LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Okés megpróbálom. Azért köszi.
De végülis a kép átmegy, az asztal hátterét viszi át a tv-re. Ha megfordítom, hogy melyik az elsõdleges/másodlagos, akkor ott megy az asztal és a gép monitorán meg csak az asztal háttere és hálistennek 15mp után visszaáll.
[NST]Cifu
Na itt jön be, hogy nem ATi-m van. Nem tudom, hogy ott hogy kell beállítani rendesen ezt, szvsz a hardver fórumban kéne az ATi-soktól megkérdezni mi az eljárás ilyenkor. :S

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A legfrissebb van fönt. (talán- az ati oldaláról szedtem le még régebben, de azóta nem frissült.
[NST]Cifu
Telepísd fel a legújabb videókártya drivert. Elvileg az is elég, ha rá van dugva, alapból a natívot kellene kiválasztania.

Meg írják, hogy ha vmit meg akarok jeleníteni a tv-n, akkor csak áthúzom rá. Mit és hol?

Légyszíves segítsetek, elõre is köszönöm! Lehet nektek ezek hülye kérdések de én nem tudom.
Üdv újra!
Ma megjött a dvi-hdmi kábel.
Újraindítás után a tv-n megjelent az asztal háttere csak a tv közepén.
Próbáltam a megjelenítés beállításoknál a másodlagos képernyõnek a felbontását 1920*1080-ra beállítani, de akkor eltûnt a kép a tv-rõl.

Ati videókártyám van. Van ugye a megjelenítõ eszközöknél négy négyzet. Abban van 2 megjelenítõ, alul tv és FPD. Most nekem egy megjelenítõ eszköz és az FPD van bejelölve, igaz az FPD-nél írja, hogy a megjelenítõ neve sony tv xv.
[NST]Cifu
A Sony esetében régiónként eltérnek a modellek, Ausztráliában pl. nincs se V3000, se T3500, se D3500, viszont HD felbontásúból van 2 teljesen más változatuk, ami Európában nincs. Az amerikai piacon megint saját változatai vannak.

Szóval ami minket érint, az az európai modellek bejelentése.

Huh, nem rossz a KDL-40F1 (1080p, 24p) és mivel nekem max 95 cm széles helyem van, maradna ki 5-6 mm 😊. Ezeknek mikor lesz áruk?

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

[NST]Cifu
Ez aztán a baromi informatív hír. Ennél már eddig is többet tudtunk...

Breki33
csak itt a logot sikerult betenniuk a képsávba, az eredmeny
jelzõt pedig nem, az a fekete csikra kerult. <#falbav><#conf><#taps>

Szlovákok meg tudták csinálni, hogy a logó legyen fent az eredmény pedig lent.....
Breki33
Szélesvásznon adja a BL-meccseket az m1

link
Breki33
köszi az infót
cloud.strife
Még nem.

www.digimomentsvideography.com

athlon7
Hali!

Nem tudni már valamit az idei új Sony LCD Tv-krõl??

De ha nekem egy Yamaha erõsítõbe megy úgy is az audio jel, akkor az orvosolható úgy, hogy ott állítok késletetést, nem?
Mondjuk ez már az új Sigma 8635ös chippel szerelt medialejátszó lesz, szóval talán nem jelentkezik ez a hiba jelenség.. :S

-tRs-Landor

[NST]Cifu
Az Audio-Sync miatt igen. Az 1.3-ban jelent meg az, hogy a video és az audio jelet szinkronban tartja egymással, ez azért volt korábban probléma, mert volt, hogy a hangot (vagy a képet) gyorsabban kikódolta a lejátszó vagy a beltéri egység, mint a hangot, így a kép és a hang el volt csúszva egymástól.

sziasztok!

Most rendeltem egy HDMI 1.1esel rendelkezõ media HD Mediaplayert!
Származhat hátrányom belõle hogy ha majd meglesz a Samsung TVm hogy azon már 1.3 van?

-tRs-Landor

[NST]Cifu
Néhány budapesti fodrászszalonban már láttam ilyen rendszert, igaz nem LCD TV-t használnak, hanem sima "kicsi" monitorokat.

Breki33
köszi
Breki33
programról halottam de ilyet élõben még nem láttam
Az Általa készített frizurákról fotókat, a barátnõje által készített fantasztikus mûköröm építéseket (valószínû manikürrel is kiegészül)...
illetve természetképeket...erre mit mondjak 😉
Ja...már kitalálta, hogy megfûzzük a környéken lévõ boltokat, hogy nálunk reklámoztassák magukat (mármint kapnak 2-3 snittet és ott leírhatják milyen frankók, milyen áron szállítanak pizzát stb.) 😉)) Azt mondja pikk-pakk vissza hozza az árát a készülék...Neki el is hiszem 😉
[NST]Cifu
Fog egy webkamerát, készít egy képet a vendégrõl, és utána rá lehet helyezni elõre elkészített hajforma-mintákat, ami alapján a vendég dönthet, hogy milyen frizurát is akar valójában. Még nem láttál hasonlót?

[NST]Cifu
Sony U szériából minimum 3000-es sorozat.

Számítógéppel való összekötésre én amúgy inkább az LG vagy a Samsung TV-it ajánlom, velük van a legkevesebb probléma.

Breki33
Elárulod milyen képeket akarsz vetíteni egy fodrászatban?
Köszi, utána nézek az LG-nek..így elsõre olcsóbb is, mint a Sony U sorozata..még ez jött el, mint lehetõség.
[NST]Cifu
Ha a videókártyán van DVI kimenet, akkor DVI-HDMI kábelel össze lehet kötni, a nagyon régi videókártyák esetén nem 100% hogy mûködik persze.

Én inkább az LCD-t javaslom a beégés elkerülésére. Samsung LE-40R8x, LG 42LC41/LC51 jó választás lehet, az LG olcsóbb, pár téren gyengébb, de a feladatra (számítógéppel való összekötés) tökéletes.

Üdv,
Véleményeteket, segítségetek szeretném kérni:
Nejem fodrász üzletébe akarok pakolni egy kijelzõt 101-106cm között. PC-rõl hajtanám meg és képeket jelenítenék meg rajta.
Mindenképpen olcsón szeretném megúszni...de örök kérdés LCD vagy Plazma?
Amit kinéztem:
- Pana 42PV7P (bár, ha jól láttam pont ezen nincs PC bemenet), egyáltalán van más megoldás PC összekötésre?
- Samsung 40R vagy valami hasonló kaliberû....jó volna 200.-230.000 körül kihozni a dolgot...
Minden ötletet várok!
Köszi:
Les
Ha valaki m87-es készüléket akar venni, érdemes neki még kivárni 2-3 hetet, jelentõs csereakciókra van kilátás.
Nálunk az üzletbe folyamatosan megy, és csak a TV2, Körbevizslattam és én nem tapasztaltam semmiféle beégést, pedig kb 3 hónapja minden nap megy és még egyszer sem volt fehérmosás. A C91-esre viszont ezt már nem mondanám el.
Teljesen új német lcd tv 68 cm, 67ezer forintért eladó családi okok miatt! érd:06205663404
[email protected]
[email protected]
cloud.strife
Még mindég semmit... 😞

Mit tudsz az új kütyûkrõl?
[NST]Cifu
Ezt cloudingnak, felhõsödésnek vagy bevilágításnak hívják. A háttérfény átszûrõdik a panel egyes részein, azt látod. A háttérvilágítású LCD kijelzõk többsége szenved bizonyos szintû bevilágítástól.

Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy valaki találkozott - e már azzal, amivel én...
Szóval van egy Samsung le40n87bdx full hd LCD tv-m.Ha teljesen fekete képet nézek sötét szobában, halványan a képernyõn fehér folt látszódik a jobb felsõ sarkában, valamint lent a képernyõ alján is..Ez nem szabályos kör vagy négyzet alakú , olyan mintha lefröccsent volna valamivel, szóval nem szabályos alakú.Ez kizárólag fekete kép esetében látszik ,tehát amúgy nem (amúgy a kép kristálytiszta semmi problémám vele,de azért idegesít hogy ez mi lehet).Nem pixelhibáról van szó, abban biztos vagyok, mert nem pontok világítanak fehéren hanem halvány fehér folt van a képernyõ bizonyos részein,talán mintha hátulról ott nagyobb megvilágítást kapna ...nem tudom...Esetleg valaki találkozott már haonlóval?Mi lehet ez az egész?Elõre is köszönöm a segítséget!
[NST]Cifu
Egy másik topicban nemrég írta be egy srác, hogy az 50"-os Q92-esén beégett a Viasat3 logója, mikor véletlenül bekapcsolva hagyta egy egész délután. Ugyan kb. egy óra fehér mosás kihozta, de akkor is...

[NST]Cifu
A V3000-es akkor szerinted alsó kategóriás FullHD modell? Egy X3000-esen sem lesz szebb a TV adás képes...

Egy alsó kategóriás LG 42PC1-es plazmán viszont szebb az itteni analóg kábelTV (Fibernet) képe, mint a V3000-esemen...

Én úgy hallottam hogy a ps42q92-esre már nem igazán jellemzõ a beégés. A tapasztalatom pedig az, hogy kimondottan jó képet kreál még az elég rossz minõségû jelbõl is. Esetleg valakinek más személyes tapasztalata?
Ha ebben a kategóriában akarsz választani, ajánlom hogy még várj kb 3 hetet. Információim szerint elég jelentõs csereakciók vannak kilátásban. Akár 50-80e-el is olcsóbban megveheted õket
cloud.strife
Kivéve, ha a közép, felsõ kategóriából választ az ember magának FullHD tv-t. 😊

[NST]Cifu
Így van. Ugyan jön a fény az alagút végén, mert idén már igérnek több HD csatornát is, de ezzel együtt is ha rövid távon (2-3 év) nézem, akkor inkább egy jó HD felbontású plazmát válasz. Megvannak annak is a maga hátrányai (beégés, foszforlag), de ha sima analóg SD adást nézel, akkor inkább az, mint egy FullHD LCD TV.

Itt a kérdés az, hogy mennyi idõre ruházol be, és mire szánod.

ReTeK
közben elolvastam az AVForumos "házi" tesztet

"Ha valaki elsõsorban a jelenleg fogható TV adások nézésre keres jelöltet, az semmiképpen se a FullHD LCD TV-k körül nézelõdjön."

ReTeK
Samsung LE-40M87BD lcd tvt néztem ki magamnak.
Mennyire bírják ezek az LCD tvk a gyors mozgásokat, focit is néznék rajta elég sûrûn. Movie+, DNIe és hasonló technikák érnek e valamit vagy ez is csak egy marketinges hasba akasztó szöveg ?

[NST]Cifu
Az a FullHD lesz? Az igen, akkor lassan a 32"-ba is elkezd beszivárogni a FullHD. 😊

Utánna jártam az új Samsung modellekhez érkezett kijelzõknek.
A 37A558-hoz AUO érkezett a próbagyártásra.
Jövõhéten kezdik a 26A457 modellt ami szintén AUO.
Ezen kívül érkezett egy 32" Samsung kijelzõ is talán az 5-ös szériához.

Szóval változatlanul szórják az AUO kijelzõket, de lessz itt még CMO is szerintem 😊
Hali,

KDL-40V3000 ill. KDL-32V2500 érdekelne...

Köszi!
:o

na majd erre térjünk vissza, ha vásárlásra kerül a sor nálam 😄

-tRs-Landor

[NST]Cifu
Kiváncsian várom és köszi az infokat. ^^

(a panel lottó dolog azért érint amúgy, mert még decemberben csináltunk egy kis házitesztet egy 40" Sony V3000-es és egy szintén 40"-os Samu M87-es között (valószinüleg Samsung paneles, a matricán az utolsó karakter a felsõ sorban S). Azon döbbentünk le, hogy a feketéje mennyivel jobb a Samunak, különösen a decens feketéjû filmeknél (pl. Sin City vagy a fekete-fehér részek a Kill Billben). Ez alapján egy srác meg is rendelt egy másik 40"-ost, ami viszont AUO paneles lett (utolsó karakter A). Nem azt mondom, hogy nézhetettlen akármicsoda volt, de egymás mellett a kettõ között zongorázni lehetett a különbséget a Samu paneles javára... :S)

Guer
sajnos már kiléptem kedvenc munkahelyemrõl de sztem el tudom neked intézni

melyik tipusra gondoltál?