LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Valakinek van tapasztalata a refurbished LCD TV-kel kapcsolatosan?
Itt talaltam oket es eleg nagy arkulonbseg van a sima LCD TV-hez kepest, erdemes ezt megvenni vagy sporoljak meg es vegyek egy normalt?
http://www.220volt.hu/LCD+TV
koszi!
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Van már ára a W4000 sorozatnak?
Én is belekössek, hogy nem Sony, hanem Samsung-Sony gyár? 😊
Ezt lehet úgy is mondani, hogy a Sony gyárt paneleket a Samunak. Pláne mostanában, amikor a DisplaySearch szerint a vazetõ szerep a Sony-é.
Egyébként van egy BD lemezem az S-LCD és más Sony TV gyárról, ott sokminden érdekes dolgot lehet látni.
Ha gondolod átmásolom..... jájj, nincs is BD íróm... 😊
www.digimomentsvideography.com
Leírtam, hogy "...az S-LCD, a Sony-val közös panelgyára által gyártott...", ha ezek után az zavar, hogy merészeltem azt írni, hogy Samsung az S-LCD-n keresztül a Sony-nak gyárt panelt, azt már tisztán kötözködésnek tudom venni...
Továbbá a panel gyártás az egy dolog, az a 7 rétegbõl ha jól emléxem 5. A többit (félvezetõk, stb) mind-mind az adott márka rakja mögé. És azon szinte annyi múlik, mint magán a panelen.
Ezen panelek "mûködõ" rétege effektíven az S-LCD-tõl származik, a Sony annyit csinál, hogy a saját paneljeibe saját háttérvilágítást rak, és a csúcsmodellekbe a panel elülsõ oldalán egy kontrasztjavító passzív réteget rak még fel (mint a hasonló réteg a Samsung Super / Ultra Clear Paneljein). Én így tudom, javíts ki, ha tévedek.
A háttérelektronika kérdése szerintem egy kicsit összetettebb, egyfelõl a panelt is kezeli egy elektronika, szabályozza a fényerõt, a dinamikus kontrasztot stb. Másfelõl pedig ott vannak a képjavító technológiák. Mindkettõ természetesen befolyásolja a képminõséget, de a panelhez közvetlenül nem tartoznak hozzá, ez már a TV háttere...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
-tRs-Landor
Továbbá a panel gyártás az egy dolog, az a 7 rétegbõl ha jól emléxem 5. A többit (félvezetõk, stb) mind-mind az adott márka rakja mögé. És azon szinte annyi múlik, mint magán a panelen.
www.digimomentsvideography.com
Érdekes módon 1080p-t beállítva nem is ad ki lehetõséget az élesség állítására, 1080i-re változtatva (nvidia vezérlõpult) viszont feldobja az elesség és a ratio változtatásának a lehetõségét. Így nincs csak 16:9 meg 4:3 opció, 'Csak pásztázás' nem elérhetõ.. érdekes 😊
-tRs-Landor
Az árak alapján azért be lehet lõni, az olcsóbb modellekben pl. nem tartom valószínûnek, hogy Sharp panelt pakolnak. ^^
szerk: ja nem, hanem S...
A Samsung a világ legnagyobb LCD gyártója, a saját (és az S-LCD, a Sony-val közös panelgyára által gyártott) S-PVA paneleket gyárt már csak, ez a PVA technológia továbbfejlesztése, a sub-pixelek fektetett V alakúak. Jó fekete, jó betekintési szögek és az S-PVA paneleket jó színek jellemzik. A Samsung saját magának, és az S-LCD-n keresztül a Sony-nak gyárt paneleket, egyes prémium TV gyártók is tõle veszik a paneleket.
Az AUO a legnagyobb tajvani (és a második legnagyobb világviszonylatban) gyártó, alapvetõen csak beszállítással foglalkozik (szinte minden komolyabb gyártónak szállítanak, a Samsungtól kezdve a Sony-n át a Philips-ig), õk az MVA technológiát fejlesztették tovább a Premium-MVA és A-MVA néven. Az A-MVA panelek kb. ugyanazokkal a tulajdonságokkal bírnak, mint az S-PVA panelek, de egy fokkal gyengébb minõséggel.
A CMO második számú tajvani gyártó, de nem sokkal marad el a fent említett két óriástól, versenyképes áron gyártanak olcsóbb paneleket amelyek fõleg a saját MVA továbbfejlesztésük, az S-MVA, majd az LCS MVA (ill. kisebb méretben TN+Film) technológiával gyártanak. A CMO szintén elsõ sorban beszállító más cégeknek, de van egy saját kijelzõ és TV márkája, a Chi Mei is, amely európában a Mirai név alatt forgalmazza az LCD TV-it.
Hogy melyik a jobb, arra nincs tökéletes ökölszabály, hiszen különféle képátlóknál különféle panelekrõl beszélünk. Alaphangon elmondható, hogy általában a Samsung panelek a legjobbak, de egyben a kisebb méretekben a legritkábbak is, utána jön az AUO, majd a CMO minõségben.
Ebben az R84-ben milyen panel van?
Ha a 100Hz érdekel, akkor ebben az árrégióban sajnos tényleg csak a 32" képátló reális.
Vagy az 1324X768 felbontást ki fogom tudni használni?
A 100 Herz mûködési elvét ismerem, de azért felteszem a kérdést, hogy
3 méteres nézési távolságból mennyire van jelentõsége? Vagy a blue ray miatt maradjon a Full HD és mondjak le a 100 herzrõl?
Ahogy elmerfudd is írta, egy 32" TV-n kb. másfél, max. két méternél messzebbrõl nincs sok értelme a FullHD felbontásnak, egyszerûen nem látható a különbség a HD és a FullHD között. Következésképpen ha a nappali szánod, hogy 3-4 méterrõl nézz rajta TV-t, akkor felesleges FullHD-t venned. Akkor jó választás, ha például az asztalodra teszed, monitorként használva.
A Pana tavalyi modell, alaphangon nem rossz TV, de például nincs 24p támogatása, ami kínos, ha például Blu-Ray filmeket akarsz rajta nézni. Ha megnézted, és tetszik a képminõsége a Panának, de nem is tervezed, hogy Blu-Ray filmeket nézz rajta, akkor vedd meg nyugodtan a panát. A Pana ideji modelljei közül van utód, az LX85.
Ha a nappaliba kell egy TV, hogy 3-4 méterrõl nézd, akkor én ebben az árrégióban inkább kinéznék egy jó 40" TV-t, mint a Samsung LE-40A450-es széria, vagy a Panasonic TX-42PX8 / PV8 plazmaTV...
Pana votes!!!
LCD TV vásárlás elõtt állok.
Hosszabb idõre tervezem a beruházást.
Két jelölt van: Panasonic TX 32 LX 70P vagy Samsung LE-32A551P2R
A Pana melett szól a 100 Hz meg a képjavítók.
a Samsung melett a FULL HD
Melyiket ajánljátok. Legyetek szivesek megírni, ha a Panasoniccal
kapcsolatban van tapasztalatotok. A Samsung ha nem tévedek még most jön ki a sorról.
Köszi
Samsung LE-40A457-es AUO panelel ("Model" sor végén A betû)
Samsung LE-40A656-es Samsung panelel ("Model" sor végén S betû)

de azt hiszem Te is tudod, mennyire lehet világosban, vagy akár félhomályban sötétszinteket reálisan összevetni 😊
-tRs-Landor
A LG 42PG3000 plazma TV valamint a LG 37LG5000 LCD TV ott egymás mellett voltak...
Mit mondjak azt hittem látványosabb lesz a generáció váltás...
A LG 42PG3000 plazma TV 240.000
LG 42PG6000 plazma TV 285.000
LG 32LG3000 LCD TV 154.000
LG 37LG3000 LCD TV 209.000
LG 37LG5000 LCD TV 235.000
volt a MM-ben....
Az lcdk képe simán lenyomja a plazmák képeit házon belül....a fekete is nagyon szép...notival összekötve...pick pack ment minden....a plazmákon futattunk pár hd-ripet...nem mondom ,hogy csúnya volt,de azért az lcdk részletgazdaságát nem adta vissza.Egyedüli csalódásként talán a LG 32LG3000 LCD TV mondanám....sztem egy régebbi sony netalántán a Samsung LE32R86 jobb választás...vhogy a színei nem voltak az igaziak...állítgattuk ,de semmi...
A plazmák ideje sajnos lejárt úgy érzem...az lcdk elérik azt a feketét...és technikailag jobbak....
Összeségében sztem lg-n belül lcd-t érdemesebb venni.
Az értékesítõ-ügyintézõk ezt tudják mégis órákat tudják húzni az idõt...
★ 汤姆 李
http://www.globalplaza.hu/hir/aruhitel-ingyen-hitel-megeri-
szvsz nagy baromság tv-re hitelt felvenni
De a Photohallnál nem túl jók az árak
pl R-es Samsung 169 990 Ft máshol ez 20-30 ezerrel olcsóbban van.
Az S-est meg annyiért árulják mint máshol az R-est
a photo hall-nál most minden TV ingyen hitelre kapható. Most az ingyen hitel az konkrétan mit jelent? És ha esetleg valaki tud ajánlani 200e környékén
itt egy ár/értékben jó TV-t, írja meg! Köszi