LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az F86-os Samu egy feltuningolt M86-os, a panel benne ugyanaz, de az elektronikája segítségével a dinamikus kontrasztott kicsit megturbózták, kapott 100Hz-es belsõ elektronikát, és USB csatlakozót. Ha ezek az extrák megérik neked a plusz pénzt, akkor jó választás, amúgy viszont akkor már inkább egy sima M86-os, ami jóval olcsóbb azért..."
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az F86 érdemben csak a 100Hz és az USB csati miatt több, mint az M86/87, ha ezek nem kellenek, szerintem nem érdemes annyival többet kiadni érte. X20E-t sajnos eddig csak bevásárlóközpontokban láttam, normális körülmények között nem. Amit láttam belõle az tetszik, de ez a típus az M86/87 konkurenciája, nem az F86-osé, azé inkább az XL2E.
Esetleg errõl a Philips 42PFL9632D LCD-rõlk van tapasztalatod??
Csak jókat olvastam róla, bár elég régi modell. Sajnos nekem a 40-es lcd-k kicsik. Most 106 plazmám van és ez pont jó 2,3 m-rõl. A 102 cm már kicsi lenne (az a 4 cm is sokat számít) a 117 meg már sok. Sajnos nem sok gyártó gyárt 42-s lcd-ket (nem tudom miért??). Ezért esett most épp a philips-re a választásom. Ha esetleg van valami tapasztalatod vele megírhatnád.
Elvileg a samu F86-t venném, ha nem 40-es lenne.
Köszi
Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00
Nem tudom pontosan mikor jönnek a 2008-asok, valaki azt mondja március, de májust is halottam.
A SkyHD csatornáin sajna nem adnak NFL meccseket, de más mûholdas csomagban sem találtam, asszem ezt egyelõre bebuktam. Azért ha vki hall valamit 😉
Akkor nem megyek 40" alá, inkább kiüttettem a falakat 😛
Úgy hallottam, UPC-n a HBO is HD lesz nemsokára, de mondom, optimista vagyok, hogy gyorsabban állnak át az adók, mint várnánk.
Eddig úgy hittem, hogy a nem FULL-HD-s meg a 1366x768-as tv-ket kell 2-3 év múlva leselejtezni. Mit még? Mert olyat nem szívesen vennék 😊
Zoli82, köszi az infót 😊 kb. hány hét még?
Focinézéshez is jobb a plazma? Vagy a focisták nem olyan fürgék, hogy húzzák maguk után a kondenzcsíkot? 😛
Hmm.. kihagytam valami modellt amit esetleg még mérlegelnem kellene? 😄
-tRs-Landor
na én pont ezért vettem egy ilyet 😄
1080p upscaling, meg persze h264 kodek 😄
HD stream videót is tud, csak külföldre sajnos kicsi a sávom és akadozott 😞
-tRs-Landor
-tRs-Landor
a hagyományos tv adás ótvar hulladékul néz ki rajta, szerintem büntetés nézni :-(
a divx is ocsmány, a dvd türhetõ sõt egész jó, de miutám a PC-t rákötöttem csak ámultam bámultam már a 720p filmeken is
Én is azt várom😊
Elvileg lassan a kábelTV és talán az Antenna Hungária is elkezdi a HD felbontású digitális mûsorszórást, ezeknél viszont csak reménykedni lehet mikor jönnek a HD sportcsatornák, ne adj isten magyarul...
Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor írtam már a tavasztól várható új LG és Samsung modellekrõl, megvárhatod azokat, vagy dönthetsz úgy, hogy most veszel valami olcsóbb készüléket, és két-három év múlva lecseréled.
Ez esetben ajánlom figyelmedbe a Samsung LE-37M87-est, kb. 280e Ft, ez FullHD felbontású, jó átlagos teljesítményt nyújtó modell. Kicsivel jobb nála a Sharp LC-37X20E, de az már inkább 350e Ft. Ezek 37" (94cm) képátlójú készülékek, ez alatti képátlóval FullHD-t nem nagyon kapsz. Hozzáteszem ugyanakkor, hogy olyan, hogy "túl nagy" nincs. Én egy 40" LCD-t nézek, és 3 méterrõl kicsinek érzem. Ha megtehetném, inkább 50"-ost vennék, de azok már túl drágák nekem. xD
Emiatt én azért azt mondom, hogy ne írd le a 40"/42" modelleket, nem rosszak azok, és hidd el, ha hozzászoksz te is, te is idõvel kicsinek fogsz látni egy 37"-ost. 😉
Hogy megéri-e FullHD-t, arra azt mondom, hogy személy szerint igent mondok, de igazából látnod kell élõben, hogy eldönsd, megéri-e a plusz vételárat kifizetni ezért kifizetni.
A plazma vs. LCD vita többoldalú. A plazmák általánosságban jobbak TV nézésre, DVD-zésre, általánosságban az olyan filmekhez, ahol nagy a kontrasztkülönbség a képen (Sin City például). Hátrányuk az, hogy egyes modellek alig észrevehetõen, de vibrál a képük, a másik az un. foszforlag jelenség, vagyis gyors mozgásoknál a világos v. sötét részek egyfajta kondenzcsíkot húznak maguk után, ezen kívûl ott van az un. beégés veszélye, vagyis hogy ha adott pixelek folyamatosan ugyanazt mutatják (pl. csatornalogók, KÉJ-(korhatár)karikák), akkor "ellustulnak", és szellemképként még egy ideig láthatóak lesznek utána.
Az LCD hátránya viszont az, hogy mivel a háttérvilágítás fényereje kvázi egységes, ezért ha a kép világos és sötét részek nagy kontrasztarányát mutatja, akkor látványosan kijön, hogy a fekete valójában nem fekete. Ezen kívûl probléma az, hogy nem lehet teljesen elzárni a háttérvilágítás fényét, és a széleken, sarkokon kis mértékû bevilágítást lehet észlelni.
Hogy plazma vs. LCD legyen, azt inkább rád bízom, egyéni ingerencia, nézz meg minél több plazmát és LCD-t, és döntsd el magad, melyik tetszik jobban. Én személy szerint az LCD-ket tartom jobb döntésnek, de sokan esküsznek a plazmákra.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Végre egy hely, ahol hozzáértõket találok 😊
Sokat visszaolvastam, de egyre kevésbé tudom, végül milyen tévét is vegyek, légyszi segítsetek.
Arra gondoltam, nagy optimistán beruházok egy FULL HD-re 😄 (Azért is, mert szeretnék elõfizetni külföldi (amerikai) sportcsatornákra, pl. NFL Network, ESPN - ezek már mind HD-ban nyomják. Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy megoldható-e ez kis hazánkból?)
Úgy vettem észre, az 1080p leginkább a 102cm-es és nagyobb képátlós készülékekre jellemzõ, de ekkora tévéhez túl kicsi a szobánk.
Mi az a méret, amitõl már tényleg megéri a nagyobb felbontás?
És akkor plazma vagy lcd? Esetleg konkrét típus javaslatok? (Bár tetszene egy Pioneer Kuro, >500K-t nem adnék ki tévére, inkább 3-400K körül gondoltam)
Elsõsorban tévézéshez kell a készülék, sport, ismeretterjesztõ, és filmcsatornák, csak másodsorban DVD.
Köszönettel,
votiv
Ezért vagyok eléggé behatárolva a 37-re.
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Amiket kinéztem eddig:
- Samsung 37M87BD (igaz ez nem tudja a 24p-t)
- Sharp LC-37x20E
Elõre is köszönöm a válaszokat!
Volt valami látványos változás a jelengi LCD TV-khez képest az új Samuban? A leírásod alapján nem. Ez esetben az árával lép elõbbre a korábbi testvéreihez képest vajon?
Nem vigaszként, de ez amúgy minden LCD TV esetén így van, én eddig kemény (üveg) képernyõs LCD TV-t nem láttam...
Ma megnéztem a Samsung új 37A558 LCDTV-t. A speckókat nem írom azt már leírtuk itt a topicban. A külseje szép letisztult téglalapforma...semmi felesleges vonalvezetés. Elõl lakkfekete, hátulja matt. Szép szolid TV, bár csinálhatták volna kevésbé szélesre is a káváját. A menü a szokásos.
Tökéletes középkategóriás TV lehet belõle.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
ja, LG 32CL41 a TV...
szerintetek? esetleg kicsiszolással? házilag?
egy olyan kérdésem lenn, hogy én tv-t szeretnék venni, és amit kinéztem a következõket tudja: 5000:1 kontraszt 500 cd/m2 5ms válaszidejû. ez a tv jó?
Illetve a kontrasztnak nagyobbnak, vagy kissebbnek kell lennie? tehát pl melyik a jobb? 8000:1-hez, vagy az 1200:1-hez?
LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es
Ha van jó ismeretséged valamelyik helyi szaküzletben,akkor megoldható.
Bár attól függ milyen márka,milyen idõs(mert ha "Samu"jó eséllyel véghatsz bele).
Viszont van egy rossz hírem, valószinüleg nézhetsz új TV után, vagy meg kell szoknod a karcolást, mert én eddig még olyat nem láttam, hogy LCD panelt cseréltek volna egy TV-ben... Túl drága, és pótalkatrész (panel) sincs, tehát nem sok jóval tudlak vígasztalni...
haj 😞 apám ügyesen megkarcolta a LCD TV -t 😞 elég szép nyoma van a képernyõn, bár csak karc, de kurvára idegesítõ,😞
hát gondolom ez nem garancionális javítás lesz, viszont kisvárdai vagyok és valaki tudna segíteni esetleg, hogy hol találok szakszervízt a környéken? (láttam a BP. szervízt, de az nekem 350 km, szóval valami közelebbi megoldás kellene)
PSN ID: Zottyantas
PSN ID: Zottyantas
Rohadt jó képe van!!!!
Vhogy ki kellene hozni egy 1900*1080-at.