LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
" Ez annyit jelent, hogy a köztévé adása megfelel a Full HD szabványnak - az elektronikai üzletekben általában ezt a kifejezést tüntetik fel a tévék leírásán, ha alkalmasak a 1080i felbontás megjelenítésére"

?????

csak én nem értem? Nem 1080P a FullHD felbontás?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Breki33
Nagyfelbontású lesz a köztévé
Index - [email protected]
| 2008. január 30., szerda 18:24
Idén év végén elkezd nagyfelbontású mûsorokat gyártani a Magyar Televízió. Ezek az úgynevezett hd-adások sokkal több képi információt tartalmaznak, mint a jelenlegi mûsorok, és a hang is jobb lesz.

A Magyar Televízió a székházváltással egy idõben megszabadul a régi mûszaki berendezéseitõl, az ötvenéves gyártástechnikától, és hamarosan minden mûsorát nagyfelbontásban, azaz hd-minõségben gyártja majd le. Az óbudai új székházban felépülõ 1-es és 2-es stúdiók már 2008 novemberétõl lesz alkalmas hd-tartalmak gyártására, a 3-5-ös stúdiók 2009 közepére készülnek el. Mindettõl függetlenül az M2-es csatorna már idén õsszel átáll nagyfelbontásra, lesznek saját gyártású mûsorok, és jobb minõségben sugározzák majd a mozifilmeket és a természetfilmeket is.

A Magyar Televíziónál a nagyfelbontás azt jelenti, hogy az adás képaránya a jelenlegi 4:3-ról szélesvásznú 16:9-re változik, ami jobban passzol a modern lapostévékhez, a hang pedig 5.1 csatornás lesz. Azt még nem tudjuk, hogy a Napkeltében Verebes István a hátunk mögött szuszog-e majd, vagy inkább a mélynyomóban. A képkockák felbontása 1920x1080 pixeles lesz, amit 1080i hd-formátumnak is hívnak, mondta el Vígh Zoltán az MTV digitális átállásért felelõs koordinátora szerdán. Ez annyit jelent, hogy a köztévé adása megfelel a Full HD szabványnak - az elektronikai üzletekben általában ezt a kifejezést tüntetik fel a tévék leírásán, ha alkalmasak a 1080i felbontás megjelenítésére.

Mivel az MTV még véletlenül sem szeretné, ha több évnyi nyugdíjak mennének rá a plazmatévék beszerzésére, ezért az átállás viszonylag fájdalommentes lesz. Egyrészt a digitális átállás idõtartama alatt a hagyományos, 4:3-as képarányú adást is megtartják, és így a hd-technológiával legyártott adások akár húszéves tévéken is foghatóak lesznek, igaz ebben az esetben kevesebb a képi információ, mert a kijelzõ alján és tetején vékony fekete csík jelenik meg.

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Azért abban is bízik az MTV, hogy fellendül az érdeklõdés a nagyfelbontású mûsorok iránt. Egy Szonda-felmérés szerint a magyar családok egyharmada szívesen lecserélné a tévékészülékét, õket kell tehát meggyõzni arról, hogy amennyiben lehet, modern technológiát vásároljanak. A tavaly karácsonykor még félmillió forintba kerülõ plazmatévék a köztévé szakértõi szerint idén karácsonykor nagyjából feleannyiba kerülnek majd, és valószínûleg az futball-Eb és az olimpia miatti nagy érdeklõdés is leviszi majd az árakat.

Nagyon hasonló volt a helyzet, amikor fekete-fehérrõl álltak át a tévék színesre: azért nem vettek az emberek színes tévét, mert nem volt színes adás, és azért nem volt színes adás, mert senki sem használt színes tévét. Valakinek lépnie kellett. Most Európa-szerte 2008-at tartják a hd évének, a mûsorgyártók megmozdultak a hd irányába, és piac elkezdett intenzíven beruházni az új technológiába. A Magyar Televízió választhatott volna piackövetõ magatartást, és akkor csak 3-5 év késéssel cserélte volna le elavult berendezéseit, de mivel az új székházba amúgy is új eszközök kellettek, inkább a technológiaváltás élére állt.

A beruházás költségérõl a tévé még nem tudott nyilatkozni, vásárlás esetén az alsó határ nagyjából 7,5 milliárd forint. A beérkezõ ajánlatok alapján dõl el, hogy a köztévé mit vesz meg, mit bérel és mit lízingel inkább. Már most vannak hd-kamkordereik, ezen kívül persze szükség lesz egy hd-közvetítõkocsira 8-12 kamerával, 20-30 utómunkarendszerre, és olyan hatalmas szerverekre, amelyeken nagyjából kilencvenezer órányi archívumot el tudnak tárolni.

Mighty
1 hete vettem egy 82-es sorozatút (37"-os). Pár dolog, ami nekem negatívum:
a menürendszer lassú reagálása, valamint, hogy a távirányítón lévõ kerek menüirányító gomb (25) nem használható csatorna váltásra és hangerõszabályozásra. Néhány gomb meg rossz helyen van.
pl. teletextrõl (14) vissza tv-re váltás (6) több sorral feljebb van. Elõzõ csatornára váltás gombja (20) és az info gomb (26) sem áll kézre.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mighty jól leírta, én leírom a design különbségeket:
81-83: középen Samsung felirat, alatta kék led, alsó hangterelõ átlátszó
82: középen bekapcsoló gomb, alsó hangterelõ fémszínû
84: középen bekapcsoló gomb, alsó hangterelõ átlátszó
85-88 ugyanez csak + DVB-T tuner

Tömören ennyi, de hogy a 81 és 83 között mi a különbség, arra még nem bírtam rájönni, pedig nézegettem õket elég sokat...
Nekem az R81 jött be, azt választottam.

Mighty
Ha jól tudom a 81-84 a designban különbözik, a 85-88 szintén, viszont DVB-T tunerrel szerelt.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Johnny23
Sziasztok!

Le tudná valaki irni,hogy mi a különbség pontosan a 32"-os Samsung
-R81/R82/R83(?)/R86/R87/R88 között ?<#nemtudom>

köfi

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

Üdv!
Azt írják erröl,(Panasonic TH-50PV70P plazma TV) hogy tükrözõdésmentes bevonattal van ellátva. Az mit jelent? Mert ma néztem egy 94 cm Pana plazmát és kikapcsolt állapotban akár tükörnek is hassználható. Állítólag az is rendelkezett olyan bevonattal. Ha nagyon tükrözõdik, akkor lehet hogy nem lennék boldog tulajdonosa.
hykao
mire szeretnéd használni, és konkrétan milyen tévéket néztél ki?
privi ment.

Hello sziasztok LCD tv vásárlása elõtt állok, szerintetek megéri a 100 ezres kategória vagy érdemes kicsit fölé menni?
Mivel hallottam olyanokat hogy olcsóbb paneleket használnak ebbe a kategoriában és a kép minösége nem ugyanolyan(pl a fekete nem is fekete hanem szürke).
Tudnátok példákat mondani?

panashop.hu-n néztem az árakat. Te hol nézed?
Ma voltam a Saturnba ott 209.900 a TH 42PV7, most már az is képbe van, nem kell Nekem annyi csatlakozó.
Lehet hogy várok még egy picit, nem tudom mennyire fogja érinteni ezeket az árakat a 2008-as modellek bejövetele.
Szia

ha jól tudom, kontrasztarányban van némi különbség, valamint a csatlakozókban.

hasonló dilemmában voltam én is, ha szempont hogy legyen VGA csatlakozó és +1 HDMI, akkor a drágábbat, ha valóban TV, DVD akkor elég az olcsó.
hozzáteszem, nem tudom hol nézted az árakat, neten 259eFT körül van a TH 42PV70, a +5 inch szvsz mindenképp megér +10eFT-ot, ha már rászánnál ennyit...

remélem segítettem...
üdv

Köszönöm.
Sziasztok!

Plazma tv vásárlás elõtt állok, tévézésre és dvd-zni kellene.
A két kiszemelt:

1. Panasonic TH-37PV7 189.990 forint
2. Panasonic TH-37PV70 249.990 forint

Laikusként mûszakilag nem sok különbséget látok, megéri a drágábbat megvenni vagy amire Nekem kell megfelel az olcsóbb is?
[NST]Cifu
Ezt elõre nehéz megjósolni, de az F86 is csak annyival több az M86/M87-nél, hogy van USB-je (képnézegetés) és 100Hz-es. Ennyi. Ahogy lent megnézed az új LG modelleket, és az amerikai Samu modeleket, akkor az F86 utódja majd annyiban lesz több, hogy lesz beépített WiFi (hálózatban lévõ számítógépekrõl videó/kép/zenelejátszás), 1Giga flash ram, és valószinüleg új LCD panel. Viszont az is érdekes, hogy a középkategória is fellép a FullHD felbontásba...

Hogy érdemes-e várni azt nem tudom elõre megmondani. Ha jó áron van F86, akkor jó vétel most. Ennyi biztos. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Az új modellek tudnak majd annyival többet ,hogy érdemes legyen várnom rájuk és mélyebben a zsebembe nyúlnom? Mert ugye azok jóval drágábbak lesznek és talán csak fél évvel a megjelenésük után lesznek olcsóbbak.
[NST]Cifu
Nagy negatívum nincs. Viszont most tavasszal jönnek az új modellek...

Sziasztok.

Egy kis segítség kellene. Most szándékozom LCD tv-t vásárolni. A Samsung LE40F86BD mellett döntöttem. Tudtok valami negatív dologról ezzel a típussal kapcsolatban, esetleg valami mást ajánlanátok ami hasonló kategóriás, vagy bátran megvehetem??? Elõre is thx.
[NST]Cifu
S-Videon ill. egy RCA kábelen (kompozit) nem. Három RCA kábelen (komponens) igen, a három itt jelölve van színekkel (kék, piros és zöld), és csak videojelet visz át, az audio ettõl független.

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az s-videó, illetve az rca kábelen keresztül tudok HD ready képet átvinni? tehát 1366*768-as felbontású filmet?

LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es

akár hiszed, akár nem, így van.

megnéztem még egszer a videót, nekem nem egyértelmûen látszik, hogy "sokkal kontrasztosabb", és egy ilyen minõségû, kézi kamerás videótól ez nem is várható el. (pláne, hogy a jobb oldalival szemben áll a kamera)

ugyanakkor egyikõtök reakcióját sem értem: miért kell ilyen ellenségesnek lenni ("kamu"; "Látom angol nyelvhez 0 közöd van"? Ráadásul smileyval zártam a megjegyzésemet, míg a fenti két idézet egyszerûen taplóság, pláne azután, hogy bocsánatot is kértem. Ugyan mit tehetnék, ha _tényleg_ nincs hangszóróm, ugyanis csak letöltésre és internezetésre használom a számítógépet?

Bezzeg mikor segítségre volt szükségem, és kérdeztem, akkor nagy kuss volt...

részemrõl lezárva, csak ezt le akartam írni.

PyRex
kamu.
amúgy meg nem kell "hangszóró", látható is, hogy a jobb oldali sokkal kontrasztosabb, amikor 90%-hoz közelít... 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

nincs hangszórom, bocs 😊

hykao
Aham. Köszi. Tehát ha tiszta a kép (nincsenek mindenféle áthaladó-táncoló árnyak stb.), akkor nem érdemes váltanom DVI-HDMI kábelre, maga a képminõség nem fog változni.
[NST]Cifu
1360x768 a standard, sajnos az 1366x768-at a legtöbb esetben nem lehet beállítani.

A VGA analóg, a HDMI digitális átvitel, jó minõségû kábelek és csatlakozók esetén a kettõ között igazán észrevehetõ különbség nem lesz, de a digitális átvitel kevésbé érzékeny a zavaró effektusokra (földhurok, elektomos zavarás, stb.).

[NST]Cifu
Apropó CES, az új LG TV-k:

LG75 - FullHD LCD TV, LED háttérvilágítással, kizárólag 47" képátlóval. A Samsung F96-osával szemben csak 128 LED-et használ háttérvilágításnak, de itt is lehetõség lesz arra, hogy az egyes LED-ek fényerejét külön-külön lehessen szabályozni, így a képernyõ régióiban fényerõ eltérhet egymástól.

- 1,000,000:1 Dinamikus Kontraszt
- TruMotion 120Hz
- Láthatattlan hangszóró rendszer (jajj, mint a Samsung hátrafele nézõ csipogói?)
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 4db HDMI 1.3 csatlakozó
- USB 2.0 csatlakozó JPEG képnézegetésre és MP3 zenehalgatásra

LG71 FullHD LCD HDTV 47" és 52" kivitelben, WiFi hálózattal.

- 20,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 802.11n Wireless System
- Láthatattlan hangszóró rendszer
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált

LG70 FullHD LCD HDTV 32", 42", 47" és 52" kivitelben

- 20,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 802.11n Wireless System
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált

LG60 LCD HDTV 'Super Slim', 32", 42", 47" és 52" kivitelben

- 15,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 4.3cm vastag a TV, piros színû desing-al.

LG50 FullHD LCD HDTV, 37", 42", 47" és 52" kivitelben

- 15,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 3db HDMI 1.3 csatlakozó

32LG40 LCD HDTV, csak 32" kivitelben

- Beépített DVD lejátszó
- 12,000:1 Dinamikus kontraszt
- 3db HDMI 1.3 csatlakozó

LG30 LCD HDTV, HD felbontású

-3db HDMI 1.3-as csatlakozó

PyRex
pont ezt akartam írni 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

hykao
Nem akarlak letorkolni, csak nem értettem. Én elsõsorban azért kötöttem így össze a tévét, mert valahol azt olvastam, hogy DVI-HDMI összeköttetés esetén csak 1360x768-at lehet kihozni...ehhez képest nálam is csak 1360x768 van a D-subos átvitel ellenére, a kívánatos 1366x768 helyett...

A képminõség egyébként vajon ua. D-sub átvitel vagy DVI-HDMI esetén? Ha jól gondolom elõbbi analóg, míg utóbbi digitális jelátvitel? Vagy rosszul gondolom?

Én bevállalok egy 15e-s DVI-HDMI kábelt, ha azzal tisztább lesz a kép vagy összehozható végre az a fránya 1366x768...csak kétségeim vannak. Mert ha nincs különbség, akkor feleslegesen viszont nem szeretnék kiadni plusz 15e-t.
[NST]Cifu
Attól, hogy HD filmek nézésére használod, még PC monitornak minõsül, hiszen ha nem tudod rendesen rákötni a PC-re, akkor semmit sem fogsz tudni rendesen nézni rajta...

[NST]Cifu
Én alapvetõen a HDMI bemenetet tekintem PC összekötés esetén alapnak, ennek megfelõen vettem végig a lehetõségeket. Mielõtt letorkonál, a gyártók egy része már nem is szerel VGA bemenetet a TV-ire (pl. a Philips sem), illetve nem támogatja megfelelõen a VGA bemenetet (pl. a Sony). A most, a CES 2008-on beharangozott új típusok közül is a többségnek már 4 HDMI bemenete van, de VGA már nincs...

hykao
Ez pont azt takarja, amirõl épp az imént írtam... 😊
http://www.pixmania.com/hu/hu/635106/art/hannspree/xv37-lcd-televizio.html?type=i ennek a tv-nek állítólag van egy olyan bemenete, hogy pc bemenet. ez mit takar? Végén a pc bemenetnél val leírva

LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es

régebben nézegettem (még karácsony elött) HDMI kábel címszó alatt a google-ön és ott találtam olyant, hogy HDMI kábel 15m 36eFt, aztán azt kicsit sokaltam. azért kezdtem el gondolkozni egy olcsóbb megoldáson, de amúgy má a net-en találtam egy szerintem alkalmas kábelt: "DVI-M-HDMI kábel ROLINE 5m" 7ezerért. ami már korrektebb. jah és nem monitornak szeretném használni, hanem HD filmek nézésére.

hykao
Na ezt most nem értem. Miért nem megy semmire a DVI-D-sub átalakítóval? Én is így kötöttem össze a gépet a tévével. Videokártya DVI kimenetére ment egy D-sub konverter, majd egy mindkét végén tûs D-sub kábel, és kész.
[NST]Cifu
Ha már veszel egy 100e+ forintos TV-t monitornak, akkor ne akarj már egy kábelen pár ezer forintot spórolni....

[NST]Cifu
Apropó, nem tudom milyen kábel kerül 36e Ft-be, de 10m-es DVI-HDMI kábelt kapsz 15e Ft-ért, nagyon jó minõségben (Kácsa-Audio).

köszi szépen a válaszotokat, tehát pár ezer forintból így-se úgyse fogom megúszni. 8-(

Sheltem
Látom angol nyelvhez 0 közöd van. Akkor megy fel 90% felé mikor a jobb oldalin(a 2008as panelen) felnyomják csutkára a fényerõt.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

hykao
15 tûs analóg monitorkábellel olcsóbban kijössz. max. 5 ezer szvsz.
[NST]Cifu
Ha a monitor kábel alatt VGA (D-Sub 15 pin) csatlakozósat értesz, akkor nem megoldható, lévén a VGA ugye analóg, míg a HDMI digitális úton továbbítja a jeleket. Ha DVI csatisról van szó, akkor léteznek direkt DVI-HDMI kábelek, és DVI-HDMI átalakítók. Még mielõtt megkérdezed, DVI-VGA átalakítóval nem mész semmire...

Sziasztok!

Elõször is bocsi, hogy nem pont idevágó kérdést teszek fel, de abba bízok hogy itt tudtok nekem választ adni a kérdésemre.
Kérdésem a következõ lenne: Ha vennék egy HD-s tévét, akkor azt úgy össze lehet kötni a gépemmel úgy hogy vennék egy 7,5 méteres monitor hosszavító kábelt, és a végére vennek egy átalakítót, ami a monitor kábelébõl HDMI kimenetet csinál. A kérdésem valójába a következõ, hogy létezik-e ilyen átalakító, vagy sem? Ha létezik milyen árfekvésbe van? Csak azért kérdem, mivel nem szeretnék simán csak a kábelre 36.000Ft-ot költeni, mivel amit néztem az anyiba kerülne.

Válaszotokat elõre is köszönöm!

hykao
szerintem válaszd külön a két dolgot. vegyél 50-ért egy 19"-es "szélesvásznú" monitort gépezéshez-játékhoz...200-ért pedig egy 32 vagy 37-es lcd tv-t tévézésre, filmnézésre a géprõl. 😊

indokok: full hd lcd natív felbontása 1920x1080. egy új játék, hogy ilyen felbontásban fusson, oda erõmû kell, ha pedig kisebb felbontásban játszol, akkor a képminõség bizony még egy új készülék esetén is csapnivaló...tévézés ügyben ugyanez a felállás...
Bucser
Halódik a 17 colos Belinea CRT monitorom (szerencsétlen vagy 8 éves)

olyan kérdés vetõdött fel bennem, hogy vegyek-e 1920*1080-as felbontású 16:9-es LCD tv-t vagy pedig egy nagyobb fajtácska monitort? hisz árban egyformák. És a FULLHD tévéknek a felbontása sem olyan ratyi.

Többnyire szimulátorokkal, stratégiai játékokkal játszom vagy FPS-t is olyat amiben nem a pengeéles reflexek számítanak hanem esetleg a taktika.32 vagy 37 colnál nagyobb nem kéne, és olyan 250 ezres árkategóriában. (a PC-rõl hajthatóság fontos lenne.)

Igazából elindulnom nehéz, hogy miket kezdjek el nézegetni. Vagy érdemes-e várni így 2008-ban hisz most lesznek kifutóak a 2007-es modellek esetleg várhaó e valamilyen uborkaszezon amikorra érdemes idõzíteni a vásárlást (modellkiszórás vagy ilyesmi.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

JohnnySmith
Tavaly nekem volt,talán elõször dokumnetálva (májusban valamikor) 😊
JVC LT26A80ZU.
Szép képe volt PC-n, aztán eltünt a tv menüje semmit nem lehetett állítani rajta.... végülis mûködött csak nem teljesértékûen.. és a pc-vel való összekötéskor megbolondúlt.
3hónap után visszafizették a vételárat és lett belõle egy LG32LC51 ! 😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Ez a 24p idegel engem. Amitt húzom még a TV vásárlást. Nem tudom mennyi bonyás ha nem tudja a TV. PS3-mal hajtanám, amiben Blu-ray is van, az meg 24p-s. Sajnos nem láttam még 24p és nem 24p-s tévét egymás mellett. Lehet nem is olyan izés, ha nem tudja.

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

a videó elején szépen 50% körül van a fogyasztás, aztán felkúszik 90% fölé, és ott is marad. na ekkor megy odébb a kamera 😊)

Sheltem
FULLHD val az a baj, hogy ezek a Panasonic tvk még nem tudják a 24P-t, majd az idei modellek. Amúgy 50ezerrel ha többért meg tudod venni azt mindenképpen megéri, viszont vedd figyelembe, hogy amíg a PV70 fogyasztása 261W addig a PY70é 460W körül mozog. Állítólag(már videót is láttam róla) az idei Panasonic plazmák fogyasztása jóval gazdaságosabb lesz.

Panasonic 2008

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Két kérdésre egy igen.
Megéri igen vagy full hd igen?
Igen.<#wave>
Üdv!
Szeretnék venni egy Panasonic TH-42PV70P/A plazma TV-t. De lehet, hogy 50eze forint ráfizetéssel hozzájutnék egy Panasonic TH-42PY70P plazma TV-hez.
Az a kérdésem, hogy megéri a plussz 50 ezret a PY70P? Ez full hd ?
Válaszokat köszönöm.