21171
LCD - Plazma
-
HoTDoG #9037 Pont egy ilyen hozzászólást vártam :). Köszönöm! -
aranarth #9036 Ha van T-Home előfizetésed, amin most nem kódolják a digitális jelet, akkor miért nem jön be? Félreértettelek? -
aranarth #9035 Már megbocsáss, kedves HotDog, de ha minden teszten a W4000-es nyer és Neked tetszik is, meg van rá zsetonod, akkor min gondolkodsz? :-) Vedd meg! Made in Japan, 3 év gyártói gari, meseszép kép, nagyon jó Bravia Engine 2. Az hogy 6 vagy 8 ms, szerintem észlelhetetlen különbség.
A Philips előnye az Ambilight - szomorú, hogy nem a képe, hanem a világító kávája miatt nyerő...
Az A656-os Samu nagyon jó kis TV, de a Sony W4000-e szerintem jobb. Ja, és nem ér meg 70ezret a W4500. -
#9034 Linket kérek a fórumról!!! :D -
HoTDoG #9033 Ezek közül szerintetek melyiket érdemes?
Philips 37PFL7603D
Philips 42PFL7603D
Samsung LE-40A656A1F
Sony KDL-40W4000
Sajnos nincs lehetőségem élőben is megnézni mindegyiknek a képét, mert elég ritka, hogy bármelyik is lenne Saturn-ban, Media-ban vagy Electro World-ben. Úgyhogy a neten lévő fórumokból és tesztekből próbálok végső döntésre jutni.
Alapjába véve, mindegyiket nagyon dicsérik. Összehasonlításoknál a Philips-re írták, hogy kicsit lagos, akárcsak a Samsung. De a Sony-nak meg 8ms a válaszideje :/, viszont annak a képét értékelték a legjobbra a többi közül. Olvastam pár helyen, hogy W4000 helyett érdemesebb inkább W4500-at venni, de nem tudom, hogy megéri az a 70e Ft körüli különbség. Max 250-et szánnék rá.
Ami még a Philips mellett szól, az az Ambilight, és hogy 2008-ban a legjobb LCD díjat nyerte. A Samsungnak tetszik a külseje, a Sony-t pedig mindenhol a legjobbnak tartják :).
Szóval ha tudtok pár jó érvet mondani, azt megköszönném. -
#9032 Köszi! Megnézem! -
t698hh3 #9031 Köszönöm a válaszokat. Ettől tartottam. Amúgy van T-home előfizetésem és a hang jön is a HD adásokról, de a kép nem jelent meg... Csak reménykedtem hátha van egy kis esély. :) -
hdmi #9030 pl. itt: http://www.trustedreviews.com/filter/camcorders?price_min=nmin&price_max=nmax&score=0§ion_id=20&filter=0&manufacturer=35&submit.x=24&submit.y=17 -
#9029 Igaz, nem vág a témába, de hátha tudtok segíteni!
Nem tudtok egy olyan oldalt, ahol videókamera tesztek vannak? -
aranarth #9028 W4000-esem volt, most Sharp DH66-om van. A T-kábel előfizetésemet is cseréltem, a T-Sat-ot elvileg nemsokára szerelik, úgyhogy a minőségi különbségről és a csatlakozókról még nem tudok nyilatkozni -
Body80 #9027 Így igaz. Természetesen a T-home sem ingyenes. Ha jól tudom, neked is w4000esed van, digitális T-home-os kábel előfizetéssel. Van valami minőségi különbség a boxon érkező és a direktbe érkező jel között? Úgy értem, hogy a scart ront valamelyest rajta?
t698hh3: csak akkor tudnád nézni a digitális adásokat, ha T-home előfizetésed van, és a tv-dben van dvb-c digitláis kábel tuner. -
aranarth #9026 Vagyis a T-Home ingyenes adását nem tudod fogni, mert olyan nincs. A T-Home előfizetéses csomagokat kínál. Ingyenes a földi digitális műsorszórás lesz (ez váltja majd ki a jelenlegi, szobaantennával fogható 3 ingyenadót), amihez Neked az MPEG4 vételére alkalmas tunered miatt nem kell STB. -
aranarth #9025 Kedves t698hh3! A TV-d jó, az egyik legmodernebb, ami kapható (véletlenül nekem is ilyen van ), de a "csak DVB tuner", ami benne van, az az ingyenes, MPEG4 tömörítésű digitális adásokat fogja Set Top Box nélkül (jelenleg 2, idővel 7-8 adó érhető el így). Nincsen a világon olyan TV, amin előfizetéses adásokat tudsz nézni ingyen (a T-Home sem ingyenes, csak jelenleg nem kódolt). Összekevered egy kicsit a dolgokat, de itt utánanézhetsz! A tunerednek meg örülj, mert azt a formátumot is képes fogni, amiben sugároznak majd. -
t698hh3 #9024 Sziasztok, Sharp LC32-DH65-el is lehet fogni valahogy a t-home ingyenes adást? dvb-t van csak van benne, szóval attól tartok ehhez külső dekóder kellene a digitális vételhez? -
Body80 #9023 Most olvastam utána, a téhóm egy hétig kódolatlanul adja az HBO-s pack kivételével az összes digitális adót, valami szoftverfrissítés miatt. Egy másik forumon olvastam, hogy valakinek sikerült már összekombiznia egy CAM-ot egy téhómos smart carddal :))) És azt írta, hogy amikor a szerelő vitte ki a boxot, még teljesen bontatlan volt, tehát nem volt a boxxal összekódolva a kártya, a szerelő meg leszarta, így egy modul került a tvbe, a ci slotba...sőt behangolta az összes elérhető adót neki :) -
#9022 Ne örülj előre, most kódolatlan azért látod. Majd amikor megint nem jön be akkor kell nekik telefonálni, hogy szeretnél egy előfizetői kártya, meg egy CA modul, hogy a tv-dbe be tudd dugni. :D -
Body80 #9021 Húúú nem hiszek a szememnek. Ingyen nézem a t-home szinte összes digitális adását, még a hd adókat is!!! analóg előfizetéssel :))) Akinek van dvb-c tuner a tévéjében és ennél a szolgáltatónál van előfizetése, annak jó szórakozást :)
Remélem a téhóm megtartja eme jó szokását és nem kódolja az adókat... -
aranarth #9020 A dinamikus kontraszt értékét nagyjából felejtsd el! Egyszerűen nem mérvadó adat. Ha 18% az eltérés, ha 3%, ha 30%. Hidd el, hogy a differencia amit láttál a panelben, vagy ami még valószínűbb, a beállításokban keresendő.
A 2 készülék közötti különbséget elvileg itt nézheted meg. Jó böngészést! :-) -
#9019 Oks! Köszi mindenkinek a válaszokat! -
mg8248 #9018 Kedves aranarth! Annyira nem értek hozzá, csak azt mondom amit láttam. Látható volt a különbség. Sokkal szürkébb volt a 431-es feketéje. Lehet, hogy csak 1500 az eltérés, de az majdnem 18% :). A panelhez meg végképp nem értek, azt itt olvastam korábban, hogy samu és nem samu panel képén nagyon nem lehet észrevenni a különbséget...
Esetleg tudod mi a különbség a samu le40a656 és a le40a676 között? Csak az mpeg4-es tuner? Ezt a 2 tévét néztem ki. Bár a 676-ost nem sok helyen kapni... -
#9017 451! másik kettőt felejtsd el :) (ill a 32LG3000 nem rossz az áráért, de ha játékra is vennéd, akkor szánd rá a 451 árát) -
aranarth #9016 Kedves mg8248! Szerintem ha 1500-as dinamikus-kontraszt eltérést észreveszel, akkor nagyon jó a szemed. :-) Nem valószínű, hogy kizárólag ez a differencia oka... A dinamikus kontraszt egy-egy gyártón belül is humbug, inkább a beállításoknál keresd a különbséget! Ha viszont jó beállításokkal is fakóbb a kép, az bizony lehet a panelok közötti különbség. Egy AUO vagy CMO panel általában nem hozza egy Samsung minőségét. -
Yegor #9015 -Sziasztok-
Tervbe vettem 1 HD-ready tv vásárlást Playstation 3 játék konzolhoz , körülbelül 130-140 ezer forintot szánnák rá . eddig kinéztem egy
Sony KDL-32L4000
Az lenne kérdésem hogy mennyire jó ez v ha tudtok esetleg hasonló árba jobb tv-t melyikek lennének azok. -
vazul001 #9014 Paneltéren a helyzet kaotikus...
LCD gyártók típusonként:
A.) TN:
1. AU Optronics (AUO): TN (és P-MVA)
2.: CMO (Chi Mei Optronics): TN (és S-MVA)
B.) IPS:
1. LG.PHILPS LCD: S-IPS
2. IPS-Alpha (Hitachi, Matsushita, Toshiba): IPS
C.) VA (Vertical Alignment)
1. S-LCD (Samsung, Sony): S-PVA
2. SHARP: ASV (Advanced Super View)
3. AU Optronics (AUO): P-MVA (és TN)
4. Chi Mei Optoelectronics (CMO): S-MVA (és TN)
5. Chunghwa Picture Tubes (CPT): MVA
A Samsung használ sajátot, CMO-t és AUO-t, CPT-t, és LG-t is. - de legalább ez fel van tüntetve egy kis matricán a hátulján....
A SONY saját mellett SHARP, AUO és CMO paneleket használ.
Az LG már vesz panelt a Samsungtól is, de használ tajvani eredetűt is (pontosan nem tudni mely gyártó(k)ért).
A Toshiba saját panel mellett használ Sharp és AUO panelt is.
A JVC vesz az LG-től, meg az IPS-Alpha-tól is.
A Panasonic az IPS-Alpha csoporttól, és a Sharptól vásárol.
Jellemzően a 40" alatti átmérőknél használnak a nagy gyártók is tajvani származású paneleket, ott bármi lehet a tv-ben. 40" fölött saját maguk, vagy közösen gyártanak(LG-Philips, Samu-Sony, Sharp), vagy egymástól vásárolnak. -
mg8248 #9013 Egy kérdés: A samu le40a656 és a le40a676 között csak az mpeg4-es tuner a különbség vagy esetleg van más is? -
mg8248 #9012 Hello Woodbear!
Anyáméknak vettem egy 451-est nemrég és láttam egymás mellett a 451-est és a 431-est. Látható volt a különbség! A 451-esnek 10.000-es a kontrasztja, a 431-esnek viszont csak 8.500-as és ez meglátszik! A 431-esnek fakóbb volt a képe. Az, hogy most samu panel van benne vagy sem, szerintem a képén nagyon nem lehet észre venni (lehet, hogy tévedek), max jobb minőségű maga a panel... -
#9011 nemtom :S -
#9010 Játékra is alkalmas teljesen? Mert hallottam ilyen input-lag kifejezést, ami a kését foglalja magában. Hogy mennyi a jel adása, és a kép kivetítése közti idő. (pl már rég kanyarodok, de a tv-n csak 1másodperccel később jelenik meg) -
#9009 nem tudom hogy amit láttam a kirakatban az samsung paneles volt-e mert máshol vettem meg ahol olcsóbb volt
alig 5 ezer? én 140ért vettem júniusban :) akkor 10 volt a különbség, gondold meg -
#9008 Értem, hát ahol én venném ott alig 5ezer a különbség...elgondolkodtató..
És ha nem samu paneles, akkor buktam a plusz költséget, vagy akkor is látszik valami különbség? -
#9007 más a panel, 451-ben ki tudsz fogni samsung paneleset
saját példámra utalnék láttam egymás mellett a két tv-t és meggyőzött, hogy 10 ezerrel többet megér a 451 -
#9006 Megtudnád mondani, hogy miért rossz, amúgy nézegettem, 32A451 est is, ha ennyi plusz pénzt megér akkor mindenképp jó. -
#9005 32A451-et vegyél 431ben rosszabb panel van -
#9004 még egy kérdésem lenne! ha ezzel befognám a földi jelet PC-n, és a PC-t össze kötöm a TV-vel, akkor azon is az mpeg4 képet kapom? vagy full hülyeséget mondok? :D nem nagyon vágom a témát! köszi a választ előre is! -
#9003 hali! tv vétel előtt állok, nem túl sokat szánnék rá, szóval a kettő közül melyiket érdemesebb venni? Csak PC-vel és XBoxxal használnám. És a 32" bőven elég.
Tehát a két versenyző:
Samsung LE32A431T2XXC és LG 32LG3000
légyszi indokokat is mondjatok!:) vagy ilyen árkategóriában jobbat:) köszi szépen!! -
pongi10 #9002 Hali!A Samsung LE37M87 le tud játszani MPEG4-et? -
aranarth #9001 A már bent lévő kábel miatt sok kedvezmény járt a T-Sathoz: 2eFt a családi csomag, a UPC Direct itt 5,5e lett volna. Ha majd lesz UPC kábel, váltok, de a Direct (és a DigiTV) most nem érte meg. -
#9000 UPC Direct se drága és azt is odakötteted ahova akarod. :D -
aranarth #8999 Meglepő, de sokkal olcsóbb volt, a net és a telefon pedig továbbra is kábelen jön - azon viszont a T-Home monopolhelyzetben van nálunk... Korábban UPC Chello-n voltam, ég és föld. Ez van. 1 év múlva talán már elérhető lesz, addig marad a Magyar Telekom. -
#8998 Miért nem UPC Direct-et köttettek be? A T-Sat igenkomoly sávszélje röhej.