21171
LCD - Plazma
-
gennaro85 #8397 Nekem is 37 a max ami befér, ebben a kategóriában meg az LG az egyedüli amit meg tudok fizetni (140 K), vagy jobb ötlet?
Köszi -
#8396 a méret nem akkor derül ki amikor a régi helyére beteszed, mert akkor azt mondom hogy tyű denagy ez a tv.. kivéve ha hatalmas tv-d volt előtte
a méret akkor derül ki amikor nézed 2-3 hete és hozzászoktál az arányokhoz, és jobb lenne egy 37es vagy 40es (csak nekem nem fér be nagyobb) -
#8395 A 32"-es piszok kicsi föleg 3 méterröl. És csak akkor derül ez ki, ha hazaviszed és a régi helyére teszed....szal már késön...
A HDMI-s is tökéletes még blu-ray.nél is. Ugy hogy szerintem inkább a 37"-est... -
gennaro85 #8394 Szerintetek mit erdemes preferalni, méretet vagy full HD-t?
LG - 32LG5700 vs LG - 37LG3000
3 méterről nézném. Köszi! -
#8393 Használ(t) már valaki PCMCIA kártyát a tv-hez? Tapasztalat?
Köszi! -
#8392 En maximum 3 meterrol nezek 46" es nem bantam meg! :) Pc-t megmegkozelebbrol rola! SD kepe se ratyi annyira! De nem is blury minoseget varok el tole ott! :) -
aranarth #8391 Így igaz. A FullHD szerintem alapból, még kis képernyőméretnél is megéri, de 37" felett elengedhetetlen.
Nekem az a furcsa, ha itt nem csak benyomásokról, véleményekről kérdeznek, egy-egy márkáról vagy típusról szerzett tapasztalatokról, hanem olyanokról is, hogy LCD vagy plazma, mekkora képátló, amit a neten 1000 oldalon alaposabban elolvashat szakértőktől, vagy hogy a távirányítón mire szolgál ez meg az a gomb, meg hogyan lehet képmódot váltani. Ez a haszánlatiban benne van, olvassa el mindenki!
És nem lehet elégszer hangsúlyozni: miután az ember elolvasta a neten, hogy milyen TV kell neki (LCD vagy plazma, mekkora képátló, milyen specifikációkkal), el KELL menni az összes elérhető multiba, végignézni és összehasonlítani a kiválasztott modelleket amennyire csak lehet, mert itt nem a szentírást olvassa el senki, csak a (többnyire, mint pl. én) laikusok véleményét. Ami hasznos (nekem pl. az volt), de a döntést mindenki a SAJÁT ízlése, igényei és pénztárcája alapján hozza meg! -
TBG #8390 Hali.
Mivel nyáron vettem, egészen sok benyomásom van róla. Nem akarom itt mindent leírni, de csupa pozitív. Szerintem abszolute megérte az árát. -
#8389 persze nem fog ő se örökké dvd-t és tévét nézni ... ;) és 2 méterről 42" esetén már a fullhd létjogosultsága is megkérdőjelezhetetlen!
viszont tényleg meg kell nézni. nem is értem, miért kér itt bárki tanácsot, anélkül h előtte NAGYON körül nézett volna és lenne vmi kialakult véleménye, elképzelése. (nem konkrétan kari7-re gondolok, általánosságban értem)
-
aranarth #8388 Egy kis segítség itt..Ehhez tudni kell, hogy más, amikor a sima analóg TV adást- és más, ha egyéb forrásból nézed a TV-t: -
aranarth #8387 Kedves kari7! 2 méterről ne vegyél 42"-os TV-t! Elég oda egy 37"-os is, mert a sima TV adásnál (és még DVD esetében is), ahol kisebb felbontással érkezik a jel, bizony nem lesz éles a képe. Blu-ray-jel OK, de hidd el, hogy 2m nagyon közel van 106 centihez! Ez személyes tapasztalat, a barátom egy FullHD Toshiba Regzát néz 2 méterről, nála beszéltük, hogy elég lenne egy 37"-os. Menj be egy nagyáruházba, ahol analóg adást ellenőrizhetsz rajta (ha találsz ilyet), állj meg a TV-től 2 méterre, majd menj távolabb: mindjárt nem akarsz majd ekkora TV-t tévénézésre. Mindenki nézzen körül vásárlás előtt, mert amit itt olvas vagy amit elképzel, nem biztos, hogy neki ugyanúgy jön be. -
kari7 #8386 Minél méretesebb,annál élvezhetőbb:) De én 2 méterről nézzni fogom,az jó lesz a 42' méret?mert nem tudom pontosan hogy is van hány métőrről szabadna.Ha közelebb lesz,akko mégis mi történne?Bandzsizni fogok?:) -
#8385 ha bejön a 37LG5000 képe akkor sztem a 42LG5000 is tetszene és avplanetnél 193ezer! ;) méret a lényeg! -
Dili Doki #8384 Sziasztok! Köszönöm én is a tanácsokat, ha sikerült a bevásárlás majd megírom a tapasztalatokat :) -
kari7 #8383 Sziasztok!Köszi szépen a tanácsokat.Én sokat tv-zek,xboxozok meg dvd-zek,szóval én naponta sokszor használom a tv-t,így ezért is fontos nekem,hogy jó minőségű tv-t vegyek.Én már 2 hete nézegettem a boltokban,hogy melyiket vegyem,de nekem a LG 37lg5000 jön be,de van más a samsung LE 40 A536 az is jó nekem,boltokban mit kéne hogy nézzem,mik azok amik szemelőtt tartani?Plazma vaghogy nem jön be nekem,én inkább LCD-s tv-t szeretnék.Még holnap is körül nézzek,aztán majd este írok nektek hogy melyik tv-t vegyek és aztán mondjatok néhányat amelyiket érmdes.Köszi mégegyszer.Üdv! -
#8382 mindazok ellenére, amit irtam fullhd-t vennék: nem a felbontás miatt, hanem mert általában ezekbe jobb panel és elektronika kerül. hdreadyket simán elhanyagolták, nagy mázli kell h kifogj jót ...
42LG5000 talán a belépőszint, nemtom milyen távolról néznéd, de a méret biztosan kárpotol a "gyengébb" belsőért. ennyiért (200 alatt) nem nagyon van más ... (avplanet.hu)
ha sokat tévézel, akkor egy plazma is szóbajöhet, pana 42pv80 pl ...
az nagyon fontos, h vásárlás előtt nézelődj !!! -
aranarth #8381 Kedves Dili, doki és Kari7! Ha valaki 200.000,-Ft körül keres TV-t és elég a 93 centis képátló, akkor annak én a saját tapasztalataim alapján legjobb szívvel a Sharp Aquos LC-37DH65-öt (néhol DH66) tudom ajánlani (Mpeg4, ha már szóba került). MM-ben van az akció, azt hiszem mától. Nekem a 32"-os verzió van. Nagyon jó.
És egy kérdés: miért ne érné meg a FullHD? Igaz, hogy egyelőre csak felskáláz, de egy blu-ray lejátszó már most sem elérhetetlen és kisebb összeget kell most ráfizetni a nagyobb felbontásért, mint 2-3 év múlva venni egy új TV-t - ami felesleges, az az Mpeg2-es tuner, mert 100%, hogy nincs és nem is lesz haszna. (A korrektség kedvvéért megjegyzem, hogy az Mpeg4 is lutri egy bizonyos szinten, mert nem biztos, hogy megúszod vele az STB-t.) -
fugelaci #8380 Helló TBG! Végre valaki, akinek van ORIONJA! Mióta várok egy ilyen hozzászólásra! Sokat eladnak ebből a típusból (42"Full HD, 2 tuneros PIP,PAP stb. ) Mindenki fanyalog (akinek nincs), de még eddig nem válaszolt olyan személy, akinek van. Nézegettem már több helyen, és bár nem értek "nagy dolgokhoz" amiket írnak, de az eladó segítségével álligattuk, és semmivel sem volt rosszabb, mint a favorizált Samuk, vagy LG-k. A panasonic persze más, de mennyibe is kerül egy 42-es Full HD-s ? És a szolgáltatások, amik nekem sokkal többet jelentenek, mint egy-két említett tulajdonság, amiben a többi tv olyan jó! Na persze, ez a tv a márkaboltban most 150, a többi meg? Mond nem irnál egy két észrevételt a készülékről? Benyomás elsőre, egy hét mulva és most? Megbántad-e? Érdekelne! Köszi! -
kari7 #8379 Szia!Értem,akkor ezek szerint,most nincs nagyon értelme venni full hd-s tv-t?Majd 3-5 év múlva lenne rá kereslet?,mert én úgy tervezem,hogy megveszem és azzal el vok vele sokáig,nem akarok cserélgetni tv-t.Te ha most vennél tv-t akkor melyiket javasolnál?Samsung-ot vagy Lg-t?Én 180-200 ezer körülit szánok rá.Típusúkat is mondj.Köszi! -
#8378 sok mániám van :))
az én samumban is van mpeg2 tuner, de minek? h forrás váltáskor tovább kelljen nyomni meg legyen pár felesleges gomb a távirányon ... haszna 0. ráadásul kvázi "kifizettem" :( -
Locna #8377 Olvasgatom a topicot rendszeresen és tudom, hogy neked ez a tunermizéria a mániád. :) Nincs is ezzel gond, természetesen mpeg2-es tuner van benne, nem is a legfőbb tulajdonságának akartam feltüntetni ezt az opciót, de valljuk be, ebben az árban, ezért a készülékért szerintem az sem okozna gondot, ha nem is lenne benne tuner. Ez csak egy "felesleges"(embere válogatja) plusz a speckók közöt, és megörvendezteti az embert, hogy van, mégha nem is fogjuk használni soha az életben. Ebben a mérteben, ennyi pénzért ilyen paraméterekkel pedig úgysem a tuner miatt fog az ember az említett típus mellett dönteni.
Üdv! -
#8376 egyelőre azt látom, h ez nem mpeg4-es DVB-T tuneres, azaz felesleges kacat csak a tévében :)
természetesen nincsenek korrekt speckok sharpnál sem, de ehez már kezdek hozzászokni :( -
Locna #8375 Szia!
Sharp LC-42SB55E!
FULl-HD, 199990,-, gyönyörű, tiszta kép,3év teljeskörű gari, DVB-T tuner, és hozzá sem kell tennem..........nem ezen a földrészen készült, ami manapság valljukbe, nem mellékes dolog.
Nekem nagyon tetszik és bár kontrasztnak csak 10000:1-hez van feltüntetve a fekete tényleg fekete!
Egyenlőre csak egy sony felskálázó dvd-vel nyomom de már itt is bődület szép a képe, mi lesz, ha meglesz a BDplayer.
Minden jót és kellemes ünnepeket MINDENKINEK!!! -
Dili Doki #8374 Sziasztok! TV csere előtt állok és 200.000 körül szeretnék vmi fullHD lcdt venni de nem nagyon vagyok májer a témában, tudnátok nekem típust v legalább gyártót ajánlani? -
Lipi1980 #8373 Köszönöm véleményed!
Én is hasonlóképpen vélekedem a Made In Japan felirattal kapcsolatban!
És ha már LG, akkor már inkább Samsung. Még a Panasonic mellett vaciláltam, de az árben már egy kicsit komolyabb...
Tegnap meg is vettem a Sharpot (SH32DD44E)!!!
Nagyon jó képe van! Pláne DVD-vel :):):):) -
#8372 panasonic 42pv80 -
Jobson #8371 hello ! Tudnátok mondani egy jó 42" plazma tv 200e körül? -
#8370 Az áráért nem rossz tv, konzolozni is jó (bár a játékok csak felskálázottak lesznek, nem fullhd-ben mennek).
A felskálázott dvd meg sem közeliti a bluray minőségét, ha nagyon jo és nagyon drága dvdlejátszoval csinálod, picit szebb lesz a kép az átlag dvd által nyújtottnál, de kb. ennyi. Ha meg olcso dvdlejátszot veszel, lehet a tévé elektronikája jobb minőségben végzi a méretezést, azaz feleslegesen vettél felskálázó lejátszot ... -
TBG #8369 Hali. Szerintem ne foglalkozz a fanyalgókkal. Hiszen hogyan tudne egy olyan ember megítélni egy márkát, aki sosem vásárolt ilyesmit.
Nekem van egy 42"-os Orion LCD-m, nyáron vettem 160K-ért. Full HD-s és minden földi jóval el van látva.
Jah, a belseje (elektronika, LCD panel) teljesen SHARP. Szóval innentől tökmind1, hogy mi van a dobozára írva. Szerintem ha árban megfelel, ne félj tőle.
-
kari7 #8368 Sziaztot!Tudna vki mondani LG 37LG500 erről LCD-sről?Mert erősen gondolkozok ezen.Érdemes ennyiért kiadnom vagy inkább vegyek olcsóbbat és majd 3 év múlva vegyek jobbat?Én xboxra tudnám használni jó minőségben,de többiben nem.Olvastam hogy 1080ra felskáláza a dvd-t,amit olyan vennék,ha érdemes.Tényleg olyan jó minőségben lesz,mintha blu rayba nézném vagy hogy is van ez? -
#8367 igen, tényleg kaka a képe -
#8366 a 410es? az szvsz "szar", láttam énis tescoban :) de lehet csak szarul volt beallitva ...
(amugy az alsokategoriás lg-k, samu-k frankon beégnek a mai napig :( ) -
aranarth #8365 Kedves Lipi1980!
Abban igazad van, hogy 32"-os méretben a Full HD felbontásnak nincs nagy jelentősége, de a többiben szvsz tévedsz.
A Sharp az LCD fejlesztés területén 1970 óta az élen jár és már megbocsáss, de az LG csak az ára miatt "ismertebb"...nagyjából itt, kis hazánkban. A Sharp a minőséget tekintve szerintem összehasonlíthatatlan az LG-vel. Biztos van aki máshogy gondolja, de nekem a Made in Japan felirat és a 3 év teljeskörű garancia sokat jelent. -
Lipi1980 #8364 Le akarom cserélni a "hagyományos" TV-met.
Nézegettem sokfélét, de árkategóriában legjobban az LG és a SHARP felel meg a pénztárcámnak.
A Sharpnak előnyére válik, hogy 2+1 év teljeskörű garanciát adnak rá és hogy MADE IN JAPAN. (32D44-es típus 130 eFt-ért)
Az LG-nek az az egyetlen előnye, hogy "ismertebb" és hogy kb. 20 eFt-al olcsóbb.
Ezek még csak HD ready-k és nem FULL HD-k, de tudomásom szerint a Full HD-s tv-k előnye ekkora méretben nem igazán jönne ki, pláne úgy, hogy jelenleg nem igazán gondolkodom Blue-Ray lejátszóban. Csak egy Digi TV egység van rákötve a TV-re Scart csatlakozóval, és annak még HDMI kimenete sincs.
Mi a véleményetek? Megéri-e az a 20-as egy Made IN Japan felirat és plusz egy év gari?
Köszi a válaszotokat... -
aranarth #8363 Kedves Paparazzi20!
VEDD MEG!!!
Üdv:A. -
aranarth #8362 Pénteken vettem egy SHARP Aquos LC-32DH66E típusú LCD TV-t. Ugyanaz mint a DH65 (a paraméterek itt.
Jó minőségűek az anyagai, igényes az összeszerelés (még csavarhúzót is mellékeltek), pixelhiba nincs. 2+1 év garancia (a 3. év ingyenes regisztrációval jár), Made in Japan (csak a kényelmes távirányítót szerelték össze Malajziában).
A TV képe homogén - ezt sajnos sűrűn ellenőrizheti az ember, mert elég lassú az egyébként egyszerű menüje: pont 2mp egy csatornaváltás. A fekete nagyon szép mély, - koromfekete lakk káva mellett kb. olyan, mint - a Microsoft Word szürkéje 95%-nál.
Egyelőre analóg adással nézem, ott a lehetőségekhez képest nagyon szép. Sok összehasonlítási alapom van, a Sharp alig torzít: könnyen kiválasztható az a képformátum, ami a képfeldolgozó programnak köszönhetően a képernyő teljes szélességét kihasználja, de minimálisan nyomja össze az embereket (az alul futó híreken látszik, hogy "hordós" a kép: kétoldalt finoman szélesít, de középen megtartja az ideális képarányokat, így nagyon jó végeredményt ad. Különösen tetszik, hogy nem mossa el az arcokat, hanem - a vártnál sokkal jobban - megőrzi az élességet. Hozzáteszem, hogy mindehhez legalább 1-1,5m távolság kell, mert ha közelebbről nézem, természetesen már nem ilyen éles. Utánhúzás semmi.
A DVD-nél jól teljesített, ma kiderül Blu-ray-en is. A tökéletest várom el...
A hangja erős és tiszta: érezhető, hogy a gyár Hi-Fi-ket is gyárt, de csodát ne várjon tőle senki.
Egy apró hiba, ami nekem nem tetszik, bár elhiszem ha így kényelmes: nincs lecsatolható fedele a hátuljának, vagyis porosodnak a be- és kimenetek.
Összességében nagyon elégedett vagyok vele. Képminőségben hozza ugyanazt, mint a W400-esem és még olcsóbb is volt, akcióban 169.900,-Ft. A 37"-os jövő héttől lesz leértékelve 199.900,-Ft-ra. Nyugodtan ajánlom mindenkinek.
-
#8361 Philipsről van valakinek tapasztalata véleménye? 7 ezres széria lehetőleg de bármi vélemény ok... thx -
#8360 tescoban nézett 130ért 42 colos samsung plazmát 4es széria
sztem elég jó vétel -
#8359 mindenki csak ráir valamit
ha erre 1200:1 van irva, akkor ez vszeg egy régebbi modell ... mamár mindenki a dinamikus kontrasztal "villant", az a szám jóval nagyobb és a vevőket inkább "lenyűgözi" :) -
#8358 Pana 42PV8
avplanetnél 154k
ennyiért max egy 42LG3000-t kap LCD-k közt és az _szvsz_ gyengébb képpel bír :) max ha konzolozna is, akkor mozduljon az LCD-k felé