meglehet vasarolni. 😄
LG 42PC51 én ezt néztem ehhez mit szóltok?
Sheltem
Panasonic TH-42PV70P ezt ajánlom én. Alternatívaként pedig a Samsung 42Q92 esét.

Sziasztok!
Szeretném a segitségeteket kérni tv vásárlás elött állok és a rá szánt összeg 200-260ezer forint 106cm-es plazmában gondolkoztam.Milyen tvket ajánlotok?
Sheltem
DVI-HDMI kábel a legjobb erre a célra.

Sheltem
Minél nagyobb tvn nézed a tv adást annál szarabb lesz, hiszen ugyanannyi képinformáció jut nagyobb felületre.

Bucser
Ugyanolyan pixeles lesz.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sziasztok! Szeretnék majd venni nemsokára egy 82-es LCD tv-t és az a kérdésem, hogy jelenleg T-Kábel Digitális tv elõfizetõ vagyok, és a jelenlegi 72-es hagyományos tv-men a gyors jeleneteknél eléggé pixeles a kép, na ez most hogy fog kinézni az LCD TV-n? Van valakinek tapasztalata?
Köszi!
Hali! Ha az LCD tv kb.10m-re van a PC-tõl, akkor milyen kábellel érdemes összekötni? illetve ha LCD TV-t összekötöm PC-vel akkor frankón lehet használni monitorként? Lehet rajta látni mindent? Játékra és film is jó néz ki rajta? Valakinek vannak tapasztalatai!
Köszönöm!
kell faragni egy erõsítõt gyorsba. kapcsolási rajz netrõl, nyákkészíttet, alaktrész beszerez, forraszt voilá 😊

cloud.strife
Te Cifu, egy vonalszintû kimenet hogyabánatba mûködne fejhallgató kimenetként? 😊

igazábol az a legnagyobb baj hogy a xbox 360-at nem tudom fejhallgatóval használni.
a tv lg 42lf75
csak scart kimenet van és opticai de rca-jack átalakítóval nagyon halk és a tv hangját is lefojtja
[NST]Cifu
A TV hátulján van két RCA kimenet (LC4x/5x sorozat) vagy egy optikai kimenet (LF és LY sorozat). Az RCA kimenet esetén csak egy RCA -> Jack anya átalakító kell.

Szevasztok.
Olyan gondom lenne, hogy vettem egy LG lcd tv-t de sajnos nincs rajta fejhallgató kimenet.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne mégis megoldani hogy fejhallgatóra kijöjjön a hang, valami átalakító vagy converter ami mûködik.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Mighty
Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy van e valakinek Sony KDL 37P3000-es LCD TV-je, illetve milyen véleménnyel van róla?

tv nézés, pc-rõl film nézés, képek nézegetése és esetleg a távoli jövõben konzol lenne használva a segítségével.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

athlon7
Szerintem a DVD Lejátszó hátulján egy kis pöcköt át kell kattintani!!! Nekem is ez volt.

Sziasztok! Kérnék egy kis segitséget! Egy ismerõsõmnek a Panasonic plazma TV-jére rákapcsolt DVD lejátszója egy szinben /zöldben / játsza le a dvd-t. Ugyanez a DvD lejátszó hagyományos TV-n jól müködik. És ugyanez a Panasonic plazma TV a videomagno felvételét jól játsza le. No mit lehet ilyenkor tenni? Erre kérnék segitséget. Üdv! violino
athlon7
Hali!

Ezt néztem ki: Sony KDL–32S3000 LCD Tv, 200.000 Ft-ba kerül. Vélemény??
Esetleg van ennél jobb képminõségû LCD Tv 200.000 Ft-ért vagy ebben az árban ez N.1.??

[NST]Cifu
Csak az oldalon tesztelt TV készülékek alapján történt a "szavazás", szóval csak érdekességrõl van szó, nem valós értékelésrõl...

A Sony 40D3000 valóban kifutott modell, mert tényleg nem lehet már sehol sem kapni. Legalább is én már nem találok sehol sem.
PyRex
hmm, az oldal url-jét nem is néztem 😊)

cloud.strife
Nemtom, nagyon sok helyrõl hallom, hogy az eu-s modellek messze nem a japán modellek minõségét hozzák, lehet ezt az angolok jobban figyelembe veszik, márha igaz egyáltalán.

Sheltem
Nem azért mert, az angol piacon nem igazán van jelen a Sharp? Nem tudom csak kérdem, tippelek.

PyRex
csöppet fura, hogya világ egyik legjobbja, a Sharp sehol, mégcsak 1%-kal sem szerepel...