LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia!

A Panasonic TH-42PX80 tényleg nagyon jó választás, ilyet fogok venni Én is, a boltokban most 290 ezer körül megy az ára, webáruházakban 270 körül is van, de azoktól kicsit tartok.
Viszont ha "csak" 94cm-es képátlóval veszed az 250 ezer most. (TH-37PX80)
[NST]Cifu
LCD TV:

Pro: Abszolúte semmi ghosting (beégés) rövid távon, csak ha folyamatosan, hetekig, hónapokig van ugyanaz a kép a képernyõn. Olcsó kisebb méretekben (egyedül az LG gyárt 32" plazmát, de az is drágább, mint a vele egy kategóriás LCD TV-jük), olcsóbb FullHD felbontásnál. Nincs foszforlag jelenség, a mai TV-k esetén szinte nem jellemzõ az észrevehetõ utánhúzás effekt. Összességében monitornak, konzolhoz ill. FullHD esetén jók.

Kontra: A fénybeszivárgás (bleeding), nem homogén fényerõ a képernyõn, gyengébb fekete, olcsóbb modelleknél gyenge színvisszaadás, a kisebb felbontású forrásanyagok megjelenítése kritizálható.

Plazma TV-k:

Pro: Nagyon mély fekete elérhetõ, nagyon jó natív kontrasztarány, kisebb felbontású forrásanyagok jobb megjelenítése. Összességében általános TV-ként, illetve DVD nézésre való használatra egy fokkal jobbak, mint az LCD-k.

Kontra: Ghosting (ha hosszú ideig nem változik a kép (pl. logók, feliratok), akkor annak "lenyomata" egy idõre ott marad a képernyõn, típustól függ, hogy melyik mennyire hajlamos, és milyen szinten a ghostingra), foszforlag (ez is erõsen típusfüggõ, sötét-világos gyors átmeneteknél "fénypászmát" húzhat), számítógépes monitornak kevésbé alkalmasak emiatt.

Amire neked kell, TV nézés, DVD nézés, arra szvsz a PX80-as sokkal jobb, mint bármelyik 40/42 colos LCD TV. De ha mindenképpen LCD-t akarsz, akkor Sony KDL-40S3000, vagy KDL-40D3000. Itt csak annyi a probléma, hogy áprilisban várhatóak az új Sony modellek, tehát a 3000-es széria most fut ki...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Alapozó.

A te tévéd fogadni csak az 1080i jeleket tudja, az 1080p-t nem, amennyire én tudom.

na megvan a TV!!!4
SAMU LE-40F86BD

-tRs-Landor

Ami hasonló kategóriáju,mint ez a Pana?
Például a Sony-nak nincsen valami jó tv-je?
Úgy hallotam lcd tvk-nél fontos
az 1080i 1080p pontosan mit jelent ez?
a samsung LE32R84-Ttámogatja ezt felbontást vagy ez tejesen mást jelent?
[NST]Cifu
A scaler felel azért, hogy egy PAL DVD filmbõl (ami 576 soros, interlaced felbontású), csináljon a TV-nek megfelelõ felbontást. Ha a lejátszód felkonvertálja a felbontást 720 sorosra vagy 1080 sorosra, akkor HD felbontású (720p-s, ez 42" plazmáknál 1024x768 pixel, LCD-k esetén mindig 1366x768 pixel) TV-nek a saját felbontására még egyszer úgy is át kell méreteznie, tehát a belsõ scalert úgysem tudod megkerülni.

Bocsi,de mi az a Scaler,illetve ez akkor HD ready vagy full HD-s és ezzen jó minõségben tudnám nézni a DVD-ket?Amûgy köszi a gyors reagálást,azért jobban utána nézek ennek a készüléknek.
[NST]Cifu
Szigorúan saját vélemény, de én a mostani tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy egy Panasonic 42PX80-as plazmát végy, olyan 270e Ft körül már hozzá lehet jutni, és nagyon jó Scalere van, kb. olyan, mint egy középkategóriás Blu-Ray lejátszónak, sõt, talán egy kicsivel jobb is annál. Ergo a felskálázással ennél a TV-nél felesleges játszani.

Sziasztok!Mostanában szeretném lecserélni a régi képcsöves tv-met egy LCD-re.De igazából nem tudom milyet vegyek úgy 250 ezerért.Van egy nagyobb DVD gyûjteményem ugyhogy én szerintem HD ready-t kéne vennem,mert annál azért még élvezhetõbb egy DVD film,mint a full HD-nál.Viszont azt hallottam,hogy BlueRay lejátszókban van olyan optikai tuning,amivel nagyobb lesz a felbontása egy DVD-nek.Na tehát ezért vagyok dilemmában,mert nagyon nem szeretném kidobni a DVD-ket,de nem tudom,hogy az új tévén milyen minõségben tudom nézni.Segítségetek elõre is köszönöm.
Megvettem a Sharp LC37X20E készüléket. Majd írok róla egy pár sort.

Mivel tisztítjátok az LCD-t?

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

A neten 200 körül már lehet veni Samsungot is. Az a lényeg h az R sorozatbol válassz mert annak már 8000:1 a kontrasztaránya.
Gondolom 40"osat akarsz ha már enyit rászánsz, LE-40R88BD már van 223-ért.
Heló szeretnék kérdezni valamit
szeretnék vásárolni lcd tv-t
200 ezer körül de nem tudok dönteni
tipusok közül samsung vagy lg vagy más?
dvd upc direct nézésére és megfelelö beltéri és dvd lejátszó vásárlása
után Hd tv-adások mûsorok nézésére
ti szakemberek mondjatok már nekem valamit hogy mit vegyek
[NST]Cifu
Egyfelõl ár, ahogy kinéz jelentõs esések vannak. Másfelõl jobb képminõség, jobb/más szolgáltatások (több HDMI, normális 24p támogatás, stb.). Ha most veszel, akkor szvsz a legjobb választás mos egy Samu LE-40M87.

Hello Lothargia!
Lehet benne valami, mert az analóg adások szebbek, mint a SCART-on bejövõ STB-bõl digitális adások. Gondolom, azt csak úgy ráereszti a kijelzõre. Elötte LG-nk volt, de hát klasszssal jobb.
A D3500 is full HD?
Pár napig nézhetük a FilmboxHD-t, DVB-C HD révén, mivel nem kódolták le, hát az gyönyörû volt! A CAM-os lehetõséget még nem sikerült kipróbálnom. Nem tudom azt honnan lehetne szerezni.
Helló Insticifu!
Köszi a választ!

Szerencsére ez nem gyógyszer, így nem égetõ, azonban ez az LCD tv dolog is olyan mint a PC piac. Minél tovább vársz annál újabb és fejlettebb gépek lesznek.

Tudnál mondani részleteket, hogy mik lesznek az újdonságok vagy azt még senki se (átlag ember)tudja?
Vagyis tényleg megéri várni?

Kösz!
T.

Breki33
Esetleg megkeresed a hozád legközelebb esõ Sharp márkaszervízt és megkérded mit szólnak az ügyhöz.

DE lehet ez túl egyszerû <#nemtudom><#crazya>
Ezt írták: "A garancia rajtunk keresztül érvényesíthetõ a cégünk által kiállított jótállási jegyen keresztül. Az esetleges garanciális javítások az Önhöz legközelebb esõ Sharp márkaszervízben történik magyarországon."

Még nem tudom mi legyen.

[NST]Cifu
A kérdés az, lesz-e valami baja a TV-dnek. Ha nem, akkor hurrá, nyertél. Ha igen, akkor kínosabb, mert cipelheted fel hozzájuk a TV-t (vagy jobb esetben õk küldenek futárt), és várhatsz a saját szervizükre. A döntés rajtad áll.

[NST]Cifu
Szvsz ne erõltess amerikai készüléket Európában. Az NTSC egy dolog, a 110Volt a másik, és a többi. Inkább végy normális európai készüléket, azzal kevesebb bajod lesz.

[NST]Cifu
A JVC-t húzd le a listádról, nem támogatja a PC-vel való összekötést. Az LG és a Philips a két jobb választás. Az LT75-ös csak HD felbontású (1366x768), viszont van beépített merevlemeze, amivel TV adást tudsz felvenni - de onnan letölteni nem! Az LF65-ös FullHD felbontású változat, monitorcélú felhasználásra inkább ez. A Philips TV nézésre, DVD-re jobb, mint az LG-k, viszont a monitorként való használata terén nem árt utánanézni mit támogat (a kézikönyvek letölthetõek .PDF formátumban), mellesleg ez is csak HD felbontású.

Ha most akarsz vásárolni, akkor LF65 vagy Samsung LE-40M87 amit én ajánlanék. A Samu drágább valamivel, de egy klasszissal jobb a feketéje.

Ugyanakkor egy-két hónap, és itt vannak az új modellek, szóval ha nem égetõ a vásárlás, lehet megéri várni már.

Forrest Gump
Megjelenés mikor?
Mi a tapasztalatok az internetes boltokkal? Azok nagy része ugye nem hivatalos gart ad, hanem rajtuk keresztül kell érvényesíteni. Így viszont jelentõsen olcsóbban lehet hozzájutni a termékekhez. Pl. a kinézett Sharp TV 369 helyett 300-ért. Azért ez már barátibb ár.

Sziasztok!
Egy közérdekû infot szeretnék megosztani veletek a LCD és a plazma tévékrõl. Lesz egy nagyon jó teszt a CHIP újságba csak ajánlani tudom, nagyon részletes tesztek lesznek a 40”-42” colos fullHD tvékrö.
<#wave><#felkialtas>
Sziasztok!

Az Samsung LN-T4665F készülékrõl érdekelne a véleményetek.

Illetve annyit szeretnék kérdezni , ahogy nézem ennek a készüléknek csak NTSC tunere van ezzel , hogy tudok Európai szabványú adásokat nézni. Van e valami megoldás arra, hogy a Pal rendszerû képek megjelenjenek rajta. Köszi
cloud.strife
Meg DVB-C-re is ugye, ami viszont van. Csak csesznek kompatibilis CA kártyamodult csinálni hozzá.

www.digimomentsvideography.com

Helló
Ha van valakinek információja/tapasztalata a következõ készülékek valamelyikérõl, pls írja meg. Amire használnám: dvd, fényképnézegetés, pc késõbb talán konzol, és tv.
Kb ez is a prioritás. Jó képminõség, semmi csicsa.
Ha már volt szó ezen tv-krõl akkor bocs, a hozzászólás szám is tökéletes segítség!

Philips 37PFL5322
JVC LT-37G80SU
LG 37LF65 LG
LG 37LT75 LG

Köszi!
T.

[NST]Cifu
Dekóderkártyához DVB-T szolgáltatás esetén. Mivel ilyesmi még nincs itthon (bár nagyon igérgetik), ezért semmire sem jó.

Nekünk is ilyen van és nagyon király.
A géppel összekötve néztünk full hd-s videókat és hát jah. 😊)
A tv adásoknál az m1 nagyon jó. Például a múltheti motorverseny, ami szélesvásznú is volt, nagyon szép képe volt. De a többi se rossz, de mûsor függõ szerintem. Ja és nem torzít, ha úgy állítod be.

Az a kártyahely mire jó?
Helló cicamisk!
Végre vki akinek van W3000😊 Én jövõ7végén veszek tv-t,de még mindig nem tom biztosra,h melyiket...
Miért ezt választodtad? Miért nem a D3500-at?
Nézegetem élõben is és a DVD adástól nem voltam elájulva, padig azt írják (http://www.sony.hu/view/ShowArticle.action?section=ODW+SS+hu_HUProducts&articlesection=1&article=1200495055991&productcategory=TV+Projector&site=odw_hu_HU),h a BraviaEngine EX-nek köszönhetõen felkonvertálj vmi DRC-MF v1.0 funkció révén
Légyszi írjál róla! +éri a +50ezret a D3500-hoz képest? tv adások milyenek?
köszi
Sony KDL-40W3000 em van. Gyönyörû, semmi problémám nincs vele, HD vevõ is van benne. Egy CAM-on keresztül lehetne bele kártyát dugni, de azt még nem próbáltam. Próbált valaki ilyet?
#5222! 😄😄
egyébként pedig #5103

-tRs-Landor

Hali!
Mi a véleményetek: Samsung LE-40F86 BDX vagy Sony KDL-40W3000 vagy Sharp 42X20E?
Valakinek van tapasztalata Philips 42PFL7662D-ról? 317e-ért találtam, de úgy látom technikailag nem vmi erõs...
én nem várok!
40F86BD!!

-tRs-Landor

ATI-kártyám van.
Azért köszi.
köszi.már alig várom az új modelleket.

http://www.engadget.com/2008/01/06/samsung-reveals-pn58a750t-pn42a450p-and-pn50a550s-plasma-lineup/
Breki33
privi ment
kaposi1
Milyen videokartyad van?
Nekem is volt ilyen problemam.
Esetleg segithetek holnap ha te is Nvidia-t hasznalsz.
Most meloba vagyok,fejbol meg nem emlekszem hol kell bepipalni a "videok tukrozese" ablakot.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Az lcd-nél állítólag kb egy hónap múlva jön ki az új széria, szerintem akkor dobják ki a plazmát is, de pontos infóim nincsenek a készülékekrõl
#5143 Mint említettem már akkor is elég jól áron adtuk
A zúgás, valószínûleg földhurok miatt van.
Esetleg próbáld lehúzni az antennát a TV-rõl ha abbamarad akkor a gép és az antenna között van a hurok. Ha nem akkor máshol kell keresni.
A DVD lejátszáson kívül más videó lejátszásnál minden rendben van (avi és társai és persze ugyanazzal a lejátszóval amivel a DVD-t játszod.)?

#5188 <#nemtudom>

-tRs-Landor

Helló!Tud valaki az új samsung 42-es plazma modellekrõl valamit?(forgalomba hozatal,ár).
Üdv!
Olyan kérdésem volna, hogy tudtok-e valamit a Sony T-sorozatáról, konkrétabban a KDL-T3000-rõl? Érdekes, hogy itthon szinte minden boltban lehet kapni, a sony honlapján (sem hazai, sem külföldi, kivéve asszem az angol) viszont nincs fent. Szinte teljesen megegyezik az S3000-el, fogalmam sincs, tulképpen mi lehet a különbség, a párezer Ft-on kívül. Talán Ti jobban vagytok informálva 😊.
Köszönöm!
[NST]Cifu
Akkoriban bõven 200e Ft felett volt még.

Nem tartom valószínûnek hogy a samsung gyártaná. Én infóm szerint csak pár panelt használ a sony,
Hát nem tudom, nekem jobban bejön a M87-nek a képe, valahogy jobb a képalkotása. Azt viszont neked kell eldönteni hogy megér e 22e ez a külömbség. Nálunk most 183e a 32M87, te menniért láttál?
<#nemtudom> és?
kövesd azokat amiket leírtam 😄

-tRs-Landor

-"akkor nyilván nem a kontraszttal vagy ilyesmivel van a baj, hanem magával a beállításokkal - vagy a lejátszó szoftverében vagy a videókártyád szoftverében
Vagy tedd át a TV-t AV2-re 😄"
Minden jól mûködik, egyedül a dvd-ket nem játsza le. ha áthúzom a tv-re akkor elsötétül a kép, de a hang megy tovább.
Videókártyának fent van a legújabb drivere.