LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nemrég vettem egy 40"os sony fullHD-tvt. 4m-rõl nézem a tv adást és a divixet, ha hd filmeket nézek 1szerüen csak elõrébb ülök.
Ha tervezed a PS3at csak FULLHD-t vegyél- nagyon szeretink 1mást😊. Nekem VAN PS3-am és az 1080p-s játékok lélegzetelálítóak. Haveromnak HD-ready tvje van, -és eleinte míg nem volt tvm azon toltuk- azon sem rossz, de a fullhd-n sokkal jobb (hangsulyozom, fõleg 1080p-s játékok)
-Ha 40"-ban gondolkozol, és 4 méterrõl nézed, akkor nincs értelme a FullHD-nak, igazából, igaz egy HD és egy FullHD között ebben a régióban van kb. 50e Ft különbség, vagy még ennyi se.
-Ha 46-52 col környékén gondolkodsz, ott már stimmelnek az árkülönbségek, és igen, itt még talán 4 méternél azért kijön a FullHD elõnye, ha megfelelõ forrásról hajtod (pl. PS3-ról Blu-Ray). Egy 50-52 colos TV esetén a FullHD részletgazdagabb képet nyújt.
-Nagyban függ a kinézett TV-k típusától is. Inkább egy 50" Pioneer Kuro HD felbontásban, mint egy LG 50LG5000 FullHD felbontásban. ^^
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
1. Pénzre nem térnék ki, akár egy Full HD-ra is lenne, ha tényleg megéri
2. Fõként hétköznapi TV-zésre használnám, de szeretnék nemsokára egy PS3-at is.
3.a nézési távolság olyan 4 méter lenne
Megéri többet kiadni egy Full HD TV-ért? Vagy ha veszek egy HD ready-t azis majdnem ugyanolyan? egyáltalán mennyire szembetûnõ a különbség??
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
A DivX filmeknél most még ki kell tapasztalnom. De amit eddig néztem, ott a divx filmek korrektek, itt is inkább a jobb sötétek és a kontrasztosabb kép jönnek ki, vagyis leginkább az, hogy a panel jobb.
Ilyenkor igazából csak az zavar, hogy van a TV-ben egy csomó plusz, ami az árban benne van, de nem használom. Az A557-es sokkal olcsóbb, nincs 100Hz, és pár extra, de nincs benne ilyen jó panel se. 😞
...mint a Sony KDL-40V3000-es volt anno...
Ne értsük már félre készakarva...
Eredetileg néha tapasztaltam egy furcsa jelenséget, mégpedig hogy játékokban alig észrevehetõen, de mintha "dolgozott" volna a TV a képélleséggel, egy tizedmásodpercre minimálisan elhomályosodott, majd visszaállt. A PC-t kiválasztva bemenetként, ez eltûnt.
Jó-e ez, vagy sem. Jó, ha játszani akarok, rossz, ha filmet akarok nézni (nincs 100Hz, azt kell mondjam, hogy azért észrevehetõ). 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
De térjünk már vissza a topikhoz.
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
ezt meg utánna úgyis lehet majd fejlesztgetni, alakítgatni.
soha nem mondta megy szóval se h profi weblap szerkesztõ vagyok!
egyébbként remélem most már meg vagytok elégedve,
átírtam a cikkeket.
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
Ez az élesség mizéria meg hát nem is tudom...alapbeállításnál milyen értéken áll ez az élesség?
Egyébként régi Samsung LCD monitorok produkáltak ilyet 😊 de szerintem ne foglalkozz vele ha a képélességet leveszed 0-ra és azt mondod hogy akkor már nincs benne hiba és szép éles a képe még mindig akkor nincs baj. Valamint csak számítógéprákötésnél jelentkezik ez? Próbáld még meg esetleg sima VGA kábellel hogy úgy mit mutat...valamint ne feledjük hogy ez TV és nem monitor!!!!
Ha már hobbyként akarsz webet készíteni, tanulj meg kézzel kódolni, nem ilyen szarokkal próbálkozni, amelyek beépített sablonokat adnak.
ON: Grat a TV-hez!
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
nem hisze mel h mindneki a cikkel foglalkozik!!!!!
az oldal szerkezetére lettem vólna kíváncsi, azzal kapcsolatban kértem vólna ötleteket, javaslatokat!
hobbiszinten szerettem vólna egy honlapot ahol egy helyen megtalálható rengeteg információ megkönnyítve a választást!
ehez képest mindneki csak a cikkekért piszkál!
komolyan titeket kielégíteni....
Pc-n bsplayer...
És grat nekem tetszik! Habár nekem az LG is és a Szonáj is tetszett na jó LG jobban tetszett 42" miatt 😄DD
DVI-HDMI, elég biztosnak tûnik, hogy digitális, mivel HDMI nem visz analóg jelet. ^^
a és szokták is jelölni a TV-n, hogy melyik a HDMI/DVI csati az összes HDMI közül. Kétlem, hogy az oldalsó az lenne (bár ezeknél kitudja már).
Tökéletesen éles a kép, tökéletes az 1:1 PM is. A Samuknál elvileg a HDMI 2 lenne a számítógéppel való összekötésre specializálva, de a 4-esen is tökéletes. Csináltam két képet még, a HDMI 2-re kötött állapotról (sajnos nem tökéletesek, de itt is megfigyelhetõ azért):
Hmmm???????
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Samu LE-40A656-os (mondtam, hogy beleszerelmesedtem, tényleg a legjobb LCD TV per pillanat ^^).
A képek minõségéért elnézést, sajnos csak telefonos fényképezõgép volt kéznél. ^^
Samsung paneles, korrekt kis TV, végre nincsenek elszínezõdõ karakterek, mint anno a V3000-es Sonynál, az összekötés a géppel problémamente volt, HDMI 4-esbe (oldalpanel) ment a kábel. A színeket belõni beletartott egy kis... najó, egy jó idõbe. Amikor végre azt hittem elégedetten hátra dõlhetek, ezzel szembesültem:
Ezt már a tesztnél is észrevettem, de túl nagy jelentõséget nem tudtam neki tulajdonítani, mivel egyszerûen nem volt idõ végigzongorázni minden lehetõséget a TV menüjében. Végigpróbáltam az opciókat, és a képéllesség lett a ludas, alaphangon 50-en volt, visszavéve 0-ra tökéletes lett:
Még egy apróság: a tesztelésnél egyszerûen nem vettük észre a félhomályban a kezelõszerveket, ezért badarságot írtam le: azt hittem nincs rajta kezelõszerv. Tévedtem. Van. A káva jobb oldalán, a visszajelzõ LED felett, alig látható halovány piktogramokat figyeltem meg. A félhomályban nem láttam, most is csak azért vettem észre, mert nappal van, minden redõny fent. És így is csak haloványan látszanak... A gombok érintõgombok, amik be vannak a kávába rejtve. Ki/be kapcsolás, hangerõ fel/le, csatorna fel/le, menû és forrásváltás.
fotó vaku nélkül... hmmm, látsz valamit?
fotó vakuval... jéééé, nézd má'n!
A képe brutálisan jó, élnek a színek, tûéles mindenhol, beállítva már annyira nem észrevehetõ a minimális kékes eltolás (érdekes, HDMI-rõl csak Hideg 1, Hideg 2 és Normál opciók vannak a színhõmérsékletnél, a Meleg 1 és 2 ki van szürkülve). Sajnos fénybeszivárgás van, fõleg a széleken észrevehetõ, de a V3000-esnél egy nagyság rendel jobb. A feketéje is teljesen korrekt, 2.35:1 képarányú filmeknél az alsó-felsõ fekete csík fényereje nem ugrál annyira, mint a korábbi két LCD TV-m esetén. Ráadásul akit zavar, az ki is kapcsolhatja a dinamikus kontrasztot teljesen (engem annyira nem zavar, és nagyon jó feketét produkál sötét jeleneteknél, a világos jeleneteknél pedig komoly fényerõt).
Igazából nem vagyok normális, mert megint kiadtam egy rahedli pénzt egy LCD TV-ért, de istenem, vétkeztem, vállalom. ^^