21171
LCD - Plazma
  • r4pt0r
    Igen lehet pcre kötni. És az csak digitálisra vonatkozik, analóg még megmarad egy jó ideig.
  • crony01
    O.k. köszönöm a segítséget, de még két kérdésem lenne. Ha hdmi-s akkor számítógépet lehet rá csatlakoztatni..?? És mit jelent az,hogy : "A készülék kizárólag külön digitális vevődekóder csatlakoztatásával válik alkalmassá a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális műsorszórás vételére"...?? Ez csak a digitálisra vonatkozik..??

• r4pt0r
    Hát ez attól függ hogy mennyit használod. Ha feltételezzük hogy 200w, akkor ennyit fogyaszt 1 óra nézés alatt. A számlán kwh van, vagyis 5 óra nézést "számolnak" el. 1 kwh olyan 42Ft körül lehet. Vagyis 5 óra nézés 42Ft. De itt van egy kalkulátor ami segít kiszámolni hogy mennyi is az annyi kb.
  • crony01
    És a 200watt az sok?? Úgy nagyságrendileg pénzben mennyi lehet KB. amennyivel megdobja a villanyszámlát...tom hogy sok mindentől függ, de KB..?? megduplázza, megháromszorozza az eddigi számla összegét...??
  • r4pt0r
    Ez az 1 méter ez hülyeség. Az legfontosabb dolog ami dönt a plasma/LCD között hogy mit nézel szerintem. Ha csak nagyrészt HDs cuccokat nézel szerintem LCD, ha sokat nézed a TV adást, vagy DVDt akkor plasma lehet esélyesebb. De persze itt is számít milyet, mekkorát, mennyiért. :D

Fogyasztásra kb. olyan max 200wattot számolj 1méteres átmérővel. Persze ez is típusfüggő, meg hogy mi megy rajta. :D
  • Leky
    Én nagyon gondolkozom egy Sharp LC-32D44-en. A FullHD nekem felesleges.
  • crony01
    Sziasztok!
    Tv-t szeretnék vásárolni, de nem tom eldönteni nekem mi lenne ideális, lcd vagy plasma. Fórumokon olvasgattam, és többnyire azt írták, hogy 1 méteres átmérő alatt az lcd nyer, de felette a plasma. Persze mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai is. A kérdésem az lenne, hogy a plasma tv-k áramfogyasztása drasztikusan megdobja egy átlagos otthoni használatnál a villanyszámlát...???
  • vidok
    Probléma megoldva.A készülék gyárilag alacsony energia takarékos módban volt.Eladó kissé balga volt.A tv szuper
  • vidok
    Csatlakoznék a sharp tv vásárlókhoz.A minap vettem 1 H65 lcd tévét.Analóg adást meglehetősen szépen tisztán fogja ami köszönhető a kissé árnyaltabb képernyőnek.A tükörképnél viszont színhiány volt tapasztalható a nála jóval olcsóbb árfekvésű készülékekkel szemben is. az eladó próbált bűvészkedni rajta,de nem lett jobb.Kérdezhetitek,hogy miért vettem meg mégis,hát nem tudom elképzelni ,hogy a sharp ekkora bakot lőtt volna ezzel a készülékkel és úgy vélem az eladó hozzá nem értésétől volt ilyen a kép.sonym4000 volt még az esélyes nálam,de az analóg kép silány volt.
  • r4pt0r
    Csá.
  • vidok
    Sziasztok
  • aranarth
    Az biztos! Majd minden kiegészítő (akár fotós cucc, akár TV-s, akár számítástechnikai) nagyon drága. De erre való net: megtalálod a kiválasztottat olcsón. Ha meg mégis a MM nyer, akkor ott veszel. :-)
  • r4pt0r
    Az lehet, de inkább a drágaság jellemző. A kábeleket meg sem említem, mintha gyémánt lenne mind vagy nem tudom olyan drága. :D
  • aranarth
    Igen, vannak cifraságok. A 32W4000-es is 250e, holott a márkaboltban 200e. Ettől függetlenül 2 hete "spóroltam" a Sharpomon.
  • r4pt0r
    Én ma néztem meg 40es Samut 300k nah ne, 4 hónapja vettem 270k ért. Akció a javából. :D
  • aranarth
    Hát Nimfas, nem tudom, de az Árkád MM-ben 170e volt a Sharp DH66-om, ami még a legolcsóbb netes rendelés esetén is 180e lett volna, de 210-ért, 230-ér is árulták... Most az Electroworld is 170-ért adja, tehát a multik akcióznak rendesen, márpedig azok az akciók nagyon jók tudnak lenni - persze alapesetben drága üzlet, ez tény.
  • aranarth
    Igazad van, hogy az Mpeg4 tuner haszontalan, ha van kábel- vagy műholdas előfizetésed, mert akkor az a 7-8 ingyenes adó nem nagy durranás, de pl. nyaralóba ideális, hogy ne kelljen súlyos ezreket fizetni havonta.
    Viszont nem értek veled egyet a 32" - FullHD kérdésben, és nem csak a Blu-ray várható gyors elterjedése miatt, hanem mert nem kizárólag a felbontásról szól a játék, hanem arról is, hogy a gyártók bizony többet ölnek a FullHD panelokba, tehát azok nagy valószínűséggel más specifikációkban és minőségben is jobbak a "kicsiknél".
    Viszont a 100Hz az tényleg parasztvakítás.
  • aranarth
    Ha szerinted nincs különbség egy A656, egy W4000-es és egy SharpDH65 képe, meg egy 120-130e forintos készülék között, akkor nyugodtan vegyél olcsót. Én nem fogok haragudni. Az ár belső információ, a Sonyhoz igazítják, ráadásul az X20-as modell még forgalomban marad, márpedig az előd árát nem viszik lejjebb - de árkülönbség kell, hogy eladják az elődöt. És nézd meg a neten, most is 200 körül van, csak a nagyok adják olcsón
  • Kimi23
    Hónapok óta tartó gondolkodás, nézelődés után megrendeltem egy Sony BRAVIA KDL-46W4000 tv-t. E-digital-tól jön, megérdeklődtem hivatalos magyar garanciával (ez fontos volt számomra az üzlet kiválasztásánál az ár mellett), és amíg ideér imádkozom, hogy 1080i jelnél ugyan legyen szíves ne szaggasson:). Itt várja már egy Sony BDP-S350 Blu-ray lejátszó is, remélem jó pajtások lesznek.
  • freesas79
    Üdv a klubban ;) Aki meg sajnálja a 32"-osra a 150-160eFt-ot, vegyen külföldről, vagy nézze a 32"-os Technika TV-t, ha már ninc különbség... Óccsó oszt jó.
  • r4pt0r
    MM messziről kerüld bármit akarsz venni. Az a bolt csak arra jó hogy megfogdosd a tv-t.
  • nimfas
    na... elmentem ma egy MM-ba... Sz.Fehérvár... hát nem tudom hol vannak a leárazások, de egy Samsung 40A656 tv 300.000 Ft.... mikor itt: Árgép230-tól indul.... Sony 40W4000-es szintén zenész. Megáll az ész :-) 70eFt azért nem kis pénz....
  • Jobson
    valaki tud egy jó 50" samsung plazmát mondani?
    Köszi
  • tutam
    Szia!

Továbbra is tartom, hogy 160eFt ma egy 82cm-es LCD-ért sok, amikor 37" D65-öt veszel 170e-ért az Euronicsban, 37" DH65 meg 200e. Sony 32W4000 200e-ért szintén nevetségesen sok, nem fogja látni az ember azt a 70-80e Ft különbséget a szobában egyedüliként álló tv esetében egy 120e forintoshoz képest.
    Azt mondom, egy 82cm LCD reális ára max 120-130e, ami efölött van, szerintem nem látható/érzékelhető többletet tud okozni. (Mert ugye a szobában csak 1 tv van, míg az áruházban 20-30 egymás mellett).

"Hozzáteszem, hogy az akciók után a Sharp is annyi lesz (legalábbis a 32"-os)." - ezt honnan veszed???
  • setuh
    oke akkor aszem a sony mellett dontok.koszi a valaszokat!
  • poppe
    a656 vagy w4000, sztem tökmindegy
  • setuh
    koszi a valaszt.szal azt mondod h samsungot eri meg a legjobban?mas forumon azt irtak h sony-t vegyek...mostmar tenyleg nem tudom eldonteni meik legyen.
  • nimfas
    a 656-os széria király.... én is arra pályázom csak 40-es méretben ;-)
  • Klemice
    samsung 32a656
  • setuh
    senki nem tud ajanlani egy 82es lcd-t?
  • nimfas
    köszi a reagálást....BOCSI elírtam... nem 32-es az LG... hanem 42-es !!! Szerintem a 40 és a 42 colos átló közt nem mérvadó az a 2x2,54 cirka 5 cm.... az LG nem csinál 40-es szériát ezért írtam a listára a 42-est :D

Sorry... szóval ki mit és miért ajánlana... eddig a Samu a nyerő :-)
  • arty
    gabsza: mpeg4 DVB akkor "fontos" ha csak és kizárolag azt a pár szutyok kereskedelmi adot akarod nézni, ami ingyen jön majd.

32" méretben a fullhdnek önmagában semmi értelme, ha 2-3-4 méterről nézed: soha nem jön ki a felbontásból eredő többlet. HA monitorként is használod, akkor érdemes fullhdben gondolkodni 82 centi mellé.

nimfas: mpeg4 DVB-T kérdés rád is igaz. komolyan azt a 6 adót akarod (bár ingyenes) majd csak nézni? mert ha lesz előfizetésed, a tévé ezen része "megy a kukába".

A CRT 100Hz-ének van értelme, az LCD 100Hz-e parasztvakítás. Plazmánál gyártófüggő.
  • aranarth
    Szia Tutam!
    A D44-ről nincs infóm, de hogy 160e Ft irreálisan drága lenne a DH65-ér, az - már megbocsáss - marhaság. Ha végignézel a piacon, egyetlen készülék tud annyit mint a DH65, a W4000, az pedig 200e Ft. Hozzáteszem, hogy az akciók után a Sharp is annyi lesz (legalábbis a 32"-os).
    Hogy fakó képe lenne? Rosszul lehettek beállítva, rossz lehetett a jel, mert járt nálam otthon 37"-os Samu 330-as, 32"-os A656-os és 32"-os Sony W4000-es is, a barátomnál 42"-os Toshiba Regzát nyüstöltünk, de szerintem egyedül a Sony képminősége volt partiban a Sharpommal, a többinél számomra egyértelműen szebb a képe.
    Ha Neked viszont sokadszorra sem jön be, akkor ne vedd meg!
  • tutam
    D(H)65 sorozat mégegyszer:
    Néztem az Euronicsban, MM és EW-ben is őket, már akkor, amikor itt a fórumon még nem volt slágertermék és slágertéma. Bármennyire is nagyon szerettem volna, egyáltalán nem láttam élesebbnek és színnel teltebbnek a képét a többi más készülékhez képest, sőt inkább kevésbé élénknek és fakóbbnak találtam (összes tv kiemelt képmódban volt), akárhogy is próbáltam az ellenkezőjét bemagyarázni magamnak. Szürkésebb, színszegényebb, fakóbb, dinamikátlanabb volt a kép 44 és 65 tipusban is.

Fogalmam sincs, mi lehet ennek az oka. Azok után, hogy itt nagyon sokan dícsérték, mégegyszer elmentem (már lassan álruhában kell boltolgatnom) és ugyan azok voltak a tapasztalataim. Most akkor mi van?!
  • tutam
    Szia!

Köszi a válaszod, nem is gondolnád, mennyit segítettél. Megerősítettél a 82cm-ben. :)
    Sanyot nézegettem én is először, lévén ő az atyja az egésznek. A D44-re azt mondják, nem olyan jó (netes teszten is gyengécskére írták) , ára 130e. A D(H)65 ígéretes, de irreálisan drága ebben a méretben, kb. 150-160e.
    Samsungból konkrétan melyik tipust ajánljátok HD Readyben?
    Sony elvileg kilőve, mert az L4000 ódivatú keretes, eddig egy eladótól se hallottam róla jót (a képét én is gyengének találtam), fentebbi modellekben meg már ez is irreálisan drága.
    Panasonicról tapasztalat? LG 3000-5000 tapasztalat?
  • tutam
    Erre én is nagyon kiváncsi volnék!!!!!
  • aranarth
    Üdvözlünk a klubban! :-)
  • Paparazzi20
    Hi!
    Végre én is hozzájutottam a kiszemelt gebe tv-mhez:)Sharp 37D65E a szerencsés nyertes.A DH-s modellt sajnos a környékünkön már nem nagyon lehetett kapni,és a D-s ből is csak elvétve, én meg már nem akartam tovább vacilálni,így elhoztam egy D65-öst aztán majd ha kialakul ez a digitális dolog akkor max set top box-al elérem a szükséges csatornákat,bár a nevével ellentétben nehéz lesz a tv tetejére tenni ezt a kütyüt:)
    Ami a tv-t illeti,még nem sokat teszteltem,de az analóg kábel tv számomra kellemes meglepetés,rosszabbra számítottam,teljesen jó elbodogul vele a tv! A dvd pedig még szebb természetesen.A HD-s részét még nem próbáltam,de már most mindenkinek ajánlani tudom,aki ilyenben gondolkodik, de ahogy tudom, ezzel nem vagyok egyedül itt ezen a fórumon!:)
  • setuh
    Hali!milyen lcd tv-t eri meg most a legjobban venni,82-es atmeroju kene.ha kicsit dragabb az se baj csak jo legyen.
  • Leky
    És melyik éri meg jobban a Samsung 32A451 vagy a Sharp LC32D44E?