LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a551

Sir Quno Jedi
Persze ezt úgy adják elõ, hogy megsérült a csomagolás, vagy maga a cucc és azért, vagy minõségbiztosítási okoból cseréltek benne ezt-azt stb.-stb. Ja persze. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
A refurbished, az használt, elromlott és javított darabot jelent emlékeim szerint. Ha van valaki olyan hülye, hogy aranyárért vesz ÁFÁ-val(!) más megjavított mocskából, annak megéri szvsz....... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hello!
Valakinek van tapasztalata a refurbished LCD TV-kel kapcsolatosan?
Itt talaltam oket es eleg nagy arkulonbseg van a sima LCD TV-hez kepest, erdemes ezt megvenni vagy sporoljak meg es vegyek egy normalt?
http://www.220volt.hu/LCD+TV

koszi!

CLOUD te hol dolgozol,ha meg lehet kérdezni,hogy tõled kérdezik a tv árakat?köszi.
cloud.strife
Van.

Csak még nem mondhatom meg. 😊

www.digimomentsvideography.com

PyRex
abc szerint írtam.... ^^

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Cloud!

Van már ára a W4000 sorozatnak?
cloud.strife
Akkor megint bele kell, hogy kössek:
Sony - Samsung gyár... 😊

PyRex
"Egyébként van egy BD lemezem az S-LCD és más Sony TV gyárról, ott sokminden érdekes dolgot lehet látni. "

Én is belekössek, hogy nem Sony, hanem Samsung-Sony gyár? 😊

cloud.strife
Semmi kötözködés, csak nem szeretem azt, hogy állandóan ez a duma, hogy a Samsung gyárt paneleket a Sony-nak.

Ezt lehet úgy is mondani, hogy a Sony gyárt paneleket a Samunak. Pláne mostanában, amikor a DisplaySearch szerint a vazetõ szerep a Sony-é.

Egyébként van egy BD lemezem az S-LCD és más Sony TV gyárról, ott sokminden érdekes dolgot lehet látni.
Ha gondolod átmásolom..... jájj, nincs is BD íróm... 😊

[NST]Cifu
Azt ugye nem kell megint hangsúlyoznom, hogy az S-LCD panelgyár, az legalább annyira Sony, mint Samsung??? 😊

Leírtam, hogy "...az S-LCD, a Sony-val közös panelgyára által gyártott...", ha ezek után az zavar, hogy merészeltem azt írni, hogy Samsung az S-LCD-n keresztül a Sony-nak gyárt panelt, azt már tisztán kötözködésnek tudom venni...

Továbbá a panel gyártás az egy dolog, az a 7 rétegbõl ha jól emléxem 5. A többit (félvezetõk, stb) mind-mind az adott márka rakja mögé. És azon szinte annyi múlik, mint magán a panelen.

Ezen panelek "mûködõ" rétege effektíven az S-LCD-tõl származik, a Sony annyit csinál, hogy a saját paneljeibe saját háttérvilágítást rak, és a csúcsmodellekbe a panel elülsõ oldalán egy kontrasztjavító passzív réteget rak még fel (mint a hasonló réteg a Samsung Super / Ultra Clear Paneljein). Én így tudom, javíts ki, ha tévedek.

A háttérelektronika kérdése szerintem egy kicsit összetettebb, egyfelõl a panelt is kezeli egy elektronika, szabályozza a fényerõt, a dinamikus kontrasztot stb. Másfelõl pedig ott vannak a képjavító technológiák. Mindkettõ természetesen befolyásolja a képminõséget, de a panelhez közvetlenül nem tartoznak hozzá, ez már a TV háttere...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

hja, kipróbáltam, úgy van ahogy mondod <#smile>

-tRs-Landor

[NST]Cifu
Elõször látok "P" jelzést, de a típus alapján valami olcsó panel lehet. :S

cloud.strife
Azt ugye nem kell megint hangsúlyoznom, hogy az S-LCD panelgyár, az legalább annyira Sony, mint Samsung??? 😊

Továbbá a panel gyártás az egy dolog, az a 7 rétegbõl ha jól emléxem 5. A többit (félvezetõk, stb) mind-mind az adott márka rakja mögé. És azon szinte annyi múlik, mint magán a panelen.

Ha már ennyire benne vagyunk a panel témában,a p-panelrõl nem találtam semmit..viszont itt a kép róla.Errõl tudnátok valami infót?!
[NST]Cifu
A bemenet nincs átnevezve PC-re? Én azt tapasztaltam, hogy a PC-re állított HDMI-n nincs se "Csak pásztázás", se élesség, se 100Hz, semmi ilyesmi. A kép viszont nyugodtabb, élesebb lett, pl. játékok alatt egy nagyon minimális pulzálás volt látható, a textúrák élesek voltak, majd egy picit elmosódtak, és ismét élesek lettek, mintha a képjavító elektronika dolgozott volna veszettûl, hiába volt minden ilyesmi kikapcsolva a menübõl. Amikor PC-re neveztem el a bemenetet, egybõl eltûnt ez, egyértelmûen jobb lett a képminõség játékok alatt.

A tieden felbuzdulván, toltam én is egy képet, most hogy rákötöttem egy az egybe a tvm(40F86) a gépre(dvi->hdmi átalakító)
Érdekes módon 1080p-t beállítva nem is ad ki lehetõséget az élesség állítására, 1080i-re változtatva (nvidia vezérlõpult) viszont feldobja az elesség és a ratio változtatásának a lehetõségét. Így nincs csak 16:9 meg 4:3 opció, 'Csak pásztázás' nem elérhetõ.. érdekes 😊

-tRs-Landor

[NST]Cifu
Én nem tudok róla. 😞

Az árak alapján azért be lehet lõni, az olcsóbb modellekben pl. nem tartom valószínûnek, hogy Sharp panelt pakolnak. ^^

köszi a kielégítõ választ.Az enyémben sajnos c van,de ez tényleg lutri..,a tv-adások minõségében kellemeset csalódtam a,upc kabelen jó a képminõség.
PyRex
és az a656-osban auo van?
szerk: ja nem, hanem S...

Forrest Gump
Sony tv-nél nincs ilyen megjelölés?
[NST]Cifu
Különféle gyártóktól származnak, és különbözõ technológiákat használnak.

A Samsung a világ legnagyobb LCD gyártója, a saját (és az S-LCD, a Sony-val közös panelgyára által gyártott) S-PVA paneleket gyárt már csak, ez a PVA technológia továbbfejlesztése, a sub-pixelek fektetett V alakúak. Jó fekete, jó betekintési szögek és az S-PVA paneleket jó színek jellemzik. A Samsung saját magának, és az S-LCD-n keresztül a Sony-nak gyárt paneleket, egyes prémium TV gyártók is tõle veszik a paneleket.

Az AUO a legnagyobb tajvani (és a második legnagyobb világviszonylatban) gyártó, alapvetõen csak beszállítással foglalkozik (szinte minden komolyabb gyártónak szállítanak, a Samsungtól kezdve a Sony-n át a Philips-ig), õk az MVA technológiát fejlesztették tovább a Premium-MVA és A-MVA néven. Az A-MVA panelek kb. ugyanazokkal a tulajdonságokkal bírnak, mint az S-PVA panelek, de egy fokkal gyengébb minõséggel.

A CMO második számú tajvani gyártó, de nem sokkal marad el a fent említett két óriástól, versenyképes áron gyártanak olcsóbb paneleket amelyek fõleg a saját MVA továbbfejlesztésük, az S-MVA, majd az LCS MVA (ill. kisebb méretben TN+Film) technológiával gyártanak. A CMO szintén elsõ sorban beszállító más cégeknek, de van egy saját kijelzõ és TV márkája, a Chi Mei is, amely európában a Mirai név alatt forgalmazza az LCD TV-it.

Hogy melyik a jobb, arra nincs tökéletes ökölszabály, hiszen különféle képátlóknál különféle panelekrõl beszélünk. Alaphangon elmondható, hogy általában a Samsung panelek a legjobbak, de egyben a kisebb méretekben a legritkábbak is, utána jön az AUO, majd a CMO minõségben.

PyRex
amúgy (már tuti le lett írva 100x) a kül. panelek között mi a különbség? melyik a legjobb?

[NST]Cifu
C = CMO paneles.

hogy szurjam be ide a képet,a tv hez is ennyire értek kb😄
[NST]Cifu
A távolbalátás képességével sajnos nem bírok (biztos valami genetikai hiba...), így megmondani sem fogom, hogy abban az adott R84-esben milyen panel lehet. Nézd meg a TV hátán a matricát, és abból kiderül, ha kicsivel lejjebb nézel a topicban, akkor még képet is találsz útmutatónak...

Hali!
Ebben az R84-ben milyen panel van?
[NST]Cifu
3 méterrõl még 40" esetén se nagyon mondod meg, hogy FullHD vagy HD. Én nem ok nélkül javasoltam a Samu LE-40A450-es szériát, van 24p támogatása, az áráért korrekt képminõsége.

Ha a 100Hz érdekel, akkor ebben az árrégióban sajnos tényleg csak a 32" képátló reális.

A 100hz nek semmi köze a nézési távolsághoz szerintem,én nagyon jó dolognak tartom.Viszont már csak olyan tévét érdemes venni legalábbis,ha nem akarod 2-3 év múlva lecserélni,ami tudja a 24 p-t.De ez csak az én véleményem.
Köszi a választ. Az a helyzet, hogy ha elérhetõ áron lesz akkor természetesen szeretnék Blu Rayt használni. Gondolom azt, ha a Panasonic-on nincs ez a 24 P támogatás nem tudom majd élvezni.
Vagy az 1324X768 felbontást ki fogom tudni használni?
A 100 Herz mûködési elvét ismerem, de azért felteszem a kérdést, hogy
3 méteres nézési távolságból mennyire van jelentõsége? Vagy a blue ray miatt maradjon a Full HD és mondjak le a 100 herzrõl?

[NST]Cifu
Mire akarod használni?

Ahogy elmerfudd is írta, egy 32" TV-n kb. másfél, max. két méternél messzebbrõl nincs sok értelme a FullHD felbontásnak, egyszerûen nem látható a különbség a HD és a FullHD között. Következésképpen ha a nappali szánod, hogy 3-4 méterrõl nézz rajta TV-t, akkor felesleges FullHD-t venned. Akkor jó választás, ha például az asztalodra teszed, monitorként használva.

A Pana tavalyi modell, alaphangon nem rossz TV, de például nincs 24p támogatása, ami kínos, ha például Blu-Ray filmeket akarsz rajta nézni. Ha megnézted, és tetszik a képminõsége a Panának, de nem is tervezed, hogy Blu-Ray filmeket nézz rajta, akkor vedd meg nyugodtan a panát. A Pana ideji modelljei közül van utód, az LX85.

Ha a nappaliba kell egy TV, hogy 3-4 méterrõl nézd, akkor én ebben az árrégióban inkább kinéznék egy jó 40" TV-t, mint a Samsung LE-40A450-es széria, vagy a Panasonic TX-42PX8 / PV8 plazmaTV...

Nem értek hozzá nagyon, de a Full HD minimum 40 collos vagy nagyobb tévéken élvezehetõ. Szerintem.
Pana votes!!!
Sziasztok!

LCD TV vásárlás elõtt állok.
Hosszabb idõre tervezem a beruházást.
Két jelölt van: Panasonic TX 32 LX 70P vagy Samsung LE-32A551P2R
A Pana melett szól a 100 Hz meg a képjavítók.
a Samsung melett a FULL HD

Melyiket ajánljátok. Legyetek szivesek megírni, ha a Panasoniccal
kapcsolatban van tapasztalatotok. A Samsung ha nem tévedek még most jön ki a sorról.

Köszi

[NST]Cifu
Akit érdekel, az új Samuknál hol látható a panel típusa:

Samsung LE-40A457-es AUO panelel ("Model" sor végén A betû)

Samsung LE-40A656-es Samsung panelel ("Model" sor végén S betû)

nyilván nem mindig 😊

de azt hiszem Te is tudod, mennyire lehet világosban, vagy akár félhomályban sötétszinteket reálisan összevetni 😊
[NST]Cifu
Most találkoztam a Sony 2008-as terveit ecsetelõ hírrel. 22 millió LCD TV-t akarnak eladni idén. Nem semmi. ~6 millió panelt vesznek a AUO-tól, 1.8 milliót a CMO-tól és 1.8 milliót a Sharp-tól, a maradék S-LCD (Samsung-Sony), részben Sharp cooperáció (a Sony részese az egyik Sharp gyárnak). Mókás, hogy az elsõségért úgy küzdenek, hogy szinte pontosan ugyanazokat a paneleket használják (az AUO és a CMO a Samsunknak is nagy beszállítója, egyedül a Sharp panelek "egyediek" a Sony repertoárjában).

[NST]Cifu
Ez amúgy egy érdekes kérdés. Néha vakarom a fejemet, amikor hívõ plazmások azon elmélkednek például, hogy a Pana PX80-as szervíz menüjében hogy lehet még egy picit mélyebb feketét elérni. Bakker, elég jó a feketéje annak a TV-nek, hacsak nem egy denverébarlangban TV-zik az ember. Ha tökéletes feketét akar, akkor meg vegyen Samu LE-52F96-ost. Annál a Local dimmingel tökéletes feketét, 0cd/m2 fényerõt lehet elérni. 😊

nja, aktív világítás mellett nagyon csalóka tud lenni..

-tRs-Landor

erre csak annyit mondanék...,hogy van egy sötétebb rész a boltban(projektorokat ott lehet megnézni) és a
A LG 42PG3000 plazma TV valamint a LG 37LG5000 LCD TV ott egymás mellett voltak...
PyRex
miért te amikor tv-t nézel mindig tökéletesen sötét szobában teszed? -.-

gondolom lekapcsoltattad az összes pilácsot a MM-ban, hogy össze tudd vetni normálisan a feketéket <#ravasz1> <#vigyor>
Ma megnézegettem az új LG-ket....

Mit mondjak azt hittem látványosabb lesz a generáció váltás...

A LG 42PG3000 plazma TV 240.000
LG 42PG6000 plazma TV 285.000
LG 32LG3000 LCD TV 154.000
LG 37LG3000 LCD TV 209.000
LG 37LG5000 LCD TV 235.000

volt a MM-ben....

Az lcdk képe simán lenyomja a plazmák képeit házon belül....a fekete is nagyon szép...notival összekötve...pick pack ment minden....a plazmákon futattunk pár hd-ripet...nem mondom ,hogy csúnya volt,de azért az lcdk részletgazdaságát nem adta vissza.Egyedüli csalódásként talán a LG 32LG3000 LCD TV mondanám....sztem egy régebbi sony netalántán a Samsung LE32R86 jobb választás...vhogy a színei nem voltak az igaziak...állítgattuk ,de semmi...

A plazmák ideje sajnos lejárt úgy érzem...az lcdk elérik azt a feketét...és technikailag jobbak....
Összeségében sztem lg-n belül lcd-t érdemesebb venni.
Breki33
nehogy belemenj ilyenbe

inkább várj egy kicsit és spórolj
Ezzel kapcsolatban még annyit,hogy hirdeti a sok szemét bank a hiteleit aztán 10-böl 2 ember örül ha megkapja.
Az értékesítõ-ügyintézõk ezt tudják mégis órákat tudják húzni az idõt...

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Breki33
Ezt érdemes elolvasni

http://www.globalplaza.hu/hir/aruhitel-ingyen-hitel-megeri-

szvsz nagy baromság tv-re hitelt felvenni
Breki33
Szerintem a 0% THM-re gondfolsz, bár nem látom, hogy ez hol van.

De a Photohallnál nem túl jók az árak

pl R-es Samsung 169 990 Ft máshol ez 20-30 ezerrel olcsóbban van.
Az S-est meg annyiért árulják mint máshol az R-est
Sziasztok,

a photo hall-nál most minden TV ingyen hitelre kapható. Most az ingyen hitel az konkrétan mit jelent? És ha esetleg valaki tud ajánlani 200e környékén
itt egy ár/értékben jó TV-t, írja meg! Köszi
[NST]Cifu
2006-os modell, PC-rõl csak VGA csatiról hajthaó, X-Box-hoz nem a legjobb. Ezt leszámítva nem rossz TV-zésre és DVD-re.