21171
LCD - Plazma
  • Scooby87
    én is így vagyok vele.....amúgy nem minden tvnél van ez a jelenség,de mint eshetőség meg kell említeni.
  • kifli
    köszi asszem a samu lesz :)
  • cloud.strife
    1080i és p lamerákkal dolgozom idestova 3 éve. Kb. 4x raktam már ki a kamerám képét W4000. E4000 tv-kre. Speciel nekem is E4000 van itthon.

Soha semmilyen szaggatást nem láttam a tv-ken. Valamint az itt és máshol is forumozók se számolnak be ilyen hibáról. Amíg nem látom nem hiszem el. Ez van. :)
  • Scooby87
    40w4000 teszt

azért ez elég neves tesztlap...és itt is megemlítik összegezésképpen lap alján.
  • Scooby87
    hogy mutassam meg neked?....ezt nem én találtam ki...avforumon is írják....és a teszt oldalak is....valamint én is láttam(egy hd kamerás felvétel visszajátszásakor....és tudtommal azok 1080i-s jelet nyomnak ki)
  • krisstus
    Köszi.
  • Scooby87
    akkor neked a 37es jó választás lesz...tényleg jó tv....amúgy sosincs elég nagy tv...mindig nagyobb kell...nekem is elöször nagynak tünt...most meg már egy nagyobb is jöhetne....de ez örökön öröké mehetne....sajnos az ember ilyen..
  • cloud.strife
    Honnan veszitek ezt az interlace problémát?

Mutassa már nekem meg valaki ezt de komolyan!!!!
  • krisstus
    Ja és kb 3m-ről nézem nem sok a 40"-42" a 29" crt-hez képest.
  • krisstus
    A 37A551-t állítgattam mert egy 451 állt mellette (utánna LG) és probáltam egyformára állítani a keettőt. Az 551 feketébnek tünt.
  • Scooby87
    ,de babráltál is vele?....mert lehet valamit direkt elállítottak a samun,hogy az lgt vedd...ez bevett szokás sajnos...ezért kell neked piszkálgatnod....amúgy én is inkább samu párti vagyok...mondjuk a sony is bejővős....csak az árcetli nem indokolja a tudásukat....talán a sony lejebb visszi az árait jó alternatívák lesznek....de addig én samu mellé teszem a voksom.
  • krisstus
    Egy boltban néztem 37" LG és Samit. Az LG-nek a szinei jobbnak tüntek. De valahogy Sami párti vagyok annak ellenére, hogy van egy 2-3éves 29" CRT TV -ém amivel sok a gond. Köszönöm szépen a segítségedet.
  • patiang
    Talán csak annyi, hogy az egyik 2HDMI a másik 3HDMI.
    Bár lehet, hogy tévedek.
    Ekkora méretben nem lenne jobb a FULL?
  • Scooby87
    42-es az :)
    tehát egy ilyen ütközetre gondolsz?

40a551 vs 42lg5000? ár mind2nél 200

37a551 vs 37lg5000 ár mind2nél 170

az 5ös széria paneljának a feketéje jobb,mint az lgé,valamint jobb a tv képarány módja. (kevesebbet vág le a képből tehát a 4:3as adás élvezhetőbb a samun)

az lg menüje jobb,valamint igényesebb a távkapcsa is,valamint 2 collal nagyobb ugyebár a 42es kontra 40es.....

nehéz lenne igazságot tenni mind2 jó...szerintem nézd meg élőben. Azonban mindenképp a 40a551 és 42lg5000 között döntenék.... márcsak azért is mert nagyobb :D
  • rx7tomy
    Sziasztok.
    Meg tudná mondani nekem valaki, mi különbség van az LG2000 és LG3000 típusok között? Melyik a jobb? 42-es méretben gondolkodom.
    Köszi előre is.
  • krisstus
    Az igazság az, hogy 170e Ft körül gondoltam (37A551) de olvastam 1-2 hsz-t és úgy gonddoltam legyen egy kicsit nagyobb. Meg itt van ez a panelkérdés is és ezért gondoltam a 40A551-re (200e). Persze tényleg jónak tünik a 656-os de az már sokkal több (kár). Esetleg az LG37", 40" 5000-ről tudsz valami +, -? Vagy a Sami jobb mint az LG?
  • Scooby87
    de ha mondasz egy árat mennyit szánsz rá....könnyebb segíteni.
  • Scooby87
    a samu 37,40es ugyanazt tudja....csak a 37es auo panellal van szerelve a 40es meg samu panellal....sokan azt mondják,hogy a samu panel jobb...lehet,hogy jobb,de annyira minimális a különbség,hogy nagyon kell mereszteni a szemet,hogy észrevedd.....

azonban itt él a nagyobb jobb szabály....tehát,ha az 5ös szériát tüzted ki célul akkor a 40est venném...

az 5ösben nincs 100hz...nem egészen valós az a 24p kezelés sem(hiába írják oda a speckóba) ugyanis a tv 3:2 pulldownnal dolgozik ,csak elég ügyesen...valamint a feketéje gyengébb,mint a 6os szériának..

37a551 =170e
    40a551 =200e

ha fontos a kéklemez és az időtállóság akkor elgondolkonzék a helyedben egy 6os szériás tvn...bár nem tudom mennyit szánsz rá.....
    37a656 218e,40a656os 233e .....ha belefér akkor a 40a656ost ajánlom jó vétel...egyedüli nagy hátránya a tükrözödés...időtállóbb,mint az 5ös széria.....
    ,de ha max 200 a keret akkor a 40a551esre tenném a voksom,az is nagyon jó vétel.
  • krisstus
    Szia Scooby87. Látom te járatos vagy az lcd tv-k terén. A Samsung LE37", 40" 551-ről tudsz valamit?
  • Scooby87
    ja és a w4000esnél ott van még a deinterlance probléma is...ami azt jelenti,hogy oldalirányú pásztázánál hajlamos akadozni a tv képe.
  • Scooby87
    szerintem a felsoroltak közül mind jó készülék!...igazán nem lőhetsz mellé egyikkel sem....
    azonban,ha pcre és konzolra is tervezed használni a tv-t érdemesebb az lcd-t venni mivel nem ég be a kép és kevesebbet is fogyasztanak...

40w4000 vs 40a656os mind2 nagyon jó mind2nek megvan az előnye és hátránya....

csak párat említek
    w4000 jó képarány tvnézéshez,szép színek, kép nagyon egyben van ,jó fekete, alacsony input lag,jó távkapcs,matt kijelző,nincs 100hz,valós24p hang az kevésbé jó. Van viszont mpeg4es tunere földi digitális müsor fogásához.Árához képest a 656os többet tud.

40a656os szebb a képe,mint a w4000es,szép desing(bár ez egyénfüggő),100hz-es ,valós 24p,szebb fekete.

Hátránya ,hogy a távkpacs gyengébb és tükröződő felületű...ablakkal szemben nem szerencsés,magasabb input lag,bár nekem 37a656os van,de én annél sem érzem az input lagot(ráadásul szoftver frissitéssel mostmár az javult)....

szóval mind2 lcd jó vétel...neked kell dönteni....és érdems mindenképp megnzéni vétel elött mind2t.
  • kifli
    már kérdeztem tudom de mindjárt itt a karácsony és akkor venném a tv-t, de nemtudom melyik legyen
    a lehetőségek:
    Samsung LE-40A656 (LCD)
    Panasonic TH-42PZ8E (PLAZMA)
    Sony KDL-40W4000 (LCD)

legszívesebben a samut venném de igazából nem tudtam összehasonlítani élőben ezeket a tvket. A sony 8ms válaszideje soknak tűnik de a samujét nemtudom. Légyszi segítsetek a döntésben!!
    előre is köszi
  • Scooby87
    engem megvett kilóra az új sony....ha ez a 400k-s ár lejebb csúszik valaha 300 körülire esetleg alá...megvan a csere.
  • Scooby87
    sony 40z4500:
    teszt

• Ogrus
    philips 5603 tv-m van.amikor a képtartalom változik,a din.contr.korrigálja a képet.rettentően idegesítő ahogy villog a kép.próbáltam kikapcsolni,de így sem történt változás.már az activ controlt is kikapcsolom,de semmi
  • krisstus
    Üdv. Szeretnék venni egy 37"-40"-os LCD-ét, SAMSUNG vagy LG jöhet szóba az ár miatt (200.000Ft).A Sam.-ról azt olvasom, hogy van több típus ami panel "problémás" 4es 5ös szériában. Az LG-ről sok infóm nincsen. A kérdés melyik Sam. vagy LG legyen?
  • Bucser
    Láttál mostanában svájci alapkamatot? kb 2 szeresére emelkedett 1 év alatt -> rengeteg CHF adós nehéz helyzetben van (közép kelet európában a vezető finanszírozási pénznem a chf volt)+ az árfolyameltolódás hatása. Ha bedőlnek a chf hitelek akkor tömeges chf értékesítés következik a piacokon amik magukkal rántják az chf árfolyamot is.
  • Norbi7
    Szia!
    nagyon szívesen!
  • arty
    (beomló CHF??)
  • Bucser
    Nem mindegy honnan származik a termék.

USA, Kína, Japán, EU...

A DELL amerikai termék. Dollár árfolyamhoz kötődik az ára. Év közben volt már 140 Ft is a dollár meg 200 is.
  • Bucser
    Nem látom megalapozottnak a forintromlásra való spekulációdat. ha az Euro és a dollár gyengülni kezd akkor a forint erősödik miután a beomló CHF miatt a fejlődő országok valutái jelenleg safe havenként funkcionálnak. (ráadásul a tőzsdéről menekülő tőke szintén a pénzpiacokra és az árupiacra ugrik.)
  • loxi
    Köszi a kimerítő válaszod!
    Na ilyen hozzászólások kellenek az átlagos tévévásárlóknak. Még az S4000-el szemezek meg a Philips 32PFL 5403D. Majd meglátjuk!

Köszi még egyszer!
  • arty
    "egyik nap úgy keltem fel hogy én most Sony-t akarok"

:D

"a videokártyám csak 1280x768-ban tudja kirakni"

milyen videokártya nem tud manapság 1360x768-at? uj driver fentvan? manuálisan hozzáadni a felbontásokhoz az 1360x768/60Hz-t probáltad?
  • SIDE76
    ha nem tudsz mondani akkor mondok neked egyet...a múltkor erősen vakartam a fejem mikor a Dell 1525 notik amik olyan 113eFt körül alakultak már hirtelen felmentek a válság kezdeténél olyan 165eFtre most már esett az áruk egy kicsit, de még mindig nem állt vissza. :( de lehetne még sorolni egy két terméket.
  • SIDE76
    Na ja ingyen:) Ne feledd hogy a Forint ebben a helyzetben romlani fog ezálltal drágulnak a dolgok. A raktárak meg tele vannak....hát igen, de még mindig vannak raktáron múltévi Samsung M8 és R8 modellek is. Kérdem én ingyen adják ezeket felétek hogy kikerüljenek végre a raktárakból? :))))
  • Norbi7
    Szia!

Sony KDL 32L4000 -------> ahogy én látom.
    Nos, összességében nem bántam meg hogy ezt a TV-t vettem. Megmondom őszintén, egyik nap úgy keltem fel hogy én most Sony-t akarok és már csak az volt a kérdés hogy melyik típusát. 140-150 ezernél nem akartam többet szánni rá. Tisztában voltam vele hogyha még rádobnék egy 20-ast akkor egy fullhd-s Samsungot is kaphattam volna, de úgy voltam vele, hogy ezt beáldozom, és más tulajdonságokat részesítek előnyben.

- A kinézete nagyon szép, alul ahol elkezdődik a hangszóró van egy kis ívelés, így szemből még vékonyabbnak tűnik mint amilyen. a hangszóró legalján pedig végigfut egy króm csík, a jobb sarkán rajta a TV típusának feliratával. Ami talán negatívum lehet, bár ez egyén függő, hogy nem magas fényű a borítása, mint pl. a Samsungoknak stb..., hanem matt. (én nem is láttam előtte a TV-t csak mikor otthon kibontottam a dobozt, az előző Samsungom miatt kicsit fura volt, de már megszoktam.)

- Az analóg TV adás szerintem szép, bár nagy tapasztalatom nincs a témában. Ebből adódóan én teljesen megvagyok elégedve vele. Elmosódásról annyit hogy van, annyi mint minden LCD TV-n, amin a jó kis analóg adás megy, ehhez hozzá kell szokni. :) Utánahúzás sportprogramok esetén észrevehető (foci, tenisz inkább), de csak akkor ha félméterről néztem. Biztos ott van ha 2.5 méterről nézem is, de én onnan már nem látom. A feketéje szerintem nagyon korrekt, nincsen felhősödés, de ez el is várható. Viszonylag sokszor nézek Xvid filmeket, sorozatokat rajta, szerintem szépek, bár én nem vagyok túl érzékeny ilyen téren. A DVD-k, HDrip-ek és a PS3 játékok pedig lenyűgözőek, szépek a színek. Hang terén minden rendben van vele, de gondolom valamennyi márka esetén ez így van.

- PC-vel is össze van kötve, bár nemigazán sokszor használom, mert a videokártyám csak 1280x768-ban tudja kirakni és így két oldalt fekete csíkom van. (erre egyébként valaki tud valamilyen megoldást, pl. frissíteni a vga kártyát vagy valami hasonló?)
    A korábbi Samsungommal nem volt ilyen, ott egyszerűen széthúzta és szép is volt a kép.

- Be és kikapcsolásnál kattog 1-2-t, de gondolom ez a teljesen normális működés eredménye (bátyámnak is ilyen TV-je van és neki is csinálja, gondolom nem fogtuk ki mind a ketten rosszat), csak fura volt mert az előző TV-m meg sem mukkant. :)

Összességében tehát nagyon jó választás, amennyiért pedig belehet szerezni, annyiért bőven jó vétel. Remélem tudtam segíteni!
  • Ombika
    DE ba...ki, te ezt nezd mar,hogy 4 hete milyen hardver arak voltak , mert en rendszeresen es nagykerek is zarva voltak ,mikor a kavarodas volt! Nah ha igen ,akkor aszem nemtudod mirol beszelsz! :)
  • aranarth
    PC hardver?
    2x akkora külső vinyót kapsz annyiért, mint fél éve. Egy dvd-író 5.000,-Ft. Minden, ami most drágább, modernebb is jobb. Ha most megvennéd a konfigurációdat, amit jelenleg is használsz, kb. 25% maradna a zsebedben! Viszont a konyhai gépeket tényleg kihagytam a számításból, azok tényleg őrzik az árukat. De itt most TV-ről beszélünk...
  • Csabesz100
    Persze, tudom, hogy erre alapoztak!
  • Ombika
    Akkor nezd meg a PC hardver arakat es rajossz! :)