21171
LCD - Plazma
  • arty
    mesélj, hol írtam, hogy az 1080i jobb, mint a 720p ?
  • cloud.strife
    Irományodban pedig a teljes tapasztalatlanságod olvasható ki.

Ha vkinek BD lejátszója van és HD ready tv-je, akkor 90%-ban a 720p beállítással kapja a legjobb képet. Márkától teljesen függetlenül.

u.i.: akinek BD lejátszója van az vegyen egy FullHD TV-t. :)
  • arty
    ha tisztában lennél vele, mit jelent az 1080i (=interlaced), nem kérdeznél ilyet :)

hogyan állitod be a bluray lejátszód?
    1080i = bluray (hibátlan) képe fos interlace-re alakitása, megérkezik a jel a tévébe, amit az deinterlacel (minőség bukó), majd további képromlással méretez az lcd a saját 1360x768-as felbontására
    1080p = bluray (hibátlan) képe 1:1-ben megy a tévébe, amit képromlással méretez az lcd a saját 1360x768-as felbontásra
    720p = bluray (hibátlan) képe méreteződik a lejátszóban 1280x720-ra (első képromlás), amit az LCD megkap és felméretez vissza 1360x768-ra (második képromlás)

Az 1080i képes sony-n 1080p-t nem tudsz beállítani.

Nem kérdés, hol kapsz jó képet és hol kapsz fos képet. A hdready, 1080i képes sony-n biztosan az utóbbit.
  • Kimi23
    Sony W soroztat szervízkódja:
    -analóg módban kikapcsoljuk
    -i+
    -5
    -vol+
    -bekapcsoljuk
  • nismoka
    Minek kéne tudni 1080p-t fogadni egy HD Ready TV-nek ami amúgy sem tud kirakni 1080p képet. 1080i-t tud fogadni ami elég mert bármely lejátszó esetében be lehet állítani hogy így adja ki.
  • poppe
    úristen :D hány méterről nézed?
  • arty
    1080i azért 'majdnem' fullhd ;)
    és tartom, hogy egy jól felskálázott dvd képe nagyon is nézhető, akár nagyban is. hogy a hiradóban ronda a bemondó feje, nagy ügy. filmet úgysem tévében néz egy igényes ember. tévémüsort meg egyáltalán nem ;)
  • aranarth
    Kedves Zsolt320i! Nézd meg a Sharp LC37DH65E-t (vagy DH66E-t). A MediaMarkt akciójában 179.990,-Ft. Sokunknak van ez a típus, ha visszaolvasol, mindent megtudhatsz róla.
  • hdmi
    Én is csak azért pontosítottalak, mert sokan vannak akik tv vásárlás előtt állnak, s itt a fórumon tájékozódnak. Nem mindenki járatos az új technológiában. Pl. nem mindenkinek egyértelmű, hogyha a tv (pl. Sony KDL-32S4000) nem tudja fogadni az 1080p jelet, csak az 1080i-t, az nem jelenti azt hogy nem lehet Blueray lejátszót rákötni. Ugyanis csak átkell kapcsolni a lejátszón kimenő jelet 1080p-ről 1080i-re, s máris nézheti a filmet.
  • Zimó26
    Végül is maradt a 40a656. Idáig bármivel teszteltem nagyon jól helytállt. A méret is teljesen elégnek bizonyult. A tv adás(T-home) is nagyon rendben van. Xbox360-al és ps3-al pedig tökéletes. Persze az igazán ütős élmény 1080p-ben bluray-t nézni rajta. Talán az volt a csúcspont. Még egyszer köszi a jó tanácsokat.
  • vidok
    köszi a segítséget.mégegyszer köszi
  • zsolt320i
    sziasztok

en is tv-t akarok venni.
    max keret 180K.
    37"-ben gondolkodom csak fogalmam sincs mit vegyek.
    jo lenne a ha fogadna a digitalis foldi sugarzast, es ha tiszta eles kepet adna tvzes, jatszas, es sport nezes kozben is.
    szerintetek miben lenne erdemes gondolkodni?
  • aranarth
    Ha ezt Cloud meglátja!!!
  • aranarth
    A blu-ray az 1080p. Hogy kisebb felbontással is meg tudod nézni, az "extra". Ha van egy 100 lóerős kocsid, abban is van 70 LE. Mégse 70 lóerős, hanem 100.
    Szerintem nem szánalom, csak meglepő hogy a hatalmas fogyasztású, korszerűtlen plazmák forgalmazását megpróbálják betiltani. Autóknál zöldkártyára köteleznek, házaknál kell a hőtérkép, minden háztartási gépen ott a tájékoztatás az energiafogyasztásról, ezt már mindenhol komolyan veszik - miért pont a TV lenne kivétel? Igenis fejlesszék a plazmákat Panasonicéknél, ha már annyira szidják az LCD technológiáját.
    Arty - a felbontásban igazad van annyiban, hogy nem 2-3 évre vásárol TV-t az ember, (vettem az Mpeg4 tunert is ) de a HD adások sem FullHD felbontásúak lesznek. Mire 1080p-ig eljutunk, 3x cserélünk TV-t... Persze blu-ray lejátszója 2 éven belül mindenkinek lesz, de egy 2-3m-es nappaliba a 46"-os TV akkor is nagyon nagy. Mert most és várhatóan még 2-3 évig élvezhetetlenül szar a képe. De ezen nem veszünk össze! :-)
  • arty
    Scooby87: ahogy lowdog is írta, "vetítek" :)

Jobson: teljesen jogos, eleve forgalomba sem szabadott volna engedni 4-500Wattot zabáló plazmákat. Ha a Pana meg tudja oldani a kisebb fogyasztást, oldják meg a többiek is vagy bukják az EU piacát.

hdmi: arra céloztam, hogy a blurayen nincs 720p filmanyag. azt leméretezni semmi értelme (svideon nemhogy a 720p, de a 480p sem megy át...), hiszen a tévéd utána ujra felméretezné ... tehát elvi lehetőség hiába van, aki ugy használja, megérdemli a szar képet. De valoban pontatlanul fogalmaztam :)

az 1080i képes sony tv modelljei meg no komment, aki megveszi, megérdemli :) (bár tudom, h sokan elsiklanak felette és nem gondolják, h 2008/2009-ben van bőr a pofáján akár egy gyártonak is ilyesféle szart forgalmazni.

it's a sony.
  • vidok
    Megköszönöm a segítségeteket előre is.Van 1 Sharp tévém és szueretnék rajta hd filmeket nézni,amit a nrtről letöltök.Kérdésem a számítógépről való lejátszás lehetséges e.Ha igen kérdezném milyen kábelt kell hozzá vennem köszi.
  • hdmi
    Én ezt csak azért írtam, mert arty írta, hogy nincs 720p blueray jel, csak 1080p. Ha csak 1080p lenne, akkor pl. sima CRT tv-vel nem lehetne összekötni a Blueray lejátszót, mert a CRT tv nem tudja fogadni az 1080p jelet. Ilyenkor persze, hogy nem skálázza fel, mert a CRT megse tudná jeleníteni a képet.
  • Kimi23
    A felskálázásra csak komponens-1080i-ig, vagy hdmi-1080p-ig csatlakozás esetén van lehetőség, s-video jelnél nem választhatod azt a lehetőséget, hogy a lejátszó skálázzon fel.
  • desigo
    szánalom...
  • hdmi
    Szia, arty, annyiban pontositanálak, hogy írod, hogy nincs 720p bluray, az mind 1080p-s. Belenéztem a Sony Bluray lejátszójának a manualjába, s megválaszthatod hogy a lejátszóból milyen jelet adjon a tv felé (1. 480i/576i, 2. 480p/576p, 3. 720p, 4. 1080i, 5. 1080p). Így lehetséges az hogy egy sima S-video kábellel is összetudod kötni egy CRT tv-vel, ami nem is tudja fogadni az 1080p jelet. Még a Sony belépőszintű LCD tv-i se tudják fogadni az 1080p jelet, csak az 1080i-t.
  • Jobson
    Az Eu betiltaná a plazma tvket
  • lowdog
    szerintem inkabb projektorrol van szo
  • Klemice
    pl
  • Scooby87
    100" ?????
  • Zoli007
    Kössz!
  • arty
    hacsak nem 1-2 évre vesz valaki egy tévét, miért ne épithetne arra, hogy nemsokára mindent nagyfelbontásban néz? SD adás miatt kistévét venni óriási hiba ... elvégre itt az mpeg4 vevőnek is nagy "vonzereje" van, holott azt sem mostanra veszi senki :)

másrészt nem minden SD adás lesz szar: a dvd nem rossz, ha van egy szépen skálázó lejátszód vagy HTPC-d.

(egyébként én csak tévét nézek 32"-n, filmet 100" felett, bőven - mindezt kb. 4 méterről :)) )

Zoli007:
    1.) nincs 720po bluray, az mind 1080p-s. Ha a tévé nativ felbontásánál kisebb/nagyobb képet küldesz rá, azt teljes képernyőre méretezi és megjeleniti. Nem lesz a képernyő közepén, fekete kerettel, az fix :)
    2.) azért lett ez a méret, mert igy az 1024x768-as, 4:3 kép is kifér, 1:1-ben, méretezés nélkül
  • Zoli007
    Helló! Azt szeretném kérdzeni, hogy:
    1, ha egy LCD TV-nek a felbontása 1366x768, és én ezen egy 1280x720-as blurayt nézek, akkor a kép a képernyő közepén lesz, vagy széthúzza?
    2, Mi értelme van a 1366x768 felbontásnak, ha ez nem felel meg pontosan semmilyen szabványnak?
  • Bucser
    656-ot láttam már. A gond, hogy ahol néztem ott nem tudtam megnézni a sharpot.
  • Paparazzi20
    Nem rossz a 656 sem,vagyis itt jókat írtak arról is ha jól emléxem,szerintem hasonló kategória,ha a kettő közül veszed az egyiket,akkor már olyan nagyon nem fogsz mellényúlni:)
  • Bucser
    Samu 32A656-ban vagy ebben gondolkodom én is. Valszeg a 32-es elég lesz.

Valahol egymás mellé kéne tenni a kettőt... lehet ellátogatom media marktba majd.
  • Paparazzi20
    Én a 37-es sharpot 3m körüli távolságban nézem,ebben a távolságban van az szerintem,ahonnan az analóg kábel tv képe már teljesen jól nézhető szemcsék nélkül, így azt gondolom hogy az 1-2 m-es távolságokra a 32-es is tökéletesen megfelelő..persze a magasabb felbontásnál ugye ez már másképp van,akkor már lehet közelebb ülni:)
    Ami a pc-s összeköttetést illeti, a vga-kábellel a 720p-t tudtam megjeleníteni, de a dvi-hdmi-s módszerrel gond nélkül ment az 1080p.
    Pc-s játékok nagyon faszák rajta!
  • aranarth
    Olvass vissza, a Sharpról sokat írtunk. Mint TV nagyon-nagyon jó. Mint monitor? Nem tudom, ez TV. Írj paparazzi20-nak, ő biztos beszámol a tapasztalatairól. Szerintem 1,5 m-ről, ha tévézel is rajta, 32"-osat vegyél.
  • Bucser
    Sziasztok!

A Sharp LC-37DH65 mennyire alkalmas PC-re kötve tv funkcióval is boldogulni?

Nem vagyok otthon LCD tévékben (jó kis Belinea 103065-ös CRT monitorom van 10 éve). A TV kb 1-1,5 méterre lenne tőlem. Lehet érdemesebb lenne egy 32 colosat beszerezni inkább?
  • aranarth
    A kellő távolság a lényeg, ez igaz, de Zimó leírta, hogy 2m-ről nézné...
  • aranarth
    A képminőségnek 2 összetevője van. Az egyik az analóg, a másik a digitális jel. Előbbi lehet "hangyás, szellemképes" stb, míg a digitális nem. A másik a felbontás, de az mindkét esetben kicsi (Pal: 720x576), szóval óvatosan azzal a képminőség javulással: egy 46"-os TV-n szellemképed és hangyád nem lesz, de 4m-nél közelebbről nézve éles képed sem. Menj be egy multiba és nézz körül: rá van-e kötve akár csak egy 42" feletti TV analóg SD adásra? Ha igen, nézd 2m-ről. Durva lesz. De szerintem nem találsz majd egyet sem, mert csak elriasztanák a vevőket...
  • Ombika
    Kello tavolsagbol kell nezni, alig vettem meg tv-m es rajottem 46" is kicsi! :(
  • Zimó26
    Én is azon töröm az eszem ,hogy talán elég a 40 colos is. De annál kisebbet nem szeretnék. Tv adásnál mivel t-home-om van annyira talán nem lenne pocsék a kép, de ekkora méretben még nem láttam. Eddig egy 37 coloson láttam T-home adást és azon nem volt olyan gáz. Viszont 46 coloson már lehet ,hogy nagyon szar lenne?
  • aranarth
    Arty, a moziban felbontást is kapsz hozzá. 2m-ről - Te is írtad - egy rakás szar lesz a 46"-os TV képe. Konzolozni OK, de ha másra is akarja használni (TV, dvd), akkor gáz lesz. Neked is 32"-osod van!
  • aranarth
    Szia wadamhun! A TV Hd Ready készülék, vagyis képes a HD adások vételére, és FullHD, vagyis a felbontása 1920x1080 pixel. Én a MM-ban vettem a 32 colosat, de most az EW-ben alig drágább a 37 colos. A PC-re kötésről nem tudok nyilatkozni, de arra paparazzi20 (szintén tulaj) szerencsére válaszolt.
    Arty, sajnos nem tudok válaszolni, nem kötöm össze PC-vel - majd paparazzi20...
    t698hh3 - nem hiszem, hogy itt ellentmondás lenne, a TV FullHD, de elképzelhető, hogy PC-re kötve nem adja az 1080p-t. Te magad írtad, hogy SXGA-ig használható.
    Zimó26: Szerintem nagyon nagy a 46". Hogy fog azon kinézni 2-3m-ről az analóg SD adás??? Ha egyfolytában Blu-ray-t nézel, vagy FullHD konzolozol, akkor rendben, de szimpla tévézésre, vagy akár dvd-zésre az feleslegesen, sőt már zavaróan nagy. Nem lesz éles képed. A barátom nagyon király 42"-os Toshibáján is kiábrándító az SD adás 2m-ről, szóval valami kompromisszum kellene a képátmérővel, hogy mindkét célra megfeleljen a TV.
  • Zimó26
    Köszönöm. Megnyugtattál. Marad a 46-os.