LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
?????
csak én nem értem? Nem 1080P a FullHD felbontás?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Index - [email protected]
| 2008. január 30., szerda 18:24
Idén év végén elkezd nagyfelbontású mûsorokat gyártani a Magyar Televízió. Ezek az úgynevezett hd-adások sokkal több képi információt tartalmaznak, mint a jelenlegi mûsorok, és a hang is jobb lesz.
A Magyar Televízió a székházváltással egy idõben megszabadul a régi mûszaki berendezéseitõl, az ötvenéves gyártástechnikától, és hamarosan minden mûsorát nagyfelbontásban, azaz hd-minõségben gyártja majd le. Az óbudai új székházban felépülõ 1-es és 2-es stúdiók már 2008 novemberétõl lesz alkalmas hd-tartalmak gyártására, a 3-5-ös stúdiók 2009 közepére készülnek el. Mindettõl függetlenül az M2-es csatorna már idén õsszel átáll nagyfelbontásra, lesznek saját gyártású mûsorok, és jobb minõségben sugározzák majd a mozifilmeket és a természetfilmeket is.
A Magyar Televíziónál a nagyfelbontás azt jelenti, hogy az adás képaránya a jelenlegi 4:3-ról szélesvásznú 16:9-re változik, ami jobban passzol a modern lapostévékhez, a hang pedig 5.1 csatornás lesz. Azt még nem tudjuk, hogy a Napkeltében Verebes István a hátunk mögött szuszog-e majd, vagy inkább a mélynyomóban. A képkockák felbontása 1920x1080 pixeles lesz, amit 1080i hd-formátumnak is hívnak, mondta el Vígh Zoltán az MTV digitális átállásért felelõs koordinátora szerdán. Ez annyit jelent, hogy a köztévé adása megfelel a Full HD szabványnak - az elektronikai üzletekben általában ezt a kifejezést tüntetik fel a tévék leírásán, ha alkalmasak a 1080i felbontás megjelenítésére.
Mivel az MTV még véletlenül sem szeretné, ha több évnyi nyugdíjak mennének rá a plazmatévék beszerzésére, ezért az átállás viszonylag fájdalommentes lesz. Egyrészt a digitális átállás idõtartama alatt a hagyományos, 4:3-as képarányú adást is megtartják, és így a hd-technológiával legyártott adások akár húszéves tévéken is foghatóak lesznek, igaz ebben az esetben kevesebb a képi információ, mert a kijelzõ alján és tetején vékony fekete csík jelenik meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Azért abban is bízik az MTV, hogy fellendül az érdeklõdés a nagyfelbontású mûsorok iránt. Egy Szonda-felmérés szerint a magyar családok egyharmada szívesen lecserélné a tévékészülékét, õket kell tehát meggyõzni arról, hogy amennyiben lehet, modern technológiát vásároljanak. A tavaly karácsonykor még félmillió forintba kerülõ plazmatévék a köztévé szakértõi szerint idén karácsonykor nagyjából feleannyiba kerülnek majd, és valószínûleg az futball-Eb és az olimpia miatti nagy érdeklõdés is leviszi majd az árakat.
Nagyon hasonló volt a helyzet, amikor fekete-fehérrõl álltak át a tévék színesre: azért nem vettek az emberek színes tévét, mert nem volt színes adás, és azért nem volt színes adás, mert senki sem használt színes tévét. Valakinek lépnie kellett. Most Európa-szerte 2008-at tartják a hd évének, a mûsorgyártók megmozdultak a hd irányába, és piac elkezdett intenzíven beruházni az új technológiába. A Magyar Televízió választhatott volna piackövetõ magatartást, és akkor csak 3-5 év késéssel cserélte volna le elavult berendezéseit, de mivel az új székházba amúgy is új eszközök kellettek, inkább a technológiaváltás élére állt.
A beruházás költségérõl a tévé még nem tudott nyilatkozni, vásárlás esetén az alsó határ nagyjából 7,5 milliárd forint. A beérkezõ ajánlatok alapján dõl el, hogy a köztévé mit vesz meg, mit bérel és mit lízingel inkább. Már most vannak hd-kamkordereik, ezen kívül persze szükség lesz egy hd-közvetítõkocsira 8-12 kamerával, 20-30 utómunkarendszerre, és olyan hatalmas szerverekre, amelyeken nagyjából kilencvenezer órányi archívumot el tudnak tárolni.
a menürendszer lassú reagálása, valamint, hogy a távirányítón lévõ kerek menüirányító gomb (25) nem használható csatorna váltásra és hangerõszabályozásra. Néhány gomb meg rossz helyen van.
pl. teletextrõl (14) vissza tv-re váltás (6) több sorral feljebb van. Elõzõ csatornára váltás gombja (20) és az info gomb (26) sem áll kézre.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
81-83: középen Samsung felirat, alatta kék led, alsó hangterelõ átlátszó
82: középen bekapcsoló gomb, alsó hangterelõ fémszínû
84: középen bekapcsoló gomb, alsó hangterelõ átlátszó
85-88 ugyanez csak + DVB-T tuner
Tömören ennyi, de hogy a 81 és 83 között mi a különbség, arra még nem bírtam rájönni, pedig nézegettem õket elég sokat...
Nekem az R81 jött be, azt választottam.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Le tudná valaki irni,hogy mi a különbség pontosan a 32"-os Samsung
-R81/R82/R83(?)/R86/R87/R88 között ?<#nemtudom>#nemtudom>
köfi
!! FORZA MILAN !! -Johnny-
Azt írják erröl,(Panasonic TH-50PV70P plazma TV) hogy tükrözõdésmentes bevonattal van ellátva. Az mit jelent? Mert ma néztem egy 94 cm Pana plazmát és kikapcsolt állapotban akár tükörnek is hassználható. Állítólag az is rendelkezett olyan bevonattal. Ha nagyon tükrözõdik, akkor lehet hogy nem lennék boldog tulajdonosa.
Mivel hallottam olyanokat hogy olcsóbb paneleket használnak ebbe a kategoriában és a kép minösége nem ugyanolyan(pl a fekete nem is fekete hanem szürke).
Tudnátok példákat mondani?
Ma voltam a Saturnba ott 209.900 a TH 42PV7, most már az is képbe van, nem kell Nekem annyi csatlakozó.
Lehet hogy várok még egy picit, nem tudom mennyire fogja érinteni ezeket az árakat a 2008-as modellek bejövetele.
ha jól tudom, kontrasztarányban van némi különbség, valamint a csatlakozókban.
hasonló dilemmában voltam én is, ha szempont hogy legyen VGA csatlakozó és +1 HDMI, akkor a drágábbat, ha valóban TV, DVD akkor elég az olcsó.
hozzáteszem, nem tudom hol nézted az árakat, neten 259eFT körül van a TH 42PV70, a +5 inch szvsz mindenképp megér +10eFT-ot, ha már rászánnál ennyit...
remélem segítettem...
üdv
Plazma tv vásárlás elõtt állok, tévézésre és dvd-zni kellene.
A két kiszemelt:
1. Panasonic TH-37PV7 189.990 forint
2. Panasonic TH-37PV70 249.990 forint
Laikusként mûszakilag nem sok különbséget látok, megéri a drágábbat megvenni vagy amire Nekem kell megfelel az olcsóbb is?
Hogy érdemes-e várni azt nem tudom elõre megmondani. Ha jó áron van F86, akkor jó vétel most. Ennyi biztos. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egy kis segítség kellene. Most szándékozom LCD tv-t vásárolni. A Samsung LE40F86BD mellett döntöttem. Tudtok valami negatív dologról ezzel a típussal kapcsolatban, esetleg valami mást ajánlanátok ami hasonló kategóriás, vagy bátran megvehetem??? Elõre is thx.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az s-videó, illetve az rca kábelen keresztül tudok HD ready képet átvinni? tehát 1366*768-as felbontású filmet?
LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es
megnéztem még egszer a videót, nekem nem egyértelmûen látszik, hogy "sokkal kontrasztosabb", és egy ilyen minõségû, kézi kamerás videótól ez nem is várható el. (pláne, hogy a jobb oldalival szemben áll a kamera)
ugyanakkor egyikõtök reakcióját sem értem: miért kell ilyen ellenségesnek lenni ("kamu"; "Látom angol nyelvhez 0 közöd van"? Ráadásul smileyval zártam a megjegyzésemet, míg a fenti két idézet egyszerûen taplóság, pláne azután, hogy bocsánatot is kértem. Ugyan mit tehetnék, ha _tényleg_ nincs hangszóróm, ugyanis csak letöltésre és internezetésre használom a számítógépet?
Bezzeg mikor segítségre volt szükségem, és kérdeztem, akkor nagy kuss volt...
részemrõl lezárva, csak ezt le akartam írni.
amúgy meg nem kell "hangszóró", látható is, hogy a jobb oldali sokkal kontrasztosabb, amikor 90%-hoz közelít... 😊
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
A VGA analóg, a HDMI digitális átvitel, jó minõségû kábelek és csatlakozók esetén a kettõ között igazán észrevehetõ különbség nem lesz, de a digitális átvitel kevésbé érzékeny a zavaró effektusokra (földhurok, elektomos zavarás, stb.).
LG75 - FullHD LCD TV, LED háttérvilágítással, kizárólag 47" képátlóval. A Samsung F96-osával szemben csak 128 LED-et használ háttérvilágításnak, de itt is lehetõség lesz arra, hogy az egyes LED-ek fényerejét külön-külön lehessen szabályozni, így a képernyõ régióiban fényerõ eltérhet egymástól.
- 1,000,000:1 Dinamikus Kontraszt
- TruMotion 120Hz
- Láthatattlan hangszóró rendszer (jajj, mint a Samsung hátrafele nézõ csipogói?)
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 4db HDMI 1.3 csatlakozó
- USB 2.0 csatlakozó JPEG képnézegetésre és MP3 zenehalgatásra
LG71 FullHD LCD HDTV 47" és 52" kivitelben, WiFi hálózattal.
- 20,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 802.11n Wireless System
- Láthatattlan hangszóró rendszer
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
LG70 FullHD LCD HDTV 32", 42", 47" és 52" kivitelben
- 20,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 802.11n Wireless System
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
LG60 LCD HDTV 'Super Slim', 32", 42", 47" és 52" kivitelben
- 15,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 4.3cm vastag a TV, piros színû desing-al.
LG50 FullHD LCD HDTV, 37", 42", 47" és 52" kivitelben
- 15,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 3db HDMI 1.3 csatlakozó
32LG40 LCD HDTV, csak 32" kivitelben
- Beépített DVD lejátszó
- 12,000:1 Dinamikus kontraszt
- 3db HDMI 1.3 csatlakozó
LG30 LCD HDTV, HD felbontású
-3db HDMI 1.3-as csatlakozó
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
A képminõség egyébként vajon ua. D-sub átvitel vagy DVI-HDMI esetén? Ha jól gondolom elõbbi analóg, míg utóbbi digitális jelátvitel? Vagy rosszul gondolom?
Én bevállalok egy 15e-s DVI-HDMI kábelt, ha azzal tisztább lesz a kép vagy összehozható végre az a fránya 1366x768...csak kétségeim vannak. Mert ha nincs különbség, akkor feleslegesen viszont nem szeretnék kiadni plusz 15e-t.
LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Elõször is bocsi, hogy nem pont idevágó kérdést teszek fel, de abba bízok hogy itt tudtok nekem választ adni a kérdésemre.
Kérdésem a következõ lenne: Ha vennék egy HD-s tévét, akkor azt úgy össze lehet kötni a gépemmel úgy hogy vennék egy 7,5 méteres monitor hosszavító kábelt, és a végére vennek egy átalakítót, ami a monitor kábelébõl HDMI kimenetet csinál. A kérdésem valójába a következõ, hogy létezik-e ilyen átalakító, vagy sem? Ha létezik milyen árfekvésbe van? Csak azért kérdem, mivel nem szeretnék simán csak a kábelre 36.000Ft-ot költeni, mivel amit néztem az anyiba kerülne.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
indokok: full hd lcd natív felbontása 1920x1080. egy új játék, hogy ilyen felbontásban fusson, oda erõmû kell, ha pedig kisebb felbontásban játszol, akkor a képminõség bizony még egy új készülék esetén is csapnivaló...tévézés ügyben ugyanez a felállás...
olyan kérdés vetõdött fel bennem, hogy vegyek-e 1920*1080-as felbontású 16:9-es LCD tv-t vagy pedig egy nagyobb fajtácska monitort? hisz árban egyformák. És a FULLHD tévéknek a felbontása sem olyan ratyi.
Többnyire szimulátorokkal, stratégiai játékokkal játszom vagy FPS-t is olyat amiben nem a pengeéles reflexek számítanak hanem esetleg a taktika.32 vagy 37 colnál nagyobb nem kéne, és olyan 250 ezres árkategóriában. (a PC-rõl hajthatóság fontos lenne.)
Igazából elindulnom nehéz, hogy miket kezdjek el nézegetni. Vagy érdemes-e várni így 2008-ban hisz most lesznek kifutóak a 2007-es modellek esetleg várhaó e valamilyen uborkaszezon amikorra érdemes idõzíteni a vásárlást (modellkiszórás vagy ilyesmi.)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
JVC LT26A80ZU.
Szép képe volt PC-n, aztán eltünt a tv menüje semmit nem lehetett állítani rajta.... végülis mûködött csak nem teljesértékûen.. és a pc-vel való összekötéskor megbolondúlt.
3hónap után visszafizették a vételárat és lett belõle egy LG32LC51 ! 😊
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
Panasonic 2008
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Megéri igen vagy full hd igen?
Szeretnék venni egy Panasonic TH-42PV70P/A plazma TV-t. De lehet, hogy 50eze forint ráfizetéssel hozzájutnék egy Panasonic TH-42PY70P plazma TV-hez.
Az a kérdésem, hogy megéri a plussz 50 ezret a PY70P? Ez full hd ?
Válaszokat köszönöm.