21171
LCD - Plazma
  • kolesz01
    Az analóg kábeles tv adások képminőségén javít e valamit ha a tv Full-HD
  • ShaiHulud
    ok akkro az utolso sort az elozo hozzaszolasomban vedd stornonak:P meg nem lattam ezt, amikro irtam amazt.

de nem ertem en ezt akkor, hogy lehet hogy csak azok a tvk rosszak amik ott vannak? mert hogy rosszak az teny.
  • ShaiHulud
    ha szerinted varosi mese, akkro kerlek vedd a faradtsagot es latogass el a budaorsi MM-be es probald ki ott. garantalom hogy azt fogod tapasztalni amit leirtam. azt hogy szeriahibas azt az ottani eladok mondtak + az ottani fonok is tud rola.

ezenkivul fel lett hivva a garanciapapiron szereplo szerviz telefonszamuk : 0680 180538 es itt is elmondtak, hogy "igen ez a tipus szoftverhibas, kaptak is a sharptol egy uj szoftvert, de azzal is maradt ez a problema"

meg azt is elmondtam, hogy az a kulonos az egeszben, hogy amikro haza lett hozva akkro egy darabig semmi gond nem votl a DTV resznel, aztan gondolt egyet es onnantol kezdve DTV modra kapcsolva belassul az iranyitas. ATV modra visszakapcsolva ujra jo lesz, de ezt mar leirtam korabban is. lehet nem probaltad eleg ideig. vagy azt eltudod kepzelni hogy csak azok a DH66E-sek rosszak amik a budaorsi MM-ben vannak?

ennel tobbet nem tudok mondani errol, nekem ezek a tapasztalataim es ezt mind ala tudjak tamasztani a budaorsi MM-ben.

es kulonosen sertonek talalom, hogy egy varosi mesenek titualod azt a probalkozasomat, hogy megkimeljem a forumtarsakat attol, hogy atkelljen ugyanazt elniuk, amit nekem kelett atelnem ezzel a tvvel kapcsolatban.
  • aranarth
    Bocs ShailHulud, a városi legendát nem a Te pechedre, hanem a jóindulatú és segítőkész MediMarktos "szakemberek" magyarázatára értettem!
  • aranarth
    Kedves ShailHulud! Újabb városi mesével lettünk gazdagabbak. A kételyeimet már elmondtam (szerintem nem dob piacra hibás sorozatot árengedménnyel senki, mert utána nem ad el semmit), de elismerem, hogy megijedtem. Ezért felhívtam a Sharp szervizt és megkérdeztem, hogy mi a gond a tunerrel a DH66-nál. A szervizvezető hívott vissza, de nem értette a felvetést, mert ők nem tudtak semmiről. Elmondtam mindent, amit írtál - hangsúlyozva, hogy én nem mertem kipróbálni. Azt felelte, hogy hozzájuk eddig egyetlen modellt vittek vissza hibásan, azt megjavították. A MediaMarkt pedig nem jelezte a Sharp felé, hogy bármi gond lenne a sorozattal (Ezért azt sem érti, hogy a vevőknek, vagy Neked miért mondják, hogy szériahibás - logikus, teszem hozzá, hiszen a forgalmazó MM reklamálna a gyártónál, mert nem akarja bebukni a vételárat/hasznot).
    Megnyugtatott, hogy semmi gond nem lesz, dugjak be egy UHF antennát, hozzam be a Duna TV-t és a Duna2-t (Autonómia) és meglátjuk. Ha baj van, hétfőn kijön.
    Ahogy este hazaértem, egyből bedugtam a kis szobaantennámat, behoztam rajta és beprogramoztam a 2 adót: kép sajnos nincs, mert gyenge a jel (nem jön még a UPC Direct), de a frekvencia OK, még a nevét és a HD jel felbontását is kiírja a csatornának, vagyis a tuner működésben van. Csakhogy hál' istennek SEMMI NEM LASSULT LE A MENÜBEN - se a digitálison, se visszakapcsolva az analógon. Ugyanúgy működik, mint eddig.
    Aztán rákérdeztem, hogy valójában mi a különbség a 2 modell (a DH65 és a DH66) között: nevetett, hogy semmi, csak a TV talpát más színre festették - a 65-ösét matt feketére, amolyan bőrhatású középrésszel, míg a 66-osét ugyanolyan zongoralakk-feketére, mint a kávát - nem adtak ki külön használatit, nem vették be külön a prospektusokba, mert a 2 TV az utolsó forrasztásig megegyezik, a valamilyen tervrajzaik is ugyanazok.
    Úgyhogy nyugalom. Gyönyörű képe van, szériahiba nélkül.
    Alig várom, hogy hozzák végre a tányért, mert utána lesz egy rakás digitális adóm, köztük jó pár HD.
    Ha ne adj' isten gond lesz, megírom.
  • vénfarok
    sziasztok
    a 3 tv közül melyik a jobb?
    Panasonic
    Panasonic 2
    LG
  • Klemice
    akkor az 1esre meg a 3masra max dvd lejátszót kössek :\
  • arty
    valszeg nem, a többi hdmi-n csak 1280x720 és 1920x1080 (és a többi házimozis felbontás) megy. ugy néz ki csak a fullhdsek hajthatoak nativan az összes hdmi-n (656 legalábbis igen)

kolesz01: LG "olcsobb", kevésbé presztizsmárka, ennyi
  • kolesz01
    sziasztok mi a véleményetek ,tapasztalatotok LG 32LG5700 LCD tv-ről
    nem tudom eldönteni mi lehet az oka, hogy 1920×1080 pixel felbontás ellenére is viszonylag "alacsony" az ára
  • ShaiHulud
    ejj tudtam akrtam meg irni valamit az elozo postban, szoval: ha nem kell az mpeg4 cucc, akkro meg ajanlatosabb egy D65-t venni, hisz abban nincs benne a DH65 tel (ill a DH66-tal) szemben, igy olcsobban meglehet kapni mint egy DH65-t. DH66 nal nem biztos hogy olcsobb, hisz az a hibaja miatt eleve egy olcsobb arfekvesben van (csak eppen nem kozlik veled hogy hibas.)
  • ShaiHulud
    ha nem kell a dvb-t mpeg 4 resze a tvnek akkro nem lesz vele gondod, gyonyoru szep kepe van meg analog adasnal is.

viszont ha akarod hasznalni a foldi sugarzasu digitalis adokat akkro felejtsd el ezt a keszuleket, hisz hibas benne ez a dolog, mar irtam rola lejebb, hogy visszakelett vinni MM-be, mert itthon derult ki.(basztak rola szolni ott, pedig tudnak a hibajarol)

amugy ha nem hiszed, akkro menj be megint az MM-be es vedd kezedbe a tv taviranyitojat majd nyomd meg rajta a DTV feliratu gombot, persze kell hogy legyen rajta jel is. azutan meglatod mirol beszeltem, minden gombnyomasra olyan jo 30-60 masodperc mulva reagal csak, ebben a modban.

• ShaiHulud
    foldivel is lehet venni. annyi kell hogy legyen a tvdben mpeg4 dekoder, illetve egy settopbox ami tudja. de a sony w4000 az tudja szal semmi gond, max annyi hogy nem tudom ahol laksz ott van-e lefedettseg.
  • Gabyee
    Sony W4000 hogy lehet előhozni a szervízmenüt ha lehet egyátalán?
    Hol lehetne az alap beállításokon tuningolni?
    A Dunatv csak műhold és kábelen jön vagy földi antennával is lehet digibe venni?
  • Klemice
    felmerült bennem egy kérdés
    ugye a 4es széria samsungoknál mind a 3 hdmi-n fogad natív jelet
    mert a kettes port a pc preferált a többit nem próbálgattam
  • gabsza
    Szia, néhány napja írtam egy pár sort a Sharp DH 66-ról miután a MM-ben megvizsgáltam a készüléket. (8406. hozzászólás) Ott volt néhány észrevételem, légyszi- mivel neked van ilyen tévéd- véleményezd az elmondottakat, mert engem is érdekel ez a készülék.
  • Paparazzi20
    Igen ez engem is érdeklne,mert én is egy ilyen tv-ben gondolkodok,és bár mifelénk még nincs digitális lefedettség,így nem is igazán tudom megnézni a közeli boltokban,hogy a dh65-ben is fennál e ez a probléma..max megkérdezni,mit tudnak róla.
  • ShaiHulud
    jaja egyet ertek, nagyon szep kepe van. mi is sajnaltuk hogy vissakellett vinni :( nem is talaltunk masikat amit elvittunk volna helyette. ezert lenne jo tudni hogy a dh65-ben is megvan e ez ahiba vagy sem, mert annak is nagyon szep a kepe.(mivel ezekszerint ugyanaz)
  • gennaro85
    Nem tudja véletlenül valaki hogy lehet előcsalni Sharpokból, hány üzemóra van bennük?
  • arty
    sony-t nemismerem, másik kettőből a samu-t, mert jobb a kontasztja
  • Leky
    Ti ezek közül melyiket választanátok és miért:

Sony KDL-32S4000
    LG 32LG5000
    Samsung LE32A454

Elsődleges szempont az Xbox 360 használata.
  • arty
    na, ez a vicc, h még szoftver frissitéssel sem képesek megoldani :( vszeg a hardver rossz tényleg :(
  • aranarth
    A Sharp DH65 és DH66 között nincs különbség az elnevezésen túl, legalábbis sem a Sharp ügyfélszolgálat, sem a promoterük nem tudott róla. Szériahibás készülékeket biztos nem hagynak forgalomban, de most már kipróbálom úgy is, hogy megy alatta a DTV adás, mert ez aggasztó. Basszus, pedig gyönyörű képe van!
  • ShaiHulud
    azt volna jo tudni, hogy vajon a SHARP DH65 mentes ettol a hibatol vagy sem. nincs valakinek tapasztalata errol? electroworldben sajnos nem volt hozza dtv jel :( szal nem tudtam kiprobalni. MM-ben meg csak d65 van (ebben nincs mpeg-4), illetve a dh66e. ebbol a szeriabol.
  • ShaiHulud
    marmint utolag mondtak, most hogy visszavittuk! ez a nem semmi! amig ott voltam ket vevot is lebeszeltem, hogy nehogy ezt vegyek. a kialitott darab is ezzel a hibaval rendelkezik amugy, akarki kiprobalhatja a budaorsi media marktban.
  • ShaiHulud
    amugy az votl meg a fura, hogy hazahozatal utan, olyan 3 percig ment rendesen a DTV alatt is a menu, aztan szepen gondotl egyet es belassult, azota fos volt vegig (es nem nem valami beallitas miatt, mert nem allitottam at semmit, csak nezelodtem milyen lehetosegek vannak a menuben)

de mondom MM nel is tudnak rola, ok is mondtak szeria hibas a dh66e, szervizben is ezt mondtak, soot ott meg azt is mondtak hogy sharptol kaptak masik szoftvert hozza, de azzal is rossz volt.
  • ShaiHulud
    pedig kerlek igy tett, probalj rakeresni neten a sharp dh66e -re. meglepodve fogod latni hogy se hire se hamva, megis lehet kapni. szerintem a sharp dh65 bol elbasztak egy szeriat es 66e kent aruljak, de gyanitom a sharp ceg ugy adta ki, hogy szoljanak az eladok hogy a digituner fos benne, ezert is kaphato olyan olcson. (persze MM-ben basztak szolni errol, de legalabb a penzt visszaadtak)
  • ShaiHulud
    az osszes meretnel seriahibas, gyarto is tud rola. dtv-n ugy probaltad, hogy ment is kozben a dtv adas? szal pl szobaantennaval fogtad a duna tv HD-t amit tolnak mpeg4 rol DVB-T-n ? ha nincs jel akkor asszem nem is latni a lassulast, hisz akkro nem is kell a digitunernek dolgoznia. csak a digituner mukodese kozben lassul le az egesz :(
  • patiang
    Mielőtt megvettem, kb 1,5 hónapot filóztam. Pedig úgy- ahogy pedzem a dolgot.
  • patiang
    Azért mondtam, hogy vannak műszaki analfabéták. Kb 70-80%.
    És én nem reklamáltam, de meg is tehetném, ha akarnám.
  • patiang
    Azért remélem nem értettél félre:))
  • desigo
    Ha már van valakinek 1-200 ezer Forintja vagy még több akkor talán kellene venni a fáradtságot,hogy azt a 4-5 féle ismeretlen fogalmat megkeresse és utána olvasson minimálisat.
    Aki meg nem kíván foglalkozni vele az hagyja magát rábeszélni az eladótól valami raktári készleten maradt darabra az ne jöjjön ide reklamálni...
  • aranarth
    Amúgy kizártnak tartom, hogy a Sharp (vagy bármely más gyártó) - miután elvileg sorra cseréli a készülékeket ugyanazzal a hibával, - hagyná forgalomban a selejtet. Túl nagy presztízsveszteség lenne. De utánanézek, elvégre erre való a net...
  • patiang
    Gondolod cloud, hogy mindenki tudja mik is takarnak ezek?
    Te elhiszem, hogy otthon vagy benne. Szégyen is lenne, ha nem, hisz a munkahelyed is olyan.
    De vélem azt is tudod, hogy a mostani TV-k beállításához szakemberek kellenek. Még Bp-n is. Tapasztalat. Vidéken ?
    Nos akkor meg, hogy STB, full, HD ready, digitális stb mi a segg?
    Tudom, hogy nincs megállás, és így a helyes.
    De azért a "hülyébb" emberek szemszögéből is kellene nézni a dolgot, s nem olyan cimkékkel telepakolni a TV-ket, amiket alapból nem fognak kihasználni.
    Ezek persze nem e topic résztvevőinek szól.
  • aranarth
    Holnap egy hete, hogy vettem egy Sharp Aquos DH66E-t a MM-ban, igaz 32"-osat. Rengeteget próbálgattam a menüjét, nekem nem állt be. Hátrányként írtam (#8362), hogy a csatornaváltás 2 mp (amit sokallok), de egyébként rendben van a menüje. Most megint átmentem a DTV menübe, 2 percig nyomkodtam, de semmi baj nem lett. Ezt a hibát minden D és DH modellre mondták, vagy csak a 37 colos DH66E-re? Kicsit felidegesítettél, hallod?! :-) Én eddig maximálisan elégedett vagyok a készülékkel, de most majd rosok állítgatni a DTV-ben a menüt...
  • cloud.strife
    Hello HD pl?

Annyira szeretem ezt a hozzáállást. Több mint fél éve lakhelytől függetlenül lehet HD adást nézni.

Nem értem a problémát.
  • patiang
    de azért nem bántam meg, mert okés
    csakhát 40-ért mást is tudtam volna venni
    ez van, meg púpos teve:)
  • patiang
    32LG3000
  • Klemice
    mlyen tv-n buktál 40et ? :O
  • patiang
    LCD 19"
    Tudom, hogy van különbség, de nem oly mérvű, hogy gigámba döfjem a bökőt.
    Vettem egy 32"-os HD ready-t, amin egy hónap múlva 40kilát zúgtam.
    Vertem a kobakom, hogy miért.................................
    Érted?
    Ekkor, hogy nyugtassam magam: a TV adók 1080i-ben fognak sugározni, amit a 720p tökéletesen megjelenít. Ha közelebb ülök a TV-hez mint 3m, akkor az HD ready éppoly minőséget fog produkálni.
    Láttam a havernál 40"-os full HD-t BD-vel. Hát igen tök frankó!!! De mivel az mani tasekom nem BD lemezekre van tervezve, ezután is vagy torrent, vagy a normál 1080i TV adás.
  • arty
    pláne 4 méterről MEKKORA a különbség, igaz? nane, ugyanmár.

leky: konkrét tipust? samsung 32A451 vagy lg 32LG5000. 37" nem férne be? mert ebben a kategoriában egy 37lg3000 (avplanet 137ezer) a mérete miatt szerencsésebb lenne, bár azon is mulik milyen messziről néznéd ;-)

elsősorban xboxozni elég a hdready. 130 körül fullhd ugyse nagyon van a 32lg5700on kivül

a kontraszt számokkal ne foglalkozz, semmit nem számitanak, hazudik minden gyárto, egymást licitálják tul ... MEG KELL NÉZNI!!!

patiang: ez az összehasonlitás igy nem sokat ér :) még az sd se nagyon látszik gyengébbnek, holott ... a cikk amugy nem rossz.

hd vs. sd:

http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html (ha ezt valaki lcd monitoron nézi meg, reálisabb összevetést kap az és hd viszonyárol. a kérdés, hogy ezt milyen távolságbol látja vki ...)