21171
LCD - Plazma
  • arty
    1360x768as film valoban nem létezik (720p sem sok! most a warezt hagyjuk...), de a windows desktopodat, játékokat be tudod állitani erre a felbontásra és azt a tévé (ha mákod van...) nativan meg is jeleniti

444-et állíts. felbontást elvileg nem kell hozzáadnod, HDMI-n elvileg ledumálják egymással (pc-tv) h ki mit tud ...s azt ki is tudod választani utána simán a beállitásoknál is
  • Body80
    Itt a fórumon a Sharp LC-37DH65E-t sokan dicsérik szép színei miatt. Ebben már van mpeg4 tuner is, játékra sztem teljesen megfelelő választás lehet, és még 200K alatt is van.
  • repvez
    Egy érdekes kérdésem lenne a HD témában .Ha a full HD felbontásu tv-k és videok felbontása is 1920x1080 akkor a HD redynél miért különböznek a film és a tv kijelzö felbontásai?Igy HD Redyben nem is lehet nativ pixelhelyes megjelenités?

A másik hogyha PC-vel van összekötve a tv akkor a CCC driverben beállithato HDTV támogatás opcionál a felbontások hozzáadásánál melyek a jo beállitások és ez mit változtat?Ugyan ez a pixelformátumnál,mert csak 4:4:4 és 4:2:2 értékek között lehet változtatni,de változást nem vettem észre a beállitásnál.
  • Ztech
    Sziasztok

Tv vásárlás előtt állok egy 94cm-s FullHD LCD kellene. Leginkább xbox-al lenne használva és gépről filmnézésre. Árban lehetőleg 200alatt kellene lennie. Tudtok adni valami jó tippet melyik lenne jó? Előre is köszi
  • arty
    Korábban nem ajánlgatták a megpofoztatásomat :)

avforum px80 teszt (=pv80)

"Számítógépre kötve, statikus ábrákkal hajtva 20 perc után sem észleltünk beégést, ghostingot."

Ezért kell 80-ast venni, jobb panelt kaphatott vagy nemtom. Apám PV80-asán nekem szintén nem sikerült előcsalnom semmiféle "beégést". Az igazsághoz hozzátartozik, hogy be lett járatva, azaz az első 200 órát alacsony kontraszton/fényerőn kapta. Lehet ez is számít.

PX8/PV8-ast eddig sem ajánlottam annyira senkinek és ezután sem fogom :)
  • Scooby87
    avforum plazma teszt

Ghosting

A plazmák átka ismét lesújtott tesztkészülékeinkre. Otthagytuk a TV-k saját menüjét fél percre, illetve feliratsávokat szintén mintegy fél percre. Az eredmény nappali szintű fényviszonyok mellett nem volt feltűnő, de ahogy besötétítettünk, kiábrándító látványban volt részünk. Mindkét TV-n nagyszerűen lehetett látni a menük körvonalát, sőt, még az értékeket is el lehet olvasni. A feliratsáv is hasonló volt, szélesvásznú film alatti feliratoknál nagyszerűen lehet látni a körvonalakat. Ráadásul jó fél perces mozgó filmjelenet után is láthatóak voltak a nyomok, és ismét a Samsung volt az, amin tovább látszott a ghosting.

Hozzá kell tenni, átlagos körülmények között annyira nem zavaró, főleg teljes képernyős filmeket nézve. De a ghosting jelensége mindkét TV-n jól kivehető, látványos volt, aki tehát elsötétített szobában szeret filmet nézni, az vegye figyelembe vásárlás előtt ezt is.

a teszt alján....

szóval mind1....és nem csak a logó,de a felirat is ott marad....bl mecsnél már szépen ott marad a kijelzőn....

avforums.comon további tapasztalatok,ha nekem nem hiszel....

erről ennyit.
  • Scooby87
    na mert egyszer beszóltam már senki vagyok?.....na ezért is tartozkodok az sgtől....maradok inkább olvasó.....korábban nem voltál ilyen nagy vitéz.
  • aranarth
    Nekem most T-Kábelen jön a jel, januártól T-Satos műholdas digitális. Elvileg jobb lesz a minőség, mert nem zajosodik a több átjátszón. Hogy beválik-e, majd kiderül.
  • aranarth
    Kedves HoTDoG! A net egyik legalaposabb LCD tesztelő oldal agyon dícséri, szóval nyugodtan vedd meg ha ez tetszik. A 8ms nem rossz érték, hiába van sok TV-nek ennél kisebb válaszideje: nem fogod érzékelni a különbséget.
  • Body80
    Én tegnap rendeltem meg a sony 40W4000-es lcd-t, elvileg ma fogják kihozni :) A 8 ms válaszidő nem számottevő, teljesen mind1, hogy 4 vagy 8ms, nem érzékelhető. Persze a 2ms és az az alattiak már más tészta... A sonyt mindenképpen ajánlani tudom, nekem teljesen megfelel az igényeimnek, ma délután elválik, hogy jó döntés volt-e megvenni :) Én a full hd, az mpeg4 tuner, a kiváló hang és képvilága miatt döntöttem mellette, plusz mindenki csupa jót mondott/írt róla...
  • HoTDoG
    Rendben, akkor plazma kilőve :). Ugyanilyen feltételekkel melyik LCD-t ajánljátok és hol?
    Néztem ezt a SONY -t, de a 8ms válaszidő sztem borzasztó sok.
    Vagy ezt a PHILIPS -et, de ebből meg már inkább a 7-es szériát ajálnják a natural motion miatt, csak az 70-el több.
  • arty
    _szerintem_ LCD-n segit, ha nem a zajosabb kábeltévés jelet kapja. izlés kérdése, mert a müholdasok hajlamosak kockásodni, szétesni. kit mi zavar jobban ... (én digire váltottam tkábelről és nem bántam meg a samsung lcdmen)
  • Paparazzi20
    Mennyivel lesz jobb a képminőség a 37-es LCD tv-men, ha az analóg kábel tv helyett valamilyen műholdas digitális szolgáltatást(pl t-home sat tv)veszek igénybe?Szembetűnő lesz a különbség?Csak mert ebben a sat tv-ben gondolkodok, az kábel tv szolgáltatónk (fibernet) elég fostalicska mifelénk...
  • arty
    az a gáz, hogy a hülyeség beégett az agyadba :)

mesélj, mi az a "dvdsori" ?
    ha 4 rész után nem ég be a logo a PV80-on laptopról az szted elég tapasztalat? (nemhogy nem ég be, de nyoma nincs!)

mesélnék neked az AVI tömöritésről, az időnként nem látszo logokról, a nem beégő 8-as panákról és társairol, de minek? írni sem vagy képes normálisan, az olvasást nem feltételezem.

egy pana 8-as plazmát bárki nyugodtan megvehet, más forumon irtak olyan tapasztalatot is, hogy egész napra ott volt felejtve az állókép és pár perc után eltűnt a "beégés". aki meg elégedetlen az LCDje képével remélem felkeresi Scooby87-et és pofánveri, amiért nem mert plazmát venni :D

Hotdog: "esetleg még monitor helyett." - na, itt esett ki a plazma, neked LCD kell. ennyire azért még a mai napig nem "beégésbiztosak" a plazmák :)
  • Jobson
    akkor jó egyáltalán valamire a plazma?
  • Scooby87
    tévedtem.....azt hittem azt irod,hogy aplazma a jobb.....,de a kérdés volt úgy feltéve,hogy melyika totál sz.ar? és úgy bizony a plazma az.

az előző hozzászólásért elnézést én vagyok a vaksi.
  • Scooby87
    aztán majd amikor beég ,mert folyamatosan dvdsorit nézet és a logó ugyan ott volt...remélem megkeress és pofán vág.....amihez nem értesz ne szólj hozzá.

"3. Ha pl sorozatfüggő vagyok és csak avi-kat nézek, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r? (nincs semmi PC javítás, post process stb).

5. Digi földi adás-t akarok nézni a nap 24 órájában, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?"

ezekből az jön le,hogy nem egy két órára kapcsolja be és a logó bizony beég ott marad már 120-150perc után még a a pana 42px80 és attól jobbaknál is....(és bizony ez tapasztalat)

• freesas79
    Off: Van értelme olyan DVD lejátszót tenni az LCD TVhez ami felskáláz 1080p-be? Lesz nekem jobb képminőségem, vagy csak beleheggesztettek egy HDMI out-ot és adják x ezer Forinttal drágábban?
  • HoTDoG
    Sziasztok!

A véleményetekre lennék kíváncsi. Gondolom kitaláljátok, hogy TV vásárlás előtt állok :).
    Kicsit már utána néztem a dolgoknak, nekem a plazma TV valahogy szimpatikusabb, mivel a szobámba kellene, ami nem egy túl sötét szoba, de leginkább esténként tv-zek és úgy tudom a sötét a plazmáknak kedvez.
    Leginkább dvd-re, számítógépről való filmnézésre használnám, esetleg még monitor helyett. Konzolom nincs, egyelőre nem is nagyon tervezem a vásárlását.
    Kb 3m-ről nézném, szal 102 centi körüli képátlóra gondoltam és 200 ezer Ft körüli összeget szánnék rá.
    Előre is köszi a válaszokat!
  • r4pt0r
    A calibrated azt jelenti hogy be van lőve, hogy közelítsen a valós színekhez, én pontosan ugyan azokat az értékeket használom. Gondolom én az a calibrated. De majd szerzek egy fogy mérőt. :D
  • aranarth
    Na ja, de Te köztük élsz!
  • cloud.strife
    :D

Naja. Igaz nekem speciel nem kell semmilyen tesztlemez se, már csukott szemmel bekalibrálok egy Bravia-t... :D
  • aranarth
    Mindkettőnknek igaza volt, íme a cikk: kalibráció. Érdemes mindenkinek elolvasnia!
  • aranarth
    Megnéztem én is a forrásodat (www.hdtvtest.co.uk), valamint megkerestem a cikkeik között a kalibrációról szólót is. Lehet, hogy én értettem rosszul, de itt nem pusztán azoknak az értékeknek (fényerő, háttérvilágítás, gyors indítás kikapcsolása, kontraszt) beállításáról beszélnek, mint amiket mi említettünk, hanem valami kalibráló DVD-ről (a cikk a plazmákról és a hagyományos TV-kről tesz említést, de gondolom az LCD-k esetében is ez a folyamat).
    (Ja, és a "Default" nem a maximumot, hanem a gyári alapbeállításokat jelöli.)
    Úgyhogy ezt a spórolást szerintem nem úgy érik el, ahogy Te mondtad - bár lenne igazad, mert akkor én is spórolnék! :-)
  • r4pt0r
    Hát én se értek annyira az elektronikához, de véleményem szerint a fénycsövek használják el az energia jelentős részét.
  • aranarth
    Értem, hogy mit mondasz, és abban igazad is van, hogy nem kell mindennek fullon mennie a szép képhez, de kételkedtem az 50%-os mértékben, az nekem túl soknak tűnt.
  • r4pt0r
    Háttérvilágítás 5 a 10ből, fényerő meg 25 és még így is világos. Maxon (defaulton) kiégeti a szemed, kb 10 secig ha bírod úgy nézni sötétben, szóval nem lehetettlen.
  • r4pt0r
    Ez tesztoldal szerinti mért eredmény. Még tévedtem is.

Default 223 watts

Calibrated 99 watts

Standby 1 watt
  • aranarth
    Szerintem ilyen nagy, 50%-os eltérést a beállításokkal nem tudsz elérni, szerintem maximum 10-15% "spórolható" meg mondjuk a háttérvilágítással meg a gyors indítással. De ez csak tipp, biztos van itt elektromérnök, aki megmondja! :-) Nem is egy!
  • r4pt0r
    Az egy dolog mit írnak. Samu fogyasztása 2xx watt, ha minden maxon van ahogy én használom olyan 130 körül lehet. És ki használja retina égetőnek? :D
  • aranarth
    Igen, Artynak igaza van. Blu-ray-t vegyél (egy film még elég drága. 6-8eFt, de gyors nettel letölthető...). A Toshiba csúnyán bukta a formátumháborút: HD DVD-vel nem fogsz találkozni. Az elején még megegyezhettek volna a Sonyval, hogy egyet fejlesztenek, de mindegyik kitartott a saját ötlete és technikája mellett. A Toshiba dollármilliókat bukott, a Sony meg köszöni szépen letarolja a piacot - most a többi gyártó (pl. Sharp, Samsung) is fejleszti a Blu-ray lejátszóit, de a Sony már kész és kifinomult technikával van a boltokban...

Most direkt megnéztem a leírásban: a Sharp 32DH65/66E fogyasztása 142 Watt, a 37-esé: 172 Watt.
  • arty
    Hát ez igy nagyon lóg a levegőben. Egy 94 centis tévé is bezabálhat 170W-ot és egy nagyobb is ehet kevesebbet. Modell és beállitásfüggő.

Mi az a HD DVD lejátszo? Ilyen mamár nincs is, BluRay nyerte a harcot, max ilyen lejátszot tudsz venni ... ebből pedig karcsú árfekvésű nem nagyon van :) És a filmek sem túl olcsóak itthon, de kintről 4-6 ezerért már van pici választék is.
  • aranarth
    Keress itt, itt, itt és itt! Csemegézz, hasonlítgass!
  • vidok
    Tudom,hugy hol keressem a neten,csak az érdekelne,hogy akinek van mi a tapasztalata.ksz
  • vidok
    Tud valaki karcsú árfekvésért HD dvd lejátszót?A szuper sony házimozimat kidobhatom.Köszi
  • vidok
    Az áramfogyasztás 94 -es képernyőnél 130w.Fulhd lcd esetén 170w.Itt is lehet spórolni.
  • aranarth
    Az áramfogyasztás növekedésébe számold bele azt is, hogy a mostani, hagyományos tévéd fogyasztása meg 0 lesz. A növekedés így nem jelentős.
    De ha ennyi gondot okoz a családban a villanyszámla, akkor biztos, hogy LCD tévére van szükség? Ezt minden bántás és rossz szándék nélkül kérdezem, mert megértem, hogy a közüzemi díjak emelkedése valakit nagyon érzékenyen érint. Viszont ha ennyire vészes, és ilyen aggasztó a helyzet, akkor biztos, hogy luxusra áldozol?
  • arty
    42PV8 az egy Panasonic modell és nem rossz gép. azért, ha teheted a 42PV80-at vedd meg, most 170-175 körül meg lehet kapni. ez elmegy 170-200 wattal, egy ekkora LCD is kb. ennyit fogyaszt ám ekkora méretben a minőségi darabok jóval drágábbak
  • r4pt0r
    Én csak LCD tvket nézegetek szóval nincs tapasztalatom ilyen téren. De majd jönnek a tapasztaltabb emberek, gondolom ők tudnák válaszolni.
  • crony01
    ok..thx segítséget..(a viera jónak számít..TH-42PV8P..??)