21171
LCD - Plazma
  • gennaro85
    egy SHARP LC37ADE-t néztem ki magamnak, az eladók felmagasztolták az égbe,de gyanusan kevesnek tunik az 1200-as kontrasztarany. Szerintetek ez szamit valamit, vagy mindenki csak rair vmit? Amugy velemeny a tv-rol?
  • Gyurma2
    Sziasztok

Ma voltam az MM-ban és az eladó mindenképp egy JVC lt-46s90bu vagy JVC LT-47DV8BG ajánlott,hogy" jobb" tv mint a sony w4500- tény sima RTL-klub ment rajtuk és a jvc-nek sokkal szebb volt a képe.Kicsit furcsáltam,de ez van.Nektek mi a véleményetek a jvc-ről?
  • aranarth
    Kedves tonnni, a kérdésedre a választ a tévéd használati utasítása tudja legkönnyebben megmondani.
    Amúgy én most végeztem a Sharp Aquos LC-32DH66E beállításaival. Hosszabb beszámoló kicsit később. Ha egyáltalán érdekel valakit...
  • Klemice
    lcd is jó lenne neki akkor így besegítek én is ..
  • Klemice
    haverom plazmát szeretne, 150 a keret, ilyen árban mekkorákat és milyen minőségben kapni?
    100cm körül kellene neki
    előre is köszi
  • tonnni
    Sziasztok!

Vettem egy LG 32 LB 76 tipusu tvt, és hát nem nagyon értek hozzá előtte egy TESCOS alien tvm volt. Nagynehezen beprogramoztam a csatornákat, de nem tudom átirni a neveket, azt hogy kell?? Meg olyan nagyon furcsa a képe, nyilván azért mert ez nagyobb de itt mindenki kövérebb, majd megszokom.. és még valami az egyik csatorna 17 hangerőn ordít a másik csendbe van.. erre van megoldás??? és amikor léptetek kb 3 másodperc még átlép egyik csatornárol a másikra, ezt lehet gyorsítani??

Előre is köszi: tonnni
  • Tufa
    nekem is javasolták hogy készítessek házilag egyett, de az a baj hogy nincs lakatos ismerősöm és szeretném gyorsan letudni a dolgot. Igazából az sem kell hogy forgatható legyen, dönthetőség sem fontos (bár egy pici dőlés jó lenne bele) de a lényeg hogy bírja el a tv-t, ne legyen gond. Legszívesebben polcra tenném de az pont a pc mögött lenne éshát úgy nemsokat látok belőle... :(
  • desigo
    Én most láttam két napja élőben Samsung LE37A551 -ast
    bár kisebb mint amit írtál de full HDs és brutál szép képe van
    és csak 169 ezer Ft

szerk: most látom,hogy a pana plazma ez meg lcd...
  • desigo
    itt nézelődj állvány ügyben

én elég sok családi házba járok és jópár házilag tákol tartót láttam
    valamelyiket ki kell nézni és ügyes lakatos lemásolja fillérekért...
  • arty
    euronicsban 9999ft volt a legolcsobb, nem forgathato fali-tartó

(forgathato olyan 15-18ezer vagy ha van lakatos ismerős, 5 perc alatt csinál neked + 4 8as csavar + 4 tipli és megvagy :) )

Locna: sose hallottam róla, mi az? én annyit hallottam, h plazmáknál az elsp 1-200 orát érdemes alacsonyabb kontraszttal és fényerővel használni, de még erről sem vagyok teljesen meggyőzve h van-e értelme :)
  • Locna
    Sziasztok!

Igazából mi ez a "pixel protector" dvd?
    Érdemes ezt lejátszani egyáltalán és, ha igen akkor mikor, mennyi üzemóra után?
    hoz némi javulást vagy ez is csak a parasztvakítás résue a dolognak?

Köszöntem, Üdv!
  • Tufa
    Én is ezt a fajta panasonicot néztem ki (Panasonic - TH-42PV80). 181900ftért
    Érdemes megvenni? Milyen árban mozog egy ehez jó fali állvány?
  • arty
    megbánnád, de pusztán a pszicho miatt :)) (huu, fullhd még ennél is jobb lenne, stb stb stb)

sztem +30ezret megér a jobb panel, bár pont ma néztem meg őket és már 3 méterről sem láttan az égvilágon semmi különbséget (euronics, hdmiről hajtva minden, 1080p anyaggal - nem pont ideális tvteszt...).

apámnak ma vettünk tévét, panasonic 42pv80 plazma lett. az lcd-t sd anyaggal szétalázta (azonos méret/árban), szerintem őt is tedd be a lehetséges jelöltek sorába ... a felbontás nem minden :)

zan: az árát abszolut megéri szerintem - feltéve h jó szemed van és 22" mellé nem zavar az elég apró pixelméret
  • Zan
    Sziszatok!

BENQ E2200HDA

Erröl a monitorról mit gondoltok?Megéri ilyet venni?olcsó és elég jó egy Iponos teszt szerint,bár még a ph-n nem néztem!

• domino
    Sziasztok!

TV vásárlás előtt állok. Kinéztem a LG 42LG3000-est 170k-ért, de mellette ott figyelt 200k-ért a 42LG5000-es. A különbség nagyjából az 5000-es javára a FullHD és pár képjavító fícsör.
    Jelenleg analóg tévézésre (elsősorban sport) és DVD-zésre használnám. Megéri-e rászánni azt a 30k-t? Megbánnám-e (3-4 éven belül), ha csak a 3000-es veszem?
  • toza #8342
    136 ora utani burn in a pixel protector dvdt futtatva okoz nemi javulast szted?! van sok csik,fuggoleges,tok parhuzamosak,meg szabajossan hejezkednek el.. vkinek sikerult mar ezt eltuntetni korabban??42pfp5532d plazmarol van szo..

a rovidebb elettartam kb 30 hejett 20 at jelent nem?!vagy kb felevekben szamolando,ha nem akkor meg kit erdekel.. mert addig meg annyi minden tortenhet meg..
  • arty
    avforumon találta egy srác:

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10
  • aranarth
    Én a kettő közül biztos a Samsungot venném. A digitális kontraszt értékekkel ne foglalkozz különösebben. Még márkán belül sem mindig mérvadó., de két gyártót aztán végképp ne így hasonlíts össze.
  • arty
    ár/teljesitmény sztem rendben van. én főleg a 3000-est néztem, szerintem teljesen nézhető képe van! (a feketéje nem a legjobb, de mi versenyez az áraival? kb. semmi)
  • desigo
    Samsung nagyon beerősít plazma szinten...
    egyre több típusa van
  • gezse23
    Aha! :))) Hát jól akkor jól van. Pedig megkönnyíteni a dolgot... Egyébként mi a véleményetek az LG-ről (LG-kről általában)?
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Világosabb helységbe, jobb az LCD TV mint a Plazma, igaz !
    Élettartalma is nagyobb az LCD TV -nek, jól tudom ?

Köszi !
  • arty
    a samsung feketéje jobb lesz. a számok szart se számitanak, ha két márkát probálsz összehasonlitani :)
  • gezse23
    sziasztok!

véleményetekre lennék kíváncsi:
    37' LG5000 - (50000:1 kontraszt)
    Samsung 37' A551 - (15000:1 kontraszt)

Ezt a jelentős különbséget a samsung jobb technikája ellensúlyozza? Ki, mit mond? Melyik felé hajlanátok vásárlásnál? .

Előre is köszi a tanácsokat!
  • pongi10
    Hali!MI a véleményetek a SAMSUNG LE37M87BD-ról? Tudok olcsón 140e-ért és ha jó akkor megvenném
  • Zsolt01
    Havernak Plazma TV -je van és ha PC van rákötve RCA-RCA Filmnézéshez, van keresztbe halvány csík.
    Ha kihúzza a kábel tv -t akkor jó.

Ez a jelenség előfordulhat LCD TV -knél is ?
  • Csabesz100
    2 tuneres PIP az LG 42PT81-es merevlemezes plazmában van!
  • Chrisx
    Én 2 tuneres PIP-et nem nagyon látok mostanában csak egy tunereset, aminek nem sok értelme van hiszen pont a tv nél lenne jó hogy amíg a másik csatornán reklám van nem kell kapcsolgatni.
  • Tufa
    Ugyanilyen feltételekkel engem is érdekelne egy ajánlás (bár nálam a méret nem lényeges, a bútor megy, tv jön a helyére), de nálam a plazma is szóba jöhet. :)
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Gondolkodok egy LCD TV vásárlásáról.
    Nem tudom, hogy konkrétan melyik gyártótól milyet érdemes venni.

Kb. amikre gondoltam:
    - 94 (90x) cm képátmérőjű, szélessége max 94 cm fix helyre menne.
    - jó képjavító funkció, asszem jól mondom.
    - kép a képbe funkció sem ártana, ez csak 2 tuneres (2 analóg tuner) TV -vel lehetséges, igaz !
    - garancia lehet rajta bőven (pl. Euronics -be 5 év garanciát is tudnak adni bármelyik fajtára azt mondták)
    - jó megbízható fajta legyen
    - hosszú távra venném
    - kábel tv van (tarr kft.), PC -ről filmeket néznék még.
    - kb. 160-200 Ezer -ig szánnák rá pénzt.

Én Samsungra gondoltam, de pl. Euronics -be nagyon ajánlották a Sharp -ot is.

Pontosan mit, (miket) tudnátok ajánlani ?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat !
  • aranarth
    Budapesti vagyok, ezért a Tv vásárlásakor nem a vidéki helyzet volt a mérvadó. A TV üzemideje 60.000 óra (ez gyári adat, tehát valószínűleg túlzó, de még az is lehet, hogy igaz). Addig használom, amíg tönkre nem megy, ami a Sharp és a Sony tekintetében feltehetően nem 3 év lesz. Az Mpeg4 tuner pedig lehetővé teheti (teszi), hogy ne kelljen mindenféle sz*r dobozt használni, mint azt Cloud (nem fővárosi) példája is mutatja.
    De kezdünk ott tartani, hogy magyarázzuk egy fejlettebb tuner létjogosultságát egy kisebb tudásúval szemben... Közröhej.
  • cloud.strife
    Mpeg4 tuner itt csinálja nekem az 5.1-es digitális hangot, amit a TV optikai hangkimenetével küldhetsz az erősítődbe.

Milyen okos szakértő mondta már megint ezt a marhaságot? :)
  • cloud.strife
    Speciel itt győrben nézem jóideje kábelről az HBO HD-t, M2 HD-t, EuroSport HD-t a hülye TV-m Mpeg4 tunetjával. Valamint ha bejön a nyugati szisztéma, akkor nem csak stb-ket adnak majd hanem lehet választani CA modult is. Akkor meg pláne jó lesz hogy nem kell mégegy doboz.

Lentebb meg az a 2014-es dátum az a DAB-ra vonatkozik.
  • zacc
    ha jol tudom az mpeg-4 tuner kepet fog tudni csinalni. a hangot az sem veszi majd. szal semmit se ernek ezek most. ettol meg mindig a w4000 nalam a befuto, csak idom nincs venni egyet.
  • Breki33
    elárulnád te az ország melyik részén lax?

mert nagyon Budapest centrikusan nézed a dolgokat.

De biztosan 2012-214-ben is a mostani tv-t fogod használni.
    Hiszem ha látom hogy ez megvalósul egész országban nézhetően pár éven belül.
    De legyen így.
  • cloud.strife
    Te a DAB-ról beszélsz vagy mivan???
  • aranarth
    Amik most fizetős nagyobb csomagokban vannak (sport adók, hír tv-k) azok "természetesen" nem lesznek ingyenesek. Ezt tudom. Abban bízom, hogy amikor előfizetek franctudja milyen csomagra, akkor nem kell STB, és hogy a nyaralóba nem kell előfizetés se. Ez az esély nekem megér 20 ezret most.
  • Breki33
    Bocsánat túl optimista voltam

"Megnézve az NHH oldaláról átvett térképeket az ütemezésről, felvetődik a kérdés: mit nyert, akinek mindezt meg is kell valósítania?

Jogosultságot a hálózat kiépítésére és üzemeltetési jogot 12 évre. Az lenne jövedelmező, ha minél hamarabb kiépítenék a hálózatot, hogy az ellátottsággal arányosan minél nagyobb arányban térüljön meg, a megtérülés után pedig csak "hozza a pénzt" a vállalatnak. A DAB+ hálózat 2014-re lesz országos. Ez az üzemeltetési jogosultság időtartamának a fele! Addig nyilván arányosan kevesebb lehet a bevétel - igaz, az az erre fordított beruházás is. Eddig rendben is lehetne akár.

Viszont az utolsó 17 adóberendezést 2014-ben telepítik le. A beruházást kötelező megtenni, hiszen teljesíteni kell a tenderben elvállaltakat. Ezek az adók a megtérülésük után jóval kevesebb ideig fognak bevételt hozni. És nem látható, hogy 2009 és 2014 között milyen ütemben indul el a többi DAB-adó, de ha feltételezzük, hogy meg kell várni az analóg tv lekapcsolását (2012), akkor csak 2013-ban. Vagyis 34 adó mindössze 6-7 évig lesz üzemben. Ha 3-4 évet számolunk a megtérülésre, marad max. 3 év... (Amikor elméletileg lehetne akár 9 is- ahhoz, hogy igazi nyereség képződjön.)

A pályázati kiírásban az is szerepelt, hogy a jogosultság 12 év után megszűnik. Hosszabbítás nem lehetséges. Az utoljára telepített adók akkor még fiatalnak számítanak ahhoz, hogy ipari hulladékká váljanak. De semmi utalás nincs arra, hogy ez nem így lesz. "

• aranarth
    10-12 adó jelezte, hogy az ingyenes csomagba szeretne kerülni.
  • Breki33
    Megbocsátom persze, csak így nem volt egyértelmű

Érdemes megnézni ennek a híres adásnak a lefedettségi térképét
    http://sat.hu/al/hirek/hd_terkep.pdf

Érdekes módon ez most vhogy elmarad.

Szerintem nem lesz elkerülhető ha egyik dolgot megkerülöd lesz másik.
    De ezt pontosan senki sem tudhatja előre még a "hozzáértők" sem

Ha azt várod, hogy földi sugárzással ingyen stb nélkül nézhetsz mondjuk 20-30 csatornát simán sztem csalódni fogsz.

És érdemes megnézni a pályázat lefedettségi térképeit melyik területeket mikorra vállalják vannak területek ahol csak egy vagy két év múlva lesz egyáltalán ilyen földi sugárzás a tervek alapján...

De kívánom hogy ne kelljen STB-t venned.