21171
LCD - Plazma
  • arty
    pc-hdfilmre, játékra jo a samu!
    és igen, játékokban be tudod állítani az 1360x768at
  • pero001
    Most még este megpróbáltam újra és most Shop módba volt, átraktam Home-ra és azóta minden rendben :)remélem így is marad. Kössz még1x a segítséget
  • Szasza20
    Ha rákötöm a PC-t akkor be lehet lőni a játékba a TV natív felbontását és akkor elvileg 1366 x 768 -ba fog menni a játék?
  • Szasza20
    Rákötni PC-re játszani rajta meg PC-ről HD filmeket nézni! Kb erre venném!
  • pero001
    Home módra állítottam először is, de most megcsináltam újra az egészet csatrona kereséstől kezdve mindent és beállítottam Home-ra, de sajnos még mindig ugyan ez a gond...nem értem mi lehet a gond. Egyébként kössz a választ!
  • arty
    Natív hajtásról

---

pero001 - vszeg 'shop' módban van a tévé ... inditsd el ujra az 'initial setup'-ot, nemtom magyarul mi lehet. olvasgasd a manualt :)

---

szasza: mire vennéd? (amugy hol láttad 150ért? 160alatt sehol nem látom)
  • Szasza20
    mi a véleményetek erről: samsung
    Ezt néztem ki olyan 150 körül!
  • pero001
    Szevasztok!

1 hete vettem egy Samsung PS42A411 típusú plazma TV-t és mivel a gyári kép és szín beállítások nem a legjobbak, ezért kézzel állítottam be, de ha kikapcsolom és aztán újra be műár újra a gyári beállítások vannak meg. Sőt van olyan, hogy nézem a filmet és egyzser csak elsötétül a kép kb. 2mp-re és újra gyári beállítások jönnek vissza. A kézikönyvet végig böngésztem de semmit nem találtam ami megoldaná a problémát. Mi lehet a gond? Aki tudja írja meg nekem.

Kössz előre is

Üdv Peró
  • aranarth
    Csak a Sharpról tudok nyilatkozni, annak gyönyörű képe van - ráadásul tapasztalataim szerint a legjobb programmal rendelkezik, ami a kép "felkonvertálását" illeti. Minden nehézség és torzítás nélkül alakítja 16-cé a 4:3-at. Ugyanarra használom mint Te, úgyhogy megnyugtatlak: a 24p-t is kezeli, nem is rosszul. Ezt amúgy a hivatalos honlapon is megnézheted. Csak töltsd le a használati utasítást. Így a legegyszerűbb tájékozódni, mert mindenre pontos választ kapsz.
  • mg8248
    Sziasztok! Mit jelen a natív HDMI?
  • vazul001
    Üdv mindenkinek. LCD tv-bem gondolkodom, 150-180K kategóriában, 37-es átmérőben. A Samu 37A550-es sorozat és a Sharp 37D65-ös tűnik szimpatikusnak. Nekem eddig Samsung tv-im voltak, vannak (igaz CRT-k) és igazából meg vagyok velük elégedve és ezért is és az ár-érték arányuk miatt is gondolkodom bennük. A Sharp elég jól ki lett tárgyalva itt a fórumon az elmúlt hetekben, sajnos a saját szememmel nem láttam a képét, mert a Békéscsabai MM-ben, ahol legutóbb terepszemléztem, egy darab Sharp sem volt (lehet annyira jó, hogy viszik , mint a cukrot?). A Samu tudja a 24p-t, a Sharpról nem tudtam kideríteni. Ezeken kívül érdekel más típus is, hasonló paraméterekkel, az árkategórián belül.
    Egyelőre leginkább T-Sat-os adás menne rajta és DVD. A HD adások néhány éven belül várható elterjedése miatt vennék Full-hd-t (valószínűleg előbb-utóbb be fog esni egy Blu-Ray lejátszó is). Egyébként ezeknek a tv-knek az elektronikája képes az SD adást felkonvertálni úgy, hogy szebb (de legalább minimum olyan) legyen a kép, mint egy HD-ready tv-n? Vagy az már egy másik kategória?
  • toza #8786
    bocsma..
  • toza #8785
    8 csik .. 42 col mennyiert erdekel?!
  • toza #8784
    beeges miatti permanent 8 fuggoleges csik nem tunt el kb 10-12 ora nagyabol fojamatos pixelprotector dvd meg pixel fixer javas ize hasznalata utan sem.. nyilvan nem is fog.. mennyiert venned meg a 42pfp5532d tv t??

8 db kb 1 mm es zold csik... vilagos ,fak,fu atterben laccik,feketen nem, feheren nem,pirosban feketenek stb...

http://www.uploadhouse.com/viewfile.php?id=3226843
  • aranarth
    Igen, az TV-n lévő USB portra gondoltam, én már kipróbáltam, gyorsan tölti be a képeket és kristálytiszta a képe. Remélem meg tudod oldani máshogy, mivel ez Nálad ez nem járható út.
    Békés Ünnepeket mindenkinek!
  • vidok
    Lcd tv-vel gazdagított szép karácsonyt mindenkinek.:)
  • cloud.strife
    Éles, szinhelyes, FullHD-ben gazdag karácsonyt mindenkinek!!!! :D:D:D:D
  • repvez
    Jol érted a problémát.A pendrive dolgot nem egészen értem,mert ha arra gondolsz hogy a tv-be vagy dvd-be bedugva nézegessem az nem megy mivel USB is csak a PC-men van igy visszajutunk az alap problémához.kiirva lemezre a képeket meg lemegy a nap mire a dvd képet vált egy 8mpixeles képnél
  • r4pt0r
    Ha rendesen akarok HD filmet nézni akkor nem netezek közben, ha meg tv-t akkor meg ott a PIP. Mondjuk az indokod még érthető is, én még azért fiatal vagyok az ilyen gondolatokra. :D
  • aranarth
    De akkor hogy netezel egy jó film közben? Nekem marha jó a nappaliban meccset nézni, míg asszonka a neten lóg, az egy teljes éves kislányom meg játszik a mittoménmilyenplüsslovával... Mindenki csinálja amit szeret, mégis együtt vagyunk és remekül tudjuk egymást kommentálni!
  • r4pt0r
    Nekem inkább 1 legyen mind2, azért 40" játszani jó dolog. :D
  • aranarth
    Kezdetek átalakulni egy számítógépes hardverszoftverhogykössemössze fórummá... :-) Ehhez mondjuk lövésem sincs. Nekem a Tv az TV (ha konzolt kapcsol rá valaki, azt még megértem), a monitor az pedig monitor. Mindegyikből kell venni egy jót, és az egyiken filmeket nézni, a másikon meg számítógépezni. Mennyivel egyszerűbb az élet.
    Amúgy repvez azt szeretné elérni, hogy amíg ő mondjuk Mortal kombatozik vagy autóversenyez, addig mások, azt a tévén nézhesék? Csak hogy egyáltalán értsem a problémát... Merthogy sima fényképmutogatáshoz elég egy pendrive.
  • arty
    mind1, h nálad hogy néz ki ;) én betette, h hogyan _kellene_ kinéznie (nálad)

A játékok az elsődlegesnek jelölt képernyőn fognak menni, a másodikon desktop lesz. Ill lesz játék ami igy behal ... :))

Tehát csinálj szépen két profilt a catalyst centerben, egyik esetén CSAK a monitorod legyen aktiv, annak nativ felbontásán, második profilon csak a TV legyen aktiv, annak nativ felbotnásán. Rendelj hozzájuk bill. kombináciot és akkor könnyen váltogathatod.
  • r4pt0r
    Hát ezt így szerintem nem lehet megcsinálni. Mert a 2nek nem ua a felbontása. A játékok meg nem igazán támogatnak 2 felbontást. :D
  • repvez
    Igen tehát mintha mind a 2ön ugyan azt látnám mindig csak hogy be tudjam mindegyiket a saját nativ felbontására állitani,mert jelen pillanatban vagy fekete keret lesz a tvn vagy nem teljesen szép éles lesz a képe, mivel nem a rendes felbontásán megy ki a kép
  • r4pt0r
    Most akkor nem teljesen értem, azt akarod hogy mind a 2ön a játék legyen?
  • repvez
    És itt jön a svédcsavar akkor a monitoron nem lesz semmi ,viszont én ott játszanék és a nézok meg a tv-n követnék figyelemmel.
  • r4pt0r
    Elvileg ha ablakban indítod a játékot, majd áthúzod a tvre és ott nyomsz egy teljes képet oda teszi.
  • repvez
    nálam igy néz ki
    Amugy valami hasonlora gondoltam hogy minden megjelenjen a tvn is csak mindegyik a saját nativ felbontásában.
    Amugy HDMI vel van összekötve a VGA egyik DVI csatija és a TV HDMI2-es csatija.Erre értettem a tvoutot.Kiterjesztett modban be tudom állitani a különbözö felbontásokat,de olyankor az asztal háttérképen kivül nem jön be más, de ha bejönne akkor is csak video jönne rajta elviekben,de nekem a játékok és a fényképek nézegetése is a tvre kéne hogy menjen.
  • fugelaci
    Akit érdekel: mától az Antenna Hungária megkezdte az M1 és az M2 földfelszíni digitális sugárzását országszerte a lefedett területeken.
    Jó tévézést! Talán egyszer ennél jóval több adásnak is örülhetünk!
  • arty
    így:
  • arty
    tehát klonozott legyen, de mégse egyforma? ;) (paradoxon)

kiterjesztett módban nem tudod beallitani a tévére az 1360x768at? (tvout ugye csak elirás? rendes VGA kimenet van a tévére kötve, ugye?)
  • r4pt0r
    A legtöbb lejátszó progiban meg lehet mondani hova tegye a teljes képet.
  • repvez
    mihelyt megmondod hogyan tudom a tv kimeneten 1360x768-as felbontást társitani a tvhez ugy hogy minden funkciot ki tudjak küldeni tv-re akkor azon fokom használni.
    Mivel ezt csak clone modban tudom megtenni, ott meg csak egyformán engedi a felbontást állitani mind a monitor mind a tv-nél és mivel a monitor 1680x1050-es igy a kilöve hogy a tv nativba menjen.
    Ha kiterjesztve állitom a tvoutot akkor csak a video menne ki a tv-re,de a játékok és a kép nézetek nem, ha menne egyáltalán mert ennél a beállitásnál csak és kizárolag a háttérkép jelenik meg a tv-n és hiába inditok videot akkor sem változik.Pedig itt külön tudom állitani a tv és a monitor felbontását is.Egy olyan beállitás lenne jo ha a clone modnál tudnám mindkét monitor felbontását külön külön állitani.
  • arty
    de a tévét miért nem 1360x768on hajtod? 1280x720 és 1920x1080 soselesz jó egy hdredin ...
  • aranarth
    1080i. Bocs.
    Talán azért, hogy a kevésbé jártas vásárlók figyelmét is felhívják arra, hogy nem igazi FullHD-ről van szó? De ők mondjuk azt sem biztos, hogy tudják (mert egyszerűen nem érdekli őket, nem néznek utána) hogy mi az, hogy 1080p meg 1080i.
  • aranarth
    OK, értem, csak azt nem, hogy minek írogatják, hogy "no 1080p compatibilaty", amikor ezt el lehet intézni annyival, hogy 1080p. :-)
  • hdmi
    Úgy tudom, hogy még folynak a tárgyalások az Antenna Hungáriával, szerintem még senki nem tudja a pontos dátumot.
  • Kyru74
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni hogy számítógépről mivel vihetek át hangot a legjobb és legegyszerűbb módszerrel, az optikai kábel erre a célra jó-e kb:10m-e van a tv a számítógéptől
  • Body80
    Köszi a választ. Pesten lakom, így van lefedettségem, csak amikor beállítottam az automatikus hangolást, a digitálisnál nem találta meg a duna tv-t, de még próbálkozom vele :) Az m1 és m2 nem tudod mikor fel a digitális szórásra?