21171
LCD - Plazma
  • digital
    És most mikor ezt állítod, milyen felbontású monitorod amin ezt teszteled?
    Egyébként mozgásközben, változó képtartalmak mellett, van ám rendes különbség a fullHD javára. (pláne ha nagy 42"/47"/52"...a kijelző)
  • patiang
    talán így jobb
  • patiang
    azért a különbség nem oly nagy a full és ready között
  • kancsárzsolti
    Sziasztok, olvasom a sok okosságot (ez nem gúny, én tök vagyok a témához) és szeretnék infót a plazma, vagy az lcd tv a hosszabb élettartalmú, ill. minőségi különbségek jellemzői, stb.. Előre is köszi. Egyébként iptv kapcsolatom van, t-homértól, és vásárlás előtt állok, minden jó ajánlatot szívesen fogadok.
  • Leky
    Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen Lcd Tv-t válasszak. 32", Samsung vagy LG, kontrasztarány 10000, de inkább 15000:1, ár max.: 130e ft. Elsősorban Xbox 360-hoz lenne. Ha lehetne pontos típus kellene. Mennyire érdemes FullHD-ra beruházni vagy elegendő lenne a HDready is?
  • arty
    erre a célra egy plazma szerencsésebb lenne
  • domino
    igen. nem. szal olyan tényleg nincs. de pl az én Ati 4830-amhoz adtak dvi-hdmi átalakítót, illetve van külön dvi-hdmi kábelem. mivel a digitális kapcsolat megoldott, ezért gondoltam, hogy te analóg PC-s kapcsolatot kerestél.
    ok. téma lezárva. :)
  • gennaro85
    Én főként azért vennék tv-t, hogy DVD-vel összekötve nézzek divx-es adásokat, filmeket. Szerintetek, nagyon csúnya lenne egy sima HD-ready-n, vagy azért élvezhető? (természetes a divx szintjén)
  • mrzed001
    Előzőt is így vettem, és pöpec.
    Nem, inkább az zavar, hogy a 6000 és 6100-as szériájúaknál ugyanaz a tudásszint szerepel, és 100 ezressel többe kerülnek ugyanott (szállítás minden ugyanaz).
    Szóval akkor valamiért ez a típus ilyen olcsó. Csak azt nem tudom, hogy miért ?
  • ShaiHulud
    Sharp Aquos 37DH66E-tol ovok midnenkit, most lehet kapni mediamarktban.

minden szep es minden jo, gyonyoru kepe van, de amikor atkapcsolod DTV-re (digitalis tv mod) es barangolsz kicsit a menuben, akkor egy ido utan ugy belagzik az egesz iranyitas, hogy jo ha 30 masodperc mulva reagal arra amit nyomsz, kezdve a hangero szabalyzastol, a barmilyen beallitas modositasaig. mm azt mondta utolag, hogy tudnak rola, sajnos az osszes ilyen hibaval van :( szoval lehet visszavinni. kar erte, hogy ilyennel elbasznak egy tvt 2008ban.
  • Ewergo
    Ugy érted hogy van rajta D-sub VGA bemenet? mert az üzletben néztem a teljes hátulját és nem találtunk. Aztán felhivtam a márka kereskedést, ö is mondta hogy valoban nincs rajta VGA bemenet...csak átalakitóval fogad. Aszem csak a "CV" tipusokon van.?
  • domino
    Ewergo hiányolta a PC bemenetet, hát kipróbálom azon keresztül is. De persze már megvan a DVI-HDMI kábel is.
  • arty
    fullhd tévét miért akarsz vga-n hajtani? nyilván képes nativan fogadni az 1080p jelet vmelyik hdmi is és az legalább nem lesz homályos, szellemképes
  • domino
    Pedig ezen ott fityeg a PC bemenet. Bár a "hogysmint"-nek nem néztem utána, de a csati ott van az tuti. Ma este terveztem PC-vel kipróbálni, majd jelentem sikerült-e.
  • arty
    mivel neked ott az STB, a tévében levő kihasználatlan lenne

hogy a kábelszolgáltatod ad-e a kábelen hd adást az STB-d felé, azt mi honnan tudnánk? :)
  • kari7
    Nézegettem utána,arról hogy tv adás miatt,amik előbbi hozzászólásoknál voltak,de nem nagyon értem,nekem van Set-top box,akkor én így is tudnám nézni HD minőségben?persze van rajta HDMI kimenete a STB-nek.Leírnátok hogy mi is különbözik pontosan?Érdemes,olyan tv-t venni ami DVB-T Mpeg4 van benne?vagy nem,mert ott van a STB nekem?
  • Klemice
    ez külföldről jön több mint 20ezer szállítási költségért, és ha valami baja van, pl pixelhiba akkor nem tudom mi a helyzet :S
  • mrzed001
    Valaki linkelte korábban a LG 42LG7000 Full HD-s LCD TV-t, és hogy 236 ezerért lehet kapni (Ennyiért már vennék).
    Valaki mondja már meg, hogy mi az átverés benne, mert nem találom, mitől ilyen olcsó?
    A többi azonos méretű LG LCD >100 ezerrel többe kerül, egyszóval mi lehet ezzel a típussal a bibi?
  • aranarth
    Én arra gondoltam, hogy aki olyan csomagot fizet elő, vagy olyan lefedettségi területen él, ahol képes HD adást fogni, (és nincs DVB-T Mpeg4 tuneres TV-je), annak jól jön a címke - éppen mert nem tájékozott annyira, hogy egy sima STB-ről meg tudja állapítani, hogy az most alkalmas-e vagy sem a digitális adások vételére vagy soha nem hallott arról, hogy mi az az Mpeg4.
    Abban viszont teljesen igazad van, hogy így előfordulhat, hogy sok olyan ember fogja megvenni az agyonreklámozott STB-t, aki majd csodálkozik, hogy a hagyományos analóg előfizetésével az isten háta mögött nem kap szép HD képet.
  • patiang
    Mi, akik egxmástól is sok infót kapunk, szerencsések vagyunk. De nagyon sokan ezekről SEMMIT sem tudnak. A TV vásárlók kb 70-80%-a analféta ezen a téren.
    Bár nem tartozok közéjük, de én is vettem egy HD ready LCD-t, amit igazából majd 4-6 év múlva tudom kihasználni. Attól, hogy egy adás digitális ( nekem stb kell), még nem HD. A CRT-t is lehet nézni stb-vel.
    Persze aki rendelkezik bluer-el............
    Lehet, hogy konvi vagyok.
  • Csabesz100
    Elég venned egy sima DVD lejátszót és azt összekötöd az előzővel (dvd és erősítő egyben)! Annyi, hogy annak csak az erősítő részét fogod használni, a lemezt az újba rakod! Ennyi!
  • aranarth
    Mi a baj ezzel a felirattal?
  • Ewergo
    Én is a Toshiba-t néztem ki valóban szépen muzsikálnak. Csak a VGA bemenet hiánya miatt mégsem azt választottam.
  • Macipeti
    Köszi az outpuot srácok !
  • patiang
    Jöhet a vevőszivatás.
    Nem mindenki profi.

"A set-top-boxok ára kb. 10 000 forinttól kezdődik, és aszerint nő, hogy a vevőegység alkalmas-e HD adások vételére és/vagy a tévéadás felvételére, van-re rajta HDMI kimenet, stb. Az MPEG-4 kódolású DVB-T vételére alkalmas készülékeket a forgalmazók hamarosan MinDigTV matricával jelölik meg, a könnyebb tájékozódás érdekében."
  • arty
    domino: az ilyen egybelejátszokkal csak a baj van ... pc-t kell használni.

norbi7: én még nem találkoztam ilyen dvd játékossal
  • Norbi7
    Az előbb egy kicsit bonyolultan írtam le:
    Tehát egy olyan DVD lejátszó kellene, ami egy ben erősítő és megtudja szólaltatni az 5.1-et!
    árulnak ilyet külön?

bocsi a dupla OFF-ért!
  • Norbi7
    Sziasztok!
    Tudom nem a témához kapcsolódik de remélem nem baj és tudtok segíteni!
    Van egy házimozirendszerem, 5 hangfal plussz a mélynyomó és a lejátszó(erősítő). a kérdésem hogy lehet venni külön lejátszó(erősítő) hangfalak nélkül, mert régi és az avit nem kezeli.
    - gondolom egy sima DVD lejátszó nem elég hozzá, csak olyannal megy ami egyben erősítő is. Lehet ilyet kapni külön??? elég lenne egy legalapabb csak szólaltassa meg az 5.1-et.
    bármilyen segítséget köszönök előre is!
  • domino
    Tegnap vettem egy Toshiba REGZA 42XV500P-t. Nagy örömmel vittem haza a FullHD tévémet. Kicsomagol. Beizzít. Egyszercsak úgy periférikusan a HD Ready feliratot veszem észre a dobozán. Pontosan: HD Ready 1080p. A beizzítás után jött a leizzadás. Mi van? Most akkor ez HD Ready vagy FullHD? A Toshiba nem ismeri ezt a típust, szal el tudom képzelni, hogy ide keletre csináltak egy lebutított típust. Mert ugye az xv sorozat elvileg full FullHD.
    De minden elérhető linken FullHD-sként említik.
    Na akkor járjunk utána mi is ez a HD Ready 1080p?
    Megnyugtatásul: ez.

Szal nem kell megijedni a HD Ready 1080p logótól.

Néhány szó a tévéről:
    Szép, stabilan áll (at LG és a Samsung kevésbé), távirányítója és menüje könnyen érthető (bár nincs összehasonlítási alapom). Az analóg adások persze gyatrák, de így kell elfogadni. A DVD-t nézni is csak a méret miatt élmény. Még csak élményszerű benyomásaim vannak, de eddig teccik.
    A tuti akkor lesz, ha megveszem ezt.

Info: itt
  • arty
    kábelszolgáltatotol vszeg mindkettőt SD-ben kapod (hacsak nem valami csodaszolg., vagy fizetsz extrapénzt, stb)
  • tonnni
    Hello!

Nem nagyon értek a HD tvkhez, ehez kérnék egy kis segítésget! Semmi különbséget nem látok, a nem HD meg az m2 HD adásai között, ez persze lehet azért van mer a kis falusi kábelszolgátatom nem adja át az m2 által sugárzott HD adást, ez elképzelhető?? és még egy kérdés ha DVD lejátszon HD filmet játszok le azt minden lejátszó lejátsza, vagy van olyan hogy HD DVD lejátszo??? bocsi a hülye kérdésekért, de sajnos nem értek hozzá..
  • gabsza
    Őrület, éppen ma voltam a Médiában és pont ennél a SHARP LC 32DH66E-nél ragadtam le. Az elsők között volt amit szemrevételeztem, már akkor felkeltette az érdeklődésemet. Aztán komótosan végigvizslattam az összes 82"-es készüléket (nekem ekkora kell) de olyan szép, nyugodt képe, mint annak egyiknek sem volt. A MédiMarkt-ban az a jó, hogy szinte az összes tévé távirányítóját a kezedbe veheted és tv-üzemmódra válthatsz, így mindjárt meg is tapasztalhatod a tv-csatornák megjelenített kép-és hangminőségét. Gondolhatjátok, hogy végigbogarásztam az összes 82-es távirányítóját, képminőséget állítottam és végignéztem a csatornákat. (Kellemes kis délutáni program volt)
    Szóval a kép minősége szembetűnően símának mutatkozott, közelről egyáltalán nem mákos és a többihez képest csekély mértékben érzékeltem elmosódottságot. Viszont az LCD tévékhez szokatlan módon igen sötétnek találtam a képet és még a fényerő növelésével, a kontraszt manuális állítgatásával se tudtam a megszokott normál LCD képvilágossághoz igazítani a képernyőt. Fura, de képében határozottan kiütközött a tévék sokaságából ez a készülék. Mindent összevetve tetszett, és látva más is vett nemrég ilyet csak még jobban növeli a bizalmam iránta.
    Mondjuk még nem döntöttem el, hogy ilyet veszek-e vagy az új SONY 32 W4000-t vagy egy E4000-t de hogy most már e három közül választok az egyre valószínűbb. :)
    Mondjuk 169 ezerért mindenképpen ez éri meg és hát ennyit kérni egy FULL HD TV-ért: hát, árban is kiütközik a többi közzül.
  • aranarth
    A gond: ha azt mondja valaki, hogy kell neki 3 milláért egy autó, akkor mit ajánlasz neki? Hiszen nem tudsz semmit arról, hogy mire van szüksége! Lehet, hogy egy zsír új Renault Twingo jönne jól a nejének, vagy egy használt Ford Transit a vállalkozásához! Alapkérdések megválaszolása nélkül senki nem tud segíteni.
  • aranarth
    Látom nem vagyok egyedül...
  • arty
    legalább a méretet döntsd már el, h mekkorát szeretnél :)
  • aranarth
    Budapesten a Sony W4000 32"-osa 199.000-re van leárazva a márkaboltban, ugyanennyiért akciózzák a Sharp Aquos 37DH66E-t a MM-ban. De itt csupa FullHD TV-t találsz 250.000,-Ft-ig bezárólag. Ja, és először döntsd el, hogy mekkora TV-r van szükséged, mert a 32" és a 40" között óriási a differencia - nem mindegy, hogy hol és mire használod. Ha ez megvan, akkor válogass csak a márkák, az ár, a specifikációk és a szimpátia alapján. Előbb tudd meg, hogy mire van szükséged! Szerintem a felsoroltak közül a W4000-es a legjobb, de lehet, hogy ahova szánod, oda egyszerűen kicsi.
  • cloud.strife
    32W4000, esetleg a 40V4000 is ilyen árba van (nálam pl.:)
    Panát nem ismerem.
  • Macipeti
    Sziasztok !
    Lenne egy szokásos lama kérdésem. 240 ért nézek LCD.
    A lehetőségek: Sonyra és Panasonicra gondoltam..
    SONY
    KDL40U4000
    KDL40L4000
    KDL32W4000
    vagy Pana
    TX37L2D 80F
    Vélemény ?
  • aranarth
    Ha nem is piszok kicsi a 32"-os, de 3m-ről nézve jobb a 37"-os, ez egyértelmű - más kérdés, hogy ha ez az ára a FullHd felbontásnak, akkor - tekintettel a közeljövőre (Bluray, HD adások) - már nehezebb tanácsot adni. Viszont mivel 3 m-ről egy 32"-os FullHD-nél elvileg már nem látsz/érzékelsz különbséget, igaza van Ewergonak és a nagyobbat érdemes választani. De utána meg azon fogsz morfondírozni, hogy a jobb, újabb és modernebb 32"-osnak meg szebb lenne a képe... Neked kell döntened. Menj be egy üzletbe és alaposan hasonlítsad össze őket egymással... Vagy pl. Samsungot nem találtál? Ilyen árban van választék a nem FullHD piacon. Még akár Sonyt, Sharpot, Philipset is nézhetsz.
  • gennaro85
    Jah és még annyi, hogy azt mondta boltban eladó, hogy 37-esen még csúnyább az analóg adás, mert felnagyítja a pixeleket és amiatt torzul. Ez igaz lehet?