21171
LCD - Plazma
  • aranarth
    Kép a felbontásról.
  • aranarth
    Szia!
    Nagyon nagy minőségjavulásra azért ne számíts egy jó analóg kábelhez viszonyítva, mert szerintem a felbontás maga nem lesz nagyobb, csak mert digitális a műsorszórás! Annyi különbség lesz, hogy nem fog bezavarni semmi!

• Body80
    Szia

Igen, én is a minőségjavulás miatt döntenék a T-Sat mellett, mivel a digitális kábel tv elképesztően drága, és mint lentebb írtam, minden egyes tv-re külön előfizetési + box bérleti díjat kell fizetni. Ez az én esetemben azért drága, mert 3 tv-re szeretnék digitális elérhetőséget. Viszont az általad leírt feltételek nekem megfelelőek is lennének (1 db családi csomag előfizetés=3tvre köthető+2box bérleti díj+kb 50adó), sztem jól hangzik.
    Karácsonykor nálad is kódolatlanul jöttek a digitális adások?. Én most 7 darab dig adót találtam a dvb-c tunerrel, ami kódolatlanul bejön (természetesen analóg előfizetésem van)..
  • aranarth
    Szia Kasanyi!
    Milyen TV-t vegyek? címmel egy cikk, olvasgasd!
    A képátlóhoz nem árt hangsúlyozni: azok a "kis távolságok" amiket a síkképernyős TV-nél megadnak arra vonatkoznak, hogy milyen közel kell ülnöd ahhoz, hogy a szemed érzékelje a teljes felbontást (egyszerűen: ha blu-rayt nézel, max. ilyen távolságra lehetsz, hogy tényleg lásd a legapróbb részletet is). Viszont sima analóg, vagy hasonlóan kis felbontású digitális adásnál már messzebb kell lenned a TV-től, hogy ne legyen "szemcsés" a kép, lásd Kimi23 bejegyzését (#8903).
    Én LCD párti vagyok, de szimpla tévézésre lehet, hogy egy kisebb felbontású plazmával jobban jársz, (ha viszont a PC-t is rákötöd, akkor már egyértelmű, hogy LCD kell).
  • aranarth
    Én több mint 2 hete előfizettem a T-Satra, de még nem kötötték be.
    Előnye, hogy sokkal olcsóbb mint T-kábel, gyakorlatilag megegyező csatornakiosztással (a parabolával ingyen fogható adók között elvétve akad érdekes, úgyhogy ez nem oszt, nem szoroz). Hátránya a műholdasnak, hogy 1 előfizetéssel max. 3 TV-hez kapcsolható, minden TV-hez külön STB-vel, (ellentétben a jelenlegi analóg kábellel). Gond még, hogy nem biztos, hogy rá tudják kötni a már bekötött kábelekre és akkor vezetehetem falon kívül a kábeleket...
    Elvileg azonban - és ez a lényeg - érzékelhető minőségbeli javulás lesz, mert műholdas úton nem "veszik el" jel, nincsenek átjátszók, nem zavar be semmi, ilyesmi. Már várom, főleg hogy az m1 és az m2, valamint az Eurosport2 elég gyakran ad HD...
  • Body80
    Van valakinek esetleg tapasztalata a T-sat digitális csomaggal kapcsolatban? Van valami minőségbeli eltérés a kábellel összehasonlítva? Hihetetlennek tűnik számomra, hogy miért kerül sokkal többe a kábel előfizetés, ráadásul minden tvhez külön boxot kell venni vagy bérelni és külön előfizetést kell kötni. Mondjuk nyilván gazdasági okokra vezethető vissza, hiszen a műholdra bárhol elő lehet fizetni, ergo sokkal nagyobb verseny van (viszont itt nem tudom, hogy milyen a jel minősége), míg a kábel tv szolgáltatóknál monopol helyzet van (egy helyen általában egy társaság van jelen)
  • kasanyi
    sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Az érdekelne hogy tv vásárlás előtt állok nem tudom plazmát vegyek e vagy lcd-t. egyszerű otthoni használatra kellene max pc- vel összekötni de amúgy csak tv zés!már van egy kinézett model:Samsung le40a551 szerintetek jó?Kérlek segítsetek előre is köszi
  • aranarth
    Igen, szerintem szűk szegmens, Arty. Én tévézésre és filmnézésre használom a FullHD LCD-met, konzolom nincs is, de nem hiszem, hogy egy plazmával jobban jártam volna (és ugye nem muszáj az 1080p). A Sharp gyönyörű feketét és fehéret ad, a beégés veszélye nem fenyeget, és már csak a képátló helyes megválasztása kell ahhoz, hogy analóg adáson is jó képet kapjak.
    Kimi23: szerintem ne beszélj le senkit a típusról, mert nekem anno a 32W4000 nagyon jó képminőséget produkált analóg jelen - valószínű, hogy ugyanolyan távolságból néztem, mint Te a 46"-os verziót! Nagyon jó kis készülék! Már megbocsáss, de akkora TV-t (hacsak nem blu-ray-t játszol le) a felbontás és a képpontok mérete miatt kb. 5 méterről kell nézni, ha gyenge analóg, vagy akár nem HD digitális jelet fogsz. Egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy ne legyen szemcsés a képe (a barátom 40"-os Toshibáján UPC kábel van, 2m-ről borzadály). Ha viszont berak egy Blu-ray-t, besz*rsz olyan gyönyörű. A méret nem önmagában, hanem a körülmények összességében számít.
  • Body80
    Ezt én is meg tudom erősíteni, analóg adásnál is szép a kép, már amennyire lcd-n szép lehet, persze a digitális már jóval élesebb, ott nincs semmi elmosódás, és ugyebár annyi zaj sem megy át, mint az analóg kábelen... Az lcd-ket nem analóg adások nézésére találták ki, ez tény.
  • arty
    szerintem meg amit kimi23 átél, tipikus jelenség, amikor valaki egy nagy LCD-n meglátja a tévéadást, ami esetleg nem is éppen a legtökéletesebb :)

kimi: majd hozzászokik a szemed/agyad és simán tullépsz az ocsmány képen :))) pár hét...
  • Kimi23
    UPC analógkábeltv, a logók körül látok néhány csatornánál szellemképet.
  • nismoka
    Ha szellemképes akkor egyértelműen az antenna hálózatod a gyenge láncszem.
  • Kimi23
    Valószínű, hogy a jel is gyenge, mert kontrasztalan, tompa, sokszor szellemképes amit látok, elég régen kábeleztek nálunk, valószínű februárban amúgy is újra kábelezik a lakást.
  • nismoka
    Akkor elég gyenge jeled lehet mert messze nem ilyen borzasztó az analóg adás képével.
  • Kimi23
    Na emberek sikeresen beüzemeltem a Sony 46W400-est, majd rittyentek egy kis beszámolót, ha lesz rá igény. Egyenlőre annyit elöljáróban hogy ha valaki analóg tv nézésre akarná használni, azt sürgősen lebeszélném róla, egyszerűen kiábrándítón szerepel ezen a fronton (még szerencse, hogy februárbam végre itt Nyíregyházán is indul a UPC digitális kábeltv-je).
  • arty
    szűk szegmens? mármint a "tévézők" szegmense? az annyira azért nem szűk :P

csak itt mindenki játszani, konzolozni akar ... arra persze, h lcd a választás :) de ha valaki mozizni vesz megjelenitőt, a plazma jobb.
  • aranarth
    cfhbenyo: ne nagyon gondolkozz, hanem vidd szervizbe, mielőtt nagyobb baja lesz. Adnak egy újat, ha az is rossz, visszakapod a zsetont - ha még időben vagy.
    Jobson: szerintem a plazma már csak egy nagyon szűk szegmensben képes egyértelműen jobb teljesítményre. Nem véletlen, hogy itt a felhasználók java LCD-t néz.
  • arty
    nekem is pokoli meleg árad a samsung 32a656bol :( hibakod: hivd fel a thomson szervizet ...

jobson: igen. én szoktam plazmát ajánlani, ha "olyan" valakinek az igénye ...
  • Jobson
    itt mindenki LCD párti?
  • cfhbenyo
    sziasztok.
    vettem 1 thomson lcd tv-t.
    a bajom az az h. melegszik a kijelző. kb 45-50 fokosra.ezt a hőmérsékletet kb 1 óra alatt éri el. nem tudom h. ez normális vagy sem.
    és még annyit hogy a led küldi a 14 es hibakódot. az mi lehet?
    ha valaki tudja segítsen. előre is köszönöm
  • vidok
    BUÉK mindenkinek.
  • aranarth
    Na, ha ilyen nagy a pangás, akkor boldog és LCD TV-ben gazdag, képhibától mentes új évet kívánok mindenkinek!
  • aranarth
    Nyugi Locna! Tudom, hogy tudod mi az a kupon. 3 év garid lesz, hidd el! Privátban írtam.
  • Locna
    Üdv!

Csak a tisztánlátás kedvéért: Tubom mi az kupon, itt van előttem, de kód nincs rajta semmi. Az már nem kérdés, hogy van rajta vagy nincs, hanem már csak az, ki a ludas a hiányban. A Sharp maga, vagy a MediMa..-ban sumákoltak.
  • freesas79
    Ez teljes mértékben igy van, annyival egészíteném ki, h TV függő is ami támogatja az egyes frekvenciákat. Mint irtam az nVidiánál alapból van ilyen probléma h szaggat gyors mozgásnál a kép legyen az akármilyen TV.
  • arty
    24p = 24hz (vagy 48, netán 72, hiszen pécéről állitgathatod is)

videokártya és driverfüggő h megy e. ujabb kártyákon általában igen, minden gond nélkül. persze a szaggatásmentes kép igy sem garantált, hiszen ez mégiscsak PC :))
  • aranarth
    Hello Locna! Rá van nyomtatva a vonalkód alá egy kuponszám (Coupon-No.). Egy 3 oldalas, fekete-arany színű, minőségi, vastag és fényes papírra nyomtatott, kihajtogatható "prospektus". A honlapon is megnézheted a fotót róla, a garanciapapírok mellé van ragasztva egy nejlon borítékban.
    Vazul001: meglep, de lehet, hogy tévedtem. Eddig erről nem tudtam, főleg nem a FullHD panelekkel kapcsolatban.
    Bullit! Csak a Samsung? Ilyet ki mondott? Itt a fórumon Sharpból és Sonyból szerintem több van, mint Samsungból. Kinek mi kell, ki mire használja és mennyit áldoz rá. Nem szabad egy márkában gondolkozni: olvass teszteket, leírásokat és a paraméterek alapján döntsd el, hogy milyen készülékre van szükséged (felbontás, képátló, garancia, méret, csatlakozók, tuner, esetleg válaszidő, kontraszt, gyártó ország) és utána nézd meg, hogy a különféle gyártók milyen típusokkal vannak jelen a piacon. Elmész egy nagy műszaki áruházba és megnézed a kiválasztottakat (mondjuk 37" FullHD 200e alatt), összehasonlítod őket, hogy melyiknek tetszik a képe, a menüje, a külseje. Utána hazamész és megkeresed a legszimpatikusabbat egy árkeresőben olcsón. Mi nem tudjuk helyetted Neked megmondani a tutit, csak segíthetünk.
  • Bullitt
    Köszi a gyors választ, még annyit azért kérdeznék, hogy LCD-be is csak Samsungot érdemes, vagy esetleg van más jó márka, ami tényleg megéri. Mert pl. LG-ben van ugyanekkora, és nagyobb felbontású képpel, de a kontrasztaránya sokkal rosszabb.
  • vazul001
    Itt Azt írják, hogy a sharp nem gyárt 37-es panelt.
  • freesas79
    Még valami. Minőségromlás... VGA-nál minél rövidebb kábel, és nem lesz különbség h VGA vagy HDMI kábellel kötöd össze.
  • Locna
    Üdv aranarth!

Na épp ez a bajom, sehol, de sehol nincs benne semmilyen kód.
    Nehezen tudom elképzelni, hogy a Sharp-nál hagyták volna ki, inkább hiszem el, hogy a MM-ban sumákoltak a papírokkal.
    Minden esetre felhívom a MM-ot is és a Sharp-ot is, hogy mi a teendeő ilyen esetben.
  • freesas79
    Sziasztok.

Olvasgatom itt a 24p-s hozzászólásokat. Én a kis Sharp TV-mből tudok kiindulni. Ha HDMI kábellel kötöd össze a PC-t és a TV-t (tök mind1 h DVI-HDMI vagy HDMI-HDMI) A TV érzékeli h 24p-s jelet kap, és automatikusan átáll. Ha VGA kábellel kötöd össze, akkor viszont a 48hz-et kell beállítani a videokártyának. Ha mázli van, akkor menni fog 48hz-en, ha nincs, akkor sajna marad a 60hz. Sok függ még a telepített kodektől is, és h milyen lejátszóval próbálkozol. Nvidia kártyák hajlamosak gyors mozgásnál alapból "rángatni" ha van 24p ha nincs. Viszont ott van módosított driver, ami 1360x768-nál támogatja a 48Hz-et ami Ati kártyánál nem tudom van-e. 1920x1080 VGA kábellel sajnos ugyancsak felejtős.
  • aranarth
    Apámnak a 37"-os A330-as TV-je van. Elegáns, jó a menüje, kényelmes a távirányítója, meglepően jól szól a 2x5 watt. De belépőszintű modellként a képe bizony csak átlagos. Nem Samsung panellel szerelik és elég jelentős mértékben torzítja 16:9-re a 4:3-at. Árkategóriájában összességében szerintem még mindig jó vétel. Megnéztem Neked, az AVPlanet most 80.400,-Ft-ért adja, 93-94e-ért már hozzájutsz a 32"-oshoz.
  • Szasza20
    Ha (HDMI - DVI) kábellel kötöm össze a PC-t meg a TV-t ott nem lesz minőségromlás? szóval a HDMI - HDMI kábel az jobb lenne vagy mindegy?
    Köszönöm....
  • Bullitt
    Épp TV vásárlás előtt állok, és ha már új tv-t veszek, akkor egy LCD-t szeretnék, elég hosszú távra. Nézegettem én már mindenfélét, de a szűkös keret (80, max 90 rugó) miatt nem nagyon tudom, melyiket érdemes megvenni. Főleg Samsung érdekelne, jelenleg ezt néztem ki, de szerintem van ennél jobb is ilyen árban, csak én nem találok. Remélem tudtok segíteni, thx előre is!
  • Scooby87
    az cirka 24.....tehát jó lesz.
  • Ombika
    46" es 1080p filmeket huztam le, amibe azt irja 23.9... az fps!
  • aranarth
    Raul723 nem off ez egy kicsit? Beijesztesz itt ezerrel.
  • aranarth
    Ombika igen, feltéve, ha nem 32"-os TV-d van és maga a megjelenítendő anyag 24 képkockás.
  • raul723
    ezeket nézzétek meg