LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dejo <#rolleyes>

-tRs-Landor

Hedgehunter
Csinaltam egy kepet Optimus-rol:
Prince of Máté
Hi!

Most van egy 5:4 arányú LCD monitorom.
A következõ mindenképpen szélesvásznú lesz...
Nem tudom melyiket érdemes venni, milyen képarányút!
A 16:10-é lesz a jövõ, vagy a 16:9-é?
Kicsit zavar, hogy egy 16:10 arányú monitoron egy normál szélesvásznú filmnél is van alul felül pár centi fekete csík.
A filmek nagy része most már OAR arányú, az meg végképp kicsi lenne rajta...
Van olyan MONITOR ami 16:9 arányú?

nekem meg kurvahangos a gépem és kicsi a szobám, azért használok midnig asztalit <#vigyor>

-tRs-Landor

Magnum PI
Én is azt használok most de én pont le akarom váltani, mer ta gépem alsó hangon is 200 wattot fogyaszt, egy DVD lejátszó meg gondolom ennek a töredékét

[NST]Cifu
Nem igazán, mivel én kb. 3-4 éve nem használok asztali lejátszót, csak PC-t filmnézésre.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

akkor nyilván nem a kontraszttal vagy ilyesmivel van a baj, hanem magával a beállításokkal - vagy a lejátszó szoftverében vagy a videókártyád szoftverében
Vagy tedd át a TV-t AV2-re 😄

-tRs-Landor

fekete a kép, a számláló megy, és a hang is megy.
most sötét vagy nincs csak fekete kép?

-tRs-Landor

gagyi kábel/hangkártya

-tRs-Landor

Ja és az miért van, hogy ha egy dvd lemezt teszek a gépbe és áthúzom a tv-re akkor teljesen sötét a kép?
Az igaz, hogy ilyenkor csak be kell állítani a képet (kontraszt, fényerõ meg ilyenek)? De a gépen, vagy a tv-n?
Most összekötöttem a tv-t és a gépet és a hifinek a hangfalai elkezdtek zúgni. Ha nem megy semmi és bekapcsolom a hifit egyfolytába zúg. Ez mitõl lehet? Vezeték?
electroworldben meg a mediamarktban láttam fasza cuccokat..
HDMI-HDMI 10k
DVI-HDMI 14k
aranyozott, szarrászigetelt/árnyékolt 😊

-tRs-Landor

Magnum PI
Esetleg ebben az árkategóriában tudsz ajánlani valamit? Eddig ezeket néztem

Panasonic DVD-S53 24.000
Panasonic DVD-S511 28.000

[NST]Cifu
Természetesen teljes képernyõn lesz, az arányok nem változnak meg.

Nem tudsz valahol neten ajánlani? Nem találok sehol.😊

PSN ID: mombullet

Magnum PI
Akkor ez most mit is jelent? Akkora lesz a kép amekkora a tv képernyõeje, és megtartja az arányt ( vagy fekete csík a széleken vagy levágás ) vagy akkora lesz mint a TV képernyõje de az arányok megváltoznak

[NST]Cifu
Próbáld ki. Jó minõségû kábel esetén amúgy látványos változás elvileg nem szabadna, hogy legyen.

Cifu!
Én nem találom az új Samsungok paramétereinek leírását! Vagy még nincs konkrét infó ezekrõl?

-tRs-Landor

Sziasztok.
Most a számítógépet és a tv-t dvi hdmi kábellel kötöm össze és nagyon szép képet ad a tv.
Ha olyan videokártyával kötém össze amin csak VGA kimenet van és úgy kötném rá a tv VGA bemenetére akkor mennyire változna a tv képminõsége?
(a kábel hossza 1,5 méter lenne maximum).
Jah és a tv egy LG lc51 => full hd-t nem jelenít meg.

PS3 ID: hdcsaba

[NST]Cifu
Szvsz a dinamikus kontraszt-ot látod.

[NST]Cifu
Mindenképpen többszörös átméretezés lesz, hiszen a lejátszó csak 720p v. 1080i/p-be képes átkonvertálni, azt pedig a TV-nek még át kell a belsõ 1366x768-as felbontására konvertálni.

szerintem próbáld ki egy "normális" 10e forintos prémium HDMI kábellal 😄

-tRs-Landor

Nemrég vettem egy full hd-s samuban LE46F86BD. Csak egy bajom van vele. Ps3-al játszom le a blu-ray filmeket és "csak ezen" háttérban egy kicsit hullámzik csak világos jeleneteknél észrevehetõ. Miért van ez? Amúgy a tv-adásoknál, dvd-nél, gameplay-on nincs, az rendben van. Még a vinyón lévõk 1080p elõzeteseknél sincsen. A kábel lehet a hunyó? Igaz, hogy olcsó 4000 ft-os hama márkájú kábel van összekötve. Szóval nem értem ha vinyóról megy rendesen, a lemezrõl viszont nem. Már azon is gondolkoztam, hogy szarul olvas a BD olvasó. Szerintetek?

PSN ID: mombullet

Szóval, ha valaki tud véleményt nyilvánítani a 8bites és a 10bites panel között, a 50-60hz és a 100-120hz között, valamint a DVB-T és DVB-C tuner (mármint,h MO-n kell-é dvb-c) közti külömbségrõl azt +köszönném.
Csak azért mert a 8 és a 10bites vmit DVB-T & DVB-c-s tv között 50ft külömbség van (h +ér-r ennyi külömbséget?) a 50 és 100hz között majd200eFT (érdemes lenne-e még várni a vásárlással?).
Valamint nemtudja vki,h mikor jönnek be az új Braviák??? (a sony.com on már vannak komoly 120hz-esek olyan árban mint nálunk a W-s típus...)
Magnum PI
Hi!

Van egy Samsung tv-m, 1360x768max felbontással. Venni akarok hozzá egy asztali DVD-t ami divx-et is lejátszik.a Panasonic DVD-S53 vagy DVD-S511-et néztem ki ( ennyit szánok rá ). A kérdésem az lenne hogy ha HDMI-n keresztül kapcsolom össze a TV-vel a lejátszót akkor az milyen felbontáson fog menni, és ha pl 1360x768-on megy, de a divx pl 756x452 (hasból) akkor mi fog történni. Akkora lesz a kép ahány pixel a divx, vagy széthúzza? Hogy mûködik ez?

közeljövõ az kb 4 hónap de elkezdtem nézgetni a FullHD-kat és ugy gondoltam inkább azt mert 300e azt is megkapom,szal nem sima readyst veszek

Intel&#174; Core&#8482;2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

digitális, miért ne lehetne 😊

-tRs-Landor

Lehet állandóan bedugvan a dvi-hdmi kábel, vagy azért ne?
Köszönöm. Csak neked küldtem át, de abban nem is volt a Z sorozatról semmi.<#wave>
[NST]Cifu
A közeljövõ mennyi idõt takar? Ha tudod, szerintem várd meg az új modelleket. Az árakat mindenképpen befolyásolja.

Ha az adott feltételeknek keresel TV-t, és holnap mész vásárolni, én azt mondom, hogy egy D3500 is megteszi.

[NST]Cifu
Monitornak? LG 32LC4x/LC5x, Samsung LE-32R8x. Ezeket nézd meg. UGyanakkor megjegyzem, hogy egy-két hónap, és itt vannak az új modellek. Ha holnap vagy egy héten belül mész megvenni, akkor még reális esetleg, de ha még csak tervezgeted, akkor inkább várj.

jéé én pont fordítva vagyok.. most megveszem a TV-t és majd késõbb a PS3at 😄 #5099nél meg is tudod nézni, meg a rá érkézett válaszokat is. én egyébként rááldozom azt a plussz xx-ezret a 100Hz-re úgy tûnik 😊 /gyors mozgások/
láttam egy egy olcsóbb, de jó falikonzolt 22ért a mediamarktban, ez volt az egyetlen, amin normálisan kézzel, szerelés nélkül lehetett állítani a dõlésszöget
az avplanetben én már többször is vásároltam, mindig meg voltam elégedve. annyit azért hozzá hogy ott helyi és csak 1 éves garanciát adnak a termékere

-tRs-Landor

Sziasztok!

A közeljövõben szeretnék venni 1 FULL-HD LCDTV-t, a már meglévõ Playstation3-am mellé😊.
Nagyon sok fajtat megnéztem már és úgy néz ki,h a Sony mellett döntök, de azok közüll sem túl egyszerû választani. A 3jelöltem: KDL-D3500 (SonyCentrumos ára:399000), KDL-V3000 (430000), KDL-W3000 (450000). Ismerem a termékek közötti technikai külömbségeket (DVB-C tuner, 10Bit, BraviaEngine-EX...), láttam is már õket,de mégsem tudom eldönteni,h pl 1 W-s készülék megér-e 50Ft-al többet mint 1 D-s (a jövõre nézve is)(egyébként már a 400is elég plafon és még fali konzol is kellene, de nagy nehezen -ha tényleg megérné- kiköhögném azt a plusz 50-et)?
Nézegettem a 100hz-es tévéket is,de nagyon-nagyon drágák (nemtom nem-e érné meg MÉG😞 várni mert olvastam,h jönnek a 120&180hz-es TV-k).
A Sony mellett még a Sharp és a Samsung ami számításba jött nálam, de vevõ vagyok mindenféle ötletre, tanácsra, véleményre (40" és 42"-os tévék érdekelnek, szertnék majd blu-ray-t nézni rajta, tvadások közül csak sportot nézek - a 100hz miatt írom)
Ja, és böngésztem a netes boltok között is; AV-Planet, Mûszakishop, TV-Store ahol remek árak vannak (pl KDL-40D3500 305000-ért ami majd 100ezer forintos külömbség), de megnéztem mind a 3boltot 'élõben' is és nem volt vmi megygyõzõ. Ha vkinek van tapasztalata, véleménye errõl is, azt szivesen olvasnám...
Milyen pdf-et? Milyen belsõ infók?😊

Elõre is köszi az infókat,
Üdv,
G
cloud.strife
Továbbra is csend... valamint azt a srácot, aki felrakta vhova azt a .pdf-et igencsak keresi a Sony Japan.... izgalmas... ugyanis szigorúan belsõ infó az a .pdf... :S

www.digimomentsvideography.com

Még egy utolsó dolog amit kérnék,ajánljatok nekem egy ilyen HDTV-t 200e ft-it

Intel&#174; Core&#8482;2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

aham értem én egy nem drága sony-t néztem 32"-ost néztem asszem 150e
köszönöm a felvilágosítást

[NST]Cifu
Miért ne érnél? Csak natív felbontásban hajsd meg, ennyi az egész. Otthon én is egy 40" LCD TV-t használok monitornak, csak az FullHD, tehát 1920x1080-as felbontású.

csak kiváncsiságból kérdeztem.De egyébként fel lehet tenni?
Ja és ha összekötném géppel akkor milyen felbontásba tegyem amin szép képet ad?Mert végülis mint írtam nekem PC-hez kellene a régi monitorom helyett,amúgy érek vele annyit mint egy monitorral???
KÖsz a választ😊

[NST]Cifu
Miért akarod te 1280x1024-ben meghajtani? Épp az a lényege, hogy natívban, tehát 1366x768-ban hajsd meg. Természetesen semmiképpen nem lesz teljes képernyõs egy 5:4-es képarányú felbontás egy 16:9-es felbontású TV-n.

hy all
már kb. 1 órája olvasom a hozzászólásokat de a kérdésemre nem találom a választ,namost,engem az érdekelne,mert szretnék venni egy HD Ready tv-t és én leginkább a PC-n játszani akarok és a filmeket nézni,tehát engem az érdekelne,hogy egy 1366x768-as felbontású HDTV-t PC-vel öszzekötve játékoknál feltudom-e tenni 1280x1024-es felbontásba vagy nem,és ha igen akkor teljesen befedi a képernyõt vagy 16:9-es lesz,és a képminõség milyen lesz,persze minden grafikai beállitás maxon lenne.
Köszönöm a választ.

Breki33
köszi szépen
[NST]Cifu
Sajnos csak futólag láttam 32" M87-est, jónak tünt a képe, de nem láttam elementálisan jobbnak, mint az R8x-ekét...

Breki33
kívül P
[NST]Cifu
Kvázi válaszoltam azzal, hogy a PX80 esetén jobb a belsõ upscaler, mint a teszthesz használt (amúgy nem rossz) DVD játékos upscalere. Sajnos azt nem tudom, hogy az F86 belsõ upscalere milyen minõségû, ilyesmivel nem teszteltem még (bár Rea4 most próbál rávenni, hogy teszteljünk asztali lejátszókat is. ^^). Én személy szerint nem rajongok a belsõ upscaleres lejásztókért, de túl sok tapasztalatom nincs velük.

Breki33
köszi

ezen kivûl akkor magában a képben nincs nagy különbség?
[NST]Cifu
+DVB-T Tuner (R81-84-ben nincs, csak az R85-88-ban)
+3db HDMI csati, amelyek 1.3-as szabványúak (R8x: 1.2)
+10 bites panel (legalábbis az adatai alapján)

Szia Cifu!
#5151re tudsz valamit mondani? :o

-tRs-Landor

Breki33
Arra hogy az M-es sorozat megér-e +25-30.000-et az R-eshez visszonyítva100hz-et olvastam, de az apróságokkal amiben különbözik még nem vagyok pontosan tisztában
[NST]Cifu
Melyik kérdésre?

Az utolsó kérdés tõled a topic felé a 32" M87-es felé irányult. Ez amennyire én láttam csak a 100Hz-ben és pár apróságban tér a 32" R8x-ektõl. Hogy megéri-e, az egyéni dolog szerintem, mert én pl. nem rajongok a 100Hz-es TV-kért (bár a PX80-as pana plazma esetén pl. semmi negatívumot nem láttam a 100Hz-el kapcsolatban, igaz csak kb. 3 órát teszteltük).