LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden földi jóval ellátva oda-vissza, remek paraméterek és 42"-107cm. Dizájn valakinek bejön valakinek nem. Nekem különösebben nem problémás a "Scarlet design" a háttérvilágítás meg príma. Nagyon szemezek vele, jó tévének tartom, legalább olyan jó mint a legendás 40" A656 samu.
Talán tökéletes megoldás még mindig nincs (arra, hogy egy-két éven belül ne cseréld le és full HD és kisebb felbontású tartalmak tekintetében is tökéletes legyen a választás)
Egy-két év alatt sokminden történhet, szerintem jelenleg hosszú távra (5-10 év) még mindig nem érdemes tervezni.
Mindenesetre inkább LCD ajánlható, mint plazma, ha a jövõben az 1920x1080-as felbontás fog dominálni nálad. (Xbox360 és HD tv) A dvd gondolom azért játszik mert azt is az Xbox-szal vagy asztali lejátszóval nézed, ha van PC-d és LCD mellett döntesz, akkor javaslom a HD filmekre való áttérést. 😊
Általánosságban szerintem (alkalmassági sorrend):
CRT: "analóg" tévézés, dvd (és akörüli felbontású xvid, divx)
HD Plazma: 720p HD filmek, HD tévézés, dvd (és akörüli felbontású xvid, divx), "analóg" tévézés
Full HD LCD: PC-konzol játék 1920x1080-as felbontásban, Full HD filmek, Full HD tévézés...és csak végsõ esetben dvd (és akörüli felbontású xvid, divx), "analóg" tévézés
Pozitívumok: (CRT kiesik, Plazma és LCD viszonylat)
Plazma: élethûbb színek (élethûbb fekete), szebb kép nem "natív" felbontásokban is
LCD: élesebb-tisztább kép natív felbontásban (közelrõl)
Negatívumok:
Plazma: nagy fogyasztás (4-500W!), egyes típusok képernyõje beégésre hajlamos
LCD: rosszabb képminõség nem "natív" felbontásban (analóg tévéadás, dvd és akörüli felbontású xvid-divx filmek), kevésbé élethû színek, "világos" fekete
Hozzátenném gyorsan, hogy a legújabb és méregdrága LCD-k esetén már talán már nem igazak az elõbbi negatívumok!!! ...de akkor valószínûleg jobban a zsebedbe kell nyúlnod!
Mindenesetre amint írtam: számodra inkább az LCD ajánlható, a részletek tekintetében viszont valaki nálam sokkal jobban tájékozott tud segíteni neked, pl. Cifu.
Most akkor kinek higgyek?
Bár már döntöttem. CIFU számomra elég hiteles.
Walk the Talk.
\"SLICE of LIFE\"
www.digimomentsvideography.com
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
vagy JVC értékesítési verseny volt, vagy a JVC embere volt.. <#smile>#smile>
és igen megy a lobbi, de ez nem csak a tvknél, sõt nem is csak a MMnál van így <#wink>#wink>
-tRs-Landor
errõl az jut az eszembe, hogy egy nemrég vettünk egy akciós tv-t a mm-ban (169 ezres 42 collos Samu plazma) és odajön egy vadidegen (vásárló)... megkérdezi, hogyaszongya: ebben van digitális tuner? Ránézek.. Elõször is mi a franc köze van hozzá, ugye nem is ismer, másrészt fogalma sincs, hogy miért, kinek, hova és fõleg mire vesszók a tv-t. Mondom neki: nincs! - és már fordultam volna el, amikor elkezdi, hogy akkor ezt milyen butaság megvenni, mert rövid idõ múlva NEM LEHET MAJD HASZNÁLNI! Aztán rövidre zártam azzal, hogy ahova lesz, ott kábel van, ergo HA majd egyszer digitális adás lesz, akkor set top box, ergo tök 8...
OMG 😞
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
gondoltam megosztom az érdeklõdõkkel...discovery felvétel magyar szinkron...
akinek nem visszi a mediaplayer classic az bsplayerrel lejátszatja.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Mégpedig az, hogy ugye az erõsítõ már van vagy 7 éves. Szóval nem bírkózik meg a BD-n levõ hanggal (legalábbis ami true DD, DTS).
Fasza, válthatok erõsítõt, ezt a 340eft-at meg dobhatom a kukába. De örülök, hogy így fejlõdik a technika.
Ebbõl kifolyólag marad a 46W4000, decemberben meg egy új erölködõ kb 150eft-ért.
Így úgymond "olcsón" megúszom a tv-t meg az erölködõt.
Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00
Kérdés:
A bluray filmeknél számít, hogy rá van írva, hogy ps3 compatible??
Csak azért kérdezem, mert most kezdtem el venni bd filmeket. Eddig 4db van, ebbõl egyre volt ráírva, hogy ps3 compatible annak a hangjával nincs is baj, de a másik 3 iszonyatosan pattog, sõt volt olyan, hogy egyik pillról a másikra a párbeszéd sáv eltûnt, és csak a zene maradt meg.
Játékoknál, dvd, zenei cd stb... nincs gond természetesen.
Na erre ki tud okosat mondani.
Az erõsítõ egy Denon3802.
De megmondom õszintén az ew-ben volt kint egy 46"sony, még gyengébb kiadás volt mint a 46V3000, bluray ment rajrta és majd bef*stam olyan szép volt a képe.
Szóval már az is bõven megfelelt nekem (nyilván vannak szebb képvilágú tv-k is, de a véleményem az, hogy amit pl júniusban megveszek az szeptemberben egy elavult szar lesz kb fél áron, tehát tartósat sehogy nem tudok venni).
Tehát nem tudok dönteni. Ha lemegy a samu ára 500 alá akkor az lesz. Még van egy hónapom.
Jó lenne ha írnál róla pár sort.
De hol vetted 500eft-ért. Minden netes boltban 405 eft. És nem is akciózva.
Ha azt nézed, hogy a Samu elég merész desinggal bír, viszont rohadtul meglátszik rajta a por, és az ujjlenyomat, amivel nagyszerûen az õrületbe lehet kergetni a tisztaságmániás barátnõt/feleséget. ^^
A Sony távirányítója egyszerûbb, ergonomikusabb, a Samsungé már inkább gicces, viszont kapott háttérvilágítást. A Sony menüje a PS3-aséra hajaz, a Samsungé ilyen téren inkább konvencionálisabb - valakinek ez tetszik, valakinek az.
Pénz van rá, de én sajnálomrá már az 500eft-ot.
Ha viszont akkora egetverõ a különbség a samu javára akkor inkább azt veszem.
Ha akarnék venni, akkor ócsó. Egyébként mindegy.
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
Nemtom mennyi volt... mennyi legyen? 😊
Ezek szerint ez is egy jó tv.
Sajna nem tudom, hogy a samu A656-t vegyem vagy ezt a sony-t. Az átmérõ 46-s lenne.
A samu 523eft ez a sony viszont csak 415eft. Megéri ez a cirka 110eft azt a képkülönbséget???
Ps3, bluray, dvd, tv nézés (ez a sorrend).
Valaki adjon választ.
Pedig az nem is mai sorozatbol való 😊
Nem kicsi az? Milyen ára volt?
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::