21171
LCD - Plazma
-
Papesz #8997 Sziasztok!
Pár hete szemezek egy Sony KDL-37V4500-as tévével, de egyelőre a 220 ezer körüli ára túl sok nekem. Ráadásul a magyar oldalakon véleményeket sem találok róla. Nincs esetleg valakinek valamilyen konkrét tapasztalata ezzel típussal?
Remélem, hogy esik valamennyit az ára egy-két hónapon belül. -
aranarth #8996 A legjobb (nem webshop) áron Budapesten az AVPlanet kínálja őket, de a Samu 12e Ft-tal olcsóbb. Bár nem tudom, hogy milyen panellal készül, én a Samsungot ajánlanám, elvégre a Pana felségterülete a plazma. Majd a Samusok megmondják, hogy arra, amire használnád, mennyire felel meg. -
TAB #8995 Sziasztok!
Segitséget szereték kérni.
A Panasonic TX-37LZ8P és a Samsung LE37A551P2R közül melyiket érdemesebb megvenni?
Árban ugyanannyi mind a kettő, de én nem igazán tudok dönteni.
Számitógépet, X-360 at, dvd-t szeretnék rákötni.
Köszönöm a választ előre is!
-
aranarth #8994 Így már OK, vágom. Ilyen van a Sharpunkban, ne sajnáld, hogy Mpeg-2es... :-) -
#8993 Helyesbitek: dvb tuner, nem dekoder. Elnézést -
#8992 DVB!!! PC-re rádugod és tudod fogni a földi digitális adókat. Enyém sajna MPEG-2. -
aranarth #8991 Mi az az usb-s dvd dekóder? -
aranarth #8990 A reálkeresetek rossz sorba került. Sajnos. És nem offolok többet. -
aranarth #8989 Ja, Olimpiát én szeretnék! Egy nyárit, meg egy télit is! Mert azt digitálisan adják! -
aranarth #8988 :-) A 4-es metrót hagyjuk, Demszky 18 éve képtelen megépíteni, pedig ebből 14-ben a háta mögött állt a kormány... Az euro megint csak politika, mert 6 év alatt sikerült kiküzdenünk magunkat a bevezetés kapujából - csak csökkennie kellett a GDP-nek, nőni az inflációnak, a munkanélküliségnek, a reálkereseteknek és immáron 64,5%-ra az államadósságnak. :-( Megcsinálták!
A digitális átállás viszont szerintem meglesz (már írtam, hogy miért), de - ahogy Arty hozzászólása is mutatja - rengeteg simlivel, eltapsolt milliárddal. Vagy úgy, hogy párhuzamosan fut egy ideig az analóggal. Ami ugye szintén pénznyelés.
Rezső: ezek szerint nem a minőséggel van bajod, hanem a mennyiséggel. Ez megnyugtat, mert nem a TV tehet róla.
-
r4pt0r #8987 Nah jah de majd kész lesz amikor ez eruo, meg a digitális tv. Nah jó kicsit pesszimista kijelentés. :D -
#8986 az olimpiához meg 5ös metró kéne :) -
r4pt0r #8985 Nem az a gond ha hogy az elején vagyunk, hanem ami itthon megy, határidőt tartani luxus, minden drágább, és valamikor be se fejeződik valami.
pl. M4es metró, 5 év, 5km. Ez Kínában 50km és kb ennyi idő alatt volt kész. Persze lehet fogni hogy több pénzük van, de ez csak kifogás. :D -
#8984 LC32-DH65E
Tulajdonképen gondom nincs a földi adókkal, csak úgy gondolom, hogy még nagyon az elején vagyunk ennek itt Magyarországon. Tapasztalatból mondom, mert jópár nyugati országban már volt szerencsém nézni ezt a szolgáltatást. (Pl. Angliában sikerült befognom az USB-s dvb dekóderrel majdnem 100 adót kódolatlanul.) -
aranarth #8983 Szia Rezső, üdvözlünk a klubban! Milyen típust vettél? Ami pedig a kártyát illeti: szerintem az a kábelre vonatkozik, műhold esetén szerintem mindig kell belső egység. Bár tévednék, mert én se ragaszkodom a box-hoz.
A földi ingyenes adásokkal gondod van? Szerintem jobb mint az analóg jel!
Arty: igen, ez a laza 2 mrd nekem is feltűnt a hírekben, (amúgy ígértek HD adást?), de én a tartható határidőre gondoltam, nem a megszokott anomáliákra... -
#8982 Üdv!
Először is aranath-nak megköszönném a tippet. Már én is egy Sharp lcd tulaj vagyok. Egyenlőre analóg kábelem van, de meglepően jó a képminőség.
Sikerült befognom a földi digitális adókat is, de ebben a viszonylatban még nagyon az elején járunk. Reméljük lesz ez még jobb is.
A kérdésem a következő: CA kártyát melyik szolgáltató tud biztosítani jelenleg? Ez a dolog esetleg alkalmas lenne műholdas adások vételére is? (Ez alatt azt értem, hogy helyettesíteni tudja-e a beltéri egységet?) -
#8981 már most vanna "gubancok"
pl felméretezett "hd" dunatévét nézel (majd) 2 milliárdért ... és ez csak az első lépés :( -
aranarth #8980 :-) Ebben igazad van, de itt annyi fog történni, hogy az ingyenes analóg adást is párhuzamosan tovább adják, de a digitális szerintem időben elindul. Elvégre van még rá 3 év, de kísérleti jelleggel már most is működik... -
r4pt0r #8979 Itthon még nem láttam olyat ami időben elkészült. Hidd el itt is lesz valami gubanc. -
aranarth #8978 Szerintem ebben tévedsz, klemice!
Az Euro bevezetéséhez az EU ellenőrzi a gazdasági mutatókat (de legalábbis előírja, hogy milyen feltételekkel csatlakozhatunk a zónához), ezzel szemben a digitális átállás szuverén magyar döntés.
Mondani sem kell, hogy milyen lobbiérdekek fűződnek a digitális műsorszórás megkezdéséhez - elég csak arra gondolni, hogy nem 3, hanem 6-8 adó lesz országosan elérhető (óriási reklámfelület), hogy mindenki STB-t lesz kénytelen vásárolni (mert kevés az Mpeg4 tuneres TV), hogy milyen hálózatokat kell létrehozni, hogy az egy szlovák cég ellen tendergyőztes AH mindent visz. -
aranarth #8977 Az AH-t mint tendergyőztest és az Mpeg4-et mint tömörítési formátumot 2008. július 26-án vagy 27-én fogadták el, még az Olimpia előtt.
Nem akarod elküldeni hozzám is a szerelődet? Félek, hogy a T-Sat-os kolléga drágább lesz! :-) -
Body80 #8976 Én azt olvastam, hogy ősszel fogadták el a tendert a digitális átállásról, de mondjuk teljesen mind1 is, lényeg, hogy mpeg4ben történik a tömörítés. Egyébként már vannak olyan kábel tv szolgáltatók, akik rugalmasabban állnak a kérdéshez, és felajánlják a lehetőséget, hogy box vagy smart kártya (sajnos a nálunk lévő T-Home nem tartozik közéjük)...
Tegnap én is megrendeltem a T-Home Sat családi csomagot, kiváncsi leszek rá, milyen változás következik be. A szomszédom mesélte, hogy ő egy magán szerelőt hívott ki a beszereléshez, aki plusz 5 ezerért beállította neki, hogy az összes adót nézni tudja. Asszem én is őt fogom kihívni :))) -
r4pt0r #8975 Várjál nem azt is 2012 felé akarják bevezetni? XD -
#8974 olyan lesz ez az analóg adás megszűnése mint az euró bevezetése -
digital #8973 Azért nem eszik olyan forrón azt a 2012-t. Németország például talán csak 2016-ban fejezheti be az átállást a hivatalos 2010-es időpont helyett. Olaszország pedig ahol már 2006-ra tervezték az analóg sugárzás eltüntetését ott is csak 2020-ra tudják esetleg elérni célját.
Akkor M.O-n el lehet képzelni mikor szűnik meg ténylegesen az analóg sugárzás. -
aranarth #8972 Még a nyáron fogadta el egy Országgyűlési BIzottság a Nemzeti Hírközlési Hatóság döntését, miszerint az Antenna Hungária az Mpeg4-es tömörítési eljárást fogja alkalmazni - azért hogy több csatornát lehessen ingyen szórni.
Előfizetés esetén az STB simán megoldja a gondot, kérdés, hogy a szolgáltató - aki ragaszkodik hozzá - milyet ad: mert egy kínai sz*r bizony ronthat a képminőségen. Azon túl, hogy ronda, plusz 1 távirányítót jelent és elvben felesleges, hiszen mindössze a szolgáltató haszonlesése.
A TV-det nem kell kidobni, de ha 4 év múlva leviszed mondjuk a nyaralóba, oda is kell előfizetés, mert az ingyenes 6-7-8 adót nem fogod tudni venni egy Mpeg2-es DVB tunerral. -
#8971 Javitsatok ki, ha tevedek! :
Tudomasom szerint az MPEG4-es tuner nem fontos, hiszen majd' minden szolgaltato biztosit egy set-boxot, ami gyakorlatilag egy MPEG4 tuner.
Ha a TV-d tudja, akkor a box hasznalata nem indokolt. De ha hasznalod a kis dobozt majd, akkor a sima (vagy MPEG2) tunerrel ellatott HD TV-kel is teljesen jo keped lesz. -
Body80 #8970 Igen, Magyarországra vonatkozik, ha jól tudom októberben fogadta el a kormány, ez az mpeg2es technológiával szemben (ami nyugaton van jelenleg, de ők is át fognak térni mpeg4re pár éven belül) egy magasabb lépcsőfok.
Kidobnod nem kell a tvdet, hiszen a set top boxon keresztül tudod majd nézni az adásokat. -
karajjj #8969 na ezt nem is tudtam, és konkrétan Magyarországra vonatkozik?
meg akkor dobhatjuk ki a mostani tv-ket? :DDD -
Body80 #8968 Igazából a földi sugárzású adókra gondoltam, mert 2012től már azok is digitális formában lesznek csak elérhetők, amelyek vételéhez lesz szükség az mpeg4es tunerre. -
Body80 #8967 Az analóg adások vége... -
#8966 jönnek az ufók..
ja nem x-akták topic :D sry -
karajjj #8965 miért, mi lesz 2012-ben? :D -
Body80 #8964 Szia,
Ezt neked kell eldöntened, hogy megér-e 20-30 ezer plusz, de én azt mondom, hogy mivel hazánkban az mpeg4 tömörítés van (ha jól tudom a sima sd adások mpeg2ben, a hd adások mpeg4ben jönnek), így sztem érdemesebb az olyan típusú tv-t választani, amelyik tudja kezelni a már újabb mpeg4es technológiát. Nyilvánvalóan te is elő fogsz fizetni egy digitális csomagra, amihez kapsz majd egy set top boxot (ez esetben teljesen mind1 az mpeg4 jelenléte), de ha kicsit a jövőbe nézel, akkor ugyebár 2012 után nem fogod tudni használni az mpeg2-es tunerrel felszerelt tv-t (és hát az ember nem egy évre vesz tv-t). Én megmondom őszintén, azért döntöttem a sony w4000es mellett, mert egyrészt én sony párti vagyok, és ár/érték arányban ez a legjobb, másrészt pedig mert ebben mpeg4es dvb-t és c is van, ami azt jelenti, hogy (ha a szolgáltatóm is rábólint) nem kell set top box a tvmhez...
Amúgy a samu A676-os nekem is nagyon bejött, majdnem azt vettem meg :) -
Devergo Boy #8963 Hali! Köszönöm a választ,igazából nem nekem kellett a segitség énis próbáltam válaszólni egy érdeklődőnek,s én tényleg nem találtam olyan tipust amiben Mpeg4 tuner lenne. Már énis kezdet elszomorodni mert mivel Samsung párti vok minden téren és csakis Samsung Lcd jöhet szóba,de igy most hogy ezeket a tipusokat leírtad megörültem és köszönöm szépen. Én még várok pár hónapot a vásárlással,mert van még mire költenem a pénzt,de mi a párommal a 46-os méretet néztük ki. Ahogy nézem a 46A656 és a 46A676 között kb. 20-30 ezer ft különbség van ami sztem megér annyit hogy Mpeg4-es legyen?! ÜDv.Lackó -
EasyLife #8962 hát igen sajnos eddig én is eljutottam hogy volt annyi eszem hogy nagyjából utánna nézzek ennek de biztosíthatlak hogy sajnálatos módon semmi ujdonságot nem találtam az eszközkezelőben. mi több ahol vettem a kártyát ott is meg mondták hogy csak a 30-40e ft os kategóriákban van ez gyárilag benne. és ne is álmodjak róla hogy ez kiküldi a hangot. -
#8961 Talán akkor inkább olvasd el a tulajdonosok tapasztalatait ;)
egy komment:
"Audio works via DVI to HDMI cable. This is very helpful as the audio quality is much better than integrated audio."
Aztán csekkold le a rokonod gépén az eszközkezelőt, ott lesz az ismeretlen eszköz (vagy HDMI eszköz vagy mittoménmi - vga-driverfüggő).
Ha van DVI2HDMI átalakitod vagy DVI-HDMI kábeled, probáld ki. Olyanról már hallottam, h valakinek nem ment a nem-ati kártyához adott átalakito, de erről nem sokat tudok. google. Ill. mivel 2 DVI kimenet van,
---
Részemről a "vita" lezárva, ha gondolod, old meg vga kábellel + analog hanggal :) (DVI2DSUB átalakitot kaptál a kártyához, azt irja az ASUS is! gondolom ezt érted RGB alatt. RGB=VGA=DSUB) -
EasyLife #8960 tévedsz:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=9&l3=772&l4=0&model=2447&modelmenu=2
ebbe a kártyában nincs. -
EasyLife #8959 annak az átalakítónak nem tudod véletlen hogy mi a neve?
esetleg van olyan ami hdmi ből varázsol rgb-t vagy akkor már nem lenne olyan jó a kép minőség? mert rgb fölött van egy hang bemenet amihez elvileg oda van írva hogy HDMI és RGB hang de csak RGB-n van hang. mondjuk bovitóban is azt mondták amikor vettük a kábelt hogy így külön lesz hang.... -
#8958 Mind1, h AGP-s vagy sem. Az összes ATI HD2xxx / HD3xxx / HD4xxx kártya DVI kimenetére tett saját DVI/HDMI átalakiton kijön a hang. Nincs kivétel. Ha 3 ezer lett volna, akkor se :D