LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintetek meik a jobb LG 32LC52 vagy LG 32lb76
OFF: Nem dölt el, nem dölt el ... mostantól lehet még csak pályázni! Ha kis szerencsénk van, akkor Mpeg4 lesz, mive Mpeg2 avult, jó lenne nem ezen spórolnának, a H264 meg HD adások hiányában felesleges bitrate pazarlás lenne. Nyár közepére eldöl ki nyeri meg a tendert, és talán ki is hírdetik a nyertest. Viszont a lentebb említett Outlet üzletben árulnak vagy 20 féle DVB-T motyót, akkor õk sejtenek valamit, vagy azok mindkét formátumot támogatják? A MUX1-en tudtommal csak "ingyenes" csatornák lesznek, de a másik kettõn esélyes, hogy lesz pár fizetõs csatorna is. HD adás meg gondolom DVB-C és DVB-S2-n, és csakis jópénzért lesz.

[NST]Cifu
Az "olcsó" elég relativ, pláne itt. Ha ugyanannyi egy LG 32LE2R, LC2R és LC56, akkor értelemszerûen az LC56 a legjobb választás. Szigorúan saját vélemény, de 20e Ft-t bõven megér az, hogy ne 26, hanem 32" képátlót nézz, persze tisztában vagyok benne, hogy ez nem ennyire egyszerû döntés. ^^

Ami az extrákat illeti a DVB-T például tipikusan olyan dolog, amivel jelenleg nem lehet mit kezdeni. Még mindig nem dõlt el, hogy MPEG-2 vagy MPEG-4 tömörítésû lesz, fizetõs, ingyenes, miért, hogyan.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Megértem amit írsz, csak ezek ugye azért olcsóak mert régiek, amiket írtam. Nyilván jobb lenne egy új modell, ami jobban tud SD adást felskálázni (hogy hívják ezt magyarul?), meg ilyemi.
Remélem a tévém még kibírja a köv. generációváltásig 😄
Nincsenek nagy igényeim, de azért nem a leggagyibbat szeretném nyilván.

[NST]Cifu
Samu LE-32R8x-eket nézd meg szerintem. Ha TV nézés és az SD felbontás (DVD) nagyon fontos, akkor Sony KDL-32S3000 még, de az már egy árszintel feljebb van.

Ismét: hamarosan itt vannak az új modellek. Nem azt mondom, hogy nem szabad most vásárolni, csak azt, hogy egy hónapon belül teljesen más választék lesz...

[NST]Cifu
C9x samu plazmát ne, a ghostingja katasztrófa állítólag.

[NST]Cifu
Ha "holnap" veszed, akkor 130e Ft-ért szvsz LG 32LC51, 150e Ft-ért Samu LE-32R8x.

..bocs, a legutóbbi hozzászólásom az 5283-ra (CIFU) válasz!....

Helló!
Nagyon jó tv-d van! A sonyval a magas ár (40"-esek) és a kevés 37"-es választék a gondom. Nekem az a fontos hogy megbízható tv-t vegyek, elfogadható áron. A középszerûség nem nagy probléma. Átlagos a szemem. Na meg ugye a tv-knél is kezd megjelenni ez a PC-s "betegség". Megveszem és fél év múlva már sokkal jobb, okosabb tv-t vehetnék ugyanannyiból... Nem mindegy hogy 450e vagy 250e ft-os tv-t cserélek le majd 5-6 év múlva amikor mondjuk jönnek az oled tv-k (csak tippelek!!). Addig meg már bírja ki az LG ha lehet.... Egyébként a saturnban láttam az LF76-ost. Máshol még nem. Nekem tetszett a képe a többivel összevetve. Igazából ez érdekel (és ezért bújom a net-et) hogy az LF76-al nem fürdök-e be?! Kösz még1x a válaszokat! T.

lehet venni ilyen szûrõs konnektort vagymit, az nem segítene? <#confused>

-tRs-Landor

megvan. tehát a dolog xbox-os oldalával nincs gond, tv kéne vmi jó ilyen árban
Szerintem nem egy hátrány, ha van HDMI az Xboxodon.

helló! nem értek a tévékhez, vásárlás kikérném vélemányetek:
mb max 150e-et szánnék egy új lcd tv-re. normál funkciók mellett( dvd,tv-mûsor) xbox-hoz is használnám. légyszi írjátok meg mire kell figyelnem, ill ár/érték arányban mi számítana jó vételnek. ha konkrét típust mondanátok az lenne a legjobb. köszönöm annak elõre is aki idõt szán rám😊 hali
"C"-seket nem érdemes venni Samuból, akkor inkább Panasonic TH42PV7P 200-ért.
Hi! Ehez mit szóltok 200 ért Samsung PS-42C91HX.
Köszi szépen. Azzal tisztában voltam, hogy régiek, mert egy outlet-bõl vannak, csak azt is tudom, hogy egy friss ÉS normálsi készülék inkább 200K-hoz van közel, mint 100-hoz, én meg még ezt se tudom mibõl venném meg ha lehal a régi CRT. 😞
(Persze lehet kapni ilyen überrégi 26"-os LCD-ket, ami még 1280-as 16ms-es panellel van 75K körül, de azt hiszem azok már semennyiért sem érik meg.)

[NST]Cifu
Kérdezném, hogy az LG 32LC2D megérne e 129.900-at?

Az LC2D 2006-os model. Az LG-bõl az LC41/42/45/46/51/52/55/56 sorozat 2007-es. A 2008-as modellek jövõ hónapban jönnek. Szvsz ennyit nem ér meg, ennyiért LC51-eseket is látni...

A felsoroltak közül a 32LC56 a legjobb választás, ha mégis most rögtön akarsz vásárolni.

[NST]Cifu
Ez nem panel szerintem, hanem valószínûleg a tápegység...

Kezd haldokolni az ezer éves SABA tévém.

Kérdezném, hogy az LG 32LC2D megérne e 129.900-at? Ahogy látom elég nagy (32") (kisebb is elég lenne), van benne DVB-T és csak egy HDMI-je van, de legalább HDCP-s. (HDCP-nek van értelme nem full HD esetén?)
Vagy van ugyan ennyiért LG 32LE2R 32, nix HDCP, nix DVB-T, van helyette pár ez meg az.
Vagy van LG 32LC56 ugyan ennyiért és LG 26LC55 110.000-es áron. Na most ezekre némi keresgélés után azt állította pár weboldal, hogy a képminõség nem túl jó, és állítólag csak 6 bites a paneljük? Viszont újabbak azt hiszem a fenti kettõnél.

spam! ne nyissátok meg!

-tRs-Landor

Cifu!
#5270 lehet hogy panelhibás?

-tRs-Landor

igazan jo ajanlatok:
http://href.hu/x/54ek
http://href.hu/x/54ey
[NST]Cifu
Az AD5 a Sharp alsó szériája. Egyszerû, nincs semmi olyan extrája, ami a konkurensek felé emelné. Az ára sem túl kezdvezõ, mert ezeket még Japánban gyártották, és az EU ez esetben védõvámot vet ki rá (elvileg már idéntõl Lengyelországban gyárták a Sharp TV-ket az EU piacára).

Nem tudom milyen videojeleket támogat, sem a magyar, sem az Európai Sharp oldal nem tartalmaz semmi erre vonatkozó információt. Ha tippelnem kellene, akkor szvsz 1080p-t nem támogat, csak 1080i-t, mint a konkurensei (nem igaz, az LG 32LC4x/5x széria fogad 1080p jelet például). Nekem ez már egy negatív visszajelzés, ha a gyártó el akarja adni nekem a termékét, akkor ugyan már had tudjam meg vásárlás elõtt mégis miért adnék ki pénzt. A Samsung, LG, Sony vagy a Philips oldalai sokkal informatívabbak általánosságban...

LG 32LT75: egy középszintû LG model, és beépített DVR-el (merevlemezes felvevõ), DVB-T tunerrel. 1080p jelet képes fogadni HDMI-n (akár 24Hz-en is, de a TV valószinüleg ezt utána felhúzza 60Hz-re, nem úgy tünik, hogy képes a valós 24Hz-es üzemmódra).
Samu LE-32R86: középszintet képviselõ Samu TV, DVB-T tunerrel. Nem képes az 1080p/24Hz videojelet fogadni.

[NST]Cifu
Ezt nem lehet ennyire leegyeszerûsíteni, hogy most az LG gagyi, a Sharp vagy a Sony meg minõségi. Nekem egy Sony KDL-40V3000-esem van, de pl. a menüje és TV távja szerintem finoman fogalmazva egyszerû, letisztult (ie.: kissé gagyi). Az LG PG6000-es plazmájának a távja és menüje is szemet gyönyörködtettõ, igényes. Ez egy apróság, de ugyanúgy a minõségrõl beszélünk.

Az LG szerintem TV-k terén alapvetõen az ár/érték szintre ügyel. Nem mondom, hogy egy LG általánosságban felér egy Sharp vagy egy Sony minõségére, de egy átlag felhasználó számára az adott árért általában pont olyan minõséget nyújt, amit elvár tõle.

Ha a minõséget a hibákra érted, akkor itt inkább az ügyfélszolgálat, a garancia és hasonló kérdésekrõl van szó. Nekem volt LG TV-m tavaly, fél év után a panelje meghibásodott. Nem egész egy hét után kaptam a telefont, hogy egy cseregarira vagyok jogosult, az Auchanban pedig visszakaptam a készülék teljes vételárát (amit kifizettem anno érte, noha a készülék vételára azóta jelentõsen zuhant már). Szerintem ez teljesen korrekt eljárás volt, én elégedett voltam velük.

[NST]Cifu
Csak a külcsíny a különbség.

mi a véleményetek a Sharp LC-32AD5E?
tipusú tv-rõl támogatja ezeket felbontásokat 720p 720i 1080i 1080p?
nem találom sehol a részleteket
segitsetek már kérek valakit
Lg-nek jó az LG32LT75-tipusa vagy samsung Le32R86-mien felbontásokat támogat?
Köszi!
Kezdetben a japán márkák érdekeltek. Fõleg a megbízhatóság, minõség miatt. Lehet tudni hogy milyen minõséget képviselnek a koreai típusok (fõleg LG mert most egyelõre ez a befutó...) mostanában?
T.

nézd én DVDs anyagot anyagot nézek 2 méterrõl 40"es fullhdn és teljesen élvezhetõnek tartom 😊
szerintem nincs jelentõs az élvezhetõség rovására menõ különbség a 720p és a 1080p között, ha jó a TV upscalere 😊

-tRs-Landor

jAsOn VoOrHeEs
Egy 40"-os FullHD TV-n 2-2,5m-es nézési távolságból a 720p-s videoanyagok milyen képminõséget produkálnak? Jelentõs minõségbeli romlás lesz az 1080p-hez képest, vagy teljesen élvezhetõ/nézhetõ marad? A tömörítési hibák gondolom jobban kijönnek azért 720p-n, kérdés, hogy ez mennyire lesz zavaró?!

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

AZ Lg- 32LB76R miben kûlömbözik a 32LB75-ÖS Modeltõl
az Lg.hu- nem találom holvan hozzá részletes leírás?
[NST]Cifu
Ez az LF75 kicsit más desingal. Elektronikusan kicsit megbütykölték az LF65-öst (a panel natív kontrasztja maradt 1200:1), kapott 3 HDMI kimenetet és egy kicsivel frissebb belsõ elektronikát az LF65-öshöz képest. Nem rossz TV az ár/értéket nézve, de még így is azért az alapszinû FullHD-k közé tartozik.

de a 720p azt biztos támogatja?
van olyan lcd tv a samsungnak mej támogatja a 1080p-t 200-e köröl
LG nek van olyan tipusa mej 200-e alat van támogatja 1080p 1080i 750p 750i-t és 8000:1 kontrasztya van vagy az Lg-nél jónak számit a 5000:1 kontraszt vagy az kevés pl a fekete színnél?

Helló!

Tegnap láttam egy LG 37LF76 Lcd Tv-t.
Új modellnek tûnik.
Valaki tud errõl a típusról valamit (nem adatlap hanem tapasztalat, infó érdekelne)?
Nekem tetszik és kicsit drágább az LG 37LF65-nél.

Van látható különbség a 6ms-os és a 8ms-os lcd tv-k között?

köszi!

T.

Guer
ha olyan felbontásu akkor igen

de ez pont egy 720p-s készülék amit írtál

1080p-t támogatják a samsung lcd-k?
(Le32R86)
Meg eléggé szárad a szemem. Moncsi elõtt is sokat vagyok, most meg egy LCD került a nappaliba, amit konzol hajt meg többnyire. Kell majd valami fényforrás estére. Talán lentebb a sólámpát ajánlották mások. Ki fogom próbálni.

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

na én is így vagyok a samsungommal 😄
ennyi év crt után kicsit több idõ hell hogy megszokjuk 😄
ja ráadásul nekem meg nemtudom, de HDMIn kereszül bejövõ kép esetén ha nincs fen maxon(10) a háttérvilágítás(->világosabb fekete) akkor halk zúgást hallok.. :S most nem tudom hogy ez másnál is így van vagy a tvm szar<#whatever>

-tRs-Landor

Egyszerûen nem bírom megszokni, hogy nincs igazi feketéje a Sharpomnak.

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

[NST]Cifu
Ha nem látsz rajta beégést (aféle árnyékok, a megjelenített kép lenyomatát), akkor hajrá, ennyit megér. Bár azért hozzáteszem, hogy ez a TV ma már elavultnak számít.

SZiasztok a munkahejemen van egy LG 42PX3RVA
tipusú plazma tv 1,5 éve fojomatosan számitógépes tartalom megy rajta
4-5 kép váltja egymást szerintetek van károsodása? mert most
25-ezerért eladják ér az anyit?
Breki33
Nem akarok Panasonic-ot csak ez az ár meg a kiállítási darab háttere érdekelt
[NST]Cifu

[NST]Cifu
A 6-os széria 2006-os modell, és én nem sok jót hallottam róluk LCD-k terén, szvsz inkább ne. Ha Panasonic LCD-t akarsz venni, akkor ne add a 7-es széria alá szerintem.

Breki33
A hülye azértnemvagyokban PANASONIC - TX-32LE60 most 109.999

viszont oda van írva, hogy kiállítási darab

Lehet errõl vmit tudni?
[NST]Cifu
A PX80-as még csak most kerül piacra, nagyon új készülék. Plazmák terén az LG hozta még csak ki a 2008-as modelljét, a PG6000-est, de a kettõ közül a Pana egyértelmûen jobb, az LG-re sajnos jellemzõ még mindig a Ghosting, a Panára egyáltalán nem. A Samsung a másik fõ konkurens, a Q9x és az olcsó C9x széria most fut ki, áprilisban jönnek a 2008-as modelljei. A Philipsnek is vannak plazmái, de azokról nem tudok õszintén szólva semmit. Aki meg kilóg, az a Pioneer, ez egy elmebeteg cég, nagyon jó minõséget nyújt, de arany áron mérik (egy 42" HD felbontású KURO plazma is 400e Ft felett van, ennyiért már 50" LG, Pana és Samsung plazmákat kapni). A Hitachi plazmáiról annyit tudok, hogy nem voltak elájulva tõleg az emberek, plusz kihoztak egy nagyon beteg felbontású változatot, 1024x1080 pixeles panelel... O.o

Per pillanat én azt mondom, hogy TV-re és DVD-re a Pana PX80-asnál jobb vétel emberi áron nincs. Lehet, hogy a Samsung robbant majd egy hónap múlva, de az még odébb van.

[NST]Cifu
A Samu-nak jobb a feketéje, az LG-ben viszont van egy beépített merevlemezes felvevõ. Ha ki tudod használni a felvevõ opciót, akkor LG, amúgy meg a Samu.

Akkor azt megbeszéltük,hogy plazma kell nekem, viszont más gyártó nem csinál ilyen tipusú készüléket?Nem akarom lebeszélni magam a Pana-ról, csak minden lehetõséget végig szeretnék nézni.Tehát,ha tudtok hasonló adotságokkal rendelkezõ más gyártó által készült plazma tv-t,akkor lenne mivel összehasonlítanom a 42PX80-at.Elõre is köszönöm.
A panasonic honlapján nem láttam ezt a készüléket,ez annyira új,vagy mi?
Amúgy szerintem meggyõztetek.
Sziasztok
Szerintetek mi a jobb választás
samsung Le32R86 vagy LG32LT75