21171
LCD - Plazma
  • EasyLife
    ez AGP-s és nincs benne! 10k ért vettük.
  • arty
    Az ATI 3450-esből jön ki hang is. Kell a kártyához adott DVI-HDMI átalakito, hdmi kábel, és driverek jól feltelepitve.

Egyébként létezik átalakito, ami a HDMI-be közösiti a hangkártya vagy bármi spdif jelét. Drága. Nagyon :)
  • aranarth
    A Bovito tényleg király! Én a számítógépeimet veszem mindig ott - igaz a tulaj országos cimborám...
  • EasyLife
    mi a bovito ba vettük a kábelt. és elég olcsó ott.
  • EasyLife
    Sziasztok!
    egyik rokonom vett egy 37LG5000 lcd tv-t összekötötte a számítógépével egy 10 méteres dvi-hdmi kábel segítségével a gond már csak az hogy vett egy új videókártyát ami egy ati 3450-est ami hangot nem küld ki dvi-n. így marad a hangkártyából való kivezetés de itt a probléma mert a tv-n csak rgb hez van hang bemenet. hogyan tudnánk megoldani hogy hdmni-n legyen hang? illetve nincs valami hdmi átalakító amibe hangot bele lehet dugni?
  • arty
    DVI kimenet sincs a VGA-don? egy átalakito 1000ft (hdmi-re). ha DVI sincs, akkor vegyél :) használtan 5 ezerért biztosan kapsz, ennyit megér a drasztikusan jobb kép.

10+ méteren a VGA 1080p esetén durván romlik, egyáltalán nem ajánlom, h akár csak gondolatban kisérletezz vele :) nekem a vetitőhöz megjárja a padlást is a vga/hdmi kábel, előbbi 6 ezer, utobbi 12 ezer volt(15m) és a VGA csak kisebb felbontásokban használhato, 1080p esetén eléggé szellemképes lesz.

a 40ezret nemtom honnan vetted, de brutális tulzás :) 10 méteres hdmi kábel nem a világ árban ...
  • aranarth
    Kedves asd16!
    A "valós" 24p szinte minden nem belépőszintű TV-ben megtalálható, de hogy ténylegesen hogyan működik, az csak használat közben derül ki, mondjuk egy Blu-ray film lejátszásakor. Tapasztalataim szerint a Sharp DH65/66-os és a Sony W4000-es sorozat is jól csinálja.
    Magánvélemény, de a 100Hz ne befolyásoljon a vásárláskor, mert nem katódcsöves készülékről beszélünk - vagyis az ilyen képfrissítésnek itt semmi értelme. Egy számítógépes algoritmus nem létező képet illeszt két valós képkocka közé úgy, hogy a környező képpontokat elemzi: nem azt látod, amit a kamerával felvettek, hanem egy számítógép által készített műképet. Lehet, hogy folyamatosabbnak látható a kép, de olyan mozdulatok miatt, amik egyszerűen nem léteznek.
    Kedves Marcell!
    #8936 - az utolsó bejegyzésed utolsó kérdésére válaszoltam.
    Szerintem - miután bementél egy multiba és mind blu-ray-en, mind analóg adáson is megnézted mindet - a Sharpot vedd meg (hacsak nem találod antipatikusnak valamiért), főleg ha ilyen árkülönbség van a javára - vehetsz hozzá egy Blu-ray lejátszót és az Aquos linkkel együtt kezeled a kettőt.
    Ha bizonytalan vagy egy-egy bolt saját leírásban, töltsd le a gyártó honlapjáról a használati utasítást és azt olvasd végig. Én így csináltam, megérte. Jó böngészést! :-)
  • ShaiHulud
    ezt meg en irtam ezen a forumon par hete, de azota minden tisztazodott es mar nem all fent ez a gond.
  • Marcell
    Koszi mindenkinek a segitseget!

Aranarth: tudom, hogy AZ nem Mpeg4-es. (Irtam is, hogy tetszik az a gep, de sajna csak Mpeg2-es). Mar ket napja folyamatosan az gyartoi es egyeb tv keszulekekkel foglalkozo oldalakat es a parametereket olvasom, de mindig minden informaciot nem talalok meg, ezert kerdezek.

Devergo Boy: en is nezegettem oket, 270-ert talaltam csak Mpeg4-es Samsungot.

Ime a 3 mostani jeloletem:
    LG 37LG7500 (235.000 Ft)
    Sharp LC-37DH65E (188.000 Ft - ez igen kedvezo aron van)
    Samsung LE37A676 (269.800 Ft)

Meg lehet valahol nezni ezeket mukodes kozben? A legtobb keszulek csak webshopokban elerheto.
  • karajjj
    holla, haverék tv-t akarnak venni, azt mondta, hogy az LG Scarletet nézte ki, megéri megvenni, vagy van jobb is olyan kategóriában?
  • asd16
    Üdv!

Esetleg kisebbekben is megtalálható ez a 2 dolog+100Hz+valós 24p?!
    32 esetleg 37 esekben?!
  • Body80
    Jelenleg ezekben a samsung lcd tvkben van mpeg4 dvb-t tuner (nem tudom, hogy neked mekkora méretben kellene, így a 40est vettem alapul):
    LE-40A465, LE-40A466, LE-40A568, LE-40A569, LE-40A676, LE-40A756, LE-40A759, LE-40A796, LE-40A856.
    Remélem, segítségedre voltam :)
  • Devergo Boy
    Hali! A 656-os Mpeg2-es tuneres. Sajna egyik samsung-nál sem találtam Mpeg4eset, pedig énis Samsung párti vok. Ma néztem itt neten a 7-8-9-es sorozatot és azokba sem láttam az Mpeg4-et!:(
  • Body80
    Bocsesz, ez Marcellnek ment :)
  • Body80
    A philipsen valóban nincs PC csatlakozó, de nem is kell rá, hiszen ha szeretnél hangot is átvinni, plusz nem szeretnél minőségvesztést, akkor hdmi-dvi kábellel kéne összelötnöd a gépet a tv-vel. Lehet, hogy ez nem olcsó mulatság, de a PC kábelnél mindenképpen jobb megoldás.
  • aranarth
    Kedves Marcell, még egy válasz:
    Az A656-os A1F verziója sem rendelkezik Mpeg4-es DVB-tunerrel. Egyébként www.samsung.hu - ha már netezel!
  • EasyLife
    most már fölösleges visszaolvasnia már mindent leírtál :DDD
  • Kimi23
  • aranarth
    Megmondtam.
  • aranarth
    Kedves Marcell!
    Más érdekes és hasznos infók miatt is megéri, de olvass vissza ezen a fórumon kérlek, hogy ne riogass feleslegesen, még ha nem is áll szándékodban. A tuner hibáját a Sharp DH65/66 sorozatnál itt is alaposan kitárgyaltuk, alig 7 oldallal ezelőtt (#8428-tól). A menü lassulása DTV módban jelentkezett, de mint utólag kiderült, nem a TV, hanem az Antenna Hungria adása volt hibás - a SonyW4000-eseket nem zavarta össze, a Sharpokat igen. Az AH bocsánatkérő levélben tájékoztatta a Sharp szakszervizt, miután azok új szoftvert kértek Japánból - feleslegesen. A szerviz értesítette az összes tulajdonost, aki jelezte a problémát (köztük engem, és ezen a fórumon még 3 srácot). Azóta kifogástalanul működik az Mpeg4-es DVB tuner, úgyhogy ez ne riasszon vissza senkit.
    Ezen a fórumon is olvastuk majdnem szóról szóra ezt a bejegyzést (itt Shaihulud-tól). Ő visszavitte a TV-t, majd 2 hét múlva vett egy újat. Ennyit a szériahibáról...
    Én csak ajánlani tudom, gyönyörű képet ad.
  • Kimi23
    Ha jól rémlik közben kiderült, hogy a belassulás nem a tv, hanem az AH hibája volt,de majd az egyik itteni tulaj megmondja a frankót.
  • Marcell
    Koszi a valaszokat!

A VGA a PC-hez kell, mivel HDMI out nincs a videokartyamon. A masik ok, hogy 10m-es kabel lett elvezetve a szegolecben, ami DVI kabellel kb. 40.000 Ft lett volna.

A Philips 37PFL7603H-ben nincs PC csatlakozo, szoval az kilove, de az LG parameterei eleg jok.

A SHARP-rol egy masik forumon ezt irta valaki.
    „Sharp Aquos 37DH66E-tol óvok mindenkit, most lehet kapni mediamarktban:
    minden szép és minden jó, gyönyörű képe van, de amikor átkapcsolod DTV-re (digitális tv mód) és barangolsz kicsit a menüben, akkor egy idő után úgy belassul az egész irányítás, hogy jó ha 30 másodperc múlva reagál arra amit nyomsz, kezdve a hangerő szabályozástól, a bármilyen beállítás módosításáig. mm azt mondta utólag, hogy tudnak róla, sajnos az összes ilyen hibával van sad.gif szóval lehet visszavinni. kár érte, hogy ilyennel elbasznak egy tv-t 2008ban.

az összes méretnél szériahibás, gyártó is tud róla. amúgy az volt még a fura, hogy hazahozatal után, olyan 3 percig ment rendesen a DTV alatt is a menü, aztán szépen gondolt egyet és belassult, azóta fos volt végig (és nem nem valami beállítás miatt, mert nem állítottam át semmit, csak nézelődtem milyen lehetőségek vannak a menüben

de mondom MM-nál is tudnak róla, ők is mondták széria hibás a dh66e, szervizben is ezt mondtak, sőt ott még azt is mondtak hogy Sharptól kaptak másik szoftvert hozzá, de azzal is rossz volt."

A Samsung LE-37A656A1F -ban MPEG4-es tuner van vagy MPEG2?
  • Body80
    Csak egy kis kiegészítés: a sony W4000 sorozatnál a 37 colos tv "csak" HD Ready. Ezekre a paraméterekre még amit ajánlani tudnék, az a Philips 37PFL7603H, illetve az LG 37LG7500.
  • aranarth
    Nem akartam én ajánlani, mert nekem is ez a sorozat van... De megfelel a paramétereknek a W4000-es Sony is, meg van LG is.
  • hdmi
    2 tuneres LCD-t én még nem nagyon láttam, de ha ettől eltekintünk, akkor a többi te általad felsorolt kritériumnak pl. megfelel a SHARP LC-37DH65E, LC-37DH66E

- 37" (94cm)
    - PC/VGA csatlakozo
    - 1920x1080 max. felbontas
    - MPEG4-es DVB-T tuner

• Kimi23
    Igazad van, a vetítő az igazi mozizásra, nekem is tervben van középtávon. Viszont jelentős átalakításokat kell majd végrehajtanom a nappaliban ami most nem volt aktális, de 5 éven belül mindenképpen szeretném meglépni. Addig is jó kompromisszum számomra egy 46" tv, ami speciel nekem méretében nyugodtan mondhatom elég.
  • Klemice
    orionban van :P
  • arty
    VGA laptophoz kell? mert sima gépről HDMI-n ésszerűbb általában hajtani (egyébként LCDken általában van vga, alsókategoriás plazmákról szokott néha lemaradni)
  • r4pt0r
    2 tunerest nagyon nem fogsz találni, ritka mint a fehér holló.
  • Marcell
    Letezik olyan TV, ami az alabbi parameterekkel bir?
    - 37" (94cm)
    - PIP (2 tuneres, vagyis 2 TV adot is nezhetsz egyszerre)
    - PC/VGA csatlakozo
    - 1920x1080 max. felbontas
    - MPEG4-es DVB-T tuner

Eddig csak olyan keszuleket talaltam (ezt szemeltem ki), amiben MPEG2-es tuner van es csak light-os PIP funkcio. (Samsung LE-37A656A1F )

Es ugy altalaban csalodtam, mert keves marka latja el VGA csatlakozoval a tevejet, de az MPEG4-es vevovel hasonlo a helyzet.
  • arty
    a hivalkodo szinvilág nem csak a samsungomra igaz - bár tény, h alapbeállításon samuk borzalmasan ripacsok és igazán állítani sem lehet azokban a módokban, ahol én használom (játékokban ez az én izlésemnek egyébként nagyon megfelel - de csak ott!)

vetitő (sokszor nagy) kompromisszum, de össze sem hasonlithato az élmény egy 40-52" tévével. az emberek mégis inkább veszik a 46", méregdrága lcd-t, "mozizni" :(

monitornak/konzolozni lcd
    tévézni plazma
    mozizni vetitő

ez az én "hitvallásom" :P
  • aranarth
    Hivalkodó és túlszínezett? Nagy véleménnyel lehetsz a Samsungodról... Állíts rajta!
    Egy jó vetítő persze tényleg jobb mozizásra, mint a TV, de ahhoz hely kell, falfelület, vagy vászon (szerintem még nagyobb, mint egy 42-46"-os készülékhez). Meg egy TV, amin tévézel (és esetleg egy monitor amin megy a PC).
  • arty
    egy jó vetitő (optoma hd65) olcsóbb mint egy közepes lcd/plazma ... már, ha erre célzol ;)
  • digital
    A corvin mozit vegyük meg inkább vazze.
  • arty
    "Igen, szerintem szűk szegmens, Arty. Én tévézésre és filmnézésre használom a FullHD LCD-met, konzolom nincs is, de nem hiszem, hogy egy plazmával jobban jártam volna (és ugye nem muszáj az 1080p). A Sharp gyönyörű feketét és fehéret ad, a beégés veszélye nem fenyeget, és már csak a képátló helyes megválasztása kell ahhoz, hogy analóg adáson is jó képet kapjak."

Ha bejön az LCD hivalkodo, tulszinezett képe, akkor nyilván nem jártál volna jobban egy plazmával. Kontrasztban nincs értelme hasonlitgatni, mert az LCD mindenféle képelcsesző technikával oldja meg a "feketét", ami igy akár a plazma alá is tud menni, csak ez sztem túl nagy ár a képminőség oltárán :) Fehérben és fényerőben persze egyértelműen jobb az LCD. Szerintem a méret is lényeg, egy 50" plazma árábol "pici" lcd-t kapsz azonos minőségben.

Beégés veszélye egy uj plazmán mamár elég csekély, ha nem konzolozol/pécézel rajta. Pana plazmákat kivéve viszont a fogyasztás még mindig a plazma rákfenéje :(
  • arty
    plazma vs. lcd

Egyetértek.

Aki meg tudja oldani a sötétitést, annak nem kell tévé :)
  • Kimi23
    A nappalink mérete 8x4.5m én akár 5 -6 méterre is el távolodni a tévétől. A mozizás azt hiszem ezentúl itthon fog történni, meg üzemben van még 2 CTR is a lakásban, szóval annyira nekem nem gáz, hogy jelenleg nincs normális minőségű kábeltévém. Nemsokára lesz az is, és akkor használhatom arra is az LCD-t.
  • aranarth
    Ezt mondtam én is. A zaj nem fog jelentkezni, de a felbontás (a HD adókat kivéve) ugyanaz: PAL, 768x576, ennyi. Ez nem mutat sehogy Kimi23 46 colos Sony-ján, de egy 32" vagy 37"-os W4000-esen az is szép, mint ahogy szép egy komoly, kategóriatárs Sharpon, Samsungon vagy Philipsen is. Nem a TV túl jó (persze egy W4000-es azért király! ), mert ennyi erővel minden, a PAL-nál nagyobb felbontású TV túl jó... Kimi hatalmas TV-t vett egy gondolom nagy helységbe, hogy ne kelljen moziba mennie! Ha lenne elég nagy szobám, én is beneveznék egyre - de 3m-ről?
  • Kimi23
    Nem vártam csodát az analógkábeltv-től, és semmiképpen nem beszélnék le senkit róla, egyszerűűen ez a tv túl jó az analóg forráshoz. Viszont a Blu-ray lejátszómba eddig bármit pakoltam attól kikerekedett a szemem, a Gyűrűk ura extra változatát (eredeti) olyan minőségben prezentálta, hogy bár csak bele akartam nézni, végig kellett néznem. Még csak 2 blu-ray filmem van, ezek közül a Batman:Kezdődiket néztem meg, az tipikusan "mindjárt beszarok olyan gyönyörű" élmény volt. A 24P lejátszás teljesen jó volt, semmi akadozás. Nem tapasztaltam cloudingot sem, legalábbis zavaró mértékűt semmiképpen nem.
  • Body80
    Tudom milyen a digitális adás, hisz most is bejön 7 adó. Ami a felbontást illeti, ez 576p, vagyis dvd minőség, az analóg sztem ennél valamivel kisebb, de mindenképpen zajosabb és elmosódottabb, mint a digitális. Amikor Karácsonykor bejöttek a hd adók, hát őszintén szólva padlót fogtam a látványtól, valami eszméletlen élmény volt megnézni egy hd kamerával felvett természeti filmet...