21171
LCD - Plazma
  • aranarth
    Kedves Body80! Szerintem a W4000 színvilága szép és van olyan képbeállítási mód, ami nem torzítja az analóg 4:3-as jelet amikor azt 16:9-re módosítja. Azt nem tudom, hogy konzollal hogyan viselkedik. Én (és CloudStrife) nem tapasztaltam interlace hibát, de sokan mások (pl. Cifu) igen. Nekem a Sharp képe jobban bejön, de a Sonyval az ég világon semmi baj. Azt pedig, hogy mi mennyibe kerül és mekkora méretben kapható, hadd ne mi nézzük meg Neked, ha már ott ülsz a net előtt... :-)
    ShaiHulud, olvass vissza CloudStrife egy bejegyzésére: a Sonyknál az Mpeg4-es tuner zavartalanul veszi a hangot.
  • Sanyesz2005
    Toshiba 37RV555D (MPEG2)
    Samsung LE-37A656 (MPEG2)
    LG 37LG7000 (MPEG2) vagy 37LG7500 (MPEG4)
    Árban is ez a sorrend (mármint emelkedő).
  • Klemice
    ez aranyos post..

itt találsz pár jelöltet, 94 cm fullhd

megnézegeted, hogy van-e 100 Hz
  • izsook
    Hi!

Vásárolni akarok LCD TV, ami nekem kell
    - Full HD
    - 100 Hz
    - 94 cm

várom a jelölteket.
  • ShaiHulud
    azota en mar egy sharp d65n gondolkozom (H nelkul vagyis mpeg4 nelkuli verzio) aztan majd melle egy set top boxot. mondtak olyat nekem, hogy hang szempontbol nem biztos, hogy mindegyik tv mpeg4 dekodere jo lesz ha az antenna hungaria beinditja a digitalis dolgot tenylegesen, hogy erdemesebb egy olyan set top boxot venni amit az antenna hungaria jovahagyott. nem tudom pontosan mit akar ez jelenteni, mert egyelroe a duna tv hd adasanal votl hang. valaki esetleg tudja?
  • freesas79
    Közben nekem is visszaírtak a szervizesek:

"szervizcsapatunk már teszteli az Ön által leírt probléma létrejöttének okát.
    Amint valami biztosat tudunk mondani Önnek ezzel kapcsolatban, azonnal jelentkezni fogunk Önnél.
    Megértését és türelmét elöre is nagyon szépen köszönjük."

Sztem nem fog beletelni sok idő, 1-2 hét és itt a jó szoftver a TVnkhez :))

ShaiHulud! Irány MM!!! Sharp DH66E-t venni :)

• Body80
    Neked mik a tapasztalataid a w4000essel? Mennyire igaz, hogy vannak interface hibái 1080p-ben? Néztem valamelyik MM-ben, nekem tetszik a sony színvilága, élesek a képek, bár analóg adásnál nem tudom, mennyire elmosott, szemcsés. Amikor néztem, épp egy HD-s film ment, az elég meggyőző volt. Látom sokan dicsérik a sharpot. 40es méretben lehet ezt a típust kapni?
  • hdmi
    Sony W4000 teszt

link: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=1079
  • aranarth
    W4000.
  • aranarth
    Szevasz ShaiHulud!
    Én pénteken írtam e-mailt nekik, aznap visszahívtak. Ma kijött értem (!) egy szerelőjük, elvitt engem és a TV-t a szervizbe, majd hazahozott (oda-vissza majdnem 60km!). Végig nagyon segítőkészek voltak. Sajnos az én készülékem menüje is lelassult az ingyenes földi digitális adások vételekor, de messze nem olyan mértékben, mint a Tied vagy Freesas79-é. 3-4 illetve 6-8 mp-et késett a felbontástól függően. Lehet, hogy később még jobban lelassult volna, de felesleges volt próbálgatni, azonnal megállapították, hogy ez szoftverhiba, ami egy egyszerű frissítéssel orvosolható lesz. Hogy ez mikorra várható, azt nem tudták megmondani, de már tudnak róla Ausztriában, a Közép-európai központban is.
    Szerintem menj vissza a boltba és vegyél egyet megint, mert ennyiért nem kapsz ilyen jó TV-t... De komolyan. Ez nagyon apró, szinte semmi kényelmetlenséget nem okozó, simán javítható hiba. Ezért lemondani róla botorság! Én kardoskodtam legjobban az Mpeg4 tuner mellett, erre vettem egy hibásat - de nem érdekel, mert a TV brutálisan jó.
    Hiszen ami az adást illeti: az valami csodálatos. T-Kábeles előfizetésen kapok egyszerű analóg jelet, de a TV torzításmentesen, részletgazdagon alakítja 16:9-re a 4:3-as képet, teltek a színek, élesek a kontúrok, még a hang is rendben van.
    A héten fizetek elő a T-Home Sat TV szolgáltatására (időközben lemondtam a UPC megrendelésemet), a szervizesek szerint ez még a kábelnél is jobb képminőséget ad majd (hiszem ha látom). HD csatornákra egyelőre nem fizetek külön elő.
    A lényeg: engem meglepett, hogy a Sharp ilyen bagatell hibát követ el, (#8544 - Sorrow-nak: ugyanis a Sharp egy japán prémiummárka, az LCD fejlesztés területén 1970-től élen jár) de amilyen készségesen és gyorsan segítenek, az nagy-, a képminőség pedig teljes mértékben kárpótol.
  • tonnni
    Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni, van egy LG 32 LB 76 tipusu tvm, kb egy hete vettem és nehezen barátkozom meg vele, illetve a képével, probáltam állítgatni össze-vissza, de csak nem akar olyan lenni a képe mint a boltban, valaki tudna segíteni hogy hol mit kell állítani?? a kép állításnál vam olyan h felhasználo 1 - 2, ott lehetne valamit csiszolni rajta, meg talán nagyobb az emberek fejei mint a boltban, idegesít h nem értek hozzá... mit állítsak??
  • Body80
    Sziasztok,

Jelenleg két tv között vacilálok, nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemesebb megvenni. AZ egyik a Sony 40w4000, a másik a samu 40a676. Mindkettő mpeg4 tuneres, a samu 100hz-es, de sztem a 100hz-nek nincs túl nagy jelentősége, plusz a kontraszt aránya picit jobb, de nálam ez sem feltétlenül mérvadó szempont. A sony-ban jobban megbíznék, kicsit olcsóbb is mint a samu, a hátránya viszont, hogy eggyel alacsonyabb kategóriás, korábbi fejlesztésű. A sony-ról kinek mi a véleménye?
  • ShaiHulud
    nah Sharpnak irt emailem-re, ahol leirtam ezt az mpeg4 belassulast jott egy sablon valasz:

"szervizcsapatunk már teszteli az Ön által leírt probléma létrejöttének okát.

Amint valami biztosat tudunk mondani Önnek ezzel kapcsolatban, azonnal jelentkezni fogunk Önnél.

Megértését és türelmét elöre is nagyon szépen köszönjük."

ha lesz valami fejlemeny majd irok rola.
  • sorrow
    Sziasztok

Sharp LC 46X8S tipusú tv-t néztem ki magamnak 235e-ért.
    Nem nagyon ismerem se a sharpot se ezt a tipust (egyáltalán 2008-as)
    Ha valaki tud némi infót adni azt megköszönném.
  • arty
    gariba vele, én ilyet egyik samumon sem tapasztaltam :)
  • Laxxa
    Üdv all.
    2 napja vettem egy Samsung le40r51b tipusu lcd tv-t. A vétel napján már jelentkezett nála az , hogy egyszerüen elmegy a kép , mintha kilenne kapcsolva , hang viszont van. Ez valami hiba lehet vagy valami autómatikus beállítás a tv-nél ? Aki ért hozzá , kérem minél hamarabb válaszoljon. Köszi
  • orsoja
    Sziasztok! Kíváncsi lennék néhány hozzáértő véleményére. LCD tv-t vennék, maximum 200e HUF jöhet szóba, 40", felbontás fontos hogy 1920*1080 legyen, de a többi paraméterhez nem igazán értek, viszont megtetszett egy samsung, méghozzá a LE40A536-os. 182e-ért lehet hozzájutni most. Főleg DVD, PS2, és meccsnézésre kellene. :) a digitális TV adások annyira nem izgatnak.
    Szerintetek ezzel jól járnék?
    Segítséget nagyon megköszönném! Üdv mindenkinek,Orsi
  • EasyLife
    én is a samsungra gondoltam, csak most láttam egy lg g5000-ret és annak is igencsak tetszett a képe. gondolom a g7000-res csak szebb meg abba már van elvileg 100hz is. philipsnél pedig úgy maga az a fényvilág tetszik amit a kávába építettek :D
  • aranarth
    Nem is vetted meg, nem is használod, de már ajánlod? Fő a bizalom...
    :-)
  • nimfas
    én simán a Samsungot ajánlanám... én is azzal szemezgetek egy ideje, csak várok vele jan. végéig, bár az ára már nem nagyon fog lefelé menni :-D

Várom a többiek véleményét is!!!

Üdv.
  • EasyLife
    Sziasztok!
    Szerintetek melyik éri meg jobban?
    LG Electronics 42LG7000 230e
    Samsung LE-40A656 230e
    Philips 42PFL5603D 197e
    xbox360 ra és a későbbiekben Blu-ray-re kéne.
  • aranarth
    Kedves Rezső és Leky!
    Simán tévézésre a Sharp D65 (a DH-t az Mpeg4 tuner miatt kell meggondolni) tökéletes választás, mert torzításmentes, éles képet ad gyönyörű színekkel. Nem egyedül dícsérem... A 32"-os verzióhoz jelenleg kb. 140e Ft-ért juthatsz hozzá. Kicsit drágábban kapható a DH sorozat és a Samsung A656-osa.
  • aranarth
    Paparazzi20 cimborám! Csak segítségnek, meg hogy mégis tipródj egy kicsit: Itt nézted már? Debreceni cég, tőlük rendeltem volna meg, ha a MM nem akciózza le... :-)
  • Sanyesz2005
    Gyerekek! A Toshiba 37RV555D-ről van valakinek tapasztalata (Full HD, 100 Hz)? Ausztriában 800€ alatt kapható, itthon sajnos nincs. Látatlanban jó ár/érték aránynak tűnik.
  • freesas79
    Na! Csak megérte tépni a szánkat :)))
  • Paparazzi20
    Volt szerencsém nekem is személyesen megnézni milyen élőben egy sharp 65-ös,a debreceni euronicsban.Igaz ott csak D65-ös volt,a H-sat nem nagyon forgalmazzák ott.A 37D65 169.990 Ft-ér vihető ott. Az eladó srác nagyon korrekt volt, és bizony mondta, hogy bizony lehetnek problémák ezzel az mpeg 4-es tunerral,ha H-sat veszek,mert még ugye gyerekcipőben jár eléggé a dolog. Még mielőtt bármit mondtam volna arról hogy nekem a Sharp készülékre fáj a fogam, ő már akkor mondta, hogy ha LCD-ben gondolkodok és adhat egy tanácsot,akkor Sharp és Sony!Nem azt mondta hogy a többi nem jó,csak hogy ő ebből választana, a Samsung határeset,de az Lg-t ha a pénztárcám megteheti,akkor felejtsem el.Sajnos még ezen a környéken nincs digitális lefedettség,így ha lett volna H-s Sharp akkor sem tudtuk volna megnézni az itt tárgyalt problémát.Igazából a mai napig a H-s készülékben gondolkodtam,de olvasva a tuner esetleges problémáiról,illetve,hogy lehet mire kialakul ez az földi digi rendszer rendes hd csatornákkal,amik engem is érdekelnek, addigra már lehet emberi áron lehet majd venni set top box-ot is,meg úgyis lesz mellé előfizetve más szolgáltatás,kábel tv vagy HD-s műhold csomag, így aztán lehet beérem mpeg-4 es tuner nélkül is..egyébként tetszett a tv,mostmár tudom hogy ha hamarosan tv-t veszek,akkor Sharp lesz a nyerő számomra!
  • freesas79
    Aranarth. Sztem a DH65-nek is hasonló bajai lehetnek mint a mienknek. Ha ugyanaz a "vas" az utolsó forrásig, nem hiszem h a szoftver módosított lenne. A http://www.sharp-eu.com/gpl/ oldalon találtam a nyílt forráskódú szoftverét a készüléknek. Beszúrom :)

The GPL/LGPL compliant software for AQUOS® LCD Televisions (D65E / DH65E Series)
    ( LC-52D65E, LC-52D65RU, LC-52DH65E, LC-52DH65S, LC-52DH66E, LC-46D65E, LC-46D65RU, LC-46DH65E, LC-46DH65S, LC-46DH66E, LC-46D653, LC-46D654E, LC-37D65E, LC-37D65RU, LC-37DH65E, LC-37DH65S, LC-37DH66E, LC-37D653E, LC-37D654E, LC-32D65E, LC-32D65RU, LC-32DH65E, LC-32DH65S, LC-32DH66E, LC-32D653,LC-32D654E ) can be downloaded from the links below.

Download files:
    kernel-2.6.21-mnc.tgz (50.4MB) Click to Download
    busybox-1.6.1.tar.bz2 (5.9MB) Click to Download
    uClibc-0.9.29.tar.bz2 (8.0MB) Click to Download

Amelyikbe mpeg4-es a tuner az para!!! :)
  • Leky
    Ezek közül a típusok közül melyikkel járok leginkább jól Sd tv és vga csati-n keresztüli Xbox 360 használatra. Melyik az ami leginkább felejtős modell. A legfőbb szempont, hogy jól nézzen ki az Xbox rajta és a gyors mozgás ne legyen gond a Tv-nek.

Sony BRAVIA KDL-32S4000 LCD televízió
    Philips 32PFL5403D LCD televízió
    Panasonic TX-32LX80 LCD televízió
    LG 32LG5000 LCD televízió
    LG 32LG5030 LCD televízió
    Samsung LE32A451C1XXC LCD televízió
    Üdv Mindenkinek!
    LCD TV-t szeretnék vásárolni. Kb. 150 ezret szeretnék rászánni. Full HD-t szeretnék 32"- at. Elsősorban TV-re lesz használva, de néha PC-t, kamerát is rácsatlakoznék. Ha Valaki tud tanácsot adni, tapasztalatait megosztani előre megköszönöm.
  • aranarth
    OK, ezért volt a mosoly. Szerintem is a Freesas barátom által felsorolt 3 japán márka (a Sharp, a Toshiba és a Sony) a legjobb úgy általánosságban, de a Samsung 6-os szériája, vagy egy felsőbb kategóriás Philips sem rossz vétel, sőt!
    Az én Sharpom pedig egy Aquos LC-32DH66E (ugyanaz mint a DH65E) és 169.900,-Ft volt az MM-ben. Most a 37" 199.900,-Ft ugyanott, erősen leakciózva - normál esetben a Sony W sorozattal vannak egy árban).
    Az EW most a DH65-öt adja ugyanennyiért, ott lehetséges, hogy az MPEG4-es probléma sem jelentkezik, mert korábban került a boltokba.
  • Jobson
    ezekről tudtok valami mondani:
    PS50A410C1
    PS50A451P1

köszi
  • arty
    félreértettél, arra céloztam, hogy egyetemlegesen nem lehet azt mondani, h csak az a 3 márka ér valamit, ha tévét keresel ...

egyáltalán nem a konkrét sharprol beszéltem :)

amugy mennyi ez a sharp? (és mekkora?)
  • aranarth
    Kedves Arty, ez méltatlan volt hozzád! :-) Legfosabb Sharp? A DH65/66 az X8 utáni legjobb masina az egyik vezető japán LCD gyártónál, kizárólag a parasztvaktó 100Hz hiányzik belőle. A Samsung A656-osénál tényleg szebb képe van (ezt a barátoméval alaposan össze tudtam hasonlítani), az LG-ket pedig nagyáruházakban nézegettem, de nem voltak olyan képminőségűek, mint akár a Samu.
    Ennek a nem széria-, hanem szoftverhibás TV-nk olyan képe van, amit én LCD-től még nem láttam a kategóriájában. Hozzáteszem, hogy ami a problémája (vagyis az MPEG4 tuner), az a többi TV-ben benne sincs...(kivéve W4000-es Sony-t, +30ezerért és rosszabb (pl.válaszidő), vagy ugyanolyan egyéb specifikációkkal.)
  • arty
    sd adás benagyitva sose lesz szép, fogadd el hogy ez ilyen :) nézz dvdről filmeket ... az antennaerősitők a hibákat is erősitik, amit én eddig probáltam, csak rontott :(
  • Tomaki
    Megnéztem a mindigtv-n: A kiválasztott helyen van tetőantennás vételi lehetőség

Köszi!
  • freesas79
    Tetőantennával talán jobb lenne, sőt sztem biztosan. Amit ShaiHulud is mondott, nézd meg h van-e lefedettséged a www.mindigtv.hu oldalon.
    A másik kérdésedben én sajnos nem tudok segíteni, nincs még hasonló tapasztalatom.
  • Tomaki
    Freesas és Shail:

Köszi a válaszokat. Szóval sima szobai antennával nekem a sony megtalált 4 adót: ATV, HírTV (kódoltak), a DunaTV HD-t és az Autonómiát már tudom nézni, de eléggé szakadozik az adás, lehet, hogy a kis mezei szobaantenna miatt..gondolom tetőantennával jobb lenne (?). a hang is és a kép is szakadozik, de a TV menüje ilyenkor is hibátlan.

Tehát ez a kérdés megoldódott.
    A több, mint 100 csatornát úgy találta a tv, ha a digitális módban, kábel hangolást választok, ekkor ugye a rendes koax kábel van az antenna bemeneten. Na, ha ezeket szeretném nézni (le vannak kódolva), akkor kell szolgáltatót, vagy előfizetési csomagot módosítani?

A másik megmaradt kérdésem pedig a dvd-s...

Köszi.
  • Tufa
    Létezik szerintetek valamilyen fajta jelerősítő vagy zavarszűrő analóg kábeltévéhez amivel kicsit javítani lehet a minőségen? Bizonyos adók gyönyörű szépen néznek ki (rtl néha, de a zone club pl mindig elég jól szokott kinézni). Az HBO mondjuk már nem annyira szép, főleg ha kinagyítja a képet a tv. Pana PV8
  • ShaiHulud
    dugj be egy sima szobaantennat, vagy ha van teton foldi antenna akkro azt. es persze nezd meg, hogy ahol laksz van e lefedettseg a foldi szorasu digitalis jelhez. ezek utan keresd a digitalis jeleket es meg kell, hogy talald a duna tv HD es az autonomia adokat, egyelore ezek sugaroznak kodolasmentesen.
  • ShaiHulud
    sony 32w4000 nel nem votl lassulas dvb-t hasznalatakor, kizarolag ennel a sharp dh66e nel tapasztaltam eddig, pedig mar jo sok tvt megneztem :D