LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Gyakorlatilag majdnem ugyanaz, mint a Samsung LE-40A550-es széria. 😊

LE-40A557 spec. @ Samsung.de
KDL-40W4000 @ Sony.hu

A legkomolyabb különbség az MPEG-4-es DVB-T/-C tuner.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

köszi, úgytûnik nincs más szal ez lesz 😊
PyRex
pc-t rákötöd... és letöltöd hd-ben a cuccot.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

üdv!

tv lerendezve, egy 106cm-es lg lcd lett, de megvan máris a következõ hatalmas gondom 😄
H fogok én ezen hd-t v bluerayt nézni? 😄 csak sima dvdlejátszóm van :S amit letöltök fogalmam sincs hogy írjam ki h a minõség megmaradjon bár még nem kísérleteztem. Vlmi ötlet h tudom kihasználni a tv-t? 😊 Akadnak már nálunk blueray olvasók?
PyRex
ez a w4000 amúgy mit tud, hogy mindenki ezután érdeklõdik? 😊

[NST]Cifu
Akit érdekel, információ a PH!-ról, 206cc-tõl:

05.13-17 között boltokban a Sony W4000 seria!!!!
a 32" 269.990.-
a 40" 349.900.-
illetve aki most a 40"-46"-52" sony lcd-t vesz az "kialkudhat" egy ajándék lcd Braviát 20" 20G3000 seriából!!!!!Az akció csak a Sony centrumokban él erre figyeljetek!

Csabesz100
Köszi szépen. Utánanézek. Esetleg konkrét típusszámot nem tudsz mondani?

PS3 ID: Csabesz82

[NST]Cifu
A Samsungnak és az LG-nek is vannak ilyen házimozi rendszerei, plusz a Logitech 5450-es hangfalszett. De õszintén szólva ha komolyan gondolod egy házimozi rendszer kiépítését, akkor nem "drót nélküli" hangfalakban gondolkozol...

Csabesz100
Hi!

Bocs, hogy ide írok, de írtam a házimozi fórumba is, de nem válaszoltak :-( Remélem Ti tudtok segíteni!
Tudnátok mondani olyan házimozi rendszer, amihez vezeték nélküli hangfalak vannak?! Olyan max. 150eFt-ig. Elõre is köszi!

PS3 ID: Csabesz82

Lammer
ok, megoldva 😄

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
na szepen kezdem tesztelgetni a tevet(42py70)^^
viszont ami zavaro, hogy hogyan tudnam ugy rakotni a tvre a PC-t, hogy lassam a POSTtol a kepet? mert sajnos csak kindooz alatt ugrik be a kep :C
mivel nincsenek kabeleim ezert kerdeznem a gurukat hatha tudnak valami okosat mondani... jelenleg DVI-HDMI atalakitoval van a kep kinnt a TVn HDMI1es slotban... kerdes, hogy vagy en vagyok bena es valamit kene meg settingelni, vagy at kene rakni VGA vagy komponens bemenetre?(esetleg hdmi2?) :| (raadasul a tv be van rakva a "helyere" igy allandoan kicsit kihuzni latatlanban hatul nyomkodni eleg gaz :|)

PyRex
Samsung 40 a656 - szerintem LCD-hez képest durva a feketéje 😊)

Nem gonoszság, de még gyüjtsél egy kicsit hozzá!
Lammer
ok megvan megtalaltam^^ bena voltam 😄
mostmar csak azt kene beloni, hogy ne logjon ki a kepernyo a a "tv"bol... mindent kiprobaltam... aspect valasztas, nvidia desktop osszehuzasa... egyenlore szivok :S

Sziasztok lenne lcd tvre 70-90 ezrem 66 cm ereset szeretnék vagy nagyobbat mit ajánlotok ami jó. Segítsetek légyszives.<#pardon1><#pardon1><#pardon1>
Lammer
bocsanat: pontositok-> van egyaltalan atvalto? mert az AV kapcsolonal ott virit a tv+component valasztas, 'oszt csokolom :C

Lammer
sracok! van egy kis problem :S

radugtam a tvre DVI-HDMI atalakitoval a pc-t... erre az AV kapcsolonal csak frankon a componentet adja be... valtanam at ugye hdmire... de csak component... az ideg szetvisz komolyan :S

valami otlet?
tv: pana 42py70

létezik hadver.. kétféle is: egy a DVD lejátszókban található meg, egy meg az LCD TVben.. <#hawaii>

-tRs-Landor

Helló!
Az a kérdésem, hogy létezik-e olyan hardver, dekóder vagy akármi, ami a sima dvd jeleket élvezhetõ minõségûre javítja fel HD-s LCD-n, vagy plazmán.

cloud.strife
2 napja láttam élõben a XEL-1-es Sony Oled-et. Hát nem gyenge az biztos... 😊

www.digimomentsvideography.com

nem, elnéztem. a 70 olcsóbb, csak üvegasztallal együtt kerül annyiba, mint a 80. akkor el is dõlt milyen tv-t veszek 😊
kössz a segítséget 😊

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

Egy év és rengeteg fejlesztés. Újabb panel, 100Hz, 24p, szinte teljesen megszûnt ghosting (bár a pv70 sem volt nagyon hajlamos rá). A 80 új modell, a 70 kifutó, de természetesen ha a PV70 képe tetszik és megfelel akkor megvehetõ az is. Egy árban vannak? Muha. Hol nézted te?😊
PV70 és PV80 között mi a különbség? most egy árban vannak, a 70 van leértékelve 20%-kal

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

Ezek már újgenerációs panelek, csökkent a fogyasztás is, a full hd-s változat sokkal többet zabál, bár gondolom az LCD-k a plazma értékei alatt teljesítenek fogyasztásban.. A Samukat meg lehet nézni, én még nem nagyon láttam az újakat, de a Pana meggyõzött, én ezt vettem. (avforumon van fent teszt róla PX80 alatt)
[NST]Cifu
Ha plazmát akarsz, akkor szvsz panát végy. Vagy Pioneert. ^^

Az alternatív plazma TV panel gyártók (LG, Samsung) kezdik elhagyni a sûllyedõ hajót, és inkább az OLED technológia felé fordulnak. Ez sajnos meglátszik a minõségben is, egy 2008-as LG vagy Samu plazma gyengébb sajnos, mint egy Pana...

A fogyasztás nem egetverõ, de egy LCD TV egy fokkal kevesebbett fogyaszt. Egy 42" Pana PV80/PX80 TV fogyasztása 200-230W között mozog, egy hasonló méretû LCD TV fogyasztása általában azért nem lépi át a 200W-ot (igaz ez gyártófüggõ, a Samu LE-40A457-es fogyasztása pl. ~190W körül van).

ok köszi, jónak tûnik 😊
panákról jókat hallottam, meg a samsungokat érdemes még néznem?
fogyasztás gázos lesz? mennyivel dobja meg a villanyszámlát? napi 5 órát tuti menni fog, de inkább többet...

Panasonic TH-42PV80, és itt.
PyRex
na VÉGRE holnap délelõtt meglesz a TV-m, már baromira untam a huzavonát 😊

sziasztok <#wave>
szeretnék venni egy 107 centis plazma tévét, kb 250 van rá, mit javasoltok, ill. hol (pest) lehet olcsón venni? pc, hd filmek ill. hd tv-adás lesz rajta.

elõre is köszi

hát nem igazán. a digi elõfizetésnél ahány tv, annyi STB. arra gondoltam, hogy marad az analóg kábel, plusz nézem jó minõségben azt a néhány adót a földin... gondolom van olyan jelközösítõ, amivel ezt meg lehet oldani. persze csak gondolom, nem vagyok mûszaki zseni.
PyRex
tök8, úgyis kapsz set top boxot, akkor meg nem mindegy?

ZINDEX cikk MPEG2 vs. MPEG4

"Az Mpeg 2, vagy Mpeg 4 kódolást preferálja a magyar pályázat?

PD: Két iskola vitázik. Az egyik azt mondja, hogy azért jobb az Mpeg 4, mert akkor több csatorna fér föl. A másik szerint azért jobb az Mpeg 2, mert lehet, hogy kevesebb csatorna fér föl, de a vevõkészülék olcsóbb. A szabályozás most egy olyan irányba fog menni, hogy ebben a kérdésben szabadságot adunk a szolgáltatónak.

RK:. Az NHH álláspontja az, hogy ösztönözzük az Mpeg 4-et, de ne írjuk kötelezettségként elõ. Három-öt-tíz év múlva nagy bajok tudnak lenni abból, ha az állam technológiai kérdésekben kötelezõen elõír valamit. Milliárdos kötelezettségek származhatnak belõle, ha nem jön be a dolog. "

úgy néz ki ez elég labilis dolog, de tényleg szívás lenne, ha egy MPEG2-es TV-t vennék (mint ahogy tervezek is) és MPEG4-ben jönne a jel...
Vagy elképzelhetõ olyan szituáció, hogy az egyik csatorna MPEG2-es, míg a másik MPEG4-es?<#zavart2>
cloud.strife
40"-46" hamarosan jon, ára majd akkor. 😊

Ez az éjkék ez gyakorlatilag fekete-sotetkek-metál (igen, rendesen csillog az anyagban a kék csillám 😊 Nagyon szép sztem.
Ja és nem csiszolt, nem fém a káva, hanem muanyag.

A 40 illetve 46" mennyi lett?

Milyen szin az éjkék? Fekete vagy sötét kék? a W3000-eshez milyen a káva. Ez is szálcsiszolt? Bocsánat a sok kérdésért, de a neten fellelhetõ képek alapján nem tudtam eldönteni, hogy milyen is kivülrõl?

Elõre is köszönöm
cloud.strife
Megjott a 32W4000. Megtekintheto... 😊 Várható ára: kb. 270.000Ft

Zoli82 én is pont ilyen távolságból néznék majd tévét,42 alatt ne vegyél,Ilyen távolságból kell ez,nézegettem ismerõsöknél akinek már van ezért merem mondani,sõt én már a 46collal is szemezek csak hát az árak itt már érdekesebbek<#fejvakaras>
koszi, nappaliba lesz, tvzni kb 4-5m de a ps is vezetek nelkuli 😊 kineztem melle egy lg 1000w-os hazimozit, remelem meg erdemes dvdt venni
Sziasztok!

Tisztában vagyok vele hogy sok hasonló kérdés szerepelt már ebben a fórumban, de azért én is kikérném a hozzáértõk véleményét.

Szóval, TV vásárlás elõtt állok. Amit tudok, hogy 82 cm-es (vagy max 94es, de nagyobb már nem fér el) LCD-t szeretnék.
Ami szintén biztos, hogy kb 2 méterrõl fogom nézni, UPC Direct-tel illetve Samsung DVD- lejátszóval. Konzolra egyáltalán nem használnám, mert nincs és nem is akarok. 😊

És akkor jön a szokásos nagy kérdés. Megéri-e nekem FullHD-t venni? Vagy teljesen felesleges?
El fog-e terjedni a BlueRay (illetve HDadások) annyira a következõ pár évben, hogy ki tudjam élvezni a FullHD-t? Ugyanis ha most veszek egy TV, akkor az elkövetkezendõ 5 évben még gondolni se akarok újabb TV-re.
Vagy éppen ekkora képméretnél és nézési távolságnál tökéletesen mindegy hogy sima HD-ready vagy FUll?
Illetve az elõzõ kérdésekre adott válaszok fényében tudnátok-e nekem ajánlani TV-t?

Az anyagiakat úgy tudnám behatárolni, hogy max 250-300e, de inkább a fele se. 😄

Én pontosan lemértem😊, 2.6 méterrõl nézném a TV-t ha megveszem, 37 vagy 42-est vegyek ilyen távra?
Panasonic TH37 vagy 42PV80 a kiszemelt.
UPC Direct és Dvd-re fogom használni.
[NST]Cifu
A fontos dolog a nézési távolság. Nekem kb. egy éve vannak FullHD LCD TV-im (most fogyasztom a harmadikat ^^), és az elején egy nappaliban voltak végig. Aztán ahogy egyre több TV-t láttam normális, otthoni körülmény között, azt vettem észre, hogy hiába a FullHD felbontás, sajnos a nézési távolság függvényében sokszor nem jön ki az elõnye. 4 méterrõl meg nem mondom, hogy egy 40" FullHD TV-n 720p vagy 1080p felbontású film megy. Most kölcsön van egy 40" HD Ready Samsung, és szintén errõl a négy méterrõl nézve azt mondom, hogy ekkora távolságra nem kell FullHD. 40" képátlónál a "sweet point" olyan 3 méter körül van, ez az a távolság, amitõl már semmi különbséget nem veszek észre a FullHD és HD között.

A helyzet persze drasztikusan változik, ha közelebb ülsz hozzá, pl. konzolozni, ekkor elõjön azért a FullHD elõnye...

[NST]Cifu
Ezt korábban már párszor kitárgyaltuk a topicban, meg a PH! topicban, és az alapozóba is beleírtam. A legszebb, hogy pl. franciaországban nyártól már csak olyan TV-t lehet forgalmazni például, amelyben MPEG-4-es DVB-T tuner figyel.

A Pana leginkább magára vethet, amíg a többi gyártó csinál MPEG-4 tuneres modellt, mint az LG az x5xx sorozatai (LG3500, LG5500, LG6500, igaz leginkább a franciákhoz hasonló szigorú szabályozás miatt), addig õk egyáltalán nem.

basszus, arra várok h vlki részleteket is mondjon 😄
okiland
SZERINTED!!! :-)

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

árából gondoltam h jobb 😄 de pl amég nincs blue-ray filmem sok különbséget gondolom nem vennék észre rajta :S
hát úgy egymillió-százötvenkétezer képpontnyi a különbség... 😊

Hali!

a napokban veszek új plazmatv-t, lg-re gondoltam de érdekelne mekkora is a különbség a sima hd és a fullhd között? Gondolom felbontásban de azért mégis ha tudná vlki részletezni megköszönném 😊
okiland
Szia!

Naponta találkozom ezekkel a termékekkel (munkahelyemen), és valóban így van.
Viszont van valami amirõl senki nem beszél (vagy legalább is nem verik nagy dobra).
Azok a modellek, melyek földi digitális tunerrel rendelkeznek, egyre nagyobb hányadban fogynak NETEN és az ÜZLETEKBEN. Igen ám viszont......
Azt nagyon ritkán említik meg, hogy amint bejön hozzánk is a digitális földi sugárzás, ezek a termékek NEM lesznek alkalmasak a vételére, hiába van benne a digit tuner. Az ok egyszerû! A készülékek az MPEG2-es formátumot kezelik, míg nálunk (a pályázatot csak az MTV adta be!) az MPEG4-es lesz a szabvány. A múltkor vásárolt nálunk az MTV egyik fejese, ezt is megkérdeztem tõle, és Õ elismerte, hogy ez így van-lesz!!Nyugaton belefér anyagilag a késõbbi váltás a jobb minõségre, de nálunk ez nem fér bele. Ezért van az, hogy a P.....nic M.O. KFT hivatalosan nem hozta be az országba a digit tuneres modelleket. Ezeket csak NETEN lehet beszerezni, de ott nem mondják ezt el az ügyfeleknek!!

Ha valami kérdésed lenne (és ha tudok segíteni!) írj, akár privit is!

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

PyRex
Köszi a választ!

5.1 nem érdekel (volt, de nincs rá szükségem), sztereo hangfalaim nagyon komolyak vannak, olyan mélyekkel, hogy a mélyláda is feleslegessé vált 😊

Ha láthatóan jobb a képe, akkor megvárom az a656-ot, elvégre nem 2 hónapra veszem a tv-t, szeretném ha minél idõtállóbb lenne.

Esetleg Rea4-nek nincs most ilyen tv-je? Megkérdeznéd nekem? Szerintem elõbb kapcsolatba tudsz vele lépni mint én 😄

[NST]Cifu
Igen, láthatóan jobb. A kérdés az, hogy megér-e ~100e Ft-t ez. Na ez az, amire nem mernék azért megesküdni.

Nem tudom van-e például hangfalrendszered, ha nincs, akkor inkább vennék egy jó 5.1-es szettet (ár/értékben pl. egy ilyen) a különbözetbõl, mert az legalább annyival megtolja egy film nézés vagy játék élményét, mint a egy jó TV.

PyRex
lehet, hogy valamit félreértettél: nekem jelenleg nincs tv-m, csak egy adag cash 😊 amit erre szánok. De nem tudom, hogy mit vegyek... Mert bluray lejátszóm nem hiszem, hogy lesz, szerintem a hd anyagokat is pc-rõl fogom nézni, tehát gyakorlatilag folyamatosan pc-rõl lenne hajtva. az a656-os panelje láthatóan sokkal jobb (kikapcsolt extrákkal), mint az m87-es vagy az f86-os?