LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja és 4mrõl nézném...
tv nézésre...dvdzésre...pcrõl egykét film...esetleg xboxozni rajta...
LG 42PC3RA plasma errõl mi a véleményetek?.....150be lenne
Marha gyorsan esik az ára nem rég még 430 volt most meg már... 😄 Megvárom amig olyan 300k körül lesz. 😄

Juhhéj, már 375-ért lehet kapni a Samsung LE-40A656-ot :-)
w77d
köszi, asszem fullHD-ra ruházok be, elõbb-utóbb úgyis meg kell majd lépni a váltást 😊

Helló!
Én nemrég vettem egy 40"os sony fullHD-tvt. 4m-rõl nézem a tv adást és a divixet, ha hd filmeket nézek 1szerüen csak elõrébb ülök.
Ha tervezed a PS3at csak FULLHD-t vegyél- nagyon szeretink 1mást😊. Nekem VAN PS3-am és az 1080p-s játékok lélegzetelálítóak. Haveromnak HD-ready tvje van, -és eleinte míg nem volt tvm azon toltuk- azon sem rossz, de a fullhd-n sokkal jobb (hangsulyozom, fõleg 1080p-s játékok)
[NST]Cifu
Túl sok a bizonytalansági tényezõ ettõl még.

-Ha 40"-ban gondolkozol, és 4 méterrõl nézed, akkor nincs értelme a FullHD-nak, igazából, igaz egy HD és egy FullHD között ebben a régióban van kb. 50e Ft különbség, vagy még ennyi se.

-Ha 46-52 col környékén gondolkodsz, ott már stimmelnek az árkülönbségek, és igen, itt még talán 4 méternél azért kijön a FullHD elõnye, ha megfelelõ forrásról hajtod (pl. PS3-ról Blu-Ray). Egy 50-52 colos TV esetén a FullHD részletgazdagabb képet nyújt.

-Nagyban függ a kinézett TV-k típusától is. Inkább egy 50" Pioneer Kuro HD felbontásban, mint egy LG 50LG5000 FullHD felbontásban. ^^

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

PyRex
hétköznapi tv-zésre baromság lenne fullHD-t venni. szerintem. figyelembe véve a 4 métert és a késõbbi ps3-at, akkor én a helyedben valami 40-46 collos hd ready plazmát vennék. de ez csak egy vélemény.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

w77d
no akkor
1. Pénzre nem térnék ki, akár egy Full HD-ra is lenne, ha tényleg megéri
2. Fõként hétköznapi TV-zésre használnám, de szeretnék nemsokára egy PS3-at is.
3.a nézési távolság olyan 4 méter lenne

PyRex
hát ha mondjuk konkrétan leírnád, hogy mennyi pénzed van rá, mit szeretnél rajta nézni (mire használnád nagyrészt), mekkora a szobád, milyen nézési távolság lenne, akkor esetleg tudnánk is segíteni 😊

w77d
akkor másképp fogalmazok😊

Megéri többet kiadni egy Full HD TV-ért? Vagy ha veszek egy HD ready-t azis majdnem ugyanolyan? egyáltalán mennyire szembetûnõ a különbség??

PyRex
ha két, minden paraméterben tökéletesen azonos készüléknél csak a felbontás különbözne, akkor természetesen nem. mivel azonban ilyen nincs, a kérdés önmagában nem helytálló 😊

JohnnySmith
Szerintem így ebben a formában természetesen nem... De nem ennyire egyszerû a kérdés.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

w77d
Sziasztok!

Szerintetek megér egy FullHD TV +300ezer ft-ot a HD ready-hez képest???

[NST]Cifu
Nekem itthon analóg Fibernetem van, ezen a képminõség egy fokkal jobb, bár szerintem leginkább a panel miatt, úgy tünik, hogy legalábbis az A650-es szériába elég korrekt tunert pakolt a Samu. Vannak elég tré minõségû csatornák, na azok mindkettõn trén néznek ki. ^^

A DivX filmeknél most még ki kell tapasztalnom. De amit eddig néztem, ott a divx filmek korrektek, itt is inkább a jobb sötétek és a kontrasztosabb kép jönnek ki, vagyis leginkább az, hogy a panel jobb.

A Normál TV adás képe milyen rajta? Meg az egyszerû DivX filmeké? Írtátok a tesztben mikor a Panasonic Plazmaval engedtétek össze hogy ezen a Samsung LCD-n elég jó a normál TV adás. Mondjuk ami neked volt Sony V3000 vagy egy 40M8 Samsung-hoz képest mennyivel jobb szerinted?
cloud.strife
Nem értem én félre... 😊

www.digimomentsvideography.com

[NST]Cifu
Nem, semmi utánhúzás. A 100Hz-nek és a digitális zajcsökkentésnek azért még lehet értelme PC-rõl való videólejátszásnak.

Ilyenkor igazából csak az zavar, hogy van a TV-ben egy csomó plusz, ami az árban benne van, de nem használom. Az A557-es sokkal olcsóbb, nincs 100Hz, és pár extra, de nincs benne ilyen jó panel se. 😞

PyRex
végülis én is "csak" 40-est veszek, a maradék pénzbõl inkább a gépet fejlesztem, mert már lassan 2,5 éve nem nyúltam hozzá :\

Hát PC-rõl elméletileg egy tökéletes videojelet kap ezért veszik ki az ilyen élesség meg zajcsökkentés funkciókat meg elvileg a 100Hz is valami hasonlónak mondható mindent az elektronika állít be magának hozzá. Így PC "forráslistánál" azért már nem lehet belekötni a képminõségbe gondolom? 😊 max hogy nincsenek meg ezek az opciók amikkel esetleg még variálni lehetne. PC játékoknál nem tapasztaltál utánhúzást remélem? 😊
[NST]Cifu
Harmadszor írom le, hogy a kép pixelhelyes, leellenõrizve... 😊

[NST]Cifu
Idézem mit írtam:

...mint a Sony KDL-40V3000-es volt anno...

Ne értsük már félre készakarva...

[NST]Cifu
Megvan a megoldás az élesség dologra (amúgy alaphangon 50 v. 75-ön volt, függõen a bemenettõl), konkrétan a Forráslistánál a névválasztást belövöm PC-re, akkor hirtelen minden "megjavul". Nincs "Csak pásztázás" képarány, mindössze 16:9 (pixelhelyesen) és 4:3, nincs 100Hz (be sem kapcsolható), nincs Élesség (alapból nulla), nincs Éljavítás, nincs Digitális Zajcsökkentés.

Eredetileg néha tapasztaltam egy furcsa jelenséget, mégpedig hogy játékokban alig észrevehetõen, de mintha "dolgozott" volna a TV a képélleséggel, egy tizedmásodpercre minimálisan elhomályosodott, majd visszaállt. A PC-t kiválasztva bemenetként, ez eltûnt.

Jó-e ez, vagy sem. Jó, ha játszani akarok, rossz, ha filmet akarok nézni (nincs 100Hz, azt kell mondjam, hogy azért észrevehetõ). 😊

Sir Quno Jedi
Jó, azért érted mire gondoltam látom, szal. a HDMI/DVI -os portra kell dugni és még ott sem biztos a normális (aka pixelhelyes) kép. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

cloud.strife
Ja, csak a 250 az origi, 3 év garos... 😊

JohnnySmith
Ennyiért vállt meg Cifu is tõle...

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

cloud.strife
Pláne, hogy most a 40V3000 250e...

Azért írtam, mert véleményt és javaslatot vártál.
De térjünk már vissza a topikhoz.

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

egy alap webdesign készítéséhez tökéletes, nem vagyok grafikus!
ezt meg utánna úgyis lehet majd fejlesztgetni, alakítgatni.
soha nem mondta megy szóval se h profi weblap szerkesztõ vagyok!
egyébbként remélem most már meg vagytok elégedve,
átírtam a cikkeket.

GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650

LOL konvertáljam aviba?😄😄 nem bolondultam meg.😊

Gratula a TV-hez 😊
Ez az élesség mizéria meg hát nem is tudom...alapbeállításnál milyen értéken áll ez az élesség?
Egyébként régi Samsung LCD monitorok produkáltak ilyet 😊 de szerintem ne foglalkozz vele ha a képélességet leveszed 0-ra és azt mondod hogy akkor már nincs benne hiba és szép éles a képe még mindig akkor nincs baj. Valamint csak számítógéprákötésnél jelentkezik ez? Próbáld még meg esetleg sima VGA kábellel hogy úgy mit mutat...valamint ne feledjük hogy ez TV és nem monitor!!!!
OFF: Ez sokat elárul: Xara Webstyle 4 😄
Ha már hobbyként akarsz webet készíteni, tanulj meg kézzel kódolni, nem ilyen szarokkal próbálkozni, amelyek beépített sablonokat adnak.

ON: Grat a TV-hez!

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

elolvastam, köszönöm!

GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650

Én már ma mondtam hogy hogy csináld...olvass vissza.
[Jakuza]
Konvertald at inkabb avi-ra

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Milyen progival tudok mkv filet darabolni?😊

vááá hihetetlenek vagytok!
nem hisze mel h mindneki a cikkel foglalkozik!!!!!
az oldal szerkezetére lettem vólna kíváncsi, azzal kapcsolatban kértem vólna ötleteket, javaslatokat!
hobbiszinten szerettem vólna egy honlapot ahol egy helyen megtalálható rengeteg információ megkönnyítve a választást!
ehez képest mindneki csak a cikkekért piszkál!
komolyan titeket kielégíteni....

Media player clasic lett a befútó.😊 Ps3 minek?😛

JohnnySmith
Én PS3-t ajánlom😉
Pc-n bsplayer...

jaa amúgy grat a tv hez cifu 😛

Én még mindig szivok,😞 leszedtem a k-lite 3.99 aszem meg Vlc media player .Most már lasulast nem veszek észre roszab van😄😄 néztem most a halálhajót és az ürõs jeleneteknél lehet nagyon látni hogy a kép nem lagol hanem aprókat ugrik ami nagyon idegesitõ.Nem tudjatok hogy tudnam lejatszani normalisan a hd filmeket?

JohnnySmith
Még mindíg nem írtál konkért árat ..... nem röhögünk... mindenki arra költ amire akar és tud.
És grat nekem tetszik! Habár nekem az LG is és a Szonáj is tetszett na jó LG jobban tetszett 42" miatt 😄DD

[NST]Cifu
Sokkal olcsóbb, mint az LG 42LF65-ös volt anno, és picivel olcsóbb, mint a Sony KDL-40V3000-es volt anno. De még így is k*rva sok pénz egy TV-ért...

[NST]Cifu
Pisztosan digitális a kép?! Nem kéne szellemképesednie, miegymás az élességtõl (sõt egyáltalán).

DVI-HDMI, elég biztosnak tûnik, hogy digitális, mivel HDMI nem visz analóg jelet. ^^

a és szokták is jelölni a TV-n, hogy melyik a HDMI/DVI csati az összes HDMI közül. Kétlem, hogy az oldalsó az lenne (bár ezeknél kitudja már).

Tökéletesen éles a kép, tökéletes az 1:1 PM is. A Samuknál elvileg a HDMI 2 lenne a számítógéppel való összekötésre specializálva, de a 4-esen is tökéletes. Csináltam két képet még, a HDMI 2-re kötött állapotról (sajnos nem tökéletesek, de itt is megfigyelhetõ azért):

JohnnySmith
És mennyi az annyi ? 😄D (hétvégén lehet megnézem....)

Sir Quno Jedi
Pisztosan digitális a kép?! Nem kéne szellemképesednie, miegymás az élességtõl (sõt egyáltalán). Csak ha kizárólag DVI-D van a PC felé és úgy is fasza kép van, akkor digi, mivel ha az analog csatik is benne vannak a DVI csatiban, akkor képesek a cuccok arról is menni. SZal. ez gyanús kicsit. Esetleg nem natívon hajtod, akkor lehet még ilyen szörnyûség. Ja és szokták is jelölni a TV-n, hogy melyik a HDMI/DVI csati az összes HDMI közül. Kétlem, hogy az oldalsó az lenne (bár ezeknél kitudja már).

Hmmm???????

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

[NST]Cifu
Rea4-en keresztül, AVForum-os ismeretség.

jAsOn VoOrHeEs
Publikus, hogy honnan vetted? 😊

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

[NST]Cifu
Nekem ma jött meg. ^^

Samu LE-40A656-os (mondtam, hogy beleszerelmesedtem, tényleg a legjobb LCD TV per pillanat ^^).

A képek minõségéért elnézést, sajnos csak telefonos fényképezõgép volt kéznél. ^^

Samsung paneles, korrekt kis TV, végre nincsenek elszínezõdõ karakterek, mint anno a V3000-es Sonynál, az összekötés a géppel problémamente volt, HDMI 4-esbe (oldalpanel) ment a kábel. A színeket belõni beletartott egy kis... najó, egy jó idõbe. Amikor végre azt hittem elégedetten hátra dõlhetek, ezzel szembesültem:

Ezt már a tesztnél is észrevettem, de túl nagy jelentõséget nem tudtam neki tulajdonítani, mivel egyszerûen nem volt idõ végigzongorázni minden lehetõséget a TV menüjében. Végigpróbáltam az opciókat, és a képéllesség lett a ludas, alaphangon 50-en volt, visszavéve 0-ra tökéletes lett:

Még egy apróság: a tesztelésnél egyszerûen nem vettük észre a félhomályban a kezelõszerveket, ezért badarságot írtam le: azt hittem nincs rajta kezelõszerv. Tévedtem. Van. A káva jobb oldalán, a visszajelzõ LED felett, alig látható halovány piktogramokat figyeltem meg. A félhomályban nem láttam, most is csak azért vettem észre, mert nappal van, minden redõny fent. És így is csak haloványan látszanak... A gombok érintõgombok, amik be vannak a kávába rejtve. Ki/be kapcsolás, hangerõ fel/le, csatorna fel/le, menû és forrásváltás.

fotó vaku nélkül... hmmm, látsz valamit?

fotó vakuval... jéééé, nézd má'n!

A képe brutálisan jó, élnek a színek, tûéles mindenhol, beállítva már annyira nem észrevehetõ a minimális kékes eltolás (érdekes, HDMI-rõl csak Hideg 1, Hideg 2 és Normál opciók vannak a színhõmérsékletnél, a Meleg 1 és 2 ki van szürkülve). Sajnos fénybeszivárgás van, fõleg a széleken észrevehetõ, de a V3000-esnél egy nagyság rendel jobb. A feketéje is teljesen korrekt, 2.35:1 képarányú filmeknél az alsó-felsõ fekete csík fényereje nem ugrál annyira, mint a korábbi két LCD TV-m esetén. Ráadásul akit zavar, az ki is kapcsolhatja a dinamikus kontrasztot teljesen (engem annyira nem zavar, és nagyon jó feketét produkál sötét jeleneteknél, a világos jeleneteknél pedig komoly fényerõt).

Igazából nem vagyok normális, mert megint kiadtam egy rahedli pénzt egy LCD TV-ért, de istenem, vétkeztem, vállalom. ^^