21171
LCD - Plazma
-
Leky #8637 Mi a véleményetek a Sharp LC32D44E-BK -ról? Tudja vga-n a 1360*768-at? -
aranarth #8636 Uram!
Hogy érdemes-e a 37 colos? Ha zsúfoltnak érezted a szobát vele, akkor nem, akkor elég a 32 colos. Ez szoba és emberfüggő. Én kb. 2,5 méterről nézem a 32 colos FullHD-t, más ennyiről 40 colosat bámul: ki mit szeret, mi fér el, melyik mutat jól, melyikbe szeret bele, mennyi pénze van (bár ez ugye modellfüggő), milyen specifikációkból enged az ár/méret arányában.
Hogy mit ajánlunk? Mindenki azt amit szintén hosszas kutakodás után, hosszasan sorolható érvekkel alátámasztva kiválasztott magának és amiben nem csalódott. Freesas79 és én (talán még ShaiHulud is) a Sharp DH65/66-ot, Arty és r4pt0r a Samut, Cloud a Sony-t fogja mondani.
Nagy bakot nem lőhetsz, annál már fejletteb a technika. Én sokat adok a Made in Japan feliratra, de az igazi Samsung panelokkal sem hinném, hogy baj lenne - a gond csak az, hogy ott kifoghatsz gyenge panelt is.
Visszaolvastam. Nem sokat segítettem a választásban, hacsak a méretben nem! Bocs! :-)
-
aranarth #8635 Döntsd el, hogy mekkora TV-t szeretnél! Az A656 és a W4000 nagyon jó készülék, az LG se lehet rossz, bár tapasztalatom nincs vele. De Neked kell(ene) tudnod, hogy mekkora szobában, milyen távolságból nézed. Addig nem tudunk segíteni, amíg Te magad sem tudod, hogy mekkora képátló kell... Szerintem csak utána válogass a típusok között. -
r4pt0r #8634 Nekem is Samu van ha ezt választod csalódni nem fogsz. :D -
tutam #8633 Uraim!!!!!
Légyszíves segítsetek, Ti, akik már tapasztalt LCD tv tulajok és sokat nézegető/vizsgálók vagytok:
Szobámba, 2-2,5m távolságból nézve keresek TV-t, szerintem erre talán 82cm-es való HD Readyben (tegnap este áthoztuk a szülők 94cm-esét és olyan zsúfolt volt a szoba, hogy na). Érdemes 94-es venni?
Vagy 3 hete mást se csinálok, mint járom a boltokat és bámulom a 82cmes tvket, már be se merek menni MM és EW-be, mert megismernek. Most ott tartok, hogy már fi*gom sincs, melyik a szép és melyik nem. Egyik helyen ez a tv szebb képű és hangú, a másik helyen meg amaz, a harmadikon meg megint másik. Már kívülről fújom szinte mindegyik paramétereit...:( Néztem egy csomó Samut 330-431-451..., Philips 3403-5403, Sharp D44 és D65-öt, Panasonic LX80, LG3000-5000-5500, JVC A90, Sonyk, stb... Max. olyan 130 környékéig mennék, úgy gondolom egy 82est eddig éri meg megvenni. (?)
Amennyiben 82cm a megfelelő méret, melyik tipust ajánlátok akkor, ha 90%-ban UPC kábeltévét nézek és max 10%-ban DVD-t?
Esetleg ha több tipust is ajánlotok, akkor ajánlati sorrendben mik volnának azok?
Előre is köszönöm a segítségeteket!!!!!!! -
nimfas #8632 Nekem most egy Panasonic katódos 72-es tv-m van... ez 100 Hz-es és nem mondanám hogy nem számít, ugyanis a boltban mikor vettem egy ugyanekkora szintén Pana. volt mellette de az 50Hz-es volt és annak villódzott a képe. Gondolom akkor az LCD-knél is van valami difi. közöttük. Véleményeket továbbra is várok! :D
Üdv.
G. -
#8631 nekem a samu van, eddig semmi gond nem volt vele :)
a 100hz kérdést tovább passzolnám vmi szakinak, de sztem hülyeség, nálam legalább is úgyis csak a pc van rádugva, az meg leszabályozza a hz-t. csak ha digitális tv adást nézel, akkor javít a képen a 100hz. -
nimfas #8630 Sziasztok!
Néztem pár tv-t...
Samsung 40A656
LG 32LG7000
Sony 40W4000
Ezek közel egy árban vannak. Eddig a Samsung tetszett a tesztek és összehasonlítások alapján. De... a Samsung nem Mpeg4-es DVB-T-s, tehát ha ki akarom használni akkor vennem kell még egy cuccost mellé. A Sony viszont mpeg-4-es ellenben nem 100 Hz-es ahogy a Samsung és az LG. LG-nél sajnos nem találtam arra utaló dolgot hogy mpeg4-es-e a digi tunerje.
Ki melyik készüléket ajánlaná és miért?
Előre is köszi :-D
-
gabsza #8629 Néhány napja itt lelkendeztem a Sharp "32-es DH 66-os LCD-je miatt most meg rátaláltam a "32-es Samsung LE 32 A451 HD-ready-re. A Sharp tv-ét változatlanul remek készüléknek tartom, de ez a Samu még inkább lenyűgöz. A képe analóg adásban ( elsőkként csak ez számít)nagyon szép, nem mákos,közelről sincs elmosódás - tisztára olyannak láttam a képét mint a most használt egyébként már régi Samsung képcsöves tévémen. Alaposan elbizonytalanított. Csak kár, hogy nincs MPEG4 DVB-T-je (a jövőre néze) és csak HD kompatibilis. Mondjuk a FullHD-s nagytestvért, az LE 37A551-et még nem volt szerencsém megnézni de ha az is ilyen benyomást gyakool majd rám, akkor lehet inkább mégis azt választom jövőre mint a Sharp 32 DH 66-ot. -
METESTO #8628 Szobaantennával nézni Lcd v.Plazma tv-tLOL.Rendelj szerintem digitális adást...ezek a tv-k jobban kiadják a sugárzott műsor szar minőségét..amúgy meg Kb100cm-ig jobb az LCD a felett meg a Plazmának van jobb képe(én 82felett Plazmát ajánlok) -
securefb #8627 köszönöm -
ShaiHulud #8626 szivesen :P -
#8625 1 plazma
2 plazma
3 plazma
4 plazme (de igy esetleg az lcd is "nézhető" lesz)
5 plazma
6 plazma vagy lcd is jó, minél nagyobb, annál moziélményebb. X méretű tévé, Y távolságból már FullHD esetén hozhat jobb képet. X és Y a saját szemedtől függ, de pl egy 42" kijelző 3-4 méterről még halál mind1, h mnilyen feobontású. Viszont lcd esetén a fullhd panelesek általában egyébként is jobb modellek. -
securefb #8624 Sziasztok!
Valaki el tudná mondani, hogy mi az igaz és mi az urban legend, mert most már teljes a káosz a fejemben, és sztem nem vagyok vele egyedül.
1. Ha szobaantennával nézem az MTV-t, RTL-t, illetve a TV2-t akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?
2. Ha DVD-t nézek éjjel-nappal, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?
3. Ha pl sorozatfüggő vagyok és csak avi-kat nézek, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r? (nincs semmi PC javítás, post process stb).
4. lsd előbb + van post process
5. Digi földi adás-t akarok nézni a nap 24 órájában, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?
6. Ha blue-ray akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?
Ui.:Ha ezekre vki értelmes válaszokat adna, akkor sok felesleges kérdéstől mentesülne ez a fórum, mert csak hivatkozni kellene a pontos választ. -
freesas79 #8623 Aranarth meg én köszönetet mondunk neked Shai :) Tök jó h nézhetjük már a TVnket hiba nélkül, és nincs álmatlan éjszakánk már :) Azért van önbizalmad :) -
#8622 ha pécéről játszod le az AVI-t és előtte ffdshow-al méretezed, élesited, stb (azaz post processzeled) egészen nézhető képet kapnál.
bár ilyen felhasználási tervekkel én plazmát vennék és megpróbálnám picit messzebbről nézni - ez nem megoldható sehogyan? -
aranarth #8621 Ha 2 méterről nézed, szerintem ne is vegyél 32"-osnál nagyobbat. Se aTV, se az avi nem lesz tökéletes, erről ne is álmodj, de ha egy nagy tudású készüléket veszel, akkor az már jól "skáláz" és nem torzít. Ha nagyobb képátlóval vennéd, ilyen közelről jobban észrevennéd a hibákat. -
red13 #8620 Hát én olyan 2 méterről nézném. Beírtam több fórumba is, de azokat a válaszokat kaptam úgy átlagba, hogy elég gyéren fest egy avi film lcd tv-én még hdmi-vel is. Hát nem tudom :( -
aranarth #8619 Off (a hitel): ha megvan a zseton, akkor szerintem felesleges, de tény, hogy nem értelmetlen a 0%-os hitel. Ha viszont nincs pénzed egyösszegben kifizetni valamit, akkor bizonyos fokig felelőtlenség - hiszen nem vennéd meg, mert másra kellene, de "belevisznek a tutiba", vásároltatnak valamit, amire nem költenél, mert nincs rá keret. Ha eddig nem tudta valaki összespórolni a vételárat, vagyis félretenni mondjuk havi 15 ezret, akkor ezután miből gondolja, hogy majd lesz havi 15 ezre a törlesztésre?
A Sharpról: én mondtam, hogy Ausztriában tudnak a "hibáról", mert az e-mailes bejelentéseket oda, a Közép-európai központba továbbítják.
Nekem elég a magyarázat, mert most jól működik a tuner - nem tudhatod, hogy más gyártók készülékei hogyan vislkedtek, lévén csak a Sonynak van ugyanilyen tunerje, meg 1-2 felsőkategóriás Philipsnek. Nem tudjuk, mennyire érzékeny a tuner, vagy milyen a szoftver - most már jó és más nem számít. -
ShaiHulud #8618 igenigen tudom hogy EW nel es extreme digitalnal is van ilyen konstrukcio. koszi azert hogy utanneztel :) jo lett volna ma mar tullenni ezen a szarsagon vegre, de erre most ez a hitel dolog tett keresztbe:D de majd most korbe nezek megint ew stb helyeken hogy miujsag, mert a sok macera ellenere is sharp volt eddig a meggyozo. -
ShaiHulud #8617 ne mond mar hogy nem volt baja. egyetlen masik markaval sem volt ez a baj a mostani "csodaszeru" megjavulas elott. ez nekem keves hogy antenna hungarianal volt a gond, mikozben csak a sharp rendszere lassult be tole. tobbi markanal megis miert ment minden flottul? es ha megnezed most sem popec a dolog, atv modban teljesen jo, dtv modban viszotn meg midnig erezni egy minimalis lagot (persze mar csak olyan 1 masodperc korul van szoval igazabol nem zavaro, de megis erzodik, tehat meg most sem tokeletes valami.) nah meg tan vmelyikotok irta, hogy ausztriaban is tudnak errol a gondrol. en valahogy nem veszem be, hogy semmi baja nincs a tvnek. :\
arakat nezve meg a 37es kerul 199k ba. es szerintem butasag nem kihasznalni egy ilyen hitelkonstrukciot, ahol teljesen ugyanannyit fizetsz erte csak 10 honapra lebontva es nem kpban egybe. -
aranarth #8616 Nem tudom hol laksz, de utánanéztem: Budapesten az EW 0% thm hitelt ad 10 hónapra és 9,99%-ot 20 hónapra (ők a DH65-öt). Remélem ez segít valamit és sikerül megvenned! -
aranarth #8615 Budapesten az MM-ben és az Electroworld-ben is 169.900,-Ft, mondjuk nem tudom milyen hitelek vannak, mert én kp. vettem. Azt hiszem utóbbi üzlet 10 hónapra ad 0%-os hitelt. De én elvből nem veszek fel hitelt olyan termékre, ami nem létszükség és nem tudom kifizetni.
Az meg, hogy Neked köszönhető a hiba elhárítása, egy kis költői túlzás... :-) Te vetted észre, de még csak nem is az első voltál, aki jelezte a Sharpnak. Kiderült, hogy nem is a készülékben volt a hiba, tehát a Sharp eleve nem csinált semmit - azon túl, hogy a Te, freesas79 és az én bejelentésem nyomán megvizsgálta a TV-met (és szoftverhibára gyanakodtak).
Az pedig, hogy visszahívták a TV, amikor az nem megfelelően működött, szerintem a lehető legjobb megoldás. És persze, hogy nem tudták, hogy mi a baja, mert nem volt neki baja. Gyakorlatilag mi hárman vaklármát keltettünk. Merthogy az Antenna Hungária adása miatt a Sharpot b*szogattuk, hogy javítsák meg a Tv-t, ami úgy jó, ahogy van.
-
ShaiHulud #8614 amugy meg kerlek pont hogy a sharp szervizes kollega mondta, hogy vigyuk vissza a tvt, tehat gozuk nem volt rola mi a problema. most gyak nekem koszonhetoen megoldottak es meg en buktam rajta, hogy mostmar az a hitel konstrukcio sem el, amiben akkor megvehettem volna. -
ShaiHulud #8613 igen ma voltam naluk es tenyleg jo mar, bar nincs tul topon most sem az iranyitas DTV-nel, persze ez mar szuper ahhoz kepest amilyen volt. nem is lenne problema vele. viszotn sajnos mar nem el az a hitel konstrukcio hogy 10honapon at fizeted a tvt 0% THMmel es kezelesi koltseggel (szoval 19.900ft / honap lett volna), tehat MM kilove. -
Jackson #8612 kemgyuri:
Tv-n is minden bejön csak a mozgókép nem a lejátszón. Monitorom is 16:9-es. "A két kijelzőt "clone" módban futtasd. Ha, a tv-n akarsz filmet nézni, ajánlatos a tv-nek elsődleges megjelenítőnek lenni" Ezeket hol lehet beállítani? Monitorbeállításnál 60hz a legkisebb választási lehetőség amin most is van. -
aranarth #8611 Hamarosan. De Neked mekkora szobád/nappalid van? Ez hatalmas! :-) -
Jobson #8610 a panasonic 50pv80-ról nem tudja valaki, hogy mikor lesz kapható és milyen árban? -
aranarth #8609 Egyszer már megvetted, tetszett. Gond volt, visszavitted. Kiderült, hogy mégsem nem volt gond és a Mediás "szakemberek" hülyeségeket beszéltek a széria- meg a szoftverhibáról. Biztos JVC felirat volt a gallérjukon, csak nem látszott elég jól. Most már megnyugodhatsz... És újra megveheted. -
freesas79 #8608 Tündérbogár... Csurogj be a MediaMarktba és csodálkozz!!! Lóvét ne felejts vinni... -
aranarth #8607 Ha a 170e még a 150 környékén van, akkor csakis a Sharp Aquos DH65/66E. És siessen, mert ünnepek után az akciónak vége és 200e lesz a Sony W4000-eshez igazítva. Esetleg Samsung A656, mert abban tuti a Samu panel. -
#8606 én kb 2-3 méterről nézem és a 720p és a dvd filmek között nem látszik nagy különbség, divx kicsit csúnyább, olyan analóg adás szinten van vagy még jobb is
természedesen hdmi-n hajtva -
Piko888 #8605 Srácok milyen full hd tv vegyen haver 150.000 körül? 82 cm-s kellene.
Köszi -
aranarth #8604 A DVB-T önmagában semmit nem jelent, mert kis hazánkban a nagyobb sávszélességre voksolva az Mpeg4 formátumot fogadták el földfelszíni ingyenesen fogható csatornák adására-vételére. A TV-k java most is Mpeg2 DVB tuneres.
Vagyis az Mpeg2-es tuneres tévékben van egy tökéletesen hasztalan vasdarab. Azért ne rohanj a falnak, mert ha lesz előfizetésed, úgyis azt nézed majd - nyaralóba jó pl. az Mpeg4 tuner, hogy ne kelljen előfizetned. -
red13 #8603 Karácsonyra lehet vennék egy 32 colos Lcd hd ready tv-ét.
Kérdésem az lenne, hogy én nagyrészt avi filmeket nézek. Tehát a gépet kötném a tv-hez. Általában hasonló felbontásban vannak a filmek: 640x352, 704x288.
Milyen lenne a képük egy ilyen lcd tv-én? -
kolesz01 #8602 LCD és plazma TV-nél a TNT HD tuner megegyezik az MPEG-4 tunerrel? Vagyis, ha TNT HD-s egy TV akkor alapból tudja kezelni a földi digitális jeleket (MPEG-4)? -
#8601 pl az osztrákoknak ;)
magyarban mpeg4-et tudo DVB-T kell. -
Holy #8600 sracok a hanns g monitorokrol mi a velemenyetek ? -
Leky #8599 Milyenek a 32" Sharp Hdready Lcd-k? Megbízhatóak? -
EasyLife #8598 40A656
„A készülék kizárólag külön digitális vevődekóder csatlakoztatásával válik alkalmassá a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális műsorszórás vételére”
ez tényleg igaz?
de akkor minek van benne DVB-T?