LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Mammutban lévõ narancssárga digitális boltban megtekinthetõ mûködés közben egy Samsung LE40-A656A...
Mindenkinek ajánlom, álomszép képe van!
A pana 37"-osig bezárólag azért elég decens LCD TV típuscsaláddal rendelkezik.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
www.digimomentsvideography.com
Üzemmód: Normál
Háttérvilágítás: 8
Kontraszt: 93
Fényerõ: 25
Színtónus: Normál vagy Hideg 1 (néha váltogatom lol)
Gamma: 0
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
LCD:
Pro: Abszolute semmi ghosting és beégés rövid távon, csak ha folyamatosan, hetekig, hónapokig van ugyanaz a kép a képernyõn. Olcsó kisebb méretekben (egyedül az LG gyárt 32" plazmát, de az is drágább, mint a vele egy kategóriás LCD TV-jük), olcsóbb FullHD felbontásnál. Nincs foszforlag jelenség, a mai TV-k esetén szinte nem jellemzõ az észrevehetõ utánhúzás effekt. Összeségében monitornak, konzolhoz ill. FullHD esetén jóak.
Kontra: A fénybeszivárgás (bleeding), nem homogén fényerõ a képernyõn, gyengébb fekete, olcsóbb modelleknél gyenge színvisszaadás, a kisebb felbontású forrásanyagok megjelenítése kritizálható.
Plazma TV:
Pro: Nagyon mély fekete elérhetõ, nagyon jó natív kontrasztarány, kisebb felbontású forrásanyagok jobb megjelenítése.
Kontra: Ghosting (ha hosszú ideig nem változik a kép (pl. logók, feliratok), akkor annak "lenyomata" egy idõre ott marad a képernyõn, típustól függ, hogy melyik mennyire hajlamos, és milyen szinten a ghostingra), foszforlag (ez is erõsen típusfüggõ, sötét-világos gyors átmeneteknél "fénypászmát" húzhat), számítógépes monitornak kevésbé alkalmasak emiatt. Továbbá a fogyasztásuk egy fokkal magasabb általánosságban.
FullHD-t akkor érdemes venni alaphangon, ha ki is használod, tehát Blu-Ray filmeket nézel, vagy hasonló 1080i/p forrással hajtod meg. Ez azonban mára már kissé okafogyott, mert középkategórig lehet már csak HD Ready TV-ket vásárolni, a felsõ kategóriában szinte csak FullHD-t kapni.
A Samsung vagy Sony egy hülye kérdés. Melyik Samsung vs. melyik Sony modell.
2008 Q1 komplett TV sorrend:
1.: Samsung (20,8%)
2.: Sony (13,2%)
3.: LG (11,6%)
4.: Sharp (7.3%)
5.: Panasonic (Matshusita) (7,0%)
Forrás
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
www.digimomentsvideography.com
ezen jót röhögtem, ez egy instant fórum, amit beleraktál a felületbe; ha te írtad volna, írhatnád ezt, így nem
ja, a legfontosabb már ott van: gugli hirdetés... pfffff
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
Üzemmód: Normál
Háttérvilágítás: 7
Kontraszt: 90
Fényerõ: 40
Színtónus Normál
Gamma: -1
Ha a legnagyobb gyártókat nézzük, akkor a legutóbbi állás valahogy így állt:
1.:Samsung
2.:Sony (a két elsõ gyártó elég közel áll egymáshoz, a Sony terve az, hogy idén átveszi a vezetést a Samutól)
3.😛hilips
4.:LG
5.:Sharp
A piac amúgy eléggé zürzavaros, mert az utóbbi idõben a három fõ panelgyártó szövetség érdekes zagyvalékokat hozott össze. A három fõ gyártó régió Tajvan (AUO, CMO, CPT), Japán (Sharp, Sony, Toshiba, JVC) és Korea (Samsung, LG). Nos ez az elmélet, gyakorlatilag kesztül-kasul vásárolnak egymástól, a Samsung eddig is vásárolt Tajvani AUO és CMO paneleket, és épp idén írt alá az LG-vel kölcsönös panelvásárlásról szövetséget (az LG 37"-os paneleket szállít majd a Samunak, cserébe a Samu a nagyobb, max. 52"-os panelekben segít be a másik Koreai gyárnak). A Sony szintén vásárlója az AUO és CMO paneleknek, illetve a Sharp-tól is szerez be paneleket, továbbá a Samsungal is van egy közös panelgyára. A többibe már bele sem megyek. Szóval nem egyszerû átlátni. 😊
Ezt nem is vitatom el. Csak azt, hogy sokszor azért nincs igazi mögöttes tartalom a vastagabb árcédula mögött.
...mindenki elismer, hogy a top kategória.
Azt én sem vitattam el soha, hogy az adott kategóriában jó kis TV-ik vannak, csak azt, hogy az adott kategóriában nincs jobb vétel náluk. 😊
A vásárlás meg tényleg kissé rémálom szerû dolog sajnos. Annyi gyártó és gyártóként annyi modell van, olyan idióta jelölésrendszerekkel, hogy ember legyen a talpán, aki kiismeri magát közöttük. :S
Szerintem egy teszten ahol letakart káva mellet csak a képernyõ (LCD) lenne látható, sokan elvéreznének annak megállapításában h éppen melyik márka képét látják... pláne ha nem egymás mellett (vagy 1xre bekapcsolva) vannak a készülékek... Lehet pl egy LG nem ér fel egy Sony-val de aki ezt mondja az vajon átmenne a fent említett teszten? Szerintem páran próbálnak "nagyobb kategóriás autóba ülni" de az árcédula önmegtartóztatásra sarkalja õket. Valszeg egy "egyszerûbb" tv-vel is nagyon jól járnának (100 Hz, valós 24p..hmm). Mire olcsóbb lesz az álom tv addigra jönnek az újabb csodák és akkor kezdõdik minden elõlrõl. ...csak 1 hozzászólás... T
véleméányeket várok a www.lcdplazma.uw.hu-ról!
elkészûlt a fórum. ötleteket javaslatokat szívesen várok. közeléjövõben jön egy sony bravia kdl40w4000-es tesztje.
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
Szal. vagy Samsung 40a656 vagy 42LG6000. A Scarlet- LG mellett szólnak a remek paraméterei, és árainak viszonylag gyors mélyrepülése. 300K alatt lesz rámozdulok. Samu szép is jó is, de nagyon értéktartó, és nem igen mozdul lefele egyelõre.
( Ja, és kösz Cifu az infót)
Sony, Panasonic, Samsung, Toshiba, Sharp (a szememben ezek mind az LG elõtt voltak, szóval nemtom, hogy hogy lehet az LG negyedik😊 ), LG. tudtommal a 3 legnagyobb a Sony, Toshiba, Samsung.
komolyra fordítva a szót: nem tartom magam Sony fanboynak, az egy dolog, hogy a mostani 2 db ~20 éves tv-m is ilyen, és semmi bajuk, illetve hasonló márkájú az mp3 lejátszóm és a hordozható konzolom de több Sony cucc most nem is jut az eszembe, amit birtoklok, és amiket birtoklok, azokat sem (csak) azért vettem meg, mert rajta van ez a 4 betû 😊
szóval a Sony nem kis cég, elég sokféle dolgot gyárt, ezek többnyire mind elsõosztályú termékek és nem szoktak rosszak lenni a kategóriájukban. vannak területek, ahol megoszlanak a vélemények róla (pl. konzol: PS), de a tv-ik abba a kevés kategóriába tartoznak, amiket (ahogy én tudom), mindenki elismer, hogy a top kategória. (egyébként az mp3 lejátszóik is hasonló szinten állnak az audiophile-ok között is, csak ez nem annyira ismert a divat-ipod árnyékában)
"Persze lehet, hogy az én tapasztalatom kevés, és te már láttad az alant említett összes TV-t,"
azt hiszem, hogy ezt inkább megfordítva mondhatjuk el, nem hiszem, hogy nekem sok közöm van ahhoz a tapasztalatmennyiséghez, amivel te rendelkezel LCD TV-k terén 😊 szóval sokat adok arra, amit mondasz. a vége már látom, hogy mindenképpen az lesz, hogy megnézem õket valahol élõben, csak mivel ez lesz az elsõ HDTV-m, valószínûleg a legszarabb is elbûvölne a mostani 20 éves után, szóval nem lesz könnyû menet. 😊
Úgy sacc per kábé a Pioneer Kuro plazmák a legjobb TV-k a piacon, legalábbis a saját kis szerény tapasztalatom alapján. Az más kérdés, hogy ezért a minõségért pofátlanul sok pénzt kérnek el. ^^
Ami az AVForums.com-ot illeti, noha tényleg talán a legjobb fórum a témában, de ott is gyûlik sokszor az ész. A Samu M86/M87 sorozatáról annyi rosszat írtak, hogy az alapján valószínûleg az volt a valaha kijött legrosszabb TV a világon. Aztán azért mégsenemse. Aminél meg eltört bennem valami, az az, amikor nekiálltak azon elmélkedni, hogy az XL2-es Sharp rendesen lekezeli-e a 24p-s filmeket... Szóval módjával kezelni az ott leírtakat. ^^
Ha azért akarsz Sony-t venni, mert Sony fan vagy, az egy dolog. De ne akard elhitetni, hogy azért veszel Sony-t, mert jobb, mint minden más. Persze lehet, hogy az én tapasztalatom kevés, és te már láttad az alant említett összes TV-t, és ezért lettél Sony fan. Csak akkor érvként ne azt hozd fel, hogy "valahogy nekem egy olyan név, mint LG, sehol nincs az LCDTV piacon, nem bízok benne". Ez ugyanis nem érv.
erre elég sokan esküsznek:
Backlight - 4
Contrast - 90
Brightness - 45
Sharpness - 25
Colour - 50
Tint - 50/50
Colour Tone - Warm 1
Black Correction - Low
Dynamic Contrast - Off
Gamma - 0
HDMI Black Level - Low
Edge Enhancement - Off, but On on some sources
White balances remain the same, I haven't messed with them.
xvYCC - Off, seems to cause black crush.
Sajnos az avforum brit oldalán (http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=720970) eléggé elkeserítõ dolgokat írnak az A656-ról...
Les
Szvsz válaszd azt, amelyik szimpatikusabb a számodra, mindkét TV ott van a toppon.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
apropó: W4000-nek van már magyar tesztje? egy külföldi tesztet olvastam eddig, szerintük az év eddigi legjobb tv-je 😊
Én személy szerint semmit sem nézek 4:3-ban, TV-t otthon nem nézek, filmnézés ill. számítógép vagy konzol megy, de azok ugye 16:9-es cuccok. 😊
tud érvényesülni, de mivel legalább 3 m-rõl fogom nézni és elvileg a 24P
lejátszást is tudja a Panasonic LX85P szerintem azt választom. Csak még arra lennék kiváncsi ez a 24 P lejátszás csak oda van írva, vagy valóban teljes értékben élvezhetem majd a Blue Ray-t ha majd egyszer olsóbb lesz és beruházok rá. Egyébként java részt természet filmeket és
koncert DVD-ket nézek. De fontos lenne a lehetõ legélethûbb képvisszaadás. 4:3-ban ti mit szoktatok nézni?
A két TV nem egy kategória. Az A550-es széria FullHD felbontású, és középkategóriás modell. Az LX85 egy felsõ-közép kategóriás modell, de csak HD felbontású.
Általános használatra inkább a Pana szvsz, ha monitornak vagy konzolhoz használod majd, akkor inkább a Samu.
Ami a képarányt illeti, ott viszont a Samu "Teljes Nagyítás" opciója jobb, mint a Pana opciói, ott ugyanis csak sima Zoom opciók vannak. A teljes nagyításnál a 4:3-as kép szélei érintik a képernyõ szélét, a kép teteje és alja meg lelóg a képernyõrõl (a távirányító nyíl gombjaival tudod fel-le léptetni, ha az alján vagy a tetején van neked érdekes szöveg). A Panasonicnál három Zoom opció van, amik egyike sem ilyen jó - szerintem...
A Panasonic TX-32 LX 85 Tv-nek állítólag 8ms a vállaszideje. Ezt is
egy német honlapon találtam meg, mert a magyar forgalmazó nem közöl ezzel kapcsolatos adatot.
Nem gáz ez egy 2008 Panasonic modellnél? Vagy a 100HZ ezt kompenzálja?
Olvastam, hogy a Samsungnak LE32 A551-nek 6 Ms a válaszideje ami jóval gyorsabb, de ott
meg nincs 100 HZ.
A másik kérdésem, hogy a fenti két TV közül melyik tartja meg arányosabban a képeket? 16:9, Auto és 4:3 üzemmódban. Úgy halottam a Samsungok nagyon széthúzzák a képet. A Panaról még nem találtam cikket.
Legyetek szívesek megírni a tapasztalataitokat. A héten szeretném megrendelni a fenti két TV közül valamelyiket. Természetesen a jobbikat!
Köszi
Texis
A nagysága ilyen távolságból pont jó csak egy gond van vele: a DVD filmek hibái nagyon látszódnak hála a nagy képméretnek. A legujabb Karib Tenger Kalózait néztem vele ami uj film is de mégis elég rossz minõségben tudta leadni: pl ami leginkább szembe tûnt mozgos jeleneteknél viszintes csikok (redõk) jelentek meg néhol, darabosan mozgott az adott tárgy. Termeszetesen ez a DVD minosegnek koszonheto es persze 4m feletti távolságnál szép volt minden
Cifu,
Te hasonlitottad 656-os modellell annál is hasonló a helyzet ekkora képméretnél és ilyen távolságból? Lehet túl közeli a 3,1m egy 52"-es televiziohoz? Azt sajnos nem tudtam kiprobalni hogyan adja vissza az analog tv jelet, de el tudom kepzelni😞 -esetleg errol tapasztalat?
Egyébiránt tud valaki olyen boltot ahol 0% THM-re kiadják és még adnak is mellé KDL-20G3000-as TV-t? Avagy 0% THM-el hol lehet a legolcsobban beszerezni, ha lehet egyaltalan?
Atom egy tv.