LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Panasonic TH-42PX80 tényleg nagyon jó választás, ilyet fogok venni Én is, a boltokban most 290 ezer körül megy az ára, webáruházakban 270 körül is van, de azoktól kicsit tartok.
Viszont ha "csak" 94cm-es képátlóval veszed az 250 ezer most. (TH-37PX80)
Pro: Abszolúte semmi ghosting (beégés) rövid távon, csak ha folyamatosan, hetekig, hónapokig van ugyanaz a kép a képernyõn. Olcsó kisebb méretekben (egyedül az LG gyárt 32" plazmát, de az is drágább, mint a vele egy kategóriás LCD TV-jük), olcsóbb FullHD felbontásnál. Nincs foszforlag jelenség, a mai TV-k esetén szinte nem jellemzõ az észrevehetõ utánhúzás effekt. Összességében monitornak, konzolhoz ill. FullHD esetén jók.
Kontra: A fénybeszivárgás (bleeding), nem homogén fényerõ a képernyõn, gyengébb fekete, olcsóbb modelleknél gyenge színvisszaadás, a kisebb felbontású forrásanyagok megjelenítése kritizálható.
Plazma TV-k:
Pro: Nagyon mély fekete elérhetõ, nagyon jó natív kontrasztarány, kisebb felbontású forrásanyagok jobb megjelenítése. Összességében általános TV-ként, illetve DVD nézésre való használatra egy fokkal jobbak, mint az LCD-k.
Kontra: Ghosting (ha hosszú ideig nem változik a kép (pl. logók, feliratok), akkor annak "lenyomata" egy idõre ott marad a képernyõn, típustól függ, hogy melyik mennyire hajlamos, és milyen szinten a ghostingra), foszforlag (ez is erõsen típusfüggõ, sötét-világos gyors átmeneteknél "fénypászmát" húzhat), számítógépes monitornak kevésbé alkalmasak emiatt.
Amire neked kell, TV nézés, DVD nézés, arra szvsz a PX80-as sokkal jobb, mint bármelyik 40/42 colos LCD TV. De ha mindenképpen LCD-t akarsz, akkor Sony KDL-40S3000, vagy KDL-40D3000. Itt csak annyi a probléma, hogy áprilisban várhatóak az új Sony modellek, tehát a 3000-es széria most fut ki...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
SAMU LE-40F86BD

-tRs-Landor
az 1080i 1080p pontosan mit jelent ez?
a samsung LE32R84-Ttámogatja ezt felbontást vagy ez tejesen mást jelent?
Mivel tisztítjátok az LCD-t?
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
Gondolom 40"osat akarsz ha már enyit rászánsz, LE-40R88BD már van 223-ért.
szeretnék vásárolni lcd tv-t
200 ezer körül de nem tudok dönteni
tipusok közül samsung vagy lg vagy más?
dvd upc direct nézésére és megfelelö beltéri és dvd lejátszó vásárlása
után Hd tv-adások mûsorok nézésére
ti szakemberek mondjatok már nekem valamit hogy mit vegyek
Lehet benne valami, mert az analóg adások szebbek, mint a SCART-on bejövõ STB-bõl digitális adások. Gondolom, azt csak úgy ráereszti a kijelzõre. Elötte LG-nk volt, de hát klasszssal jobb.
A D3500 is full HD?
Pár napig nézhetük a FilmboxHD-t, DVB-C HD révén, mivel nem kódolták le, hát az gyönyörû volt! A CAM-os lehetõséget még nem sikerült kipróbálnom. Nem tudom azt honnan lehetne szerezni.
Köszi a választ!
Szerencsére ez nem gyógyszer, így nem égetõ, azonban ez az LCD tv dolog is olyan mint a PC piac. Minél tovább vársz annál újabb és fejlettebb gépek lesznek.
Tudnál mondani részleteket, hogy mik lesznek az újdonságok vagy azt még senki se (átlag ember)tudja?
Vagyis tényleg megéri várni?
Kösz!
T.
DE lehet ez túl egyszerû <#nemtudom>#nemtudom><#crazya>#crazya>
Még nem tudom mi legyen.
Ha most akarsz vásárolni, akkor LF65 vagy Samsung LE-40M87 amit én ajánlanék. A Samu drágább valamivel, de egy klasszissal jobb a feketéje.
Ugyanakkor egy-két hónap, és itt vannak az új modellek, szóval ha nem égetõ a vásárlás, lehet megéri várni már.
Egy közérdekû infot szeretnék megosztani veletek a LCD és a plazma tévékrõl. Lesz egy nagyon jó teszt a CHIP újságba csak ajánlani tudom, nagyon részletes tesztek lesznek a 40”-42” colos fullHD tvékrö.
<#wave>#wave><#felkialtas>#felkialtas>
Az Samsung LN-T4665F készülékrõl érdekelne a véleményetek.
Illetve annyit szeretnék kérdezni , ahogy nézem ennek a készüléknek csak NTSC tunere van ezzel , hogy tudok Európai szabványú adásokat nézni. Van e valami megoldás arra, hogy a Pal rendszerû képek megjelenjenek rajta. Köszi
www.digimomentsvideography.com
Ha van valakinek információja/tapasztalata a következõ készülékek valamelyikérõl, pls írja meg. Amire használnám: dvd, fényképnézegetés, pc késõbb talán konzol, és tv.
Kb ez is a prioritás. Jó képminõség, semmi csicsa.
Ha már volt szó ezen tv-krõl akkor bocs, a hozzászólás szám is tökéletes segítség!
Philips 37PFL5322
JVC LT-37G80SU
LG 37LF65 LG
LG 37LT75 LG
Köszi!
T.
A géppel összekötve néztünk full hd-s videókat és hát jah. 😊)
A tv adásoknál az m1 nagyon jó. Például a múltheti motorverseny, ami szélesvásznú is volt, nagyon szép képe volt. De a többi se rossz, de mûsor függõ szerintem. Ja és nem torzít, ha úgy állítod be.
Az a kártyahely mire jó?
Végre vki akinek van W3000😊 Én jövõ7végén veszek tv-t,de még mindig nem tom biztosra,h melyiket...
Miért ezt választodtad? Miért nem a D3500-at?
Nézegetem élõben is és a DVD adástól nem voltam elájulva, padig azt írják (http://www.sony.hu/view/ShowArticle.action?section=ODW+SS+hu_HUProducts&articlesection=1&article=1200495055991&productcategory=TV+Projector&site=odw_hu_HU),h a BraviaEngine EX-nek köszönhetõen felkonvertálj vmi DRC-MF v1.0 funkció révén
Légyszi írjál róla! +éri a +50ezret a D3500-hoz képest? tv adások milyenek?
köszi
egyébként pedig #5103
-tRs-Landor
Mi a véleményetek: Samsung LE-40F86 BDX vagy Sony KDL-40W3000 vagy Sharp 42X20E?
Valakinek van tapasztalata Philips 42PFL7662D-ról? 317e-ért találtam, de úgy látom technikailag nem vmi erõs...
40F86BD!!
-tRs-Landor
Azért köszi.
http://www.engadget.com/2008/01/06/samsung-reveals-pn58a750t-pn42a450p-and-pn50a550s-plasma-lineup/
Nekem is volt ilyen problemam.
Esetleg segithetek holnap ha te is Nvidia-t hasznalsz.
Most meloba vagyok,fejbol meg nem emlekszem hol kell bepipalni a "videok tukrozese" ablakot.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Esetleg próbáld lehúzni az antennát a TV-rõl ha abbamarad akkor a gép és az antenna között van a hurok. Ha nem akkor máshol kell keresni.
A DVD lejátszáson kívül más videó lejátszásnál minden rendben van (avi és társai és persze ugyanazzal a lejátszóval amivel a DVD-t játszod.)?
-tRs-Landor
Olyan kérdésem volna, hogy tudtok-e valamit a Sony T-sorozatáról, konkrétabban a KDL-T3000-rõl? Érdekes, hogy itthon szinte minden boltban lehet kapni, a sony honlapján (sem hazai, sem külföldi, kivéve asszem az angol) viszont nincs fent. Szinte teljesen megegyezik az S3000-el, fogalmam sincs, tulképpen mi lehet a különbség, a párezer Ft-on kívül. Talán Ti jobban vagytok informálva 😊.
Köszönöm!
kövesd azokat amiket leírtam 😄
-tRs-Landor
Vagy tedd át a TV-t AV2-re 😄"
Minden jól mûködik, egyedül a dvd-ket nem játsza le. ha áthúzom a tv-re akkor elsötétül a kép, de a hang megy tovább.
Videókártyának fent van a legújabb drivere.