LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tud valaki 0% THM-es hitel akciót LCD TV-kre (SONY)?
Köszi!
A panel kérdés szinte majdnem biztos hogy bekerül majd megint a lutri dologba, de jobban csak 40" alatt. Majd utánna járok hogy a jelen pillanatban még próbagyártás alatt lévõ 37A558 modellekbe milyen márkájú panelt pakolnak.
A 40" és feletti modelleket változatlanul Szlovákiában fogják gyártani és ez alattiakat fogják hazánkban.
Sajnos a kezelési könyvek jelen pillanatban kifogytak...majd ha jön a következõ szállítmány majd részletesebben is be tudok számolni egy-két technikai információról.
egyébként köszi az infót!
-tRs-Landor
s62-k meg a többi alap modell kilessz szórva hugyér-szarér (sztem 100 pénz lessz)
tavasztól nyár végéig 30-50 %-os áresés lessz várható (infoim szerint)
Engem, ez arra amlékzetet, akik problémáztak azon, hogy méééér kell jó hangfalakat/eõsítõt venni, minkor a 8bitesmonosounblaster annnnyira kurvaszarul szól rajtuk. Naugye. Bizonyára a high-end cucc hibája, hogy a júzer fulligénytelen laikustestvér! 😄DDDD Akkor vegyen magának asztaligagyirecsegõt és örüljön neki, de ne akarja bebizonyítani mennyire éééértelmetlen normális eszközökre beruházni... Szigorúan szvsz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Panellottó lesz továbbra is, nem tudod? Ilyen téren nem akarnak valamit lépni?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Képminõségben nagy eltérés nincs az M87 és az F86 között, ugyanaz a panel található meg benne, csak a háttérvilágítással szórakoztak egy kicsit (így lett 30.000:1) és kapott egy 100Hz-es technológiát. Ennyi. A 100Hz-rõl már annyit írtam, hogy lekopott a billentyûzetrõl a felirat. 😊
Nézz meg egy 100Hz-es TV-t valami mozgalmas cuccal (focimérkõzés például), ha látsz változást a simához képest, és nem zavar, hogy néha kisebb-nagyobb képhibákat eredményez, akkor jól jöhet, amúgy viszont ha nem veszel észre különbséget, akkor meg nem kell.
Ha FullHD felbontású cucc kell, én személy szerint ennyiért már inkább FullHD LCD TV-t vennék...
30,000:1 nemtudom hogy kell-e nekem.. :S
lehet elég az azF86? most áprilisig várjak?! 😄
ez a 120Hz-es technológia miben jobb mint a 120as?
vagy nagyon ezt a F86 vs M86 képminõségkülömbséget sem értem - a gyakorlati oldaláról megközelítve <#conf>#conf>
-tRs-Landor
Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00
Felsõszint: (USA: "7"-es sorozat, EU: F?? ?) FullHD modell, alapvetõen a "6"-os sorozatra épít, de belekerült 1Gbyte Flash Memória, DivX és MPEG 4 videólejátszás USB csatlakozóról és Ethernet csatlakozóról (egyes források szerint WiFi támogatás is elképzelhetõ). Az F86 utódja lehet.
Közép-felsõszint: (USA: "6"-os sorozat, EU: M9x ?) FullHD modell, fényes fekete káva, vörös díszszegély. A káva sem ragasztót, sem csavarokat nem tartalmaz (pattintós összeállítás?). 120Hz-es technológia, 4db HDMI 1.3-as csatlakozó, 30,000:1 dinamikus kontraszt. Képátlók nincsenek megadva, valószinüleg 37" és 50" közöttiek.
Középszint: (USA: "5"-ös sorozat, EU: R9x ?) FullHD modell, érintésvezérelt (?) kézi irányítás (ez nekem úgy tünik, hogy nem rendes nyomógombok lesznek a káva szélén, hanem érintõgombok), 32", 37", 40", 46" és 50" képátló. A 32-es valószinüleg nem FullHD, de ez csak tipp.
Belépõszint: (USA: "4"-es sorozat, EU: S9x ?) 3 HDMI 1.3-as bemenet, 19", 22", 32", 37" és 40" képátló. Ezen túl semmi információ. Valószinüleg HD felbontás, olcsó panel.
pontosabb dátum van már esetleg?
az amcsi specifikáióról van már valahol link?
mi a jellemzõ, az új széria mennyire fogja lejjebb nyomni a jelenlegi samsung lcd árakat?
-tRs-Landor
Ha volna pénzem sem vennék ferrarit a magyar utakra, pedig pl a hungaroringen volna lehetõség kihasználni.
A topik címébõl nem derült ki, hogy ez fullhd házimozi és bluray-rõl szól, valamint itt senki nem néz tévét, de még a családja se. De ha mégis akkor meg tojik nagy ívben a képminõségre mert csak sd. Hát sajnos itt ez van...
Szóval bocsi <#worship>#worship>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Essetek nekem még jópáran. ... 😊
Milyen problémám van nekem a technológiával? mirõl beszélsz?
Jómagam hosszú évek óta gyûröm az LCD TV-ket és azok elõtt is hosszú évekig a TFT moncsikat, most is csücsül nálam két LCD TV, meg 3 TFT (plusz néhány kósza CRT TV, vagy moncsi). NEKEM nem volt problémám ezzel a technológiával, hogy jajdrága, meg jajszar, megjaj4:3, meg jajSDadás, hanem használom, ahogy kell.
Ha lebeszélésre vágysz, akkor meg minek itt??? 😄
nincs is mirõl vitatkozni. valóban nem tudnád most még kihasználni a Fullhd-t, és a 16:9-et se, de hát ezért mondtam hogy sajnos kompromisszumot kell kötnöd valamilyen formában, mert a plazma/LCD tévék között nincs olyan, ami optimális lenne a mai magyar 4:3-as SDTV-re. de az nyugtasson, hogy ha pl egy hdready televíziót veszel, azt jó eséllyel tudod majd használni a HD adásokra/filmekre!
De látom nincs értelme vitatkozni, mert elbeszélünk egymás mellett.
😊
média markt, saturn ésatöbbi - szinte csak SD forrást tolnak a kiállított képernyõkre, könnyen összehasonlítható, hogy melyik a legjobb. paneltõl, tunertõl és beállítástól is függ, de ezt meg kell nézned és magadnak eldöntened.
"akiknek bonyolultak az igényeik, miben nyilvánul meg a bonyolultság?"
volt itt már sokmindenrõl szó - HD anyagok ilyen-olyan eszközökrõl, milyen kábelekkel, milyen csatlakozókkal
"valamint az egyszerû igényeimre miért nincs megoldás?"
de van, a legkisebb rosszat választod 😊
csak nekem ilyen egyszerûek az igényeim, hogy jó minõségben szeretnék nézni sd forrású adást viszonylag nagyobb panelen?
akiknek bonyolultak az igényeik, miben nyilvánul meg a bonyolultság?
valamint az egyszerû igényeimre miért nincs megoldás?
szvsz túlkomplikálod ezt a dolgot, mivel elég "egyszerûek" az igényeid (a szó hagyományos értelmében)
de az a távoli jövõ is relatív... mert szerintem simán eltelik még 10 év (azaz egy tévéöltõ😊) mire egyszerû tévénézésre fullhd lcdtv-re szükség lesz kishazánkban. Annyit nem akarok várni, de nem is szeretném megvenni most a legmodernebb technológiát.
Mindkettõ jó választás, én talán a Samut választanám, mert amit a Super Clear Panelekkel mûvelt a Samu, az nagyon ott van. A Sonynak viszont a tunere állítólag elsõ osztályú, tehát TV ill. SD anyagok nézésre inkább az.
A nagyobb képátló terén pedig pénz kérdés. Sajnos 40/42 col felett az árcédula exponenciálisan nõ, és nem arányban a képátló nagyobbodásával. Ha belefér, akkor persze mehet.
így van. Rajtad, a felhasználón múlik.
a FullHD nem annyira új technológia, hogy elérhetetlen lenne halandók számára, és ráadaásul tökéletesen kihasználható
- konzollal (x360, ps3)
- BD/HDDVD lejátszóval
- számítógéppel
- BD/HDDVD/HDTV ripekkel
persze a TV2-RTLKLUB kontextusban a HDTV (fõleg FULLHD) valóban nem értelmezhetõ jelenleg... de a fenti listából is kiderül, hogy van élet ezeken túl is!
"Mert most az is a dilemma, hogy majd a HD-t élvezhetem teljes pompájában de az sd ultragagyi, vagy az sd elfogadható, de a hd nem az igazi...."
ez a Te dilemmád - ez is nagyon relatív ám!
nézzük már el egymásnak, hogy nem ugyanarra használunk egy "televíziót"...
Valamint hiába fog a upc meg a digi hd minõségben szolgáltatni, ha a csatornák nem hd-ben rögzítik az adásukat azaz 16:9-ben lesz minden reklám, stúdiófelvétel ésatöbbi. Ez nem a szolgáltatón múlik
Na de nincs értelme ezt a végletekig vesézni.
És a legszomorúbb az egészben, hogy nem képesek elfogadható áron olyan képjavító technológiát vinni az LCD tévékbe, hogy az sd adás ha nem is jobb de legalább ne legyen rosszabb mint crt-n. Mert most az is a dilemma, hogy majd a HD-t élvezhetem teljes pompájában de az sd ultragagyi, vagy az sd elfogadható, de a hd nem az igazi....
Aztán, eléggé relatív az, hogy mi mikor jelent meg, "2006 végén indult az elsõ fullhd csatorna", az vajon már nagyon régen volt??? vagy ezzel mire akarsz célozni, hogy a fullhd már nem is olyan új? mert akkor tényleg nincs mirõl beszélnünk...
2,5m-rõl nézzük a tv-t.
Kérdésem lenne hozzád, mert úgy látom hozzáértõ vagy a témában.
A mostani plazmámat szeretném lecserélni full hd-s lcd-re. 450eft a max ár amit szánok rá. Eddig 2 favoritom van, de nem tudok dönteni. Fõ profilom a bluray és ps3+x360 játék lenne (na meg dvd).
A 2 típus Sony - KDL-40W3000 és a Samsung - LE-40F86BD. Te melyiket ajánlanád??
De ha tudsz ezeknél jobbat mondani azt is elfogadom.
BTW az 1080i adás is jobb 1080p TV-n, mint 720p-n, az elsõ 1080i adás pedig 2004-ben indult Európában (Euro1080).
Az elsõ fele a szolgáltatás. A jelenleg elterjedõben lévõ HDTV technológia alapjai az 1990-es évekbõl származnak, az elsõ otthoni felhasználásra szánt HDTV adást 1998-ban kezdték sugározni amerikában, nem sokkal késõbb Japánban is. Kanadában 2000-tõl, Ausztráliában 2001-tõl, Dél- és Közép-Amerika egyes országaiban 2005-2007 között kezdõttek meg az adások, de még Oroszországban is 2007-tõl 3 mûholdas HD csatorna sugároz. Tehát a szolgáltatás fele nem igazán nevezhetõ újnak.
A másik a TV, amin nézed az adást. 16:9-es CRT TV-k már az 1990-es évek végén is voltak, ahogy a Plazma és HVTV-k, és az LCD TV-k is már viszonylag régen, kb. 6-7 éve a piacon vannak. Itt szintén nem beszélhetünk "legújabb technológiáról" általánosságban. Igen, vannak csúcskategóriás TV-k, mint a Pioneer Kuro plazmák, vagy a Samsung F96-os LED háttérvilágítású LCD TV-i. Ezekre igaz, amit írtál, de ezek nem tekinthetõek átlag vásárlóknak szánt készülékeknek.
Még egyszer: kis hazánkkal az a baj, hogy a szolgáltatás háttere az, amiben homokszem került a gépezetbe. A kábelTV szolgáltatók többsége még analóg rendszert üzemeltet, mostanában kezdõdik meg a tömeges áttérés a digitális szolgáltatásra, ami a HDTV adásokhoz ugye szükséges (ez a DVB-C). A DVB-T szolgáltatást a politikusok és talán a háttérbõl manipuláló lobbyk akasztották meg. A végén pedig ne feledkezzünk el a TV csatornákról sem, hiszen a digitális adás még csak-csak megoldható, de a 720p/1080i/1080p felbontásra való átállás olyan dolog, ami roppant költségessé teszi az egészet (kamerák, videovágó- és editáló rendszerek, digitális tárolás, stb.). Nekik meg ehhez nem fûlik annyira a foguk még.
"Ha ki tudod használni igenis van értelme. Ha nem tudod kihasználni, akkor maradj a CRT TV-nél."
Idén már várható 3-4 magyar HD csatorna, pl. HBO-nak lesz egy HD csatornája, az MTV2 már HD-ben fogja adni az olimpiát, stb. Nem vitás, hogy kell még 2-3 év, amíg valóban olyan szinten el fog terjedni a HDTV adás, hogy hiányérzete lesz annak, akinek nincs HDTV-je, de a kérdés innentõl már az, hogy ki mennyire türelmes, illetve mennyire tudja kihasználni a széles képernyõt.
BTW a 16:9-es TV jobb például DVD-re, mint a 4:3-as, hiszen a 2.40:1 képarányú filmeknél alul-felül keskenyebb fekete csík lesz.
Nem, de ettõl még nem változik meg a világ. A nagy piacokon már erre van igény. Ha neked 40" körüli TV kell, akkor választhatsz, hogy vagy alkalmazkodsz, vagy nem. 😊
A magyar vásárlók nagy része úgy van vele, hogy nézi 4:3-ban, vagy 16:9-ben kinyújtva a TV-t, esetleg teljes nagyításban, alul-felül levágva a képet.
Amúgy meg komolyan írtam a proji/HVTV ötletet. Ha nagy lakásod van, akkor a Proji jó dolog, és elég egy sima HD felbontásút venni, ott nem kell aggódni amiatt, hogy beég a vászon széle, ha nincs rajta semmi 😊. Persze ott meg az égõcsere a húzós.
Nyugateurópában mondj egyet ami 16:9-es HD adás
SkyHD (14 HD csatorna, plusz legalább 8 újabb idén még)
Premiere HD
Pro7 HD
Ez kb. 10 perc volt, ha többet akarsz, dolgoz meg érte (Google a barátod 😉). Németországban tucatnyi, franciaországban 14-16, angliában kb. 18-20 HD/FullHD csatorna fut jelenleg.