21171
LCD - Plazma
  • ShaiHulud
    egyik samunak es lgnek sincs sajnos olyan szep kepe mint a sharp D(H)65-66 szerianak. legalabbis ebben az arfekvesben semmikeppen.
  • freesas79
    Szia.

Set top box nem kell neked földi vételhez, mivel van DVB-T mpeg4-es tunered ami dekódolja azokat. A 100 csatornát én nagyon sokallom, mert összesen 2 indult el, és 2 pedig lefoglalta a helyet (HírTV, a másikat nem jegyeztem meg, de azok tényleg kódoltan fognak majd sugározni)A földi jelet ugyan olyan mezei antennával tudod fogni, mint nagyon rég mikor még nem volt elterjedve a kábelTV és egyéb dolgok.
    Egyébként jó lenne ha be tudnád állítani a Duna HD, és Duna 2-t kiváncsi vagyok esetleg nem lassul-e be nálad is véletlen a TV-d menüje.
  • Tomaki
    A másik dolog, amit kérdeznék még tőletek: Van egy Panasonic SA-HT 340 házimozi rendszerem, erről néztem a dvd-ket még a régi csöves tv-men.
    Csak scart kábellel tudom rákötni az új tv-re, mert a dvd-n csak scart kimenet van, így viszont ha dvd-t nézek a Sony tv-n, hááát, elég érdekes a képminőség.

Mit kéne tennem? Olyan dvd lejátszót kéne vennem, aminek van pl komponens kimenete?Vagy hdmi-s? Nem szeretném kidobni ezt a pana házimozit, mert tavaly vettem és amúgy nagyon jó.

Mit javasolnátok?

Köszi.
  • Tomaki
    Sziasztok!

Új vagyok itt, de pár hete már olvasgatom a fórumot.
    Tegnap vettem egy Sony KDL-32W4000-es LCD-t. Hát mit mondjak. Gyönyörű úgy ahogy van, minden jóval el van látva, mpeg4 tuner, full HD, stb.
    Jelenleg kábeltv van itthon, az analóg adásokat szépen behangolta, bár még nem tudtam teljesen jól belőni a tv-t, hogy a legjobb legyen a képminőség. Amikor a digitális hangolást csinálta, akkor talált is több, mint 100 programhelyet, de egyik műsort sem tudja megjeleníteni. Mindent kiír a talált csatornákról, de úgy látszik kódolt az összes.

Mi kellene nekem ahhoz, hogy ezeket tudjam nézni?Új előfizetés?Vagy mi?Set top box? Az mpeg4 tuner nem erre van, hogy ne kelljen stb?
    Bocs, ha butaságokat kérdezek, de nemigen értek még hozzá..

Minden hozzászólásnak örülnék.

Köszönöm, Toma
  • freesas79
    Én néztem a 7000-es LG-t... Hát...
  • arty
    :)))

tehát a legfosabb sharp is szarráveri a 656os samut vagy a 7000es LG-t? ühüm ...
  • freesas79
    Ez teljes mértékben igy van. Szín tökéletes, a fekete az tényleg fekete, a fehér az fehér... A lassulás különbsége a két csatorna között pedig az 1080i és az 576i jóval több képpont megjelenítés különbsége miatt lehet. Mivel 1080i felbontása 1920x1080 (félképes azaz interlész), míg az 576i hagyományos 720x576 felbontású digitális adás. Kevesebbet kell dolgoznia a tunernek, több ideje marad a "rossz szoftver" menüjének megjelenítésére. Bár ez csak az én szerény véleményem.
    Egyébként ha vki új TV-t vesz ez a sorrend:
    Sharp, Toshiba, Sony... a többi felejtős. Nem azt mondom hogy a többi márka TV-i rosszak, de nézzétek pl. a szoftverhibás Sharpot + egy másikat egymás mellett. Én megvárom az új szoftvert ahogy aranarth barátom is irta, mert egyébként egy nagyon jól eltalált TV ez a Sharp.
  • aranarth
    Ha 2 digitális adásnál eltérő mértékben lassul be a menü, ráadásul analógon továbbra is tökéletes, akkor az kizárólag szoftverhiba lehet. A frissítéseket a TV képes önállóan letölteni, úgyhogy erről majd gondoskodik a japán gyártó - csak kell néhány bejelentés. Nálam nem jött ki ez a hiba, de a kényelmetlenség amit okozna a szoftverfrissítésig (elsősorban a földi digitális adások egyelőre csekély száma miatt) olyan kicsi, hogy vissza nem vinném a TV-t. Ahhoz túl jó képet ad, hogy az Mpeg4-es tuner javítható hibájáért lemondjak róla. Viszont elismerem, hogy nem vártam volna a Sharptól egy ilyen figyelmetlenséget - rossz DTV/DVB-T szoftvert tenni egy amúgy tökéletes készülékbe - hülye egy hiba, mert erről talán többet beszélünk, mint arról, hogy milyen éles, telt színeket ad még analóg adáson is - torzítás nélkül.
  • freesas79
    Ha valaki szertné megnézni vagy összehasonlítani a kiszemelt TV-t, javaslom a http://www.lcd-compare.com/ weboldalt. Minden infot megtalál a TVjéről.
  • freesas79
    Sziasztok.

Elsősorban aranarth és ShaiHuludnak szól, és persze akik gondolkodnak a Sharp DH66E LCD TV-n. Én kipróbáltam ma, az én készülékem angliából jött még egy hónappal ezelőtt karácsonyi ajándék gyanánt. 2 heti nézelődés után esett erre a készülékre a választásom, elvileg ki kellett volna birnom karácsonyig, de ma üzembehelyeztem, hogy kiderüljön van-e vele valami "turpisság". Csak analóg kábeltv-t, illetve a Duna HD és Duna 2 Autonómia adásokon teszteltem. A képe gyönyörű, nagyon jól kezelhető, a szoba dísze lesz :) A DVB-T tunere viszont tényleg problémás. Aranarth neked azért nem lassult be a menü, mert nincs képed. Kipróbáltam úgy is, hogy antenna elforgat, h gyenge legyen a jel és ne legyen kép, akkor a menü is tökéletes volt. A Duna HD 1080i adásánál volt a nagyon problémás, ott tényleg igaz volt a néha 30mp-es késés, a Duna2 576i adásánál ez kb. 2-3mp-es késére redukálódott. A kép mindkét adásnál eszméletlen volt, viszont különbség a két adás között semmi. Úgy olvasgattam, hogy a Duna HD adása csak fel van konvertvertálva. A szoftverhiba létezik, de a TV-t nem fogom visszavinni, megvárom a javítást :) Aki pedig ilyen TV-ben gondolkodik, sztem vegye meg... Annyira gyerekcipőbe van nálunk még a HD sugárzás, hogy mire lesz nézhető csatorna, lesz szoftverfrissítés is, mert a "vasnak" nem hiszem h baja van.
  • freesas79
    .
  • patiang
    Kitűnő, és érthető.

Köszi!!
  • arty
    első bekezdés
  • Guer
    natív (azaz amennyi képpontból áll az lcd) felbontáson használni

így kapod a legszebb képet
  • Leky
    Az mit jelent, hogy "nativan hajtani"?
  • arty
    * sonyrol már ketten is ezt irták az x360 forumon!
  • arty
    Ha a monitort is kiváltanád, azaz ezen neteznél stb akkor fullhd-t javaslok, ezek közül egyik sem az. (én spec elvoltam egy hdready-n is sokáig, de az csak 26" volt). Ha csak játékra kell, akkor a hdready jobb választás: box játékok 1280x720 felbontásuak, pécé játékok pedig kisebb gépigényüek és több AA-t rakhatsz fel 1360x768ban!

samu A431 felejtős, gyenge panel, gyengébb kontraszt.
    samu A451 nehéz kifogni a jobb panellel (kétfélével gyártják), másik forumon srác probálta hajtani nativan és nem volt 100% pixelpontos a kép. (ő az 'A'-s panellel nézte, de van itt akinek S paneles van, tőle lehetne nativ hajtásrol érdeklődni...)
    LG5000 szemből érdemes nézni, az alkalmazott panel érzékenyebb a betekintési szögekre

sony-t nemismerem, de a VGA bemeneten nem lehet nativan hajtani, csak HDMI-n (de hogy csak egyiken vagy többön, azt nemtom. ha csak egyik megy, akkor dugdosni kell, mikor miven játszol ...)

samu.hu sok marhaságot ir, nézz meg mindent 3 helyen és kérdezz itt is inkább :)
  • Leky
    Van valakinek véleménye a Samsung LE32A431T2-ről. A samsung.hu oldalon 1920x1080-as felbontást írnak 15000:1 kontraszt aránnyal és 5ms válaszidővel meg persze alacsony árral a valóság mit takar.

A nálam versenyben lévő modellek:
    Samsung LE32A431T2
    Samsung LE32A451C1
    LG 32LG5000
    Sony KDL-32S4000

Csak az a baj, hogy nem nagyon merek hinni a gyártói leírásnak. Nekem az a modell kellene ami leginkább megfelelne játék megjelenítésére, mind Pc, mind Xbox360-nál.

• arty
    igen, a samungnak jobb a kontrasztja - mi ezzel a gond?

(annak ellenére, hogy az LG speckoinál nagyobb szám szerepel dinamikus kontrasztérkékként. pont ez ellen 'orditottunk'. megint félreértetted... )
  • hdmi
    Szia Cloud, látom te értesz a Sonykhoz, mi a véleményed e két tv-ről:
    KDL-37V4500
    KDL-40V4000

Sima TV-hez, DVD-hez, később pár év múlva BlueRayhez kéne. A válaszodat előre is köszönöm.
  • aranarth
    Szia ShaiHulud! A W4000-es Sony 199.900,-Ft a márkaboltban. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó képe van. Kicsit drágább mint a Sharp, de a specifikációik nagyjából megegyeznek.
  • cloud.strife
    Dehogy... :D
  • cloud.strife
    Télleg? :)
  • sean john
    Sziasztok!

Vettem egy Samsung LE 40 A536 LCD tv-t! Nagyon jó, megvagyok vele elégedve nagyon! Az lenne a kérdésem Samsung tulajdonosokhoz vagy hozzá értőkhöz, hogy hogyan lehet használni a PIP kép a képben funkciót, amit elvileg tud a készülék!?
  • ShaiHulud
    nem. gyonyoru szep kepe volt:)

probaltad a hattervilagitast novelni esetleg? lehet az volt leveve (valami nezelodo elallitotta mondjuk), illetve lehet a kialitott keszulekkel votl valami hiba.

ezen a dvb-t mpeg4 modban valo belassulason kivul mindennel megvoltam elegedve a tvvel kapcsolatban. nagyon szep kepe volt mind hd mind analog adas kozben is. sajnos nem is sikerult helyette masik tvt talalni, ami ilyen minosegben produkalja az analog jelet is, ebben az arfekvesben es meretben.
  • aranarth
    Én nagyon szépnek találom a képét és az analóg adást sem torzítja érzékelhetően - ez a legfeltűnőbb. Én - a ShaiHulud által említett hibán kívül - csak azt tudom felhozni "ellene", hogy egy-egy csatornaváltás elég hosszú időt vesz igénybe, kb. 2mp-et. A Tv összeszerelési és képminősége szerintem (és számomra) tökéletes. Ma egy hete, hogy megvan!
  • gabsza
    ShaiHulud, én a napokban megnéztem ezt a Sharp 66-os tévét a Médiában. A képélessége nagyon jó, a kép gyönyörű és ezzel igen kiütközött a többi "82-es tévé közül ( a DTV-adás minőségével mindenképpen). A képet azonban te alapból nem találtad túl sötétnek? Mert számomra ezzel is kitűnt az ott bemutatott készülék. A normál LCD fényerősséghez képest kimondottan fényhiányosnak mutatkozott és ezen a manuális beállítással sem tudtam határozottan javítani. Te ezt nem érzékelted?
  • rrbm
    sziasztok

azt szeretném kérdezni,hogy d-sub összeköttetésen lehet 1920x1080 felbontást küldeni?
  • Kimi23
    Az analóg kábeltv adáson semmit nem javít egy full hd tv, sőt ahogy én láttam inkább felnagyítja a hibáit.
  • aranarth
    1080p. bocs.
  • aranarth
    A jeltől függ elsősorban, utána jön a TV.
    Azonos jelnél is a képfeldolgozó program a döntő, meg a távolság, ahonnan nézed, nem a felbontás - de alapszabálynak azért elmondható, hogy egy FullHD panelra többet szán egy gyártó, vagyis valószínűleg jobb minőségű. Ráadásul a jövőben, amikor a blu-ray lesz annyira elterjedt, mint most a dvd, akkor nem érsz sokat egy 1366-os készülékkel.
    TV nézéshez viszont szinte(!) mindegy, mert egyik adás sem 1980p.
  • aranarth
    Na ja. :-)
  • Klemice
    ezt én is észrevettem csak lusta voltam reagálni rá :D
  • vénfarok
    vki #4872?
  • ShaiHulud
    a papiron szereplo kontraszttal nem kell foglalkozni, mert az csak reklam duma. a valodi kontrasztal amit latsz a tv bamulasa kozben, azzal viszont mar nem art:P persze nem tudom melyikre gondolt O. :)
  • cloud.strife
    Te idefigyelj......

Lentebb ordítottátok, hogy a gyártók közötti kontraszttal nem kell foglalkozni mert hülyeség.
    Erre azt írod hogy a Samu jobb mert jobb a kontrasztja? :D LOL
  • kolesz01
    tehát akkor jobb felbontás = jobb kép
  • ShaiHulud
    mondjuk hozzateszem MM-ben nem votl tul jo az analogadas jele:(
  • Klemice
    jobb panel és jobb elektronika van benne -> analógon szebb képet ad
  • ShaiHulud
    en ugy vettem eszre, hogy szemre semmit nem javit rajta :) aztan majd valami technikai zseni megmondja.