21171
LCD - Plazma
  • aranarth
    Remélem megbocsátasz, kedves Breki33 amiért nem a válasz gombot használtam, biztos öreg vagyok a fórumozás szabályaihoz. Valószínűleg egyszerűen csak elbeszéltünk egymás mellett, mert értem mit mondasz. Azt viszont nem értem, hogy mit próbálok terjeszteni? Az STB Mpeg4 nélkül elkerülhetetlen, azzal TALÁN elkerülhető. Ha nincs más alternatíva, én is bekötöm az STB-t, de egy esélyt megadok magamnak. Többször leírtam azt is, hogy nem ez a nyavalyás tuner a mérvadó egy TV vásárlásakor.
    Az Olimpia pedig az "említett" szempontból" korai volt, mert 2 év múlva ütött volna igazán nagyot és hozott volna sok tízezer előfizetőt meg vásárlót. De majd a a foci VB...
  • Breki33
    és mi úgymon hozzá nem értők is tudjuk mi jött és miért pl az Olimpia alatt
  • Breki33
    francse vitatkozik csak más a vélemenyem

márha nekem írod mert válasz gombot nem használod
    nem azzal van gond, hogy azt vetted, hanem ezt próbálod terjeszteni közben van másik oldal is.

Te pedig ezt nem akarod megérteni......
  • aranarth
    Vitatkozol, de mintha nem akarnád megérteni amit mondok. Lehet, hogy nem fogom tudni, de el szeretném kerülni a STB-t. Ezért vettem Mpeg-4 tuneres TV-ket. Cloud is leírta, hogy ezeken a kísérleti adás idején STB nélkül is jött a HD adás. Igen, veszek majd STB-t, ha máshogy nem megy, de ezek a Tv-k jelentik az egyetlen esélyt, hogy ne kelljen ronda és gagyi dél-koreai (ne értsd félre, nem SAMU!) STB-t raknom minden szobába.
  • r4pt0r
    Én pl nem tudom kihagyni a boxot mert ami műsort nézek, az csakis kábelen jön, és ide mindegy milyen tvd van.
  • Breki33
    mint a #8300-ben írva vagyon a szolgáltató ugyis saját stb-t ad majd.

persze ha nem csak a földfelszíni sugárzás -t akarod nézni

akkor meg sokkal jobb egy olyan készülék amelyik rögzíti automatikusan az adást és akármikor megállíthatod visszatekerheted csúsztatva nézhetet az adót attól fogva, hogy átkapcsoltál rá.

Gondolom ezt egyik tv-d sem tudja.

Szval nem csak egy perspektívából lehet nézni a dolgokat.
    Pár év múlva meg bejön egy új dolog és akkor hiába vettél ilyen tv-t vagy cserélned kell vagy nem úszod meg.

És egyszerűbb ilyet cserélni mint a tv-t a szisztémád szerint.

• aranarth
    Éppen ezt mondtam, hogy lehet Mpeg4-es tuner és STB között választani, kinek mi kell, ki mitől irtózik, ki mit tart fontosnak. Amúgy az Mpeg4-es tunernek az analóg adás kikapcsolásakor, 2 év múlva lesz jelentősége, nem most, úgyhogy nem tudom kit lepett meg a linkelt cikk.
    Én nem szeretném 2 év múlva cserélni a tévéimet, viszont most kellett 2, mert 1 tönkrement, és még a hálóba is kicsi az 51 centis. Vettem egy W4000-eset, 1-2 héten belül meg egy Sharp DH65-öt, mert megpróbálom elkerülni az STB-t. Ha valakit nem zavar a Box, joggal tesz az Mpeg-4 tunerre. Nem mondtam, hogy hülye döntés. De pl. A656 és DH65 között ugyanazon az áron semmi különbség tudásban, minőségben, csak ez a tuner.
  • cloud.strife
    Ne higyj senkinek (nem értenek hozzá:)

Várd ki a december végét, majd összeáll a rendszer (reméljük) és akkor megint lehet fogni a HD adásokat. Nem hülyeségből ment a nyári teszt, amikor is Mpeg4 DVB-T-ben ugye lehetett fogni az olimpia alatt az M1-et, aztán meg egész mostanáig az M2-őt HD-be. Kialakul ez, csak szokásos magyar okos, értelmes, profi megoldással csináljál ezt is... LOL :)
  • Klemice
    épphogy jobb lehet mert jobb panel meg elektronika van benne
  • Chrisx
    Sziasztok!

Az igaz, hogy egy Full HD LCD tv-n rosszabb a normál tv adás mint egy normál HD Ready tv-n?
  • Jackson
    Szóval akkor ,hogy is kéne beállítanom , hogy megjelenjen a film az LCD tévén? mert még midíg ugyanott járok monitoron megy rendesen tv-n viszont a filmen kívűl minden bejön...
  • Breki33
    #8276-est elolvastad?
  • Paparazzi20
    sharp tv-kről tapasztalat?
    dh65 egész jónak tűnik...
  • Ombika
    Set Up Box-on nem romlik a kep a tv-ig, mintha sima MPEG 4 lenne benne? Mellesleg, ha beindul lehet vki azt meg plusz penzert nemakar venni! :)
  • waspika
    Tudom nem tartozik szorosan a fórumhoz, de valaki fogja már a HD adásokat. Elindult már??
    Én továbbra se tudom befogni.Megnéztem a honlapon utca házszámra azt írja ki, hogy van lefedettségem.

Mi a f*szért nem akarja befogni a sonykdl46w4000-em az adást.
    Szar a tunerje vagy mi?? Antenna rákötve, ha simán analogra hangolok, akkor befogja a 3 alapcsatornát, tehát antenna rendben van.
    Hogy lehet kiszűrni, hogy jó-e tuner rész.

Előre is kösz a segítséget.
  • r4pt0r
    Hát de nyaralóban nem tvzni kell. :D
  • Kimi23
    Láttam én már drágábbat is nyaralóban:)
  • arty
    ok, legyen 1 év

mpeg4 = feleslegesen kidobod egy stb árát ... mivel a kábelszoltáltatod ugyis saját STB-t ad majd.

nyaraloba persze jo ... de oda nem 400ért vesz senki tévét ;)
  • Ombika
    No igen, de sokan mondjuk 500 kilo helyett 320-ertveszi meg! :) Garitol fuggoen!
  • Breki33
    ha egy viszonyleg új teknikát veszel már ahogy megvetted sokkal kevesebbet ér

természetesen nem ez új árát kell nézni
    ugyanaz mint a számítástechnika, de lehet szavakba belekötni....

• Ombika
    400 ezres tv , nehogy mar par het alatt a felet erje!!
  • Breki33
    így pont nem spórolsz

veszel 400-ért tv-t ami pár hét múlva fele annyit sem ér majd egykét éven belül meg cserélheted. Akát tetszik akár nem, szerintem pedig ez a pénzkidobás

"Magyarországon az analóg műsorszórást az Mpeg4 formátumú digitális adás fogja felváltan"

Pont erről szól a belinkelt cikk, hogy ebből mi valósult meg talán érdemes lenne elolvasnod

Jelenleg egy igazi HD adást sem lehet fogni azzal a tunerrel!
  • fishBNS
    Hello mindenkinek!
    Egy kis segitseget szeretnek kerni a hozzaertoktol!Eppen Tv vasarllas elott allok ,de nem tudom eldonteni melyik lenne a jobb megoldas.
    Hosszas keresgeles utan ez a ket keszulek maradt: LG 47LG5010 (47LG5000) 47" HD Ready 1080p Digital LCD TV a masik versenyzo pedig ez: LG 50PG3000 50" 100Hz HD Ready Digital Plasma TV
    Leginkabb XboX360 futna rajta es filmek. Ezek a tipusu plazmak meg hajlamosak a beegesre??
    A valaszokat elore is koszonom! =]
  • sean john
    Kösz az infót aranarth!
  • aranarth
    Az LCD TV-k döntő többsége az Mpeg2 formátumú digitális adások vételére alkalmas tunerrel rendelkezik, de már eldőlt, hogy Magyarországon az analóg műsorszórást az Mpeg4 formátumú digitális adás fogja felváltani. Vagyis ha ennek vételére nem alkalmas a tévéd tunerje, akkor csak egy Set Top Box segítségével lesz lehetséges az ingyenes 8-10 csatorna (most ugye 3 van), illetve az előfizetéses digitális csatornák vétele. Utóbbi csak valószínű, mert lehet, hogy a szolgáltató valahogy megoldja, hogy mindenféleképpen kelljen venned egy STB-t.
    Az STB problémája (már akinek) elsősorban az, hogy 20-30ezer forintért, vagy az előfizetéseddel együtt elég gagyi minőségűt kapsz, ami egyesek szerint ront a képminőségen (ezt én nem tudom, nem használtam soha), illetve +1 távirányítót kezelhetsz, +helyet foglal ráadásul nem ez lesz a szoba éke... Ha ezek nem zavarnak, nem kell törődni a TV-tunerrel. Nem ettől lesz jó egy TV, de szerintem azért jó ha van. Más tojik rá, lehet, hogy nekik van igazuk. Ezt akár mellékes paraméternek is tekintheted a vásárláskor - bár 2 jó TV között sokszor pont az ilyen nüanszok döntenek...
  • Devergo Boy
    Hali! Ment az üzi!
  • EasyLife
    ha bejönnek a 40 colos oledek jövőre akkor csak lentebb mennek az árak, nem?
  • davidragon
    aha néztem ezt is. jó cuccnak tűnik. ezen van hangszóró? mert közben eszembe jutott hogy ha így oldom meg a tvzést akkor arra is szükség lesz. :)
    ilyen árban van az ACER AT-2245DTV is, ami 2x HDMI-s.
  • sean john
    Nem vágom ezt az Mpeg4-es tuner témát!

Valaki le tudná nekem írni mi is ez pontosan, hogy működik, mire jó stb.?
  • aranarth
    Te évente fogod cserélgetni a tévédet? Én igenis hosszabb távra tervezek, mert idén pont 400-et költök LCD tévére (Sony W4000: 220e, most meg egy Sharp DH65: 180e) és rohadtul nincs kedvem 2 év múlva megint ennyi pénzt kiadni. Egyszerűen szeretném elkerülni az STB-t. Vagy sikerül, vagy nem. De ha nem Mpeg4-es DVB tuneres tévét veszek, akkor biztos, hogy kell a box. Van akit nem zavar, az figyelmen kívül hagyja és spórol a tévéjén. Engem zavarna, de így TALÁN megúszom.
  • Devergo Boy
    Hali! Miért nem veszel Samsung T220Hd-t monitornak? nekem ilyen van és megvok vele elégedve,és van benne tv tuner.
  • Breki33
    tv-t meg mostanában nem hoszabb távra vesz az ember sajnos
  • Breki33
    vagy jövőre kiderül, hogy semmit sem érsz itt ezzel a tunerrel....
  • Ombika
    Philips-nek van H vegu tv-je szinte minden szeriaban ami Mpeg4-es!
  • aranarth
    Az árak várható alakulásáról már volt vita, megoszlanak a vélemények. Szerintem nem lesz emelkedés, de a többség szerint - épp az árfolyamváltozás miatt - lesz. Olvass vissza, elég sok érv elhangzott mindkét oldalon.
    Digitális műsorszórás, politika, STB. Az Mpeg4-es tuner szerintem nem hülyeség. 200 ezerért nem 1 évre veszed TV-t, hanem lehetőleg hosszabb távra. Nekem gyerekem van és kifejezetten rossz sok távirányítót használni, mert nem tudod hova dugni, hogy ne tegye tönkre. A nyaralóba nem akarok drágán előfizetést vagy STB-t venni. Nem ettől lesz jó egy TV (lásd A656), de nem is felesleges. Jövőre valószínűleg a Samsung, az LG és a Philips is azzal szereli a tévéit (vagy legalábbis egy részüket), nem csak a Sony meg a Sharp. Ez sem véletlen.
  • Ombika
    Terminalon mast irnak! :) Szerintem attol fugg milyen kategoriat veszel, bar ha megnezed Samu 40a656 miota tarja 235 korul az arat!! Akcio nuku!: )
  • sean john
    Sziasztok!
    Tudja-e valaki?: Most érdemes-e tévét venni, vagy karácsony után?
    Én azt hallottam, hogy 2009-től drágábbak lesznek a műszaki cikkek, mert a magyar láncok már nem 235- eurós áron, hanem majd 270-280 eurós áron szerzik be a cuccokat!
    Erről tud valaki valamit?
  • arty
    2 milliárd a dunába ... (sd adásokat hd-re konvertálva sugároznak)

mocskos politikusok :(
  • davidragon
    megint én.
    néztem monitorokat, találtam egy elég frankót. 22"-os és full HD:

viszont nincs benne tv-tuner. van olyan megoldás, hogy számítógép nélkül kötök rá egy külső "dobozt", ami tv-tunerként funkcionál? :P
    nem vagyok túl tájékozott ilyen téren.
    Ez pl arra való?
  • Kimi23
    Normálisabb helyeken államilag támogatott stb-ket forgalmaznak, jelképes összegért. Na arra itthon várhatunk, ráadásul ami számomra külön undorító, hogy a politika nyakig belemászott ebbe is...